Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 15.08.2016.

10:05

Mari: Teže nego u Londonu; Delpo: Osećaj unutra...

Endi Mari odbranio je olimpijsko zlato pobedom nad Huanom Martinom del Potrom u finalu u Rio de Žaneiru (7:5, 4:6, 6:2, 7:5).

Izvor: B92

Autor:B92

Mari: Teže nego u Londonu; Delpo: Osećaj unutra...
Getty Images

“Borio sam se do poslednjeg atoma snage“, rekao je Mari, koji je u četvrtom setu gubio sa 5:3, “Moglo je i da ode na drugu stranu, bilo je teško i emotivno i fizički, toliko uspona i padova“.

Mari je u finalu pre četiri godine u Londonu savladao Federera u tri seta.

“U tom vreme mi je to bio prvenac, moja prva velika titula, i to je bilo kod kuće. Sada je bilo mnogo teže nego u Londonu, tada je u finalu bilo lakše“.

Drugi teniser sveta nije želeo da kaže da li će olimpijsko zlato braniti u Tokiju 2020. godine.

"To je dug period, četiri godine, mnoge stvari mogu da se promene. Ko zna? Imaću 33 godine i nisam siguran da ću moći da budem na istom nivou", naveo je Mari.
Huan Martin del Potro rekao je da ga je publika terala da trči uprkos umoru i dodao je:

“Uprkos tome, ni u jednom trenutku nisam osetio da ću sigurno dobiti meč jer je Endi igrao zaista dobro u važnim momentima. Zaslužio je pobedu jer je bio pametniji od mene u finišu setova“, kaže Delpo, koji je u Londonu uzeo bronzu.

“Više od boje medalje, sećaću se celog ovog iskustva. Ovo je samo nagrada, ali neću to zadržati u sebi, već osećanje koje je unutar mene“, dodao je Argentinac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve