Nova vest
Tenis

Subota, 07.06.2008.

18:40

Zimonjić izgubio i drugo finale

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić izgubio je i drugo finale na ovogodišnjem Rolan Garosu. Nakon što je u miksu sa Slovenkom Katarinom Srebotnik izgubio od Boba Brajana i Viktorije Azarenke, Zimonjić je u paru sa Danijelom Nestorom izgubio i finale dubla od Urugvajca Pabla Kuevasa i Peruanca Luisa Orne rezultatom 2:0 (6:2, 6:3), posle samo 56 minuta igre.

Kuevas i Orna su na ovogodišnjem Rolan Garosu napravili sjajan rezultat. U četvrtfinalu su izbacili prve nosioce turnira braću Boba i Majka Brajana, a u polufinalu su bili bolji i od Vemića i Soareša.

Orna i Kuevas su došli do brejka prednosti u prvom gemu, ali Zimonjić i Nestor dolaze do šanse da vrate brejk već u sledećem gemu. Ipak, Peruanac i Urugvajac su bili veoma dominantni, i brzim napadima su uspeli da sačuvaju gem. U ostatku prvog seta viđena je atipično loša igra Zimonjića i Nestora, koji su dopustili Orni i Kuevasu da već nakon 20 minuta igre i novog brejka serviraju za meč. Peruanac i Urugvajac dolaze do trostruke set lopte, od kojih već prvu koriste da asom završe prvi set u svoju korist 6:2.

U drugom setu viđena je nešto bolja igra srpsko-kanadskog dvojca, ali pri 1:1 Kuevas i Orna dolaze do brejk lopte, koju iz drugog pokušaja koriste za vođstvo od 2:1. No, u četvrtom gemu Zimonjić i Nestor imali su priliku da vrate brejk, ali bez uspeha. Do kraja meča se nije mnogo toga promenilo u igri oba para, tako da su nakon manje od sat vremena igre Kuevas i Orna lako došli i do pobede od 6:2, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve