Mima Jaušovec, dugo najbolja (Jugo)slovenka

Mima Jaušovec, tada Jugoslovenka, danas Slovenka, osvojila je Otovreno prvenstvo Francuske u tenisu 1977. Godine. Do svog najvećeg uspeha u karijeri stigla je pobedivši Rumunku Florencu Mihai, posle tri seta igre.

Jaušovec je rođena 1956. godine u Mariboru, odigrala je petnaest sezona u profesionalnom tenisu a najbolje rezultate upisala je na šljaci Rolan Garosa. Posle prve (i jedine titule) odigrala je još dva finala, 1978. I 1983. godine a u Parizu je stigla i do jedine Gren Slem titule u dublu. Sa Virdžinijom Ružići, koja ju je te godine pobedila u finalu singla, bila je najbolja 1978. godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.05.2010.

22:43

Default images

U karijeri ima samo pet titula u singlu, dovoljno za par nagrada za najbolju sportistkinju Slovenije i Jugoslavije kao i zvanje najbolje jugoslovenske teniserke svih vremena do pojave Monike Seleš.

Posle ne preterano uspešne epizode u politici, najveći domet bila joj je neuspešna kandidatura za poslanicu Evropskog parlamenta ispred slovenačke Liberalne demokratije, vratila se tenisu.

Danas je selektor slovenačke Fed kup reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: