Nova vest
Tenis

Utorak, 03.06.2008.

21:03

Đoković: ''Nadal je favorit''

Srpski teniser Novak Đoković ulogu favorita u polufinalu Rolan Garosa prepustio je svom protivniku Rafaelu Nadalu, ali je istakao da na teren neće izaći samo da bi dao sve od sebe, već kako bi pobedio.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

"Nadal je impresivan, ali ne želim da u polufinalu izađem na teren samo sa željom da dam sve od sebe. Želim da pobedim i mislim da imam kvalitet za to. Nadal je naravno favorit, ali samo sa pozitivnim stavom mogu da ostvarim pozitivan rezultat", rekao je Đoković posle pobede nad Letoncem Ernestsom Gulbisom u četvrtfinalu turnira.

Đoković, treći nosilac u Parizu, 80. tenisera sveta dobio je uz dosta muke - 3:0 po setovima 7:5, 7:6, 7:5.

"Ernests ima ogroman potenijal i mogao bi da u budućnosti bude među najboljih 10 na svetu. Nedostaje mu iskustvo. Grešio je u ključnim trenucima. Očigledno danas nije imao šta da izgubi. Poznajem ga odavno, jer smo tri godine trenirali zajedno. Znao sam da vrlo jako udara lopticu i da će biti agresivan. Zato sam se trudio da igram strpljivo i usporim ga u čemu mi je pomogla i kiša", dodao je šampion ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije.

Nadal je, sa druge strane, u dosadašnjem toku turnira igrao prilično ubedljivo. U četvrtfinalu je eliminisao 19. nosioca Nikolasa Almagra sa 3:0 (6:1, 6:1, 6:1), a do sada je izgubio svega 25 gemova.

"Kada sam ušao u svlačionicu Nadal je vodio sa 5:1 u trećem setu. Rekao sam treneru da požuri i odgleda barem taj poslednji gem. Palo mi je na pamet da će da odigra barem jedan loš udarac", rekao je nasmejani Đoković i složio se sa ocenom novinara da je igrati sa Nadalom na šljaci ultimativni izazov u tenisu.

"Jednostavno je toliko dugo dominantan. Nikada nije izgubio na Rolan Garosu. Veliki je to izazov za mene kao trećeg tenisera sveta i osvajača grend slema. Ne želim, ipak, da uđem u istoriju kao neko ko je zaustavio Nadala. Titula mi je mnogo važnija", istakao je Đoković.

Drugi i treći teniser sveta do sada su odigrali 10 mečeva od kojih je Đoković dobio tri, ali nikada na šljaci. Poslednji njihov duel na šljaci, pre dve nedelje u Hamburgu, bio je ipak dosta ravnopravan. Đoković je uspeo da prvi put Nadalu uzme set na toj podlozi, ali je Španac na kraju pobedio 2:1 (7:5, 2:6, 6:2).

"U Hamburgu sam odigrao dosta dobro, ali nisam imao sreće u ključnim poenima. Ako budem igrao agresivno kao tada, ali uspem i da budem konstantniji, imam šanse. Nikada nisam bio u boljoj formi. Unapredio sam svoju igru na šljaci, imam više samopouzdanja. Velikim mečevima prilazim drugačije nego prethodnih godina. Imaćemo i dva dana odmora", naglasio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve