Tenis i moda

Poslednih nekoliko godina teniserke se trude da osim napretka u svojoj igri, na terenu pokažu i zanimljivu opremu u kojoj igraju mečeve. Drastične promene u odevanju teniserki donele su, pre svih, sestre Venus i Serena Vilijams. Osim svetlih boja, koje su do tada dominirale, Amerikanke su počele da nose haljine i suknje drečavih boja i krojeva koji su se razlikovali od prethodnih.

Često su zbog toga bile i kritikovane jer se smatralo da im je odeća prekratka, preuska i suviše šarena, slična onoj koja je namenjena za noćne izlaske. Ono po čemu su takođe poznate je upadljiv nakit, najčešće minđuše i ogrlice.

Izvor: Nina Kolundžija

Subota, 24.05.2008.

14:54

Default images

Serena Vilijams je kreirala sopstvenu garderobu za Otvoreno prvensvto Amerike 2002. kao i 2004. godine kada je nosila teksas suknjice i čizme do kolena, koje je morala da zameni tokom jednog meča jer nije mogla dobro da se kreće.

Amerikanka je imala posebnu Puma liniju, a sadašnji sponzor joj je Nike. Vilijams je i autor kolekcije Aneres koju planira da prodaje u Majamiju i Los Anđelesu, a jedna od manekenki koja reklamira odeću je njena starija sestra Venus.
Kao prava naslednica sestara Vilijams što se garderobe tiče je Marija Šarapova. 21-godišnja Ruskinja će tokom ovogodišnjeg Rolan Garosa nositi minđuše od 18-karatnog zlata marke Tiffany & Co. dizajnerke Else Pareti, a koje će se slagati sa haljinom ukrašenom Tifani kristalima. To je ujedno početak dvogodišnje saradnje između Šarapove i jednog od najpoznatijih proizvođača nakita. Minđuše koje bude nosila na Otvorenom prvenstvu Francuske moći će da se kupe u Tifani prodavnicama, a kolekcija će nositi teniserkino ime.

Haljina koju će oblačiti na turniru u Parizu je inspirisana dvadesetim godinama prošlog veka, mornarsko plave boje sa belim satenskim detaljima i kristalima na leđima.

''Marija Šarapova je dugogodišnji prijatelj Tifanija i šampion na i van terena. Pruža nam veliko zadovoljstvo mogućnost da upotpunimo njen izgled na terenu minđušama koje objedinjuju kvalitet njene šampionske igre i Tifanijev ugled u svetu dizajna'', rekla je potpredsednica proizvođača nakita, Linda Bakli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: