Subota, 05.06.2010.

16:54

Skijavone nadigrala Stosur za titulu

Italijanska teniserka Frančeska Skijavone pobednica je Rolan Garosa, pošto je u finalu pobedila Samantu Stosur iz Australije sa 6:4, 7:6 (7-2).

Izvor: SO

Skijavone nadigrala Stosur za titulu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Samantha Stosur

pre 13 godina

@Skijavone

Za tvoju informaciju Ana ne igra i ne sakuplja bodove na turnirima najniže kategorije.

"Imitatorka" nije uspela da osvoji turnir u Montereju možda uspe da osvoji turnir u Portorožu.

ocni lekar

pre 13 godina

@Vladan R
Nisam rekao da italijanka koristi neke droge, vec sam samo reagovao na komentare u kojima se pominje "dopingovana" Stosur. Verovatno ni jedna teniserka nije bila dopingovana, ali ako vec pricamo o takvim stvarima, onda mnogo vece sanse za tako nesto ima italijanka.
Stosur je ipak mnogo mladja i razumljiva je njena fizicka snaga. Mozda je pravo pitanje odakle Skijavone sa njenom fizickom konstitucijom i njenim godina snaga da se onoliko bori i trci?
Razumljivo je da joj je ovo bila jedinstvena prilika da osvoji neku veliku titulu.
Medjutim bilo je i drugih tenisera u slicnim situacijama, pa su cesto gubili u finalima samo zato sto su ih telo i snaga izdavali.
Skijavone je juce cini mi se premasila sve svoje fizicke limite, a za tako nesto nije dovoljna samo motivacija i snaga volje. Ja bih licno voleo da vidim rezultate njene doping kontrole, jer je ono juce u najmanju ruku bilo jako cudno.

KOJAA

pre 13 godina

Ovi Anini bi zeleli da Jeca nikad ne osvoji GS, mogu misliti njihovog razocarenja kad se to desi! Mada oni sada drugu muku muce, treba pronaci mesto izvan top 50 kojim ce suvereno vladati AI!

stefan

pre 13 godina

šta se dešava sa našim teniserkama niko nikada neće saznati...da mi je neko pre RG rekao da ce ova italijanka biti sampionka- samo bih mu poželeo brzo ozdravljenje...

Vladan R

pre 13 godina

@ ocni lekar

Onakvo euforicno ponasanje koje je po tebi posledica neke droge, je posledica ogromne zelje da iskoristi sansu koja joj se u tridesetoj godini, i pomalo neocekivano ukazala, a to je da krunise kopletnu karijeru i upese se na vecnu listu osvajaca nekog GS, odnosno radosti kada ga je konacno osvojila.

Djoksa

pre 13 godina

@sima..Daj boze!Osvajanjem GS Jelena bi se resila ment.blokade koja je gusi.Pratim Jelenu jos od finala Dubaija sa Devenport.I uvek je imala problem da u finalu pokaze najbolju igru,sve dok nije osvojila titulu u Rimu.Puno zdravlja i srece zelim i ja tebi!

Djoksa

pre 13 godina

@vlada I...Svakako da je interesantna tema koju ste naceli.Verovatno pod PED mislite na one energetske gelove koje je Nadal onako zdusno cedio do zadnje kapi.I koji su nestali bez traga a niko o tome rec da prozbori.A mozda i nisu bili energetski gelovi?

...a sad vi malo kod dr

pre 13 godina

@ocni lekar
Zasto "jadna devojka" Skjavone... zato sto je osvojila GS i skakala od srece?! To znaci da je dopingovana...ahahaha! Sta je onda Samanta, jesi li i nju dobro video?!....a moras ti izgleda kod ocnog!

sima

pre 13 godina

Dragi @ Djoksa, ja kao 'diaspora' Srbin navijam za sve nase sportiste- ali tvoja predanost i vera su toliko duboki da - te svaki covek mora postovati! Zato molim Jelenu da osvoji bar jedan GS- za TEBE!
Bio mi ziv i zdrav!

WTA

pre 13 godina

@Marko-DC

"ima tu i Cincinati 2009 Koliko se secam ....?"

Cincinnati spada u kategoriju Premier 5.

Premier Mandatory (4,500,000) su Indian Wells, Miami, Madrid i Beijing.

vlada I

pre 13 godina

svaka cast Skjavone,zanimljivo finale,lep tenis...no...ne mogu da se otmem utisku onome sto rade asocijacije (WTA,ATP)kada pustaju tenisere da koriste PED(mozda jos poneko i steroide i ostala pomagala)...sto se tice ove dve sigurno da su koristile i jedna i druga(uostalom to su kod zena koristile Enan(zato je i prekinula karijeru),apsolutno sestre Vilijams(Serena znatno vise),Safina,jedno vreme Jankovic,Voznijacki,i prilicno mnogo igracica neke manje ,neke vise u nekim fazama svojih karijera)';dokaz cete videti u nastavku karijera ,verovatno (ne tvrdim 100%) nece osvojiti nista znacajno) sto se tice tenisa tu su naravno Nadal,ranije Djokovic(secate se recimo kako je 2007.uzimao stalno u toku meceva gomilu pilula kad se oduze mecevi,onda su i on i Nadal bili upozoreni na Rolan Garosu 2009. i posledica ste videli)Rodik(i inace svi Amerikanci kao i u svim ostalim sportovima),Conga,Gonzalez(setite se koliko je dobro odigrao RG 2009. kad je stizao i trcao i udarao lopte sa svih strana),Puerta(covek protiv koga je Nadal odigrao prvo finale)Mekinro(koji je i priznao da je sest godina koristio,a ''nije znao'')i jos mnogo njih...ocigledni dokazi su sklonost ka povredama i ucestalost,astronomski uzleti u igri,uzimenje kroz tecnost i pilule u toku meca,cuvene toalet pauze(piju druge pilule kojima izbacuju iz sistema trag prvih(u 90% slucajeva im se uzima urin,ne i krv)...da se razumemo ne zelim da umanjim kvalitet ,trud ,zalaganje,rad,ucenje ,trening gore pobrojanih(i onih koji nisu),vec me nervira mlitav stav asocijacija --ILI DOPUSTITE SVIMA ILI APSOLUTNO ZABRANITE SVIMA-dakle ,svi krecu od 0 ,pa pravi talenat ,pobednicki mentalitet,rad,sportska inteligencija moraju da isplivaju i pokazu ko je zaista THE CHAMP!!!

p.s.bez teorija zavere-sport je danas na prvom mestu biznis(i oni koji upravljaju njime rukovode se nacelima menadzmenta,a ne na sporta),a tek onda sve ostalo-nazalost :(

ocni lekar

pre 13 godina

@Posmatrac
Ne znam sta si ti posmatrao, ali ako je na tom mecu neko bio dopingovan onda je to bila Skijavone.
Onakav trans, skakanje, urlanje...mogu biti samo posledica nekih droga i nikako ne lice na normalno ponasanje sportiskinje koja je strejt.
U pojedinim trenutcima italijanka se ponasala kao da joj zivot zavisi od sledeceg poena.
A tek ono ponasanje na dodeli pehara. Pa kao da nikada u zivotu nije videla mikrofon.
Posle svega sto sam video bilo mi je pomalo i zao.
Jadna devojka.

Jovan

pre 13 godina

@tenis je rekreacija, nikako sport: Naravno da ima doping kontrole. Nekoliko tenisera i teniserki je u poslednjih nekoliko godina palo na kontroli (Vilander, Gaske, Kanjes, Čela, Korda, Hingis).

P O U K A

pre 13 godina

Jova i tebi slicni zasto ste "alergicni" na misice?Zbog vase mlitavosti ili lenjosti?Jedan je Rodzer Federer,neponovljiv,neprevazidjen,amican a nema misice.Samo on.Ostali rade.Dabi imao ono kao i dosta mladica na zapadu,treba vjezbati,raditi.Ne uzima se doping tako kako ti i slicni misle.A vi i dalje lupajte tastaturu i budite ljubomorni na Stosur i ostale svjetske top tenisere i teniserke.

Posmatrac

pre 13 godina

Kako to da je Francesca uspela da pobedi dopingovanu Stosur????

Lako - prava doza defanzive (kada treba) i ofanzive (kada se ukazu sanse), odlican servis, pametna taktika i ono sto je najvaznije, srce. Bravo!

nije mi jasno

pre 13 godina

evo samo par pitanja: kako se tekst o finalu RG-a pretvorio u prepucavanja fanova ana-jelena? zašto se raspravlja o lepoti ili ružnoći a ne o dobroj igri (valjda postoje vesti za to)

Djoksa

pre 13 godina

@DS,Hvala za zanimljiv komentar.Imam i ja 1 zanimljivost ali nema veze sa ovom vescu.Kelerer,crna ovca ne samo austrijskog nego i svetskog tenisa,toliko je iznervirao S.Koubeka da ga je ovaj na promeni strana scepao za grlo i poceo da davi.Nije ga udavio..

Lala iz Banata

pre 13 godina

@Djoksa:
"Franceska je docekala,valjda ce i Jelena."

Hoće. Na Sveto Nikad. ;)
Može dočekati jedino ako, ne daj bože, zbog povrede ne budu igrale seke Vilijams, Enanova, i još pet-šest teniserki. ;)

bers0003

pre 13 godina

fntastican tenis gdje su obje igracice igrale ofanzivno, imale plan igre, izgradjivale poene i koristile razlicite vrste udaraca (spin, slajs, volej...), za razliku od ostalog zenskog tenisa (izuzev venus i zastin) koji se sastoji od beskonacnog pimplanja sa osnovne linije dok neko ne pogrijesi. ne znam kako neko moze da kritikuje stosur kao obicnu razbijacicu. cura ima jake udarce ali isto tako izgradjuje poene i izlazi na mrezu vise nego vecina muskaraca. njena vladavina tek pocinje. bravo za talijanku i za svakoga sa jednorucnim bekhendom. kad ti igraci igraju znas da ces uzivati u tenisu....

Dr

pre 13 godina

@Skijavone
A sada ce da pocne pad Skijavone.Jeva cekam da prodje godinu dana od danas pa da vidimo gde ce Skijavone biti posle RG 2011.
To je najrealniji scenario,nazalost.Ko ne veruje neka saceka 365 dana pa potrazi u arhivi.
A ana nece pasti ispasti iz top 50.Ali jedno je sigurno,tvoja "carica" nikada nece osvojiti gren slem.

pre 13 godina

Neki su, osobito kladioničari, debelo podcijenili Talijanku i zaboravili da je ona najzaslužnija za naslove u Fed-kupu!

Danas je Francesca pokazala da i ženski tenis zaslužuje da mu se naklonimo.

I natjerala RAI, koji je zadnji susret u RG-u prenosio davne 1998. godine, da prođe torturu pregovaranja s Eurosportom.

Zanimljivo, Berdych je prvi put zaigrao u polufinalu turnira iz GS-serije, ali je Češka televizija za vrijeme dvoboja sa Söderlingom (Sederlin; "ö" je sličan glas kao i u njemačkomu, a onaj se "g" na kraju ne izgovara) emitirala golfski turnir!

Inače, Francesca je na sebe, tj. njezini prijatelji, uoči turnira uplatila 1000 EUR, što je donijelo (kvota 300) 300 tisuća eura dobiti.

A dobila je i 400 tisuća eura nagrade Talijanskoga teniskoga saveza!

Nije loše, nije loše...

P. S.

Schiavone = Skjavone!

Ena

pre 13 godina

Koja je sledeća igračica rangirana ispod dvadesete, koja će osvojiti nastupajući Vimbldon? Inače, uživala sam gledajući igru Skijavone, koja me je podsetila na dobri stari tenis u kom se trči po terenu i igra na mreži, a ne sa osnovne linije u besvest lupa po lopticama, pa ko će jače.

ttx

pre 13 godina

Neocekivan ishod finala RG-a. Ipak, drago mi je da je Skjavone uspela da neutralise tzv "dum dum" igru Stosur. Ipak se pokazalo da se tenis igra malo i glavom i nogama i da nije puko udaranje loptice svom snagom. Kontinuitet iz meca u mec ovakvom igrom ipak je skoro nemoguce odrzati. Cestitke Skjavone

Dermendziev

pre 13 godina

Bravo Franceska,bravo Stosur.Jedno od najneizvestnijih i najbolje odigranih finala RG i opste bilo kog GS za poslednje tri godine.Cini mi se da svi nasi navijaci ne bi trebali da zale.Uvek pobedjuje onaj ko je najspremniji u datom momentu.Sve one koji su otpisivali Skjavone , smtrali je autsaajderom ,brzo zaboravili na njene fantasticne proslogodisnje igre na W,Kremlju i titule u parnom nastupu,danas je Franceska na najboli
moguci nacin demantovala.Demantovala je i sve one koji smatraju da GS titule nisu za tzv defanzivne igrace i da ih nikada nece osvojiti.Rad i samo rad.Ko "ceka" strpljivim radom ,taj i doceka.
Franceska je sveukupni pobednik medju damama,a Samanta moralni,sa fantasticnim nizom:Enan,S.Wiliama,Jankovic,kako danas rece fantasticni,uvek realni komentator,komentator za koga nema tajni u tenisu,komentator "P2" Aleksandar Kuzmak,cije su simpatije pre pocetka meca bile na strani Samante,a tokom meca uz izvinjenje presle na strani Skjavone.

Pozdrav i do sutrasnjeg muskog finala.Valda ce biti repriza,ogledalo, ovom ?!

Duska

pre 13 godina

BRAVO SKIJAVONE!!! Odusevila me je svojom igrom na Roland Garrosu, navijala sam sve vreme za nju, mada inace navijam za Samantu ( naravno kada ne igraju nase teniserke ) ali u ovom okrsaju sam svim srcem bila uz Italijanku. Ovo je velicanstven uspeh. Posebno me raduje sto je veliki borac i sto se nije uplasila pobede, bila je sve vreme agresivna i precizna. Jos jednom bravo! A sutra svim srcem uz Robina Soderlinga koji mi je pored Noleta omiljeni teniser. Go Soda, Goooooo!

Marko-DC

pre 13 godina

Bravo Franceska vidite ni u 30 nije kasno a vama je JJ u 25 matora?
@doktor

"JJ ima 7 Mastersa"

U ženskom tenisu NE POSTOJE Masters turniri.
Jelena Jankovic NEMA 7 osvojenih turnira I KATEGORIJE.

JJ - Charleston 2007, Rome 2007, Rome 2008, Moscow 2008, Indian Wells 2010
ima tu i Cincinati 2009 Koliko se secam ....?

Sta je senzacija?

pre 13 godina

@Umaga
"Ovo je senzacija ravna onoj kada je Anči Ivanović osvojila Rolan Garos"

Jelena Janković postaje prva teniserka sveta u augustu 2008 godine bez GS finala. Senzacija!

uvek cu te voleti

pre 13 godina

Ljudi, ja Francesku volim od kad sam je prvi put video. (pre oko 5 god.)
Ma de ruzna, morao sam da se branim od leptirica jedno 2 dana! A jos kad na to dodam danas prikazanu inteligenciju... uff.. mislim da se topim od srece! :) Bravo Franceska!

moje ime

pre 13 godina

Bravo Samanta! Ova italijanka, ako ima imalo obraza, trebala bi da ti da bar polovinu od onog ceka koji je dobila.
Sklonila si joj sa puta: Enan, Serenu, Jelenu i na kraju joj i titulu servirala na tacni.
Nije ovo nikakvo iznenadjenje. Prava rec je senzacija.
Pa Stosur je napravila vise greski u danasnjem mecu nego u prethodnih 6 meceva zajedno. Koji je razlog za to - to samo ona zna. Mozda je u pitanju bila trema, mozda je i ceo mec bio namesten.
U svakom slucaju tenis je zbog ovakvih stvari bas toliko i zanimljiv. Desavaju se i ovakva iznenadjenja, doduse ne cesto, vec otprilike jednom u deset godina. Ipak dovoljno da nikad sa siurnoscu ne mozete znati kako ce se zavrsiti. Uvek se dok gledate neki mec zapitate, da mozda bas taj mec koji gledate ne predstavlja neku od takvih retkih senzacija.
Danas smo prisustvovalo jednom takvom mecu. Ko zna kada cemo imati sledecu priliku.
Teniski sladokusci su ipak posle duzeg vremena imali priliku da gledaju lep i zanimljiv tenis u finalu jednog gren slema posle duzeg vremena.

Jova

pre 13 godina

Mala popravka. Danijel i Nenad upravo igraju, nisam u mogucnosti da gledam uzivo jer dublove ne prenosi niti Eurosport niti lokalne televijzije u zemlji u kojoj zivim. Jel zna neko kakav rac. program, gdje bi to moga gledati? Unaprijed hvala.

Smejurija

pre 13 godina

@Umaga
"Ovo je senzacija ravna onoj kada je Anči Ivanović osvojila Rolan Garos"

Ovo je senzacija ravna onoj kada je Jelena Jankovic postala 1 teniserka sveta.

Druga teniserka sveta (Ana Ivanovic) finalistkinja Roland Garros-a 2007 i finalistkinja Australian Open-a 2008 osvaja Roland Garros 2008.
Ana Ivanovic je ISPUNILA ono sto se od nje ocekivalo!

sima

pre 13 godina

Bravo Franceska pre svega za TENIS!Emocionalno, ljudski i sportski!Svaka cast!
A, lepote gledati, jer slusati je komedija gospodina Willandera, neka mi zive svi vansematski!

Borac

pre 13 godina

E, to je lepo videti, srcana devojka i pravi borac, dokazuje da godine nista ne znace, mada nije ona stara, ali obicno se cude kad neko, kako kazu, "u tim godinama" napravi ovakav uspeh! Svaka cast Franceski eto, niko nije ni verovao u nju osim nje same, tako da mnogobrojni pljuvaci koji se ovde cesto javljaju da omalovazavaju uspehe nasih sportista mogu slobodno da nastave to da rade jer koga briga za njihovo piskaranje kad sportisti donesu pobedu onda i "pljuvaci" okrecu plocu i pevaju drugu pesmu kao znali smo mi da ces uspeti tra la la...

Djoksa

pre 13 godina

@Jova...Sve najlepse i tebi kao i za one za koje navijamo.Kako je lepo to sto nas ujedinila ljubav prema ovom divnom sportu a ima na sve strane sveta.A za sve to je zasluzan B92.Franceska je docekala,valjda ce i Jelena.

Lepa! - @Giorgo

pre 13 godina

"Krhka, ruznjikava, fenonemalna. Srce!" Kad vec komentarises izgled, pri cemu, doduse, imas mnogo simpatija za Italijanku, ja bih malo drugacije "postavio stvari"! "Krhka" - da, i to je bas lepo, jer od Samante najvise odbija njena "muska" gradja! "Fenomenalna" - nesumnjivo! "Ali "ruznjikava" - niposto! Naravno, nije lepotica, ali ima divno zracenje, posebno kad se smeje! To je lepota koja dolazi iznutra, zato bi se za Skjavone moglo reci samo da je - lepa na svoj, poseban nacin, i utoliko i privlacna! A njena pobeda je svakako pobeda sporta nad sumnjivim misicima! Zasto Klajstersovu svi vole, a Enanovu malo ko? Pa, Enanova izgleda kao i Stosurova, a Klajstersova je zena, nesumnjivo!

ja

pre 13 godina

@Jova
Evo ti link za gledanje na internetu.
http://lsh.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=19117&tv_id=402&tid=586&channel=0&tmpl=component
&layout=popup&Itemid=0

Komentari se ne objavljuju bas brzo pa ne znam koada ces moci procitati ovo, ali nadam se da ces moci odgledati bar deo tog meca.
Pozdrav

Broker

pre 13 godina

Vec sam ostavio komentar na ovaj mec, pa bih iskoristim priliku i uputim pitanje redakciji a vama (nama) to posluzi kao "anketa":
Zasto nema vesti u toku meceva, npr. posle svakog odigranog seta (bar kad su akteri nasi igraci), kao sto je to slucaj sa fudbalom?

Evo sad Nestor i Ziki vode 7 : 5, i odmah napravili brejk u drugom setu.

Zoran - Brzi

pre 13 godina

Svaka cast Italijanki,snaga klade valja ali um caruje.Poruka nasim teniserkama:malo manje lickanja i sminkanja a puno vise igranja tenisa,to je sada pokazala Italijanka na najskromniji nacin a izuzetnom igrom,BRAVO!

Loše poređenje

pre 13 godina

@Umaga
Tvoje poređenje nema veze ra stvarnošću. Skjavone pre ove titule nije imala nijedan zapažen uspeh, a Ana je RG osvojila pošto je pre toga imala dva "grend slem" finala (RG i AO), Montreal i IW, a finale sa Dinarom igrala je već kao prva teniserka sveta. Na prvo mesto došla je plasmanom u finale, a RG je osvojila kao prva na svetu. Imala je najviše bodova, nevažno je što se lista objavljuje u ponedeljak. Pišeš da bi pisao.

Vendi

pre 13 godina

Kako je krenulo finale Wimbldona igraće Tamarin Tanasugarn i Kaja Kanepi a finale US opena Elena Baltača i Ivon Mejsburger. Mogli bi organizatori na sledećem RG da dodele WC Isidori Bjelici, Gogi Sekulić i Stoji jer samo one fale u društvu Ivanović, Skjavone, Miskina, Kuznjecova.

tra-tra

pre 13 godina

Nikad nije kasno za velike pobede! Bravo Franceska! Drago mi je bas sto je pobedila onu napumpanu masinu, nije sve u besomucnom udaranju loptice do besvesti, takav tenis je uzasan...a Franceska je stvarno izgarala za svaki poen i svaka cast na hrabrosti i promisljenoj igri i zasluzena pobeda na kraju! I to sa 30 godina osvaja GS, svaka cast!

Ma sta mi napisa

pre 13 godina

@doktor

"JJ ima 7 Mastersa"

U ženskom tenisu NE POSTOJE Masters turniri.
Jelena Jankovic NEMA 7 osvojenih turnira I KATEGORIJE.

JJ - Charleston 2007, Rome 2007, Rome 2008, Moscow 2008, Indian Wells 2010

Sreća se osmehnula

pre 13 godina

Kakav NEVEROVATAN RG

Samantha Stosur pobedi Justine Henin i Serenu Serenu Williams u jednom delu žreba.
U drugom delu žreba POTPUNI AUTSAJDER predajom u polfinalu ulazi u finale. U ovom drugom delu žreba Kuznetsova - u lošoj formi, Dementieva - povredjena, Wozniacki - u lošoj formi, prosečna teniserka...

Samantha Stosur se RASPALA u finalu i Schiavone osvaja titulu.
Ovo se dešava 1 u 20 godina.

Goran

pre 13 godina

@Umaga

Boze ko ti dade da komentarises. Ana dok nije osvojila GS. osvojila je 4 mastersa, i igrala u polufinalu wimbledona, igrala finale RG i finale AO. Tako da to nije bila senzacija vec ocekivano!!! A Skijavone nema ni turnir wta 500. Uff ala ste vi jelenini navijaci bezobrazni.

znanje-imanje

pre 13 godina

Kakav fijasko. Veoma loša a i izuzetno stupidna igra australijanke donele su najgoru pobednicu RG koje mogu da se setim. Stosur, izašla iz filma Terminator, bila je pogubna sve dok nije naišla na drugu, ma kako sićušnu bilderku. Mega-bljak.

Srbimir

pre 13 godina

Zao mi je Samante(u svom delu zreba izbacila je najbolje igracice sveta,sve bivse br.1);na kraju ipak nije izdrzala!
Cestitke Franceski,bila je bolja!!!
Da li ce i posle Franceskinog osvajanja, nasi "strucnjaci" i dalje tvrditi da je Jelena veteranka sa svojih 25 godina i da nikad nece osvojiti GS!?

Deya vu

pre 13 godina

Ako je neko pratio, "predvidela" sam ovo posle završenih četvrtfinalnih mečeva. Sve u svemu, repriza Rima i Madrida. Ženski tenis je sve samo ne dosadan. Unapred se radujem Vimbldonu.

Djoksa

pre 13 godina

Partija zivota u mecu zivota Skjavone!Drago mi je da je docekala ovo u nepunih TRIDESET GODINA!Poruka je jasna da jasnija ne moze biti.NIKAD NIJE KASNO!Cekaj ceo zivot ako treba svoju priliku.A kad je docekas cvsto je zgrabi ne pustaj.Bravo Franceska!

NI

pre 13 godina

Bio to mec za sladokusce. Trijumf strastenosti, velikog srca, intelegencije, razumijevanja igre, samopuzdanja, zrelosti...

Pobijedila je bolju od sebe. Potpuno zasluzeno.

Sve cestitke.

Vanja

pre 13 godina

Navijala sam za Skijavone , ali sam nekako u dubini duse zelela da pobedi Sem . Verovatno da bi imala alibi za JJ jer bi onda JJ imala poraz od sampiponke . Ali nmvz. sve jedno cestitam na GS-u . Sama Skijavone je dokaz da za pobedu ne treba samo igra , nego i iskustvo , velika sreca , inteligentnost , i naravno igra .

Jova

pre 13 godina

Dobre sam volje. Navijala sam za Francesku. Od one sam vrste ljudi koja vjeruje u teorije zavjera, te sam ubijedjena da Stosur mora koristiti neku jacu hemiju. Jaki teniski savezi si to mogu priustiti, a Australija je jednostavno morala "roditi" nekoga, ko ce biti u samom teniskom vrhu. Zato ne volim "udarace" tipa Serena, Venus, pa i Enan, kod muskaraca Congu, Rodika, Soderlinga itd. Vise me zanima tehnika i razmisljanje u toku igre. A italijanka je danas bas razmisljala i to dobro razmisljala. Malo sam zaobisla temu. Ako nista drugo gledali smo zanimljiv finalni mec a i osvijezavajuci pobjednicki govor. Jos jedna borba Davida i Goliota i pobjeda prvog. Vidjeste li kako Franceska grli pehar, kao malu bebu? Ipak su to moderni gladiatori koji zive samo za sport kojim se bave, sve drugo je sporednog znacaja.
Uglavnom, dobro zagrijavanje za sutrasnji dan, gdje cu blago navijati za Nadala a silno za Danijela i Nenada.
Pozdrav pravim zaljubljenicima u ovaj divni sport, posebno Djoksi i Predi ( stvarno, gdje je Predo ovih dana, nesto se ne javlja ? ).

Djoksa

pre 13 godina

Iako to nije izgledalo pre pocetka,ovo je bilo pravo finale GS.DRAGO mi je sto su mnogi ovde proplivali sa forsiranjem Stosur.Posebno izvesni @A.C.A.B,koji je rekao da bi Stosur uzela sve titule od Zistin i Serene da se ranije pojavila.Ma sta mi rece!LOL..

zlena

pre 13 godina

Svaka čast za Skijavone. Bilo je uživanje gledati nekog ko se tako iskreno raduje pobedi.

Jelena i Ana, evo dokaza da nikad nije kasno.

Igor

pre 13 godina

Lep i krajnje emotivan prizor, posle toliko godina teniske karijere. Bravo, moram priznati da sam oib ubedjen da ce pobediti Samanta. Svaka cast i jednoj i drugoj. Zaista lepo finale, puno emocija od pocetka do samog kraja. I na kraju ... FORZA FRANCESCA! Bravooo ! I hvala B92, i naravno cekamo uskoro specijal WIMBLEDON 2010, a i prenose konacno na B92.

Dragan

pre 13 godina

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SRČANA, hrabra, pametna igra! Tako mi je drago zbog ove divne djevojke, koja svim bićem igra i kada dobija i kada gubi! Bila je totalni autsajder od strane svih bukmejkera iod strane odvratnog Maxa Willandera. Svi su Stosur dizali u zvijezde i govorili da Frančeska nema šansu u finalu! BRAVO FRANCESCA, dokazali si da je srce bitnije od svega!!!!!!!! Ljudi, 29 godina :))))))

giorgio

pre 13 godina

Evo još jedan primjer koliko je život a time i tenis čudljiv i nepredvidiv.Ko bi ovo mogo predviditi pred Roland Garos.Italijanka osvaja RG i to sa trideset godina.Ovo samo potvrđuje da se ustrajnost,borbenost i upornost itekako isplati.I da neke stvari dolaze kada najmanje očekujemo.Zato se jako ljutim na naše ljude kada po našima osipaju drvlje i kamenje i prerano ih otpisuju.Mi uvijek mislimo da smo najbolji i da sve znamo.Finale mi se jako svidjelo iako mislim da je malo šteta što nije bilo trećeg seta.Tako je nastavljena tradicija RG nakon onog legendarnog finala između Klajsters i Kaprijati da se finala igraju u dva seta.Nakon ovog što sam danas vidio još više vjerujem u naše tenisere.Bio sam sto posto siguran da će Sam Stosur pobijediti.Tako da sada još više vjerujem u Anu,Jecu,Novaka i ostale da će nas još dugo,dugo vremena veseliti sa svojim uspjesima i pobjedama.Apsolutno ništa nije nemoguće.U skladu sa svim ovim vjerujem da će i Wimbledon biti totalno neizvjestan i otvoren.Tko zna možda sestre Williams rano ispadnu.Možda Jeca ode skroz do kraja.Ma ništa se više ne smije predviditi i isključiti.Pozdrav od Giorgia
Eto koliko je i Italija čekala prvu Grend Slem šampionku!!!

Vvv

pre 13 godina

Danas nije pobedila bolja teniserka. Pobedila je ona koja je verovala od prvog do poslednjeg poena. Lekcija koju jedan teniser iz top 5 mora da nauci.

Dorcolac

pre 13 godina

Divan sportski lik, bravo. Kao navijac JJ mogu da primetim da Scijavone nema musice i bubice u glavi, da vodi strogo sportski zivot i da ima trenera.Scijavine bravo , zelim ti jos neki GS a mojoj JJ koja ume sve sto i Scijavone da se konacno opredeli u sportu sta hoce, imajuci italijanku u glavi i pred ocima. Samo one tri stvari, kako rekoh.

navijam za dobar tenis

pre 13 godina

Dakle, Jelena ipak NIJE izgubila od kasnije sampionke.
Nije Samanta Ana. :)
A bila je Samanta veoma dobra, doduse desi joj se cesto i da promasi nesto sto se retko promasuje. Jelena (naravno i Ana i mnoge druge) su ispod tog nivoa.
Ana bi morala da igra tako, dum-dum, kao pre. Nema dobacivanja i prebacivanja, balona, u zenskom tenisu vise.
Jelena je pokusala nesto, ali kako kad cele karijere uci da igra malo defanzivnije. U tome je mozda najbolja, ali to ne prolazi do samog finala i titule. Polufinale maksimum, uvek, gde god.

Snezana

pre 13 godina

Bravo, bravissimo Francesca! Divno je videti toliku radost koja dolazi od srca i radovati se zajedno sa njom. Jedna od retkih koja je neusiljena, zdrava i skromna devojka, i reci da ce za nekoliko dana napuniti 30 godina.

Jos jednom bravo za pevanje himne svoje zemlje i videti da zna tekst. Pobedila je volja, upornost a ne misici. Bravo!

doktor

pre 13 godina

Gospode Boze,znao sam...Sta li sad Safina i Jankovic misle,ali i Ana?Ej,Skijavone? Titula Del Potra(nema Masters) je unistila Mareja.A,sad,teta Skijavone! Jel osvojila kakvu znacajniju titulu do sada? JJ ima 7 Mastersa! E,moja JJ!!!!E,moja Ana!!! Zenski tenis me vise ne zanima.Ovo je moj poslednji kom.,zelim Vam svima sve NAJ,kao i igracicama! VELIKI POZDRAV!!!! Skijavone???

Broker

pre 13 godina

Sta ce sad da kazu svi Samantini ODPREKJUCEFANOVI?
Ja kazem BRAVO FRANCESKA!

Samanta je odigrala na svom nivou, samo sto je Franceska iskoristila ukazanu sansu (za razliku od Jelene i ostalih pre nje). Toliko od (vaseg) buduceg broja 1.
S druge strane, Franceska je igrala rastereceno i bistre glave, neponovljivo.

Zlaja

pre 13 godina

Ovaj put sam promasio prognozu totalno kao i velika vecina celog sveta,jer je ovaj rezultat vise senzacija nego iznenadjenje!
Zena je zasluzeno pobedila,tu nema spora,a zasto je Stosur igrala ispod svih ocekivanja i mogucnosti to je druga prica!
Opet je u pitanju "glava" sto je izuzetno bitan faktor u tenisu,samo sto to zaista nisam ocekivao odStosur sa tolikim iskustvom!
Najnejasnija mi je bila njena pocetnicka igra na mrezi tokom celog meca,pogotovo kada se zna da je bila i najbolje rangirana igracica na svetu u dublu!Igra ne mrezi je osnova svakog dubl igraca!
Sve je to sport a tenis pogotovo!Skijavone je ovim na najbolji moguci nacin zaokruzila dugogodisnju karijeru,a o Stosur ce se jos dosta cuti.Nastavice da se penje na lestvici i daleko ce dogurati jer ima kvaliteta za bolji plasman od trenutnog.

Djoksa

pre 13 godina

Partija zivota u mecu zivota Skjavone!Drago mi je da je docekala ovo u nepunih TRIDESET GODINA!Poruka je jasna da jasnija ne moze biti.NIKAD NIJE KASNO!Cekaj ceo zivot ako treba svoju priliku.A kad je docekas cvsto je zgrabi ne pustaj.Bravo Franceska!

Dragan

pre 13 godina

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SRČANA, hrabra, pametna igra! Tako mi je drago zbog ove divne djevojke, koja svim bićem igra i kada dobija i kada gubi! Bila je totalni autsajder od strane svih bukmejkera iod strane odvratnog Maxa Willandera. Svi su Stosur dizali u zvijezde i govorili da Frančeska nema šansu u finalu! BRAVO FRANCESCA, dokazali si da je srce bitnije od svega!!!!!!!! Ljudi, 29 godina :))))))

Vvv

pre 13 godina

Danas nije pobedila bolja teniserka. Pobedila je ona koja je verovala od prvog do poslednjeg poena. Lekcija koju jedan teniser iz top 5 mora da nauci.

Djoksa

pre 13 godina

Iako to nije izgledalo pre pocetka,ovo je bilo pravo finale GS.DRAGO mi je sto su mnogi ovde proplivali sa forsiranjem Stosur.Posebno izvesni @A.C.A.B,koji je rekao da bi Stosur uzela sve titule od Zistin i Serene da se ranije pojavila.Ma sta mi rece!LOL..

Snezana

pre 13 godina

Bravo, bravissimo Francesca! Divno je videti toliku radost koja dolazi od srca i radovati se zajedno sa njom. Jedna od retkih koja je neusiljena, zdrava i skromna devojka, i reci da ce za nekoliko dana napuniti 30 godina.

Jos jednom bravo za pevanje himne svoje zemlje i videti da zna tekst. Pobedila je volja, upornost a ne misici. Bravo!

Igor

pre 13 godina

Lep i krajnje emotivan prizor, posle toliko godina teniske karijere. Bravo, moram priznati da sam oib ubedjen da ce pobediti Samanta. Svaka cast i jednoj i drugoj. Zaista lepo finale, puno emocija od pocetka do samog kraja. I na kraju ... FORZA FRANCESCA! Bravooo ! I hvala B92, i naravno cekamo uskoro specijal WIMBLEDON 2010, a i prenose konacno na B92.

Deya vu

pre 13 godina

Ako je neko pratio, "predvidela" sam ovo posle završenih četvrtfinalnih mečeva. Sve u svemu, repriza Rima i Madrida. Ženski tenis je sve samo ne dosadan. Unapred se radujem Vimbldonu.

Broker

pre 13 godina

Sta ce sad da kazu svi Samantini ODPREKJUCEFANOVI?
Ja kazem BRAVO FRANCESKA!

Samanta je odigrala na svom nivou, samo sto je Franceska iskoristila ukazanu sansu (za razliku od Jelene i ostalih pre nje). Toliko od (vaseg) buduceg broja 1.
S druge strane, Franceska je igrala rastereceno i bistre glave, neponovljivo.

zlena

pre 13 godina

Svaka čast za Skijavone. Bilo je uživanje gledati nekog ko se tako iskreno raduje pobedi.

Jelena i Ana, evo dokaza da nikad nije kasno.

Jova

pre 13 godina

Dobre sam volje. Navijala sam za Francesku. Od one sam vrste ljudi koja vjeruje u teorije zavjera, te sam ubijedjena da Stosur mora koristiti neku jacu hemiju. Jaki teniski savezi si to mogu priustiti, a Australija je jednostavno morala "roditi" nekoga, ko ce biti u samom teniskom vrhu. Zato ne volim "udarace" tipa Serena, Venus, pa i Enan, kod muskaraca Congu, Rodika, Soderlinga itd. Vise me zanima tehnika i razmisljanje u toku igre. A italijanka je danas bas razmisljala i to dobro razmisljala. Malo sam zaobisla temu. Ako nista drugo gledali smo zanimljiv finalni mec a i osvijezavajuci pobjednicki govor. Jos jedna borba Davida i Goliota i pobjeda prvog. Vidjeste li kako Franceska grli pehar, kao malu bebu? Ipak su to moderni gladiatori koji zive samo za sport kojim se bave, sve drugo je sporednog znacaja.
Uglavnom, dobro zagrijavanje za sutrasnji dan, gdje cu blago navijati za Nadala a silno za Danijela i Nenada.
Pozdrav pravim zaljubljenicima u ovaj divni sport, posebno Djoksi i Predi ( stvarno, gdje je Predo ovih dana, nesto se ne javlja ? ).

Dorcolac

pre 13 godina

Divan sportski lik, bravo. Kao navijac JJ mogu da primetim da Scijavone nema musice i bubice u glavi, da vodi strogo sportski zivot i da ima trenera.Scijavine bravo , zelim ti jos neki GS a mojoj JJ koja ume sve sto i Scijavone da se konacno opredeli u sportu sta hoce, imajuci italijanku u glavi i pred ocima. Samo one tri stvari, kako rekoh.

KOJAA

pre 13 godina

Ovi Anini bi zeleli da Jeca nikad ne osvoji GS, mogu misliti njihovog razocarenja kad se to desi! Mada oni sada drugu muku muce, treba pronaci mesto izvan top 50 kojim ce suvereno vladati AI!

Srbimir

pre 13 godina

Zao mi je Samante(u svom delu zreba izbacila je najbolje igracice sveta,sve bivse br.1);na kraju ipak nije izdrzala!
Cestitke Franceski,bila je bolja!!!
Da li ce i posle Franceskinog osvajanja, nasi "strucnjaci" i dalje tvrditi da je Jelena veteranka sa svojih 25 godina i da nikad nece osvojiti GS!?

giorgio

pre 13 godina

Evo još jedan primjer koliko je život a time i tenis čudljiv i nepredvidiv.Ko bi ovo mogo predviditi pred Roland Garos.Italijanka osvaja RG i to sa trideset godina.Ovo samo potvrđuje da se ustrajnost,borbenost i upornost itekako isplati.I da neke stvari dolaze kada najmanje očekujemo.Zato se jako ljutim na naše ljude kada po našima osipaju drvlje i kamenje i prerano ih otpisuju.Mi uvijek mislimo da smo najbolji i da sve znamo.Finale mi se jako svidjelo iako mislim da je malo šteta što nije bilo trećeg seta.Tako je nastavljena tradicija RG nakon onog legendarnog finala između Klajsters i Kaprijati da se finala igraju u dva seta.Nakon ovog što sam danas vidio još više vjerujem u naše tenisere.Bio sam sto posto siguran da će Sam Stosur pobijediti.Tako da sada još više vjerujem u Anu,Jecu,Novaka i ostale da će nas još dugo,dugo vremena veseliti sa svojim uspjesima i pobjedama.Apsolutno ništa nije nemoguće.U skladu sa svim ovim vjerujem da će i Wimbledon biti totalno neizvjestan i otvoren.Tko zna možda sestre Williams rano ispadnu.Možda Jeca ode skroz do kraja.Ma ništa se više ne smije predviditi i isključiti.Pozdrav od Giorgia
Eto koliko je i Italija čekala prvu Grend Slem šampionku!!!

NI

pre 13 godina

Bio to mec za sladokusce. Trijumf strastenosti, velikog srca, intelegencije, razumijevanja igre, samopuzdanja, zrelosti...

Pobijedila je bolju od sebe. Potpuno zasluzeno.

Sve cestitke.

Lepa! - @Giorgo

pre 13 godina

"Krhka, ruznjikava, fenonemalna. Srce!" Kad vec komentarises izgled, pri cemu, doduse, imas mnogo simpatija za Italijanku, ja bih malo drugacije "postavio stvari"! "Krhka" - da, i to je bas lepo, jer od Samante najvise odbija njena "muska" gradja! "Fenomenalna" - nesumnjivo! "Ali "ruznjikava" - niposto! Naravno, nije lepotica, ali ima divno zracenje, posebno kad se smeje! To je lepota koja dolazi iznutra, zato bi se za Skjavone moglo reci samo da je - lepa na svoj, poseban nacin, i utoliko i privlacna! A njena pobeda je svakako pobeda sporta nad sumnjivim misicima! Zasto Klajstersovu svi vole, a Enanovu malo ko? Pa, Enanova izgleda kao i Stosurova, a Klajstersova je zena, nesumnjivo!

Zoran - Brzi

pre 13 godina

Svaka cast Italijanki,snaga klade valja ali um caruje.Poruka nasim teniserkama:malo manje lickanja i sminkanja a puno vise igranja tenisa,to je sada pokazala Italijanka na najskromniji nacin a izuzetnom igrom,BRAVO!

Ena

pre 13 godina

Koja je sledeća igračica rangirana ispod dvadesete, koja će osvojiti nastupajući Vimbldon? Inače, uživala sam gledajući igru Skijavone, koja me je podsetila na dobri stari tenis u kom se trči po terenu i igra na mreži, a ne sa osnovne linije u besvest lupa po lopticama, pa ko će jače.

Loše poređenje

pre 13 godina

@Umaga
Tvoje poređenje nema veze ra stvarnošću. Skjavone pre ove titule nije imala nijedan zapažen uspeh, a Ana je RG osvojila pošto je pre toga imala dva "grend slem" finala (RG i AO), Montreal i IW, a finale sa Dinarom igrala je već kao prva teniserka sveta. Na prvo mesto došla je plasmanom u finale, a RG je osvojila kao prva na svetu. Imala je najviše bodova, nevažno je što se lista objavljuje u ponedeljak. Pišeš da bi pisao.

ttx

pre 13 godina

Neocekivan ishod finala RG-a. Ipak, drago mi je da je Skjavone uspela da neutralise tzv "dum dum" igru Stosur. Ipak se pokazalo da se tenis igra malo i glavom i nogama i da nije puko udaranje loptice svom snagom. Kontinuitet iz meca u mec ovakvom igrom ipak je skoro nemoguce odrzati. Cestitke Skjavone

tra-tra

pre 13 godina

Nikad nije kasno za velike pobede! Bravo Franceska! Drago mi je bas sto je pobedila onu napumpanu masinu, nije sve u besomucnom udaranju loptice do besvesti, takav tenis je uzasan...a Franceska je stvarno izgarala za svaki poen i svaka cast na hrabrosti i promisljenoj igri i zasluzena pobeda na kraju! I to sa 30 godina osvaja GS, svaka cast!

Djoksa

pre 13 godina

@Jova...Sve najlepse i tebi kao i za one za koje navijamo.Kako je lepo to sto nas ujedinila ljubav prema ovom divnom sportu a ima na sve strane sveta.A za sve to je zasluzan B92.Franceska je docekala,valjda ce i Jelena.

pre 13 godina

Neki su, osobito kladioničari, debelo podcijenili Talijanku i zaboravili da je ona najzaslužnija za naslove u Fed-kupu!

Danas je Francesca pokazala da i ženski tenis zaslužuje da mu se naklonimo.

I natjerala RAI, koji je zadnji susret u RG-u prenosio davne 1998. godine, da prođe torturu pregovaranja s Eurosportom.

Zanimljivo, Berdych je prvi put zaigrao u polufinalu turnira iz GS-serije, ali je Češka televizija za vrijeme dvoboja sa Söderlingom (Sederlin; "ö" je sličan glas kao i u njemačkomu, a onaj se "g" na kraju ne izgovara) emitirala golfski turnir!

Inače, Francesca je na sebe, tj. njezini prijatelji, uoči turnira uplatila 1000 EUR, što je donijelo (kvota 300) 300 tisuća eura dobiti.

A dobila je i 400 tisuća eura nagrade Talijanskoga teniskoga saveza!

Nije loše, nije loše...

P. S.

Schiavone = Skjavone!

Dermendziev

pre 13 godina

Bravo Franceska,bravo Stosur.Jedno od najneizvestnijih i najbolje odigranih finala RG i opste bilo kog GS za poslednje tri godine.Cini mi se da svi nasi navijaci ne bi trebali da zale.Uvek pobedjuje onaj ko je najspremniji u datom momentu.Sve one koji su otpisivali Skjavone , smtrali je autsaajderom ,brzo zaboravili na njene fantasticne proslogodisnje igre na W,Kremlju i titule u parnom nastupu,danas je Franceska na najboli
moguci nacin demantovala.Demantovala je i sve one koji smatraju da GS titule nisu za tzv defanzivne igrace i da ih nikada nece osvojiti.Rad i samo rad.Ko "ceka" strpljivim radom ,taj i doceka.
Franceska je sveukupni pobednik medju damama,a Samanta moralni,sa fantasticnim nizom:Enan,S.Wiliama,Jankovic,kako danas rece fantasticni,uvek realni komentator,komentator za koga nema tajni u tenisu,komentator "P2" Aleksandar Kuzmak,cije su simpatije pre pocetka meca bile na strani Samante,a tokom meca uz izvinjenje presle na strani Skjavone.

Pozdrav i do sutrasnjeg muskog finala.Valda ce biti repriza,ogledalo, ovom ?!

uvek cu te voleti

pre 13 godina

Ljudi, ja Francesku volim od kad sam je prvi put video. (pre oko 5 god.)
Ma de ruzna, morao sam da se branim od leptirica jedno 2 dana! A jos kad na to dodam danas prikazanu inteligenciju... uff.. mislim da se topim od srece! :) Bravo Franceska!

Goran

pre 13 godina

@Umaga

Boze ko ti dade da komentarises. Ana dok nije osvojila GS. osvojila je 4 mastersa, i igrala u polufinalu wimbledona, igrala finale RG i finale AO. Tako da to nije bila senzacija vec ocekivano!!! A Skijavone nema ni turnir wta 500. Uff ala ste vi jelenini navijaci bezobrazni.

Sreća se osmehnula

pre 13 godina

Kakav NEVEROVATAN RG

Samantha Stosur pobedi Justine Henin i Serenu Serenu Williams u jednom delu žreba.
U drugom delu žreba POTPUNI AUTSAJDER predajom u polfinalu ulazi u finale. U ovom drugom delu žreba Kuznetsova - u lošoj formi, Dementieva - povredjena, Wozniacki - u lošoj formi, prosečna teniserka...

Samantha Stosur se RASPALA u finalu i Schiavone osvaja titulu.
Ovo se dešava 1 u 20 godina.

Zlaja

pre 13 godina

Ovaj put sam promasio prognozu totalno kao i velika vecina celog sveta,jer je ovaj rezultat vise senzacija nego iznenadjenje!
Zena je zasluzeno pobedila,tu nema spora,a zasto je Stosur igrala ispod svih ocekivanja i mogucnosti to je druga prica!
Opet je u pitanju "glava" sto je izuzetno bitan faktor u tenisu,samo sto to zaista nisam ocekivao odStosur sa tolikim iskustvom!
Najnejasnija mi je bila njena pocetnicka igra na mrezi tokom celog meca,pogotovo kada se zna da je bila i najbolje rangirana igracica na svetu u dublu!Igra ne mrezi je osnova svakog dubl igraca!
Sve je to sport a tenis pogotovo!Skijavone je ovim na najbolji moguci nacin zaokruzila dugogodisnju karijeru,a o Stosur ce se jos dosta cuti.Nastavice da se penje na lestvici i daleko ce dogurati jer ima kvaliteta za bolji plasman od trenutnog.

Vanja

pre 13 godina

Navijala sam za Skijavone , ali sam nekako u dubini duse zelela da pobedi Sem . Verovatno da bi imala alibi za JJ jer bi onda JJ imala poraz od sampiponke . Ali nmvz. sve jedno cestitam na GS-u . Sama Skijavone je dokaz da za pobedu ne treba samo igra , nego i iskustvo , velika sreca , inteligentnost , i naravno igra .

Smejurija

pre 13 godina

@Umaga
"Ovo je senzacija ravna onoj kada je Anči Ivanović osvojila Rolan Garos"

Ovo je senzacija ravna onoj kada je Jelena Jankovic postala 1 teniserka sveta.

Druga teniserka sveta (Ana Ivanovic) finalistkinja Roland Garros-a 2007 i finalistkinja Australian Open-a 2008 osvaja Roland Garros 2008.
Ana Ivanovic je ISPUNILA ono sto se od nje ocekivalo!

Marko-DC

pre 13 godina

Bravo Franceska vidite ni u 30 nije kasno a vama je JJ u 25 matora?
@doktor

"JJ ima 7 Mastersa"

U ženskom tenisu NE POSTOJE Masters turniri.
Jelena Jankovic NEMA 7 osvojenih turnira I KATEGORIJE.

JJ - Charleston 2007, Rome 2007, Rome 2008, Moscow 2008, Indian Wells 2010
ima tu i Cincinati 2009 Koliko se secam ....?

bers0003

pre 13 godina

fntastican tenis gdje su obje igracice igrale ofanzivno, imale plan igre, izgradjivale poene i koristile razlicite vrste udaraca (spin, slajs, volej...), za razliku od ostalog zenskog tenisa (izuzev venus i zastin) koji se sastoji od beskonacnog pimplanja sa osnovne linije dok neko ne pogrijesi. ne znam kako neko moze da kritikuje stosur kao obicnu razbijacicu. cura ima jake udarce ali isto tako izgradjuje poene i izlazi na mrezu vise nego vecina muskaraca. njena vladavina tek pocinje. bravo za talijanku i za svakoga sa jednorucnim bekhendom. kad ti igraci igraju znas da ces uzivati u tenisu....

Sta je senzacija?

pre 13 godina

@Umaga
"Ovo je senzacija ravna onoj kada je Anči Ivanović osvojila Rolan Garos"

Jelena Janković postaje prva teniserka sveta u augustu 2008 godine bez GS finala. Senzacija!

Djoksa

pre 13 godina

@DS,Hvala za zanimljiv komentar.Imam i ja 1 zanimljivost ali nema veze sa ovom vescu.Kelerer,crna ovca ne samo austrijskog nego i svetskog tenisa,toliko je iznervirao S.Koubeka da ga je ovaj na promeni strana scepao za grlo i poceo da davi.Nije ga udavio..

Broker

pre 13 godina

Vec sam ostavio komentar na ovaj mec, pa bih iskoristim priliku i uputim pitanje redakciji a vama (nama) to posluzi kao "anketa":
Zasto nema vesti u toku meceva, npr. posle svakog odigranog seta (bar kad su akteri nasi igraci), kao sto je to slucaj sa fudbalom?

Evo sad Nestor i Ziki vode 7 : 5, i odmah napravili brejk u drugom setu.

navijam za dobar tenis

pre 13 godina

Dakle, Jelena ipak NIJE izgubila od kasnije sampionke.
Nije Samanta Ana. :)
A bila je Samanta veoma dobra, doduse desi joj se cesto i da promasi nesto sto se retko promasuje. Jelena (naravno i Ana i mnoge druge) su ispod tog nivoa.
Ana bi morala da igra tako, dum-dum, kao pre. Nema dobacivanja i prebacivanja, balona, u zenskom tenisu vise.
Jelena je pokusala nesto, ali kako kad cele karijere uci da igra malo defanzivnije. U tome je mozda najbolja, ali to ne prolazi do samog finala i titule. Polufinale maksimum, uvek, gde god.

Duska

pre 13 godina

BRAVO SKIJAVONE!!! Odusevila me je svojom igrom na Roland Garrosu, navijala sam sve vreme za nju, mada inace navijam za Samantu ( naravno kada ne igraju nase teniserke ) ali u ovom okrsaju sam svim srcem bila uz Italijanku. Ovo je velicanstven uspeh. Posebno me raduje sto je veliki borac i sto se nije uplasila pobede, bila je sve vreme agresivna i precizna. Jos jednom bravo! A sutra svim srcem uz Robina Soderlinga koji mi je pored Noleta omiljeni teniser. Go Soda, Goooooo!

...a sad vi malo kod dr

pre 13 godina

@ocni lekar
Zasto "jadna devojka" Skjavone... zato sto je osvojila GS i skakala od srece?! To znaci da je dopingovana...ahahaha! Sta je onda Samanta, jesi li i nju dobro video?!....a moras ti izgleda kod ocnog!

sima

pre 13 godina

Bravo Franceska pre svega za TENIS!Emocionalno, ljudski i sportski!Svaka cast!
A, lepote gledati, jer slusati je komedija gospodina Willandera, neka mi zive svi vansematski!

Borac

pre 13 godina

E, to je lepo videti, srcana devojka i pravi borac, dokazuje da godine nista ne znace, mada nije ona stara, ali obicno se cude kad neko, kako kazu, "u tim godinama" napravi ovakav uspeh! Svaka cast Franceski eto, niko nije ni verovao u nju osim nje same, tako da mnogobrojni pljuvaci koji se ovde cesto javljaju da omalovazavaju uspehe nasih sportista mogu slobodno da nastave to da rade jer koga briga za njihovo piskaranje kad sportisti donesu pobedu onda i "pljuvaci" okrecu plocu i pevaju drugu pesmu kao znali smo mi da ces uspeti tra la la...

Posmatrac

pre 13 godina

Kako to da je Francesca uspela da pobedi dopingovanu Stosur????

Lako - prava doza defanzive (kada treba) i ofanzive (kada se ukazu sanse), odlican servis, pametna taktika i ono sto je najvaznije, srce. Bravo!

nije mi jasno

pre 13 godina

evo samo par pitanja: kako se tekst o finalu RG-a pretvorio u prepucavanja fanova ana-jelena? zašto se raspravlja o lepoti ili ružnoći a ne o dobroj igri (valjda postoje vesti za to)

Vendi

pre 13 godina

Kako je krenulo finale Wimbldona igraće Tamarin Tanasugarn i Kaja Kanepi a finale US opena Elena Baltača i Ivon Mejsburger. Mogli bi organizatori na sledećem RG da dodele WC Isidori Bjelici, Gogi Sekulić i Stoji jer samo one fale u društvu Ivanović, Skjavone, Miskina, Kuznjecova.

doktor

pre 13 godina

Gospode Boze,znao sam...Sta li sad Safina i Jankovic misle,ali i Ana?Ej,Skijavone? Titula Del Potra(nema Masters) je unistila Mareja.A,sad,teta Skijavone! Jel osvojila kakvu znacajniju titulu do sada? JJ ima 7 Mastersa! E,moja JJ!!!!E,moja Ana!!! Zenski tenis me vise ne zanima.Ovo je moj poslednji kom.,zelim Vam svima sve NAJ,kao i igracicama! VELIKI POZDRAV!!!! Skijavone???

Vladan R

pre 13 godina

@ ocni lekar

Onakvo euforicno ponasanje koje je po tebi posledica neke droge, je posledica ogromne zelje da iskoristi sansu koja joj se u tridesetoj godini, i pomalo neocekivano ukazala, a to je da krunise kopletnu karijeru i upese se na vecnu listu osvajaca nekog GS, odnosno radosti kada ga je konacno osvojila.

Ma sta mi napisa

pre 13 godina

@doktor

"JJ ima 7 Mastersa"

U ženskom tenisu NE POSTOJE Masters turniri.
Jelena Jankovic NEMA 7 osvojenih turnira I KATEGORIJE.

JJ - Charleston 2007, Rome 2007, Rome 2008, Moscow 2008, Indian Wells 2010

Lala iz Banata

pre 13 godina

@Djoksa:
"Franceska je docekala,valjda ce i Jelena."

Hoće. Na Sveto Nikad. ;)
Može dočekati jedino ako, ne daj bože, zbog povrede ne budu igrale seke Vilijams, Enanova, i još pet-šest teniserki. ;)

vlada I

pre 13 godina

svaka cast Skjavone,zanimljivo finale,lep tenis...no...ne mogu da se otmem utisku onome sto rade asocijacije (WTA,ATP)kada pustaju tenisere da koriste PED(mozda jos poneko i steroide i ostala pomagala)...sto se tice ove dve sigurno da su koristile i jedna i druga(uostalom to su kod zena koristile Enan(zato je i prekinula karijeru),apsolutno sestre Vilijams(Serena znatno vise),Safina,jedno vreme Jankovic,Voznijacki,i prilicno mnogo igracica neke manje ,neke vise u nekim fazama svojih karijera)';dokaz cete videti u nastavku karijera ,verovatno (ne tvrdim 100%) nece osvojiti nista znacajno) sto se tice tenisa tu su naravno Nadal,ranije Djokovic(secate se recimo kako je 2007.uzimao stalno u toku meceva gomilu pilula kad se oduze mecevi,onda su i on i Nadal bili upozoreni na Rolan Garosu 2009. i posledica ste videli)Rodik(i inace svi Amerikanci kao i u svim ostalim sportovima),Conga,Gonzalez(setite se koliko je dobro odigrao RG 2009. kad je stizao i trcao i udarao lopte sa svih strana),Puerta(covek protiv koga je Nadal odigrao prvo finale)Mekinro(koji je i priznao da je sest godina koristio,a ''nije znao'')i jos mnogo njih...ocigledni dokazi su sklonost ka povredama i ucestalost,astronomski uzleti u igri,uzimenje kroz tecnost i pilule u toku meca,cuvene toalet pauze(piju druge pilule kojima izbacuju iz sistema trag prvih(u 90% slucajeva im se uzima urin,ne i krv)...da se razumemo ne zelim da umanjim kvalitet ,trud ,zalaganje,rad,ucenje ,trening gore pobrojanih(i onih koji nisu),vec me nervira mlitav stav asocijacija --ILI DOPUSTITE SVIMA ILI APSOLUTNO ZABRANITE SVIMA-dakle ,svi krecu od 0 ,pa pravi talenat ,pobednicki mentalitet,rad,sportska inteligencija moraju da isplivaju i pokazu ko je zaista THE CHAMP!!!

p.s.bez teorija zavere-sport je danas na prvom mestu biznis(i oni koji upravljaju njime rukovode se nacelima menadzmenta,a ne na sporta),a tek onda sve ostalo-nazalost :(

P O U K A

pre 13 godina

Jova i tebi slicni zasto ste "alergicni" na misice?Zbog vase mlitavosti ili lenjosti?Jedan je Rodzer Federer,neponovljiv,neprevazidjen,amican a nema misice.Samo on.Ostali rade.Dabi imao ono kao i dosta mladica na zapadu,treba vjezbati,raditi.Ne uzima se doping tako kako ti i slicni misle.A vi i dalje lupajte tastaturu i budite ljubomorni na Stosur i ostale svjetske top tenisere i teniserke.

sima

pre 13 godina

Dragi @ Djoksa, ja kao 'diaspora' Srbin navijam za sve nase sportiste- ali tvoja predanost i vera su toliko duboki da - te svaki covek mora postovati! Zato molim Jelenu da osvoji bar jedan GS- za TEBE!
Bio mi ziv i zdrav!

Djoksa

pre 13 godina

@sima..Daj boze!Osvajanjem GS Jelena bi se resila ment.blokade koja je gusi.Pratim Jelenu jos od finala Dubaija sa Devenport.I uvek je imala problem da u finalu pokaze najbolju igru,sve dok nije osvojila titulu u Rimu.Puno zdravlja i srece zelim i ja tebi!

Jova

pre 13 godina

Mala popravka. Danijel i Nenad upravo igraju, nisam u mogucnosti da gledam uzivo jer dublove ne prenosi niti Eurosport niti lokalne televijzije u zemlji u kojoj zivim. Jel zna neko kakav rac. program, gdje bi to moga gledati? Unaprijed hvala.

ja

pre 13 godina

@Jova
Evo ti link za gledanje na internetu.
http://lsh.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=19117&tv_id=402&tid=586&channel=0&tmpl=component
&layout=popup&Itemid=0

Komentari se ne objavljuju bas brzo pa ne znam koada ces moci procitati ovo, ali nadam se da ces moci odgledati bar deo tog meca.
Pozdrav

znanje-imanje

pre 13 godina

Kakav fijasko. Veoma loša a i izuzetno stupidna igra australijanke donele su najgoru pobednicu RG koje mogu da se setim. Stosur, izašla iz filma Terminator, bila je pogubna sve dok nije naišla na drugu, ma kako sićušnu bilderku. Mega-bljak.

Dr

pre 13 godina

@Skijavone
A sada ce da pocne pad Skijavone.Jeva cekam da prodje godinu dana od danas pa da vidimo gde ce Skijavone biti posle RG 2011.
To je najrealniji scenario,nazalost.Ko ne veruje neka saceka 365 dana pa potrazi u arhivi.
A ana nece pasti ispasti iz top 50.Ali jedno je sigurno,tvoja "carica" nikada nece osvojiti gren slem.

moje ime

pre 13 godina

Bravo Samanta! Ova italijanka, ako ima imalo obraza, trebala bi da ti da bar polovinu od onog ceka koji je dobila.
Sklonila si joj sa puta: Enan, Serenu, Jelenu i na kraju joj i titulu servirala na tacni.
Nije ovo nikakvo iznenadjenje. Prava rec je senzacija.
Pa Stosur je napravila vise greski u danasnjem mecu nego u prethodnih 6 meceva zajedno. Koji je razlog za to - to samo ona zna. Mozda je u pitanju bila trema, mozda je i ceo mec bio namesten.
U svakom slucaju tenis je zbog ovakvih stvari bas toliko i zanimljiv. Desavaju se i ovakva iznenadjenja, doduse ne cesto, vec otprilike jednom u deset godina. Ipak dovoljno da nikad sa siurnoscu ne mozete znati kako ce se zavrsiti. Uvek se dok gledate neki mec zapitate, da mozda bas taj mec koji gledate ne predstavlja neku od takvih retkih senzacija.
Danas smo prisustvovalo jednom takvom mecu. Ko zna kada cemo imati sledecu priliku.
Teniski sladokusci su ipak posle duzeg vremena imali priliku da gledaju lep i zanimljiv tenis u finalu jednog gren slema posle duzeg vremena.

stefan

pre 13 godina

šta se dešava sa našim teniserkama niko nikada neće saznati...da mi je neko pre RG rekao da ce ova italijanka biti sampionka- samo bih mu poželeo brzo ozdravljenje...

Djoksa

pre 13 godina

@vlada I...Svakako da je interesantna tema koju ste naceli.Verovatno pod PED mislite na one energetske gelove koje je Nadal onako zdusno cedio do zadnje kapi.I koji su nestali bez traga a niko o tome rec da prozbori.A mozda i nisu bili energetski gelovi?

Samantha Stosur

pre 13 godina

@Skijavone

Za tvoju informaciju Ana ne igra i ne sakuplja bodove na turnirima najniže kategorije.

"Imitatorka" nije uspela da osvoji turnir u Montereju možda uspe da osvoji turnir u Portorožu.

ocni lekar

pre 13 godina

@Vladan R
Nisam rekao da italijanka koristi neke droge, vec sam samo reagovao na komentare u kojima se pominje "dopingovana" Stosur. Verovatno ni jedna teniserka nije bila dopingovana, ali ako vec pricamo o takvim stvarima, onda mnogo vece sanse za tako nesto ima italijanka.
Stosur je ipak mnogo mladja i razumljiva je njena fizicka snaga. Mozda je pravo pitanje odakle Skijavone sa njenom fizickom konstitucijom i njenim godina snaga da se onoliko bori i trci?
Razumljivo je da joj je ovo bila jedinstvena prilika da osvoji neku veliku titulu.
Medjutim bilo je i drugih tenisera u slicnim situacijama, pa su cesto gubili u finalima samo zato sto su ih telo i snaga izdavali.
Skijavone je juce cini mi se premasila sve svoje fizicke limite, a za tako nesto nije dovoljna samo motivacija i snaga volje. Ja bih licno voleo da vidim rezultate njene doping kontrole, jer je ono juce u najmanju ruku bilo jako cudno.

Jovan

pre 13 godina

@tenis je rekreacija, nikako sport: Naravno da ima doping kontrole. Nekoliko tenisera i teniserki je u poslednjih nekoliko godina palo na kontroli (Vilander, Gaske, Kanjes, Čela, Korda, Hingis).

WTA

pre 13 godina

@Marko-DC

"ima tu i Cincinati 2009 Koliko se secam ....?"

Cincinnati spada u kategoriju Premier 5.

Premier Mandatory (4,500,000) su Indian Wells, Miami, Madrid i Beijing.

ocni lekar

pre 13 godina

@Posmatrac
Ne znam sta si ti posmatrao, ali ako je na tom mecu neko bio dopingovan onda je to bila Skijavone.
Onakav trans, skakanje, urlanje...mogu biti samo posledica nekih droga i nikako ne lice na normalno ponasanje sportiskinje koja je strejt.
U pojedinim trenutcima italijanka se ponasala kao da joj zivot zavisi od sledeceg poena.
A tek ono ponasanje na dodeli pehara. Pa kao da nikada u zivotu nije videla mikrofon.
Posle svega sto sam video bilo mi je pomalo i zao.
Jadna devojka.

znanje-imanje

pre 13 godina

Kakav fijasko. Veoma loša a i izuzetno stupidna igra australijanke donele su najgoru pobednicu RG koje mogu da se setim. Stosur, izašla iz filma Terminator, bila je pogubna sve dok nije naišla na drugu, ma kako sićušnu bilderku. Mega-bljak.

doktor

pre 13 godina

Gospode Boze,znao sam...Sta li sad Safina i Jankovic misle,ali i Ana?Ej,Skijavone? Titula Del Potra(nema Masters) je unistila Mareja.A,sad,teta Skijavone! Jel osvojila kakvu znacajniju titulu do sada? JJ ima 7 Mastersa! E,moja JJ!!!!E,moja Ana!!! Zenski tenis me vise ne zanima.Ovo je moj poslednji kom.,zelim Vam svima sve NAJ,kao i igracicama! VELIKI POZDRAV!!!! Skijavone???

Samantha Stosur

pre 13 godina

@Skijavone

Za tvoju informaciju Ana ne igra i ne sakuplja bodove na turnirima najniže kategorije.

"Imitatorka" nije uspela da osvoji turnir u Montereju možda uspe da osvoji turnir u Portorožu.

moje ime

pre 13 godina

Bravo Samanta! Ova italijanka, ako ima imalo obraza, trebala bi da ti da bar polovinu od onog ceka koji je dobila.
Sklonila si joj sa puta: Enan, Serenu, Jelenu i na kraju joj i titulu servirala na tacni.
Nije ovo nikakvo iznenadjenje. Prava rec je senzacija.
Pa Stosur je napravila vise greski u danasnjem mecu nego u prethodnih 6 meceva zajedno. Koji je razlog za to - to samo ona zna. Mozda je u pitanju bila trema, mozda je i ceo mec bio namesten.
U svakom slucaju tenis je zbog ovakvih stvari bas toliko i zanimljiv. Desavaju se i ovakva iznenadjenja, doduse ne cesto, vec otprilike jednom u deset godina. Ipak dovoljno da nikad sa siurnoscu ne mozete znati kako ce se zavrsiti. Uvek se dok gledate neki mec zapitate, da mozda bas taj mec koji gledate ne predstavlja neku od takvih retkih senzacija.
Danas smo prisustvovalo jednom takvom mecu. Ko zna kada cemo imati sledecu priliku.
Teniski sladokusci su ipak posle duzeg vremena imali priliku da gledaju lep i zanimljiv tenis u finalu jednog gren slema posle duzeg vremena.

Vendi

pre 13 godina

Kako je krenulo finale Wimbldona igraće Tamarin Tanasugarn i Kaja Kanepi a finale US opena Elena Baltača i Ivon Mejsburger. Mogli bi organizatori na sledećem RG da dodele WC Isidori Bjelici, Gogi Sekulić i Stoji jer samo one fale u društvu Ivanović, Skjavone, Miskina, Kuznjecova.

ocni lekar

pre 13 godina

@Vladan R
Nisam rekao da italijanka koristi neke droge, vec sam samo reagovao na komentare u kojima se pominje "dopingovana" Stosur. Verovatno ni jedna teniserka nije bila dopingovana, ali ako vec pricamo o takvim stvarima, onda mnogo vece sanse za tako nesto ima italijanka.
Stosur je ipak mnogo mladja i razumljiva je njena fizicka snaga. Mozda je pravo pitanje odakle Skijavone sa njenom fizickom konstitucijom i njenim godina snaga da se onoliko bori i trci?
Razumljivo je da joj je ovo bila jedinstvena prilika da osvoji neku veliku titulu.
Medjutim bilo je i drugih tenisera u slicnim situacijama, pa su cesto gubili u finalima samo zato sto su ih telo i snaga izdavali.
Skijavone je juce cini mi se premasila sve svoje fizicke limite, a za tako nesto nije dovoljna samo motivacija i snaga volje. Ja bih licno voleo da vidim rezultate njene doping kontrole, jer je ono juce u najmanju ruku bilo jako cudno.

Dr

pre 13 godina

@Skijavone
A sada ce da pocne pad Skijavone.Jeva cekam da prodje godinu dana od danas pa da vidimo gde ce Skijavone biti posle RG 2011.
To je najrealniji scenario,nazalost.Ko ne veruje neka saceka 365 dana pa potrazi u arhivi.
A ana nece pasti ispasti iz top 50.Ali jedno je sigurno,tvoja "carica" nikada nece osvojiti gren slem.

Lala iz Banata

pre 13 godina

@Djoksa:
"Franceska je docekala,valjda ce i Jelena."

Hoće. Na Sveto Nikad. ;)
Može dočekati jedino ako, ne daj bože, zbog povrede ne budu igrale seke Vilijams, Enanova, i još pet-šest teniserki. ;)

Smejurija

pre 13 godina

@Umaga
"Ovo je senzacija ravna onoj kada je Anči Ivanović osvojila Rolan Garos"

Ovo je senzacija ravna onoj kada je Jelena Jankovic postala 1 teniserka sveta.

Druga teniserka sveta (Ana Ivanovic) finalistkinja Roland Garros-a 2007 i finalistkinja Australian Open-a 2008 osvaja Roland Garros 2008.
Ana Ivanovic je ISPUNILA ono sto se od nje ocekivalo!

navijam za dobar tenis

pre 13 godina

Dakle, Jelena ipak NIJE izgubila od kasnije sampionke.
Nije Samanta Ana. :)
A bila je Samanta veoma dobra, doduse desi joj se cesto i da promasi nesto sto se retko promasuje. Jelena (naravno i Ana i mnoge druge) su ispod tog nivoa.
Ana bi morala da igra tako, dum-dum, kao pre. Nema dobacivanja i prebacivanja, balona, u zenskom tenisu vise.
Jelena je pokusala nesto, ali kako kad cele karijere uci da igra malo defanzivnije. U tome je mozda najbolja, ali to ne prolazi do samog finala i titule. Polufinale maksimum, uvek, gde god.

ocni lekar

pre 13 godina

@Posmatrac
Ne znam sta si ti posmatrao, ali ako je na tom mecu neko bio dopingovan onda je to bila Skijavone.
Onakav trans, skakanje, urlanje...mogu biti samo posledica nekih droga i nikako ne lice na normalno ponasanje sportiskinje koja je strejt.
U pojedinim trenutcima italijanka se ponasala kao da joj zivot zavisi od sledeceg poena.
A tek ono ponasanje na dodeli pehara. Pa kao da nikada u zivotu nije videla mikrofon.
Posle svega sto sam video bilo mi je pomalo i zao.
Jadna devojka.

Sta je senzacija?

pre 13 godina

@Umaga
"Ovo je senzacija ravna onoj kada je Anči Ivanović osvojila Rolan Garos"

Jelena Janković postaje prva teniserka sveta u augustu 2008 godine bez GS finala. Senzacija!

Goran

pre 13 godina

@Umaga

Boze ko ti dade da komentarises. Ana dok nije osvojila GS. osvojila je 4 mastersa, i igrala u polufinalu wimbledona, igrala finale RG i finale AO. Tako da to nije bila senzacija vec ocekivano!!! A Skijavone nema ni turnir wta 500. Uff ala ste vi jelenini navijaci bezobrazni.

Sreća se osmehnula

pre 13 godina

Kakav NEVEROVATAN RG

Samantha Stosur pobedi Justine Henin i Serenu Serenu Williams u jednom delu žreba.
U drugom delu žreba POTPUNI AUTSAJDER predajom u polfinalu ulazi u finale. U ovom drugom delu žreba Kuznetsova - u lošoj formi, Dementieva - povredjena, Wozniacki - u lošoj formi, prosečna teniserka...

Samantha Stosur se RASPALA u finalu i Schiavone osvaja titulu.
Ovo se dešava 1 u 20 godina.

Jova

pre 13 godina

Dobre sam volje. Navijala sam za Francesku. Od one sam vrste ljudi koja vjeruje u teorije zavjera, te sam ubijedjena da Stosur mora koristiti neku jacu hemiju. Jaki teniski savezi si to mogu priustiti, a Australija je jednostavno morala "roditi" nekoga, ko ce biti u samom teniskom vrhu. Zato ne volim "udarace" tipa Serena, Venus, pa i Enan, kod muskaraca Congu, Rodika, Soderlinga itd. Vise me zanima tehnika i razmisljanje u toku igre. A italijanka je danas bas razmisljala i to dobro razmisljala. Malo sam zaobisla temu. Ako nista drugo gledali smo zanimljiv finalni mec a i osvijezavajuci pobjednicki govor. Jos jedna borba Davida i Goliota i pobjeda prvog. Vidjeste li kako Franceska grli pehar, kao malu bebu? Ipak su to moderni gladiatori koji zive samo za sport kojim se bave, sve drugo je sporednog znacaja.
Uglavnom, dobro zagrijavanje za sutrasnji dan, gdje cu blago navijati za Nadala a silno za Danijela i Nenada.
Pozdrav pravim zaljubljenicima u ovaj divni sport, posebno Djoksi i Predi ( stvarno, gdje je Predo ovih dana, nesto se ne javlja ? ).

Ma sta mi napisa

pre 13 godina

@doktor

"JJ ima 7 Mastersa"

U ženskom tenisu NE POSTOJE Masters turniri.
Jelena Jankovic NEMA 7 osvojenih turnira I KATEGORIJE.

JJ - Charleston 2007, Rome 2007, Rome 2008, Moscow 2008, Indian Wells 2010

Lepa! - @Giorgo

pre 13 godina

"Krhka, ruznjikava, fenonemalna. Srce!" Kad vec komentarises izgled, pri cemu, doduse, imas mnogo simpatija za Italijanku, ja bih malo drugacije "postavio stvari"! "Krhka" - da, i to je bas lepo, jer od Samante najvise odbija njena "muska" gradja! "Fenomenalna" - nesumnjivo! "Ali "ruznjikava" - niposto! Naravno, nije lepotica, ali ima divno zracenje, posebno kad se smeje! To je lepota koja dolazi iznutra, zato bi se za Skjavone moglo reci samo da je - lepa na svoj, poseban nacin, i utoliko i privlacna! A njena pobeda je svakako pobeda sporta nad sumnjivim misicima! Zasto Klajstersovu svi vole, a Enanovu malo ko? Pa, Enanova izgleda kao i Stosurova, a Klajstersova je zena, nesumnjivo!

KOJAA

pre 13 godina

Ovi Anini bi zeleli da Jeca nikad ne osvoji GS, mogu misliti njihovog razocarenja kad se to desi! Mada oni sada drugu muku muce, treba pronaci mesto izvan top 50 kojim ce suvereno vladati AI!

Posmatrac

pre 13 godina

Kako to da je Francesca uspela da pobedi dopingovanu Stosur????

Lako - prava doza defanzive (kada treba) i ofanzive (kada se ukazu sanse), odlican servis, pametna taktika i ono sto je najvaznije, srce. Bravo!

P O U K A

pre 13 godina

Jova i tebi slicni zasto ste "alergicni" na misice?Zbog vase mlitavosti ili lenjosti?Jedan je Rodzer Federer,neponovljiv,neprevazidjen,amican a nema misice.Samo on.Ostali rade.Dabi imao ono kao i dosta mladica na zapadu,treba vjezbati,raditi.Ne uzima se doping tako kako ti i slicni misle.A vi i dalje lupajte tastaturu i budite ljubomorni na Stosur i ostale svjetske top tenisere i teniserke.

Srbimir

pre 13 godina

Zao mi je Samante(u svom delu zreba izbacila je najbolje igracice sveta,sve bivse br.1);na kraju ipak nije izdrzala!
Cestitke Franceski,bila je bolja!!!
Da li ce i posle Franceskinog osvajanja, nasi "strucnjaci" i dalje tvrditi da je Jelena veteranka sa svojih 25 godina i da nikad nece osvojiti GS!?

giorgio

pre 13 godina

Evo još jedan primjer koliko je život a time i tenis čudljiv i nepredvidiv.Ko bi ovo mogo predviditi pred Roland Garos.Italijanka osvaja RG i to sa trideset godina.Ovo samo potvrđuje da se ustrajnost,borbenost i upornost itekako isplati.I da neke stvari dolaze kada najmanje očekujemo.Zato se jako ljutim na naše ljude kada po našima osipaju drvlje i kamenje i prerano ih otpisuju.Mi uvijek mislimo da smo najbolji i da sve znamo.Finale mi se jako svidjelo iako mislim da je malo šteta što nije bilo trećeg seta.Tako je nastavljena tradicija RG nakon onog legendarnog finala između Klajsters i Kaprijati da se finala igraju u dva seta.Nakon ovog što sam danas vidio još više vjerujem u naše tenisere.Bio sam sto posto siguran da će Sam Stosur pobijediti.Tako da sada još više vjerujem u Anu,Jecu,Novaka i ostale da će nas još dugo,dugo vremena veseliti sa svojim uspjesima i pobjedama.Apsolutno ništa nije nemoguće.U skladu sa svim ovim vjerujem da će i Wimbledon biti totalno neizvjestan i otvoren.Tko zna možda sestre Williams rano ispadnu.Možda Jeca ode skroz do kraja.Ma ništa se više ne smije predviditi i isključiti.Pozdrav od Giorgia
Eto koliko je i Italija čekala prvu Grend Slem šampionku!!!

Vvv

pre 13 godina

Danas nije pobedila bolja teniserka. Pobedila je ona koja je verovala od prvog do poslednjeg poena. Lekcija koju jedan teniser iz top 5 mora da nauci.

Loše poređenje

pre 13 godina

@Umaga
Tvoje poređenje nema veze ra stvarnošću. Skjavone pre ove titule nije imala nijedan zapažen uspeh, a Ana je RG osvojila pošto je pre toga imala dva "grend slem" finala (RG i AO), Montreal i IW, a finale sa Dinarom igrala je već kao prva teniserka sveta. Na prvo mesto došla je plasmanom u finale, a RG je osvojila kao prva na svetu. Imala je najviše bodova, nevažno je što se lista objavljuje u ponedeljak. Pišeš da bi pisao.

uvek cu te voleti

pre 13 godina

Ljudi, ja Francesku volim od kad sam je prvi put video. (pre oko 5 god.)
Ma de ruzna, morao sam da se branim od leptirica jedno 2 dana! A jos kad na to dodam danas prikazanu inteligenciju... uff.. mislim da se topim od srece! :) Bravo Franceska!

Marko-DC

pre 13 godina

Bravo Franceska vidite ni u 30 nije kasno a vama je JJ u 25 matora?
@doktor

"JJ ima 7 Mastersa"

U ženskom tenisu NE POSTOJE Masters turniri.
Jelena Jankovic NEMA 7 osvojenih turnira I KATEGORIJE.

JJ - Charleston 2007, Rome 2007, Rome 2008, Moscow 2008, Indian Wells 2010
ima tu i Cincinati 2009 Koliko se secam ....?

Duska

pre 13 godina

BRAVO SKIJAVONE!!! Odusevila me je svojom igrom na Roland Garrosu, navijala sam sve vreme za nju, mada inace navijam za Samantu ( naravno kada ne igraju nase teniserke ) ali u ovom okrsaju sam svim srcem bila uz Italijanku. Ovo je velicanstven uspeh. Posebno me raduje sto je veliki borac i sto se nije uplasila pobede, bila je sve vreme agresivna i precizna. Jos jednom bravo! A sutra svim srcem uz Robina Soderlinga koji mi je pored Noleta omiljeni teniser. Go Soda, Goooooo!

Dragan

pre 13 godina

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SRČANA, hrabra, pametna igra! Tako mi je drago zbog ove divne djevojke, koja svim bićem igra i kada dobija i kada gubi! Bila je totalni autsajder od strane svih bukmejkera iod strane odvratnog Maxa Willandera. Svi su Stosur dizali u zvijezde i govorili da Frančeska nema šansu u finalu! BRAVO FRANCESCA, dokazali si da je srce bitnije od svega!!!!!!!! Ljudi, 29 godina :))))))

sima

pre 13 godina

Dragi @ Djoksa, ja kao 'diaspora' Srbin navijam za sve nase sportiste- ali tvoja predanost i vera su toliko duboki da - te svaki covek mora postovati! Zato molim Jelenu da osvoji bar jedan GS- za TEBE!
Bio mi ziv i zdrav!

Vanja

pre 13 godina

Navijala sam za Skijavone , ali sam nekako u dubini duse zelela da pobedi Sem . Verovatno da bi imala alibi za JJ jer bi onda JJ imala poraz od sampiponke . Ali nmvz. sve jedno cestitam na GS-u . Sama Skijavone je dokaz da za pobedu ne treba samo igra , nego i iskustvo , velika sreca , inteligentnost , i naravno igra .

Dorcolac

pre 13 godina

Divan sportski lik, bravo. Kao navijac JJ mogu da primetim da Scijavone nema musice i bubice u glavi, da vodi strogo sportski zivot i da ima trenera.Scijavine bravo , zelim ti jos neki GS a mojoj JJ koja ume sve sto i Scijavone da se konacno opredeli u sportu sta hoce, imajuci italijanku u glavi i pred ocima. Samo one tri stvari, kako rekoh.

Broker

pre 13 godina

Sta ce sad da kazu svi Samantini ODPREKJUCEFANOVI?
Ja kazem BRAVO FRANCESKA!

Samanta je odigrala na svom nivou, samo sto je Franceska iskoristila ukazanu sansu (za razliku od Jelene i ostalih pre nje). Toliko od (vaseg) buduceg broja 1.
S druge strane, Franceska je igrala rastereceno i bistre glave, neponovljivo.

vlada I

pre 13 godina

svaka cast Skjavone,zanimljivo finale,lep tenis...no...ne mogu da se otmem utisku onome sto rade asocijacije (WTA,ATP)kada pustaju tenisere da koriste PED(mozda jos poneko i steroide i ostala pomagala)...sto se tice ove dve sigurno da su koristile i jedna i druga(uostalom to su kod zena koristile Enan(zato je i prekinula karijeru),apsolutno sestre Vilijams(Serena znatno vise),Safina,jedno vreme Jankovic,Voznijacki,i prilicno mnogo igracica neke manje ,neke vise u nekim fazama svojih karijera)';dokaz cete videti u nastavku karijera ,verovatno (ne tvrdim 100%) nece osvojiti nista znacajno) sto se tice tenisa tu su naravno Nadal,ranije Djokovic(secate se recimo kako je 2007.uzimao stalno u toku meceva gomilu pilula kad se oduze mecevi,onda su i on i Nadal bili upozoreni na Rolan Garosu 2009. i posledica ste videli)Rodik(i inace svi Amerikanci kao i u svim ostalim sportovima),Conga,Gonzalez(setite se koliko je dobro odigrao RG 2009. kad je stizao i trcao i udarao lopte sa svih strana),Puerta(covek protiv koga je Nadal odigrao prvo finale)Mekinro(koji je i priznao da je sest godina koristio,a ''nije znao'')i jos mnogo njih...ocigledni dokazi su sklonost ka povredama i ucestalost,astronomski uzleti u igri,uzimenje kroz tecnost i pilule u toku meca,cuvene toalet pauze(piju druge pilule kojima izbacuju iz sistema trag prvih(u 90% slucajeva im se uzima urin,ne i krv)...da se razumemo ne zelim da umanjim kvalitet ,trud ,zalaganje,rad,ucenje ,trening gore pobrojanih(i onih koji nisu),vec me nervira mlitav stav asocijacija --ILI DOPUSTITE SVIMA ILI APSOLUTNO ZABRANITE SVIMA-dakle ,svi krecu od 0 ,pa pravi talenat ,pobednicki mentalitet,rad,sportska inteligencija moraju da isplivaju i pokazu ko je zaista THE CHAMP!!!

p.s.bez teorija zavere-sport je danas na prvom mestu biznis(i oni koji upravljaju njime rukovode se nacelima menadzmenta,a ne na sporta),a tek onda sve ostalo-nazalost :(

Vladan R

pre 13 godina

@ ocni lekar

Onakvo euforicno ponasanje koje je po tebi posledica neke droge, je posledica ogromne zelje da iskoristi sansu koja joj se u tridesetoj godini, i pomalo neocekivano ukazala, a to je da krunise kopletnu karijeru i upese se na vecnu listu osvajaca nekog GS, odnosno radosti kada ga je konacno osvojila.

Deya vu

pre 13 godina

Ako je neko pratio, "predvidela" sam ovo posle završenih četvrtfinalnih mečeva. Sve u svemu, repriza Rima i Madrida. Ženski tenis je sve samo ne dosadan. Unapred se radujem Vimbldonu.

Zlaja

pre 13 godina

Ovaj put sam promasio prognozu totalno kao i velika vecina celog sveta,jer je ovaj rezultat vise senzacija nego iznenadjenje!
Zena je zasluzeno pobedila,tu nema spora,a zasto je Stosur igrala ispod svih ocekivanja i mogucnosti to je druga prica!
Opet je u pitanju "glava" sto je izuzetno bitan faktor u tenisu,samo sto to zaista nisam ocekivao odStosur sa tolikim iskustvom!
Najnejasnija mi je bila njena pocetnicka igra na mrezi tokom celog meca,pogotovo kada se zna da je bila i najbolje rangirana igracica na svetu u dublu!Igra ne mrezi je osnova svakog dubl igraca!
Sve je to sport a tenis pogotovo!Skijavone je ovim na najbolji moguci nacin zaokruzila dugogodisnju karijeru,a o Stosur ce se jos dosta cuti.Nastavice da se penje na lestvici i daleko ce dogurati jer ima kvaliteta za bolji plasman od trenutnog.

tra-tra

pre 13 godina

Nikad nije kasno za velike pobede! Bravo Franceska! Drago mi je bas sto je pobedila onu napumpanu masinu, nije sve u besomucnom udaranju loptice do besvesti, takav tenis je uzasan...a Franceska je stvarno izgarala za svaki poen i svaka cast na hrabrosti i promisljenoj igri i zasluzena pobeda na kraju! I to sa 30 godina osvaja GS, svaka cast!

ttx

pre 13 godina

Neocekivan ishod finala RG-a. Ipak, drago mi je da je Skjavone uspela da neutralise tzv "dum dum" igru Stosur. Ipak se pokazalo da se tenis igra malo i glavom i nogama i da nije puko udaranje loptice svom snagom. Kontinuitet iz meca u mec ovakvom igrom ipak je skoro nemoguce odrzati. Cestitke Skjavone

Djoksa

pre 13 godina

@sima..Daj boze!Osvajanjem GS Jelena bi se resila ment.blokade koja je gusi.Pratim Jelenu jos od finala Dubaija sa Devenport.I uvek je imala problem da u finalu pokaze najbolju igru,sve dok nije osvojila titulu u Rimu.Puno zdravlja i srece zelim i ja tebi!

Djoksa

pre 13 godina

Partija zivota u mecu zivota Skjavone!Drago mi je da je docekala ovo u nepunih TRIDESET GODINA!Poruka je jasna da jasnija ne moze biti.NIKAD NIJE KASNO!Cekaj ceo zivot ako treba svoju priliku.A kad je docekas cvsto je zgrabi ne pustaj.Bravo Franceska!

Jova

pre 13 godina

Mala popravka. Danijel i Nenad upravo igraju, nisam u mogucnosti da gledam uzivo jer dublove ne prenosi niti Eurosport niti lokalne televijzije u zemlji u kojoj zivim. Jel zna neko kakav rac. program, gdje bi to moga gledati? Unaprijed hvala.

Djoksa

pre 13 godina

@Jova...Sve najlepse i tebi kao i za one za koje navijamo.Kako je lepo to sto nas ujedinila ljubav prema ovom divnom sportu a ima na sve strane sveta.A za sve to je zasluzan B92.Franceska je docekala,valjda ce i Jelena.

pre 13 godina

Neki su, osobito kladioničari, debelo podcijenili Talijanku i zaboravili da je ona najzaslužnija za naslove u Fed-kupu!

Danas je Francesca pokazala da i ženski tenis zaslužuje da mu se naklonimo.

I natjerala RAI, koji je zadnji susret u RG-u prenosio davne 1998. godine, da prođe torturu pregovaranja s Eurosportom.

Zanimljivo, Berdych je prvi put zaigrao u polufinalu turnira iz GS-serije, ali je Češka televizija za vrijeme dvoboja sa Söderlingom (Sederlin; "ö" je sličan glas kao i u njemačkomu, a onaj se "g" na kraju ne izgovara) emitirala golfski turnir!

Inače, Francesca je na sebe, tj. njezini prijatelji, uoči turnira uplatila 1000 EUR, što je donijelo (kvota 300) 300 tisuća eura dobiti.

A dobila je i 400 tisuća eura nagrade Talijanskoga teniskoga saveza!

Nije loše, nije loše...

P. S.

Schiavone = Skjavone!

bers0003

pre 13 godina

fntastican tenis gdje su obje igracice igrale ofanzivno, imale plan igre, izgradjivale poene i koristile razlicite vrste udaraca (spin, slajs, volej...), za razliku od ostalog zenskog tenisa (izuzev venus i zastin) koji se sastoji od beskonacnog pimplanja sa osnovne linije dok neko ne pogrijesi. ne znam kako neko moze da kritikuje stosur kao obicnu razbijacicu. cura ima jake udarce ali isto tako izgradjuje poene i izlazi na mrezu vise nego vecina muskaraca. njena vladavina tek pocinje. bravo za talijanku i za svakoga sa jednorucnim bekhendom. kad ti igraci igraju znas da ces uzivati u tenisu....

Igor

pre 13 godina

Lep i krajnje emotivan prizor, posle toliko godina teniske karijere. Bravo, moram priznati da sam oib ubedjen da ce pobediti Samanta. Svaka cast i jednoj i drugoj. Zaista lepo finale, puno emocija od pocetka do samog kraja. I na kraju ... FORZA FRANCESCA! Bravooo ! I hvala B92, i naravno cekamo uskoro specijal WIMBLEDON 2010, a i prenose konacno na B92.

Djoksa

pre 13 godina

Iako to nije izgledalo pre pocetka,ovo je bilo pravo finale GS.DRAGO mi je sto su mnogi ovde proplivali sa forsiranjem Stosur.Posebno izvesni @A.C.A.B,koji je rekao da bi Stosur uzela sve titule od Zistin i Serene da se ranije pojavila.Ma sta mi rece!LOL..

Snezana

pre 13 godina

Bravo, bravissimo Francesca! Divno je videti toliku radost koja dolazi od srca i radovati se zajedno sa njom. Jedna od retkih koja je neusiljena, zdrava i skromna devojka, i reci da ce za nekoliko dana napuniti 30 godina.

Jos jednom bravo za pevanje himne svoje zemlje i videti da zna tekst. Pobedila je volja, upornost a ne misici. Bravo!

zlena

pre 13 godina

Svaka čast za Skijavone. Bilo je uživanje gledati nekog ko se tako iskreno raduje pobedi.

Jelena i Ana, evo dokaza da nikad nije kasno.

sima

pre 13 godina

Bravo Franceska pre svega za TENIS!Emocionalno, ljudski i sportski!Svaka cast!
A, lepote gledati, jer slusati je komedija gospodina Willandera, neka mi zive svi vansematski!

Zoran - Brzi

pre 13 godina

Svaka cast Italijanki,snaga klade valja ali um caruje.Poruka nasim teniserkama:malo manje lickanja i sminkanja a puno vise igranja tenisa,to je sada pokazala Italijanka na najskromniji nacin a izuzetnom igrom,BRAVO!

nije mi jasno

pre 13 godina

evo samo par pitanja: kako se tekst o finalu RG-a pretvorio u prepucavanja fanova ana-jelena? zašto se raspravlja o lepoti ili ružnoći a ne o dobroj igri (valjda postoje vesti za to)

Broker

pre 13 godina

Vec sam ostavio komentar na ovaj mec, pa bih iskoristim priliku i uputim pitanje redakciji a vama (nama) to posluzi kao "anketa":
Zasto nema vesti u toku meceva, npr. posle svakog odigranog seta (bar kad su akteri nasi igraci), kao sto je to slucaj sa fudbalom?

Evo sad Nestor i Ziki vode 7 : 5, i odmah napravili brejk u drugom setu.

...a sad vi malo kod dr

pre 13 godina

@ocni lekar
Zasto "jadna devojka" Skjavone... zato sto je osvojila GS i skakala od srece?! To znaci da je dopingovana...ahahaha! Sta je onda Samanta, jesi li i nju dobro video?!....a moras ti izgleda kod ocnog!

Djoksa

pre 13 godina

@vlada I...Svakako da je interesantna tema koju ste naceli.Verovatno pod PED mislite na one energetske gelove koje je Nadal onako zdusno cedio do zadnje kapi.I koji su nestali bez traga a niko o tome rec da prozbori.A mozda i nisu bili energetski gelovi?

NI

pre 13 godina

Bio to mec za sladokusce. Trijumf strastenosti, velikog srca, intelegencije, razumijevanja igre, samopuzdanja, zrelosti...

Pobijedila je bolju od sebe. Potpuno zasluzeno.

Sve cestitke.

ja

pre 13 godina

@Jova
Evo ti link za gledanje na internetu.
http://lsh.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=19117&tv_id=402&tid=586&channel=0&tmpl=component
&layout=popup&Itemid=0

Komentari se ne objavljuju bas brzo pa ne znam koada ces moci procitati ovo, ali nadam se da ces moci odgledati bar deo tog meca.
Pozdrav

Borac

pre 13 godina

E, to je lepo videti, srcana devojka i pravi borac, dokazuje da godine nista ne znace, mada nije ona stara, ali obicno se cude kad neko, kako kazu, "u tim godinama" napravi ovakav uspeh! Svaka cast Franceski eto, niko nije ni verovao u nju osim nje same, tako da mnogobrojni pljuvaci koji se ovde cesto javljaju da omalovazavaju uspehe nasih sportista mogu slobodno da nastave to da rade jer koga briga za njihovo piskaranje kad sportisti donesu pobedu onda i "pljuvaci" okrecu plocu i pevaju drugu pesmu kao znali smo mi da ces uspeti tra la la...

Dermendziev

pre 13 godina

Bravo Franceska,bravo Stosur.Jedno od najneizvestnijih i najbolje odigranih finala RG i opste bilo kog GS za poslednje tri godine.Cini mi se da svi nasi navijaci ne bi trebali da zale.Uvek pobedjuje onaj ko je najspremniji u datom momentu.Sve one koji su otpisivali Skjavone , smtrali je autsaajderom ,brzo zaboravili na njene fantasticne proslogodisnje igre na W,Kremlju i titule u parnom nastupu,danas je Franceska na najboli
moguci nacin demantovala.Demantovala je i sve one koji smatraju da GS titule nisu za tzv defanzivne igrace i da ih nikada nece osvojiti.Rad i samo rad.Ko "ceka" strpljivim radom ,taj i doceka.
Franceska je sveukupni pobednik medju damama,a Samanta moralni,sa fantasticnim nizom:Enan,S.Wiliama,Jankovic,kako danas rece fantasticni,uvek realni komentator,komentator za koga nema tajni u tenisu,komentator "P2" Aleksandar Kuzmak,cije su simpatije pre pocetka meca bile na strani Samante,a tokom meca uz izvinjenje presle na strani Skjavone.

Pozdrav i do sutrasnjeg muskog finala.Valda ce biti repriza,ogledalo, ovom ?!

Ena

pre 13 godina

Koja je sledeća igračica rangirana ispod dvadesete, koja će osvojiti nastupajući Vimbldon? Inače, uživala sam gledajući igru Skijavone, koja me je podsetila na dobri stari tenis u kom se trči po terenu i igra na mreži, a ne sa osnovne linije u besvest lupa po lopticama, pa ko će jače.

Djoksa

pre 13 godina

@DS,Hvala za zanimljiv komentar.Imam i ja 1 zanimljivost ali nema veze sa ovom vescu.Kelerer,crna ovca ne samo austrijskog nego i svetskog tenisa,toliko je iznervirao S.Koubeka da ga je ovaj na promeni strana scepao za grlo i poceo da davi.Nije ga udavio..

Jovan

pre 13 godina

@tenis je rekreacija, nikako sport: Naravno da ima doping kontrole. Nekoliko tenisera i teniserki je u poslednjih nekoliko godina palo na kontroli (Vilander, Gaske, Kanjes, Čela, Korda, Hingis).

WTA

pre 13 godina

@Marko-DC

"ima tu i Cincinati 2009 Koliko se secam ....?"

Cincinnati spada u kategoriju Premier 5.

Premier Mandatory (4,500,000) su Indian Wells, Miami, Madrid i Beijing.

stefan

pre 13 godina

šta se dešava sa našim teniserkama niko nikada neće saznati...da mi je neko pre RG rekao da ce ova italijanka biti sampionka- samo bih mu poželeo brzo ozdravljenje...