Nova vest
Tenis

Sreda, 02.06.2010.

12:12

Najupečatljivije izjave RG 2010

Posle deset dana drugi Gren slem sezone polako ulazi u završnicu, tako da je vreme i da se podsetimo najzanimljivijih izjava teniserki i tenisera tokom prvog dela turnira...

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

ANA IVANOVIĆ:

(O pumpanju pesnicom Jelene Janković u Madridu): "Veoma, veoma mi je teško da to komentarišem, ali znate kako se kaže da sport ne gradi karakter"...

(O proteklih 18 meseci): "Nije mi uopšte bilo zabavno, bilo je dosta suza i teških trenutaka, sumnji i strahova, ali tako se uči. Ukoliko to prevaziđete, naučite nešto novo i zbog toga postajete bolji igrač i bolja osoba".

NOVAK ĐOKOVIĆ:

(O tome zašto ga francuska publika voli): "Ja sam igrač koji na terenu pokazuje mnogo emocija. Kada osvojim poen, volim da pokažem svoja osećanja... Kada izgubim poen, volim da razbijem reket. To su sve situacije koje grade moj karakter i čini mi se da se to ljudima ovde sviđa".

SERENA VILIJAMS:

(O tome koliko odevnih kombinacija donosi na turnire): "Uvek donosim sedam haljina za singl i šest za dubl... Svaku haljinu nosim samo jednom, kao i odeću generalno. Sve što imam obučem samo jednom".

RAFAEL NADAL:

(O promenljivoj formi tokom turnira): "Šta uopšte hoćete da kažem? Da skačem okolo i urlam? Naravno da sam srećan, još uvek sam u igri. Stigao sam do četvrtfinala. Ipak, znate, ovo je konferencija za štampu, tako da sam normalan. Trudim se da budem prirodan i to je to. Počeću da skačem i urlam ako osvojim turnir".

(O 200-oj pobedi na šljaci): "Divno je to, ali ponavljam, statistički podaci postaju važni samo kad završite karijeru, ne pre toga".

RODŽER FEDERER:

(O tome što se Svetsko prvenstvo održava u Južnoj Africi, njegovoj domovini): "Naravno da ima značaj, pošto su moji koreni na tom kontinentu i verovatno sam ja i više zainteresovan za dešavanja tamo nego bilo ko drugi".

(O tome zašto mu se kapa uvek slaže sa jaknom): "Ta dva predmeta su uglavnom jedino što nosim sa sobom. Nekada kada mi se čini da mi kosa ne izgleda dobro, samo stavim šešir i onda je bitno da se slaže sa jaknom".

FRANČESKA SKJAVONE:

(O tome zašto je napustila London da se vrati u Italiju): "Mama i tata su mi rekli da se vratim kući, ja sam im rekla da neću, pa su oni dodali da moram. I pobedili su na kraju".

VENUS VILIJAMS:

(O onoj haljini): "Haljine su iluzija i to mi je bio i lajtmotiv ove godine. Ovo je iluzija o slojevitoj odeći, ispod koje izgleda kao da nemate ništa. Sada se samo zabavljam uz dizajniranje i isprobavam dosta toga. Nastaviću da nosim kreativna odela".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve