Košarka
Izvor: B92 | , vecernjenovosti.rs |

Stefan Marković se povukao iz reprezentacije!

Plejmejker Srbije Stefan Marković povukao se iz nacionalnog tima u 28. godini, prenose 'Večernje novosti'.

Komentari 299
Getty Images
Getty Images

Uz Miloša Teodosića i Miroslava Raduljicu, Stefan je treći član koji je osvojio sve tri velike košarkaške medalje, tri srebra – evropsko, svetsko i sada olimpijsko.

"Do pre neki dan nedostajalo mi je olimpijsko odličje, a evo sada je i ono tu. Zaokružio sam u reprezenetaciji sve što sam mogao. Odigrao sam tri velika finala. Počastvovan sam i privilegovan što sam bio deo svega ovoga", rekao je Marković, kojem je finalni meč u Riju bio i poslednja predstava u dresu Srbije u kojem je, uz pomenuti seniorski triling, osvojio i svetsko zlato za igrače do 19 godina (2007).

"Bez obzira na to što smo izgubili finale, srebro je ogroman uspeh, gledajući put koji smo prešli. Ne znam da li je neko pre nas, iz finala došao do poslednjeg meča na olimpijskom turniru. Napravili pravi posao, ali nismo imali snage u finalu. Možemo na srpski mentalitet da dođemo blizu, ali SAD ima 12 suprestarova, spremnih da igraju 40 minuta na visokom nivou, uz to nisu imali mnogo posla do tada, za razliku od nas koji smo se istrošili", dodao je popularni Pefi.

Kapiten 'Orlova' Miloš Teodosić kaže da je Stefan "duša tima i da se nada da će se predomisliti", kao i da će on sigurno biti tu sledeće godine.

"Sigurno ću biti tu sledeće godine. Žao mi je što Stefan Marković više neće igrati jer je jedan od ključnih igrača. Ova ekipa će mnogo izgubiti njegovim odlaskom, mnogo mi je žao zbog te odluke. Bio je duša tima. Nadam se da postoje šanse da se predomisli", rekao je Teo za Novosti.

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu