JJ: "Samanta je bila bolja"

Jelena Janković rekla je da u polufinalnom meču turnira Rolan Garos u Parizu, protiv Samante Stosur nije mogla da "pronadje" svoju igru i da je Australijanka bila bolja.

Jelena Janković je u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske izgubila od Stosur sa 1:6, 2:6. Australijanka je do finala, izmedju ostalih, pobedila prvu teniserku sveta Serenu Vilijams i četvorostruku pobednicu Rolan Garosa Žistin Enan.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

19:44

Default images

"Tokom meča nisam mogla da pronadjem pravi ritam. Samanta je igrala i servirala stvarno dobro. Osećala sam da su mi teške noge, nisam se kretala i to je uticalo na svaki udarac, posebno na ritern", rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare.

"U pojedinim poenima kada sam imala šanse, pravila sam velike greške. To nisam bila ja, to nije moja igra. Na žalost - izgubila sam. Ona je danas bila bolja", dodala je četvrta teniserka sveta.

Jelena Janković je u drugom setu vodila sa 2:0 i 40:15, ali ipak nije uspela da se vrati u meč.

"Uopšte nisam bila nervozna, možda sam počela hladno meč, jer se prvo polufinale brzo završilo i imale smo 10, 15 minuta da se pripremimo. Nisam uspela da 'udjem' u meč. Možda bi bilo drugačije da sam povela sa 3:0, ali nisam mogla da pronadjem svoju igru", rekla je ona.

Upitana da li je ljuta na sebe zbog poraza, pošto su u polufinalu igrale teniserke koje nisu osvajale grend slem turnir i imala bi veliku šansu za trijumf, Jelena Janković je odgovorila potvrdno.

"Ljuta sam. Nije lako izgubiti meč na ovakav način, ali takav je tenis. Moram da ostanem pozitivna, imaću drugu priliku. Ne znam šta se dogodilo danas. Ona je bila bolja, igrala je svoju igru. Nisam pružila ni 20 odsto mogućnosti, to nisam bila ja. Ne znam ko je to bio na terenu", rekla je.

Stosur će za trofej na Rolan Garosu igrati protiv Italijanke Frančeske Skijavone i to će biti prvo finale jednog grend slem turnira za obe teniserke. Jankovićeva smatra da Australijanka ima veće šanse za trijumf.

"Mislim da Samanta ima veliku šansu. Igrala je dobro i pobedila glavne favorite na turniru. Igra veoma, veoma dobro. Mislim da će osvojiti Rolan Garos", rekla je Jelena Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: