Petak, 04.06.2010.

19:18

Nadal dobio Melcera i bori se za petu titulu

Drugi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je savladao Jirgena Melcera iz Austrije sa 6:2, 6:3, 7:6 (8-6).

Izvor: SO

Nadal dobio Melcera i bori se za petu titulu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Ajdee Jeco,ajdee Nole,ajdee Rafo

pre 13 godina

Svaka cast!!!...sad juris na prvo mestoooo ATP liste....pretekni onog necoveka Federeraaaa....Vamos Rafaaaa

Nije mi jasno

pre 13 godina

Ovaj naslov govori o Rafi i Melceru, eventualno bih očekivala i komentar o Soderlingu, ali ne! Većina odmah pljuje Novaka. Po tekstovima se vidi da niste dobijali neke veće ocene na pismenom iz srpskog, a za ovo ste zaslužili čistu jedinicu za "promašenu temu"

TOP-SECRET

pre 13 godina

Ne vidim razlog da spominjete Novaka kada je jasno da je tema Nadal. Svi vi koji pljujete i omalovazavate Novaka javljate se samo kada on izgubi i tad ste najglasniji. Jednostavno decko je u losoj formi i kraj price, a nije ni pola sezone. Ne bi me cudilo da na kraju godine kao i svake put nas iznenadi sjajnom i grom i novim titulama. Svako ima svojih 5-10 minuta, danas je to Nadal, sutra ce biti neko drugi, ali pazite doci ce i Novakovih 5, a vi cete cutati.

Ovaj video sve objasnjava:

http://www.youtube.com/watch?v=Yhvao6dCegY

Sale

pre 13 godina

Mene je mec Rafa-Melcer bacio u najcrnju depresiju. Cini mi se da razlika izmedju Rafe i Noleta samo raste i raste. Melcer je juce izgledao kao malo dete. Igraci osciliraju u igri, ali ne toliko. Znaci da je glavni krivac za Melcerovu igru Rafa koji ga je ocas umirio. Rafa ne podcenjuje protivnike ali od prve lpte igra punom snagom. Onaj usporeni snimak kada Rafa juri da stigne drop sot loptu je neprocenjiv. Onoliko snage, volje, upornosti da se stigne ono sto je nedostizno, pa to Nole nece da nakupi u tri zivota.
Sa druge strane, i onaj mec izmedju Soderlinga i Berdiha je za plakanje. Da je Nole bio sa bilo koje strane mreze pukao bi jace nego protiv Melcera.
A ono sto mi je najstrasnije je sto sam skapirao da sam uzivao gledajuci oba polufinalna meca. Cist tenis za sve pare. Bez onih uzdaha, kolutanja ocima, krstenja, dranja i slicne Djokovic rezije. Ovi momci su nam omogucili da uzivamo u vrhunskom tenisu. Kada igra Nole ja sam prinudjen da vise ucestvujem u njegovom "performansu" nego li u tenisu. A to mi je dosadilo.

1tenisfan

pre 13 godina

Po komentarima i po preporucivanjima reklo bi se da su nacionalno osvesceni navijaci sa juga i severa i ostalih strana nasih stadiona batalili da prate tenis. Jos samo da nasi TV komentatori shvate da ne moraju da govore sve vreme meca, pogotovu da to nije neophodno u toku poena, i da malo o'lade sa deklamovanjem statistike, pa ce se stvoriti jedna lepa atmosfera za pracenje tenisa.

vladan filipovic

pre 13 godina

Rafa je najbolji igrac na svetu i to ce dokazati u nedelju. A pored toga je pre svega dobar covek i ferplay igrac, zna da prihvati poraz i da od srca cestita protivniku. I svaka mu cast, nikad nije kukao, a ne kao neki sve im smeta kisa,reket, loptica,glavni teren temperatura,krivi toranj u pizi,raspored casova.....

Nikola

pre 13 godina

Znam da bismo svi voleli da on nema te fizicke probleme ali treba ceniti to i sto je i sa njima uzeo GS.Kad bi Nadalu vezali 1 ruku,da li bi i onda uzeo GS?
(Djoksa, 4. jun 2010 23:36)


Izgleda da si vec zaboravio da je Nadal mesecima igrao sa povredjenim kolenima, pre nego je potpuno zdravstveno krahirao, zbog cega je bio nekoliko meseci van terena. U tom periodu, igrajuci povredjen, je i osvojio AO 2009. Stvarno nema vise smisla porediti Djokovica sa Nadalom i to ama bas ni u jednom jedinom aspektu. Razlika u klasi i pristupu igri je isuvise velika. Jedino gde mozemo da ih izjednacimo je u fair play-u...

Uros

pre 13 godina

@ Alamunja
soderling ima 27 god a poceo je da igra tenis prosle god a i berdihu je 25 mada je on i bio kao mladji mendju 10...zna se ko osvaja rg...

Vladica Novkovic

pre 13 godina

Mec u nedelju bice identican kao i prosle godine kada Soderling perfektno igra i izbacuje velikog Nadala u 4 kolu i na kraju u finalu bleda igra i veoma laka pobeda za Fedexa....tako ce i sada biti..Soderling ce lako izgubiti u finalu od Nadala!!!Nije spreman psihicki a iskreno i fizicki za osvajanje RG bar ne sada ...mozda nekada

D

pre 13 godina

@(PEPI, 4. jun 2010 20:18)
Prvo pročitaj neku knjigu, nauči da pišeš i da se izražavaš, pa onda ostavi komentar!
Ti ćeš nekoga da komentarišeš?!

tnt for the brain

pre 13 godina

Nadam se da su pateticni i pristrasni ljudi,koji su kudili moje konstatacije posle Novakovog meca,sada shvatili njihov smisao...

sasa jokic

pre 13 godina

Ajmo Rafini fanovi malo budite realni izahvalni. Novak mu je "servirao" Melcera iscedjenog i fizicki i psihicki, kao sto je to uradio sa Rafom za Federera prosle godine u Madridu! I Soderling je imao naporan mec sa berdrihom, ali sve jedno mislim da ce dobiti turnir bez vecih problema!

Djoksa

pre 13 godina

Svi smo zaboravili koliko je Melcer bio nemocan u prva 2 seta protiv Noleta.I na pocetku 3-eg...Znam da bismo svi voleli da on nema te fizicke probleme ali treba ceniti to i sto je i sa njima uzeo GS.Kad bi Nadalu vezali 1 ruku,da li bi i onda uzeo GS?

zoran

pre 13 godina

Soderling u nedelju glatko dobija u tri seta. Njegovim servama od 220km/h nema odbrane. Takodje, nije to samo serva vec i forhend i vrlo solidan bekhend...prakticno ima sve udarce. Sjajan trener je uz njega...nije prijatelj (poput Vajde) vec trener koji je rekao:"Bice kako kazem ili ne radimo zajedno." Pitam se da li Vajda sme Novaku bilo sta da kaze sem da mu se divi.

Soderlingu je mnogo teze sa Rodjom no sa Nadalom. On ce one visoke spinove, koji za njega i nisu nesto visoki, jer je covek skoro dva metra visine, da sece u podizanju i Rafa nece imati vremena da stize te loptice. Vreme toplo vreme...lopta mnogo brze ide...sve sto treba za Soderlingov prvi GS.

pero

pre 13 godina

Kad igra Melcer protiv Novaka izgleda kao da ga niko ne moze dobiti, protiv Nadala izgleda veoma prosjecno. To govori dovoljno samo po sebi

Ma.nuit.avec.M

pre 13 godina

Relativno lako i rutinski. Moj utisak je da je Rafa odigrao najteži meč sa Almagrom. Danas je, i pored povremeno neuobičajenih grešaka, Rafa bez problema došao do pobede nad solidnim Melcerom.
Biće zanimljivo videti finale u nedelju.
Ova tenisera su vrlo motivisani, odlični, tako da ne bih prognozirala.
A za želje zna se -RAFA!

PEPI

pre 13 godina

Novače,

nadam se da si gledao majstora Rafu, lagano i rutinski. očigledno je da si seprepao Rafe. Nisi ti treći na svijetu već davdeset i treći.
ne trebate ni spominjati.

Djoksa

pre 13 godina

Neobicno!Rafa ima problem da zatvori mec na sljaci!?U svakom slucaju,za sve teniske zaljubljenike ovo je dugo cekan mec.I mnogo ce mu se vise obradovati od finala sa Federerom(repriza za reprizom sa uvek istim krajem).Izuzetan mec u najavi.

Alamunja

pre 13 godina

Nazalost ovaj mec je pokazao da izmedju Novaka i Rafe trenutno postoji ozbiljna razlika u klasi. Ovo je samo konstatacija ne i kritika jer sam svestan da se Novak radja jednom u sto godina u nas. Povratak Novaka u vrh je moguc( po formi je trenutno oko 15 mesta u svetu). Pogledajmo Soderlinga ili Berdycha. Pre dve tri godine bili su ocajni a nisu mladji od Novak.
Srecno Novace!!

kralj sljake

pre 13 godina

Rafa ti si najjaci...nisi ko novak cim pocnes da gubis odmah ti nije dobro...ti se boris do kraja...mada novaka ne treba pominjati,on nije sampion,ti si...idemo do ROLAND GARROSA I PRVOG MESTA NA ATP LISTI!!!Ti si to zasluzio...u finalu da pocistis Soderlinga,da pokazes federeru kako se to radi...VAMOS!!!

Zlaja

pre 13 godina

Ocekivano,rutinski!
Rafa je trenutno najbolji teniser na planeti i time je sve receno.Samo mu je potrebno da u finalu dobije Soderlinga,sto ce i uciniti,pa da OZVANICI svoju formu i znanje zauzimanjem pozicije No 1 na svetskoj rang listi!
Covek to u svakom pogledu zasluzuje i lepo je kada se tako nesto desava.
Svaka cast Rafa.Majstor si nad majstorima i naterenu i van njega!Zelim ti samo dobro zdravlje u buducnosti da bi mogao dugo da plenis svojom igrom ljubitelje tenisa sirom sveta! SRETNO

milwood

pre 13 godina

Jeste Rafa dobio 6 mečeva bez izgubljenog seta , ali protiv Šveđanina će biti čupavo . Samo da u nedelju bude sunčan dan . Mislim da Rafa mora da povede ako želi da pobedi , takođe ako meč potraje duže od , grubo rečeno , dva i po sata Rafine šanse za pobedu će se smanjivati . Dakle , nadam se osveti i brzoj Rafinoj pobedi . I da , osvajanjem RG Rafa skida krunu Federeru koju i titulom sa Wimba ne može da povrati .

zu

pre 13 godina

zasto protiv nadala nijedan igrac nema srece,a protiv djokovica svi imaju...zasto nadal nema spomenik a novak ima..zasto nadalu ne dolaze tetke,strine,ujne a novaku su na svakom mecu..zasto pitam se,i sada ce da se javi neko iz njegovog staba da mi odgovori kako sam nepismen,kako nemam sta da radim...a ja sam samo zeleo novaka na br.1..mozda sam puno zeleo..

rax

pre 13 godina

Melcer,na mec loptu,igra ludacki slajs, kao nekad Novak...svaka mu cast i pokazao je da ona igra od juce nije bila slucajna...U finalu ne znam za koga da navijam

Zlaja

pre 13 godina

Ocekivano,rutinski!
Rafa je trenutno najbolji teniser na planeti i time je sve receno.Samo mu je potrebno da u finalu dobije Soderlinga,sto ce i uciniti,pa da OZVANICI svoju formu i znanje zauzimanjem pozicije No 1 na svetskoj rang listi!
Covek to u svakom pogledu zasluzuje i lepo je kada se tako nesto desava.
Svaka cast Rafa.Majstor si nad majstorima i naterenu i van njega!Zelim ti samo dobro zdravlje u buducnosti da bi mogao dugo da plenis svojom igrom ljubitelje tenisa sirom sveta! SRETNO

zu

pre 13 godina

zasto protiv nadala nijedan igrac nema srece,a protiv djokovica svi imaju...zasto nadal nema spomenik a novak ima..zasto nadalu ne dolaze tetke,strine,ujne a novaku su na svakom mecu..zasto pitam se,i sada ce da se javi neko iz njegovog staba da mi odgovori kako sam nepismen,kako nemam sta da radim...a ja sam samo zeleo novaka na br.1..mozda sam puno zeleo..

PEPI

pre 13 godina

Novače,

nadam se da si gledao majstora Rafu, lagano i rutinski. očigledno je da si seprepao Rafe. Nisi ti treći na svijetu već davdeset i treći.
ne trebate ni spominjati.

kralj sljake

pre 13 godina

Rafa ti si najjaci...nisi ko novak cim pocnes da gubis odmah ti nije dobro...ti se boris do kraja...mada novaka ne treba pominjati,on nije sampion,ti si...idemo do ROLAND GARROSA I PRVOG MESTA NA ATP LISTI!!!Ti si to zasluzio...u finalu da pocistis Soderlinga,da pokazes federeru kako se to radi...VAMOS!!!

Ma.nuit.avec.M

pre 13 godina

Relativno lako i rutinski. Moj utisak je da je Rafa odigrao najteži meč sa Almagrom. Danas je, i pored povremeno neuobičajenih grešaka, Rafa bez problema došao do pobede nad solidnim Melcerom.
Biće zanimljivo videti finale u nedelju.
Ova tenisera su vrlo motivisani, odlični, tako da ne bih prognozirala.
A za želje zna se -RAFA!

pero

pre 13 godina

Kad igra Melcer protiv Novaka izgleda kao da ga niko ne moze dobiti, protiv Nadala izgleda veoma prosjecno. To govori dovoljno samo po sebi

Alamunja

pre 13 godina

Nazalost ovaj mec je pokazao da izmedju Novaka i Rafe trenutno postoji ozbiljna razlika u klasi. Ovo je samo konstatacija ne i kritika jer sam svestan da se Novak radja jednom u sto godina u nas. Povratak Novaka u vrh je moguc( po formi je trenutno oko 15 mesta u svetu). Pogledajmo Soderlinga ili Berdycha. Pre dve tri godine bili su ocajni a nisu mladji od Novak.
Srecno Novace!!

Djoksa

pre 13 godina

Neobicno!Rafa ima problem da zatvori mec na sljaci!?U svakom slucaju,za sve teniske zaljubljenike ovo je dugo cekan mec.I mnogo ce mu se vise obradovati od finala sa Federerom(repriza za reprizom sa uvek istim krajem).Izuzetan mec u najavi.

milwood

pre 13 godina

Jeste Rafa dobio 6 mečeva bez izgubljenog seta , ali protiv Šveđanina će biti čupavo . Samo da u nedelju bude sunčan dan . Mislim da Rafa mora da povede ako želi da pobedi , takođe ako meč potraje duže od , grubo rečeno , dva i po sata Rafine šanse za pobedu će se smanjivati . Dakle , nadam se osveti i brzoj Rafinoj pobedi . I da , osvajanjem RG Rafa skida krunu Federeru koju i titulom sa Wimba ne može da povrati .

Nikola

pre 13 godina

Znam da bismo svi voleli da on nema te fizicke probleme ali treba ceniti to i sto je i sa njima uzeo GS.Kad bi Nadalu vezali 1 ruku,da li bi i onda uzeo GS?
(Djoksa, 4. jun 2010 23:36)


Izgleda da si vec zaboravio da je Nadal mesecima igrao sa povredjenim kolenima, pre nego je potpuno zdravstveno krahirao, zbog cega je bio nekoliko meseci van terena. U tom periodu, igrajuci povredjen, je i osvojio AO 2009. Stvarno nema vise smisla porediti Djokovica sa Nadalom i to ama bas ni u jednom jedinom aspektu. Razlika u klasi i pristupu igri je isuvise velika. Jedino gde mozemo da ih izjednacimo je u fair play-u...

Sale

pre 13 godina

Mene je mec Rafa-Melcer bacio u najcrnju depresiju. Cini mi se da razlika izmedju Rafe i Noleta samo raste i raste. Melcer je juce izgledao kao malo dete. Igraci osciliraju u igri, ali ne toliko. Znaci da je glavni krivac za Melcerovu igru Rafa koji ga je ocas umirio. Rafa ne podcenjuje protivnike ali od prve lpte igra punom snagom. Onaj usporeni snimak kada Rafa juri da stigne drop sot loptu je neprocenjiv. Onoliko snage, volje, upornosti da se stigne ono sto je nedostizno, pa to Nole nece da nakupi u tri zivota.
Sa druge strane, i onaj mec izmedju Soderlinga i Berdiha je za plakanje. Da je Nole bio sa bilo koje strane mreze pukao bi jace nego protiv Melcera.
A ono sto mi je najstrasnije je sto sam skapirao da sam uzivao gledajuci oba polufinalna meca. Cist tenis za sve pare. Bez onih uzdaha, kolutanja ocima, krstenja, dranja i slicne Djokovic rezije. Ovi momci su nam omogucili da uzivamo u vrhunskom tenisu. Kada igra Nole ja sam prinudjen da vise ucestvujem u njegovom "performansu" nego li u tenisu. A to mi je dosadilo.

Vladica Novkovic

pre 13 godina

Mec u nedelju bice identican kao i prosle godine kada Soderling perfektno igra i izbacuje velikog Nadala u 4 kolu i na kraju u finalu bleda igra i veoma laka pobeda za Fedexa....tako ce i sada biti..Soderling ce lako izgubiti u finalu od Nadala!!!Nije spreman psihicki a iskreno i fizicki za osvajanje RG bar ne sada ...mozda nekada

vladan filipovic

pre 13 godina

Rafa je najbolji igrac na svetu i to ce dokazati u nedelju. A pored toga je pre svega dobar covek i ferplay igrac, zna da prihvati poraz i da od srca cestita protivniku. I svaka mu cast, nikad nije kukao, a ne kao neki sve im smeta kisa,reket, loptica,glavni teren temperatura,krivi toranj u pizi,raspored casova.....

zoran

pre 13 godina

Soderling u nedelju glatko dobija u tri seta. Njegovim servama od 220km/h nema odbrane. Takodje, nije to samo serva vec i forhend i vrlo solidan bekhend...prakticno ima sve udarce. Sjajan trener je uz njega...nije prijatelj (poput Vajde) vec trener koji je rekao:"Bice kako kazem ili ne radimo zajedno." Pitam se da li Vajda sme Novaku bilo sta da kaze sem da mu se divi.

Soderlingu je mnogo teze sa Rodjom no sa Nadalom. On ce one visoke spinove, koji za njega i nisu nesto visoki, jer je covek skoro dva metra visine, da sece u podizanju i Rafa nece imati vremena da stize te loptice. Vreme toplo vreme...lopta mnogo brze ide...sve sto treba za Soderlingov prvi GS.

1tenisfan

pre 13 godina

Po komentarima i po preporucivanjima reklo bi se da su nacionalno osvesceni navijaci sa juga i severa i ostalih strana nasih stadiona batalili da prate tenis. Jos samo da nasi TV komentatori shvate da ne moraju da govore sve vreme meca, pogotovu da to nije neophodno u toku poena, i da malo o'lade sa deklamovanjem statistike, pa ce se stvoriti jedna lepa atmosfera za pracenje tenisa.

tnt for the brain

pre 13 godina

Nadam se da su pateticni i pristrasni ljudi,koji su kudili moje konstatacije posle Novakovog meca,sada shvatili njihov smisao...

Djoksa

pre 13 godina

Svi smo zaboravili koliko je Melcer bio nemocan u prva 2 seta protiv Noleta.I na pocetku 3-eg...Znam da bismo svi voleli da on nema te fizicke probleme ali treba ceniti to i sto je i sa njima uzeo GS.Kad bi Nadalu vezali 1 ruku,da li bi i onda uzeo GS?

Uros

pre 13 godina

@ Alamunja
soderling ima 27 god a poceo je da igra tenis prosle god a i berdihu je 25 mada je on i bio kao mladji mendju 10...zna se ko osvaja rg...

Ajdee Jeco,ajdee Nole,ajdee Rafo

pre 13 godina

Svaka cast!!!...sad juris na prvo mestoooo ATP liste....pretekni onog necoveka Federeraaaa....Vamos Rafaaaa

rax

pre 13 godina

Melcer,na mec loptu,igra ludacki slajs, kao nekad Novak...svaka mu cast i pokazao je da ona igra od juce nije bila slucajna...U finalu ne znam za koga da navijam

Nije mi jasno

pre 13 godina

Ovaj naslov govori o Rafi i Melceru, eventualno bih očekivala i komentar o Soderlingu, ali ne! Većina odmah pljuje Novaka. Po tekstovima se vidi da niste dobijali neke veće ocene na pismenom iz srpskog, a za ovo ste zaslužili čistu jedinicu za "promašenu temu"

TOP-SECRET

pre 13 godina

Ne vidim razlog da spominjete Novaka kada je jasno da je tema Nadal. Svi vi koji pljujete i omalovazavate Novaka javljate se samo kada on izgubi i tad ste najglasniji. Jednostavno decko je u losoj formi i kraj price, a nije ni pola sezone. Ne bi me cudilo da na kraju godine kao i svake put nas iznenadi sjajnom i grom i novim titulama. Svako ima svojih 5-10 minuta, danas je to Nadal, sutra ce biti neko drugi, ali pazite doci ce i Novakovih 5, a vi cete cutati.

Ovaj video sve objasnjava:

http://www.youtube.com/watch?v=Yhvao6dCegY

sasa jokic

pre 13 godina

Ajmo Rafini fanovi malo budite realni izahvalni. Novak mu je "servirao" Melcera iscedjenog i fizicki i psihicki, kao sto je to uradio sa Rafom za Federera prosle godine u Madridu! I Soderling je imao naporan mec sa berdrihom, ali sve jedno mislim da ce dobiti turnir bez vecih problema!

D

pre 13 godina

@(PEPI, 4. jun 2010 20:18)
Prvo pročitaj neku knjigu, nauči da pišeš i da se izražavaš, pa onda ostavi komentar!
Ti ćeš nekoga da komentarišeš?!

PEPI

pre 13 godina

Novače,

nadam se da si gledao majstora Rafu, lagano i rutinski. očigledno je da si seprepao Rafe. Nisi ti treći na svijetu već davdeset i treći.
ne trebate ni spominjati.

zoran

pre 13 godina

Soderling u nedelju glatko dobija u tri seta. Njegovim servama od 220km/h nema odbrane. Takodje, nije to samo serva vec i forhend i vrlo solidan bekhend...prakticno ima sve udarce. Sjajan trener je uz njega...nije prijatelj (poput Vajde) vec trener koji je rekao:"Bice kako kazem ili ne radimo zajedno." Pitam se da li Vajda sme Novaku bilo sta da kaze sem da mu se divi.

Soderlingu je mnogo teze sa Rodjom no sa Nadalom. On ce one visoke spinove, koji za njega i nisu nesto visoki, jer je covek skoro dva metra visine, da sece u podizanju i Rafa nece imati vremena da stize te loptice. Vreme toplo vreme...lopta mnogo brze ide...sve sto treba za Soderlingov prvi GS.

sasa jokic

pre 13 godina

Ajmo Rafini fanovi malo budite realni izahvalni. Novak mu je "servirao" Melcera iscedjenog i fizicki i psihicki, kao sto je to uradio sa Rafom za Federera prosle godine u Madridu! I Soderling je imao naporan mec sa berdrihom, ali sve jedno mislim da ce dobiti turnir bez vecih problema!

kralj sljake

pre 13 godina

Rafa ti si najjaci...nisi ko novak cim pocnes da gubis odmah ti nije dobro...ti se boris do kraja...mada novaka ne treba pominjati,on nije sampion,ti si...idemo do ROLAND GARROSA I PRVOG MESTA NA ATP LISTI!!!Ti si to zasluzio...u finalu da pocistis Soderlinga,da pokazes federeru kako se to radi...VAMOS!!!

zu

pre 13 godina

zasto protiv nadala nijedan igrac nema srece,a protiv djokovica svi imaju...zasto nadal nema spomenik a novak ima..zasto nadalu ne dolaze tetke,strine,ujne a novaku su na svakom mecu..zasto pitam se,i sada ce da se javi neko iz njegovog staba da mi odgovori kako sam nepismen,kako nemam sta da radim...a ja sam samo zeleo novaka na br.1..mozda sam puno zeleo..

Zlaja

pre 13 godina

Ocekivano,rutinski!
Rafa je trenutno najbolji teniser na planeti i time je sve receno.Samo mu je potrebno da u finalu dobije Soderlinga,sto ce i uciniti,pa da OZVANICI svoju formu i znanje zauzimanjem pozicije No 1 na svetskoj rang listi!
Covek to u svakom pogledu zasluzuje i lepo je kada se tako nesto desava.
Svaka cast Rafa.Majstor si nad majstorima i naterenu i van njega!Zelim ti samo dobro zdravlje u buducnosti da bi mogao dugo da plenis svojom igrom ljubitelje tenisa sirom sveta! SRETNO

Djoksa

pre 13 godina

Svi smo zaboravili koliko je Melcer bio nemocan u prva 2 seta protiv Noleta.I na pocetku 3-eg...Znam da bismo svi voleli da on nema te fizicke probleme ali treba ceniti to i sto je i sa njima uzeo GS.Kad bi Nadalu vezali 1 ruku,da li bi i onda uzeo GS?

rax

pre 13 godina

Melcer,na mec loptu,igra ludacki slajs, kao nekad Novak...svaka mu cast i pokazao je da ona igra od juce nije bila slucajna...U finalu ne znam za koga da navijam

D

pre 13 godina

@(PEPI, 4. jun 2010 20:18)
Prvo pročitaj neku knjigu, nauči da pišeš i da se izražavaš, pa onda ostavi komentar!
Ti ćeš nekoga da komentarišeš?!

Sale

pre 13 godina

Mene je mec Rafa-Melcer bacio u najcrnju depresiju. Cini mi se da razlika izmedju Rafe i Noleta samo raste i raste. Melcer je juce izgledao kao malo dete. Igraci osciliraju u igri, ali ne toliko. Znaci da je glavni krivac za Melcerovu igru Rafa koji ga je ocas umirio. Rafa ne podcenjuje protivnike ali od prve lpte igra punom snagom. Onaj usporeni snimak kada Rafa juri da stigne drop sot loptu je neprocenjiv. Onoliko snage, volje, upornosti da se stigne ono sto je nedostizno, pa to Nole nece da nakupi u tri zivota.
Sa druge strane, i onaj mec izmedju Soderlinga i Berdiha je za plakanje. Da je Nole bio sa bilo koje strane mreze pukao bi jace nego protiv Melcera.
A ono sto mi je najstrasnije je sto sam skapirao da sam uzivao gledajuci oba polufinalna meca. Cist tenis za sve pare. Bez onih uzdaha, kolutanja ocima, krstenja, dranja i slicne Djokovic rezije. Ovi momci su nam omogucili da uzivamo u vrhunskom tenisu. Kada igra Nole ja sam prinudjen da vise ucestvujem u njegovom "performansu" nego li u tenisu. A to mi je dosadilo.

TOP-SECRET

pre 13 godina

Ne vidim razlog da spominjete Novaka kada je jasno da je tema Nadal. Svi vi koji pljujete i omalovazavate Novaka javljate se samo kada on izgubi i tad ste najglasniji. Jednostavno decko je u losoj formi i kraj price, a nije ni pola sezone. Ne bi me cudilo da na kraju godine kao i svake put nas iznenadi sjajnom i grom i novim titulama. Svako ima svojih 5-10 minuta, danas je to Nadal, sutra ce biti neko drugi, ali pazite doci ce i Novakovih 5, a vi cete cutati.

Ovaj video sve objasnjava:

http://www.youtube.com/watch?v=Yhvao6dCegY

milwood

pre 13 godina

Jeste Rafa dobio 6 mečeva bez izgubljenog seta , ali protiv Šveđanina će biti čupavo . Samo da u nedelju bude sunčan dan . Mislim da Rafa mora da povede ako želi da pobedi , takođe ako meč potraje duže od , grubo rečeno , dva i po sata Rafine šanse za pobedu će se smanjivati . Dakle , nadam se osveti i brzoj Rafinoj pobedi . I da , osvajanjem RG Rafa skida krunu Federeru koju i titulom sa Wimba ne može da povrati .

Vladica Novkovic

pre 13 godina

Mec u nedelju bice identican kao i prosle godine kada Soderling perfektno igra i izbacuje velikog Nadala u 4 kolu i na kraju u finalu bleda igra i veoma laka pobeda za Fedexa....tako ce i sada biti..Soderling ce lako izgubiti u finalu od Nadala!!!Nije spreman psihicki a iskreno i fizicki za osvajanje RG bar ne sada ...mozda nekada

pero

pre 13 godina

Kad igra Melcer protiv Novaka izgleda kao da ga niko ne moze dobiti, protiv Nadala izgleda veoma prosjecno. To govori dovoljno samo po sebi

Nije mi jasno

pre 13 godina

Ovaj naslov govori o Rafi i Melceru, eventualno bih očekivala i komentar o Soderlingu, ali ne! Većina odmah pljuje Novaka. Po tekstovima se vidi da niste dobijali neke veće ocene na pismenom iz srpskog, a za ovo ste zaslužili čistu jedinicu za "promašenu temu"

Djoksa

pre 13 godina

Neobicno!Rafa ima problem da zatvori mec na sljaci!?U svakom slucaju,za sve teniske zaljubljenike ovo je dugo cekan mec.I mnogo ce mu se vise obradovati od finala sa Federerom(repriza za reprizom sa uvek istim krajem).Izuzetan mec u najavi.

Alamunja

pre 13 godina

Nazalost ovaj mec je pokazao da izmedju Novaka i Rafe trenutno postoji ozbiljna razlika u klasi. Ovo je samo konstatacija ne i kritika jer sam svestan da se Novak radja jednom u sto godina u nas. Povratak Novaka u vrh je moguc( po formi je trenutno oko 15 mesta u svetu). Pogledajmo Soderlinga ili Berdycha. Pre dve tri godine bili su ocajni a nisu mladji od Novak.
Srecno Novace!!

Ajdee Jeco,ajdee Nole,ajdee Rafo

pre 13 godina

Svaka cast!!!...sad juris na prvo mestoooo ATP liste....pretekni onog necoveka Federeraaaa....Vamos Rafaaaa

Ma.nuit.avec.M

pre 13 godina

Relativno lako i rutinski. Moj utisak je da je Rafa odigrao najteži meč sa Almagrom. Danas je, i pored povremeno neuobičajenih grešaka, Rafa bez problema došao do pobede nad solidnim Melcerom.
Biće zanimljivo videti finale u nedelju.
Ova tenisera su vrlo motivisani, odlični, tako da ne bih prognozirala.
A za želje zna se -RAFA!

vladan filipovic

pre 13 godina

Rafa je najbolji igrac na svetu i to ce dokazati u nedelju. A pored toga je pre svega dobar covek i ferplay igrac, zna da prihvati poraz i da od srca cestita protivniku. I svaka mu cast, nikad nije kukao, a ne kao neki sve im smeta kisa,reket, loptica,glavni teren temperatura,krivi toranj u pizi,raspored casova.....

Nikola

pre 13 godina

Znam da bismo svi voleli da on nema te fizicke probleme ali treba ceniti to i sto je i sa njima uzeo GS.Kad bi Nadalu vezali 1 ruku,da li bi i onda uzeo GS?
(Djoksa, 4. jun 2010 23:36)


Izgleda da si vec zaboravio da je Nadal mesecima igrao sa povredjenim kolenima, pre nego je potpuno zdravstveno krahirao, zbog cega je bio nekoliko meseci van terena. U tom periodu, igrajuci povredjen, je i osvojio AO 2009. Stvarno nema vise smisla porediti Djokovica sa Nadalom i to ama bas ni u jednom jedinom aspektu. Razlika u klasi i pristupu igri je isuvise velika. Jedino gde mozemo da ih izjednacimo je u fair play-u...

tnt for the brain

pre 13 godina

Nadam se da su pateticni i pristrasni ljudi,koji su kudili moje konstatacije posle Novakovog meca,sada shvatili njihov smisao...

Uros

pre 13 godina

@ Alamunja
soderling ima 27 god a poceo je da igra tenis prosle god a i berdihu je 25 mada je on i bio kao mladji mendju 10...zna se ko osvaja rg...

1tenisfan

pre 13 godina

Po komentarima i po preporucivanjima reklo bi se da su nacionalno osvesceni navijaci sa juga i severa i ostalih strana nasih stadiona batalili da prate tenis. Jos samo da nasi TV komentatori shvate da ne moraju da govore sve vreme meca, pogotovu da to nije neophodno u toku poena, i da malo o'lade sa deklamovanjem statistike, pa ce se stvoriti jedna lepa atmosfera za pracenje tenisa.