Zašto Ivana Španović nije bila na dočeku?

Srpska atletičarka Ivana Španović u četvrtak nastupa na mitingu Dijamantske lige u Lozani, od 21 čas, zbog čega nije mogla da prisustvuje dočeku olimpijaca.

Izvor: ÐN

Sreda, 24.08.2016.

10:29

Zašto Ivana Španović nije bila na dočeku?
EPA/BERND THISSEN

Španovićeva, koja je prošle nedelje osvojila olimpijsku bronzu u Rio de Žaneiru, odmah po dolasku u Beograd zaputila se u Švajcarsku gde je na programu 11. miting u najjačoj atletskoj seriji.

Ivana je do bronze u Riju stigla skokom od 7,08 i u Švajcarskoj će pokušati da nastavi fantastični niz i učvrsti se na prvom mestu.

26-godišnja devojka iz Zrenjanina trenutno vodi u disciplini skok udalj sa tri pobede i ukupno 36 poena u generalnom plasmanu, ispred Amerikanke Britni Riz koja je jednom trijumfovala i ima 20 poena manje.

Na trećoj poziciji nalazi se Kristabel Netej sa 15 bodova, a na četvrtoj je Tijana Bartoleta (11), olimpijska šampionka iz Brazila. Upravo će Bartoleta biti najveća rivalka Ivani u Lozani, a osim njih dve nastupaju još Akela Džons, Darja Klišina, Blesing Okagbare-Igoteguonor, Šara Proktor i Loren Udžen.

Takmičenje u skokovima udalj počinje od 21 čas, a ukoliko Španovićeva bude najbolje, doći će na korak od titule u Dijamanstkoj ligi i solidne novčane nagrade. U okviru serije postoji takozvana Dijamantska trka za koju bi Ivana, u slučaju konačnog trijumfa, mogla da dobije 40.000 dolara na kraju sezone, dok je trijumf na pojedinačnim mitinzima vredan 10.000 dolara.

Najbolja srpska sportistkinja je još u Riju najavila da zbog nastupa u Lozani neće biti u mogućnosti da se pojavi na svečanom dočeku olimpijaca u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: