Nova vest
Tenis

Utorak, 18.05.2010.

18:56

Lukaš Kubot za B92: "Novi cilj je plasman u Top30"

Lukaš Kubot je najbolji poljski teniser u skorijoj istoriji, a srpskoj publici poznat je od prošle godine, kada je bio vicešampiona na beogradskom Srbija openu. Kubot je ove sezone prvi put ušao u Top50, a za B92 govori o ciljevima u tekućoj sezoni, svojoj igri, Beogradu...

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Pre nekoliko godina bio si prevashodno dubl-igrač. Šta te je podstaklo da se više posvetiš takmičenju u singlu?

“Otkad sam počeo da igram tenis, uvek sam sanjao da budem Top100 igrač u singlu. Kraj 2008. godine bio je odličan za mene i Olivera (Maraha, Kubotov partner u dublu), osvojili smo dosta čelendžera na kojima sam ja igrao i u singlu i potom smo imali sreće da uđemo u glavni žreb na Australijan openu. Tu smo stigli do polufinala, poboljšali renking, pa smo krenuli da igramo ATP turnire. Zato nisam putova na čelendžer, već sam igrao kvalifikacije, uspeo da nekoliko puta uđem u glavni žreb, a onda sam u Beogradu kao ‘srećni gubitnik’ konačno ostvario san”.

Kako bi opisao svoj način igre?

“Gajim prevashodno napadački stil igre, a najveća oružja su mi ritern i volej. Mislim da bih morao da popravim servis i rad nogu, a voleo bih i da ostanem zdrav”.

Rekao si da ti je cilj za ovu godinu bio da uđeš u Top50. To si već postigao, imaš li novih ciljeva?

“Želim prvo da se vratim u prvih 50, a novi cilj mi je da se probijem među 30 najboljih tenisera na svetu”.

Prošlogodišnji Srbija open bio je turnir koji ti je promenio karijeru. Kako sada gledaš na sve to?

“Bio je to veoma poseban turnir za mene. Sviđala mi se atmosfera koja je napravljena oko celog turnira, karakter ljudi i ogromna podrška koju su pružali. Prava je šteta što zbog povrede nisam mogao da dođem ove godine da branim finale”.

Kakvo je stanje sa povredom, hoćeš li biti spreman za Rolan Garos?

“Da, bio sam na terapijama u Pragu i Madridu i biću spreman za Pariz”.

Ove sezone igrao si finale u Košti do Saupe, a posle toga si upao u krizu i nisi beležio dobre rezultate. Koji su razlozi za tako nešto?

“Posle Mastersa u Londonu napravio sam ne naročito dug odmor, a onda sam ponovo počeo vredno da treniram. Sezona je ubrzo počela i dva meseca bez prestanka sam proveo putujući i igrajući turnire. Vratio sam se u Evropu na Dejvis kup, potom leteo za Majami, pa opet nazad... Tolika putovanja ostavile su posledice na moje telo i fizičku spremu”.

Koja je tvoja omiljena podloga?

“Nešto brža šljaka, a posle toga betonske podloge srednje brzine. Ove sezone želim da popravim svoju igru na travi, videćemo”.

Koji rezultat očekuješ na Rolan Garosu?

“U singlu bih bio vrlo srećan kada bih ponovio rezultat sa Australijan opena (četvrto kolo), a u dublu bi me plasman u polufinale učinio zadovoljnim”.

Ko je glavni favorit za osvajanje titule u Parizu?

“Rafael Nadal”, jezgrovito zaključuje Kubot intervju za B92.

Sa igrom i karijerom Lukaša Kubota bolje se upoznajte u našoj rubrici "Biografije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve