Nova vest
Tenis

Subota, 05.06.2010.

19:01

Rafael Nadal: „Očekuje me težak meč“

Na putu do svog petog finala u poslednjih šest godina Španac Rafael Nadal u polufinalu je eliminisao Jirgena Melcera iz Austrije, a taj meč je okarakterisao kao svoj najbolji na ovogodišnjem izdanju najprestižnijeg turnira na šljaci. Nadal je protiv Austrijanca slavio sa 6:2, 6:3, 7:6 (8-6) i u borbi za petu titulu u Parizu sastaće se sa Šveđaninom Robinom Soderlingom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mislim da je meč protiv Melcera moj najbolji na Rolan Garosu ove godine. U prva dva seta sam igrao veoma dobro, servis mi je dobro išao, kao i forhend, dok mi je bekend iz dana u dan bolji, ali mogu još da napredujem“.

Nadal je svestan da ga u finalu očekuje neugodan protivnik, za koga misli da je jedan od najboljih na svetu.

Očekuje me težak meč, Robin igra veoma dobro i za sada je na turniru bio odličan. On je veoma opasan igrač, jedan je od najboljih na svetu i posebno zbog toga će mi biti teško. Mislim da mu dobro ide i da u isto vreme napreduje na svim nivoima, a mislim da je i svoje ponašanje popravio u poslednjih godinu dana“.

Novinare u Parizu je zanimalo pojašnjenje poslednje rečenice, a Nadal je na to odgovorio:

Mislim da nam se sada više javlja kada nas vidi. Da, ozbiljno mislim. I to kažem u pozitivnom, ne negativnom smislu. Mislim da je ranije bio stidljiv. I za ista mislim da mnogo napreduje i drago mi je što imamo igrača kakav je Robin koji igra na tako visokom nivou. On igra drugačije od drugih i to ga izdvaja“.

Jedno od pitanja upućenih Nadalu je i bilo da uporedi svoju igru sada i od pre godinu dana.

Nemoguće je porediti jer sam prošle godine u ovo vreme bio u bazenu na Maljorci“.

Novinari su potom pojasnili na šta su mislili i od Španca su tražili da uporedi pristup Rolan Garosu prošle i ove godine.

Do meča sa Melcerom nisam igrao baš najbolje na Rolan Garosu, po pitanju toga kako se osećam na terenu. Ali, odigrao sam svoju najbolju sezonu na šljaci pre Pariza. Prošle godine sam osvojio turnire u Monte Karlu, Barseloni i Rimu, ali sam osećao da ne igram dobro. Mislim da sam tada do Rolan Garosa pobeđivao s razlogom, ne zbot tenisa. I onda kada sam došao ovde protivnici su od mene zahtevali da igram najbolje što mogu, a ja nisam bio spreman za pobedu“.

Nadal je, takođe, realan koga je želeo za protivnika u borbi za novu titulu na Rolan Garosu.

Ozbiljno, želeo sam da igram sa Berdihom jer sam ga pobedio poslednjih šest puta. Ali, pošto igram sa Robinom biće teško. Probaću da budem bolji, a ako izgubim čestitaću Robinu na bolje odrađenom poslu. Na teren ću izaći misleći samo o Rolan Garosu, ne o Robinu, Tomasu ili sebi“.

Ukoliko bude slavio protiv Soderlinga u nedelju Nadal će ponovo zauzeti prvo mesto na ATP listi, a Španac kaže da o tome ni ne razmišlja.

Verujte mi, ako pobedim u nedelju, to će biti poslednja stvar o kojoj ću rezmišljati. Za mene je najvažnija stvar titula. Više puta sam do sada ponovio da mi prvo mesto na ATP nije najvažniji cilj. Najvažnije mi je da budem zdrav i da igram dobro dok mogu, kao što je slučaj ove godine“, rekao je Rafael Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve