Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 26.05.2008.

16:23

Migel Anhel Lopes Haen

Migel Anhel Lopes Haen je protivnik Novaka Đokovića u drugoj rundi Rolan Garosa. Španac ima 25 godina i trenutno je 264. na ATP listi, a nikada nije ušao u prvih 250. U karijeri je zaradio skoro 100 hiljada dolara, uglavnom se takmiči na 'fjučersima' u rodnoj zemlji. U Parizu ove godine je prvi put uspeo da uđe u glavni žreb nekog Gren slem turnira, a redak je gost i na ATP turu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Profesionalnu karijeru započeo je 1999. godine, učestvovao je na četiri 'fjuersa' u Španiji i dobio samo jedan meč. Naredne godine je samo jednom napustio Pirinejsko poluostrvo, da bio otišao u Grčku i tamo igrao nekoliko manjih turnira. Nije imao nikavih uspeha čak ni u toj kategoriji turnira, sve do kraja 2001. godine kada je u Šativi (10.000) pobedio Mario-Beharana Munjosa i osvojio prvi trofej ikada.

U 2002. je igrao samo jedno finale, a bio je prolazna stanica u razvoju nekih sada vrhunskih igrača, gubio je od Rafaela Nadala, Nikolasa Almagra... Sledeće godine trijumfovao je u Elčeu (15.000 dolara), kada je izbacio Santijaga Venturu, Truilja, Kuadrada i u finalu Giljerma Garsiju Lopesa. Ubrzo je prvi put u karijeri ušao u 300 najboljih tenisera sveta.

U 2004. godini je jedino uspeo da stigne do polufinala na dva 'fjučersa', jednom u Španiji a drugi put u Tunisu, i bilo je očigledno, pošto mu je već bilo 22 godine, da će od Lopesa teško postati izvrstan igrač. Sledeće godine je igrao na samo pet turnira i završio je izvan prvih 1000 na ATP listi. U 2006. je bio prosečan takmac na španskim 'fjučersima', a najuspešnija u karijeri bila mu je prošla sezona, kada je slavio na četiri 'fjučersa' u Španiji, igrao još nekoliko finala i ponovo ušao u Top 300.

Ove sezone odigrao je prvi meč na ATP turu, izgubio jo od Nikolasa Almagra u prvom kolu u Valensiji.

Lopes-Haen je do glavnog žreba došao posle tri pobede u kvalifikacijama, izbacio je Briana Dabula, Aleksa Bogdanovića i Tijaga Alveša. Zatim je u prvoj rundi eliminisao rekonvalescenta Frenka Dančevića sa 7:6, 3:6, 7:5, 7:6.

Kada se uzme u obzir sve gore navedeno, jasno je da Novak nema čega da se plaši i da bi sa Lopesom trebalo da ima samo lakši trening. Nisu imali nijedan međusobni susret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve