Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.05.2010.

19:49

Uvek nasmejani Mohamed Lajani

Mohameda Lajanija smatraju teniskim Pjerluiđijem Kolinom. Poštovan i od strane svojih kolega, publike, ali ono što je još važnije od strane tenisera. Jedan je od onih čije se odluke gotovo nikada ne dovode u pitanje. Šveđanin marokanskog porekla, prepoznatljiv po svom osmehu, trenirao je tenis, a prvi put je seo na sudijsku stolicu 1983. godine na turniru u Stokholmu i od tada je, kako kaže, „zaražen teniskim virusom“.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Lajani je sudio neke od najvećih mečeva, poput onog između Pita Samprasa i Rodžera Federera na Vimbldonu 2001. godine, kao i duel Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u finalu turnira Masters serije u Madridu prošle godine koji je trajao četiri časa.

Na turniru u Zagrebu publika ga je redovno glasno pozdravljala pogotovo kada bi na hrvatskom jeziku izgovarao rezultat. Kada bi se pojavio njegov lik na monitoru u Domu sportova publika je aplaudirala kao da je reč o domaćem teniseru. Lajani ih je otpozdravljao, mahao i smejao se.

Još jedan od interesantnih detalja sa teniskih terena dogodio se u Bazelu. Novinar je prišao da Rodžeru Federeru kako bi ga intervjuisao, međutim, mikrofon nije radio. U pomoć priskače upravo Lajani, koji svoj mikrofon pozajmljuje voditelju.



Jedan od težih trenutaka u njegovoj karijeri desio se tokom meča Endija Rodika i Žoa Vilfrida Conge na turniru Masters serije u Parizu kada je došlo do nesporazuma u vezi sa brojem „čelendža“ koje je amrički igrač iskoristio. Lajani je rekao da je sasvim siguran da Rodik ima pravo na još jedan „čelendž“. Međutim, kasnije se ispostavilo da je pogrešio.



Još jedna interesanta scena desila se ponovo na meču čiji je glavni akter bio Rodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

2 h

U fokusu

Vidi sve