Nova vest
Tenis

Petak, 04.06.2010.

18:33

Skupljači loptica: Zahtevni Gaske i fini Federer

Često se pitamo ko su deca koja skupljaju loptice na najvećim teniskim turnirima, šta oni misle o svemu što ih okružuje...

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Na Rolan Garosu radi 250 dečaka i devojčica, koji se sastaju u hodnicima na terenu broj 1, a posle odlaze na igrališta na kojima su im određena zaduženja. To su deca između 12 i 16 godina, koji su odabrani između brojnih kandidata iz cele Francuske. Saznali smo da je Gaske dosta zahtevan, da je Federer ljubazan...

Na zvaničnom sajtu Rolan Garosa objavljeni su utisci četvoro skupljača loptica.

Luis, 14-godišnjak iz Politijea, oduševljen je turnirom.

„Totalno je neverovatno biti deo ove avanture. Moj san bio je da budem skupljač loptica na Rolan Garosu. Prošle godine sam došao kao gledalac i videvši skupljače, pomislio sam kako bih i ja voleo to da radim. Počeo sam na turnirima u Politijeu i imao sam sreće da me izaberu za Rolan Garos. Nisam bio na glavnim terenima, ali nema veze, kući ću poneti neke divne uspomene posle ove tri sedmice. Svi smo se odlično slagali, a pustili su nas i da igramo na terenima. Kao profesionalci!“.

Antoan, Luisov vršnjak iz Bordoa, nije debitant na turniru.

„Ovo je moj drugi put i imao sam dovoljno sreće da sam radio na terenima ’Filip Šatrije’ i ’Suzan Lenglen’. Video sam Marion Bartoli, Žistin Enan, Rišara Gaskea i Endija Marija. Zaista je čudan osećaj jer se nalaziš u središtu stvari i možeš da osetiš podršku publike. Teže je ostati koncentrisan jer želiš da vidiš šta se događa. Gaske je baš prohtevan u odnosu sa skupljačima loptica, a i dosta razgovara sa sobom između poena“.

Maks Pol, 13-godišnjak iz Rena, posebno je impresioniran Rodžerom Federerom.

„Nikada neću zaboraviti ove tri nedelje, sve je bilo neverovatno. Moj omiljeni deo bio je kada sam skupljao loptice za Rodžera Federera. On je veoma fin, nekada nam je zahvaljivao kada bismo mu davali loptice“, kaže Pol, a njegov vršnjak Luis uz Pariza dodaje:

„Zaista sam uživao. Svi mi imamo različite živote i stvorili smo nova prijateljstva. Nadam se da ću doći i sledeće godine“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d