Najčudniji mečevi u istoriji: "Fali oprema"

Goran Ivanišević je na Samsung Open u Brajtonu stigao sa reputacijom jednog od najzanimljivijih tenisera na svetu. Razloga za to bilo je više nego dovoljno- odličan servis, žustar temperament, promene raspoloženja i stava ili česte pretnje da će napustiti teren, Ivanišević je oduvek bio intrigantan i za mnoge nedokučiv.

Bilo da je imao dobar ili loš dan, svetski mediji su ga u šali zvali "Ivan Grozni".

Neki su tvrdili da je smekšao s godinama, ali oni koji su u novembru 2000. bili u Brajtonu svojim prisustvom pišu jedinstveno poglavlje u Ivaniševićevoj karijeri.

Izvor: Ana Kržavac

Četvrtak, 22.05.2008.

14:47

Default images

Pošto nije osvojio titulu od 1998, finalista Vimbldona, tada 134. igrač sveta, na Samsung Open je stigao sa velikim ambicijama. U drugom kolu protiv Korejca Hjung-Taik Lija nije trebalo da ima većih problema. Ipak, dokazalo se da je ovaj meč bio veoma zanimljiv, ali zbog svega, samo ne zbog teniskih razloga.

Iako je Ivanišević dobro počeo meč, u prvom setu je Li napravio brejk za 6.5. Kao odgovor na dobru igru Korejca, Ivanišević je slomio reket i zaradio sudijsku opomenu. Li je nakon toga i osvojio set 7:5.

Hrvatski teniser se pribrao nakon ovog gubitka, i drugi set rešio u svoj korist 7:6. U trećem setu su stvari opet krenule naopako. Nakon što je Ivanišević propustio dvostruku brejk-šansu pri rezultatu od 1:1, drugi reket je platio cenu. Još četiri poena su odigrana pre nego što je opet novi reket takođe postao „dobar“ za staro gvožđe. Korejac je došao do dvostruke brejk prilike, i Ivanišević je ponovo odreagovao lomljenjem opreme. Glavni sudija je dosudio kazneni poen, i Ivanišević je izgubio gem.

A onda se desilo nešto još čudnije. Sa veoma zabrinutim izrazom lica, Ivanišević je prišao glavnom sudiji Geriju Armstrongu, i tiho izjavio: „Geri, nemam više reketa.“

Šta da ti kažem?“, odgovorio je Armstrong, i Ivanišević je morao da napusti meč. On je ujedno bio i prvi teniser koji je morao da napusti meč nakon što je polomio sve rekete.

Sudija je objavio pobedu Korejca u tri seta 7:5, 6:7, 3:1, dok je Ivanišević nakon meča izjavio: „Mogao bih da odem i kupim nove rekete za Božić, ali mi se sada čini da bih i njih polomio.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: