Utorak, 01.06.2010.

23:49

Rodžer Federer: „Znam da mogu svakoga da pobedim“

Izvor: JT

Rodžer Federer: „Znam da mogu svakoga da pobedim“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Peetarr

pre 13 godina

Meni samo nije jasno zasto se ne pozdravljaju i na pocetku meca, ono pre bacanja novcica za izbor strane odnosno serve, medjusobno a i sa sudijom.

Ako neko zna molim da napise

GORAN C

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa njegovom izjavom.Drugi faktori su uticali da izgubi od Soderlinga.Kisovito vreme,sudija,organizacija(nemoze se prekinuti mec na pola gema zbog kise,trbali su da ih ostave da zavrse gem kad je Federer servirao pa tek onda da prekinu mec).Moje je misljenje da je taj mec malo i poklonjen R.Soderlingu .Federer ce sigurno izvuci pouku iz ovog poraza i nastaviti da pobedjuje.

dado

pre 13 godina

Da parafraziram jednog auto-novinara, koji je usporedjujuci Mercedes sa tamo nekim Audijima i BMW-ima rekao otprilike da tamo gdje stoji mecka po kvalitetu neko ce doci nekada a neki nikada! Isto se moze reci za Rogera! Covjek je carobnjak tenisa! Njegova ljepota igre se ne moze usporediti sa nicim vidjenim u tom sportu! A kad kaze zbogom i odigra svoj zadnji mac, plakacu ko dijete! Oni koji ga kritikuju zbog navodne arogancije, prepotencije i slicne nebuloze vjerojatno ne razumiju kako jedan takav sportista razmislja, kako trenira, kako pristupa svakom macu itd. Ma nema teorije da budes najbolji na Svijetu, a kamoli najbolji "svih vremena" ako pokazes prevelik respekt prema konkurenciji! Uspjeh jednog sjedi u glavi, ne u manirima ponasanja i ophodjenja prema protivniku! Mada se i tu "gospodinu" Federeru ne moze nista prigovoriti!

chelsea

pre 13 godina

Ovaj sto analizira, bas je jedva cekao da Rodzer izgubi pa da objavi svoju dugo smisljanu analizu. Ok svakoj igi dodje kraj, ali Federer koji verovatno slabo trenira i koji ima 29 godina dolazi do cetvrtfinala i tu gubi od Soderlinga kome kada krene kao i Congi pogadja sve, onda verovatno covek ima neosporno veliki kvalitet. Gde je bio Soderling na AO, ispao u prvom kolu. Federer je tu stalno, igraci dolaze i prolaze a on i dalje odoleva. Svakom mora da dodje kraj. Jedino sto Rodzer treba da uradi je da se povuce. I mislim da bi posle toga veliki broj prestao tako pomno da prati tenis i tada bi se videlo koliki je to gubitak za ovu igru.

realno

pre 13 godina

@ja
Ocigledno ne pratis previse tenis. Takve stvari kada se neki od igraca ne pozdravi posle meca sa sudijom se desavaju prilicno cesto.
Evo na primer na nedavnom turniru u Madridu nas Troicki se nije pozdravio sa sudijom na kraju meca. Nakon jednog poena sudija je napravio kardinalnu gresku kojom je pogazio sva teniska pravila i Troicki se zbog toga raspravljao sa njim i dobio i opomenu. Posle meca se nije ni pozdravio sa sudijom. Nekada su takvi postupci opravdani, a nekada ne.

U svakom slucaju Federer jeste arogantan i uobrazen i to svi vide. Medjutim to sa sudijom nije nista sto se ne desava i ostalim igracima. Jednostavno neka vrsta protesta kada misle da nisu imali pravedno sudjenje.
Bilo je i slucajeva da igrac pobedi u mecu i da se i pored toga ne pozdravi sa sudijom. Bilo je i slucajeva da se teniser ne pozdravi sa svojim protivnikom. Sve je to sastavni deo igre u kojoj ponekad emocije nadvladaju sportski fer plej.

goran

pre 13 godina

samo bih htio poruciti ovom ispod,sta se naziva analiza,daj bre uzivaj u zivotu.....o cemu ti pricas kakav glupi komentar jos nisam vidio,pa tata roger je dobio prije par mjeseci malu bebu,ozenio se,osvojio australiu,osvoji je 17 grand slamova i ti si tu dosao da pljujes po rogeru zbog jednog pisljivog poraza,mislim 23 polufinala na grand salmovima zaredom i ti dolazis pisati ovakve gluposti,sramotaaaaaaaaaa,Roger si je dao malo oduska,jos jedan dokaz da bez treninga si niko i nista,cisti primer je ronaldinho nevideni talent,ali cim malo popustis sa treningom nema te u vrhu,to sito vrijedi za rogera federera

analiza

pre 13 godina

Arogancija koju Federer pokazuje se vidi iz aviona.
Kaze da moze svakog da pobedi ako odigra dobro ili bar solidno.
Pa sta je sa ostalim igracima? Sta se desava ako oni odigraju dobro. Normalno sa solidnom igrom ne mogu da ga pobede, ali sa dobrom mogu. Dakle Federer igra dobro, njegov protivnik igra takodje dobro. U takvim mecevima Federer bar nekoliko poslednjih godina cesce gubi nego sto dobija. U redu je ta izjava da moze svakog da pobedi. Medjutim nastavak recenice je nesto najarogantnije sto sam cuo. Da bi pobedjivao sve ostale mora da igra dobro, cesto i odlicno. Sa tom solidnom igrom moze da dobija one ispod pedesetog mesta. Za ove malo jace potrebno mu je mnogo vise od "solidne igre".
Igrao je Federer sasvim solidno i protiv Bagdadista i protiv Berdiha i protiv Gulbisa i protiv Montanjesa pa svi znamo kako su se ti mecevi zavrsavali.
Sve su to bili igraci izmedju dvadesetog i pedesetog mesta na listi i za njih mu ta solidna igra nije bila dovoljna. Federer je velike rezultate pravio u periodu kada je davao svoj maksimum, a uz to imao i mnogo slabiju konkurenciju nego sada. Medjutim nije on toliko superioran u igri da bi mogao da daje ovako arogantne izjave. Bekend mu je prilicno los i bezopasan. Uspeva da iz tog udarca napravi viner ili osvoji poen, ali uglavnom napravi pet puta vise greski u odnosu na broj poena koje tim udarcem zaradi. Bez obzira sto ga ne smatraju velikim serverom, servis mu je u stvari jedno od najjacih oruzja. Ima i dobar forhend i dobru igru na mrezi. Opet sa druge strane izuzetno lose koristi svoje brejk prilike. Ove godine je na primer u tom segmentu na pedesetom mestu sa procentom iskoriscenja brejk prilika od 39%. Nadal na primer ima uspesnost od 49%, a Djokovic 45%. Jedinino u cemu je uspesan je procenat osvojenih poena na svoj servis, kako prvi, tako i drugi.
To samo govori da je u stvari dobar servis igrac, jer ni u jednom segmentu igre vezanom za igru na protivnikov servis nije ni medju 30 najboljih.
U prevodu kada naidje na isto tako sigurnog servera, koji uz to zna dobro i da igra - Federer tesko izlazi na kraj sa takvim protivnicima.
Secamo se svi kako je prosle godine kroz noge napravio viner protiv Djokovica na US Openu. Juce je Soderlingu na set loptu vratio smec koji je leteo pet-sest metara visoko. Medjutim Soderling je odreagovao jos bolje i sprecio da na tako glup nacin izgubi set. Da je ta lopta Federeru prosla, uzeo bi drugi set i verovatno i ceo mec.
Medjutim ne moze se stalno jednim dobrim potezom pobedjivati. Treba igrati dobro ceo mec, a Federer je izgleda to zaboravio ili jednostavno vise nije u stanju.
Koliko je samo puta Federer na primer u mecevima sa Rodikom vracao njegove smeceve i osvajao poene i time ga izludjivao.
Soderling je sve to sigurno odgledao mnogo puta i pripremio se i za takve stvari. Zato i nije dozvolio iznenadjenje i mislim da je u tom poenu i prelomljen ceo mec. Nakon spasene set lopte na takav nacin, Soderling lako zavrsava svoj servis gem, odmah potom pravi brejk i jos jednim dobrim servis gemom osvaja drugi set.
Treci set je posle toga vise bio formalnost.
Lepo se juce moglo videti koliko je Federer u stvari psihicki slab.
Cim nije osvojio taj jedan poen, potpuno se predao.
Navikao je on da previse lako pobedjuje svoje protivnike. Vec dugo nije u stanju da preokrene ni jedan mec u kome gubi. Mislim da mu je stvarno vreme za penziju. Bojim se da nece proci mnogo vremena, a da ce doci u situaciju da ne moze da prodje ni u trece kolo na bilo kom turniru, pa ni na gren slemu.

ja

pre 13 godina

Ne vidim razlog na osnovu kog su neki zakljucili da je Federer los kao osoba.


Ja sam samo jednom u zivotu vide da neko nije hteo da pruzi ruku sudiji posle meca. Naravno izgubljenog a to je uradio vas kralj. Pri tom je sudija sudio skroz objektivno. Da je najbolji teniser u istoriji to mu malo ko moze osporiti.

Ica

pre 13 godina

Ne vidim razlog na osnovu kog su neki zakljucili da je Federer los kao osoba.Rodzer nikada nije pokazao da je los covek. Ne vidim zasto bi pricao da je protivnik bio bolji, ako to ne misli, samo je iskren. To vise cenim, nego lazno isticanje protivnika, jer je to kulturnije.Realno Rodzer bi pobedio Soderlinga da su bili povoljniji vremenski uslovi, jer je kisovito vreme odgovaralo Soderlingu da jace udara. Kisovito vreme nije normalno vreme za tenis, tako da zasto bi rekao da je Soderling bio bolji, kada nije, nego je imao vise srece, pocevsi od vremena, koji je izuzetno bitan faktor. Rodzer jednostavno zna da je najbolji i to svi znaju i zasto onda da hvali protivnika, sta time protivnik dobija-nista. Ja iskreno ni Nadala nikada nisam cula da prica kako je protivnik bio bolji, nego je uvek razlog njegovog poraza kolena. Dok igra na sljaci ne bole ga kolena, a cim predje na drugu podlogu bol je nepodnosljiv. Ne kritikujte Federera nego mu se divite, jer je samo za divljenje i postovanje.Da nema sljake, Nadal nikada ne bi bio toliko dobar, jer sama cinjenica pokazuje da od njegovih trideset i nesto titula 29 su na sljaci.

goran

pre 13 godina

prosto je nevjerovatno da nakon svega sta je RF osvojio u karijeri,neki tu dolaze sa komentarima da nije najbolji na svijetu,a ujedno i svih vremena,pa ako je bolji igrac od rogera,sta taj isti nadal nije imao 23 uzastopna polufinala na grand slamovima,sta nije osvojio 17 grand slamova ili 16 vise i neznam broj tocni,jedan dole sta je napisao je u potpunosti u pravu,da ima barem tri mastersa na travi skor nadala i rogera bi bio obrunti....i savjetujem nekima ovdje da malo bolje sagledaju situaciju,odnosno zamislite da je roger bio dominatan na zemlji kao na ostalim podlogama,pa na sta bi to licilo,BOG je odabrao nadala,kao kralja zemlje i spasio donekle tenis,samo pogledajte statistiku koliko je roger bio na prvom mjestu,a koliko dugo nadal,ma sta se ima tu raspravljati,kao nadal osvojio vise mastersa,pa kad ih na zemlji ima "18",nadal ima 6 grand slamova,a roger ima 16 ili 17 sta imas tu usporedivati,pa samo jos jedan primjer,RAFAEL NADAL je u karijeri imao katasrofalnih poraza,od 6:1,6:0,da ne nabrajam dalje imao ih je x,a roger ih je imao mozda dva takva,ako i toliko,roger je genije,a nadal je kralj zemljanih terena,cica mica

nole's fan

pre 13 godina

@FedEx ,zasto se stalno navijaci Rodzera vade na to da je Rafa bolji na slajci?¨Rafa ga je dobio u finalu i na travi i na betonu!Fakat je da je Federer ispisao istoriju tenisa,ali isto tako i "trkac"kako ga ti zoves!Ocigledno puno citas komentare po forumima!Rafa ima super servis,unapredio je igru u skoro svim segmenitma,a meni je lepo gledati njegovu defanzivu koja je sve sem dosadna!Kao i sve gore navedeno....cinjenica je isto tako da je Rafa penicilin za Federera(pa makar on bio najbolji)!U ovom slucaju i od najboljeg postoji bolji!Rodzer dobio Rafu u Madridu kad je ovaj bio sav ispovredjivan!U svakom slucaju,Federer najbolji teniser u istoriji tenisa,a rafa najbolji sljakas ikad i bolji od Federera!Da li neko igra lepsi forhend,slajs,volej...nema koristi ako izgubi!To ti je kao i u basketu,mozes imati lep sut na oko onako elegantno,ali ako ne pobedis u cemu je smisao?Stani ispred ogledala i gledaj kako lepe pokrete imas

marko m.

pre 13 godina

Desilo se i to konacno, veliki mag je izgubio u cetvrtfinalu gren-slem turnira!
Ono sto mi posebno privlači paznju su neki od komentara koje sam pročitao, a sve na račun R.Federera!
Naime, ono što su rekli Sampras i ostali teniski velikani očito nema uticaja kod pojedinih teniskih "zaljubljenika" i uporno sebe dovode u jako neprijatnu situaciju(mada isti toga nijesu svjesni)da blate lik i djelo aktuelnog kralja tenisa...
Istina nije mi R.Federer nikakav rod, tako da me takvi komentari nimalo ne dotiču, naprotiv jako su mi simpatični, ali se istovremeno i razočaram znanjem, ali i namjerama dotične gospode.Tenis,kao i svaki drugi sport se izrazava kroz postignute rezultate, koje niko ne moze osporiti, u politici stvari stoje drugačuje...

Zamolio bih sve one koji na tako primitivan način napadaju šampione, da još jednom razmisle o svemu(mislim na tenis)i tek onda da pošalju poneki lijep i pametan komentar, jer u suprotnom sebi čine najveću štetu!

Dušan

pre 13 godina

Federer ponekad zna da bude previše kiseo kad izgubi. Ali ako nekom može da se to oprosti to je upravo on. Tenis kao organizovani sport se igra duže od većine ostalih sportova - a on je bez ikakve sumnje najbolji teniser do sada u istoriji.

PS Soderling pobedio Federera - a ovde neki miševi i dalje pljuju po Ani. Stidite se

valjevac

pre 13 godina

mislim da je ovaj tekst malo iskarikirao njegovu stvarnu izjavu. pogledajte kompletan intervju na sajtu rolan garosa. mislim da je priznao da je soderling igrao bolje i to na pocetku samog intervjua.

Bojan

pre 13 godina

Ajde nek neko pročita ceo intervju. Ja stvarno ne znam šta je problem, jel treba čovek da kaže "razbio me je, nisam imao šanse, on je bolji igrač od mene" pa da biste bili zadovoljni.
Čovek je sasvim objektivno izanalizirao igru, dobro je startovao, prekid i kiša mu nisu odgovarali, ali je svejedno naglasio da su isti teški uslovi bili i za Soderlinga, što implicira da je čovek juče bio bolji (i to je rekao).
Na kraju rečenica da smatra da i dalje može svakog da pobedi. Pa logično je to vrlo, u duhu pravog sportiste, da to ne smatra, prestao bi da igra tenis.
I šta ima veze što je pre turnira izjavio da se nada finalu sa Nadalom. Pre turnira svi imaju svoja nadanja i snove, i Nole je pre par godina izjavio kako se nada finalu ili polufinalu vimbldona sa Federerom pa ispao od Safina u drugoj rundi.
Opet, što se tiče priča o današnjoj jakoj konkurenciji, a slaboj u periodu najveće federerove dominacije, podsetiću vas samo da su svi ovi igrači koji su u vrhu sada igrali i u periodu Fedove najveće dominacije. Nije problem bila slaba konkurencija, već je čovek odskakao debelo od ostalih.
Again, Nadal - Federer 14-7, već su neki pisali o tome, većina susreta na šljaci jer nadal ne dolazi redovno do završnica turnira na betonu.
fed, još jedan ili dva vimbldona i po 1 AO i US pa na miru da ideš u penziju :)

Sudija

pre 13 godina

Za one koji govore da Fed nije korektan nakon poraza preporucujum da procitaju citav intervju nakon poraza u kojem Roger vise puta naglasava da je Soderlin igrao impresivno i da je u potpunosti zasluzio da pobjedi. On naravno pojasnjava i razloge koji mu nisu isli u prilog u ovom mecu ali niti jednom ne umanjuje Soderlingov uspjeh.
"The conditions were what they were, but he deserves it. He played very well."
"Today he played very well. He was impressive."
"He played incredibly well from the beginning to the end and in very difficult conditions."

FedEx

pre 13 godina

(Pticatr Kacica, 2. jun 2010 07:43)
Stani.o cemu ti pises?
Je l' se ti to salis?
Napisao/la si da je Nadal bolii od Federera zbog medjusobnog skora,a zatim pises da je Federer u prednosti zato sto se samo
1 GS igra na sljaci,cime je u stvari receno da je Nadal bolji od Federera na sljaci,(tj. jedino tu i zna da igra),a Federer na 2 ostale podloge.
Zatim recenica koja kaze:Nadal je, prema tome, NAJBOLJI IGRAC SVIH VREMENA, jer je bolji od "zvanicno najboljeg" :).
Bolji gde?Na sljaci?A sta cemo sa ostale 2 podloge?Ko je tu bolji?Prema tome,ko je kompletniji igrac?Ko je osvojio sva 4 GS?Nadal?Ako je po tebi najbolji igrac svih vrenena onaj koji zna da igra samo na sljaci,onaj koji je samo obican trkac,onda Nadal i jeste najbolji teniser svih vremena!
Demantujes samog/u sebe!
GO.ROGER,GO!!!

Gummy bear

pre 13 godina

Koliko su samo puta pojedini teniski strucnjaci slali Federera u penziju, a on im je odgovarao osvajanjem novih GS titula.
Federer ce igrati sigurno jos tri sezone i osvojice najmanje jos 3-5 GS turnira.
Komentari tipa da je los covek su, u najmanju ruku licemerni.
@ Pticatr Kacica Mislio sam da se salis sve vreme, ali sam se iznenadio kad sam video da nema smajlija na kraju komentara. Federer da se uci ponasanju i kulturi od Nadala-dobro si me nasmejao. Narocito kada je rec o ovom: http://www.youtube.com/watch?v=AhtpjsWJ4uE
O tome ko je najbolji ne odlucuje njegov odnos pobeda i poraza u poredjenju sa svakim od igraca, pa bio to Nadal ili Berdih, potpuno je svejedno. Federer je najbolji (po mom misljenju) zato sto je all-round player, za razliku od drugih kojima odgovaraju samo odredjeni tipovi podloga.
Ostavite se prica i uzivajte u tenisu. Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa!

bane

pre 13 godina

Izjava je sasvim na mestu. Posle 1 seta je naglo popustio i to se videlo. Soderling nije igrac koji moze da pobedi Federera u punoj snazi, to mogu jedino Nadal i Djokovic i niko vise.
Soderling je ogranicen teniser koji igra na silu. Tenis je izgubio njegovim prolaskom u sledece kolo gde ce se njegova iluzija i zavrsiti jer se sastaje sa Tomasom Berdychom.
Ovaj Sved je izuzetno antipatican, pravi otac od teleta.

Stevan Jokic

pre 13 godina

Citajuci ove komentare ne mogu a da ne iznesem par svojih impresija!Kao prvo,kako to da vecina vas pouzdano zna moralni sistem vrednosti RF,Rafe,Soderlinga,Novaka,Tsonge...?Je l'neko od vas komsija navedenih u Bazelu,na Majorci,Monte Karlu?Mislim stvarno?!Taj sud o moralnosti je krajnje besmislen i licemeran.Sto se tice RF i njegove izjave da moze svakog da pobedi i da navodno nikada ne priznaje da je protivnik bolji-ja u tome ne vidim nista sporno!Koliko god to zvucalo nadobudno to je odlika NAJVECIH SAMPIONA!Da li su Murinjo,Rony O'Salliven,M.Jordan i sl.ikada priznali da nisu najbolji?NISU!I ne treba!Da se vratimo tenisu...Zasto je RF najbolji svih vremena?Zato sto ima najvise GS titula,zato sto ima 23 vezana polufinala(ovo je po mom misljenju najvece dostignuce u istoriji tenisa i rekord koji,sasvim siguran sam u to,nikada nece biti dostignut),zato sto je igrao u 8 vezanih finala GS(jos jedan podatak vredan divljenja),zato sto je kompletirao sva 4 GS...itd,itd!Pogotovo me iritira argument da u najvecem delu svoje karijere navodno nije imao konkurenciju,pa ljudi njegov niz polufinala se POKLAPA sa Rafinom pojavom u svetskom tenisu...Argument o broju mastersa je posebno smesan!Samo se za trenutak zapitajte koliko bi ih Roger imao da npr.postoje 2 do 3 mastersa na travi pred London,kao sto je slucaj sa sljakom!I na kraju NAJBITNIJI argument!Sport je surogat kulture,umece pokreta,estetika,kreacija!Valjda ga zbog toga i svi volimo!A RF,hteli vi to da priznate ili ne IGRA NAJLEPSI tenis!!Za mene sasvim dovoljno!

Bob Rock

pre 13 godina

@(Pticatr Kacica, 2. jun 2010 07:43)

moram da ti kazem da bash i nisi u pravu. Ako pogledas hronologiju njihovih susreta videces da je od tih 21 mec koliko su igrali 70% bilo na sljaci. Tako se pogodilo jer Rafa dugo godina nije igrao polufinala/finala turnira na drugim podlogama, pa stoga i nije mogao da igra sa RF. Sa druge strane RF je i na sljaci dolazio do polufinala/finala gde je u glavnom gubio od Rafe.
Iz ovoga se da zakljuciti da je Rafa bolji igrac na sljaci od njega, ali svakako ne da je ukupno bolji. Ja sam inace Rafin navijac i voleo bih da decko potraje na turu, na prvom mestu, kako bi imao sanse da se pridruzi RF, ali njih dvojca po rezultatima jos uvek su daleko. Jedna briljantna sezona Rafe mu je zbog povreda skoro zavrsila karijeru, a ne zaboravi da RF iza sebe ima bar 5 briljantnih sezona i jos traje. A broj osvojenih GS-a je nesto sto se mora postovati.
Pozdrav

Ivan

pre 13 godina

Nije mu tesko pao poraz!? Ne uopste: nije spavao celu noc i verovatno se jos uvek trza i mase rukama... Daj, budi covek i cestitaj jednom normalno i posteno coveku koji te pobedi...
Slazem se sa svima Vama koji ste za to da Federer nikada ne moze biti najbolji kada ima score sa Nadalom 7 / 14, mislim... A, sada kda mu je karijera na silasku, slobodno moye u Holivud...

js

pre 13 godina

U redu. Izgubio je. Ali jos uvek je najveci i najbolji i ko zna kad ce se pojaviti neko ko bi mogao ugroziti njegove rekorde kad su u pitanju velike pobede na GS.
I ne samo to. Bit ce jos GS titula do Rogeru kuca srce na terenu.
Svi ostali su druga liga.

borg

pre 13 godina

@sasa jokic,sara i ostali,otkuda vi to znate da je federer los covjek?i kada je tako los zasto ga njegove kolege biraju kao najomiljenijeg igraca?ti sasa izgleda ne pratis tenis odavno,inace bi znao da je federer osvojio austr.open.dokle god osvaja gs turnire federer ce na vasu zalost igrati.ne vidim sta je to sporno u fedovoj izjavi,pohvalio je söderlinga,opisao svoju igru,i rekao sta je bilo drugacije nego prosle godine.i jos nesto @sara fed nije rekao ja MORAM da pobedjujem,nego ja MOGU,a to je jedna velika razlika,pa fed je vec 12 puta pobijedio söderlinga,3 puta samo prosle godine,i sve su to bili teski mecevi.i prestanite vise sa tim slanjem u penziju,pa bez njega ostaje nam uzivanje sa nadalom,djokovicem,murreyem i ostalim jako defanzivnim igracima.pozdrav

Pticatr Kacica

pre 13 godina

Federer je "najbolji igrac svih vremena", ali sta da radimo sa Nadalom? Njihov medjusobni skor je 14 pobeda za Nadala i 7 za Federera! Kako neko moze biti najbolji na svetu, JOS svih vremena, kada pobedjuje Nadala u 33 odsto slucajeva, ili bolje receno kada ga Nadal redovno dere? Ovde se ne radi o dva medjusobna meca, koja mogu "zalutati", pa tako igrac br. 125 moze imati bolji skor od igraca br. 1, VEC 21! To je dovoljan broj meceva koji ISKLJUCUJE SLUCAJNOST! Federer NIKADA NI U SNU, ne moze biti najbolji na svetu, bas zbog ove cinjenice. On moze biti rekorder po broju osvojenih GS, ali najbolji na svetu NE! Sve dok ne popravi skor protiv Nadala u svoju korist. Nadal je, prema tome, NAJBOLJI IGRAC SVIH VREMENA, jer je bolji od "zvanicno najboljeg" :). A ako je broj osvojenih GS uslov da se bude najbolji, onda je RF bio u startu u prednosti, jer su TRI GS na brzim podlogama (beton, beton, trava), a samo jedan na sljaci. I jos jedan pokazatelj; 5 od 7 GS finala koji su igrali jedan protiv drugog, ovojio je NADAL!

Cucurigu

pre 13 godina

Tacno je da nije igrao lose.Dva prekida donela su mu opet poraz,kao i prosle godine u Rimu protv Novaka.Obicno sreca koja ga prati u mecevima sada nije bila njegov saputnik.Godine takodje cine svoje.
Kada Robina sluzi servis sa brzinom ne manjom od 220km/h,tesko ko moze preziveti.

milwood

pre 13 godina

Ništa novo , standardno ponašanje Federera da ne kaže protivnik je bio bolji , ali generalno stoji da je igrao dobro . U prva četiri kola nije izgubio set , protiv Soderlinga vodio 1-0 u setovima , na početku drugog imao brejk priliku . Ko zna šta bi bilo da nije padala kiša . Mislim da su kišni uslovi ipak više pogodovali Soderlingu . Loptice postaju znatno teže i ubitačnije . Varaju se oni koji kažu gotov je Federer , pa on je na RG došao spreman kao zapeta puška ( sa finalom Mastersa na šljaci) , iz kola u kolo igrao bolje sa minimalnim trošenjem . Da je sijalo sunce pitanje je šta bi Soderling uradio . Nisam Federerov fan , ali videće se na Wimbledonu da li je za staro gvožđe.

abc

pre 13 godina

Da bi bio (RF) najbolji teniser svih vremena, morao bi pre svega da bude covek! Tenis je jedna prica, a gluma koju vidimo svaki put kad se ta osoba pojavi na ternu, sasvim druga. Trebalo bi da se ponasanjem, skromnoscu i kulturom ugleda na Nadala! I ko je najbolji na svetu svih vremena ne znam, jer ako se uzima broj GS titula, bice da je ExFed, ali po meni, medjusobni skor govori sve. Nadal ima vise pobeda u medjusobnim susretima sa Federerom, a ako neko potegne pitanje - zato sto je sljakator, onda mogu samo reci da ako ZELIS BITI NAJBOLJI U ISTORIJI, to ne moze biti ako si najbolji SAMO na tvrdim terenima ili travi. Nadal je najbolji teniser svih vremena, jer je osim teniskog znanja i COVEK I PO! UVEK, cak i kad protivnik nije bio poebno dobar, a pogotovo kad bi gubio, smogao bi snage da pohvali suparnika, dok sebe nije spominjao. RAFAEL NADAL!!!

Sara

pre 13 godina

E,pa, vidiš, FedExe, ne možeš svakoga da pobediš! Soderling je SoderKing, jer nije dozvolio još jedno polufinale u nizu, a i ne samo zato. Biće Šveđanin još bolji igrač. A kako nedostaju Kolja i Delpo.

gradjanka

pre 13 godina

pih!
sad nema šta da se gleda!
nema lepog tenisa bez feda.
ima dobrog. to da.
odličan je berdiht, pored soderlinga, novaka i rafe (ne i tim redom), ali niko ne igra tako lepo.
nema veze.
12 puta je izgubio soderling, red je da jednom i pobedi.
zbog samopoštovanja, ako ni zbog čega drugog.
ali nije ni on od nebeske rose. tu u avgustu puni 26 ili 27 godina.
inače, sem nadala, od aktivnih tenisera, poneki ima jedan ili dva GS i ništa više ...
da vidim tog ko će do 28 da nakupi ovoliko titula, uključijući i 16 GS.
pa da pričamo.
nikome godine ne stoje a GM prolaze pored njih.

Stomak

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da on vise prica o svojoj proslogodinjoj pobedi i kako moze svakog da pobedi, umesto da prica o danasnjem mec!? Koliko je samo nadobudan ovaj covek!

knez

pre 13 godina

Taj ce ti uvek prvo reci kako je ON bio dobar, kako je ON mogao da pobedi, onda ce se vaditi na vremenske prilike ili tako nesto, a tek na kraju ce (MOZDA) spomenuti da je eto i protivnik bio bolji.
Nista novo nismo culi.

nemanja86

pre 13 godina

Po Rogerovoj izjavi mislim da ga poraz nije toliko pogodio...On je vrhunski sportista i zna da je poraz sastavni deo sporta.Realno..ove godine je slabije igrao na sljaci..pa je mozda ovaj rezultata na RG..realna slika cle situacije...Medjutim...mnogi od nas su racunali na njegove dobre partije na gren slemovima i taj niz od 23 uzastopna polufinala...To je izvanredan uspeh...koji niko nece oboriti....Roger je dovoljno iskusan..tako da ce iz ovog meca izvuci pouke i mislim da ce se dobro pripremiti za podloge koje njemu vise leze....Sada je na redu napad na 7.trofej na Wimbledonu i to ce mu biti laksi zadatak nego odbrana Rolan Garosa..Srecno Roger!!!!

sasa jokic

pre 13 godina

Federer je veliki igrac, ali nikako veliki covek, barem sto se tice odnosa prema protivnicima. Cujem da je dosta aktivan u humanitarnom radu, za to mu skudam kapu. Medjutim kada ce preko njegovih usana preci recenica:"danas me je nadigrao!". Cinjenica je Rodzere da kao i niz od 23 polufinala, polako se prekida i niz pobeda na velikim turnirima. Godine cine svoje, dolaze bolje generacije. Moj Ti je savet da ukoliko ne izgubis prvo mesto posle RG napustis tenis, i odes sa prve pozicije u legendu!

bane

pre 13 godina

23 Roger Federer
2004 Wimbledon-2010 Aus Open
10 Ivan Lendl
1985 US Open-1988 Aus Open
8 Rod Laver
1960 Wimbledon-1962 US Open
8 Ashley Cooper
1957 Aust Open-1958 US Open
7 Jack Crawford
1933 Aus Open-1934 Wimbledon

samo ovaj podatak je dovoljan da se stavi tacka na raspravu ko je najbolji teniser svih vremena.

chelsae

pre 13 godina

Brate, povuci se dok je vreme. Tvoj sam veliki navijac, ali vise ne moze. To svi vid, ali niko da te natera. Sezona je uzasna i moguc je pad na 5-6 ili ne znam koje mesto.

knez

pre 13 godina

Taj ce ti uvek prvo reci kako je ON bio dobar, kako je ON mogao da pobedi, onda ce se vaditi na vremenske prilike ili tako nesto, a tek na kraju ce (MOZDA) spomenuti da je eto i protivnik bio bolji.
Nista novo nismo culi.

Stomak

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da on vise prica o svojoj proslogodinjoj pobedi i kako moze svakog da pobedi, umesto da prica o danasnjem mec!? Koliko je samo nadobudan ovaj covek!

bane

pre 13 godina

23 Roger Federer
2004 Wimbledon-2010 Aus Open
10 Ivan Lendl
1985 US Open-1988 Aus Open
8 Rod Laver
1960 Wimbledon-1962 US Open
8 Ashley Cooper
1957 Aust Open-1958 US Open
7 Jack Crawford
1933 Aus Open-1934 Wimbledon

samo ovaj podatak je dovoljan da se stavi tacka na raspravu ko je najbolji teniser svih vremena.

sasa jokic

pre 13 godina

Federer je veliki igrac, ali nikako veliki covek, barem sto se tice odnosa prema protivnicima. Cujem da je dosta aktivan u humanitarnom radu, za to mu skudam kapu. Medjutim kada ce preko njegovih usana preci recenica:"danas me je nadigrao!". Cinjenica je Rodzere da kao i niz od 23 polufinala, polako se prekida i niz pobeda na velikim turnirima. Godine cine svoje, dolaze bolje generacije. Moj Ti je savet da ukoliko ne izgubis prvo mesto posle RG napustis tenis, i odes sa prve pozicije u legendu!

Stevan Jokic

pre 13 godina

Citajuci ove komentare ne mogu a da ne iznesem par svojih impresija!Kao prvo,kako to da vecina vas pouzdano zna moralni sistem vrednosti RF,Rafe,Soderlinga,Novaka,Tsonge...?Je l'neko od vas komsija navedenih u Bazelu,na Majorci,Monte Karlu?Mislim stvarno?!Taj sud o moralnosti je krajnje besmislen i licemeran.Sto se tice RF i njegove izjave da moze svakog da pobedi i da navodno nikada ne priznaje da je protivnik bolji-ja u tome ne vidim nista sporno!Koliko god to zvucalo nadobudno to je odlika NAJVECIH SAMPIONA!Da li su Murinjo,Rony O'Salliven,M.Jordan i sl.ikada priznali da nisu najbolji?NISU!I ne treba!Da se vratimo tenisu...Zasto je RF najbolji svih vremena?Zato sto ima najvise GS titula,zato sto ima 23 vezana polufinala(ovo je po mom misljenju najvece dostignuce u istoriji tenisa i rekord koji,sasvim siguran sam u to,nikada nece biti dostignut),zato sto je igrao u 8 vezanih finala GS(jos jedan podatak vredan divljenja),zato sto je kompletirao sva 4 GS...itd,itd!Pogotovo me iritira argument da u najvecem delu svoje karijere navodno nije imao konkurenciju,pa ljudi njegov niz polufinala se POKLAPA sa Rafinom pojavom u svetskom tenisu...Argument o broju mastersa je posebno smesan!Samo se za trenutak zapitajte koliko bi ih Roger imao da npr.postoje 2 do 3 mastersa na travi pred London,kao sto je slucaj sa sljakom!I na kraju NAJBITNIJI argument!Sport je surogat kulture,umece pokreta,estetika,kreacija!Valjda ga zbog toga i svi volimo!A RF,hteli vi to da priznate ili ne IGRA NAJLEPSI tenis!!Za mene sasvim dovoljno!

nemanja86

pre 13 godina

Po Rogerovoj izjavi mislim da ga poraz nije toliko pogodio...On je vrhunski sportista i zna da je poraz sastavni deo sporta.Realno..ove godine je slabije igrao na sljaci..pa je mozda ovaj rezultata na RG..realna slika cle situacije...Medjutim...mnogi od nas su racunali na njegove dobre partije na gren slemovima i taj niz od 23 uzastopna polufinala...To je izvanredan uspeh...koji niko nece oboriti....Roger je dovoljno iskusan..tako da ce iz ovog meca izvuci pouke i mislim da ce se dobro pripremiti za podloge koje njemu vise leze....Sada je na redu napad na 7.trofej na Wimbledonu i to ce mu biti laksi zadatak nego odbrana Rolan Garosa..Srecno Roger!!!!

gradjanka

pre 13 godina

pih!
sad nema šta da se gleda!
nema lepog tenisa bez feda.
ima dobrog. to da.
odličan je berdiht, pored soderlinga, novaka i rafe (ne i tim redom), ali niko ne igra tako lepo.
nema veze.
12 puta je izgubio soderling, red je da jednom i pobedi.
zbog samopoštovanja, ako ni zbog čega drugog.
ali nije ni on od nebeske rose. tu u avgustu puni 26 ili 27 godina.
inače, sem nadala, od aktivnih tenisera, poneki ima jedan ili dva GS i ništa više ...
da vidim tog ko će do 28 da nakupi ovoliko titula, uključijući i 16 GS.
pa da pričamo.
nikome godine ne stoje a GM prolaze pored njih.

Sudija

pre 13 godina

Za one koji govore da Fed nije korektan nakon poraza preporucujum da procitaju citav intervju nakon poraza u kojem Roger vise puta naglasava da je Soderlin igrao impresivno i da je u potpunosti zasluzio da pobjedi. On naravno pojasnjava i razloge koji mu nisu isli u prilog u ovom mecu ali niti jednom ne umanjuje Soderlingov uspjeh.
"The conditions were what they were, but he deserves it. He played very well."
"Today he played very well. He was impressive."
"He played incredibly well from the beginning to the end and in very difficult conditions."

Bob Rock

pre 13 godina

@(Pticatr Kacica, 2. jun 2010 07:43)

moram da ti kazem da bash i nisi u pravu. Ako pogledas hronologiju njihovih susreta videces da je od tih 21 mec koliko su igrali 70% bilo na sljaci. Tako se pogodilo jer Rafa dugo godina nije igrao polufinala/finala turnira na drugim podlogama, pa stoga i nije mogao da igra sa RF. Sa druge strane RF je i na sljaci dolazio do polufinala/finala gde je u glavnom gubio od Rafe.
Iz ovoga se da zakljuciti da je Rafa bolji igrac na sljaci od njega, ali svakako ne da je ukupno bolji. Ja sam inace Rafin navijac i voleo bih da decko potraje na turu, na prvom mestu, kako bi imao sanse da se pridruzi RF, ali njih dvojca po rezultatima jos uvek su daleko. Jedna briljantna sezona Rafe mu je zbog povreda skoro zavrsila karijeru, a ne zaboravi da RF iza sebe ima bar 5 briljantnih sezona i jos traje. A broj osvojenih GS-a je nesto sto se mora postovati.
Pozdrav

Pticatr Kacica

pre 13 godina

Federer je "najbolji igrac svih vremena", ali sta da radimo sa Nadalom? Njihov medjusobni skor je 14 pobeda za Nadala i 7 za Federera! Kako neko moze biti najbolji na svetu, JOS svih vremena, kada pobedjuje Nadala u 33 odsto slucajeva, ili bolje receno kada ga Nadal redovno dere? Ovde se ne radi o dva medjusobna meca, koja mogu "zalutati", pa tako igrac br. 125 moze imati bolji skor od igraca br. 1, VEC 21! To je dovoljan broj meceva koji ISKLJUCUJE SLUCAJNOST! Federer NIKADA NI U SNU, ne moze biti najbolji na svetu, bas zbog ove cinjenice. On moze biti rekorder po broju osvojenih GS, ali najbolji na svetu NE! Sve dok ne popravi skor protiv Nadala u svoju korist. Nadal je, prema tome, NAJBOLJI IGRAC SVIH VREMENA, jer je bolji od "zvanicno najboljeg" :). A ako je broj osvojenih GS uslov da se bude najbolji, onda je RF bio u startu u prednosti, jer su TRI GS na brzim podlogama (beton, beton, trava), a samo jedan na sljaci. I jos jedan pokazatelj; 5 od 7 GS finala koji su igrali jedan protiv drugog, ovojio je NADAL!

Bojan

pre 13 godina

Ajde nek neko pročita ceo intervju. Ja stvarno ne znam šta je problem, jel treba čovek da kaže "razbio me je, nisam imao šanse, on je bolji igrač od mene" pa da biste bili zadovoljni.
Čovek je sasvim objektivno izanalizirao igru, dobro je startovao, prekid i kiša mu nisu odgovarali, ali je svejedno naglasio da su isti teški uslovi bili i za Soderlinga, što implicira da je čovek juče bio bolji (i to je rekao).
Na kraju rečenica da smatra da i dalje može svakog da pobedi. Pa logično je to vrlo, u duhu pravog sportiste, da to ne smatra, prestao bi da igra tenis.
I šta ima veze što je pre turnira izjavio da se nada finalu sa Nadalom. Pre turnira svi imaju svoja nadanja i snove, i Nole je pre par godina izjavio kako se nada finalu ili polufinalu vimbldona sa Federerom pa ispao od Safina u drugoj rundi.
Opet, što se tiče priča o današnjoj jakoj konkurenciji, a slaboj u periodu najveće federerove dominacije, podsetiću vas samo da su svi ovi igrači koji su u vrhu sada igrali i u periodu Fedove najveće dominacije. Nije problem bila slaba konkurencija, već je čovek odskakao debelo od ostalih.
Again, Nadal - Federer 14-7, već su neki pisali o tome, većina susreta na šljaci jer nadal ne dolazi redovno do završnica turnira na betonu.
fed, još jedan ili dva vimbldona i po 1 AO i US pa na miru da ideš u penziju :)

Sara

pre 13 godina

E,pa, vidiš, FedExe, ne možeš svakoga da pobediš! Soderling je SoderKing, jer nije dozvolio još jedno polufinale u nizu, a i ne samo zato. Biće Šveđanin još bolji igrač. A kako nedostaju Kolja i Delpo.

milwood

pre 13 godina

Ništa novo , standardno ponašanje Federera da ne kaže protivnik je bio bolji , ali generalno stoji da je igrao dobro . U prva četiri kola nije izgubio set , protiv Soderlinga vodio 1-0 u setovima , na početku drugog imao brejk priliku . Ko zna šta bi bilo da nije padala kiša . Mislim da su kišni uslovi ipak više pogodovali Soderlingu . Loptice postaju znatno teže i ubitačnije . Varaju se oni koji kažu gotov je Federer , pa on je na RG došao spreman kao zapeta puška ( sa finalom Mastersa na šljaci) , iz kola u kolo igrao bolje sa minimalnim trošenjem . Da je sijalo sunce pitanje je šta bi Soderling uradio . Nisam Federerov fan , ali videće se na Wimbledonu da li je za staro gvožđe.

borg

pre 13 godina

@sasa jokic,sara i ostali,otkuda vi to znate da je federer los covjek?i kada je tako los zasto ga njegove kolege biraju kao najomiljenijeg igraca?ti sasa izgleda ne pratis tenis odavno,inace bi znao da je federer osvojio austr.open.dokle god osvaja gs turnire federer ce na vasu zalost igrati.ne vidim sta je to sporno u fedovoj izjavi,pohvalio je söderlinga,opisao svoju igru,i rekao sta je bilo drugacije nego prosle godine.i jos nesto @sara fed nije rekao ja MORAM da pobedjujem,nego ja MOGU,a to je jedna velika razlika,pa fed je vec 12 puta pobijedio söderlinga,3 puta samo prosle godine,i sve su to bili teski mecevi.i prestanite vise sa tim slanjem u penziju,pa bez njega ostaje nam uzivanje sa nadalom,djokovicem,murreyem i ostalim jako defanzivnim igracima.pozdrav

valjevac

pre 13 godina

mislim da je ovaj tekst malo iskarikirao njegovu stvarnu izjavu. pogledajte kompletan intervju na sajtu rolan garosa. mislim da je priznao da je soderling igrao bolje i to na pocetku samog intervjua.

abc

pre 13 godina

Da bi bio (RF) najbolji teniser svih vremena, morao bi pre svega da bude covek! Tenis je jedna prica, a gluma koju vidimo svaki put kad se ta osoba pojavi na ternu, sasvim druga. Trebalo bi da se ponasanjem, skromnoscu i kulturom ugleda na Nadala! I ko je najbolji na svetu svih vremena ne znam, jer ako se uzima broj GS titula, bice da je ExFed, ali po meni, medjusobni skor govori sve. Nadal ima vise pobeda u medjusobnim susretima sa Federerom, a ako neko potegne pitanje - zato sto je sljakator, onda mogu samo reci da ako ZELIS BITI NAJBOLJI U ISTORIJI, to ne moze biti ako si najbolji SAMO na tvrdim terenima ili travi. Nadal je najbolji teniser svih vremena, jer je osim teniskog znanja i COVEK I PO! UVEK, cak i kad protivnik nije bio poebno dobar, a pogotovo kad bi gubio, smogao bi snage da pohvali suparnika, dok sebe nije spominjao. RAFAEL NADAL!!!

FedEx

pre 13 godina

(Pticatr Kacica, 2. jun 2010 07:43)
Stani.o cemu ti pises?
Je l' se ti to salis?
Napisao/la si da je Nadal bolii od Federera zbog medjusobnog skora,a zatim pises da je Federer u prednosti zato sto se samo
1 GS igra na sljaci,cime je u stvari receno da je Nadal bolji od Federera na sljaci,(tj. jedino tu i zna da igra),a Federer na 2 ostale podloge.
Zatim recenica koja kaze:Nadal je, prema tome, NAJBOLJI IGRAC SVIH VREMENA, jer je bolji od "zvanicno najboljeg" :).
Bolji gde?Na sljaci?A sta cemo sa ostale 2 podloge?Ko je tu bolji?Prema tome,ko je kompletniji igrac?Ko je osvojio sva 4 GS?Nadal?Ako je po tebi najbolji igrac svih vrenena onaj koji zna da igra samo na sljaci,onaj koji je samo obican trkac,onda Nadal i jeste najbolji teniser svih vremena!
Demantujes samog/u sebe!
GO.ROGER,GO!!!

Ica

pre 13 godina

Ne vidim razlog na osnovu kog su neki zakljucili da je Federer los kao osoba.Rodzer nikada nije pokazao da je los covek. Ne vidim zasto bi pricao da je protivnik bio bolji, ako to ne misli, samo je iskren. To vise cenim, nego lazno isticanje protivnika, jer je to kulturnije.Realno Rodzer bi pobedio Soderlinga da su bili povoljniji vremenski uslovi, jer je kisovito vreme odgovaralo Soderlingu da jace udara. Kisovito vreme nije normalno vreme za tenis, tako da zasto bi rekao da je Soderling bio bolji, kada nije, nego je imao vise srece, pocevsi od vremena, koji je izuzetno bitan faktor. Rodzer jednostavno zna da je najbolji i to svi znaju i zasto onda da hvali protivnika, sta time protivnik dobija-nista. Ja iskreno ni Nadala nikada nisam cula da prica kako je protivnik bio bolji, nego je uvek razlog njegovog poraza kolena. Dok igra na sljaci ne bole ga kolena, a cim predje na drugu podlogu bol je nepodnosljiv. Ne kritikujte Federera nego mu se divite, jer je samo za divljenje i postovanje.Da nema sljake, Nadal nikada ne bi bio toliko dobar, jer sama cinjenica pokazuje da od njegovih trideset i nesto titula 29 su na sljaci.

js

pre 13 godina

U redu. Izgubio je. Ali jos uvek je najveci i najbolji i ko zna kad ce se pojaviti neko ko bi mogao ugroziti njegove rekorde kad su u pitanju velike pobede na GS.
I ne samo to. Bit ce jos GS titula do Rogeru kuca srce na terenu.
Svi ostali su druga liga.

Gummy bear

pre 13 godina

Koliko su samo puta pojedini teniski strucnjaci slali Federera u penziju, a on im je odgovarao osvajanjem novih GS titula.
Federer ce igrati sigurno jos tri sezone i osvojice najmanje jos 3-5 GS turnira.
Komentari tipa da je los covek su, u najmanju ruku licemerni.
@ Pticatr Kacica Mislio sam da se salis sve vreme, ali sam se iznenadio kad sam video da nema smajlija na kraju komentara. Federer da se uci ponasanju i kulturi od Nadala-dobro si me nasmejao. Narocito kada je rec o ovom: http://www.youtube.com/watch?v=AhtpjsWJ4uE
O tome ko je najbolji ne odlucuje njegov odnos pobeda i poraza u poredjenju sa svakim od igraca, pa bio to Nadal ili Berdih, potpuno je svejedno. Federer je najbolji (po mom misljenju) zato sto je all-round player, za razliku od drugih kojima odgovaraju samo odredjeni tipovi podloga.
Ostavite se prica i uzivajte u tenisu. Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa!

chelsae

pre 13 godina

Brate, povuci se dok je vreme. Tvoj sam veliki navijac, ali vise ne moze. To svi vid, ali niko da te natera. Sezona je uzasna i moguc je pad na 5-6 ili ne znam koje mesto.

marko m.

pre 13 godina

Desilo se i to konacno, veliki mag je izgubio u cetvrtfinalu gren-slem turnira!
Ono sto mi posebno privlači paznju su neki od komentara koje sam pročitao, a sve na račun R.Federera!
Naime, ono što su rekli Sampras i ostali teniski velikani očito nema uticaja kod pojedinih teniskih "zaljubljenika" i uporno sebe dovode u jako neprijatnu situaciju(mada isti toga nijesu svjesni)da blate lik i djelo aktuelnog kralja tenisa...
Istina nije mi R.Federer nikakav rod, tako da me takvi komentari nimalo ne dotiču, naprotiv jako su mi simpatični, ali se istovremeno i razočaram znanjem, ali i namjerama dotične gospode.Tenis,kao i svaki drugi sport se izrazava kroz postignute rezultate, koje niko ne moze osporiti, u politici stvari stoje drugačuje...

Zamolio bih sve one koji na tako primitivan način napadaju šampione, da još jednom razmisle o svemu(mislim na tenis)i tek onda da pošalju poneki lijep i pametan komentar, jer u suprotnom sebi čine najveću štetu!

bane

pre 13 godina

Izjava je sasvim na mestu. Posle 1 seta je naglo popustio i to se videlo. Soderling nije igrac koji moze da pobedi Federera u punoj snazi, to mogu jedino Nadal i Djokovic i niko vise.
Soderling je ogranicen teniser koji igra na silu. Tenis je izgubio njegovim prolaskom u sledece kolo gde ce se njegova iluzija i zavrsiti jer se sastaje sa Tomasom Berdychom.
Ovaj Sved je izuzetno antipatican, pravi otac od teleta.

goran

pre 13 godina

prosto je nevjerovatno da nakon svega sta je RF osvojio u karijeri,neki tu dolaze sa komentarima da nije najbolji na svijetu,a ujedno i svih vremena,pa ako je bolji igrac od rogera,sta taj isti nadal nije imao 23 uzastopna polufinala na grand slamovima,sta nije osvojio 17 grand slamova ili 16 vise i neznam broj tocni,jedan dole sta je napisao je u potpunosti u pravu,da ima barem tri mastersa na travi skor nadala i rogera bi bio obrunti....i savjetujem nekima ovdje da malo bolje sagledaju situaciju,odnosno zamislite da je roger bio dominatan na zemlji kao na ostalim podlogama,pa na sta bi to licilo,BOG je odabrao nadala,kao kralja zemlje i spasio donekle tenis,samo pogledajte statistiku koliko je roger bio na prvom mjestu,a koliko dugo nadal,ma sta se ima tu raspravljati,kao nadal osvojio vise mastersa,pa kad ih na zemlji ima "18",nadal ima 6 grand slamova,a roger ima 16 ili 17 sta imas tu usporedivati,pa samo jos jedan primjer,RAFAEL NADAL je u karijeri imao katasrofalnih poraza,od 6:1,6:0,da ne nabrajam dalje imao ih je x,a roger ih je imao mozda dva takva,ako i toliko,roger je genije,a nadal je kralj zemljanih terena,cica mica

Cucurigu

pre 13 godina

Tacno je da nije igrao lose.Dva prekida donela su mu opet poraz,kao i prosle godine u Rimu protv Novaka.Obicno sreca koja ga prati u mecevima sada nije bila njegov saputnik.Godine takodje cine svoje.
Kada Robina sluzi servis sa brzinom ne manjom od 220km/h,tesko ko moze preziveti.

Ivan

pre 13 godina

Nije mu tesko pao poraz!? Ne uopste: nije spavao celu noc i verovatno se jos uvek trza i mase rukama... Daj, budi covek i cestitaj jednom normalno i posteno coveku koji te pobedi...
Slazem se sa svima Vama koji ste za to da Federer nikada ne moze biti najbolji kada ima score sa Nadalom 7 / 14, mislim... A, sada kda mu je karijera na silasku, slobodno moye u Holivud...

dado

pre 13 godina

Da parafraziram jednog auto-novinara, koji je usporedjujuci Mercedes sa tamo nekim Audijima i BMW-ima rekao otprilike da tamo gdje stoji mecka po kvalitetu neko ce doci nekada a neki nikada! Isto se moze reci za Rogera! Covjek je carobnjak tenisa! Njegova ljepota igre se ne moze usporediti sa nicim vidjenim u tom sportu! A kad kaze zbogom i odigra svoj zadnji mac, plakacu ko dijete! Oni koji ga kritikuju zbog navodne arogancije, prepotencije i slicne nebuloze vjerojatno ne razumiju kako jedan takav sportista razmislja, kako trenira, kako pristupa svakom macu itd. Ma nema teorije da budes najbolji na Svijetu, a kamoli najbolji "svih vremena" ako pokazes prevelik respekt prema konkurenciji! Uspjeh jednog sjedi u glavi, ne u manirima ponasanja i ophodjenja prema protivniku! Mada se i tu "gospodinu" Federeru ne moze nista prigovoriti!

nole's fan

pre 13 godina

@FedEx ,zasto se stalno navijaci Rodzera vade na to da je Rafa bolji na slajci?¨Rafa ga je dobio u finalu i na travi i na betonu!Fakat je da je Federer ispisao istoriju tenisa,ali isto tako i "trkac"kako ga ti zoves!Ocigledno puno citas komentare po forumima!Rafa ima super servis,unapredio je igru u skoro svim segmenitma,a meni je lepo gledati njegovu defanzivu koja je sve sem dosadna!Kao i sve gore navedeno....cinjenica je isto tako da je Rafa penicilin za Federera(pa makar on bio najbolji)!U ovom slucaju i od najboljeg postoji bolji!Rodzer dobio Rafu u Madridu kad je ovaj bio sav ispovredjivan!U svakom slucaju,Federer najbolji teniser u istoriji tenisa,a rafa najbolji sljakas ikad i bolji od Federera!Da li neko igra lepsi forhend,slajs,volej...nema koristi ako izgubi!To ti je kao i u basketu,mozes imati lep sut na oko onako elegantno,ali ako ne pobedis u cemu je smisao?Stani ispred ogledala i gledaj kako lepe pokrete imas

analiza

pre 13 godina

Arogancija koju Federer pokazuje se vidi iz aviona.
Kaze da moze svakog da pobedi ako odigra dobro ili bar solidno.
Pa sta je sa ostalim igracima? Sta se desava ako oni odigraju dobro. Normalno sa solidnom igrom ne mogu da ga pobede, ali sa dobrom mogu. Dakle Federer igra dobro, njegov protivnik igra takodje dobro. U takvim mecevima Federer bar nekoliko poslednjih godina cesce gubi nego sto dobija. U redu je ta izjava da moze svakog da pobedi. Medjutim nastavak recenice je nesto najarogantnije sto sam cuo. Da bi pobedjivao sve ostale mora da igra dobro, cesto i odlicno. Sa tom solidnom igrom moze da dobija one ispod pedesetog mesta. Za ove malo jace potrebno mu je mnogo vise od "solidne igre".
Igrao je Federer sasvim solidno i protiv Bagdadista i protiv Berdiha i protiv Gulbisa i protiv Montanjesa pa svi znamo kako su se ti mecevi zavrsavali.
Sve su to bili igraci izmedju dvadesetog i pedesetog mesta na listi i za njih mu ta solidna igra nije bila dovoljna. Federer je velike rezultate pravio u periodu kada je davao svoj maksimum, a uz to imao i mnogo slabiju konkurenciju nego sada. Medjutim nije on toliko superioran u igri da bi mogao da daje ovako arogantne izjave. Bekend mu je prilicno los i bezopasan. Uspeva da iz tog udarca napravi viner ili osvoji poen, ali uglavnom napravi pet puta vise greski u odnosu na broj poena koje tim udarcem zaradi. Bez obzira sto ga ne smatraju velikim serverom, servis mu je u stvari jedno od najjacih oruzja. Ima i dobar forhend i dobru igru na mrezi. Opet sa druge strane izuzetno lose koristi svoje brejk prilike. Ove godine je na primer u tom segmentu na pedesetom mestu sa procentom iskoriscenja brejk prilika od 39%. Nadal na primer ima uspesnost od 49%, a Djokovic 45%. Jedinino u cemu je uspesan je procenat osvojenih poena na svoj servis, kako prvi, tako i drugi.
To samo govori da je u stvari dobar servis igrac, jer ni u jednom segmentu igre vezanom za igru na protivnikov servis nije ni medju 30 najboljih.
U prevodu kada naidje na isto tako sigurnog servera, koji uz to zna dobro i da igra - Federer tesko izlazi na kraj sa takvim protivnicima.
Secamo se svi kako je prosle godine kroz noge napravio viner protiv Djokovica na US Openu. Juce je Soderlingu na set loptu vratio smec koji je leteo pet-sest metara visoko. Medjutim Soderling je odreagovao jos bolje i sprecio da na tako glup nacin izgubi set. Da je ta lopta Federeru prosla, uzeo bi drugi set i verovatno i ceo mec.
Medjutim ne moze se stalno jednim dobrim potezom pobedjivati. Treba igrati dobro ceo mec, a Federer je izgleda to zaboravio ili jednostavno vise nije u stanju.
Koliko je samo puta Federer na primer u mecevima sa Rodikom vracao njegove smeceve i osvajao poene i time ga izludjivao.
Soderling je sve to sigurno odgledao mnogo puta i pripremio se i za takve stvari. Zato i nije dozvolio iznenadjenje i mislim da je u tom poenu i prelomljen ceo mec. Nakon spasene set lopte na takav nacin, Soderling lako zavrsava svoj servis gem, odmah potom pravi brejk i jos jednim dobrim servis gemom osvaja drugi set.
Treci set je posle toga vise bio formalnost.
Lepo se juce moglo videti koliko je Federer u stvari psihicki slab.
Cim nije osvojio taj jedan poen, potpuno se predao.
Navikao je on da previse lako pobedjuje svoje protivnike. Vec dugo nije u stanju da preokrene ni jedan mec u kome gubi. Mislim da mu je stvarno vreme za penziju. Bojim se da nece proci mnogo vremena, a da ce doci u situaciju da ne moze da prodje ni u trece kolo na bilo kom turniru, pa ni na gren slemu.

goran

pre 13 godina

samo bih htio poruciti ovom ispod,sta se naziva analiza,daj bre uzivaj u zivotu.....o cemu ti pricas kakav glupi komentar jos nisam vidio,pa tata roger je dobio prije par mjeseci malu bebu,ozenio se,osvojio australiu,osvoji je 17 grand slamova i ti si tu dosao da pljujes po rogeru zbog jednog pisljivog poraza,mislim 23 polufinala na grand salmovima zaredom i ti dolazis pisati ovakve gluposti,sramotaaaaaaaaaa,Roger si je dao malo oduska,jos jedan dokaz da bez treninga si niko i nista,cisti primer je ronaldinho nevideni talent,ali cim malo popustis sa treningom nema te u vrhu,to sito vrijedi za rogera federera

ja

pre 13 godina

Ne vidim razlog na osnovu kog su neki zakljucili da je Federer los kao osoba.


Ja sam samo jednom u zivotu vide da neko nije hteo da pruzi ruku sudiji posle meca. Naravno izgubljenog a to je uradio vas kralj. Pri tom je sudija sudio skroz objektivno. Da je najbolji teniser u istoriji to mu malo ko moze osporiti.

Dušan

pre 13 godina

Federer ponekad zna da bude previše kiseo kad izgubi. Ali ako nekom može da se to oprosti to je upravo on. Tenis kao organizovani sport se igra duže od većine ostalih sportova - a on je bez ikakve sumnje najbolji teniser do sada u istoriji.

PS Soderling pobedio Federera - a ovde neki miševi i dalje pljuju po Ani. Stidite se

chelsea

pre 13 godina

Ovaj sto analizira, bas je jedva cekao da Rodzer izgubi pa da objavi svoju dugo smisljanu analizu. Ok svakoj igi dodje kraj, ali Federer koji verovatno slabo trenira i koji ima 29 godina dolazi do cetvrtfinala i tu gubi od Soderlinga kome kada krene kao i Congi pogadja sve, onda verovatno covek ima neosporno veliki kvalitet. Gde je bio Soderling na AO, ispao u prvom kolu. Federer je tu stalno, igraci dolaze i prolaze a on i dalje odoleva. Svakom mora da dodje kraj. Jedino sto Rodzer treba da uradi je da se povuce. I mislim da bi posle toga veliki broj prestao tako pomno da prati tenis i tada bi se videlo koliki je to gubitak za ovu igru.

GORAN C

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa njegovom izjavom.Drugi faktori su uticali da izgubi od Soderlinga.Kisovito vreme,sudija,organizacija(nemoze se prekinuti mec na pola gema zbog kise,trbali su da ih ostave da zavrse gem kad je Federer servirao pa tek onda da prekinu mec).Moje je misljenje da je taj mec malo i poklonjen R.Soderlingu .Federer ce sigurno izvuci pouku iz ovog poraza i nastaviti da pobedjuje.

realno

pre 13 godina

@ja
Ocigledno ne pratis previse tenis. Takve stvari kada se neki od igraca ne pozdravi posle meca sa sudijom se desavaju prilicno cesto.
Evo na primer na nedavnom turniru u Madridu nas Troicki se nije pozdravio sa sudijom na kraju meca. Nakon jednog poena sudija je napravio kardinalnu gresku kojom je pogazio sva teniska pravila i Troicki se zbog toga raspravljao sa njim i dobio i opomenu. Posle meca se nije ni pozdravio sa sudijom. Nekada su takvi postupci opravdani, a nekada ne.

U svakom slucaju Federer jeste arogantan i uobrazen i to svi vide. Medjutim to sa sudijom nije nista sto se ne desava i ostalim igracima. Jednostavno neka vrsta protesta kada misle da nisu imali pravedno sudjenje.
Bilo je i slucajeva da igrac pobedi u mecu i da se i pored toga ne pozdravi sa sudijom. Bilo je i slucajeva da se teniser ne pozdravi sa svojim protivnikom. Sve je to sastavni deo igre u kojoj ponekad emocije nadvladaju sportski fer plej.

Peetarr

pre 13 godina

Meni samo nije jasno zasto se ne pozdravljaju i na pocetku meca, ono pre bacanja novcica za izbor strane odnosno serve, medjusobno a i sa sudijom.

Ako neko zna molim da napise

chelsae

pre 13 godina

Brate, povuci se dok je vreme. Tvoj sam veliki navijac, ali vise ne moze. To svi vid, ali niko da te natera. Sezona je uzasna i moguc je pad na 5-6 ili ne znam koje mesto.

gradjanka

pre 13 godina

pih!
sad nema šta da se gleda!
nema lepog tenisa bez feda.
ima dobrog. to da.
odličan je berdiht, pored soderlinga, novaka i rafe (ne i tim redom), ali niko ne igra tako lepo.
nema veze.
12 puta je izgubio soderling, red je da jednom i pobedi.
zbog samopoštovanja, ako ni zbog čega drugog.
ali nije ni on od nebeske rose. tu u avgustu puni 26 ili 27 godina.
inače, sem nadala, od aktivnih tenisera, poneki ima jedan ili dva GS i ništa više ...
da vidim tog ko će do 28 da nakupi ovoliko titula, uključijući i 16 GS.
pa da pričamo.
nikome godine ne stoje a GM prolaze pored njih.

sasa jokic

pre 13 godina

Federer je veliki igrac, ali nikako veliki covek, barem sto se tice odnosa prema protivnicima. Cujem da je dosta aktivan u humanitarnom radu, za to mu skudam kapu. Medjutim kada ce preko njegovih usana preci recenica:"danas me je nadigrao!". Cinjenica je Rodzere da kao i niz od 23 polufinala, polako se prekida i niz pobeda na velikim turnirima. Godine cine svoje, dolaze bolje generacije. Moj Ti je savet da ukoliko ne izgubis prvo mesto posle RG napustis tenis, i odes sa prve pozicije u legendu!

bane

pre 13 godina

23 Roger Federer
2004 Wimbledon-2010 Aus Open
10 Ivan Lendl
1985 US Open-1988 Aus Open
8 Rod Laver
1960 Wimbledon-1962 US Open
8 Ashley Cooper
1957 Aust Open-1958 US Open
7 Jack Crawford
1933 Aus Open-1934 Wimbledon

samo ovaj podatak je dovoljan da se stavi tacka na raspravu ko je najbolji teniser svih vremena.

Stomak

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da on vise prica o svojoj proslogodinjoj pobedi i kako moze svakog da pobedi, umesto da prica o danasnjem mec!? Koliko je samo nadobudan ovaj covek!

Pticatr Kacica

pre 13 godina

Federer je "najbolji igrac svih vremena", ali sta da radimo sa Nadalom? Njihov medjusobni skor je 14 pobeda za Nadala i 7 za Federera! Kako neko moze biti najbolji na svetu, JOS svih vremena, kada pobedjuje Nadala u 33 odsto slucajeva, ili bolje receno kada ga Nadal redovno dere? Ovde se ne radi o dva medjusobna meca, koja mogu "zalutati", pa tako igrac br. 125 moze imati bolji skor od igraca br. 1, VEC 21! To je dovoljan broj meceva koji ISKLJUCUJE SLUCAJNOST! Federer NIKADA NI U SNU, ne moze biti najbolji na svetu, bas zbog ove cinjenice. On moze biti rekorder po broju osvojenih GS, ali najbolji na svetu NE! Sve dok ne popravi skor protiv Nadala u svoju korist. Nadal je, prema tome, NAJBOLJI IGRAC SVIH VREMENA, jer je bolji od "zvanicno najboljeg" :). A ako je broj osvojenih GS uslov da se bude najbolji, onda je RF bio u startu u prednosti, jer su TRI GS na brzim podlogama (beton, beton, trava), a samo jedan na sljaci. I jos jedan pokazatelj; 5 od 7 GS finala koji su igrali jedan protiv drugog, ovojio je NADAL!

knez

pre 13 godina

Taj ce ti uvek prvo reci kako je ON bio dobar, kako je ON mogao da pobedi, onda ce se vaditi na vremenske prilike ili tako nesto, a tek na kraju ce (MOZDA) spomenuti da je eto i protivnik bio bolji.
Nista novo nismo culi.

abc

pre 13 godina

Da bi bio (RF) najbolji teniser svih vremena, morao bi pre svega da bude covek! Tenis je jedna prica, a gluma koju vidimo svaki put kad se ta osoba pojavi na ternu, sasvim druga. Trebalo bi da se ponasanjem, skromnoscu i kulturom ugleda na Nadala! I ko je najbolji na svetu svih vremena ne znam, jer ako se uzima broj GS titula, bice da je ExFed, ali po meni, medjusobni skor govori sve. Nadal ima vise pobeda u medjusobnim susretima sa Federerom, a ako neko potegne pitanje - zato sto je sljakator, onda mogu samo reci da ako ZELIS BITI NAJBOLJI U ISTORIJI, to ne moze biti ako si najbolji SAMO na tvrdim terenima ili travi. Nadal je najbolji teniser svih vremena, jer je osim teniskog znanja i COVEK I PO! UVEK, cak i kad protivnik nije bio poebno dobar, a pogotovo kad bi gubio, smogao bi snage da pohvali suparnika, dok sebe nije spominjao. RAFAEL NADAL!!!

analiza

pre 13 godina

Arogancija koju Federer pokazuje se vidi iz aviona.
Kaze da moze svakog da pobedi ako odigra dobro ili bar solidno.
Pa sta je sa ostalim igracima? Sta se desava ako oni odigraju dobro. Normalno sa solidnom igrom ne mogu da ga pobede, ali sa dobrom mogu. Dakle Federer igra dobro, njegov protivnik igra takodje dobro. U takvim mecevima Federer bar nekoliko poslednjih godina cesce gubi nego sto dobija. U redu je ta izjava da moze svakog da pobedi. Medjutim nastavak recenice je nesto najarogantnije sto sam cuo. Da bi pobedjivao sve ostale mora da igra dobro, cesto i odlicno. Sa tom solidnom igrom moze da dobija one ispod pedesetog mesta. Za ove malo jace potrebno mu je mnogo vise od "solidne igre".
Igrao je Federer sasvim solidno i protiv Bagdadista i protiv Berdiha i protiv Gulbisa i protiv Montanjesa pa svi znamo kako su se ti mecevi zavrsavali.
Sve su to bili igraci izmedju dvadesetog i pedesetog mesta na listi i za njih mu ta solidna igra nije bila dovoljna. Federer je velike rezultate pravio u periodu kada je davao svoj maksimum, a uz to imao i mnogo slabiju konkurenciju nego sada. Medjutim nije on toliko superioran u igri da bi mogao da daje ovako arogantne izjave. Bekend mu je prilicno los i bezopasan. Uspeva da iz tog udarca napravi viner ili osvoji poen, ali uglavnom napravi pet puta vise greski u odnosu na broj poena koje tim udarcem zaradi. Bez obzira sto ga ne smatraju velikim serverom, servis mu je u stvari jedno od najjacih oruzja. Ima i dobar forhend i dobru igru na mrezi. Opet sa druge strane izuzetno lose koristi svoje brejk prilike. Ove godine je na primer u tom segmentu na pedesetom mestu sa procentom iskoriscenja brejk prilika od 39%. Nadal na primer ima uspesnost od 49%, a Djokovic 45%. Jedinino u cemu je uspesan je procenat osvojenih poena na svoj servis, kako prvi, tako i drugi.
To samo govori da je u stvari dobar servis igrac, jer ni u jednom segmentu igre vezanom za igru na protivnikov servis nije ni medju 30 najboljih.
U prevodu kada naidje na isto tako sigurnog servera, koji uz to zna dobro i da igra - Federer tesko izlazi na kraj sa takvim protivnicima.
Secamo se svi kako je prosle godine kroz noge napravio viner protiv Djokovica na US Openu. Juce je Soderlingu na set loptu vratio smec koji je leteo pet-sest metara visoko. Medjutim Soderling je odreagovao jos bolje i sprecio da na tako glup nacin izgubi set. Da je ta lopta Federeru prosla, uzeo bi drugi set i verovatno i ceo mec.
Medjutim ne moze se stalno jednim dobrim potezom pobedjivati. Treba igrati dobro ceo mec, a Federer je izgleda to zaboravio ili jednostavno vise nije u stanju.
Koliko je samo puta Federer na primer u mecevima sa Rodikom vracao njegove smeceve i osvajao poene i time ga izludjivao.
Soderling je sve to sigurno odgledao mnogo puta i pripremio se i za takve stvari. Zato i nije dozvolio iznenadjenje i mislim da je u tom poenu i prelomljen ceo mec. Nakon spasene set lopte na takav nacin, Soderling lako zavrsava svoj servis gem, odmah potom pravi brejk i jos jednim dobrim servis gemom osvaja drugi set.
Treci set je posle toga vise bio formalnost.
Lepo se juce moglo videti koliko je Federer u stvari psihicki slab.
Cim nije osvojio taj jedan poen, potpuno se predao.
Navikao je on da previse lako pobedjuje svoje protivnike. Vec dugo nije u stanju da preokrene ni jedan mec u kome gubi. Mislim da mu je stvarno vreme za penziju. Bojim se da nece proci mnogo vremena, a da ce doci u situaciju da ne moze da prodje ni u trece kolo na bilo kom turniru, pa ni na gren slemu.

js

pre 13 godina

U redu. Izgubio je. Ali jos uvek je najveci i najbolji i ko zna kad ce se pojaviti neko ko bi mogao ugroziti njegove rekorde kad su u pitanju velike pobede na GS.
I ne samo to. Bit ce jos GS titula do Rogeru kuca srce na terenu.
Svi ostali su druga liga.

Ivan

pre 13 godina

Nije mu tesko pao poraz!? Ne uopste: nije spavao celu noc i verovatno se jos uvek trza i mase rukama... Daj, budi covek i cestitaj jednom normalno i posteno coveku koji te pobedi...
Slazem se sa svima Vama koji ste za to da Federer nikada ne moze biti najbolji kada ima score sa Nadalom 7 / 14, mislim... A, sada kda mu je karijera na silasku, slobodno moye u Holivud...

Sara

pre 13 godina

E,pa, vidiš, FedExe, ne možeš svakoga da pobediš! Soderling je SoderKing, jer nije dozvolio još jedno polufinale u nizu, a i ne samo zato. Biće Šveđanin još bolji igrač. A kako nedostaju Kolja i Delpo.

nemanja86

pre 13 godina

Po Rogerovoj izjavi mislim da ga poraz nije toliko pogodio...On je vrhunski sportista i zna da je poraz sastavni deo sporta.Realno..ove godine je slabije igrao na sljaci..pa je mozda ovaj rezultata na RG..realna slika cle situacije...Medjutim...mnogi od nas su racunali na njegove dobre partije na gren slemovima i taj niz od 23 uzastopna polufinala...To je izvanredan uspeh...koji niko nece oboriti....Roger je dovoljno iskusan..tako da ce iz ovog meca izvuci pouke i mislim da ce se dobro pripremiti za podloge koje njemu vise leze....Sada je na redu napad na 7.trofej na Wimbledonu i to ce mu biti laksi zadatak nego odbrana Rolan Garosa..Srecno Roger!!!!

FedEx

pre 13 godina

(Pticatr Kacica, 2. jun 2010 07:43)
Stani.o cemu ti pises?
Je l' se ti to salis?
Napisao/la si da je Nadal bolii od Federera zbog medjusobnog skora,a zatim pises da je Federer u prednosti zato sto se samo
1 GS igra na sljaci,cime je u stvari receno da je Nadal bolji od Federera na sljaci,(tj. jedino tu i zna da igra),a Federer na 2 ostale podloge.
Zatim recenica koja kaze:Nadal je, prema tome, NAJBOLJI IGRAC SVIH VREMENA, jer je bolji od "zvanicno najboljeg" :).
Bolji gde?Na sljaci?A sta cemo sa ostale 2 podloge?Ko je tu bolji?Prema tome,ko je kompletniji igrac?Ko je osvojio sva 4 GS?Nadal?Ako je po tebi najbolji igrac svih vrenena onaj koji zna da igra samo na sljaci,onaj koji je samo obican trkac,onda Nadal i jeste najbolji teniser svih vremena!
Demantujes samog/u sebe!
GO.ROGER,GO!!!

Gummy bear

pre 13 godina

Koliko su samo puta pojedini teniski strucnjaci slali Federera u penziju, a on im je odgovarao osvajanjem novih GS titula.
Federer ce igrati sigurno jos tri sezone i osvojice najmanje jos 3-5 GS turnira.
Komentari tipa da je los covek su, u najmanju ruku licemerni.
@ Pticatr Kacica Mislio sam da se salis sve vreme, ali sam se iznenadio kad sam video da nema smajlija na kraju komentara. Federer da se uci ponasanju i kulturi od Nadala-dobro si me nasmejao. Narocito kada je rec o ovom: http://www.youtube.com/watch?v=AhtpjsWJ4uE
O tome ko je najbolji ne odlucuje njegov odnos pobeda i poraza u poredjenju sa svakim od igraca, pa bio to Nadal ili Berdih, potpuno je svejedno. Federer je najbolji (po mom misljenju) zato sto je all-round player, za razliku od drugih kojima odgovaraju samo odredjeni tipovi podloga.
Ostavite se prica i uzivajte u tenisu. Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa!

nole's fan

pre 13 godina

@FedEx ,zasto se stalno navijaci Rodzera vade na to da je Rafa bolji na slajci?¨Rafa ga je dobio u finalu i na travi i na betonu!Fakat je da je Federer ispisao istoriju tenisa,ali isto tako i "trkac"kako ga ti zoves!Ocigledno puno citas komentare po forumima!Rafa ima super servis,unapredio je igru u skoro svim segmenitma,a meni je lepo gledati njegovu defanzivu koja je sve sem dosadna!Kao i sve gore navedeno....cinjenica je isto tako da je Rafa penicilin za Federera(pa makar on bio najbolji)!U ovom slucaju i od najboljeg postoji bolji!Rodzer dobio Rafu u Madridu kad je ovaj bio sav ispovredjivan!U svakom slucaju,Federer najbolji teniser u istoriji tenisa,a rafa najbolji sljakas ikad i bolji od Federera!Da li neko igra lepsi forhend,slajs,volej...nema koristi ako izgubi!To ti je kao i u basketu,mozes imati lep sut na oko onako elegantno,ali ako ne pobedis u cemu je smisao?Stani ispred ogledala i gledaj kako lepe pokrete imas

borg

pre 13 godina

@sasa jokic,sara i ostali,otkuda vi to znate da je federer los covjek?i kada je tako los zasto ga njegove kolege biraju kao najomiljenijeg igraca?ti sasa izgleda ne pratis tenis odavno,inace bi znao da je federer osvojio austr.open.dokle god osvaja gs turnire federer ce na vasu zalost igrati.ne vidim sta je to sporno u fedovoj izjavi,pohvalio je söderlinga,opisao svoju igru,i rekao sta je bilo drugacije nego prosle godine.i jos nesto @sara fed nije rekao ja MORAM da pobedjujem,nego ja MOGU,a to je jedna velika razlika,pa fed je vec 12 puta pobijedio söderlinga,3 puta samo prosle godine,i sve su to bili teski mecevi.i prestanite vise sa tim slanjem u penziju,pa bez njega ostaje nam uzivanje sa nadalom,djokovicem,murreyem i ostalim jako defanzivnim igracima.pozdrav

Stevan Jokic

pre 13 godina

Citajuci ove komentare ne mogu a da ne iznesem par svojih impresija!Kao prvo,kako to da vecina vas pouzdano zna moralni sistem vrednosti RF,Rafe,Soderlinga,Novaka,Tsonge...?Je l'neko od vas komsija navedenih u Bazelu,na Majorci,Monte Karlu?Mislim stvarno?!Taj sud o moralnosti je krajnje besmislen i licemeran.Sto se tice RF i njegove izjave da moze svakog da pobedi i da navodno nikada ne priznaje da je protivnik bolji-ja u tome ne vidim nista sporno!Koliko god to zvucalo nadobudno to je odlika NAJVECIH SAMPIONA!Da li su Murinjo,Rony O'Salliven,M.Jordan i sl.ikada priznali da nisu najbolji?NISU!I ne treba!Da se vratimo tenisu...Zasto je RF najbolji svih vremena?Zato sto ima najvise GS titula,zato sto ima 23 vezana polufinala(ovo je po mom misljenju najvece dostignuce u istoriji tenisa i rekord koji,sasvim siguran sam u to,nikada nece biti dostignut),zato sto je igrao u 8 vezanih finala GS(jos jedan podatak vredan divljenja),zato sto je kompletirao sva 4 GS...itd,itd!Pogotovo me iritira argument da u najvecem delu svoje karijere navodno nije imao konkurenciju,pa ljudi njegov niz polufinala se POKLAPA sa Rafinom pojavom u svetskom tenisu...Argument o broju mastersa je posebno smesan!Samo se za trenutak zapitajte koliko bi ih Roger imao da npr.postoje 2 do 3 mastersa na travi pred London,kao sto je slucaj sa sljakom!I na kraju NAJBITNIJI argument!Sport je surogat kulture,umece pokreta,estetika,kreacija!Valjda ga zbog toga i svi volimo!A RF,hteli vi to da priznate ili ne IGRA NAJLEPSI tenis!!Za mene sasvim dovoljno!

Ica

pre 13 godina

Ne vidim razlog na osnovu kog su neki zakljucili da je Federer los kao osoba.Rodzer nikada nije pokazao da je los covek. Ne vidim zasto bi pricao da je protivnik bio bolji, ako to ne misli, samo je iskren. To vise cenim, nego lazno isticanje protivnika, jer je to kulturnije.Realno Rodzer bi pobedio Soderlinga da su bili povoljniji vremenski uslovi, jer je kisovito vreme odgovaralo Soderlingu da jace udara. Kisovito vreme nije normalno vreme za tenis, tako da zasto bi rekao da je Soderling bio bolji, kada nije, nego je imao vise srece, pocevsi od vremena, koji je izuzetno bitan faktor. Rodzer jednostavno zna da je najbolji i to svi znaju i zasto onda da hvali protivnika, sta time protivnik dobija-nista. Ja iskreno ni Nadala nikada nisam cula da prica kako je protivnik bio bolji, nego je uvek razlog njegovog poraza kolena. Dok igra na sljaci ne bole ga kolena, a cim predje na drugu podlogu bol je nepodnosljiv. Ne kritikujte Federera nego mu se divite, jer je samo za divljenje i postovanje.Da nema sljake, Nadal nikada ne bi bio toliko dobar, jer sama cinjenica pokazuje da od njegovih trideset i nesto titula 29 su na sljaci.

ja

pre 13 godina

Ne vidim razlog na osnovu kog su neki zakljucili da je Federer los kao osoba.


Ja sam samo jednom u zivotu vide da neko nije hteo da pruzi ruku sudiji posle meca. Naravno izgubljenog a to je uradio vas kralj. Pri tom je sudija sudio skroz objektivno. Da je najbolji teniser u istoriji to mu malo ko moze osporiti.

milwood

pre 13 godina

Ništa novo , standardno ponašanje Federera da ne kaže protivnik je bio bolji , ali generalno stoji da je igrao dobro . U prva četiri kola nije izgubio set , protiv Soderlinga vodio 1-0 u setovima , na početku drugog imao brejk priliku . Ko zna šta bi bilo da nije padala kiša . Mislim da su kišni uslovi ipak više pogodovali Soderlingu . Loptice postaju znatno teže i ubitačnije . Varaju se oni koji kažu gotov je Federer , pa on je na RG došao spreman kao zapeta puška ( sa finalom Mastersa na šljaci) , iz kola u kolo igrao bolje sa minimalnim trošenjem . Da je sijalo sunce pitanje je šta bi Soderling uradio . Nisam Federerov fan , ali videće se na Wimbledonu da li je za staro gvožđe.

Bob Rock

pre 13 godina

@(Pticatr Kacica, 2. jun 2010 07:43)

moram da ti kazem da bash i nisi u pravu. Ako pogledas hronologiju njihovih susreta videces da je od tih 21 mec koliko su igrali 70% bilo na sljaci. Tako se pogodilo jer Rafa dugo godina nije igrao polufinala/finala turnira na drugim podlogama, pa stoga i nije mogao da igra sa RF. Sa druge strane RF je i na sljaci dolazio do polufinala/finala gde je u glavnom gubio od Rafe.
Iz ovoga se da zakljuciti da je Rafa bolji igrac na sljaci od njega, ali svakako ne da je ukupno bolji. Ja sam inace Rafin navijac i voleo bih da decko potraje na turu, na prvom mestu, kako bi imao sanse da se pridruzi RF, ali njih dvojca po rezultatima jos uvek su daleko. Jedna briljantna sezona Rafe mu je zbog povreda skoro zavrsila karijeru, a ne zaboravi da RF iza sebe ima bar 5 briljantnih sezona i jos traje. A broj osvojenih GS-a je nesto sto se mora postovati.
Pozdrav

bane

pre 13 godina

Izjava je sasvim na mestu. Posle 1 seta je naglo popustio i to se videlo. Soderling nije igrac koji moze da pobedi Federera u punoj snazi, to mogu jedino Nadal i Djokovic i niko vise.
Soderling je ogranicen teniser koji igra na silu. Tenis je izgubio njegovim prolaskom u sledece kolo gde ce se njegova iluzija i zavrsiti jer se sastaje sa Tomasom Berdychom.
Ovaj Sved je izuzetno antipatican, pravi otac od teleta.

Bojan

pre 13 godina

Ajde nek neko pročita ceo intervju. Ja stvarno ne znam šta je problem, jel treba čovek da kaže "razbio me je, nisam imao šanse, on je bolji igrač od mene" pa da biste bili zadovoljni.
Čovek je sasvim objektivno izanalizirao igru, dobro je startovao, prekid i kiša mu nisu odgovarali, ali je svejedno naglasio da su isti teški uslovi bili i za Soderlinga, što implicira da je čovek juče bio bolji (i to je rekao).
Na kraju rečenica da smatra da i dalje može svakog da pobedi. Pa logično je to vrlo, u duhu pravog sportiste, da to ne smatra, prestao bi da igra tenis.
I šta ima veze što je pre turnira izjavio da se nada finalu sa Nadalom. Pre turnira svi imaju svoja nadanja i snove, i Nole je pre par godina izjavio kako se nada finalu ili polufinalu vimbldona sa Federerom pa ispao od Safina u drugoj rundi.
Opet, što se tiče priča o današnjoj jakoj konkurenciji, a slaboj u periodu najveće federerove dominacije, podsetiću vas samo da su svi ovi igrači koji su u vrhu sada igrali i u periodu Fedove najveće dominacije. Nije problem bila slaba konkurencija, već je čovek odskakao debelo od ostalih.
Again, Nadal - Federer 14-7, već su neki pisali o tome, većina susreta na šljaci jer nadal ne dolazi redovno do završnica turnira na betonu.
fed, još jedan ili dva vimbldona i po 1 AO i US pa na miru da ideš u penziju :)

Dušan

pre 13 godina

Federer ponekad zna da bude previše kiseo kad izgubi. Ali ako nekom može da se to oprosti to je upravo on. Tenis kao organizovani sport se igra duže od većine ostalih sportova - a on je bez ikakve sumnje najbolji teniser do sada u istoriji.

PS Soderling pobedio Federera - a ovde neki miševi i dalje pljuju po Ani. Stidite se

realno

pre 13 godina

@ja
Ocigledno ne pratis previse tenis. Takve stvari kada se neki od igraca ne pozdravi posle meca sa sudijom se desavaju prilicno cesto.
Evo na primer na nedavnom turniru u Madridu nas Troicki se nije pozdravio sa sudijom na kraju meca. Nakon jednog poena sudija je napravio kardinalnu gresku kojom je pogazio sva teniska pravila i Troicki se zbog toga raspravljao sa njim i dobio i opomenu. Posle meca se nije ni pozdravio sa sudijom. Nekada su takvi postupci opravdani, a nekada ne.

U svakom slucaju Federer jeste arogantan i uobrazen i to svi vide. Medjutim to sa sudijom nije nista sto se ne desava i ostalim igracima. Jednostavno neka vrsta protesta kada misle da nisu imali pravedno sudjenje.
Bilo je i slucajeva da igrac pobedi u mecu i da se i pored toga ne pozdravi sa sudijom. Bilo je i slucajeva da se teniser ne pozdravi sa svojim protivnikom. Sve je to sastavni deo igre u kojoj ponekad emocije nadvladaju sportski fer plej.

Cucurigu

pre 13 godina

Tacno je da nije igrao lose.Dva prekida donela su mu opet poraz,kao i prosle godine u Rimu protv Novaka.Obicno sreca koja ga prati u mecevima sada nije bila njegov saputnik.Godine takodje cine svoje.
Kada Robina sluzi servis sa brzinom ne manjom od 220km/h,tesko ko moze preziveti.

marko m.

pre 13 godina

Desilo se i to konacno, veliki mag je izgubio u cetvrtfinalu gren-slem turnira!
Ono sto mi posebno privlači paznju su neki od komentara koje sam pročitao, a sve na račun R.Federera!
Naime, ono što su rekli Sampras i ostali teniski velikani očito nema uticaja kod pojedinih teniskih "zaljubljenika" i uporno sebe dovode u jako neprijatnu situaciju(mada isti toga nijesu svjesni)da blate lik i djelo aktuelnog kralja tenisa...
Istina nije mi R.Federer nikakav rod, tako da me takvi komentari nimalo ne dotiču, naprotiv jako su mi simpatični, ali se istovremeno i razočaram znanjem, ali i namjerama dotične gospode.Tenis,kao i svaki drugi sport se izrazava kroz postignute rezultate, koje niko ne moze osporiti, u politici stvari stoje drugačuje...

Zamolio bih sve one koji na tako primitivan način napadaju šampione, da još jednom razmisle o svemu(mislim na tenis)i tek onda da pošalju poneki lijep i pametan komentar, jer u suprotnom sebi čine najveću štetu!

goran

pre 13 godina

prosto je nevjerovatno da nakon svega sta je RF osvojio u karijeri,neki tu dolaze sa komentarima da nije najbolji na svijetu,a ujedno i svih vremena,pa ako je bolji igrac od rogera,sta taj isti nadal nije imao 23 uzastopna polufinala na grand slamovima,sta nije osvojio 17 grand slamova ili 16 vise i neznam broj tocni,jedan dole sta je napisao je u potpunosti u pravu,da ima barem tri mastersa na travi skor nadala i rogera bi bio obrunti....i savjetujem nekima ovdje da malo bolje sagledaju situaciju,odnosno zamislite da je roger bio dominatan na zemlji kao na ostalim podlogama,pa na sta bi to licilo,BOG je odabrao nadala,kao kralja zemlje i spasio donekle tenis,samo pogledajte statistiku koliko je roger bio na prvom mjestu,a koliko dugo nadal,ma sta se ima tu raspravljati,kao nadal osvojio vise mastersa,pa kad ih na zemlji ima "18",nadal ima 6 grand slamova,a roger ima 16 ili 17 sta imas tu usporedivati,pa samo jos jedan primjer,RAFAEL NADAL je u karijeri imao katasrofalnih poraza,od 6:1,6:0,da ne nabrajam dalje imao ih je x,a roger ih je imao mozda dva takva,ako i toliko,roger je genije,a nadal je kralj zemljanih terena,cica mica

GORAN C

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa njegovom izjavom.Drugi faktori su uticali da izgubi od Soderlinga.Kisovito vreme,sudija,organizacija(nemoze se prekinuti mec na pola gema zbog kise,trbali su da ih ostave da zavrse gem kad je Federer servirao pa tek onda da prekinu mec).Moje je misljenje da je taj mec malo i poklonjen R.Soderlingu .Federer ce sigurno izvuci pouku iz ovog poraza i nastaviti da pobedjuje.

Sudija

pre 13 godina

Za one koji govore da Fed nije korektan nakon poraza preporucujum da procitaju citav intervju nakon poraza u kojem Roger vise puta naglasava da je Soderlin igrao impresivno i da je u potpunosti zasluzio da pobjedi. On naravno pojasnjava i razloge koji mu nisu isli u prilog u ovom mecu ali niti jednom ne umanjuje Soderlingov uspjeh.
"The conditions were what they were, but he deserves it. He played very well."
"Today he played very well. He was impressive."
"He played incredibly well from the beginning to the end and in very difficult conditions."

valjevac

pre 13 godina

mislim da je ovaj tekst malo iskarikirao njegovu stvarnu izjavu. pogledajte kompletan intervju na sajtu rolan garosa. mislim da je priznao da je soderling igrao bolje i to na pocetku samog intervjua.

goran

pre 13 godina

samo bih htio poruciti ovom ispod,sta se naziva analiza,daj bre uzivaj u zivotu.....o cemu ti pricas kakav glupi komentar jos nisam vidio,pa tata roger je dobio prije par mjeseci malu bebu,ozenio se,osvojio australiu,osvoji je 17 grand slamova i ti si tu dosao da pljujes po rogeru zbog jednog pisljivog poraza,mislim 23 polufinala na grand salmovima zaredom i ti dolazis pisati ovakve gluposti,sramotaaaaaaaaaa,Roger si je dao malo oduska,jos jedan dokaz da bez treninga si niko i nista,cisti primer je ronaldinho nevideni talent,ali cim malo popustis sa treningom nema te u vrhu,to sito vrijedi za rogera federera

chelsea

pre 13 godina

Ovaj sto analizira, bas je jedva cekao da Rodzer izgubi pa da objavi svoju dugo smisljanu analizu. Ok svakoj igi dodje kraj, ali Federer koji verovatno slabo trenira i koji ima 29 godina dolazi do cetvrtfinala i tu gubi od Soderlinga kome kada krene kao i Congi pogadja sve, onda verovatno covek ima neosporno veliki kvalitet. Gde je bio Soderling na AO, ispao u prvom kolu. Federer je tu stalno, igraci dolaze i prolaze a on i dalje odoleva. Svakom mora da dodje kraj. Jedino sto Rodzer treba da uradi je da se povuce. I mislim da bi posle toga veliki broj prestao tako pomno da prati tenis i tada bi se videlo koliki je to gubitak za ovu igru.

dado

pre 13 godina

Da parafraziram jednog auto-novinara, koji je usporedjujuci Mercedes sa tamo nekim Audijima i BMW-ima rekao otprilike da tamo gdje stoji mecka po kvalitetu neko ce doci nekada a neki nikada! Isto se moze reci za Rogera! Covjek je carobnjak tenisa! Njegova ljepota igre se ne moze usporediti sa nicim vidjenim u tom sportu! A kad kaze zbogom i odigra svoj zadnji mac, plakacu ko dijete! Oni koji ga kritikuju zbog navodne arogancije, prepotencije i slicne nebuloze vjerojatno ne razumiju kako jedan takav sportista razmislja, kako trenira, kako pristupa svakom macu itd. Ma nema teorije da budes najbolji na Svijetu, a kamoli najbolji "svih vremena" ako pokazes prevelik respekt prema konkurenciji! Uspjeh jednog sjedi u glavi, ne u manirima ponasanja i ophodjenja prema protivniku! Mada se i tu "gospodinu" Federeru ne moze nista prigovoriti!

Peetarr

pre 13 godina

Meni samo nije jasno zasto se ne pozdravljaju i na pocetku meca, ono pre bacanja novcica za izbor strane odnosno serve, medjusobno a i sa sudijom.

Ako neko zna molim da napise