Nova vest
Tenis

Sreda, 02.06.2010.

23:13

Đoković: "Čestitke Jirgenu, ali ja sam kriv za poraz"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je da je veoma razočaran zbog ispadanja sa Rolan Garosa, pre svega zato što je četvrtfinalni duel sa Jirgenom Melcerom izgubio zbog svojih grešaka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Čestitke Jirgenu. Igrao je zaista dobro poslednja tri seta. Medjutim, ja sam pravio velike greške. Time sam mu dozvolio da se vrati u meč... To je tenis, to su grend slem turniri. Uvek morate da igrate do samog kraja", rekao je Đoković posle poraza od 2:3 (6:3, 6:2, 2:6, 6:7, 4:6).

Đoković je meč izgubio iako je vodio sa 2:0 u setovima i imao brejk prednosti u trećem setu. Porazu su, medjutim, u samom finišu doprinele i neke sporne sudijske odluke od kojih je barem jedna, kako je kasnije pokazao snimak, bila pogrešna. I to ona u poslednjem gemu.

"Iz moje perspektive mislim da je moja lopte bila dobra, u polju. Ne znam zašto je glavni sudija odlučio suprotno. Ne znam šta se dešavalo sa njim... Ali nekada morate da imate sreće i sa sudijskim odlukama", kazao je treći teniser sveta, ali i priznao da sudija nije odlučio pobednika meča.

"Ne mogu da ga krivim za poraz. Trebalo je da ranije završim posao, a to što nisam to je definitivno moja greška i ja snosim posledice", rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve