Nova vest
Tenis

Utorak, 01.06.2010.

23:49

Rodžer Federer: „Znam da mogu svakoga da pobedim“

Drugu godinu zaredom Robin Soderling je na Rolan Garosu eliminisao najboljeg tenisera na svetu i branioca trofeja u Parizu. Prošle godine to je bio Rafael Nadal, a ove Rodžer Federer. Posle poraza Švajcarac nije krio svoje razočaranja zbog eliminacije sa najprestižnijeg turnira na šljaci.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Do ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa Federer je igrao u 23 Gren slem polufinala uzastopno, a njemu kraj tog niza nije toliko teško pao.

Svi nizovi jednog dana dođu do kraja. Uvek se nadate da se to neće desiti, ali je uvek tako. Bio je to fantastičan niz, sada imam niz četvrtfinala (smeh). Ne, stvarno, bio je to fantastičan niz. Mislim da je započen kada sam izgubio od Kuertena 2004. godine. Da sam tada mogao da rezervišem sva ova polufinala u nizu, uradio bih to odmah. Ponosan sam na taj niz, sigurno je jedan od najboljih koje sam ikada ostvario“.

Federer se i osvrnuo na razliku između njegovog prošlogodišnjeg duela sa Soderlingom, u finalu, i ovog sada.

Uslovi su sada bili mnogo teži. Prošle godine je meč bio težak za obojicu. Ovoga puta sam dobro startovao, a takav slučaj je bio i tada. Mislim da sam u nekim trenucima mogao bolje da odigram. On je servirao dobro, a ja nisam iskoristio svoje šanse na početku drugog seta, a tako je bilo i u trećem. Mnogo sam šansi propustio, a to nisam dopustio prošle godine, i zbog toga sam i pobedio tada“.

Novinare na konferenciji posle meča je interesovalo i da li je Federer uopšte razmišljao da može da izgubi od Soderlinga.

Poštujem sve, ali sam dovoljno iskren prema sebi i znam da svakoga da pobedim. Osećao sam se samouverenim pre meča jer sam znao da ako odigram dobro ili solidno mogu da pobedim“, rekao je Rodžer Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

3 h

U fokusu

Vidi sve