Nova vest
Olimpizam

Subota, 27.08.2016.

18:10

Severne Koreja – bez pompe na dočeku olimpijaca

Olimpijski tim Severne Koreje vratio se kući sa Igara u Rio de Žaneiru, a sportiste su dočekali članovi porodice i prijatelji.

Izvor:

Autor:

Severne Koreja – bez pompe na dočeku olimpijaca
Getty Images

Nije bilo organizovanog dočeka za olimpijce koje su na aerodromu pozdravili i zamenik premijera Ro Tu Čol i zamenik ministra sporta Kum Džong Su.

Nije bilo povorke i dočeka na ulicama, uobičajene dobrodošlice severnokorejskim sportistima kada se vraćaju kući posle pobeda na međunarodnim takmičenjima.

Severna Koreja je osvojila sedam medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dve zlatne, u dizanju tegova i gimnastici, tri srebrne u dizanju tegova i dve bronzane u stonom tenisu i streljaštvu.

Oni su u Riju osvojili više medalja nego na prethodnim Igrama u Londonu, ali manje zlatnih. Sportisti Severne Koreje su u Londonu osvojili četiri zlatne i dve bronzane medalje.

"Dao sam sve od sebe da pobedim i ulijem samopouzdanje našoj vojsci i našem narodu", rekao je gimnastičar Ri Se Gvang, koji je osvojio zlatnu medalju u preskoku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve