Nova vest
Tenis

Petak, 21.05.2010.

13:05

Koliko je sati?

Rafael Nadal više neće imati izgovor ukoliko se njegovi protivnici budu žalili na vreme koje je španskom teniseru potrebno između poena. Naime, četvorostruki šampion Rolan Garosa će tokom mečeva nositi specijalno dizajniran sat 'RM 027 Tourbillon' vredan 425 hiljada dolara. Sat teži manje od 13g (prema drugim izvorima, pak, manje od 20g), jedan je od najlakših ikad proizvedenih i biće napravljeno samo pedeset primeraka. Nadal je na projektu učestvovao sa proizvođačima kako mu sat ne bi smetao tokom mečeva.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Nije Nadal jedini koji nosi sat tokom mečeva. Njegov sunarodnik Tomi Robredo reklamira model koji nosi njegovo ime ’TW Steel Tommy Robredo Tech watch 45mm TW105, vredan 479.000 evra.

Jedan od najčuvenijih proizvođača satova ’Rolex’ ima nekoliko zaštitnih lica, među kojima su jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena Rodžer Federer, Endi Rodik, srpska teniserka Ana Ivanović i Žistin Enan. Osim toga sponzor je i Otvorenog prvenstva Australije i Vimbldona.

“Broj jedan. Prvi i jedini koji je stigao do 16 Gren slem titula. Ikona. I još uvek nije završio. Najbolji teniseri sveta svih vremena kažu da je upravo on najbolji“, navode iz ’Rolexa’ kao osnovni motiv zbog kojih je Rodžer njihov promoter.

Čuvena švajcarska firma navela je da je Anu Ivanović angažovala ne samo zbog toga što je odlična teniserka, šampionka Rolan Garosa i lepa, mlada devojka već i zbog toga što je ambasadorka Ujedinjenih nacija od septembra 2007. godine.

Osim satova, teniseri odnosno teniserke nose i drugi nakit, pre svega minđuše, ogrlice i prstenje, ali o tome u nekom od narednih tekstova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve