Nova vest
Tenis

Subota, 05.06.2010.

18:46

Dupla kruna za Nenada Zimonjića!

Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor osvojili su titulu na Rolan Garosu pobedivši u finalu branioce trofeja Čeha Dluhog i Indijca Paesa sa 2:0 – 7:5, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpsko-kanadskom dublu to je treći zajednički gren slem trofej i prvi u Parizu, nakon dva trijumfa na Vimbldonu.Takođe, od kada igraju zajedno, Nestor i Zimonjić su osvojili 21 turnir u 24 finala. Srpskom teniseru to je 37. trofej u dubl konkurenciji, dok je Danijel Nestor, takođe rođeni Beograđanin, do sada osvojio čak 69 titula u konkurenciji parova.

Finalni meč Zimonjić i Nestor prelomili su krajem prvog i početkom drugog seta, kada su napravili dva brejka, dobili četiri vezana gema i poveli sa 1:0 u setovima (7:6) i 2:0 u drugom setu.

Nenad Zimonjić, koji će zajedno sa Danijelom Nestorom od ponedeljka ponovo biti prvi dubl sveta, zaokružio je tako fenomenalno učešće u Parizu sa dva trofeja nakon pobede u mešovitom dublu sa Katarinom Srebotnik.

U prvom setu finalnog meča Dluhi i Paes bili su bolji, osvajali su više poena na servis protivika, i prvi su stigli do brejk lopte. Srpsko-kanadski dubl je uspeo da spasi tu brejk priliku, a onda u 11. gemu iz prve šanse oduzme servis protivnicima i dođe do 1:0 u setovima (7:5).

Od poslednjih 12 poena u prvom setu Nestor i Zimonjoć osvojili su 11, a to im je bio zamajac i za start drugog seta. Već na startu Beograđani su nastavili sa sjajnim riternima, oduzeli su servis Dluhog, a zatim i poveli sa 2:0. Poslednju priliku za povratak u meč Indijac i Čeh imali su u četvrtom gemu kada su došli do brejk lopte.

Kada su i tu priliku propustili bilo je jasno da više nema povratka, što je i potvrđeno u sledećem gemu. Zimonjić i Nestor oduzeli su Paesu servis bez izgubljenog poena za 4:1, a onda tri gema kasnije i okončali meč u svoju korist.

Za trijumf na Rolan Garosu Zimonjić i Nestor nagrađeni su sa 312 hiljada evra koje će podeliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d