Nova vest
Tenis

Sreda, 02.06.2010.

18:12

JJ: "Nadam se prolasku u finale"

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je zadovoljna igrom koju je pružila u četvrtfinalu Rolan Garosa, ali i da plasmanom među četiri najbolje u Parizu nije sasvim ispunila ambicije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Bilo je teško i drago mi je što sam uspela", kazala je Jankovićeva posle pobede nad Jaroslavom Švedovom iz Kazahstana od 2:0 (7:5, 6:4).

"Izgubila sam od nje na Otvorenom prvenstvu SAD (2009. godine), ali sam je posle i pobedila. Znala sam šta da očekujem. Ona je velika devojka, može da udari zaista jako", dodala je četvrta teniserka sveta, koja će treći put igrati polufinale Rolan Garosa.

"Nadam se da ću ovaj put imati više sreće, da ću proći polufinale", kazala je 25-godišnja Beogradjanka.

Naredna protivnica Jankovićeve biće Samanta Stosur, koju je srpska teniserka pobedjivala na tri od ukupno četiri medjusobna duela. Poslednji je, ipak, pripao Stosurovoj, koja je Jankovićevu pobedila ove godine u Majamiju.

Stosurova, sedma teniserka sveta, u Parizu je već pokazala da je u odličnoj formi, pošto je eliminisala četvorostruku osvajačicu Rolan Garosa Žistin Enen, a potom i liderku WTA liste Serenu Vilijams.

"Samanta igra zaista dobro. Pobedila je dve zaista dobre igračice, Žistin i Serenu, i pokazala da je u vrhunskoj formi. Biće teško. Ove godine smo igrale dva puta, ali na tvrdoj podlozi. Sada će biti drugačije. Cilj će mi biti samo da igram svoju igru, dam najviše što mogu, pa šta bude bude", istakla je Jankovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve