Denis Gremelmajr

Denis Gremelmajr protivnik je Novaka Đokovića u prvoj rundi Rolan Garosa. Nemac ima 26 godina i tekuća sezona mu je najbolja u životu, pošto je u maju zauzeo 59. mesto na listi, što mu je najviši plasman ikada. Nije još osvojio profesionalnu titulu, ali je bio šampion na osam 'fjučersa' i tri 'čelindžera'. Tokom karijere je imao mnogo problema sa povredama, a od turnira je zaradio skoro 500 hiljada dolara. Na Australijen openu je došao do trećeg kola 2006. godine, što mu je najveće dostignuće na Gren slem turnirma. Na preostala tri najveća takmičenja nikada nije ni stigao do glavnog žreba.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 24.05.2008.

22:19

Default images

U 2000. godini, kada je počeo profesionalnu karijeru, učestvovao je na osam 'fjučers' turnira i osvojio trofej u Japanu pobedivši u finalu Lifa Holanda sa 6:1, 6:2. Sledeće sezone je bio najbolji u Indiji i Dominiknskoj Republici i ušao u 500 najboljih tenisera sveta. Godine 2002. Denis je zbog služenja vojnog roka bio ograničen na dva turnira mesečno, ali to ga nije sprečilo da pobedi na 'fjučersu' u Dubaiju (15.000 dolara). Došao je do četvrtfinala na tri 'čelindžera', a debi na ATP turu imao je u Kopenhagenu, kada je izgubio od Iraklija Labadzea sa 6:3, 6:3.

Nikakav naročit napredak nije napravio ni naredne godine. Osvojio je 'fjučers' u Holandiji, a mnogo se mučio i sa povredom levog ramena. Ni u 2004. nije imao više sreće, pošto je pokidao ligamente levog ručnog zgloba i nije nastupao četiri meseca. Vratio se na teren u avgustu i pružao solidne rezultate na 'fjučersima', zabeležio je skor 22-5.
Godina 2005. bila je poprilično uspešna za Gremelmajra, napravio je skok na listi od 222 mesta i završio sezonu na 196. poziciji. Pobedio je na nekoliko 'fjučersa', a u Kalabasasu je eliminisao neke dobre tenisere, poput Frenka Dančevića, Rokoa Karanušića i Bobija Rejnoldsa. U Bangkoku je izbacio Iva Karlovića sa 6:2, 7:5, ali ga je Federer savladao rezultatom 6:2, 6:3. Sledeće sezonu je prvi put završio u Top 150, a na Australijen openu je protiv Robija Džineprija napravio čudesan preokret i slavio sa 2:6, 5:7, 6:4, 6:3, 6:3. Ipak, u trećoj rundi je izgubio od budućeg finaliste Markosa Bagdatisa sa ubedljivih 6:2, 6:1, 6.2. U 2007. je trijumfovao na 'čelindžerima' u Ekentalu i Dizeldorfu, ali nije upisao nijednu ATP pobedu.

Ove sezone Denis igra najbolji tenis u životu, došao je do polufinala u Eštorilu i Barseloni, a izgubio je od prva dva tenisera sveta Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Dobio je nekoliko vrlo kvalitetnih tenisera, kao što su Blejk, Tursunov, Almagro, Nieminen...

Denis Gremelmajr je levoruk, a najbolje se snalazi na betonskim i šljakastim terenima. Kao svoje vrline izdvaja forhend i servis. Đoković i Gremelmajr se do sada nisu sastajali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: