Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.06.2008.

19:02

Ana: "Uspeh me neće promeniti"

Srpska teniserka Ana Ivanović, uspela je da osvoji titulu na Rolan Garosu i postane prva igračica na WTA listi, ali neke stvari, kao što je sedenje na "pogrešnoj"strani stola, čak ni osvajačica Grend slem titule ne želi da "izbaksuzira".

"Bolje da ne sedim na kraju stola", rekla je Ivanovićeva novinaru Rojtersa kada je stigla na zakazani intervju.

Dok je pomerala stolicu ka sredini stola, Ivanovićeva je objasnila zbog čega to radi.

"Moja baka mi je rekla da ako sedim na ivici stola - nikada se neću udati. Čudno zvuči...", rekla je ona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Čudno ili ne, teniserka nije želela da iskušava sudbinu, ali je doživela jedan od najvažnijih trenutaka u životu.

"Bilo mi je teško da zamislim pobedu u Parizu. Vrlo sam uzbuđena, i još ne shvatam šta se desilo", rekla je prva srpska teniserka koja je uspela da osvoji Grend slem titulu.

Ivanovićeva je dodala da joj je teško da poveruje da je, uprkos treninzima u sedam ujutro, u praznom bazenu za vreme NATO bombardovanja u Beogradu, samo devet godina kasnije uspela da osvoji najvažniji turnir na šljaci.

"Nikada nisam verovala da ću doći do ovakvog uspeha. Sanjala sam o tome, ali nisam verovala da će mi se snovi ostvariti", dodala je ona.

Srpska teniserka je prošle godine igrala u finalu Rolan Garosa, u januaru je igrala u finalu Otvorenog prvenstva Australije, i priznala je da je "jedan faktor" naterao da trenira još jače i ozbiljnije.

Ivanovićeva se, pre 25 dana, spremala da na turniru u Rimu odigra meč drugog kola, kada je čula iznenadnu vest o povlačenju Belgijanke Žistin Enen iz tenisa.

Belgijanka, tada prva igračica sveta, bila je veliki favorit za osvajanje pete titule na Rolan Garosu u šest godina. Takva odluka dala je Ivanovićevoj nadu da će uspeti da osvoji taj turnir, i postane prva igračica sveta.

"Pomislila sam da ću možda uspeti da postanem najbolja teniserka na svetu, ali ipak je to bilo previše za mene. Rekla sam sebi 'Zaboravi
na to, vrati se tenisu i uživaj u njemu, kao što to uvek radiš, jer ako budeš dobro igrala, postaćeš broj jedan vrlo brzo'",
rekla je ona.

Prva teniserka sveta je priznala da joj je uoči dolaska u Pariz bilo teško da se izbori sa pritiskom.

"Bilo mi je teško da se izborim sa pritiskom i očekivanjima. Pokušala sam da pronadjem nešto što bi moglo da me smiri, i sa mojim trenerom sam vežbala pravilno disanje, i pokušala da kontrolišem negativne misli. Ponosna sam što sam u tome uspela" rekla je Ivanovićeva.

Posle ispunjenja životnog sna, Ivanovićeva je uverena da je uspeh neće promeniti.

"Odrastajući uz tenis videla sam da se ljudi, kada naprave neki uspeh, promene. Uvek sam govorila da ne želim da budem takva osoba, i
rekla sam ljudima oko mene da 'ako počnem da se ponašam čudno moraju da me uštinu, kako bih opet bila ona stara'. Važno je da se ne promenite posle uspeha
", dodala je ona.

Još je niko nije uštinuo. Dobro je za sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve