Nova vest
Tenis

Subota, 15.05.2010.

20:29

Marija Šarapova - zvezda među teniserkama

Iako su mnogi predviđali da je reč o novoj Ani Kurnjikovoj, još jednoj lepoj plavoj Ruskinji koja će biti meta sponzora, ali ne i kolekcionarka titula, Marija Šarapova ih je brzo razuverila. Treća najmlađa šampionka Vimbldona, tada 17-godišnja stanovnica SAD počistila je sa terena u finalu najprestižnijeg turnira na svetu 2004. godine Amerikanku Serenu Vilijams posle dva seta 6:1, 6:4. Zvezda je rođena!

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Njene fotografije nalazile su se na naslovnim stranama svih najpoznatijih svetskih sportskih novina. Osim toga, zbog svog fizičkog izgleda, za nju su se interesovali i urednici modnih magazina. Plavokosa, dugonoga i vitka, snažnog servisa i forhenda, izgledala je kao unapređena verzija Kurnjikove.

Nike, Tiffany, Land Rover, Prince... samo su neki od sponzora čije je Šarapova zaštitno lice. Iako ima tri gren slem trofeja i još 18 titula sa ostalih turnira, teško da će zarada sa takmičenja nadmašiti onu od sponzorskih ugovora.

Marija živi u SAD od svoje šeste godine. Voli modu, filmove, muziku i knjige. Nije skandal majstor. Iako se godinama nagađa ko joj je dečko, vešto krije privatni život. Na listi onih sa kojima su je povezivali je i najbolji srpski teniser Novak Đoković koga je bodrila u finalu US Opena 2007. godine, a ubrzo su viđeni kako zajedno napuštaju jednu žurku. Međutim, oboje su izjavili da je reč o prijateljstvu.

Prošle godine, Šarapova je u Los Anđelesu viđena sa košarkašom LA Lekjkersa Sašom Vujačićem. Dvoje sportista su potvrdili da su u vezi, ali nisu želeli detalje da iznose u javnost.

Poslednje dve sezone ima ozbiljnih problema sa povredom ramena koja joj ne dozvoljava da se vrati u vrhunsku formu. Iako ima tek 23 godine, mediji već pišu o mogućem povlačenju, a u prilog tome idu i neke izjave Šarapove.

„Da imam 25 godina i da sam osvojila toliko gren slemova poput Žistin Enan i ja bih prestala da igram tenis.“

Mlada Ruskinja poznata je i po humanitarnom radu. 2004. godine je nosila crni flor tokom mečeva na US Openu zbog tragedije u školi u Beslanu, a donirala je i 50.000 dolara. 14. februara 2007. godine postala je ambasador dobre volje Ujedinjenih nacija i ponovo je uplatila 210.000 dolara, ovaj put za UN Černobilj – razvojni projekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve