Nova vest
Tenis

Subota, 05.06.2010.

10:26

Soderling: "Možda će biti malo lakše nego prošle godine"

Šveđanin Robin Soderling igraće u ovogodišnjem finalu Rolan Garosa sa Špancem Rafaelom Nadalom. Soderling je u polufinalu bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha posle tri sata i 27 minuta igre sa 3:2, po setovima 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:3

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Na pitanje novinara da li je meč sa Berdihom bio nešto što bi „stari Robin“ izgubio, Šveđanin je odgovorio da je lako mogao da izgubi.

Ko je i šta je stari Robin? Ko je i šta je novi Robin? To nikada ne razumem. Naravno da sam mogao da izgubim meč, bilo je veoma blizu. Ali, pobedio sam i srećan sam zbog toga“.

Soderling, kome će ovo biti drugo uzastopno finale Rolan Garosa, smatra da će mu za nijansu biti lakše nego prošle godine.

Videćemo u nedelju, ali svakako da mislim da sam bolji. Znate, uvek je najteže kada prvi put igrate. Na bilo kom turniru, najteži je prvi meč. Naravno da mi je bilo teško prošle godine, kada sam igrao svoje prvo Gren Slem finale. Nadam se da će ovaj put biti nešto lakše“.

Šveđanin je istakao da najbolje igra na šljaci, ali da nema omiljenu podlogu.

Mislim da mogu da igram dobro na bilo kojoj podlozi, ne postoji podloga na kojoj ne volim da igram i to je dobar osećaj. Mislim da svake godine igram sve bolje i bolje na šljaci, ali zaista nemam nijednu omiljenu podlogu

Soderling je dodao da ne može da prognozira da li će susret sa Nadalom biti sličan prošlogodišnjem.

Svaki meč je različiti. Naravno protiv Nadala sam ranije razmenjivao više udaraca, nego sada. Ali, kao što rekoh, svaki meč je drugačiji. Nikada ne znate kako će on igrati ili kako ću ja igrati, moraćemo da sačekamo nedelju“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve