Nedelja, 08.06.2008.

19:24

Nadal neprikosnoven na šljaci

Izvor: AK

Nadal neprikosnoven na šljaci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

xyz

pre 15 godina

@Predrag
Koliko je Grand Slamova imao Roger u Nadalovim godinama? 1 Nadal 4.
Koliko je ukupno Grand Slam finala igrao Roger u Nadalovim godinama? 1 Nadal 6
Koliko je turnira osvojio Roger u Nadalovim godinama? 10 Nadal 27
Kad već uspoređuješ Rogera i Nadala u broju Grand Slamova, trebat uzeti u obzir razliku u godinama. Nadal je sa 22 godine daleko ispred od Rogera sa 22. I igrački i rezultatski.
To ne znači da će Nadala sa 27 biti bolji od Rogera sa 27 ali ima sve predispozicije da ostvari karijeru sličnu Rogerovoj.
Jedino što fali dečku da postane vrhunski allrounder jeste dobar servis, a to se itekako može usavršiti vježbanjem.

messi

pre 15 godina

e Ina,svaka ti cast za komentar,100 posto si u pravu ! Rafa jeste veliki sportista ali je jos veci covek sa ogromnim srcem!! VAMOS RAFA!VAMOS NADAL!! DO VIMBLDONA!!

Srpski patriota

pre 15 godina

E Mladene, Mladene! Poshto mi opet prosipash svima poznate brojke, zapitaj se koliko godinica je imala Seleshova kada je osvojila prvi svoj RG ! Koliko Ja znam ona potiche iz Nashe sredine. Da i ona mozhda nije samo bila "fluktuacija" ? Beshe ranije i neka Slovenka ?! A shta je sa wildcard groznim Ivanishevicem kraljom ace-a dok je josh Juga postojala, a i kasnije ? Da mu nisu mozhda godinice, povrede i zivci zasmetali da osvoji Wimbledon ! To shto je Hrvatski patriota to mu je njegova stvar ko shto je moja sad ! On je iz stare Juge potekao ! Nemoj tako, procitaj koga je pobedjivao na Grand Slamu i Nas Boba!

Opsednut si statistikom i brojkama ! Moze malko, ajd nemoj stalno !

Ina

pre 15 godina

Znali smo da je nepobediv na sljaci, najzgodniji teniser i da je fer u izjavama. Al da onolko srce ima, da se zastidi zbog tudeg (Rodjerovog stida) i da onako izjavi na kraju to nismo znali.Vidi se kad neko ima domace tradicionalno vaspitanje i skromnost uprkos usphu. Veliki si covek Rafa, sluzi za primer!

marko

pre 15 godina

Ljubitelji Nadal..da li se secate da Rafa od prosle sljake pa do ove nije osvoji niti jednu titulu..!!
Znaci samo je za sljaku,zato ce Novak biti br.1 a ovaj ce i dalje da prati..Sada opet sledi susa za Nadala od godinu dana..on jednostavno nije kompletniji igrac od Novaka a o Rodzeru da ne govorimo.

Rvat

pre 15 godina

Eto prošao i RG. Sve u svemu, ponajviše zahvaljujući kraljici Ani, i iznad očekivanja. No, sa druge strane, ona je samo ostvarila ono šta sam na neki način I predvidio, prije nešto više od 3 godine, kada sam je prvi put vidio na turniru u Zurichu. Izgubila je od V.Williams, prosula tada i nekoliko set lopti, a mene dojmila kao neka mješavina Davenport (teniski, nikako vizualno) & Cappriati. Udarci teška kalibra uz malo teretnije kretanje, preliveno prvklasnom teniskom imaginacijom. I lookom egzotične princeze. Koji puno pomaže u prikupljanju para (sponzori, tv show I sl.), ali odmaže u teniskom napretku. I koliko sada vidim, drži look, diže pare I igrački napreduje, a kretanje daleko od teretnog! Šta reći, nego: Ja bi se ženija!

A sad pojedinačno.



Les Dammes

Kraljica Ana (+5) – prva na svijetu, prva GS titula. Da je izgubila finale, bila bi v.d. Prva na Svijetu, ovako – kraljica je dobila krunu.

JJ (5) – njen tenis mi nikada nije obećavao. Ono što ona radi, uz onako nevelike resurse, usporedivo je samo sa Tomasom Musterom. Ali on je svoje osvojio. A ona, bojim se, upravo prošo voz. Ipak, ovaj turnir, odmah do Ane.

Sandra Mamić (2) – kolo, dva. Više o tog – nit’ je bilo nit’ će biti..

Šprem (1+) – nekad bilo, sad se spominjalo…

Ako sam koju I preskočio, znači spada u “nit’ je bilo..”



Los Frajeros

Džoker (-4) – kad sad vidim kako Rafa dere Švajcarca (6:1, 6:3..), čini mi se da zaslužuje po ocjene više. Ali 3-0 u setovima mi je puno previše za trećeg igrača, a na kraju krajeva, nisam ja dobrotvorna ustanova. Došlo je do toga da mu se polufinale podrazumijeva, a honorira se samo ono iznad. A toga nije bilo.

Ljuba Truba (3) – moglo je I više, očekivao sam manje. Po meni, ovdje je (Davydenko) ostvario najveću pojedičnu pobjedu na GS-ovima. Otima se penziji. A, ako se I ne otme, eto neka se zna. Ljuba Truba je dobio nagradu Saveza teniskih profesionalaca kao igrač koji je najviše doprinija u dobrotvornom radu. To što tako malo ljudi to zna, samo njemu služi na čast. Među ostalim, koliko znam, sve pare koje je dobija za DC, prilagao je u dobrotvorne svrhe. Toliko I o Karlovićevim primjedbama o neravnomjernoj raspodjeli tih nagrada…

Lepi Mario (3) – dobija šta je triba dobiti, čak i zrno više. Ali dojam kvari još jedna olaka kapitualcija pred Federerom. No, njegovo dolazi na travi. I tu ćemo sve vidjeti..

Marin (2) – ova ocjena je (Wawrinka mu se ne može posebno zamjeriti) nekako za opći dojam u posljednja tri mjeseca. A taj je ipak – korak nazad u odnosu na AU open. I šta on radi na challangeru na zemlji (izgubio od nekog, bog te pita, Cippollinija), a na travi Queensa brani polufinale?!? Pa potom Wimbledon!

Troicki (1+) – igra protiv Giquela I nije izgledala tako loše. Ali, priliko prolaze, a pobjeda nigdi..

Karanušić (1+) – ovaj plus je za kvalifikacije. Inače, sebi pokupio startninu, a meni oveći ticket!

Pašanski – je li uopće igra..?

Tipsa (1) – ko kuća! Pa i uzemljenje ako treba.



Zimonjiću – kapa doli. Nema sportaša koji lagodnije zarađuje takve pare. A nek uživa, dok god je tu maglu neko spreman plaćati…



Inače, u muškom dijelu, “sve je isto ko i ranije”. Kralj Rafa ide prema vječnosti. Tj. gazi. A ovo pišem na početku trećeg seta. Jedino, čini mi se da nominalni finalista i nije drugi po vrijednosti na ovom turniru. A neda mi se mijenjati zaključene ocijene…

I dosta je bilo. A sad da vidimo šta mogu moji Rvati napraviti u Wienni. Ali to je druga priča…

Mladen

pre 15 godina

@srpski patriota
Ova kako ti kazes "invazija" nasih morala je jednom da se dogodi,pa bio je red da i mi dodjemo na red.Iako invaziju imaju samo Spanci i Francuzi u muskoj i Ruskinje u zenskoj konkurenciji,ovo nase nije invazija dve muskarca medju 100 i dve devojke.Za sada ukupno 2 Gren Slema,Federer sam ima 12.Malo se mi previse puvamo,
za uspeh nasih tenisera veoma su zasluzni i stranci.Da su ostali ovde,nikad ne bi bili vrhunski igraci.Od nasih najboljih,Novak ima 21 godinu a ja nidam primetio neku nasu veliku zvezdu sa 16,17 godina.Jelena ima vise od 23,Ana 20,5 i onda dodje ogromna pauza.Invazija je kada godinama i decenijama imas kontinuitet,puno igraca na ATP i WTA listama,bez pauze.Jedni odu u penziju odmah ih zamene drugi.

Predrag

pre 15 godina

Slusam ove hvalospeve na racun Nadala.
On je osvojio cetvrti RG uzastopno i nijedan grend slem vise.
Federer je osvojio pet WB UZASTOPNO i jos SEDAM grend slemova pride.
Ponavljam ,svaka cast , svaka cast Nadalu ali samo na sljaci.
Kad osvoji grend slem na nekoj drugoj podlozi onda moze da kaze : "Sada mogu da pokusam da dostignem Federera."
Naravno da je super za svetski tenis da postoji tako specifican igrac koji je tako dobar na zemljanim terenima kao sto je Nadal.
I na kraju pozdrav za kolegu koji je ocigledno umislio da je Rafa pa se tako i potpisuje.
Hvala sto si me lepo pocastio prethodnog dana i nazvao budalom, priznajem da sam totalno omanuo u prognozi danasnjeg meca ,ali ovaj forum i postoji da bi suocavali razlicita misljenja i culi razlicite stavove ,u tome je lepota diskusije,ali davati licne ocene o ljudima koje ni ne poznajes i vredjati ih samo zato sto su u nekim komentarima zbog objektivne neinformisanosti dali netacne podatke ,mislim da nije u redu.
Ovde smo da bi culi tudja misljenja i na taj nacin unapredili sopstvena a ne da tracimo svoje vreme citajuci uvrede o sebi.
Jos jednom pozdrav svim fanovima Nadala ali i Federera.

Mls

pre 15 godina

@SPQR totti:
Evo ga! Nešto je bilo tmurno ovih dana na ovom sajtu, sada najzad malo smeha zahvaljujući originalnim komentarima SPQR-a. Malo će nam nedostajati do početka nove Serije A. "Čisto da se zna!"

jd123

pre 15 godina

Nadal nije kosmopolit, samo zato sto ne peva spansku himnu. U suprotnom, on je nacionalista!

On nije Spanjolac, on je Majorkinjac. On prica spanski ali to mu nije materinski jezik. Svoj "patriotizam" pokazuje na delu prema svojoj "otadzbini" Majorki: Ostao je tamo da zivi i ne planira da se preseli u Monako ili neko drugo mesto gde ne bih placao porez.

On je nacionalista (ili patriota), koji je u vise navrata izjavio ali i pokazao svoju ljubav i ponos prema Majorki, nikada prema Spaniji. Ali nije sovinista, posto ne daje negativne izjave protiv drzave u kojoj zivi - Spanije.

Chorba

pre 15 godina

"Ništa nisam mogao da uradim. Nadal je ponovo odigrao fantastično i zasluženo je pobedio, ali ću se ponovo vratiti sledeće godine"
Vratice se Federer. Vratice se Federer...

Vrati se ti, al` josh jednom budes pogresno parkiro - bice RAUS.

Dejan

pre 15 godina

Bravo, Rafa! Ocekivao sam da ces pobediti, ali ne i da ces
demolirati Federera. Jesi kralj. I bolji si na travi nego Federer na sljaci. Videcemo kako ce se zavrsiti Vimbldon.
Nego, hoce li ti spanski dezurni patrioti zameriti sto ne
pominjes Spaniju, ne pevas himnu i ne zahvaljujes fanovima
kod kuce (sto je mantra ovdasnjih)?! Vamos Rafa!

messi

pre 15 godina

Veliki sportista,jos veci covek,neponovljivi KRALJ Rafael Nadal pruzio mi je neopisivo zadovoljstvo,srecu,uzivanje,...Hvala ti,nek te sluzi zdravlje PA DA POCISTIS i ove sto vole ,,travu,, beton i ostale tvrde podloge!! Ali znam da ni to nece vredeti onima koji i sada posle danasnjeg ATOMSKOG TENISA daju zlonamerne,prazne,licemerne komentare pokusavajuci umanjiti Rafinu igru!! VAMOS RAFA DO TITULE NA WIMBLDONU!!!

DDT

pre 15 godina

ovo je bilo više nego superiorno. Samo... sad dolazi trava, pa beton New Yorka... Ako i tu pobediš, onda kapa dole, za sva vremena.

Srpski patriota

pre 15 godina

E Mladene, Mladene! Jes da su "RAFAL NADAL" i ROZDA klasa, ali je Rozda poceo zivcano da posustaje. Nije vise onaj dobri stari iceman a la Borg, a njegova opsesija da osvoji karijerski Grand Slam i pobedi kralja sljake ga je i dovela do ovog ocaja. NOLE je zivcano mnogo spremniji sto je pokazao tie break-ovima u finalu US OPEN-a sa Rozdom, a i sada sa crvenim bikom Rafom u polufinalu RG-a u trecem setu. Koliko me secanje sluzi NOLE mu je po prvi put uzeo set na sljaci u skorasnjoj proslosti. Njegovo vreme tek dolazi!!! Mada sam se da budem iskren zabrinuo za njegovo zivcano oruzje, kada mu se desio peh na pocetku RG. Mnogo si poceo NOLE da se nerviras! Smanji bre dozivljaj !!! Mislim da ga je to sada kostalo pobede nad "RAFALOM". Noletova jedina greska je sto ne vezba ovde kod Nas u Begisu, gde moze da se naguta sveze sljake! NOLE cujes li me?! Mladene pusti bre Patrijarha Pavla, nije sada doslo vreme da se Srbi mole za Naseg NOLETA! Napred NOLEEE!

P.S. Mladene, cujes li me! Kad toliko verujes brojkama i statistici ("broj i mera moja vera!"), kako objasnjavas ovu INVAZIVNU SRPSKU FLUKTUACIJU U TENNISU!

Rafa

pre 15 godina

Peca Federer i ulovi zlatnu ribicu...Kaze mu ribica pusti me i ispunicu ti bilo koju zelju...I Federer rece
"Hocu da pobedim Nadala i osvojim Roland Garros".....a ribica kaze "e jbg", i prsne od smeha......

Jovica iz Sijetla

pre 15 godina

Sledece godine ce Novak igrati u finalu sa Nadalom ali ce Nadal opet pobediti. Za sljaku je tata mata majstor svog zanata. Jedini nacin da neko drugi osvoji Roland Garos iduce godine je da se Nadal povredi.

Voleo bih da nisam u pravu ali prema ovome sto smo danas videli to je cinjenica.

mih

pre 15 godina

Kad se sve sabere i oduzme, najbolji komentar koji je neko ostavio i koji vrlo sazeto oslikava stanje stvari na ovogodisnjem RG je:
"Nikako nisam zadovoljan izdanjem nasih tenisera u zenskom dublu!"
:)) kralj

ljudi, svaka cast, ponosni smo na vas!!!

Rafa

pre 15 godina

Peca Federer i ulovi zlatnu ribicu...Kaze mu ribica pusti me i ispunicu ti bilo koju zelju...I Federer rece
"Hocu da pobedim Nadala i osvojim Roland Garros".....a ribica kaze "e jbg", i prsne od smeha......

mih

pre 15 godina

Kad se sve sabere i oduzme, najbolji komentar koji je neko ostavio i koji vrlo sazeto oslikava stanje stvari na ovogodisnjem RG je:
"Nikako nisam zadovoljan izdanjem nasih tenisera u zenskom dublu!"
:)) kralj

ljudi, svaka cast, ponosni smo na vas!!!

Ina

pre 15 godina

Znali smo da je nepobediv na sljaci, najzgodniji teniser i da je fer u izjavama. Al da onolko srce ima, da se zastidi zbog tudeg (Rodjerovog stida) i da onako izjavi na kraju to nismo znali.Vidi se kad neko ima domace tradicionalno vaspitanje i skromnost uprkos usphu. Veliki si covek Rafa, sluzi za primer!

messi

pre 15 godina

Veliki sportista,jos veci covek,neponovljivi KRALJ Rafael Nadal pruzio mi je neopisivo zadovoljstvo,srecu,uzivanje,...Hvala ti,nek te sluzi zdravlje PA DA POCISTIS i ove sto vole ,,travu,, beton i ostale tvrde podloge!! Ali znam da ni to nece vredeti onima koji i sada posle danasnjeg ATOMSKOG TENISA daju zlonamerne,prazne,licemerne komentare pokusavajuci umanjiti Rafinu igru!! VAMOS RAFA DO TITULE NA WIMBLDONU!!!

Dejan

pre 15 godina

Bravo, Rafa! Ocekivao sam da ces pobediti, ali ne i da ces
demolirati Federera. Jesi kralj. I bolji si na travi nego Federer na sljaci. Videcemo kako ce se zavrsiti Vimbldon.
Nego, hoce li ti spanski dezurni patrioti zameriti sto ne
pominjes Spaniju, ne pevas himnu i ne zahvaljujes fanovima
kod kuce (sto je mantra ovdasnjih)?! Vamos Rafa!

Rvat

pre 15 godina

Eto prošao i RG. Sve u svemu, ponajviše zahvaljujući kraljici Ani, i iznad očekivanja. No, sa druge strane, ona je samo ostvarila ono šta sam na neki način I predvidio, prije nešto više od 3 godine, kada sam je prvi put vidio na turniru u Zurichu. Izgubila je od V.Williams, prosula tada i nekoliko set lopti, a mene dojmila kao neka mješavina Davenport (teniski, nikako vizualno) & Cappriati. Udarci teška kalibra uz malo teretnije kretanje, preliveno prvklasnom teniskom imaginacijom. I lookom egzotične princeze. Koji puno pomaže u prikupljanju para (sponzori, tv show I sl.), ali odmaže u teniskom napretku. I koliko sada vidim, drži look, diže pare I igrački napreduje, a kretanje daleko od teretnog! Šta reći, nego: Ja bi se ženija!

A sad pojedinačno.



Les Dammes

Kraljica Ana (+5) – prva na svijetu, prva GS titula. Da je izgubila finale, bila bi v.d. Prva na Svijetu, ovako – kraljica je dobila krunu.

JJ (5) – njen tenis mi nikada nije obećavao. Ono što ona radi, uz onako nevelike resurse, usporedivo je samo sa Tomasom Musterom. Ali on je svoje osvojio. A ona, bojim se, upravo prošo voz. Ipak, ovaj turnir, odmah do Ane.

Sandra Mamić (2) – kolo, dva. Više o tog – nit’ je bilo nit’ će biti..

Šprem (1+) – nekad bilo, sad se spominjalo…

Ako sam koju I preskočio, znači spada u “nit’ je bilo..”



Los Frajeros

Džoker (-4) – kad sad vidim kako Rafa dere Švajcarca (6:1, 6:3..), čini mi se da zaslužuje po ocjene više. Ali 3-0 u setovima mi je puno previše za trećeg igrača, a na kraju krajeva, nisam ja dobrotvorna ustanova. Došlo je do toga da mu se polufinale podrazumijeva, a honorira se samo ono iznad. A toga nije bilo.

Ljuba Truba (3) – moglo je I više, očekivao sam manje. Po meni, ovdje je (Davydenko) ostvario najveću pojedičnu pobjedu na GS-ovima. Otima se penziji. A, ako se I ne otme, eto neka se zna. Ljuba Truba je dobio nagradu Saveza teniskih profesionalaca kao igrač koji je najviše doprinija u dobrotvornom radu. To što tako malo ljudi to zna, samo njemu služi na čast. Među ostalim, koliko znam, sve pare koje je dobija za DC, prilagao je u dobrotvorne svrhe. Toliko I o Karlovićevim primjedbama o neravnomjernoj raspodjeli tih nagrada…

Lepi Mario (3) – dobija šta je triba dobiti, čak i zrno više. Ali dojam kvari još jedna olaka kapitualcija pred Federerom. No, njegovo dolazi na travi. I tu ćemo sve vidjeti..

Marin (2) – ova ocjena je (Wawrinka mu se ne može posebno zamjeriti) nekako za opći dojam u posljednja tri mjeseca. A taj je ipak – korak nazad u odnosu na AU open. I šta on radi na challangeru na zemlji (izgubio od nekog, bog te pita, Cippollinija), a na travi Queensa brani polufinale?!? Pa potom Wimbledon!

Troicki (1+) – igra protiv Giquela I nije izgledala tako loše. Ali, priliko prolaze, a pobjeda nigdi..

Karanušić (1+) – ovaj plus je za kvalifikacije. Inače, sebi pokupio startninu, a meni oveći ticket!

Pašanski – je li uopće igra..?

Tipsa (1) – ko kuća! Pa i uzemljenje ako treba.



Zimonjiću – kapa doli. Nema sportaša koji lagodnije zarađuje takve pare. A nek uživa, dok god je tu maglu neko spreman plaćati…



Inače, u muškom dijelu, “sve je isto ko i ranije”. Kralj Rafa ide prema vječnosti. Tj. gazi. A ovo pišem na početku trećeg seta. Jedino, čini mi se da nominalni finalista i nije drugi po vrijednosti na ovom turniru. A neda mi se mijenjati zaključene ocijene…

I dosta je bilo. A sad da vidimo šta mogu moji Rvati napraviti u Wienni. Ali to je druga priča…

Mladen

pre 15 godina

@srpski patriota
Ova kako ti kazes "invazija" nasih morala je jednom da se dogodi,pa bio je red da i mi dodjemo na red.Iako invaziju imaju samo Spanci i Francuzi u muskoj i Ruskinje u zenskoj konkurenciji,ovo nase nije invazija dve muskarca medju 100 i dve devojke.Za sada ukupno 2 Gren Slema,Federer sam ima 12.Malo se mi previse puvamo,
za uspeh nasih tenisera veoma su zasluzni i stranci.Da su ostali ovde,nikad ne bi bili vrhunski igraci.Od nasih najboljih,Novak ima 21 godinu a ja nidam primetio neku nasu veliku zvezdu sa 16,17 godina.Jelena ima vise od 23,Ana 20,5 i onda dodje ogromna pauza.Invazija je kada godinama i decenijama imas kontinuitet,puno igraca na ATP i WTA listama,bez pauze.Jedni odu u penziju odmah ih zamene drugi.

Jovica iz Sijetla

pre 15 godina

Sledece godine ce Novak igrati u finalu sa Nadalom ali ce Nadal opet pobediti. Za sljaku je tata mata majstor svog zanata. Jedini nacin da neko drugi osvoji Roland Garos iduce godine je da se Nadal povredi.

Voleo bih da nisam u pravu ali prema ovome sto smo danas videli to je cinjenica.

jd123

pre 15 godina

Nadal nije kosmopolit, samo zato sto ne peva spansku himnu. U suprotnom, on je nacionalista!

On nije Spanjolac, on je Majorkinjac. On prica spanski ali to mu nije materinski jezik. Svoj "patriotizam" pokazuje na delu prema svojoj "otadzbini" Majorki: Ostao je tamo da zivi i ne planira da se preseli u Monako ili neko drugo mesto gde ne bih placao porez.

On je nacionalista (ili patriota), koji je u vise navrata izjavio ali i pokazao svoju ljubav i ponos prema Majorki, nikada prema Spaniji. Ali nije sovinista, posto ne daje negativne izjave protiv drzave u kojoj zivi - Spanije.

messi

pre 15 godina

e Ina,svaka ti cast za komentar,100 posto si u pravu ! Rafa jeste veliki sportista ali je jos veci covek sa ogromnim srcem!! VAMOS RAFA!VAMOS NADAL!! DO VIMBLDONA!!

Predrag

pre 15 godina

Slusam ove hvalospeve na racun Nadala.
On je osvojio cetvrti RG uzastopno i nijedan grend slem vise.
Federer je osvojio pet WB UZASTOPNO i jos SEDAM grend slemova pride.
Ponavljam ,svaka cast , svaka cast Nadalu ali samo na sljaci.
Kad osvoji grend slem na nekoj drugoj podlozi onda moze da kaze : "Sada mogu da pokusam da dostignem Federera."
Naravno da je super za svetski tenis da postoji tako specifican igrac koji je tako dobar na zemljanim terenima kao sto je Nadal.
I na kraju pozdrav za kolegu koji je ocigledno umislio da je Rafa pa se tako i potpisuje.
Hvala sto si me lepo pocastio prethodnog dana i nazvao budalom, priznajem da sam totalno omanuo u prognozi danasnjeg meca ,ali ovaj forum i postoji da bi suocavali razlicita misljenja i culi razlicite stavove ,u tome je lepota diskusije,ali davati licne ocene o ljudima koje ni ne poznajes i vredjati ih samo zato sto su u nekim komentarima zbog objektivne neinformisanosti dali netacne podatke ,mislim da nije u redu.
Ovde smo da bi culi tudja misljenja i na taj nacin unapredili sopstvena a ne da tracimo svoje vreme citajuci uvrede o sebi.
Jos jednom pozdrav svim fanovima Nadala ali i Federera.

Srpski patriota

pre 15 godina

E Mladene, Mladene! Jes da su "RAFAL NADAL" i ROZDA klasa, ali je Rozda poceo zivcano da posustaje. Nije vise onaj dobri stari iceman a la Borg, a njegova opsesija da osvoji karijerski Grand Slam i pobedi kralja sljake ga je i dovela do ovog ocaja. NOLE je zivcano mnogo spremniji sto je pokazao tie break-ovima u finalu US OPEN-a sa Rozdom, a i sada sa crvenim bikom Rafom u polufinalu RG-a u trecem setu. Koliko me secanje sluzi NOLE mu je po prvi put uzeo set na sljaci u skorasnjoj proslosti. Njegovo vreme tek dolazi!!! Mada sam se da budem iskren zabrinuo za njegovo zivcano oruzje, kada mu se desio peh na pocetku RG. Mnogo si poceo NOLE da se nerviras! Smanji bre dozivljaj !!! Mislim da ga je to sada kostalo pobede nad "RAFALOM". Noletova jedina greska je sto ne vezba ovde kod Nas u Begisu, gde moze da se naguta sveze sljake! NOLE cujes li me?! Mladene pusti bre Patrijarha Pavla, nije sada doslo vreme da se Srbi mole za Naseg NOLETA! Napred NOLEEE!

P.S. Mladene, cujes li me! Kad toliko verujes brojkama i statistici ("broj i mera moja vera!"), kako objasnjavas ovu INVAZIVNU SRPSKU FLUKTUACIJU U TENNISU!

xyz

pre 15 godina

@Predrag
Koliko je Grand Slamova imao Roger u Nadalovim godinama? 1 Nadal 4.
Koliko je ukupno Grand Slam finala igrao Roger u Nadalovim godinama? 1 Nadal 6
Koliko je turnira osvojio Roger u Nadalovim godinama? 10 Nadal 27
Kad već uspoređuješ Rogera i Nadala u broju Grand Slamova, trebat uzeti u obzir razliku u godinama. Nadal je sa 22 godine daleko ispred od Rogera sa 22. I igrački i rezultatski.
To ne znači da će Nadala sa 27 biti bolji od Rogera sa 27 ali ima sve predispozicije da ostvari karijeru sličnu Rogerovoj.
Jedino što fali dečku da postane vrhunski allrounder jeste dobar servis, a to se itekako može usavršiti vježbanjem.

Chorba

pre 15 godina

"Ništa nisam mogao da uradim. Nadal je ponovo odigrao fantastično i zasluženo je pobedio, ali ću se ponovo vratiti sledeće godine"
Vratice se Federer. Vratice se Federer...

Vrati se ti, al` josh jednom budes pogresno parkiro - bice RAUS.

DDT

pre 15 godina

ovo je bilo više nego superiorno. Samo... sad dolazi trava, pa beton New Yorka... Ako i tu pobediš, onda kapa dole, za sva vremena.

Mls

pre 15 godina

@SPQR totti:
Evo ga! Nešto je bilo tmurno ovih dana na ovom sajtu, sada najzad malo smeha zahvaljujući originalnim komentarima SPQR-a. Malo će nam nedostajati do početka nove Serije A. "Čisto da se zna!"

marko

pre 15 godina

Ljubitelji Nadal..da li se secate da Rafa od prosle sljake pa do ove nije osvoji niti jednu titulu..!!
Znaci samo je za sljaku,zato ce Novak biti br.1 a ovaj ce i dalje da prati..Sada opet sledi susa za Nadala od godinu dana..on jednostavno nije kompletniji igrac od Novaka a o Rodzeru da ne govorimo.

Srpski patriota

pre 15 godina

E Mladene, Mladene! Poshto mi opet prosipash svima poznate brojke, zapitaj se koliko godinica je imala Seleshova kada je osvojila prvi svoj RG ! Koliko Ja znam ona potiche iz Nashe sredine. Da i ona mozhda nije samo bila "fluktuacija" ? Beshe ranije i neka Slovenka ?! A shta je sa wildcard groznim Ivanishevicem kraljom ace-a dok je josh Juga postojala, a i kasnije ? Da mu nisu mozhda godinice, povrede i zivci zasmetali da osvoji Wimbledon ! To shto je Hrvatski patriota to mu je njegova stvar ko shto je moja sad ! On je iz stare Juge potekao ! Nemoj tako, procitaj koga je pobedjivao na Grand Slamu i Nas Boba!

Opsednut si statistikom i brojkama ! Moze malko, ajd nemoj stalno !

Rafa

pre 15 godina

Peca Federer i ulovi zlatnu ribicu...Kaze mu ribica pusti me i ispunicu ti bilo koju zelju...I Federer rece
"Hocu da pobedim Nadala i osvojim Roland Garros".....a ribica kaze "e jbg", i prsne od smeha......

marko

pre 15 godina

Ljubitelji Nadal..da li se secate da Rafa od prosle sljake pa do ove nije osvoji niti jednu titulu..!!
Znaci samo je za sljaku,zato ce Novak biti br.1 a ovaj ce i dalje da prati..Sada opet sledi susa za Nadala od godinu dana..on jednostavno nije kompletniji igrac od Novaka a o Rodzeru da ne govorimo.

Srpski patriota

pre 15 godina

E Mladene, Mladene! Jes da su "RAFAL NADAL" i ROZDA klasa, ali je Rozda poceo zivcano da posustaje. Nije vise onaj dobri stari iceman a la Borg, a njegova opsesija da osvoji karijerski Grand Slam i pobedi kralja sljake ga je i dovela do ovog ocaja. NOLE je zivcano mnogo spremniji sto je pokazao tie break-ovima u finalu US OPEN-a sa Rozdom, a i sada sa crvenim bikom Rafom u polufinalu RG-a u trecem setu. Koliko me secanje sluzi NOLE mu je po prvi put uzeo set na sljaci u skorasnjoj proslosti. Njegovo vreme tek dolazi!!! Mada sam se da budem iskren zabrinuo za njegovo zivcano oruzje, kada mu se desio peh na pocetku RG. Mnogo si poceo NOLE da se nerviras! Smanji bre dozivljaj !!! Mislim da ga je to sada kostalo pobede nad "RAFALOM". Noletova jedina greska je sto ne vezba ovde kod Nas u Begisu, gde moze da se naguta sveze sljake! NOLE cujes li me?! Mladene pusti bre Patrijarha Pavla, nije sada doslo vreme da se Srbi mole za Naseg NOLETA! Napred NOLEEE!

P.S. Mladene, cujes li me! Kad toliko verujes brojkama i statistici ("broj i mera moja vera!"), kako objasnjavas ovu INVAZIVNU SRPSKU FLUKTUACIJU U TENNISU!

Dejan

pre 15 godina

Bravo, Rafa! Ocekivao sam da ces pobediti, ali ne i da ces
demolirati Federera. Jesi kralj. I bolji si na travi nego Federer na sljaci. Videcemo kako ce se zavrsiti Vimbldon.
Nego, hoce li ti spanski dezurni patrioti zameriti sto ne
pominjes Spaniju, ne pevas himnu i ne zahvaljujes fanovima
kod kuce (sto je mantra ovdasnjih)?! Vamos Rafa!

Predrag

pre 15 godina

Slusam ove hvalospeve na racun Nadala.
On je osvojio cetvrti RG uzastopno i nijedan grend slem vise.
Federer je osvojio pet WB UZASTOPNO i jos SEDAM grend slemova pride.
Ponavljam ,svaka cast , svaka cast Nadalu ali samo na sljaci.
Kad osvoji grend slem na nekoj drugoj podlozi onda moze da kaze : "Sada mogu da pokusam da dostignem Federera."
Naravno da je super za svetski tenis da postoji tako specifican igrac koji je tako dobar na zemljanim terenima kao sto je Nadal.
I na kraju pozdrav za kolegu koji je ocigledno umislio da je Rafa pa se tako i potpisuje.
Hvala sto si me lepo pocastio prethodnog dana i nazvao budalom, priznajem da sam totalno omanuo u prognozi danasnjeg meca ,ali ovaj forum i postoji da bi suocavali razlicita misljenja i culi razlicite stavove ,u tome je lepota diskusije,ali davati licne ocene o ljudima koje ni ne poznajes i vredjati ih samo zato sto su u nekim komentarima zbog objektivne neinformisanosti dali netacne podatke ,mislim da nije u redu.
Ovde smo da bi culi tudja misljenja i na taj nacin unapredili sopstvena a ne da tracimo svoje vreme citajuci uvrede o sebi.
Jos jednom pozdrav svim fanovima Nadala ali i Federera.

Jovica iz Sijetla

pre 15 godina

Sledece godine ce Novak igrati u finalu sa Nadalom ali ce Nadal opet pobediti. Za sljaku je tata mata majstor svog zanata. Jedini nacin da neko drugi osvoji Roland Garos iduce godine je da se Nadal povredi.

Voleo bih da nisam u pravu ali prema ovome sto smo danas videli to je cinjenica.

Mladen

pre 15 godina

@srpski patriota
Ova kako ti kazes "invazija" nasih morala je jednom da se dogodi,pa bio je red da i mi dodjemo na red.Iako invaziju imaju samo Spanci i Francuzi u muskoj i Ruskinje u zenskoj konkurenciji,ovo nase nije invazija dve muskarca medju 100 i dve devojke.Za sada ukupno 2 Gren Slema,Federer sam ima 12.Malo se mi previse puvamo,
za uspeh nasih tenisera veoma su zasluzni i stranci.Da su ostali ovde,nikad ne bi bili vrhunski igraci.Od nasih najboljih,Novak ima 21 godinu a ja nidam primetio neku nasu veliku zvezdu sa 16,17 godina.Jelena ima vise od 23,Ana 20,5 i onda dodje ogromna pauza.Invazija je kada godinama i decenijama imas kontinuitet,puno igraca na ATP i WTA listama,bez pauze.Jedni odu u penziju odmah ih zamene drugi.

Rvat

pre 15 godina

Eto prošao i RG. Sve u svemu, ponajviše zahvaljujući kraljici Ani, i iznad očekivanja. No, sa druge strane, ona je samo ostvarila ono šta sam na neki način I predvidio, prije nešto više od 3 godine, kada sam je prvi put vidio na turniru u Zurichu. Izgubila je od V.Williams, prosula tada i nekoliko set lopti, a mene dojmila kao neka mješavina Davenport (teniski, nikako vizualno) & Cappriati. Udarci teška kalibra uz malo teretnije kretanje, preliveno prvklasnom teniskom imaginacijom. I lookom egzotične princeze. Koji puno pomaže u prikupljanju para (sponzori, tv show I sl.), ali odmaže u teniskom napretku. I koliko sada vidim, drži look, diže pare I igrački napreduje, a kretanje daleko od teretnog! Šta reći, nego: Ja bi se ženija!

A sad pojedinačno.



Les Dammes

Kraljica Ana (+5) – prva na svijetu, prva GS titula. Da je izgubila finale, bila bi v.d. Prva na Svijetu, ovako – kraljica je dobila krunu.

JJ (5) – njen tenis mi nikada nije obećavao. Ono što ona radi, uz onako nevelike resurse, usporedivo je samo sa Tomasom Musterom. Ali on je svoje osvojio. A ona, bojim se, upravo prošo voz. Ipak, ovaj turnir, odmah do Ane.

Sandra Mamić (2) – kolo, dva. Više o tog – nit’ je bilo nit’ će biti..

Šprem (1+) – nekad bilo, sad se spominjalo…

Ako sam koju I preskočio, znači spada u “nit’ je bilo..”



Los Frajeros

Džoker (-4) – kad sad vidim kako Rafa dere Švajcarca (6:1, 6:3..), čini mi se da zaslužuje po ocjene više. Ali 3-0 u setovima mi je puno previše za trećeg igrača, a na kraju krajeva, nisam ja dobrotvorna ustanova. Došlo je do toga da mu se polufinale podrazumijeva, a honorira se samo ono iznad. A toga nije bilo.

Ljuba Truba (3) – moglo je I više, očekivao sam manje. Po meni, ovdje je (Davydenko) ostvario najveću pojedičnu pobjedu na GS-ovima. Otima se penziji. A, ako se I ne otme, eto neka se zna. Ljuba Truba je dobio nagradu Saveza teniskih profesionalaca kao igrač koji je najviše doprinija u dobrotvornom radu. To što tako malo ljudi to zna, samo njemu služi na čast. Među ostalim, koliko znam, sve pare koje je dobija za DC, prilagao je u dobrotvorne svrhe. Toliko I o Karlovićevim primjedbama o neravnomjernoj raspodjeli tih nagrada…

Lepi Mario (3) – dobija šta je triba dobiti, čak i zrno više. Ali dojam kvari još jedna olaka kapitualcija pred Federerom. No, njegovo dolazi na travi. I tu ćemo sve vidjeti..

Marin (2) – ova ocjena je (Wawrinka mu se ne može posebno zamjeriti) nekako za opći dojam u posljednja tri mjeseca. A taj je ipak – korak nazad u odnosu na AU open. I šta on radi na challangeru na zemlji (izgubio od nekog, bog te pita, Cippollinija), a na travi Queensa brani polufinale?!? Pa potom Wimbledon!

Troicki (1+) – igra protiv Giquela I nije izgledala tako loše. Ali, priliko prolaze, a pobjeda nigdi..

Karanušić (1+) – ovaj plus je za kvalifikacije. Inače, sebi pokupio startninu, a meni oveći ticket!

Pašanski – je li uopće igra..?

Tipsa (1) – ko kuća! Pa i uzemljenje ako treba.



Zimonjiću – kapa doli. Nema sportaša koji lagodnije zarađuje takve pare. A nek uživa, dok god je tu maglu neko spreman plaćati…



Inače, u muškom dijelu, “sve je isto ko i ranije”. Kralj Rafa ide prema vječnosti. Tj. gazi. A ovo pišem na početku trećeg seta. Jedino, čini mi se da nominalni finalista i nije drugi po vrijednosti na ovom turniru. A neda mi se mijenjati zaključene ocijene…

I dosta je bilo. A sad da vidimo šta mogu moji Rvati napraviti u Wienni. Ali to je druga priča…

messi

pre 15 godina

Veliki sportista,jos veci covek,neponovljivi KRALJ Rafael Nadal pruzio mi je neopisivo zadovoljstvo,srecu,uzivanje,...Hvala ti,nek te sluzi zdravlje PA DA POCISTIS i ove sto vole ,,travu,, beton i ostale tvrde podloge!! Ali znam da ni to nece vredeti onima koji i sada posle danasnjeg ATOMSKOG TENISA daju zlonamerne,prazne,licemerne komentare pokusavajuci umanjiti Rafinu igru!! VAMOS RAFA DO TITULE NA WIMBLDONU!!!

mih

pre 15 godina

Kad se sve sabere i oduzme, najbolji komentar koji je neko ostavio i koji vrlo sazeto oslikava stanje stvari na ovogodisnjem RG je:
"Nikako nisam zadovoljan izdanjem nasih tenisera u zenskom dublu!"
:)) kralj

ljudi, svaka cast, ponosni smo na vas!!!

DDT

pre 15 godina

ovo je bilo više nego superiorno. Samo... sad dolazi trava, pa beton New Yorka... Ako i tu pobediš, onda kapa dole, za sva vremena.

Chorba

pre 15 godina

"Ništa nisam mogao da uradim. Nadal je ponovo odigrao fantastično i zasluženo je pobedio, ali ću se ponovo vratiti sledeće godine"
Vratice se Federer. Vratice se Federer...

Vrati se ti, al` josh jednom budes pogresno parkiro - bice RAUS.

jd123

pre 15 godina

Nadal nije kosmopolit, samo zato sto ne peva spansku himnu. U suprotnom, on je nacionalista!

On nije Spanjolac, on je Majorkinjac. On prica spanski ali to mu nije materinski jezik. Svoj "patriotizam" pokazuje na delu prema svojoj "otadzbini" Majorki: Ostao je tamo da zivi i ne planira da se preseli u Monako ili neko drugo mesto gde ne bih placao porez.

On je nacionalista (ili patriota), koji je u vise navrata izjavio ali i pokazao svoju ljubav i ponos prema Majorki, nikada prema Spaniji. Ali nije sovinista, posto ne daje negativne izjave protiv drzave u kojoj zivi - Spanije.

Mls

pre 15 godina

@SPQR totti:
Evo ga! Nešto je bilo tmurno ovih dana na ovom sajtu, sada najzad malo smeha zahvaljujući originalnim komentarima SPQR-a. Malo će nam nedostajati do početka nove Serije A. "Čisto da se zna!"

Ina

pre 15 godina

Znali smo da je nepobediv na sljaci, najzgodniji teniser i da je fer u izjavama. Al da onolko srce ima, da se zastidi zbog tudeg (Rodjerovog stida) i da onako izjavi na kraju to nismo znali.Vidi se kad neko ima domace tradicionalno vaspitanje i skromnost uprkos usphu. Veliki si covek Rafa, sluzi za primer!

Srpski patriota

pre 15 godina

E Mladene, Mladene! Poshto mi opet prosipash svima poznate brojke, zapitaj se koliko godinica je imala Seleshova kada je osvojila prvi svoj RG ! Koliko Ja znam ona potiche iz Nashe sredine. Da i ona mozhda nije samo bila "fluktuacija" ? Beshe ranije i neka Slovenka ?! A shta je sa wildcard groznim Ivanishevicem kraljom ace-a dok je josh Juga postojala, a i kasnije ? Da mu nisu mozhda godinice, povrede i zivci zasmetali da osvoji Wimbledon ! To shto je Hrvatski patriota to mu je njegova stvar ko shto je moja sad ! On je iz stare Juge potekao ! Nemoj tako, procitaj koga je pobedjivao na Grand Slamu i Nas Boba!

Opsednut si statistikom i brojkama ! Moze malko, ajd nemoj stalno !

messi

pre 15 godina

e Ina,svaka ti cast za komentar,100 posto si u pravu ! Rafa jeste veliki sportista ali je jos veci covek sa ogromnim srcem!! VAMOS RAFA!VAMOS NADAL!! DO VIMBLDONA!!

xyz

pre 15 godina

@Predrag
Koliko je Grand Slamova imao Roger u Nadalovim godinama? 1 Nadal 4.
Koliko je ukupno Grand Slam finala igrao Roger u Nadalovim godinama? 1 Nadal 6
Koliko je turnira osvojio Roger u Nadalovim godinama? 10 Nadal 27
Kad već uspoređuješ Rogera i Nadala u broju Grand Slamova, trebat uzeti u obzir razliku u godinama. Nadal je sa 22 godine daleko ispred od Rogera sa 22. I igrački i rezultatski.
To ne znači da će Nadala sa 27 biti bolji od Rogera sa 27 ali ima sve predispozicije da ostvari karijeru sličnu Rogerovoj.
Jedino što fali dečku da postane vrhunski allrounder jeste dobar servis, a to se itekako može usavršiti vježbanjem.