Nova vest
Olimpizam

Utorak, 23.08.2016.

15:59

Stigli šampioni iz Rija!

Na beogradski aerodrom 'Nikola Tesla' nešto pre 16 časova stiglli su srpski olimpijci, osvajači medalja na Igrama u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92

Autor:B92

Stigli šampioni iz Rija!
Starsport

Košarkašice, odbojkašice, košarkaši, vaterpolisti i veslači pridružili su se tekvondoistima koji su nešto ranije stigli u Beograd.

Prvi je pred navijače izašao Nikola Jokić koji je dočekan velikim ovacijama uz pesmu "Igraj i pobedi". Srbija u utorak dočekuje u Beogradu olimpijce koji su osvojili osam medalja na Igrama u Brazilu. Doček je ispred Skupštine Srbije u 20 časova.

"Nismo još uvek sveni, polako sabiramo utiske. Ovaj doček će pokazati šta smo napravili", rekao je Milan Mačvan za RTS.

Sa košarkašima su sletele i košarkašice i odbojkašice Srbije, kao i zlatni vaterpolisti i veslači koji su takođe osvojili medalju. Košarkašice su u Brazilu osvojile bronzu savladavši Francusku, dok su odbojkašice stigle do finala i srebrne medalje.

Prethodno su u Beograd sletele tekvondoistkinje, a srpski olimpijci dočekani su vodenim topom.

„Ne znam da li je neko verovato da ćemo ostvariti ovakav uspeh, ali rvaćamo se svi zajedno sa medaljama oko vrata. Za mene sve medalje sijaju zlatnim sjajem, pogotovo vaterpolo. Košarkašice i odbojkašice fenomenačlan uspeh, mi smo mislim ispisali istoriju. Ovaj doček govori sve“, rekao je Raduljica za RTS.

"Nama je svaka medalja mnogo hbitna, pogotovo kada doživimo ovaj doček. Treći najbolji u svetu je sigurno bolje nego prvi u Evropi", rekla je bronzana košarkašica Ana Dabović za 'javni servis'.

"Slavile smo posle pobede, nismo mnogo spavale, ali bilo je zabavno. Osećam se sjajno, zahvaljujem se Srbiji na prilici da je predstavljam", rekla je Amerikanka Danijela Pejdž koja je inače naučila sve reči srpske himne.

"Na početku je bilo teško, bio je veliki pritisak u glavi zbog Olimpijskih igara, ali ekipa je rasla iz meča u meč. Brazil je bio šok za nas, to nas je probudilo, sve smo izdržali i uspeli smo da ispunimo i svoje snove i snove ljudi koji su nas podržavali. Presrećan sam jer smo skinuli veliko breme", rekao je Mandić.

Kako je rekao, sada je vreme za odmor, a posle toga je raspoložen svima da pokaže tajne svojih šuteva.

"Ja sam učio od najboljih Vujasinovića, Savića, Milanovića, a posle ovoga mogu da pomognem kome treba, sve što treba", rekao je Mandić.

"Divan osećaj, lepo je videti ovoliko ljudi. Hvala im do neba", istakao je zlatni vaterpolista Duško Pijetlović.

„Sjajno zajedništvo, počastvovane smo što smo ovde. Meni je samo drago što su košarkašice nastavile sa onime što ih je krasilo, a to je velika borba. Uspeli smo, sanjali smo bajke, a sada se vraćamo sa medaljom“, rekla je Marina Maljković, selektor košarkašica.

"Za mene je ovo veliko iskustvo, nisam imao prilike da budem ovako dočekan. Uradili smo sve da učinem ljude u Srbiji srećnim, drago mi je da sam bio deo svega toga. Fenomenalan doček, kajak je mali sport, jako lep osećaj. Vratili smo se iz Londona sa devetim mestom i za mene je ovo najveći uspeh", rekao je veslač Tomićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve