Nova vest
Tenis

Petak, 04.06.2010.

19:18

Nadal dobio Melcera i bori se za petu titulu

Drugi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je savladao Jirgena Melcera iz Austrije sa 6:2, 6:3, 7:6 (8-6).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Najjači otpor Melcer je pružio u trećem setu, kada je napravio brejk bez izgubljenog poena u trenutku kada je Španac servirao za meč. Posle toga se ušlo u taj brejk, Austrijanac je spasao dve meč lopte, ali treću je Nadal realizovao i boriće se za petu titulu na Garosu. U finalu će Španac igrati sa Robinom Soderlingom, koji je dobio Tomaša Berdiha.

Nadal je odlično počeo meč, iskoristio je obe brejk lopte u prvom setu i lako stigao do vođstva.

U drugom setu Španac je takođe prvi stigao do brejka, ali Melcer je uspeo da na kratko da uspostavi ravnotežu. Međutim, Nadal je brzo napravio novi brejk i do kraja bez problema dobio drugi set.

Melcer je bio malo istrošen od meča sa Đokovićem, a Nadal ga je dodatno iznurivao terajući ga da dosta trči i ne dozvoljavajući mu da uspostavi svoj ofanzivni stil igre.

Španac je napravio brejk na startu trećeg seta i činilo se da će rutinski završiti posao sve do desetog gema. Nadal je tada servirao za konačni trijumf, ali je izgubio gem bez izgubljenog poena – drugi nosilac je niz grešaka zaključio duplom greškom i Melcer se vratio u meč.

Bilo je očigledno da se Austrijanac psihološki vratio u meč, više je ulazio u teren i počeo da napada sa više samopouzdanja.

Ubrzo se ušlo u taj brejk, u kojem je retko koji od tenisera dobijao poena kada je servirao, a Nadal je išao od sjaja do očaja. Došao je Španac do dve vezane meč lopte, ali Melcer pokazuje hrabrost i spasava obe, bekhend paralelom i drop-šotom.

Ipak, Nadal osvaja dva sledeća poena i tako zadržava besprekorni skor na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto još nije izgubio ni set.

Robin Soderling jedini je čovek koji je ikada dobio Nadala na Garosu, bilo je to u četvrtoj rundi prošle godine. U ukupnom skoru Španac vodi sa 3-2 u pobedma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d