Nova vest
Tenis

Petak, 05.06.2015.

22:35

Heroj dana (XIII): Stan Vavrinka

Pošto je samo jedan polufinalni meč Rolan Garosa završen, očekivano je naš heroj 13. dana Stan Vavrinka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP Photo/Michel Euler

Dan iza nas je, bez sumnje, obeležila oluja koja je prekinula duel Novaka Đokovića i Endija Marija, ali Vavrinka je bio taj koji je zasijao kada je bilo najpotrebnije.

Švajcarski teniser je u prvom polufinalu slavio protiv miljenika domaće publike Žo-Vilfrida Conge sa 6:3, 6:7, 7:6, 6:4, i sada čeka rasplet susreta između Đokovića i Marija.

Vavrinka je tokom cele karijere imao mnogo uspona i padova, setimo se samo prošle godine kada je osvojio Australijan Open, a potom u nastavku sezone nije igrao ni približno dobro. Na Rolan Garosu je eliminisan već u prvom kolu, a sada je u finalu turnira na kojem je 2003. godine trijumfovao u juniorskoj konkurenciji.

U poslednjih godinu dana u njegovom životu se mnogo promenilo, a utisak je da na Rolan Garosu igra svoj najbolji tenis. Pre samo nekoliko nedelja više je bio u centru pažnje zbog privatnog života, a sada je konačno tenis glavna tema. Međutim, sve ono što se dešavalo u poslednje vreme možda je i nesvesno uticalo na Vavrinku da zasija u Parizu.

Pre nešto više od mesec dana, Vavrinka je objavio da se razvodi od supruge Ilham, da bi usledio njen žestoki odgovor. Iako je saopštenje švajcarskog tenisera bilo napisano u pomirljivom tonu, njegova supruga je bila mnogo oštrija, istakavši da razvod nije uzrok njegovih loših rezultata. Očigledno je da je to sve sada iza njega, a da li će Rolan Garos biti samo kratki bljesak, ostaje da se vidi.

Ipak, evidentno je da na Rolan Garosu vidimo drugačijeg Vavrinku, a to i on sam priznaje. Posle pobede nad Congom otvoreno je govorio o tome da se bori sam sa sobom i da je svestan da mora da se bori čak i kada mu ne ide sve od ruke. To je definitivno velika promena u odnosu na Vavrinku kakvog smo znali ranije.

Mnogo više treniram nego ranije. Za mene je najvažnije da sam na treningu na svom nivou, da igram svoj najbolji tenis i to mi daje samopouzdanje pred mečeve. Potom sledi borba tog dana sa protivnicima i svim ostalim. Sada sam odlično započeo meč, imao sam set i brejk prednosti, igrao sam dobro i bio veoma agresivan, ali sam potom postao nervozan. Izgubio sam koncentraciju i meč se promenio potpuno. Borio sam se sam sa sobom. U tim trenucima sam znao da ne moram da odigram najbolje, ali da moram da se borim i pronađem način. I presrećan sam što sam u tome i uspeo”, rekao je Vavrinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve