Zimonjić i Srebotnikova osvojili Pariz

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegova partnerka Slovenka Katarina Srebotnik osvojili su Otvoreno prvenstvo Francuske u konkurenciji mešovitih parova.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

19:05

Default images

Zimonjić i Srebotnikova su u finalu Rolan Garosa, posle velike borbe savladali Jaroslavu Švedovu iz Kazahstana i Austrijanca Julijana Nolea sa 4:6, 7:6, 11:9. Srpsko-Slovenačka kombinacija je do titule u Parizu stigla posle 94 minuta igre. Zimonjiću je ovo četvrta Gren slem titula u miks dublu, a druga na Rolan Garosu.

On je prvu titulu u Parizu osvojio 2006. godine, takođe u paru sa Srebotnikovom. Finale u Parizu Katarina Srebotnik i Nenad Zimonjić igrali su i 2007. godine, dok su 2005. bili na domak trofeja na Otvorenom prvenstvu SAD.

Titule u mešovitom dublu Zimonjić je dva puta osvajao i na Otvorenom prvenstvu Australije, prvu 2004. godine sa Elenom Bovinom iz Rusije, a drugu 2008. sa Kineskinjom Sun Tijantijan.

Srpski teniser je u finalni meč ušao pun samopouzdanja nakon trijumfa u polufinalu dublova sa Kanađaninom Danijelom Nestorom, i to se videlo, iako su prvi set dobili Švedova i Noule.

Drugi set, koji su obeležili brojni brejovi, rešen je tek u taj-brejku koji su Zimonjić i Srebotnikova dobili sa 7:5 i tako izborili super taj-brejk.

Švedova i Noule su nastavili sa sjajnom igrom, imali su vođstvo od 6:3, a zatim i meč loptu na 9:8. Nenad Zimonjić je tada pokazao koliko je veliki igrač, promašio je prvi servis, a zatim odservirao as udarac iz drugog i izjednačio na 9:9.

U naredna dva poena srpski teniser još jednom je pokazao majstorstvo na mreži, osvojio je još dva poena fenomenalnim volejima i tako rešio meč.

Nenada Zimonjića u subotu očekuje i finale u konkurenciji muških dublova. On će sa svojim partnerom Kanađaninom Danijelom Nestorom igrati protiv Čeha Lukasa Dluhija i Indijca Leandera Paesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: