Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.05.2010.

17:59

Džon Izner za B92: "Bilo je divno u Beogradu"

Početkom godine Džon Izner osvojio je u Oklendu svoju prvu ATP titulu, a posle odličnih izdanja ove sezone sada je 19. teniser na svetu. Nedavno je izgubio u finalu Srbija opena, a beogradska publika ga je, osim po teniskom znanju, zapamtila i kao finog i ljubaznog momka. U intervjuu za B92 Izner kaže da je poboljšao igru na šljaci, iznosi lepo mišljenje o Beogradu, posebno o njegovim devojakama, govori o aktivnostima van tenisa…

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

ATP te je proglasio ‘novajlijom godine’ u 2009. Kako se zadovoljan rezultatima ove godine?

“Mislim da sam do sada imao dobru sezonu. Naravno, voleo bih da sam uzeo titulu u Beogradu pre nekoliko sedmica, ali jednostavno nije bio moj dan. Iako je mogao da bude (Izner je propustio meč loptu)”.

Značajno si poboljšao igru na šljaci ove sezone. U čemu je tajna?

„Pre svega, trenirao sam mnogo više na šljaci ove sezone. Bolje sam se prilagodio podlozi i rad nogu mi je bolji. Igram konstantnije, što mi omogućuju više pobede. Takođe, koristim često servis i volej, što mi pomaže“.

Kakve su ti šanse na Rolan Garosu?

“Osećam se dobro povodom Otvorenog prvenstva Francuske i radujem mu se. Biću nosilac, što je odlično”.

Šta je još potrebno da popraviš u igri kako bi ušao u Top10?

“Ja sam agresivan teniser, volim da izlazim na mrežu i imam odličan servis. Mislim da bi za dalji napredak morao da pružam konstantnije igre i da iskoristim svaku priliku koja mi se ukaže”.

Dva puta si za kratko vreme bio u Beogradu i ljudima odavde si se dopao. Da li su se i oni tebi dopali i šta misliš o Beogradu i Srbiji?

“Oba puta je bilo divno u Beogradu. Dejvis kup je bio neverovatno iskustvo, publika je bila glasna i posvećena meču, bila je dobra atmosfera. I Srbija open je bio vrlo dobro organizovan, a i devojke su takođe bile veoma lepe, hahaha. Radujem se dolasku i sledeće godine”.

Koji moment iz karijere ti je ostao urezan u sećanju?

“Osvajanje titule u Oklendu. Bio je to moj prvi trofej i osećaj je bio divan, postigao sam nešto za šta sam veoma vredno radio”.

Kome si najviše zahvalan za sve što si postigao?

“Svojoj porodici i treneru, bez njih ne bih uspeo”.

Kako voliš da provodiš slobodno vreme?

“Volim da budem sa svojim najboljim prijateljom Semom Kverijem. Uvek nam je neopisivno zabavno, ali je šteta što živimo na različitim stranama SAD-a. Ipak, uvek ostajemo u kontaktu. Osim toga, ponekad igram golf, a i veliki sam obožavalac sporta uopšte. Volim košarku, hokej, NFL, sve…”.

Završio si koledž, što je dostigunuće vredno divljenja za uspešnog teniskog profesionalca. Ćime planiraš da se baviš posle karijere?

“Imam neke planove za budućnost, ali za sada zaista želim da se koncentrišem na tenis. Možeš li to da me pitaš za pet godina ili tako nešto, haha?”.

O načinu igre i karijeri Džona Iznera više pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve