Žo-Vilfrid Conga: "Ne volim Murinja"

Osim tenisa, omiljeni sport Žo-Vilfrida Conge je fudbal, a kao klinac je maštao da postane igrač Olimpika iz Marseja.

Koje je tvoje prvo sećanje na fudbal?

„Kada sam bio klinac, u Le Manu. U predgrađu gde su moji roditelji živeli bio je travanjak i tamo bih igrao fudbal sa drugovima svakog dana posle škole, nekada i do mraka. Nekada bih se pretvarao da sam Frank Sozi i izvodim slobodne udarce, drugih dana bih bio Kris Vodl ili Rudi Feler, to su bili stari, dobri dani“.

Izvor: SO

Subota, 29.05.2010.

10:15

Default images

Ko ti je uzor iz detinjstva?

„Prvo je to bio Kris Vodl, pa Džordž Vea i onda Didije Drogba“:

Koji ti je omiljeni tim?

“Moje srce je sa Le Manom, ali Marsej je tim koji me stvarno uzbuđuje, zaista mi se sviđa strast koju taj tim pobuđuje”.

Šta misliš ko će biti najveće iznenađene na SP u Južnoj Africi?

“Argentina. Sa Maradonom na čelu, siguran sam da će napraviti čudo. Imam zaista dobar osećaj povodom Argentine”.

Ko će biti najveće razočaranje?

“Plašim se da će to biti Južna Afrika, veoma sam zabrinut za njih”.

Za koga bi platio da gledaš u Južnoj Africi?

“Lea Mesija”.

Koliko bi platio za dres svog omiljenog fudbalera?

“To zavisi od toga ko novac dobija. Ako je u dobrotvorne svrhe, bio bih spreman da dam poprilično novca. Ako nije, platio bih zvaničnu cenu”.
Koji navijači su najbolji?

“Svi su mi govorili o engleskim navijačima, ali bio sam na nekoliko mečeva i izašao sam razočaran. Italijani znaju da naprave buku, gledajući na televiziji izgleda kao da su veoma uzbuđeni. Ali, moram da naglasim da su i francuski navijači sjajni”.

Da možeš da odigraš 90 minuta za bilo koju ekipu?

“Hmmm… U Le Manu mi možda pruže priliku, hahaha, šalim se. U strastvenoj zemlji poput Brazila, igrao bih za Flamengo pred punom Marakanom”.

Ko ti je omiljeni fudbalski trener?

“Ne Žoze Murinjo. Ne volim menadžer koji se mnogo hvale. Više volim Arsena Vengera ili Lorana Blana, trenere koji znaju da budu skromni i da stave svoj tim na prvo mesto”.

Koji je najbolji gol koji si ikada video?

“Mislim da gol koji nije bio sa ovog sveta jeste Tutuov (Lilijan Tiram) drugi na Svetskom prvenstvu 1998. u polufinalu sa Hrvatskom. Dao je gol levom nogom, kleknuo i stavio prst na usta, a taj gol je odveo Francusku u finale. Bilo je totalno nestvarno”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: