Ponedeljak, 22.08.2016.

12:00

Skener: Da, Durent mirno spava...

Posle 20 godina u Srbiju stiže olimpijska medalja u košarci, a drugi put u dve godine ekipa koju bira Aleksandar Đorđević je najbolja u “ostatku sveta“.

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Skener: Da, Durent mirno spava... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

191 Komentari

Sortiraj po:

jmk

pre 7 godina

Pogledao sam snimak, nisu oni vanzemaljci, kraj 1/4 i prva polovina 2/4 obiluju našim greškama koje se inače ne dešavaju, sami smo im dali vetar u leđa, Bogdanović promašuje tri puta, Teodosić jednom, Jokić i Marković zicere, dva tri pogrešna dodavanja, to su sve bili relativno otvoreni šutevi nista neuobicajeno za Teodosića i Bogdanovića. Bolji jesu naravno, ali moglo je to da bude mnogo drugačije.

рајко

pre 7 godina

кад је кшишевски ставио пол џорџа на теодосића и увео казинса утакмица је била готова

Svetski Mega Car

pre 7 godina

Ponizenje Srbije. Niko nema hrabrosti da kaze jednostavnu cinjenjicu: kosarkasi i Srbija su ponizeni. Jedno je izgubiti od Amera sa 3 razlike, a drugo je sa 30. Nasi se nisu borili i ispali su to sto jesu. Trebalo bi da su profi i da znaju svoj zanat. Neka nose ta odlicja, ali samo za sebe. Srbija trazi borbu, a ne kukavicluk.
(milan154321, 22. avgust 2016 20:15)

Dečko, ajde nemoj da lupetaš. I nemoj da omalovažavaš Saleta i momke. Ovo je istorijski uspeh za našu košarku, srebro sa OI posle čitavih 20 godina. Ljudi, da li ste vi svesni da SAD ima više registrovanih košarkaša nego Srbija stanovnika? Da li ste svesni da je NBA košarka duplo, ako ne i troduplo jača i bolja od evropske košarke po svim parametrima? Da li ste svesni koliko je jaka ova ekipa SAD-a? Taj koji kaže da je ovo bila njihova treća postava, taj nema pojma. Jaču su ekipu imala sada, nego na svetskom 2014. Slažem se da su naši mogli bolje da odigraju, ali nisu imali nikakve šanse da ih pobede. Poraz je poraz, da li 5 razlike ili 35 razlike, to je skroz nebitno. Pa na svetskom prvenstvu smo izgubili od njih u finalu 37 razlike, dakle veća razlika nego sada, pa niste pričali da smo se obrukali i da smo poniženi. Teško pljuvačima ugoditi.

Mirko

pre 7 godina

Pali smo na fizičkom planu, pod jedan, a pod dva - nismo tako dobri šuteri.
Moramo naći načina da fizički pariramo amerikancima i da igramo sa igračima koji neće grejati klupu nego da svih 12 u bilo kojoj varijanti može da pobeđuje Amere, sve ispod toga je nemoguća misija.
Naša taktika se raspada kad ne igramo dobru odbranu, a ameri su i pored svoje nedovoljno dobre odbrane i slabog napada u početku - ipak našli put za trojke što je stvar individualnog kvaliteta. Da smo mi pogađali ono što smo promašili, igrali bismo egal.

Sale zna još od prošlog svetskog da je problem u fizikalijama. Kako u individualnim fizičkim predispozicijama i snazi, tako i u većem izboru igrača.
Mi smo imali povređene, udaljene i nedovoljno dobre, i ovo što je preostalo, svakako je napravilo veliki podvig, bili su bolji nego što jesu.
Ameri su bili to što jesu isto - samo što su mnogo bolji i to je to.

Najjači mi je utisak posle finala to što smo muški priznali poraz i nismo izigravali majmune i svađali se kao australijanci ili hrvati, već smo srdačno čestitali i pozdravili se sa njima. Fer i sportski, da se vidi da smo veliki i u porazu i u pobedi. Zato i jesmo veliki kao ljudi, kao Srbi, kao košarkaši i sportisti i zato pobeđujemo one koji nisu to nisu.

CROcrocodile

pre 7 godina

Neka se nitko ne uvrijedi ali ovaj sastav Srbije je jednostavno limitiran.Kao što je napisao @prodigy_CZ tu jednostavno nema kvalitete kakvu je Srbija imala nekad. Nema nekog kao Divac, Bodiroga, Stojaković, Đorđević...Teodosić je dobar ali ima previše crnih rupa u utakmici, ili igra po sistemu toplo-hladno, jednu utakmicu odlično a sljedeću loše. Bogdanović-lošiji nego pred godini dvije mora poraditi na samopouzdanju.Raduljica dobar, ili čak vrlo dobar centar ali miljama od Divca. Jokić- e to će biti pravi igrač ako ovako nastavi, čak mi je malo čudno da nije dobivao više ovlasti u napadu. Najviše je ipak falio Bjelica koji bi bio najbolji Srpski igrač na turniru.Ostali jako prosječni igrači koji mogu odigrati jako dobro obrambeno protiv svih osim naravno Amera. A napadački, Bože sačuvaj. Tako da je ovo srebro vrhunski domet nemojte se žaliti. Mi Hrvati imamo trenutno tek jednog vrhunskog igrača a to je naravno Bojan Bogdanović ( takvog trenutno nema ni Srbija).Ostali tek prosječni , neki čak ni to.Ili još uvijek premladi ili limitirani. Primjerice mi smo na OI 1992 igrali protiv pravog Dream Teama.Ali smo imali Dražena, Kukoča i Rađu a takvih igrača danas nažalost nema. Koji je igrač iz ovog američkog sastava na nivou Dream Teama? Durant i još možda 2-3. Ostatak je čisti atletizam kojim lome protivnike. Obrana i skokovi u napadu pa dok ne zabiju koš i drugog - trećeg napada. Koliko su čistih šuteva promašili? Strašno. I još na kraju pregaze Srbiju.

milan154321

pre 7 godina

Ponizenje Srbije. Niko nema hrabrosti da kaze jednostavnu cinjenjicu: kosarkasi i Srbija su ponizeni. Jedno je izgubiti od Amera sa 3 razlike, a drugo je sa 30. Nasi se nisu borili i ispali su to sto jesu. Trebalo bi da su profi i da znaju svoj zanat. Neka nose ta odlicja, ali samo za sebe. Srbija trazi borbu, a ne kukavicluk.

dragan

pre 7 godina

Sa ovoliko rupa u timu ovo je enorman uspeh. Kalinic, Bircevic, Stimac su igraci koji u klubovima greju klupu, tako da nista vise ne mozemo da ocekujemo od njih u reprezentaciji.

Ludi Nindža

pre 7 godina

Ne možete ni imat rješenja za amerikance jer su brutalna ekipa drugi svijet za EU zar su stvarno neki srbići očekivali da dobiju USA ili da bude egal cc ovo je i očekivano bilo,svaka ekipa će od USA nastradat osim Španjolske,što je najgolemije od svega USA je došla sa 5.postavom jer nije im ni potrebna jača postava fali zvijezda dosta koje igraju u NBA a ne igraju za USA

Sasa

pre 7 godina

Sut ocajan ali skokovi katastrofa. Imali su tri puta vise skokova od nas u periodu kada su pravili razliku. Inace cestitke nasima na srebru. Ogroman uspeh.

Ostali svet

pre 7 godina

Kad bi i mi imali pola tima "ko od brega odvaljeni" koji kad pođu "ko tenk kroz šumu" a "suduije ko sudije" druga bi priča bila i postojao bi još jedan "drim tim" u "ostalom svetu" kako rekoste

mk888

pre 7 godina

cestitam srbiji na srebro, igrati u finalu sa nba predatorima je (skoro)isto kao zlatna medalja. mislim, nba je to, nekoliko koraka ispred evropske kosarke, i drugi(spanija, francija,litvanija..) bi isto prosli u finalu kao i srbija. ameri su bili dobro motivirani i tu nema spasa za bilo koju reprezentaciju u svetu. to je to. ali najvise cesittke a.djordjevicu, covek je izvadio maksimum iz igraca.forsirao timski rad i to je dalo rezultate. produzite tako. pozdrav iz makedonije

Marko

pre 7 godina

Jedna cetvrtina protiv Hrvata i utakmica sa smesnom Australijom i -srebro. Ozbiljni ljudi ne racunaju ni da se igralo protiv Kine i Venecuele. Tako da,pevajte decki.

Stojadin

pre 7 godina

Jedino je Spanija (sa ekipom od pre cetiri godine) bila u stanju da igra sa amerima na dva tri poseda. Ova utakmica jeste bila surova realnost za ostatak evrope

CarloNS

pre 7 godina

super tekst, samo nije 30 poena odnos izmedju americke i evropske kosarke, jer evropa ne nastupa ujedinjena. da evropa ima jedinstvenu selekciju, usa bi bila favorit jedino zbog lebrona.
gasol, gasol, novicki, teodosic, vucevic, galo, jokic, beli, parker, bojan bogdanovic, sroder, djentile, rubio, valanciunas, gober, batum.... ima tu igraca lopatom da se nabacuje. da srbija ili spanija igraju protiv drzave merilend, pregazili bismo ih... ovako igras protiv drzave koja ima 320 miliona stanovnika, tj 45 puta vise, sto znaci da na jednog kosarkasa kojeg mi imamo na sirem spisku, oni imaju 45. to je osnovni razlog njihove dominacije. ne talenat, ne fizikalije, cak ni to sto je nba na njihovom tlu, nego sto imaju toliko mnogobrojnu bazu igraca.
...
(zagor, 22. avgust 2016 13:57)

Svi ti igrači koje si nabrojao su odlični i mogli bi da se suprotstave SAD. Jedini je problem što to nije evropska košarka već američka. Jedino što su igrači poreklom evropljani. Da bi evropska košarka mogla da se približi NBA, neophodno je da se igra po NBA pravilima. Za početak produžiti četvrtinu sa 10 na 12 minuta, povući trojku unazad. NBA igrač može komotno bez odmora da odigra celu utakmicu po FIBA pravilima, jer je u NBA navikao da igra 35-40 minuta. Vremenom oformiti ozbiljnu evropsku ligu, nalik na NBA gde bi se igralo 2-3 puta nedeljno. Da li je to moguće? Ne znam, jer 90% novca ide za fudbal.

pope

pre 7 godina

sjajno je biti dva puta drugi na svetu u 4 godine. Medjutim nikada nismo dobro odigrali malobrojne utakmice sa NBA reprezentacijama osim Indianapolisa. Boli cinjenica da su Spanci 2 olimpijska finala dostojanstveno izgubili 10ak razlike igrajuci sve zadnje cetvrtine egal. Boli i to da su Litvanci 2000te jedva izgubili. Izgleda da su sve nase generacije kosarkasa bile i jos uvek su preterano impresionirane NBA timovima. Nemam ispred sebe analizu broja NBA igraca kod Litvanaca i Spanaca ali duboko verujem da bi povecanje broja NBA igraca i visegodisnje iskustvo igranja u NBA donelo mogucnost da se na sledecem svetskom ili olimpijadi borimo za zlato. Ne znam da li bi psiholog tu nesto pomogao? Cini mi se da je pred ovo finale sa Amerima bas falio psiholog za pripremu igraca jer kako objasniti da kljucni igraci se 'zavezu' bas kada treba da su naj.

... mnogo se izvinjvamo

pre 7 godina

.. i onda trener uze timout i reče: "Da izgubimo smemo, da se predamo ne smemo..."
Ups, ovo je iz neki drugi sport di smo bolji od ameri.
Izvinjvamo se...

veder

pre 7 godina

Drago mi je da je moj komentar koji se odnosio na 'doktorsku disertaciju' selektora dobio najviše minusa(-153) što samo po sebi govori da sam pogodio u samu srž problema. Nije bruka igubiti od Amera sa tolikom razlikom, bruka je igrati kukavički i bez ikakve strategije poput amatera, a o 'doktorskoj disertaciji' selektora koje su mediji lansirali smešno je raspravljati! Tolika nemoć protiv Amera nije viđena odavno, a još je bolniji poraz jer je to finale OI koje gleda celi svet. Inat i samovolja selektora koji jest vrhunski igrač ali katastrofa trener, dovela je do toga da tim igra sa sedam igrača(?!) dok su ostala tri grejala klupu i glumatala nekakvu podršku! Inaćenje i odbijanje da se Marjanović, ali i drugi igrači pozovu u tim pokazuje neozbiljnost u poslu. Igralo se na momente, tu i tamo, protiv Hrvatske i neorganizovanih Australijanaca, sve ostalo je blago rečeno katastrofa od igre. Amaterski pristup se video upravo u najvažnijoj utakmici, utakmici za ovu generaciju...i umesto da poginu za svaku loptu oni su kao amateri i kukavice posle prve četvrtine prepustili sve Amerima, kao raspuštena banda bez ikakve strategije i koncepta igre, tako karakteristično za našeg selektora koji,uzgred, gde god je bio dobio je otkaz. Sva sreća pa Ameri nisu želeli da nas ponize do kraja, pustili nas da ublažimo bruku, pa smo smanjili na 30 razlike.
'Doktor' amater kao bi se reklo narodski.

Milićko

pre 7 godina

Svi spominju Bobija,a za ostale igrace vas bas briga,jel znate vi Musli kakvu je sezonu odigrao u endesa ligi,nije samo Boban jedini dobar igrac koji nije pozvan,realno ovo nam nije bila najbolja ekipa

Riječanin

pre 7 godina

Nakon one krađe u Turskoj i nesreče na Euru.ovaj olimpijski put Srbije je savršen a postignut je nevjerovatan uspijeh jer iza nas su Španjolci,Litavci,Francuzi,Argentinci,Grci,Talijani,Australci itd.,iako smo bili oslabljeni čudi me samo jedna stvar da smo u finalu igrali sa strahom i radili neke amaterske greške ali izgoriše momci.Srbija se definitivno vratila u kontinuitet vrhunskih igara,svaka čast svim ljudima zaslužnima za ovaj uspijeh.

zoran

pre 7 godina

Ovo je veliki uspeh ako gledamo ceo turnir po nekima ni u vaterpolu nismo zaslužili zlato imamo 2 nerešeno i poraz. Ali po igri smo kao USA u košarci. Ni Bobi ni Bjelica nebi promenili ishod. Pitanje je da li rep sveta vs USA ima šanse verovatno 1 od 5 bi dobili.

oxydant

pre 7 godina

Sve,sve,ali kad smo već fizički inferiorni u odnosu na tamnopute amere,onda barem šut spolja mora mnogo bolje da funkcioniše.A bilo je
dosta vremena na pripremama za ovo...

Realista

pre 7 godina

Ako se neka pravila igre prilagodjavaju pravilima igre tvog protivnika koji igra po tim pravilima milion godina,realno je da treba da prodje jos milion godina dok se mi Evropljani ne prilagodimo tim prekobarskim pravilima.Tacka.

sandzaklija

pre 7 godina

Ameri zasluzeni sampioni, 8 utakmica i svih 8 pobeda.
Srbija 4 pobede i 4 poraza. Uzeli smo srebro kalkulacijama, izbegavanjem Amera i Spanaca pre finala. Jedini koji sa Amerima znaju da igraju tesna polufinala i finala su Spanci. Na OI pre 4 godine finale SAD-Spanija 107:100, na polufinalu ovih PI isto izgubili sa samo 6 razlike. A kada Srbija igra finale protiv Amera onda su to najneinteresantnija finala u istoriji

Srle

pre 7 godina

Ja samo znam da su Ameri na +42 povukli prvu petorku i prestali da igraju odbranu, ostavljali su Nedovica samog na sutu, a bilo je dosta do kraja. Da su hteli, bilo bi preko 50 razlike za njih, hvala im sto su prestali da igraju.

vlajkos

pre 7 godina

Utakmica slicna onoj sa Australijom u jednoj stvari. Dobro su nas procitali, zatvorili reket, nisu nam dali proigravanja i polaganja po reketu, ali su nam otvorili sut za 3. Mi smo isto to uradili Australijancima. Mi, kao i Australijanci u polufinalu, nismo mogli da pogodimo nista, a Amerima ulazilo sve i jos ponesto, i to je to. Ako na to dodamo manjak energije u nasem timu (slicno kao Australijanci) sto je bilo evidentno sa svim onim skokovima u napadu koje su Ameri imali, i tu nije bilo sta da se trazi. Istrosili se nasi, i fizicki i emotivno.

Moje misljenje je da i Ameri mogu da se pobede u kosarci, ali mnogo tesko. Mnogo toga mora da se pogodi, da oni igraju lose, da nama krene sve, pre svega sut sa distance, itd. Neki nadljudski procenat trojke, tipa 50%, bi u ovoj utakmici nama 'dodala' jos 24 poena, i eto nas na 6 razlike. Znam da je ovo pojednostavljeno, ali utakmica bi se potpuno drugacije razvijala da nismo masili ko sto smo masili, bez obzira na ofanzivu Amera.

Elem, dobro je proslo, odlicna nam je ekipa i trener, zna kako da tempira formu i igra turnire. Ponosan sam i jedva cekam opet da ih gledam. Samo napred!

Prodigy CZ

pre 7 godina

Ovo sto Sale radi sa reprezentacijom je MAGIJA,sa prosecnim igracima je osvojio dva srebra na velikim takmicenjima.Samo za podsecanje,nama su 2002 na klupi sedeli Rakocevic i Vujanic,igraci u Evroligi sa po 15 poena u rukama.Bodiroga najbolji igrac u Evropi,Jaric osvajac Evrolige,Divac bio vodja u Sakramentu,Gurovic neverovatan suter i kao slag na tortu Stojakovic all star igrac i nekada drugi strelac NBA lige,ako niste znali,i to u doba Kobija,Ti-Meka,Ajversona,to je danas za bilo kog evropskog igraca naucna fantastika.Sto je jos cudnije,vecina tih igraca su otisli iz zemlje kao klinci i na kraju postali legende nase kosarke,tako da i prica o nekom sistemu u kosarci ne pije vodu.Nemoj da me neko pogresno shvati,ovi nasi momci su najbolje sto Srbija ima ali glupo ih je uporedjivati sa ranijim generacijama,posto vidim da se u komentarima spominje i Atlanta 1996,jednostavno nisu taj nivo,ali zato igraju timski kao nikad do sad,i zato im treba skinuti kapu.

gorddy

pre 7 godina

Srebro je naravno ogroman uspeh. Ali 4 pobede na turniru protiv prosecnih ekipa Austalije, Hrvatske, Kine i Venecuele. Uz 4 poraza, ponizavanje u finalu, i ne zvuci sjajno za zemlju kosarke.

......

pre 7 godina

Mi se lozimo na "patriote" pout Stimca koji skace sa klupe i "gine"... Sve dok je tako nemamo sta da trazimo protiv treceg tima usa... Da smo kaisli na Spance ista prica... Nemo se lazemo... Al uspeh je ovo veliki!

Mirko

pre 7 godina

Nemoguće je igrati ovakve utakmice bez Babana Marjanović i velika je šteta što nije bio u reprezentaciji. Njegovo odsustvo sa terena se videlo i u još nekim utakmicama kada je našem reketu, a i protivničkom nedostajao jak centar koji može da parira protivničkim centrima.

Јабучило

pre 7 godina

Ko misli da je ovo slab tim USA ili treći tim, kako neki kažu ovde, o košarci pojma nema. Tu je samo nedostajao Kari, Lebron i Harden, eventualno Entoni Dejvis. Teze je igrati protiv ovih šutera nego da je s druge strane Vestbruk, Kris Pol, Dramond ili još kakav "fizikalac".
(nezahvalni smo, 22. avgust 2016 13:55)

Дакле, други тим. Па и такви направише лаганиј +30 против друге најбоље репрезентације на свету. Делом и због нашег страха и мањка воље (то ми је засметало), али направише.

Džoni

pre 7 godina

Najveća razlika između nas i njih je u stavu, iako su i druge razlike evidentne ali ova je najveća! Mi smo došli po medalju i taj cilj smo ispunili ulaskom u finale, a ova utakmica nam je bila kao neki bonus dok su oni došli po zlato i ova utakmica im je bila sve! Kada se na ovom nivou suprostave jedna naspram druge ovakve dve vrste energije uz njihov nesporni kvalitet dobija se ovakav rezultat. Svaka čast Saletu i momcima, otišli su po to srebro i doneli su ga i to je za svako poštovanje!

antiDebil

pre 7 godina

U principu, najveća razlika je šut. Durent pogodi onih nekoliko trica, mi ne.
Fizikalije tu i tamo, imamo i mi dosta brzih i jakih igrača i dobrih defanzivaca. Ali nemamo šutera a la Peja koji bi izmislio 2-3 teške trojke kad nam ne ide.
(CJ, 22. avgust 2016 14:19)

NIje to bas tako, on sutira sa saznanjem da je postoji 70% mogucnosti da ce neko uhvatiti njegov promasaj a to donosi cinjenica da su fizicki mnogo dominantniji ! Isti ovaj igrac je igrao u finalu nba zapada i imao je bezbroj prilika da ovako ubacuje golden stejtu ali je naravno promasio svaki put, doduse nije ni sutirao sa te daljine, tako da su stvari manje vise jasne !
Sto se tice Peje, on nema olimpijsku medalju kao i bezbroj drugih igraca tako da valjda to pokazuje koliki smo uspeh ovde napravili ?

CJ

pre 7 godina

U principu, najveća razlika je šut. Durent pogodi onih nekoliko trica, mi ne.
Fizikalije tu i tamo, imamo i mi dosta brzih i jakih igrača i dobrih defanzivaca. Ali nemamo šutera a la Peja koji bi izmislio 2-3 teške trojke kad nam ne ide.

Beljo

pre 7 godina

Macak, taj "profi" Amer sto nabija banane pa ga Kukoc na kraju zakucao je Alonzo Moning, tada 20-togodisnjak. Pretpostavljam da je svaki drugi iz tima ta neka prica. Mladi i neafirmisani igraci. Ne treba praviti mitove. Ako mozes naci sastav USA sa tih goodwill igara, da vidimo koji su to "profesionalci" tad igrali za USA...

Dvojnik

pre 7 godina

Uzasno me nervira sto smo pod Saletom poceli da slavimo poraze, mi smo puni talenta u kosarci I nasim inatom ne bi smeli da se brukamo I to da slavimo.
Mislim, ocigledno je da Djordjevic nesto dobro radi na timskoj igri, Ali protiv ozbiljnog protivnika, kad su ti pola tima dibidus igraci, tu tvoju timsku igru mozez da bacis kroz prozor. To smo Evo vec drugi put videli, nismo nista napredovali. Nadam se da necemo opet po drugi put videti drvenu medalju na Evropskom.
Jer svidelo se to vama ili ne, uopste ne bi bilo iznenadjenje da ovaj isti tim ostane bez medalje sledece godine. Jednostavno sa Kalinicem na trojci, Bircevicem na cetvorci mi nismo nikakva sila.

Macak

pre 7 godina

Ima dosta mladih momaka ovde...mislim na one koji su ubjedjeni da je pobijediti Amerikance nemoguce.

Zaguglajte malo po netu i nadjite utakmicu finala goodwill games u kosarci. To je bilo takmicenje koje je zamjena za olimpijadu jer su dve od njih bojkotovane. Za razliku od olimpijade ovde su mogli igrati nba profesionalci. Dijelom i zbog tih igara se OI profesionalizovao.

U tom finalu ekipa Jugoslavije pobjedjuje Usa na njihovom terenu sa velikim NBA igracima. I to bez par standardnih igraca. Na kraju ide "ole" igra, lopta se vrti oklo dok ameri jurcaju bez glave pousavajuci da je dohvate.
Mladi Kukoc 3 puta se zalece da zakuca preko jedne slavne nba zvijezde i guta bananu ali proba to opet i zakuca.
Cisto da znate da je moguce

msm

pre 7 godina

Najlepše izdanje na ovoj olimpijadi imala je Srbija u grupi protiv Amerike. Tu se video sav raskoš i talenat koji poseduje naša ekipa. Finale smo odigrali preplašeno kao amateri i time ponizili našu i evropsku košarku.

$$$

pre 7 godina

Nisu Ameri krivi sto Srbija nije imala bar jednog visokog igraca koji je stvarno dobar skakac...Neki atleta...Skocnost Raduljice, Stimca, Macvana i Bircevica je cist kriminal...Jokic skuplja skokove jer ima osecaj da se postavi gde treba...

Vladimir s.

pre 7 godina

Gledaoci TV mogli su da uoce da su se americki igraci (narocito Dzordan) cesto, narocito kako je igra odmicala - smejali! Ako ni zbog cega drugog a ono stoga sto su bili potpuno opussteni (za razliku od nasih promassivaca u grchu). To, valjda, sve objasnjava.

zagor

pre 7 godina

super tekst, samo nije 30 poena odnos izmedju americke i evropske kosarke, jer evropa ne nastupa ujedinjena. da evropa ima jedinstvenu selekciju, usa bi bila favorit jedino zbog lebrona.
gasol, gasol, novicki, teodosic, vucevic, galo, jokic, beli, parker, bojan bogdanovic, sroder, djentile, rubio, valanciunas, gober, batum.... ima tu igraca lopatom da se nabacuje. da srbija ili spanija igraju protiv drzave merilend, pregazili bismo ih... ovako igras protiv drzave koja ima 320 miliona stanovnika, tj 45 puta vise, sto znaci da na jednog kosarkasa kojeg mi imamo na sirem spisku, oni imaju 45. to je osnovni razlog njihove dominacije. ne talenat, ne fizikalije, cak ni to sto je nba na njihovom tlu, nego sto imaju toliko mnogobrojnu bazu igraca.
da l bi usa kidala selekciju sastavljenu od spanije, francuske, italije, hrvatske, bosne, srbije, grcke i litvanije (koje sve zajedno nemaju ni 200 miliona)? naravno da ne bi... znaci nije doping, nije ni nba, nego je baza igraca. nama treba 45 godina da se pojavi jedan teo, a njima se svake godine pojavi po jedan. mislite o tome...

Pravi Gargamel

pre 7 godina

Mozemo da vladamo u buducnosti, ali velike opasnosti prete. Zadovoljstvo posle ovakvih poraza u zadnjih nekoliko godina preti da nas uvuce u prosek i da od nas napravi mediokritete. Jedno je kalkulisati i imati srece do polufinala ili finala, a drugo je osvajati titule. Previse poraza u takvim utakmicama imamo u zadnjih 9 godina (3 finala sa preko 30 razlike u proseku i 2 polufinala). Ovaj turnir je bio velika sansa da uradimo nesto za istoriju, kao 2002. ili 1995. Igraci su nam konacno sazreli, olimpijski turnir je po tradiciji najlaksi za igranje, Amerikanci prezasiceni i umorni. Tu sansu nam je uzeo Djordjevic svojim losim izborom igraca. Finale je to pokazalo, nisu Ameri bili toliko dobri, koliko smo mi bili losi. Previse proseka u ekipi, velika vecina igraca je jednostavno limitirana i nema karakter pobednika. Ako pogledate realno, mi smo na ovom turniru odigrali jednu utakmicu odlicno(protiv Australije) i jednu cetvrtinu(protiv Hrvatske). Za mene je to premalo da bi se okarakterisalo kao uspesan turnir. Dobro iskalkulisan mozda, ali mi smo zemlja kosarke, nikoga ne treba da se plasimo i da predstavaljamo druga, treca ili cetvrta mesta kao uspehe.

Mythbuster

pre 7 godina

Uvek se razlog i zgubili? Razlog je vrlo prost : Ameri igraju bolju i jaču košarku !!!
(viki55, 22. avgust 2016 10:51)

A kako ćemo to saznati ako ne idu na doping kontrolu?

Saša

pre 7 godina

@Marinko Da, ugazili su tu mnogo jaču generaciju davne '96, da, ugazili su i Dražena '92, ali se nikako ne slažem da su oni najjači i najbolji tim te davne '92 i '96. Zanimljivo je da je Dražen, posle osvojenog SP-a 1990. rekao da jedva čeka da ih izazovu američki profesionalci na olimpijadi 1992. i da je ubeđen da neće moći da nas dobiju, a iskreno mislim da bi to bila utakmica na poen razlike i na poslednji atom snage i jednih i drugih, a šta bi tek bilo '96 kada bi u rotaciji imali Kukoča i Bodirogu na istoj poziciji, pa tek Rađu i Divca (u potpunom zenitu) na centru... Ali ostaje samo gorak ukus u ustima što se potencijalno dve najbolje utakmice u istoriji košarke nikada nisu dogodile...

lim

pre 7 godina

ih, da smo baš najbolji u ostatku sveta, pa baš nismo, 4 poraza i četiri pobede. Španija je po mome bolja, pa i Litva, pa Francuska, pa Argentina, možda i Brazil. U kalkulisanju smo bili najbolji i najsrečniji...

High Hopes

pre 7 godina

Čestitke momcima na osvojenom srebru. Sale je pričao o dva pristupa, jedan je bio da se izađe i uživa, a drugi da se izađe i pobedi. Izabrali su drugi. Radili su sve što su mogli, dali su sve od sebe, onda su pale tri trojke sa 9 metara i shvatili su da je malo toga do njih. To ih je psihičku uništilo. Mnogo su jači od nas, ali ne toliko da se sa nama poigravaju, a tako je izgledalo sinoć na momente i zbog toga ostaje žal.
Ipak,uzroci ovakvog poraza su dublji, moramo se vratiti nekih 15 godina unazad.. Tada u Srbiji po salama treniraju mali Miloš, Bogdan, Nikola... Posle treninga se ne ostaje jer neko dugi ima termin u sali. Napolju je decembar i ne može se na koš u kraju. U međuvremenu, sa druge strane Atlantika, mali Kevin, Kajri i Karmelo imaju 24 sata na raspolaganju salu u okviru njihive škole. 15 godina kasnije, ovi drugi pogađaju sa 9 metara, a naši ne mogu ništa. Sve to itekako ima uticaja, sistem stvara igrače, generacija iz devedesetih je jedna u sto godina.
Još jedna stvar: U dve godina Bogdan razbije solidnu Zvezdu, a Kalina razbije solidan Partizan. Oni su dobri momci i školovani košarkaši. Odlaze u strane klubove i tamo baš zbog toga što su školovani košarkaši i dobri momci imaju defanzivne zadatke da pokrivaju neke Amere koji troše neverovatno mnogo lopti u napadu. Rezultat toga je bio vidljiv sinoć. Prosto samo kod nas naši momci mogu računati da će biti nosioci igre i da će ih neko trpeti, a za to nam trebaju stabilni klubovi.
Čestitke momcima još jednom!

Maksa

pre 7 godina

Košarkaši američke amaterske tj. koledž CBA Lige imaju sličan tempo rada, treninga i utakmica kao i ostatak sveta. Tim koji bi oni sastavili bi imao vrhunske igrače i bio bi favorit za medalju na svakom turniru, ali ne bi bio ovako superioran. Ono što NBA igrače čini jakim jeste pakleni tempo utakmica i surovih treninga. Pogledajte fizički napredak bilo kog igrača iz spoljašnjeg sveta koji odigra par sezona u NBA i sve će vam biti jasno.

Trollston

pre 7 godina

Srebro je maksimum za bilo koju reprezentaciju iz 'ostatka sveta', tako da momcima treba samo da se zahvalimo na izuzetnom uspehu. Jednostavno se ne moze protiv kvaliteta koji ima selekcija SAD-a. To se vidi i po tome da niti jedan igrac iz ostalih reprezentacija ne bi mogao da bude ni na sirem spisku njihove reprezentacije. Ovo je fantastican uspeh za nasu kosarku i treba da bude veliki podsticaj za sledecu godinu, kada nas ceka EP na kome, ako budemo zdravi i kompletni idemo na zlato.

nezahvalni smo

pre 7 godina

Ko misli da je ovo slab tim USA ili treći tim, kako neki kažu ovde, o košarci pojma nema. Tu je samo nedostajao Kari, Lebron i Harden, eventualno Entoni Dejvis. Teze je igrati protiv ovih šutera nego da je s druge strane Vestbruk, Kris Pol, Dramond ili još kakav "fizikalac".

Bojan B

pre 7 godina

Amerikanci su dopingovani,koliko i naši!
Shvatite ljudi,Amerikanci igraju najbolju košarku,to je neka druga galaksija.
To su pokazali juče,kad igraju kako znaju mogu da pobede svakog 40 i više razlike.Mi ostali smo tu,da se borimo za drugo mesto.I mi smo posle njih najbolji.Malo li je?

Ivana

pre 7 godina

Mislim da nema tu mnogo analiza, jednostavno je, Amerikanci su bolji u svakom pogledu, fizicki jaci, brzi, bolje sutiraju, igraju bolju odbranu kad zele, protiv toga se ne moze. I nije to doping, jednostavno genetika. Njihov tim cine iskljucivo crnci, a pogledajte bilo kog crnog sportistu u odnosu na belca, atletski su dominantniji, misicaviji i to je tako. Pa i u istoriji najbolji kosarkasi su crnci, Dzordan, Kobi, Lebron itd. Da bismo protiv njih imali bilo kakav rezultat, da ne govorim o pobedi moramo pored Tea da imamo jos jednog klasa igraca, a mi to nemamo u ovom trenutku. Mi pobedjujemo timskom igrom, ukomponovanom gde svako ima svoju ulogu, ali to protiv Amera nije dovoljno. Da nije Durent, bio bi Karmelo, da nije on, neko drugi. Imaju 12 igraca koji mogu sve, a mi se oslanjamo na jednog i ako njega neutralisu videli smo ishod.

Googlehajm

pre 7 godina

Pita mene žena (laik za kosarku) "Kako to da nas ovi Amerikanci ovako lako dobijaju", kažem joj "Ljubavi ovi Ameri su svi redom na teskim sportskim drogama, steroidima itd.. duplo jači,brži..". Odgovara mi ona ko iz topa "Pa što se naši malo ne ušpricaju?" ????????????
(Rale, 22. avgust 2016 10:31)

NBA NEMA antidoping kontrolu, kod njih je bukvalno zabranjena marihuana i koka, ovo ostalo sve moze, elem ovaj Durent mi ne izgleda kao neko ko se sprica, nema to telo, nema tu brzinu... Prosto decko ima fizikalije i talenat... Ako ne znate o cemu pricam, uporedite ga sa Cousinsom.
I za kraj JA TE VOLIM SRBIJO!

Lepo

pre 7 godina

Nama fali iskustva igre sa Amerima. Nedović je to najlepše pokazao i četrnaest poena u drugom poluvremenu je odlično. Jokić je mlad igrač i on će u buduće praviti problem igračima u NBA. Bogdanović u Evropi gubi vreme i mišljenja sam da je on ovde prešao igricu i da je vreme za NBA. Kao i Gudurić, Zagorac, Simanić, Jaramaz, Milosavljević, Mačvan, Dangubić i ostali mladi igrači što pre da odu u NBA, Miško neka sredi nešto da napreduje reprezentacika. Teodosić uskoro ide tamo sigurno, a Raduljica, Kuzmić, Nedović bi se mogli vratiti. Samo da 9-10 NBA igrača se možemo klati sa Amerima pričali o kvalitetu Evropske košarke ili ne. Ali smo u svetu iza Amera i meni je to dovoljno ali u blizoj budućnosti će se opravdano tražiti stepenica više i biće to sve lepo na kraju.

kentaur

pre 7 godina

Nekad su USA timovi bili bolji (92 i 96), ali protiv ovih sadašnjih je teže igrati, kada osim dva centra svi šutaju za tri strahovito i sa 8-9 metara.
Svi šutaju kao L.Bird, a atlete su koliko je bio Pipen. Moramo biti zadovoljni srebrom. Veliki je to uspjeh, ako se sjetimo propasti od 2005. god. do Dudinog povratka na mjesto selektora.

Миле

pre 7 godina

Честитке кошаркашима.
Остаје жал што није пружен јачи отпор у финалу, из неких разлога није било оне игре са пуно кретања која их је красила у првој утакмици. Биће да је прерано наступило задовољство освојеном сребрном медаљом.
Оно што ме брине за убудуће је плеј. Ми смо имали један сушни период у медаљама јер нисмо имали правог организатора игре (оно што је Хрватима пуно недостајало на овом такмичењу за још бољи резултат) све док се није појавио Теодосић. Њему свака част за однос и допринос репрезентацији, али он неће моћи још дуго, а на видику нема нити једног солидног плеја у нашој кошарци. Изгледа да је лакше и јефтиније купити исподпросечног (а за нашу лигу још увек доброг) Американца него ли правити такав тип играча, а чињеница је да га је најтеже направити.

objektivno

pre 7 godina

Nije sporno da su Amerikanci superiorni, za njih vaze drugacija pravila nego za sve ostale sportiste na OI, taj tim vredi vise u dolarima nego svi ostali sportisti na olimpijadi zajedno. E sad, ovakvi kakvi smo, igrali smo na pocetku ravnopravno. Amerikanci uplaseni, ne mogu kos da pogode. Sta nas je zakopalo? Njihov ofanzivni skok. Sta ima veze sto od straha kos nisu mogli da pogode kada mi nismo mogli da uradimo "box out" protiv njihovih sifonjera i nismo mogli da uhvatimo loptu pod svojim kosem. Da li bi tu dovodjenje Marjanovica nesto promenilo? Ne toliko da dobijemo utakmicu, ali zaista ne vidim i dalje da je to bila ispravna odluka da makar par minuta po utakmici nije mogao da igra Marjanovic koji je visi, jaci i sporiji, to jeste problem. Ali ubaciti Bircevica? Ajde za Stimca razumem, to je psiholoski zbunilo protivnika jer nisu znali sta on radi po terenu...

Objektivno

pre 7 godina

Ne mogu se oteti utisku da su se mogli prije svega bolje psiholoski spremiti za finale.Mentalitet pobjednika je takav da i kad nema sanse za pobjedu,pobjednici se nadaju.A nasi kosarkasi su usli u finale sa stavom "otkud ja ovde?"A trebalo je igrati.Ipak,cestitke za srebro.

marko

pre 7 godina

Mučno je čitati ove kritike. Da li smo nekada zadovoljni? Te Sale loš strateg, te arogancija, Bobi pa Bobi, Bogdan nema pojma, Teo preigrao...

Za sinoć je puno razloga za ovaj rezultat. Prvo ovi su daleko bolji da se ne lažemo. Amerikanci su igrali izuzetno motivisano u napadu, i sjajnu odbranu. Naši su odigrali mentalno i fizički dva izuzetno teška meča pre toga. Uvukla nam se nervoza, strah, i onda se igra prosto raspadne a protivnik melje. I to kakav, a i što i ne bi! To se desilo Litvaniji protiv Španije kad su izgubili 50 razlike u četvrtfinalu, kao i Australiji protiv nas.

Napravili smo neverovatan uspeh sa srebrom, ostaje žal za boljom partijom i to je to. Kada su u elementu - tako je u nadmetanju sa Boltom, Felpsom, Đokovićem, našim vaterpolistima... Nemate šta da tražite u finalu. Ne dramite molim vas više.

G.M

pre 7 godina

Najveca prevara ovog tima,u smislu ocekivanja I sta je pokazao. .ali ubedljivo. .Bogdan Bogdanovic. .to je Sale trebao da resi. .Bek Suter. .Strasno. .Kad se zakuva. .

mikele mad mike

pre 7 godina

KD, Melo, Irving.. Pored LbJ najbolji i najpoznatiji NBA igrači trenutno. Da li je realno da njih neko može da nadigra? O fizičkim aspektima da ne govorimo!

Aleksa

pre 7 godina

Ponovo bruka i sramota u finalu i to treba jasno i glasno reći. Ako Španci igraju egal sa njima i ako podnosljivo izgube svoja dva finala i polufinale jasno je koliko su se naši preplašili. Sve se videlo u nastupu Bogdanovića. Niko nas neće pamtiti kao druge na svetu vec neko ko je oduvan od amera. Niko kao mi nije oduvan u finalima na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima kao mi. A ovaj tim Amerike je daleko od nekog od koga se to ocekivalo. Što je najcrnje sad im je usadjen strah tako da ni naredne generacije ce da spuste koplja pre nego sto i krene meč.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (perko, 22. avgust 2016 11:53)

Ako si gledao utakmicu, Ameri su se sprdali sa Spanijom. Taktika je bila pusti Gasola da da svojih 30 poena, zaustavi sve ostale. Mi imamo drugi problem, mi smo tim, i kod nas nema individualca koji moze da igra kad svi ostali stoje. I zato ce uvek Spanija imati manji minus od nas. Ali upravo zato cemo mi u narednim godinama odvaljivati sve u Evropi pa i Spance.. Dakle nit su Spanci igrali egal, (igrao je Gasol koliko su ga pustili) niti smo mi oduvani manje ni vise nego svi ostali na turniru. Prosto su Ameri fizicki toliko superiorniji da nisu cak ni igrali kosarku, nego basket. I ako to ne vidis, bolje nemoj da gledas kosarku.

dragan

pre 7 godina

Kakve gluposti ovde ljudi pisu i dobiju gomilu pluseva. Uplasili se nasi vodjstva. Kako ne shvatate da su ameri igrali odbranu (u 2 i 3 cetvratini) kao sto smo mi u prve dve protiv Australije. A kroz takvu odbranu nista ne prolazi, mogu se sutirati samo isforsirane trojke koje ne ulaze (setite se Australije, 14 poena, ne koseva, za poluvreme, kao da je rukomet). Pri tome Ameri dodaju gas koliko im treba, ubace u 4. brzinu, u petu nisu ni ubacivali. Djuretn samo na trenutke. Nase prvo poluvreme protiv Australije, to je domet naseg tima, i to nam je donelo srebrnu. A domet za zlatnu, je tako igrati 4 cetvrtine sa kojom bi mozda imali neke sanse protiv Amera, ali to jos uvek ne mozemo. Ali ono sto mozemo je da i dalje drzimo drugo mesto u svetu.

BRUKA

pre 7 godina

Bruka! Ko može da pomisli a ne da kaže da smo mi velesila u košarci posle onog sinoć? Ko će da pamti srebro posle onakve sinoćne blamaže? Niko normalan nije očekivao pobedu ali onakva sprdnja?!

qwerty

pre 7 godina

(Plej, 22. avgust 2016 11:04)
Sinko svashta sam chuo i prochitao za zhivota, ali to shto si ti napisao je ubedljivo najveca glupost svih vremena. Bjelica u Nba ima jedva 5 poena po utakmici, smeju mu se ljudi, Boban je visok i to je sve, blage veze nema. Mozhe da se okupi reprezentacija sveta opet bi ih isti ovaj tim dobio 20+. Ti u zhivotu nisi pogledao Nba mech zato i pishesh svashta. Sinoc sam video brda ljudi kako uplacuju i p 10000 dinara na Srbiju i to potpuno samouvereni da cemo ih dobiti!!! Takva smo nacija i zato nam nema spasa.

Tyranos

pre 7 godina

Ponosan sam na ekipu ovo je maksimum maksimuma.
Sad smo uspeli da kao poslednji u grupi preko Australije i Hrvatske dodjemo do finala OI i nikad vise, treba da slavimo ovu srecu.

Aleksa

pre 7 godina

Trebamo da spustimo loptu i treba malo realnosti i iskrenosti. Amerima da je trebalo preko 50 razlike lsko bi to ostvarili.Imali smo puno sreće protiv Hrvata a Australija je pobedila više samu sebe nego mi nekom vrhunskom igrom.Da smo do finala naleteli na Španiju,Argentinu itd. sigurno ne bi videli finale.Sigurno nismo druga najbolja reprezentacija na turniru zato trebamo srebrom da budemo prezadovoljni a 3-4 naša igrača ga dobiše ni krivi ni dužni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 22. avgust 2016 11:54)

Zao mi je sto ti nisi gledao isti turnir kao ja. Ja sam gledao turnir na kom je favorizovana Spanija, koja je na sudijske zasluge dobila Australiju, Hrvatsku koju smo odvalili a onda slavili celu cetvrtinu, Litvanci su toliko van forme da su posle -50 uspeli da izgube sa samo -36 od Australije. Argentina je prestara i koliko su snage imali, toliko su i igrali. Australija je potpuno zaustavljena odbranom Srbije. Spanija je Australiju zastavila "flopping" igrom. Faul u zadnjem napadu za Spa ne bi sudili Partizanu u JSL. Jedino sto si lepo rekao to je "Amerima da je trebalo preko 50 razlike lsko bi to ostvarili". I to je jedino istinito. Tvoj komentar je mozda tacan za Svetsko, na Olimpijadi je Srbija bila najbolja reprezentacija posle "Monstars/NerdLucks" tima, a definitivno je igrala najbolju kosarku (Monstarsi su individualno daleko, daleko ispred, ali kosarku nisu igrali, davali su koseve)

kole

pre 7 godina

(expert, 22. avgust 2016 10:55)
imas na fiba sajtu ranking listu,a to sto nekom po subjektivnom osecaju hrvatska i australija u prvih tri u svetu to je njegov problem.ja sam izneo zvanicne podatke,nema sta meni da objasnjavas,zovi fibu pa im kazi kako stoje stvari...

autosovinista koji leči šoviniste za dž

pre 7 godina

Ajmo sad dežurni pametnjakovići, bivši fudbalski selektori, navalite. Ups, zakasnio sam. Ej budale, pa ovo je, zapravo uspeh, najveći mogući uspeh, alooo!!! Ameri si sa Kanadjanima, izmislili košarku!!!

Vlado

pre 7 godina

Sa Marjanovicem bi dobili na skoku i zao mi je sto nije igrao. Svako da se stavi u njegovu kozu bi isto postupio ipak je njemu bilo vazno da sebi osigura ugovor u nba. (I svako od nas nebi rizikovao da se povredi na turniru jer ako se povredi gubi milione).
Mozda je djordjevic trebao da ga pusti al nije na meni sta je on trebao, trener zna uvek sta je najbolje i zbog cega nije hteo da ga pusti bez odigranog turnira.
Ne osudjujem ni Marjanovica ni djordjevica. Igrace Marjanovic u sledecim utakmicama kad stekne u nba status kakav zasluzuje.

svetlana

pre 7 godina

Ovdje neki kazu da nijesmo zasluzili srebro jer nijesmo odigrali sa Spanijom i Argentinom...?Mislim,o cemu vi to? Ja mislim,da sa onim zarom,kojim su momci igrali do finala pobijedili bi obje selekcije.Australija je juce zahvaljujuci sudijama ispustila pobjedu,pa zar sad da kazemo da su Spanci bili mnogo bolji.Jesu zahvaljujuci imenu koje su stekli.Nista vise.Gdje ima takmicenje i u cemu da svak igra sa svakim.To su nebuloze.Pobijedili smo one koji su nam stavljni na put do modalje i tacka.Cemu prica tipa"koga smo mi pobijedili".Pa sve one koje smo trebali da pobijedimo.A sto se tice Amerike,pobijedicemo ih kad budemo imali momke koji se nose sa njima u NBA,kao sto smo ih pobijedili u Indijanapolisu.To je tako.Treba jos da jedemo i porastemo za to.Svaka cast momci,donijeli ste srebro kuci.Budite ponosni a i mi sa vama sto vas imamo.

nenad

pre 7 godina

@Walter White

Upravo je realan odnos američke i evropske košarke. Shvatite da oni igraju koliko im je potrebno. Ta ista Španija koja te oduševljava poslednje dve olimpijade je tada u grupi sa njima igrala 119-82 (Peking) i 100-78 (London). Da su se osećali nesigurnije i da su hteli, veruj u finalu bi bila još veća razlika.

L.M.

pre 7 godina

Kosarkasi SAD se sa kosarkom radjaju, kosarku disu 24 sata svakog dana u svom zivotu, nose je u svakoj celiji i pori svog bica, zive i osecaju. Uz dobar strucni stab i to je to. Cestitke srpskoj ekipi na srebru, ogroman je to uspeh, samo je br 11 trebalo ubaciti od 2. cetvrtine.

Podunavac

pre 7 godina

Polako ljudi, taman do sledeće olimpijade će da stasaju Guduric i Zagorac koji izgleda pored znanja imaju i m.da, Uz Jokica sa još četri godine u NBA biće to dobra ekipa.

Pop

pre 7 godina

Ne razumem u cemu je problem. Da li smo mi pre 2 godine bili bolji od Spanaca? Nismo.
Da li smo bolji od njih danas? Takodje nismo. To je cinjenica. Ali nismo mi krivi sto su oni imali 2 poraza u grupi.
Ovaj put ih je losiji start na prvenstvu kostao sjajnije medalje. Sa svim ostalim ekipama, ukljucujuci i pominjane Argentinu i Litvaniju, mozemo ravnopravno igrati.

Marko

pre 7 godina

Ko je gledao utakmicu, video je da oni nisu odigrali ništa specijalno a ja bih rekao taman dovoljno da nas dobiju 30 razlike! Jednostavno to je neki drugi nivo košarke i da su hteli bilo bi i puno više razlike i zato nema razloga da žalimo već da slavimo, ovo je bukvalno kao da smo uzeli zlato!

ns

pre 7 godina

Ljudi, treba imati u vidu ko nam je juče bio protivnik. Uz dužno poštovanje i bez ikakvih rasnih predrasuda, današnji afroamerikanci su potomci robova dovedenih iz Afrike. Birani su najjači, najbrži i najzdraviji. Afroamerikanci su nastali robovlasničkom selekcijom najboljih afričkih gena. To je jedan od razloga zašto su superiorni u odnosu na druge.

Nba

pre 7 godina

Kad se odigra onakva partija u polifinalu, po nekom nepisanom pravilu sledeca utakmica bude dosta slabija, i to ne vazi samo za nase, nego je generalno tako. I obrnuto, losija partija sledeca je mnogo bolja, primer cetvrtfinale vs Hrvatske, samo smo jednu cetvrtinu dobro odigrali sto je bilo dovoljno... A Ameri su u polufinalu odigrali ne bas dobro protiv Spanije, a mi odlicno vs Australije i nije bilo sanse a ni snage da odigramo makar poluvreme protiv USA egal. Tako da je ovo plafon sa ovim timom, uz Bjelog i mozda Marjanovica to moze biti egal tri cetvrtine, ali u svakom slucajz KAPA DOLE MOMCI!

Milos

pre 7 godina

Zašto trenera Usa uporno zovete Kšiševski? Ako je već namera da pišete onako kako se zapravo izgovara na Engleskom onda treba da piše Šiševski jer se ni K ne izgovara. Mada je meni naša verzija Križevski mnogo gotivnija...

kole

pre 7 godina

@(srdan, 22. avgust 2016 10:45)
ti si verovatno i iliju petkovica podrzavao kad je zvao sina u reprezentaciju,covek se kvalifikovao naravno da moze da radi sta hoce.mi smo zato i izgubili od argentine 6:0 jer nije njega bilo da navija na klupi...

bobbie

pre 7 godina

Ovo nije njihov najjaci tim i opet su nas prebili.Jednostavno Ameri su deset godina ispred svih.Mi smo posle Spanaca najjaci u Evropi mada Francuzi isto tako nikad nisu igrali u najjacem sastavu.Niko nije realno ocekivao zlato ali kad smo vec tu dosli momci su dali sve od sebe.Pojedinci su vec bili potroseni a nekima jednostavno tu i nije bilo mesto.

aleksandar

pre 7 godina

ovaj teodosic isao kao na solo akcije da bi otiso u nba
(axminator, 22. avgust 2016 10:54)ne budi kao ovi iskomleksirani gubitnici koji pljuju Bogdana,prvi put vidim komentar navijaca KK PARTIZAN koji objavljuje ovako nesto.Teo je najbolji plej Evrope i to ce i biti,kao sto ce i Bogdan biti najbolji igrac Evrope,jedna utakmica to ne moze da promeni.

000

pre 7 godina

Sta je pljuvaci? Ne valja vam srebro? Momci su dali sve od sebe. Amerika je sinoc dva tima mogla da sastavi ladno. Uslovi su neuporedivi u kosarci, u Srbiji i Americi. Bravo, momci. Veliki zasluzeni uspjeh. Jedino sto ne zasluzujete je ovaj narod idiotski koji nezna da vas cijeni, kad od nicega napraviste srebro.

vince carter

pre 7 godina

Kao sto sam rekao mi se uplasimo od njih,nismo cak bili ni agresivni kao protiv australije a i durant je prelomio,ulazilo mu je sve,posle je bilo lako. Kao sto sam rekao ljudi preteruju sa njima dotle da bi dobili svakog sa 80 razlike wtf?? Oni bi verovatno izgubili od spanije da su bili tu mark gasol i ibaka gde bi se mogli oprostiti od ofanzivnog skoka,nemojte mi pricati kako nije igrao lebron i ostali jer oni tim sastavljaju od 52 drzave,spanci nisu u zenitu vise a kada su bili namucili su u oba finala mnogo jaci usa tim,sa ovim ne bi imali problema,mogli su i sad da ih pobede ali promasise brdo otvorenih suteva a i ovako samo sest razlike.

Walter White

pre 7 godina

Ovo nije realan odnos evropske i americke kosarke,svako ko tako misli neka pogleda finale proslih i pretproslih Olimpijskih igara gde se Spanija nosila do samog kraja sa mnogo jacim Usa timom a cak sada kad su prosli zenit su pruzili jaci otpor u polufinalu nego mi u finalu.Istina je da smo mnogo jeftino uzeli ovo srebro,sa spancima i litvancima nismo ni igrali a od francuza smo izgubili.Zlonamerni bi rekli da smo kalkulisali,mi trenutno nismo ni najjaca reprezentacija u evropi,kada budemo imali 4-5 nba igraca koji imaju ozbiljnu ulogu u svojim timovima a nisu epizodisti kao Bjelica i Marjonovic tada mozemo da se nadamo necemu,do tada su za nas rezervisana srebra i bronze.

Objektivan

pre 7 godina

Meni stvarno nije jasno da ljudi ostavljaju ovoliki broj negativnih komentara ovde?!?!?! Naša reprezentacija je osvojila srebro i to je činjenica, na tome im treba čestitati i diviti se tom uspehu!! Kakve veze ima da li smo igrali protiv top 10,15 ili koliko već??? Sistem takmičenja je turnirski, po grupama znači sistem nameće protivnike i tu nema diskusije. Naravno Ameri su mnogo bolji od nas, jednostavno to je druga vrsta igre, možemo se nadati pobedi nad njima kad najmanje 3-4 naša igrača bude imalo značajne uloge u svojim NBA timovima (Bjelica, Bobi, Bogdan, Jokić, Teo...) do tada možda...slučajno. I naravno sigurno je da ovoj reprezentaciji treba Bobi, Bjelica a u dužem periodu Gudurić, Zagorac...Mislim da će mo već na idućem Evropskom uzeti zlato, jer Španci ostaju bez najboljih igrača kao i Francuzi. I još jednom, BRAVO SRBIJA!!!

Magični napitak

pre 7 godina

Nema se šta prigovoriti članku, sve to stoji čestitke selektoru i igračima za srebrnu medalju. Mislim da bi sve dok ne podležu doping kontroli amerikancima trebalo davati zlato bez učešća u takmičenju a svi ostali u borbu za srebro. Ovako je besmisleno.

novikorisnik

pre 7 godina

možda nisu bolji od španije, australije, hrvatske i ostalih top 10 reprezentacija kako neki pišu, i možda nisu dobili ni jednu ozbiljnu reprezentaciju kako opet neki hejteri pišu, i možda sale nacionale nema pojma sa trenerskim i selektorskim poslom, ali čovek zna da dovede reprezentaciju do finala i da osvoji medalju, a to je ono što se na kraju računa i ono što ostaje upisano u istoriju...

Neo

pre 7 godina

Sad ćete da mi nalupate minuse ali moram ovo da primetim. Mislim da su naši imali baš mnogo sreće. Koga smo pobedili da bi smo došli do finala: Venecuelu, Kinu, Hrvatsku i Australiju. Nikad lakši put do medalje... Mene oduševilo kako smo igrali protiv Amera u grupi, ali očigledno da su oni tada igrali sa pola gasa što je dokazalo ovo finale. Žao mi je što su se naši predali posle 8 minuta. Ako Marijanović i Bjelica opet ne budu igrali, plašim da ćemo se neprijatno iznenaditi na sledećem prvenstvu...

igor

pre 7 godina

Молио сам Бога да стану,да не буде 50 разлике.Чини ми се да су ту мало попустили у хвала им на томе.Момцима и Салету нема се шта замерити,разлика у квалитету је више него очигледна.Честитке на сребру уз жељу да сазру ,ојачају још више и ако да Бог следећи пут покажу зубе Америма.

Veder

pre 7 godina

Da se razumemo niko normalan nije verovao u pobedu,ovde je rec o kukavickoj igri i neznanju selektora,kojeg uzgred mediji velicaju i pravdaju njegove pogresne poteze.Izostaviti Marjanovica zbog inacenja i nametanja autoriteta je cista glupost, jer mi nismo imali centre pod kosem!On je jedini koji bi mogao kolko-tolko da se nosi sa njihovim igracima. Taktika nula,borbenost nula,klupa nula...prava je sreca da nisu hteli da nas do kraja ponize jer ipak je finale Oi, za razliku od nas koji smo se obrukali u finalu sramnom igrom i nezalsganje.Izgubiti od Amera nije sramota jer su vanzemaljci, al je sramota ne pozvati mnogo bolje igrace od ovih koji su sedeli na klupi potpuno beskorisni samo da bi im se namakla medalja,a vidljivo je svakome da oni ne bi mogli igrati ni za nizerazredne klubove a kamoli reprezentacije,sto je svakako bitno objasnjenje koje selektor treba da iznese, jer jedno je biti vrhunski igrac a drugo selektor koji od 'doktorske disertacije'zavrsi sa amaterskim pristupom.Zar vam to nije malo cudno?

Mima

pre 7 godina

Ne znam cemu momke iz USA prozivati da su GMO, dopingovani i slicno? Mi smo krivi. Posle dobrog pocetka, sve se steglo, i ruka i srce i zavladala je nervoza. Nismo mi igrali samo protiv Amera, vec protiv crnaca, koji lete po terenu u njihovim utakmicama. Ovo nije nista kako se tamo igra. To je jedna sasvim drugacija kosarka, tako da ruku na srce... Pobedu nisam ocekivala, ali ni ovako veliku razliku. Mi smo se jednostavno pogubili.
Bez obzira na to, svaka cast nasima. Srebro nije mala stvar. I kako je bilo u grupi, nisam ni o ovome sanjala. Bravo momci i hvala za sve!

realno

pre 7 godina

Ameri došli sa trećom ekipom i takvi mogu nakantat koga žele sa 50 razlike ko od šale. To je svemirska košarka. U košarci treba ukinut natjecanje za zlato. To odmah dodjeliti Amerima a turnir organizirat za srebro i broncu.

perko

pre 7 godina

Ponovo bruka i sramota u finalu i to treba jasno i glasno reći. Ako Španci igraju egal sa njima i ako podnosljivo izgube svoja dva finala i polufinale jasno je koliko su se naši preplašili. Sve se videlo u nastupu Bogdanovića. Niko nas neće pamtiti kao druge na svetu vec neko ko je oduvan od amera. Niko kao mi nije oduvan u finalima na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima kao mi. A ovaj tim Amerike je daleko od nekog od koga se to ocekivalo. Što je najcrnje sad im je usadjen strah tako da ni naredne generacije ce da spuste koplja pre nego sto i krene meč.

Plej

pre 7 godina

Ovo nije realna slika snage nase reprezentacije. Falio nam je vrhunski all round igrac Bjelica i dominantni centar Marjanovic da bi dobili Amere. Svima na svetu je jasno da Srbiju mogu da dobiju samo ako zaustave Tea, spoljnu rotaciju bekova, otvorene suteve Bogdanovica i ako razbiju nasu blokadu reketa. E, sad, vecina reprezentacija nema snagu za tako nesto, ali Ameri imaju. Da je tu bio Bjelica, imali bi jos jedno resenje u napadu, a da je tu bio Bobi imali.bi dominaciju u reketu u defanzivnom skoku i univerzalno resenje u napadu tipa ako ne znas sta ces daj loptu Bobiju. Bogdanovic se potrosio u odbrani na Durentu i naravno da u napadu nije.mogao nista da.uradi. U svakom slucaju, SALE svaka cast!

anica

pre 7 godina

On je dao 24 poena za poluvreme a mi 29 ukupno...jezivo.
Nema se sta zameriti, jednostavno fizicki ne mozemo da im pariramo, jedu nas za dorucak, a tek sto se tehnika razlikuje, sto odudaraju u svim aspektima. Mnogo su uigrani, i imaju odican sut za tri poena.
Ove Olimpijske igre su zaista bile sa pocetka lose za nase sportiste, ali smo na kraju pokazali koliko vredimo, u timskim sportovima smo uvek u vrhu i ponosna sam zbog toga, imati medalje u kosarci odbojci vaterpolu, to je za ponos...nesto sto je godinama tako, i odbojkasi da su otisli uzeli bi garant medalju, uostalom pobednici su svetske lige.
Nazalost, koliko god da su Bogdanovic i Teodosic odlicni kosarkasi, sinoc se nisu videli, i to je ta razlika. Sta je jedan Teo u CSKA a sinoc nije mogao da opepeli...kao sto smo mi sila u vaterpolu tako ovi u kosarci.
Mislim da je mozda greska sto Nedovic nije igrao od starta, ali dobro..selektoru se nema sta prigovoriti.
Hvala svim nasim sportistima, divno je bilo pratiti vas.
Ziveli!

Goran

pre 7 godina

Mora mnogo vise nasih igraca da se upusti u nba da bi bili konkurenti. Sa vise nba igraca imali bi i vise iskustva protiv ovih igraca i vecu sansu za pobedu, kao Pedja i Divac nekad. Ovo sto su momci uradili je podvig i veliki uspeh, realno, a za 4 godine sa vise iskustva u nba ligi mozda i uspemo da budemo bolji. Da se razumemo, ja mrzim nba ligu, ne mogu da je gledam koliko mi sve to ne lici na kosarku, ali moramo da imamo igrace loji imaju iskustva igre protiv amera i to je to.

Marinko

pre 7 godina

Jedina nada da uzmemo zlato je da ponovo pocnu da salju klince na SP i OI. Citao sam i slusao/gledao o ideji da salju igrace do 23 godine.

Nasim momcima svaka cast. Dobili su one utakmice koje su morali da dobiju. Nama jedan igrac, za razliku od team USA, mnogo, mnogo nedostaje. Oni su lagano kod kuce ostavili tri vanzemaljca, Lebrona, Stefa, Rasela, i opet su nas oduvali sa terena. Ugazili su nas na SP i OI. Ugazili su i onu mnogo jacu generaciju 1996, mada je i njihova bila skoro pa originalni dream team. Super je srebro.

djc-xxx

pre 7 godina

Atlanta (1996.):
ŽELJKO OBRADOVIĆ: "Momci večeras nemamo šta da tražimo protiv Amerikanaca…Jbg…igrajte do 10-tak minta pred kraj…Šta da vam kažem…"
ZORAN SAVIĆ: "Ne mogu ja, bolan to…Željko, objavi da sam se povredio u polufinalu!
VLADE DIVAC: "Jer baš moramo da… Hajde, ja ću što pre da napravim pet faulova, pa bez Zorana i mene će ionako biti to...
Rio (2016.):
SALE ĐORĐEVIĆ: "Momci večeras nemamo šta da tražimo protiv Amerikanaca…Jbg…igrajte do pred kraj prve četvrtine …i ako zatreba u četvrtoj četvrtini…da ne bude baš 50 razlike…Šta da vam kažem…"
MOMCI SVI OD REDA: "Nema problema Sale!"

Java

pre 7 godina

E ljudi sto pominjete doping - prvo crnci su fizicki jaci, i Francuzi su fizicki jaki ali nemaju populaciju i popularnost kosarke kao USA. Stanite vi u biciklistickim pored crnca ako smete. Drugo - kako onda sutiraju onako precizno i pouzdano? Nemojte lupati, tamo se trenira i radi mnogo jacim intenzitetom. Uostalom svi koji su u americi proveli vreme su unapredili individualnu igru. Ajd pozdrav, odlicni su nasi i svaka im cast ali za amere smo klasa ispod.

dostojevski

pre 7 godina

Bircevic nije za kosarku. Tuzno ga je gledati u reprezentaciji. Bukvalno bilo ko drugi, bilo ko bi bio bolje resenje. Ni volje, ni talenta ni znanja nema Birca da bi igrao i za mnogo slabije reprezentacije od nase.
(Dookie, 22. avgust 2016 10:33)

plakaces zbog njega ove godine

Srbin

pre 7 godina

Prvi: niau mu jasni komentari tipa da su momci kalkulisali grupu da bi dobili hrvate za protivnika jer su se mecevi u toj grupi igrali dan kasnije. Nasi su bili spremni i za Spaniju. Da nisu mozda Hrvati kalkulisali?!! Uzgred i Hrvatska ima sjajan tim, pa sledece evropsko bice troboj nasih,hrvata i litvanaca. Srebro je veliki uspeh. Uzgred ovaj sistem takmicenja je fatalan. Ako vec nema prostora za 4x4 grupe bolje i 4x3 pa prvi i drugi dalje i tako redom. Ne bi bilo kalkulisanja.

Jim Beam

pre 7 godina

NBA i evropska košarka su nebo i zemlja. Oni su toliko fizički i tehnički dominantni da je ovo normalno i očekivano. I ako mislite da bi Bjelica i Bobi nešto promenili grdno se varate. Svi šutiraju bolje nego ostali, svi skaču više, svi igraju 1 na 1 bolje i kada hoće stegnu odbranu da ne možemo ni mi ni Španci da dišemo. Nema tu taktike koja to može braniti. Jedino da ih baš baš ne ide, a nas krene, ali to će se desiti jednom u 200 partija. I tada će biti gusto.

San Antonio Spurs

pre 7 godina

Tokijo 2020:
1. Teo(33 godine), Jaramaz(25), Radanov(22), Jović(30), Peno(23)
2. Bogdan(28), Gudurić(25), Marinković(23), Aranitović(22)
3. Zagorac(25), Kalinić(29), Gagi(31)
4. Bjelica(32), Simanić(22), Glišić(22), Mačvan(31)
5. Jokić(25), Boban(32), Radulja(32), Pecarski(20), Milutinov(26), Koprivica(20), Petrušev(20)

Naše vreme tek dolazi!!!

Molder

pre 7 godina

Ja sam ponosan I na mušku I na žensku košarkašku repku. Od Amera smo daleko, ali imamo još rezervi (Bjeli, Boban, jednog dana Gudura). Uskoro bi mogli odigrati sa njima važnu tekmu, na oko 10 poena, ili čak I manje. Realno su bolji, jači. Realno, mu smo odlični. Ja prezadovoljan.

Срђан

pre 7 godina

Без обзира на квалитет америчке репрезентације, нема оправдања за овако убедљив и понижавајућ пораз, поготово што је утакмица у групи и прва четвртина показала да можемо да се носимо када смо ментално сталожени. Нажалост, чим су се Амери одмакли на +6 почела је паника, нервоза, рука се стегла, потпуно смо паралисани у нападу, што се касније одразило и на одбрану, и тек тада почиње Дјурантово иживљавања, док је на почетку промашио прва два шута.

KarBan

pre 7 godina

meni je jako drago sto smo mi svi pomalno tuzni i nezdovoljni! i to je dobro za nasu kosarku! da bi se popeo na najvise postolje moras non stop biti gladan, a mi smo i dalje gladni! nema oprostaja od reprezentacije, nema hvalospeva itd, nego nada da cemo amere jednom dobiti! to je jedini nacin da poguramo dalje, da zbijemo redove jos vise, da se sledeci put svi odazovi bez dodatnih izgovora, da klinci ostave nintendo i druge gluposti i da izadju ispred zgrade na basketicu! samo tako ostajemo zemlja kosarke, jer sada jesmo, ali glad nam garantuje da ce mo i dalje biti!

Napred Srbija

Samuraj

pre 7 godina

Generalno sam prezadovoljan igrom nase reprezentacije na turniru, srebrna medalja na OI nije mala stvar nikako, vec za najvece postovanje, pogotovo kad se setimo da su nasi 1996 sa daleko jacom reprezentacijom ostvarili isti rezultat.

Ono sto je vecina primetila, psiholoski aspekt je ono sto nas je najvise udaljilo od ravnopravnije borbe sa USA. Da smo tu bili na nivou na kojem smo bili u polufinalu, bilo bi u najmanju ruku zanimljivo finale. I to je po mom misljenju kljucna stvar na kojoj bi morali da porade. Svi znamo da svi oni znaju da ubace trojku, a kamoli one silne zicere pod kosem, tako da je ocigledno koliko je psiha tu imala udela.

Teodosic je bio odsecen skroz iz igre, jer su ameri dobro postavili odbranu na njemu, tako da kad je vec bio fokus tu, ostali igraci su morali da iskoriste prostor koji bi se zbog toga potencijalno otvorio. Tea su fizicki izmorili flasterom, tako da nije moglo ni da se ocekuje da unese i loptu i cuvare u kos. Treba primetiti takodje da je Kajri Irving dobio 4 licne relativno brzo, dve mu je Teo iskusno nabacio igrom ledjima ka kosu, sto samo govori o njegovoj raznovrsnosti i inteligenciji. Ipak, jedan genije nije dovoljan protiv skupa tako dobrih individualaca, pogotovo kad se uzme u obzir to da ni bazen nismo mogli da pogodimo.

Sve u svemu, veoma sam zadovoljan, a da bi smatrali ovo finale uspesnim, potrebno je da u narednom takmicarskom ciklusu vidimo pomak na psiholoskom planu. Tek onda ovo finale ce dobiti smisao.

Stefan

pre 7 godina

@(NIkola, 22. avgust 2016 10:14)

Amerikanci nisu nista posebno odigrali? Odigrali su sasvim dovoljno da dobiju utakmicu bez ikakve sumnje da li ce uzeti zlato ili ne, tako da ovaj poraz nema veze sa igrom Srbije vec sa dobrom igrom Amera.

A posto sam video da pises malim slovom Amerikanci i Durent a sve ostale nacije koje si napomenuo pises velikim slovom jasno mi je odakle dolazis.

POPE

pre 7 godina

Trebamo da spustimo loptu i treba malo realnosti i iskrenosti. Amerima da je trebalo preko 50 razlike lsko bi to ostvarili.Imali smo puno sreće protiv Hrvata a Australija je pobedila više samu sebe nego mi nekom vrhunskom igrom.Da smo do finala naleteli na Španiju,Argentinu itd. sigurno ne bi videli finale.Sigurno nismo druga najbolja reprezentacija na turniru zato trebamo srebrom da budemo prezadovoljni a 3-4 naša igrača ga dobiše ni krivi ni dužni.

sdned

pre 7 godina

Neka kaže ko šta hoće - momcima i Saletu svaka čast! Hrabrost je izaći na crtu GMO NBA Amerima, a poraz uopšte nije tako katastrofalan kakvim ga neki prikazuju.
Ipak, može naš tim bolje, a to zna narod a zna i tim.
Ponavlja nam se isti problem - držimo se sa Amerima 10-15min. u borbi a onda uletimo u njihov način igre, a to odmah znači ubrzanje koje nama ne odgovara, odbrana nam se 'proredi' a u napadu počinjemo sa nerezonskim šutevima.
Niko se sa Amerima ne treba i nemože 'nadtrkivati i nadbacivati trojki', njih treba iznenaditi taktikom, ritmom, lucidnom igrom...
Saletu svaka čast, zaslužio je naše poverenje 100%, ali ipak nam treba Marjanović... možda je i Nedović bez razloga 'uspavan' na turniru... OK, biće bolje idući put!

srdan

pre 7 godina

2 srebra i jedno 1/2 finale xa 2 godine,
NAKLON DO PODA.
Sale je napravio ekipu i to mu se vraca. Svi mi koji pratimo kosarku znamo da Stimac i Bircevic nisu medju naj 12 igraca koje ova zemlja ima, ali isto tako je puno zahvalnije imati na klupi jednog Stimca koji je najveci navijac u dvorani i na - 20 i da sve od sebe onih par min sto odigra nego nekog nezadovoljnog na klupi (lex Radmanocic 2002).
meni je samo zao sto je Nedovic ispao iz rotacije na vanjskoj liniji mislim da on ima vise kosarke u sebi nego Jovic.
sve u svemu,veliki uspjeh je posrignut, kontinuitet nastavljen. SVAKA CAST

drax

pre 7 godina

Ja mislim da mi nista nemamo sto moze da odgovori na onaj tim USA u svakom mogucem segmentu igre su bolji a zelja i zalaganje vise steti nego sto koristi (pogledaj Bogdanovica).Nema nacin da se pobedi onaj tim kad igra full snagom u odbrani.Osetili smo sta Austalijanci osetise.

bandera

pre 7 godina

Vidim niko ne prica o uzasnom sudjenju u prvoj cetvrtini. Nasima nije dozvoljen bilo kakav kontakt u odbrani i mogli su svi podobijati po četiri lične u prvoj četvrtini samo da su nastavili da igraju bilo kakvu odbranu. E tu se i utakmica slomila, jer kada se četiri puta uzastopce svira nepostojeći, ili u najbolju ruku sumnjiv faul, onda to ubije bilo kakvu želju za takmičenjem.

Nikola Sremuš

pre 7 godina

Morali bi malo da obratimo pažnju na ta finala ako ih već igramo?! Dva puta Amerikanci pa i Španci na Evropskom su nas odrali 30-40 razlike?! Ovo sinoć nije ličilo ni na šta, naši totalno pogubljeni. Kako smo igrali najbolje govori Kalinićeva izjava posle dodele medalja.

Stars and stripes forever...

pre 7 godina

Bogovi kosarke su samo jedni. Zlato uzimaju Bogovi, a drugi nek se redjaju kako im volja. Pravo uzivanje je bilo gledati vanzemaljsku kosarku sinoc. Cast i privilegija. : )

Zemunac

pre 7 godina

Jedini recept za pobedu je da damo srpsko državljanstvo za jedno 15 kvalitetnih NBA igrača tamne puti i Đorđević da ih pozove u reprezentaciju.

expert

pre 7 godina

drugi na svetu, koji nisu uspeli da pobede ni jednu ekipu iz top 10
(kole, 22. avgust 2016 10:23)

Da čujem, ko su top 10? Ako Australija i Hrvatska nisu (a realno je Australija u top 4, gde je i završila), možda je Litvanija, koju su obe zgazile, a Španija je ponizila sa 50 razlike? Možda Francuska protiv koje smo namerno izgubili dobijen meč da bismo izbegli Amere do finala? Možda Brazil, koji na svom terenu nije uspeo da prođe grupu i koga smo na svetskom odvalili 28 razlike? Možda Argentina, koja je izgubila od raspale Litvanije i koju vade tri penzionera? Možda Grčka ili Italija, ali kako njih da pobedimo kad nisu ni učestvovali (pobeđivali smo i jedne i druge na prethodna dva takmičenja)?

Jedina reprezentacija bolja od nas koju smo izbegli na putu do drugog mesta jeste Španija, ali ko im je kriv što nisu igrali ljudski od početka i završili kao prvi u svojoj grupi. Pa i ta Španija je osvojila EP izgubivši od nas. I tek će da gubi sad kad im se pola generacije povlači.

Na putu do ove medalje u poslednje tri godine pobedili smo sve osim SAD i Litvanije. Od Litvanije smo izgubili na jednu loptu u najgorem meču koji su naši odigrali u te tri godine. I sve to smo uradili, a da nijednom nismo bili kompletni. Naklon do poda, pljuvači laku noć.

Dookie

pre 7 godina

Bircevic nije za kosarku. Tuzno ga je gledati u reprezentaciji. Bukvalno bilo ko drugi, bilo ko bi bio bolje resenje. Ni volje, ni talenta ni znanja nema Birca da bi igrao i za mnogo slabije reprezentacije od nase.

Miki

pre 7 godina

Ljudi budite pozitivni!! Sledecih 5 -10 godina vladacemo evropom i priblizicemo se Americi, sad doslo vreme za dovidjenja- Stimac, Bircevic, Simonovic, red za mladje igrace da osete evropsko , Zagorac i Gudorovic su najblize naravno Bjelica da se oporavi i da nam Marjanovic konacno dobija sansu

kwamo

pre 7 godina

hajde da racunamo uspeh samo srbije (ne sfrj,sej i scg,samo srbije),mi smo prosecna ekipa,nismo svetska velesila. koliko imamo medalja od kad smo samo srbija? 2 srebra i odmah velesila. mi smo kao valensija i atletiko madrid,osvajali nesto,ali lš ne,po dva puta porezeni u finalima. i aj sad,oni su kao bolji od mancester,bajerna,juvea.......aman bre ljudi. ako nas politicari ponizavaju,nemojte i vi

Rale

pre 7 godina

Pita mene žena (laik za kosarku) "Kako to da nas ovi Amerikanci ovako lako dobijaju", kažem joj "Ljubavi ovi Ameri su svi redom na teskim sportskim drogama, steroidima itd.. duplo jači,brži..". Odgovara mi ona ko iz topa "Pa što se naši malo ne ušpricaju?" ������������

SudijaFalkone

pre 7 godina

Ne pratim košarku, pa će pitanje biti mnogima smešno. U čemu je kvaka? Kako Ameri toliko dominiraju u košarci? Zašto se isti sistem selekcije, treninga i pripreme ne primenjuje i u Evropi? Čestitam našim reprezentativcima.

kimiko

pre 7 godina

E sada posto smo prespavali,molim za objektivne komentare.Pre svega kritika sa poukom,kulturno,gospodski.Naravno i pohvale,mada nam to nece mnogo biti od koristi.
Glavno pitanje je: Kako se suprostaviti americkim kosarkasima? Da li da angazujemo neke strane igrace,dati im drzavljanstvo? Nesto slicno kao i Page u zenskoj reprezentaciji...

biće bolje

pre 7 godina

Nismo odigrali kako umemo, ali da se ne zanosimo i da jesmo ne bi moglli da pobedimo. Naši su delovli umorno i iscrpljeno a ameri kao da su tek počeli turnir, ili su atletski mnogo jači ili koriste neke preparate. Svaka čast našim momcima treba im čestitati na uspehu

pribil

pre 7 godina

Moje misljenje da bi Spanija pruzila jaci otpor. 82-76 u polufinalu je dokaz. Nasi su se potrosili fizicki. Nisu imali snage sa nagruvanim amerima. Ipak svaka cast!

bla

pre 7 godina

Jel igrao bogdan bogdanović? Mnogo su nam skokova uzeli, to je bilo očigledno da skok nismo mogli da konrolišemo..iz jednog napada oni izvuku tri šuta za tri poena... To nam je pravilo probleme... Trebao nam je jedan dominantan centar, neko visok kome je skok glavna osobina... Samo da smo imali bar jednog takvog... Ne znam slabo se razumem je l imamo mi nekog dominantnog centra..? Računam da imamo sale bi ga pozvao sigurno... Ne bi se inatio
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lovernj, 22. avgust 2016 10:22)

na bi nam niko pomogao. taj koga moze da zove je previse spor, a ne moze da fali posto nikada i nije igrao za reprezentaciju. uostalom postoje uslovi da bi se igralo za reprezentaciju Srbije. u ovom trenutku to su bile kvalifikacije ko nije hteo da igra tu nije imao sta da trazi na olimpijskim igrama. jednostavno zar ne!!?? ovo je bilo najvaznije takmicenje u prosle 4 godine, a neko nece da igra da bi smo otisli tamo i taj posle zasluzuje da ga toliko ljudi brani, a da nismo otisli bila bi potpuna kastrofa??!! da li je to moguce

lovernj

pre 7 godina

Jel igrao bogdan bogdanović? Mnogo su nam skokova uzeli, to je bilo očigledno da skok nismo mogli da konrolišemo..iz jednog napada oni izvuku tri šuta za tri poena... To nam je pravilo probleme... Trebao nam je jedan dominantan centar, neko visok kome je skok glavna osobina... Samo da smo imali bar jednog takvog... Ne znam slabo se razumem je l imamo mi nekog dominantnog centra..? Računam da imamo sale bi ga pozvao sigurno... Ne bi se inatio

Black George

pre 7 godina

Spasoje, odlicna analiza. Sve je na mestu.

Ako bih mogao da dopunim odnosno dodam jos nesto to je psiholoski aspekt utakmice, jer mislim da smo tu mozda vise popustili nego na fizickom delu.

Naime, mi smo odlicno postavili odbranu i u napadu smo se jos i nekako drzali. Provalili su nam malo igru, zatvorili pik en rol i utrcavanja, udvajali Teodosica - to sve stoji. Medjutim kad je krenulo Durenta ono ludilo od suta preko ruke sa 10 metara, mi smo videli da nam taktika nece nesto pomoci i proradio je instinkt za prezivljavanje - reptilski mozak - koji kaze - bori se, pobegni ili se zamrzni.

E mi smo se zamrzli i nismo mogli ni otvorene suteve da pogodimo. Cista psihologija.

Ne kazem da bi smo ih pobedili, samo mi je zao jer znam da mozemo mnogo bolje da odigramo, i da pruzimo sebi i svetu jednu lepu kosarku i malo cvrsce finale.

Ako na necemu jos imamo da radimo za sledeci put to je ta psiholoska priprema, da vidimo sta treba da se uradi da nasi izadju na teren protiv Amera napaljeni kao u onoj utakmici protiv Australije. Da vidimo zasto ne moze da se probije ta psiholoska barijera drugi put.

Ali to imaju sve ekipe, ukljucujuci i Spance, tako da to je problem ovog "ostatka sveta" a ne specificno nas problem. Kad to prevazidjemo, vrlo malo nas deli od pobede.

I na kraju, svaka cast Saletu Velikom i ovoj divnoj druzini i hvala im za ove 3 godine divne igre i sjajnih rezultata.

Ao

pre 7 godina

Teodosic me je odusevio. Covek ima petlju svaka mu cast. E sto se Krizevski tice, covek je napravio najbolju taktiku protiv nas od kad pratim ovaj nas tim. Znao je da sve krece od Tea, sto nije tesko, Ali je I znao kome da provocira sut. Nisu nasi lose odigrali jer Nam nije bio dan, vec jer Nam nisu dozvolili. Takticki su odigrali vrhunsku utakmicu u odbrani. O napadu necu da pricam. Svaka cast na ovoj bronzi, ipak je protiv genetike jako tesko igrati. Ne pricam o dopingu jer su to gluposti, automatski znaci da se I jokic dopinguje. P.s na mene je najjaci utisak ostavio Pau Gasol, znam da nije tekst o tome,ali voleli ga ili ne covek je pored Nowitzkog najbolji evropski igrac ikada!

monden

pre 7 godina

Kakva smo sila kada ne možemo da se nosimo sa najvećom silom? Ne samo mi, već nijedna druga reprezentacija u svetu.Jedina sila su Ameri, pa dva mesta prazno, pa Srbi, Španci, Francuzi, Litvanci.To je realnost.

Kol

pre 7 godina

Medalja je veliki uspeh i opet smo igrali finale sa Amerima ali slaviti poraz od 30 razlike je besmisleno, bukvalno ono sto smo mi uradili Australiji uradili su oni nama i tu je kraj svake price i analize treba uzivati jer smo najbolja evropska ekipa ali isto treba i prihvatiti da su Ameri drugi nivo kada je basket u pitanju, ova ekipa uz par dodataka bez Stimca i Bircevica nadam se treba da bude prvi favorit za zlato na sledecem evropskom prvenstvu, a nazalost kada se Teodosic povuce bice tesko prizemljenje covek nam je pola tima bez preterivanja kada njega zatvore gotovo je!

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Citav olimpijski turnir je jedan osrednji trening za usa ekipu. Pogledati jednu jacu utakmicu nba i sve je jasno, jednostavno su superiorni

срки с

pre 7 godina

Žalosno je da se iskazuje neka vrsta rasizma ili ti potrebe za prikazivanjem srpskih sportista a time i srpskog naroda kao neke genetski superiornije vrste-naroda a to se čini nenormalno napumpanim izjavama i kvazi analizama.Tako se dokazuje da 2 osvojene zlatne medalje 4 srebrne i 2 bronzane dokazuju tu višu superiornost a srebrna medalja u košarci uz poraze od Australije i Francuske i poraz od 30 razlike od SAD se isto prikazuje kao vanzemaljski-nebeski uspeh i dokaz.Pogotovo priča e sada su nas SAD pobedili a drugi put ćemo mi njih,ovaj poraz je bio samo trenutna okolnost.alo bre dosta takvih javnih nastupa.svci ljudi su isti na planeti Zemlji a sport je samo sport

Joxa

pre 7 godina

Kako li je Bircevic dobio prednost u odnosu na Luku Mitrovica,jos se Luka vratio na vreme,odigrao nesto i u Evroligi i celu nasu ligu,dovoljno utakmica da se vrati i bude ozbiljniji konkurent od Bircevica!

Basketaš amater

pre 7 godina

Đorđević je izvukao maksimum iz ove ekipe na turiniru i na tome mu treba čestitati!
Budućnost nam, čini mi se, izgleda svjetilije nego ostalim evropskim ekipama. Mnoge jake slekcije su ušle u pozne košarkaške godine.

Kuki

pre 7 godina

Veliki uspeh naseg tima, tu bema dileme.Pre svega zelim da cestitam nasem timu, bravo svaka cast! Ipak meni je jako zao sto nismo pruzili jaci otpor Amerikancima, a mislim da smo to mogli.Mislim da nasi momci nisu verovali u pobedu, suvise su stegnuto su igrali, sa previse respekta i straha. Amerikanci su odbranom dobili ovaj mec, ne napadom. Jer mislim da su postigli tri poena vise nego u utakmici u grupi, a mi smo postigli mbogo manje. Bogdanovic je sjajqn igrac, odlican suter, ali bi morao da poradi sa psihologom. Ne moze najbolji suter da sutira 11:1. Ne sme najbolji surer da se plasi da sutne, i da zbog toga izgubi jos nekoliko lopti. Ne moze se tako protiv Amerikanaca. Suter mora da veruje u svoj sut, a Bogdanovic kada je gusto to ne veruje. Nije verovao protiv Litvanije u polufinalu, nije protiv Amera za produzetak, nije verovao u svoj sut sada. Sale je verovso u svoj sut, i zato je izlazio i pobedjivao kada je bilo najteze. I zato Bogdanovic i nasi momci motaju da veruju u sebe i u svoj san. Samo tako ce san mozda jednom i da se ostvari.

NIkola

pre 7 godina

Ajde objavite i moj komentar.

Kao i 2014 nije ovde bio problem kvalitet vec STRAH ...i 2014 kad su poveli na pocetku uplasili se vodjstva i stali i odjednom postali najveci amateri koji ni otvoren sut ne mogu da pogode,kojima stalno i obicni pasovi ispadaju iz ruke..ovde je manji uticaj imao kvalitet jer ameri nisu igrali nista posebno..sem duranta svi ostali su promasivali i od spolja i iz reketa i pravili greske ali je uticaj imala psihologija nasih koji su kao i 2014 igrali preplaseno kao da su na streljanju.
Ovo je bio najveci blowout na olimpiskim igrama..Spanci su 2012 i 2008 igrali egal sa amerikancima 90% utakmice ,2004 nisu ni uzeli zlato ,2000 godina Litvanci su imali sut za pobedu..a mi smo im dali na tacni i to me boli jer kad izadjes na teren treba da se boris i da zaboravis na strah.

Disco Ninja

pre 7 godina

Svaka čast! Bravo za stručni štab, za igrače, za timski duh... Polako počinjemo da shvatamo da je sistem takmičenja takav da nije bitno da se preterano trudiš u grupi već da trebaš da izgoriš u zadnje tri utakmice. Grešku smo napravili na eurobasketu ali sada ne. Iskreno, mislim da smo se i previše otvorili kad smo igrali sa Amerika u grupi, trebali smo da pustimo da nas tu dobiju sa 30 razlike, da nas ne upoznaju dobro, pa onda da se u finalu uzdamo u faktor iznenađenja... Svakako, bez obzira na sve, VI STE NAŠ PONOS!!!

slavisa

pre 7 godina

Ma brate mogli su pobjediti 60 razlike da su htjeli. Srebrna medalja je fantastican uspjeh i tu nema nikakvih zamjerki, ali jednostavno ostaje nekakva gorcina poslije ovoga. Cini mi se da bi bilo draze da su OSVOJILI bronzu.

za B93

pre 7 godina

Napalili se i izgoreli. Odigrali glupo kao Australija protiv nas. Mada nema se sta zameriti. Nije sramota izgubiti od njih ma i 50 da je bilo, bitno je da mi dobijamo ostale. Svaka cast momci!

Dragoljub

pre 7 godina

Utakmicu smo izgubili zbog očajnog šuta za 3. Nakon 6 promasenih otvorenih šuteva, Ameri više nisu mnogo pažnje poklanjali našim bekovima i mogli su da se skoncentrišu na odbranu reketa.
Da smo pogodili bar realnih 40% od tih šuteva, drzali bismo rezultatski priključak, razvukli im odbranu i otvorili prostor za naše centre.

za B93

pre 7 godina

Napalili se i izgoreli. Odigrali glupo kao Australija protiv nas. Mada nema se sta zameriti. Nije sramota izgubiti od njih ma i 50 da je bilo, bitno je da mi dobijamo ostale. Svaka cast momci!

NIkola

pre 7 godina

Ajde objavite i moj komentar.

Kao i 2014 nije ovde bio problem kvalitet vec STRAH ...i 2014 kad su poveli na pocetku uplasili se vodjstva i stali i odjednom postali najveci amateri koji ni otvoren sut ne mogu da pogode,kojima stalno i obicni pasovi ispadaju iz ruke..ovde je manji uticaj imao kvalitet jer ameri nisu igrali nista posebno..sem duranta svi ostali su promasivali i od spolja i iz reketa i pravili greske ali je uticaj imala psihologija nasih koji su kao i 2014 igrali preplaseno kao da su na streljanju.
Ovo je bio najveci blowout na olimpiskim igrama..Spanci su 2012 i 2008 igrali egal sa amerikancima 90% utakmice ,2004 nisu ni uzeli zlato ,2000 godina Litvanci su imali sut za pobedu..a mi smo im dali na tacni i to me boli jer kad izadjes na teren treba da se boris i da zaboravis na strah.

expert

pre 7 godina

drugi na svetu, koji nisu uspeli da pobede ni jednu ekipu iz top 10
(kole, 22. avgust 2016 10:23)

Da čujem, ko su top 10? Ako Australija i Hrvatska nisu (a realno je Australija u top 4, gde je i završila), možda je Litvanija, koju su obe zgazile, a Španija je ponizila sa 50 razlike? Možda Francuska protiv koje smo namerno izgubili dobijen meč da bismo izbegli Amere do finala? Možda Brazil, koji na svom terenu nije uspeo da prođe grupu i koga smo na svetskom odvalili 28 razlike? Možda Argentina, koja je izgubila od raspale Litvanije i koju vade tri penzionera? Možda Grčka ili Italija, ali kako njih da pobedimo kad nisu ni učestvovali (pobeđivali smo i jedne i druge na prethodna dva takmičenja)?

Jedina reprezentacija bolja od nas koju smo izbegli na putu do drugog mesta jeste Španija, ali ko im je kriv što nisu igrali ljudski od početka i završili kao prvi u svojoj grupi. Pa i ta Španija je osvojila EP izgubivši od nas. I tek će da gubi sad kad im se pola generacije povlači.

Na putu do ove medalje u poslednje tri godine pobedili smo sve osim SAD i Litvanije. Od Litvanije smo izgubili na jednu loptu u najgorem meču koji su naši odigrali u te tri godine. I sve to smo uradili, a da nijednom nismo bili kompletni. Naklon do poda, pljuvači laku noć.

Disco Ninja

pre 7 godina

Svaka čast! Bravo za stručni štab, za igrače, za timski duh... Polako počinjemo da shvatamo da je sistem takmičenja takav da nije bitno da se preterano trudiš u grupi već da trebaš da izgoriš u zadnje tri utakmice. Grešku smo napravili na eurobasketu ali sada ne. Iskreno, mislim da smo se i previše otvorili kad smo igrali sa Amerika u grupi, trebali smo da pustimo da nas tu dobiju sa 30 razlike, da nas ne upoznaju dobro, pa onda da se u finalu uzdamo u faktor iznenađenja... Svakako, bez obzira na sve, VI STE NAŠ PONOS!!!

Ao

pre 7 godina

Teodosic me je odusevio. Covek ima petlju svaka mu cast. E sto se Krizevski tice, covek je napravio najbolju taktiku protiv nas od kad pratim ovaj nas tim. Znao je da sve krece od Tea, sto nije tesko, Ali je I znao kome da provocira sut. Nisu nasi lose odigrali jer Nam nije bio dan, vec jer Nam nisu dozvolili. Takticki su odigrali vrhunsku utakmicu u odbrani. O napadu necu da pricam. Svaka cast na ovoj bronzi, ipak je protiv genetike jako tesko igrati. Ne pricam o dopingu jer su to gluposti, automatski znaci da se I jokic dopinguje. P.s na mene je najjaci utisak ostavio Pau Gasol, znam da nije tekst o tome,ali voleli ga ili ne covek je pored Nowitzkog najbolji evropski igrac ikada!

monden

pre 7 godina

Kakva smo sila kada ne možemo da se nosimo sa najvećom silom? Ne samo mi, već nijedna druga reprezentacija u svetu.Jedina sila su Ameri, pa dva mesta prazno, pa Srbi, Španci, Francuzi, Litvanci.To je realnost.

Java

pre 7 godina

E ljudi sto pominjete doping - prvo crnci su fizicki jaci, i Francuzi su fizicki jaki ali nemaju populaciju i popularnost kosarke kao USA. Stanite vi u biciklistickim pored crnca ako smete. Drugo - kako onda sutiraju onako precizno i pouzdano? Nemojte lupati, tamo se trenira i radi mnogo jacim intenzitetom. Uostalom svi koji su u americi proveli vreme su unapredili individualnu igru. Ajd pozdrav, odlicni su nasi i svaka im cast ali za amere smo klasa ispod.

Marinko

pre 7 godina

Jedina nada da uzmemo zlato je da ponovo pocnu da salju klince na SP i OI. Citao sam i slusao/gledao o ideji da salju igrace do 23 godine.

Nasim momcima svaka cast. Dobili su one utakmice koje su morali da dobiju. Nama jedan igrac, za razliku od team USA, mnogo, mnogo nedostaje. Oni su lagano kod kuce ostavili tri vanzemaljca, Lebrona, Stefa, Rasela, i opet su nas oduvali sa terena. Ugazili su nas na SP i OI. Ugazili su i onu mnogo jacu generaciju 1996, mada je i njihova bila skoro pa originalni dream team. Super je srebro.

igor

pre 7 godina

Молио сам Бога да стану,да не буде 50 разлике.Чини ми се да су ту мало попустили у хвала им на томе.Момцима и Салету нема се шта замерити,разлика у квалитету је више него очигледна.Честитке на сребру уз жељу да сазру ,ојачају још више и ако да Бог следећи пут покажу зубе Америма.

Samuraj

pre 7 godina

Generalno sam prezadovoljan igrom nase reprezentacije na turniru, srebrna medalja na OI nije mala stvar nikako, vec za najvece postovanje, pogotovo kad se setimo da su nasi 1996 sa daleko jacom reprezentacijom ostvarili isti rezultat.

Ono sto je vecina primetila, psiholoski aspekt je ono sto nas je najvise udaljilo od ravnopravnije borbe sa USA. Da smo tu bili na nivou na kojem smo bili u polufinalu, bilo bi u najmanju ruku zanimljivo finale. I to je po mom misljenju kljucna stvar na kojoj bi morali da porade. Svi znamo da svi oni znaju da ubace trojku, a kamoli one silne zicere pod kosem, tako da je ocigledno koliko je psiha tu imala udela.

Teodosic je bio odsecen skroz iz igre, jer su ameri dobro postavili odbranu na njemu, tako da kad je vec bio fokus tu, ostali igraci su morali da iskoriste prostor koji bi se zbog toga potencijalno otvorio. Tea su fizicki izmorili flasterom, tako da nije moglo ni da se ocekuje da unese i loptu i cuvare u kos. Treba primetiti takodje da je Kajri Irving dobio 4 licne relativno brzo, dve mu je Teo iskusno nabacio igrom ledjima ka kosu, sto samo govori o njegovoj raznovrsnosti i inteligenciji. Ipak, jedan genije nije dovoljan protiv skupa tako dobrih individualaca, pogotovo kad se uzme u obzir to da ni bazen nismo mogli da pogodimo.

Sve u svemu, veoma sam zadovoljan, a da bi smatrali ovo finale uspesnim, potrebno je da u narednom takmicarskom ciklusu vidimo pomak na psiholoskom planu. Tek onda ovo finale ce dobiti smisao.

novikorisnik

pre 7 godina

možda nisu bolji od španije, australije, hrvatske i ostalih top 10 reprezentacija kako neki pišu, i možda nisu dobili ni jednu ozbiljnu reprezentaciju kako opet neki hejteri pišu, i možda sale nacionale nema pojma sa trenerskim i selektorskim poslom, ali čovek zna da dovede reprezentaciju do finala i da osvoji medalju, a to je ono što se na kraju računa i ono što ostaje upisano u istoriju...

Srle

pre 7 godina

Ja samo znam da su Ameri na +42 povukli prvu petorku i prestali da igraju odbranu, ostavljali su Nedovica samog na sutu, a bilo je dosta do kraja. Da su hteli, bilo bi preko 50 razlike za njih, hvala im sto su prestali da igraju.

Prodigy CZ

pre 7 godina

Ovo sto Sale radi sa reprezentacijom je MAGIJA,sa prosecnim igracima je osvojio dva srebra na velikim takmicenjima.Samo za podsecanje,nama su 2002 na klupi sedeli Rakocevic i Vujanic,igraci u Evroligi sa po 15 poena u rukama.Bodiroga najbolji igrac u Evropi,Jaric osvajac Evrolige,Divac bio vodja u Sakramentu,Gurovic neverovatan suter i kao slag na tortu Stojakovic all star igrac i nekada drugi strelac NBA lige,ako niste znali,i to u doba Kobija,Ti-Meka,Ajversona,to je danas za bilo kog evropskog igraca naucna fantastika.Sto je jos cudnije,vecina tih igraca su otisli iz zemlje kao klinci i na kraju postali legende nase kosarke,tako da i prica o nekom sistemu u kosarci ne pije vodu.Nemoj da me neko pogresno shvati,ovi nasi momci su najbolje sto Srbija ima ali glupo ih je uporedjivati sa ranijim generacijama,posto vidim da se u komentarima spominje i Atlanta 1996,jednostavno nisu taj nivo,ali zato igraju timski kao nikad do sad,i zato im treba skinuti kapu.

zagor

pre 7 godina

super tekst, samo nije 30 poena odnos izmedju americke i evropske kosarke, jer evropa ne nastupa ujedinjena. da evropa ima jedinstvenu selekciju, usa bi bila favorit jedino zbog lebrona.
gasol, gasol, novicki, teodosic, vucevic, galo, jokic, beli, parker, bojan bogdanovic, sroder, djentile, rubio, valanciunas, gober, batum.... ima tu igraca lopatom da se nabacuje. da srbija ili spanija igraju protiv drzave merilend, pregazili bismo ih... ovako igras protiv drzave koja ima 320 miliona stanovnika, tj 45 puta vise, sto znaci da na jednog kosarkasa kojeg mi imamo na sirem spisku, oni imaju 45. to je osnovni razlog njihove dominacije. ne talenat, ne fizikalije, cak ni to sto je nba na njihovom tlu, nego sto imaju toliko mnogobrojnu bazu igraca.
da l bi usa kidala selekciju sastavljenu od spanije, francuske, italije, hrvatske, bosne, srbije, grcke i litvanije (koje sve zajedno nemaju ni 200 miliona)? naravno da ne bi... znaci nije doping, nije ni nba, nego je baza igraca. nama treba 45 godina da se pojavi jedan teo, a njima se svake godine pojavi po jedan. mislite o tome...

msm

pre 7 godina

Najlepše izdanje na ovoj olimpijadi imala je Srbija u grupi protiv Amerike. Tu se video sav raskoš i talenat koji poseduje naša ekipa. Finale smo odigrali preplašeno kao amateri i time ponizili našu i evropsku košarku.

Miki

pre 7 godina

Ljudi budite pozitivni!! Sledecih 5 -10 godina vladacemo evropom i priblizicemo se Americi, sad doslo vreme za dovidjenja- Stimac, Bircevic, Simonovic, red za mladje igrace da osete evropsko , Zagorac i Gudorovic su najblize naravno Bjelica da se oporavi i da nam Marjanovic konacno dobija sansu

San Antonio Spurs

pre 7 godina

Tokijo 2020:
1. Teo(33 godine), Jaramaz(25), Radanov(22), Jović(30), Peno(23)
2. Bogdan(28), Gudurić(25), Marinković(23), Aranitović(22)
3. Zagorac(25), Kalinić(29), Gagi(31)
4. Bjelica(32), Simanić(22), Glišić(22), Mačvan(31)
5. Jokić(25), Boban(32), Radulja(32), Pecarski(20), Milutinov(26), Koprivica(20), Petrušev(20)

Naše vreme tek dolazi!!!

biće bolje

pre 7 godina

Nismo odigrali kako umemo, ali da se ne zanosimo i da jesmo ne bi moglli da pobedimo. Naši su delovli umorno i iscrpljeno a ameri kao da su tek počeli turnir, ili su atletski mnogo jači ili koriste neke preparate. Svaka čast našim momcima treba im čestitati na uspehu

Dookie

pre 7 godina

Bircevic nije za kosarku. Tuzno ga je gledati u reprezentaciji. Bukvalno bilo ko drugi, bilo ko bi bio bolje resenje. Ni volje, ni talenta ni znanja nema Birca da bi igrao i za mnogo slabije reprezentacije od nase.

......

pre 7 godina

Mi se lozimo na "patriote" pout Stimca koji skace sa klupe i "gine"... Sve dok je tako nemamo sta da trazimo protiv treceg tima usa... Da smo kaisli na Spance ista prica... Nemo se lazemo... Al uspeh je ovo veliki!

Kuki

pre 7 godina

Veliki uspeh naseg tima, tu bema dileme.Pre svega zelim da cestitam nasem timu, bravo svaka cast! Ipak meni je jako zao sto nismo pruzili jaci otpor Amerikancima, a mislim da smo to mogli.Mislim da nasi momci nisu verovali u pobedu, suvise su stegnuto su igrali, sa previse respekta i straha. Amerikanci su odbranom dobili ovaj mec, ne napadom. Jer mislim da su postigli tri poena vise nego u utakmici u grupi, a mi smo postigli mbogo manje. Bogdanovic je sjajqn igrac, odlican suter, ali bi morao da poradi sa psihologom. Ne moze najbolji suter da sutira 11:1. Ne sme najbolji surer da se plasi da sutne, i da zbog toga izgubi jos nekoliko lopti. Ne moze se tako protiv Amerikanaca. Suter mora da veruje u svoj sut, a Bogdanovic kada je gusto to ne veruje. Nije verovao protiv Litvanije u polufinalu, nije protiv Amera za produzetak, nije verovao u svoj sut sada. Sale je verovso u svoj sut, i zato je izlazio i pobedjivao kada je bilo najteze. I zato Bogdanovic i nasi momci motaju da veruju u sebe i u svoj san. Samo tako ce san mozda jednom i da se ostvari.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Citav olimpijski turnir je jedan osrednji trening za usa ekipu. Pogledati jednu jacu utakmicu nba i sve je jasno, jednostavno su superiorni

Срђан

pre 7 godina

Без обзира на квалитет америчке репрезентације, нема оправдања за овако убедљив и понижавајућ пораз, поготово што је утакмица у групи и прва четвртина показала да можемо да се носимо када смо ментално сталожени. Нажалост, чим су се Амери одмакли на +6 почела је паника, нервоза, рука се стегла, потпуно смо паралисани у нападу, што се касније одразило и на одбрану, и тек тада почиње Дјурантово иживљавања, док је на почетку промашио прва два шута.

perko

pre 7 godina

Ponovo bruka i sramota u finalu i to treba jasno i glasno reći. Ako Španci igraju egal sa njima i ako podnosljivo izgube svoja dva finala i polufinale jasno je koliko su se naši preplašili. Sve se videlo u nastupu Bogdanovića. Niko nas neće pamtiti kao druge na svetu vec neko ko je oduvan od amera. Niko kao mi nije oduvan u finalima na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima kao mi. A ovaj tim Amerike je daleko od nekog od koga se to ocekivalo. Što je najcrnje sad im je usadjen strah tako da ni naredne generacije ce da spuste koplja pre nego sto i krene meč.

Mima

pre 7 godina

Ne znam cemu momke iz USA prozivati da su GMO, dopingovani i slicno? Mi smo krivi. Posle dobrog pocetka, sve se steglo, i ruka i srce i zavladala je nervoza. Nismo mi igrali samo protiv Amera, vec protiv crnaca, koji lete po terenu u njihovim utakmicama. Ovo nije nista kako se tamo igra. To je jedna sasvim drugacija kosarka, tako da ruku na srce... Pobedu nisam ocekivala, ali ni ovako veliku razliku. Mi smo se jednostavno pogubili.
Bez obzira na to, svaka cast nasima. Srebro nije mala stvar. I kako je bilo u grupi, nisam ni o ovome sanjala. Bravo momci i hvala za sve!

vlajkos

pre 7 godina

Utakmica slicna onoj sa Australijom u jednoj stvari. Dobro su nas procitali, zatvorili reket, nisu nam dali proigravanja i polaganja po reketu, ali su nam otvorili sut za 3. Mi smo isto to uradili Australijancima. Mi, kao i Australijanci u polufinalu, nismo mogli da pogodimo nista, a Amerima ulazilo sve i jos ponesto, i to je to. Ako na to dodamo manjak energije u nasem timu (slicno kao Australijanci) sto je bilo evidentno sa svim onim skokovima u napadu koje su Ameri imali, i tu nije bilo sta da se trazi. Istrosili se nasi, i fizicki i emotivno.

Moje misljenje je da i Ameri mogu da se pobede u kosarci, ali mnogo tesko. Mnogo toga mora da se pogodi, da oni igraju lose, da nama krene sve, pre svega sut sa distance, itd. Neki nadljudski procenat trojke, tipa 50%, bi u ovoj utakmici nama 'dodala' jos 24 poena, i eto nas na 6 razlike. Znam da je ovo pojednostavljeno, ali utakmica bi se potpuno drugacije razvijala da nismo masili ko sto smo masili, bez obzira na ofanzivu Amera.

Elem, dobro je proslo, odlicna nam je ekipa i trener, zna kako da tempira formu i igra turnire. Ponosan sam i jedva cekam opet da ih gledam. Samo napred!

Nikola Sremuš

pre 7 godina

Morali bi malo da obratimo pažnju na ta finala ako ih već igramo?! Dva puta Amerikanci pa i Španci na Evropskom su nas odrali 30-40 razlike?! Ovo sinoć nije ličilo ni na šta, naši totalno pogubljeni. Kako smo igrali najbolje govori Kalinićeva izjava posle dodele medalja.

Kol

pre 7 godina

Medalja je veliki uspeh i opet smo igrali finale sa Amerima ali slaviti poraz od 30 razlike je besmisleno, bukvalno ono sto smo mi uradili Australiji uradili su oni nama i tu je kraj svake price i analize treba uzivati jer smo najbolja evropska ekipa ali isto treba i prihvatiti da su Ameri drugi nivo kada je basket u pitanju, ova ekipa uz par dodataka bez Stimca i Bircevica nadam se treba da bude prvi favorit za zlato na sledecem evropskom prvenstvu, a nazalost kada se Teodosic povuce bice tesko prizemljenje covek nam je pola tima bez preterivanja kada njega zatvore gotovo je!

Black George

pre 7 godina

Spasoje, odlicna analiza. Sve je na mestu.

Ako bih mogao da dopunim odnosno dodam jos nesto to je psiholoski aspekt utakmice, jer mislim da smo tu mozda vise popustili nego na fizickom delu.

Naime, mi smo odlicno postavili odbranu i u napadu smo se jos i nekako drzali. Provalili su nam malo igru, zatvorili pik en rol i utrcavanja, udvajali Teodosica - to sve stoji. Medjutim kad je krenulo Durenta ono ludilo od suta preko ruke sa 10 metara, mi smo videli da nam taktika nece nesto pomoci i proradio je instinkt za prezivljavanje - reptilski mozak - koji kaze - bori se, pobegni ili se zamrzni.

E mi smo se zamrzli i nismo mogli ni otvorene suteve da pogodimo. Cista psihologija.

Ne kazem da bi smo ih pobedili, samo mi je zao jer znam da mozemo mnogo bolje da odigramo, i da pruzimo sebi i svetu jednu lepu kosarku i malo cvrsce finale.

Ako na necemu jos imamo da radimo za sledeci put to je ta psiholoska priprema, da vidimo sta treba da se uradi da nasi izadju na teren protiv Amera napaljeni kao u onoj utakmici protiv Australije. Da vidimo zasto ne moze da se probije ta psiholoska barijera drugi put.

Ali to imaju sve ekipe, ukljucujuci i Spance, tako da to je problem ovog "ostatka sveta" a ne specificno nas problem. Kad to prevazidjemo, vrlo malo nas deli od pobede.

I na kraju, svaka cast Saletu Velikom i ovoj divnoj druzini i hvala im za ove 3 godine divne igre i sjajnih rezultata.

Objektivan

pre 7 godina

Meni stvarno nije jasno da ljudi ostavljaju ovoliki broj negativnih komentara ovde?!?!?! Naša reprezentacija je osvojila srebro i to je činjenica, na tome im treba čestitati i diviti se tom uspehu!! Kakve veze ima da li smo igrali protiv top 10,15 ili koliko već??? Sistem takmičenja je turnirski, po grupama znači sistem nameće protivnike i tu nema diskusije. Naravno Ameri su mnogo bolji od nas, jednostavno to je druga vrsta igre, možemo se nadati pobedi nad njima kad najmanje 3-4 naša igrača bude imalo značajne uloge u svojim NBA timovima (Bjelica, Bobi, Bogdan, Jokić, Teo...) do tada možda...slučajno. I naravno sigurno je da ovoj reprezentaciji treba Bobi, Bjelica a u dužem periodu Gudurić, Zagorac...Mislim da će mo već na idućem Evropskom uzeti zlato, jer Španci ostaju bez najboljih igrača kao i Francuzi. I još jednom, BRAVO SRBIJA!!!

Jim Beam

pre 7 godina

NBA i evropska košarka su nebo i zemlja. Oni su toliko fizički i tehnički dominantni da je ovo normalno i očekivano. I ako mislite da bi Bjelica i Bobi nešto promenili grdno se varate. Svi šutiraju bolje nego ostali, svi skaču više, svi igraju 1 na 1 bolje i kada hoće stegnu odbranu da ne možemo ni mi ni Španci da dišemo. Nema tu taktike koja to može braniti. Jedino da ih baš baš ne ide, a nas krene, ali to će se desiti jednom u 200 partija. I tada će biti gusto.

CJ

pre 7 godina

U principu, najveća razlika je šut. Durent pogodi onih nekoliko trica, mi ne.
Fizikalije tu i tamo, imamo i mi dosta brzih i jakih igrača i dobrih defanzivaca. Ali nemamo šutera a la Peja koji bi izmislio 2-3 teške trojke kad nam ne ide.

srdan

pre 7 godina

2 srebra i jedno 1/2 finale xa 2 godine,
NAKLON DO PODA.
Sale je napravio ekipu i to mu se vraca. Svi mi koji pratimo kosarku znamo da Stimac i Bircevic nisu medju naj 12 igraca koje ova zemlja ima, ali isto tako je puno zahvalnije imati na klupi jednog Stimca koji je najveci navijac u dvorani i na - 20 i da sve od sebe onih par min sto odigra nego nekog nezadovoljnog na klupi (lex Radmanocic 2002).
meni je samo zao sto je Nedovic ispao iz rotacije na vanjskoj liniji mislim da on ima vise kosarke u sebi nego Jovic.
sve u svemu,veliki uspjeh je posrignut, kontinuitet nastavljen. SVAKA CAST

000

pre 7 godina

Sta je pljuvaci? Ne valja vam srebro? Momci su dali sve od sebe. Amerika je sinoc dva tima mogla da sastavi ladno. Uslovi su neuporedivi u kosarci, u Srbiji i Americi. Bravo, momci. Veliki zasluzeni uspjeh. Jedino sto ne zasluzujete je ovaj narod idiotski koji nezna da vas cijeni, kad od nicega napraviste srebro.

pribil

pre 7 godina

Moje misljenje da bi Spanija pruzila jaci otpor. 82-76 u polufinalu je dokaz. Nasi su se potrosili fizicki. Nisu imali snage sa nagruvanim amerima. Ipak svaka cast!

bla

pre 7 godina

Jel igrao bogdan bogdanović? Mnogo su nam skokova uzeli, to je bilo očigledno da skok nismo mogli da konrolišemo..iz jednog napada oni izvuku tri šuta za tri poena... To nam je pravilo probleme... Trebao nam je jedan dominantan centar, neko visok kome je skok glavna osobina... Samo da smo imali bar jednog takvog... Ne znam slabo se razumem je l imamo mi nekog dominantnog centra..? Računam da imamo sale bi ga pozvao sigurno... Ne bi se inatio
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lovernj, 22. avgust 2016 10:22)

na bi nam niko pomogao. taj koga moze da zove je previse spor, a ne moze da fali posto nikada i nije igrao za reprezentaciju. uostalom postoje uslovi da bi se igralo za reprezentaciju Srbije. u ovom trenutku to su bile kvalifikacije ko nije hteo da igra tu nije imao sta da trazi na olimpijskim igrama. jednostavno zar ne!!?? ovo je bilo najvaznije takmicenje u prosle 4 godine, a neko nece da igra da bi smo otisli tamo i taj posle zasluzuje da ga toliko ljudi brani, a da nismo otisli bila bi potpuna kastrofa??!! da li je to moguce

KarBan

pre 7 godina

meni je jako drago sto smo mi svi pomalno tuzni i nezdovoljni! i to je dobro za nasu kosarku! da bi se popeo na najvise postolje moras non stop biti gladan, a mi smo i dalje gladni! nema oprostaja od reprezentacije, nema hvalospeva itd, nego nada da cemo amere jednom dobiti! to je jedini nacin da poguramo dalje, da zbijemo redove jos vise, da se sledeci put svi odazovi bez dodatnih izgovora, da klinci ostave nintendo i druge gluposti i da izadju ispred zgrade na basketicu! samo tako ostajemo zemlja kosarke, jer sada jesmo, ali glad nam garantuje da ce mo i dalje biti!

Napred Srbija

Molder

pre 7 godina

Ja sam ponosan I na mušku I na žensku košarkašku repku. Od Amera smo daleko, ali imamo još rezervi (Bjeli, Boban, jednog dana Gudura). Uskoro bi mogli odigrati sa njima važnu tekmu, na oko 10 poena, ili čak I manje. Realno su bolji, jači. Realno, mu smo odlični. Ja prezadovoljan.

High Hopes

pre 7 godina

Čestitke momcima na osvojenom srebru. Sale je pričao o dva pristupa, jedan je bio da se izađe i uživa, a drugi da se izađe i pobedi. Izabrali su drugi. Radili su sve što su mogli, dali su sve od sebe, onda su pale tri trojke sa 9 metara i shvatili su da je malo toga do njih. To ih je psihičku uništilo. Mnogo su jači od nas, ali ne toliko da se sa nama poigravaju, a tako je izgledalo sinoć na momente i zbog toga ostaje žal.
Ipak,uzroci ovakvog poraza su dublji, moramo se vratiti nekih 15 godina unazad.. Tada u Srbiji po salama treniraju mali Miloš, Bogdan, Nikola... Posle treninga se ne ostaje jer neko dugi ima termin u sali. Napolju je decembar i ne može se na koš u kraju. U međuvremenu, sa druge strane Atlantika, mali Kevin, Kajri i Karmelo imaju 24 sata na raspolaganju salu u okviru njihive škole. 15 godina kasnije, ovi drugi pogađaju sa 9 metara, a naši ne mogu ništa. Sve to itekako ima uticaja, sistem stvara igrače, generacija iz devedesetih je jedna u sto godina.
Još jedna stvar: U dve godina Bogdan razbije solidnu Zvezdu, a Kalina razbije solidan Partizan. Oni su dobri momci i školovani košarkaši. Odlaze u strane klubove i tamo baš zbog toga što su školovani košarkaši i dobri momci imaju defanzivne zadatke da pokrivaju neke Amere koji troše neverovatno mnogo lopti u napadu. Rezultat toga je bio vidljiv sinoć. Prosto samo kod nas naši momci mogu računati da će biti nosioci igre i da će ih neko trpeti, a za to nam trebaju stabilni klubovi.
Čestitke momcima još jednom!

Macak

pre 7 godina

Ima dosta mladih momaka ovde...mislim na one koji su ubjedjeni da je pobijediti Amerikance nemoguce.

Zaguglajte malo po netu i nadjite utakmicu finala goodwill games u kosarci. To je bilo takmicenje koje je zamjena za olimpijadu jer su dve od njih bojkotovane. Za razliku od olimpijade ovde su mogli igrati nba profesionalci. Dijelom i zbog tih igara se OI profesionalizovao.

U tom finalu ekipa Jugoslavije pobjedjuje Usa na njihovom terenu sa velikim NBA igracima. I to bez par standardnih igraca. Na kraju ide "ole" igra, lopta se vrti oklo dok ameri jurcaju bez glave pousavajuci da je dohvate.
Mladi Kukoc 3 puta se zalece da zakuca preko jedne slavne nba zvijezde i guta bananu ali proba to opet i zakuca.
Cisto da znate da je moguce

anica

pre 7 godina

On je dao 24 poena za poluvreme a mi 29 ukupno...jezivo.
Nema se sta zameriti, jednostavno fizicki ne mozemo da im pariramo, jedu nas za dorucak, a tek sto se tehnika razlikuje, sto odudaraju u svim aspektima. Mnogo su uigrani, i imaju odican sut za tri poena.
Ove Olimpijske igre su zaista bile sa pocetka lose za nase sportiste, ali smo na kraju pokazali koliko vredimo, u timskim sportovima smo uvek u vrhu i ponosna sam zbog toga, imati medalje u kosarci odbojci vaterpolu, to je za ponos...nesto sto je godinama tako, i odbojkasi da su otisli uzeli bi garant medalju, uostalom pobednici su svetske lige.
Nazalost, koliko god da su Bogdanovic i Teodosic odlicni kosarkasi, sinoc se nisu videli, i to je ta razlika. Sta je jedan Teo u CSKA a sinoc nije mogao da opepeli...kao sto smo mi sila u vaterpolu tako ovi u kosarci.
Mislim da je mozda greska sto Nedovic nije igrao od starta, ali dobro..selektoru se nema sta prigovoriti.
Hvala svim nasim sportistima, divno je bilo pratiti vas.
Ziveli!

Saša

pre 7 godina

@Marinko Da, ugazili su tu mnogo jaču generaciju davne '96, da, ugazili su i Dražena '92, ali se nikako ne slažem da su oni najjači i najbolji tim te davne '92 i '96. Zanimljivo je da je Dražen, posle osvojenog SP-a 1990. rekao da jedva čeka da ih izazovu američki profesionalci na olimpijadi 1992. i da je ubeđen da neće moći da nas dobiju, a iskreno mislim da bi to bila utakmica na poen razlike i na poslednji atom snage i jednih i drugih, a šta bi tek bilo '96 kada bi u rotaciji imali Kukoča i Bodirogu na istoj poziciji, pa tek Rađu i Divca (u potpunom zenitu) na centru... Ali ostaje samo gorak ukus u ustima što se potencijalno dve najbolje utakmice u istoriji košarke nikada nisu dogodile...

sandzaklija

pre 7 godina

Ameri zasluzeni sampioni, 8 utakmica i svih 8 pobeda.
Srbija 4 pobede i 4 poraza. Uzeli smo srebro kalkulacijama, izbegavanjem Amera i Spanaca pre finala. Jedini koji sa Amerima znaju da igraju tesna polufinala i finala su Spanci. Na OI pre 4 godine finale SAD-Spanija 107:100, na polufinalu ovih PI isto izgubili sa samo 6 razlike. A kada Srbija igra finale protiv Amera onda su to najneinteresantnija finala u istoriji

lovernj

pre 7 godina

Jel igrao bogdan bogdanović? Mnogo su nam skokova uzeli, to je bilo očigledno da skok nismo mogli da konrolišemo..iz jednog napada oni izvuku tri šuta za tri poena... To nam je pravilo probleme... Trebao nam je jedan dominantan centar, neko visok kome je skok glavna osobina... Samo da smo imali bar jednog takvog... Ne znam slabo se razumem je l imamo mi nekog dominantnog centra..? Računam da imamo sale bi ga pozvao sigurno... Ne bi se inatio

Bojan B

pre 7 godina

Amerikanci su dopingovani,koliko i naši!
Shvatite ljudi,Amerikanci igraju najbolju košarku,to je neka druga galaksija.
To su pokazali juče,kad igraju kako znaju mogu da pobede svakog 40 i više razlike.Mi ostali smo tu,da se borimo za drugo mesto.I mi smo posle njih najbolji.Malo li je?

Basketaš amater

pre 7 godina

Đorđević je izvukao maksimum iz ove ekipe na turiniru i na tome mu treba čestitati!
Budućnost nam, čini mi se, izgleda svjetilije nego ostalim evropskim ekipama. Mnoge jake slekcije su ušle u pozne košarkaške godine.

veder

pre 7 godina

Drago mi je da je moj komentar koji se odnosio na 'doktorsku disertaciju' selektora dobio najviše minusa(-153) što samo po sebi govori da sam pogodio u samu srž problema. Nije bruka igubiti od Amera sa tolikom razlikom, bruka je igrati kukavički i bez ikakve strategije poput amatera, a o 'doktorskoj disertaciji' selektora koje su mediji lansirali smešno je raspravljati! Tolika nemoć protiv Amera nije viđena odavno, a još je bolniji poraz jer je to finale OI koje gleda celi svet. Inat i samovolja selektora koji jest vrhunski igrač ali katastrofa trener, dovela je do toga da tim igra sa sedam igrača(?!) dok su ostala tri grejala klupu i glumatala nekakvu podršku! Inaćenje i odbijanje da se Marjanović, ali i drugi igrači pozovu u tim pokazuje neozbiljnost u poslu. Igralo se na momente, tu i tamo, protiv Hrvatske i neorganizovanih Australijanaca, sve ostalo je blago rečeno katastrofa od igre. Amaterski pristup se video upravo u najvažnijoj utakmici, utakmici za ovu generaciju...i umesto da poginu za svaku loptu oni su kao amateri i kukavice posle prve četvrtine prepustili sve Amerima, kao raspuštena banda bez ikakve strategije i koncepta igre, tako karakteristično za našeg selektora koji,uzgred, gde god je bio dobio je otkaz. Sva sreća pa Ameri nisu želeli da nas ponize do kraja, pustili nas da ublažimo bruku, pa smo smanjili na 30 razlike.
'Doktor' amater kao bi se reklo narodski.

Srbin

pre 7 godina

Prvi: niau mu jasni komentari tipa da su momci kalkulisali grupu da bi dobili hrvate za protivnika jer su se mecevi u toj grupi igrali dan kasnije. Nasi su bili spremni i za Spaniju. Da nisu mozda Hrvati kalkulisali?!! Uzgred i Hrvatska ima sjajan tim, pa sledece evropsko bice troboj nasih,hrvata i litvanaca. Srebro je veliki uspeh. Uzgred ovaj sistem takmicenja je fatalan. Ako vec nema prostora za 4x4 grupe bolje i 4x3 pa prvi i drugi dalje i tako redom. Ne bi bilo kalkulisanja.

Јабучило

pre 7 godina

Ko misli da je ovo slab tim USA ili treći tim, kako neki kažu ovde, o košarci pojma nema. Tu je samo nedostajao Kari, Lebron i Harden, eventualno Entoni Dejvis. Teze je igrati protiv ovih šutera nego da je s druge strane Vestbruk, Kris Pol, Dramond ili još kakav "fizikalac".
(nezahvalni smo, 22. avgust 2016 13:55)

Дакле, други тим. Па и такви направише лаганиј +30 против друге најбоље репрезентације на свету. Делом и због нашег страха и мањка воље (то ми је засметало), али направише.

Dragoljub

pre 7 godina

Utakmicu smo izgubili zbog očajnog šuta za 3. Nakon 6 promasenih otvorenih šuteva, Ameri više nisu mnogo pažnje poklanjali našim bekovima i mogli su da se skoncentrišu na odbranu reketa.
Da smo pogodili bar realnih 40% od tih šuteva, drzali bismo rezultatski priključak, razvukli im odbranu i otvorili prostor za naše centre.

Džoni

pre 7 godina

Najveća razlika između nas i njih je u stavu, iako su i druge razlike evidentne ali ova je najveća! Mi smo došli po medalju i taj cilj smo ispunili ulaskom u finale, a ova utakmica nam je bila kao neki bonus dok su oni došli po zlato i ova utakmica im je bila sve! Kada se na ovom nivou suprostave jedna naspram druge ovakve dve vrste energije uz njihov nesporni kvalitet dobija se ovakav rezultat. Svaka čast Saletu i momcima, otišli su po to srebro i doneli su ga i to je za svako poštovanje!

objektivno

pre 7 godina

Nije sporno da su Amerikanci superiorni, za njih vaze drugacija pravila nego za sve ostale sportiste na OI, taj tim vredi vise u dolarima nego svi ostali sportisti na olimpijadi zajedno. E sad, ovakvi kakvi smo, igrali smo na pocetku ravnopravno. Amerikanci uplaseni, ne mogu kos da pogode. Sta nas je zakopalo? Njihov ofanzivni skok. Sta ima veze sto od straha kos nisu mogli da pogode kada mi nismo mogli da uradimo "box out" protiv njihovih sifonjera i nismo mogli da uhvatimo loptu pod svojim kosem. Da li bi tu dovodjenje Marjanovica nesto promenilo? Ne toliko da dobijemo utakmicu, ali zaista ne vidim i dalje da je to bila ispravna odluka da makar par minuta po utakmici nije mogao da igra Marjanovic koji je visi, jaci i sporiji, to jeste problem. Ali ubaciti Bircevica? Ajde za Stimca razumem, to je psiholoski zbunilo protivnika jer nisu znali sta on radi po terenu...

Veder

pre 7 godina

Da se razumemo niko normalan nije verovao u pobedu,ovde je rec o kukavickoj igri i neznanju selektora,kojeg uzgred mediji velicaju i pravdaju njegove pogresne poteze.Izostaviti Marjanovica zbog inacenja i nametanja autoriteta je cista glupost, jer mi nismo imali centre pod kosem!On je jedini koji bi mogao kolko-tolko da se nosi sa njihovim igracima. Taktika nula,borbenost nula,klupa nula...prava je sreca da nisu hteli da nas do kraja ponize jer ipak je finale Oi, za razliku od nas koji smo se obrukali u finalu sramnom igrom i nezalsganje.Izgubiti od Amera nije sramota jer su vanzemaljci, al je sramota ne pozvati mnogo bolje igrace od ovih koji su sedeli na klupi potpuno beskorisni samo da bi im se namakla medalja,a vidljivo je svakome da oni ne bi mogli igrati ni za nizerazredne klubove a kamoli reprezentacije,sto je svakako bitno objasnjenje koje selektor treba da iznese, jer jedno je biti vrhunski igrac a drugo selektor koji od 'doktorske disertacije'zavrsi sa amaterskim pristupom.Zar vam to nije malo cudno?

dostojevski

pre 7 godina

Bircevic nije za kosarku. Tuzno ga je gledati u reprezentaciji. Bukvalno bilo ko drugi, bilo ko bi bio bolje resenje. Ni volje, ni talenta ni znanja nema Birca da bi igrao i za mnogo slabije reprezentacije od nase.
(Dookie, 22. avgust 2016 10:33)

plakaces zbog njega ove godine

Walter White

pre 7 godina

Ovo nije realan odnos evropske i americke kosarke,svako ko tako misli neka pogleda finale proslih i pretproslih Olimpijskih igara gde se Spanija nosila do samog kraja sa mnogo jacim Usa timom a cak sada kad su prosli zenit su pruzili jaci otpor u polufinalu nego mi u finalu.Istina je da smo mnogo jeftino uzeli ovo srebro,sa spancima i litvancima nismo ni igrali a od francuza smo izgubili.Zlonamerni bi rekli da smo kalkulisali,mi trenutno nismo ni najjaca reprezentacija u evropi,kada budemo imali 4-5 nba igraca koji imaju ozbiljnu ulogu u svojim timovima a nisu epizodisti kao Bjelica i Marjonovic tada mozemo da se nadamo necemu,do tada su za nas rezervisana srebra i bronze.

POPE

pre 7 godina

Trebamo da spustimo loptu i treba malo realnosti i iskrenosti. Amerima da je trebalo preko 50 razlike lsko bi to ostvarili.Imali smo puno sreće protiv Hrvata a Australija je pobedila više samu sebe nego mi nekom vrhunskom igrom.Da smo do finala naleteli na Španiju,Argentinu itd. sigurno ne bi videli finale.Sigurno nismo druga najbolja reprezentacija na turniru zato trebamo srebrom da budemo prezadovoljni a 3-4 naša igrača ga dobiše ni krivi ni dužni.

Riječanin

pre 7 godina

Nakon one krađe u Turskoj i nesreče na Euru.ovaj olimpijski put Srbije je savršen a postignut je nevjerovatan uspijeh jer iza nas su Španjolci,Litavci,Francuzi,Argentinci,Grci,Talijani,Australci itd.,iako smo bili oslabljeni čudi me samo jedna stvar da smo u finalu igrali sa strahom i radili neke amaterske greške ali izgoriše momci.Srbija se definitivno vratila u kontinuitet vrhunskih igara,svaka čast svim ljudima zaslužnima za ovaj uspijeh.

Joxa

pre 7 godina

Kako li je Bircevic dobio prednost u odnosu na Luku Mitrovica,jos se Luka vratio na vreme,odigrao nesto i u Evroligi i celu nasu ligu,dovoljno utakmica da se vrati i bude ozbiljniji konkurent od Bircevica!

gorddy

pre 7 godina

Srebro je naravno ogroman uspeh. Ali 4 pobede na turniru protiv prosecnih ekipa Austalije, Hrvatske, Kine i Venecuele. Uz 4 poraza, ponizavanje u finalu, i ne zvuci sjajno za zemlju kosarke.

zoran

pre 7 godina

Ovo je veliki uspeh ako gledamo ceo turnir po nekima ni u vaterpolu nismo zaslužili zlato imamo 2 nerešeno i poraz. Ali po igri smo kao USA u košarci. Ni Bobi ni Bjelica nebi promenili ishod. Pitanje je da li rep sveta vs USA ima šanse verovatno 1 od 5 bi dobili.

bandera

pre 7 godina

Vidim niko ne prica o uzasnom sudjenju u prvoj cetvrtini. Nasima nije dozvoljen bilo kakav kontakt u odbrani i mogli su svi podobijati po četiri lične u prvoj četvrtini samo da su nastavili da igraju bilo kakvu odbranu. E tu se i utakmica slomila, jer kada se četiri puta uzastopce svira nepostojeći, ili u najbolju ruku sumnjiv faul, onda to ubije bilo kakvu želju za takmičenjem.

Plej

pre 7 godina

Ovo nije realna slika snage nase reprezentacije. Falio nam je vrhunski all round igrac Bjelica i dominantni centar Marjanovic da bi dobili Amere. Svima na svetu je jasno da Srbiju mogu da dobiju samo ako zaustave Tea, spoljnu rotaciju bekova, otvorene suteve Bogdanovica i ako razbiju nasu blokadu reketa. E, sad, vecina reprezentacija nema snagu za tako nesto, ali Ameri imaju. Da je tu bio Bjelica, imali bi jos jedno resenje u napadu, a da je tu bio Bobi imali.bi dominaciju u reketu u defanzivnom skoku i univerzalno resenje u napadu tipa ako ne znas sta ces daj loptu Bobiju. Bogdanovic se potrosio u odbrani na Durentu i naravno da u napadu nije.mogao nista da.uradi. U svakom slucaju, SALE svaka cast!

slavisa

pre 7 godina

Ma brate mogli su pobjediti 60 razlike da su htjeli. Srebrna medalja je fantastican uspjeh i tu nema nikakvih zamjerki, ali jednostavno ostaje nekakva gorcina poslije ovoga. Cini mi se da bi bilo draze da su OSVOJILI bronzu.

drax

pre 7 godina

Ja mislim da mi nista nemamo sto moze da odgovori na onaj tim USA u svakom mogucem segmentu igre su bolji a zelja i zalaganje vise steti nego sto koristi (pogledaj Bogdanovica).Nema nacin da se pobedi onaj tim kad igra full snagom u odbrani.Osetili smo sta Austalijanci osetise.

CarloNS

pre 7 godina

super tekst, samo nije 30 poena odnos izmedju americke i evropske kosarke, jer evropa ne nastupa ujedinjena. da evropa ima jedinstvenu selekciju, usa bi bila favorit jedino zbog lebrona.
gasol, gasol, novicki, teodosic, vucevic, galo, jokic, beli, parker, bojan bogdanovic, sroder, djentile, rubio, valanciunas, gober, batum.... ima tu igraca lopatom da se nabacuje. da srbija ili spanija igraju protiv drzave merilend, pregazili bismo ih... ovako igras protiv drzave koja ima 320 miliona stanovnika, tj 45 puta vise, sto znaci da na jednog kosarkasa kojeg mi imamo na sirem spisku, oni imaju 45. to je osnovni razlog njihove dominacije. ne talenat, ne fizikalije, cak ni to sto je nba na njihovom tlu, nego sto imaju toliko mnogobrojnu bazu igraca.
...
(zagor, 22. avgust 2016 13:57)

Svi ti igrači koje si nabrojao su odlični i mogli bi da se suprotstave SAD. Jedini je problem što to nije evropska košarka već američka. Jedino što su igrači poreklom evropljani. Da bi evropska košarka mogla da se približi NBA, neophodno je da se igra po NBA pravilima. Za početak produžiti četvrtinu sa 10 na 12 minuta, povući trojku unazad. NBA igrač može komotno bez odmora da odigra celu utakmicu po FIBA pravilima, jer je u NBA navikao da igra 35-40 minuta. Vremenom oformiti ozbiljnu evropsku ligu, nalik na NBA gde bi se igralo 2-3 puta nedeljno. Da li je to moguće? Ne znam, jer 90% novca ide za fudbal.

Aleksa

pre 7 godina

Trebamo da spustimo loptu i treba malo realnosti i iskrenosti. Amerima da je trebalo preko 50 razlike lsko bi to ostvarili.Imali smo puno sreće protiv Hrvata a Australija je pobedila više samu sebe nego mi nekom vrhunskom igrom.Da smo do finala naleteli na Španiju,Argentinu itd. sigurno ne bi videli finale.Sigurno nismo druga najbolja reprezentacija na turniru zato trebamo srebrom da budemo prezadovoljni a 3-4 naša igrača ga dobiše ni krivi ni dužni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 22. avgust 2016 11:54)

Zao mi je sto ti nisi gledao isti turnir kao ja. Ja sam gledao turnir na kom je favorizovana Spanija, koja je na sudijske zasluge dobila Australiju, Hrvatsku koju smo odvalili a onda slavili celu cetvrtinu, Litvanci su toliko van forme da su posle -50 uspeli da izgube sa samo -36 od Australije. Argentina je prestara i koliko su snage imali, toliko su i igrali. Australija je potpuno zaustavljena odbranom Srbije. Spanija je Australiju zastavila "flopping" igrom. Faul u zadnjem napadu za Spa ne bi sudili Partizanu u JSL. Jedino sto si lepo rekao to je "Amerima da je trebalo preko 50 razlike lsko bi to ostvarili". I to je jedino istinito. Tvoj komentar je mozda tacan za Svetsko, na Olimpijadi je Srbija bila najbolja reprezentacija posle "Monstars/NerdLucks" tima, a definitivno je igrala najbolju kosarku (Monstarsi su individualno daleko, daleko ispred, ali kosarku nisu igrali, davali su koseve)

SudijaFalkone

pre 7 godina

Ne pratim košarku, pa će pitanje biti mnogima smešno. U čemu je kvaka? Kako Ameri toliko dominiraju u košarci? Zašto se isti sistem selekcije, treninga i pripreme ne primenjuje i u Evropi? Čestitam našim reprezentativcima.

Neo

pre 7 godina

Sad ćete da mi nalupate minuse ali moram ovo da primetim. Mislim da su naši imali baš mnogo sreće. Koga smo pobedili da bi smo došli do finala: Venecuelu, Kinu, Hrvatsku i Australiju. Nikad lakši put do medalje... Mene oduševilo kako smo igrali protiv Amera u grupi, ali očigledno da su oni tada igrali sa pola gasa što je dokazalo ovo finale. Žao mi je što su se naši predali posle 8 minuta. Ako Marijanović i Bjelica opet ne budu igrali, plašim da ćemo se neprijatno iznenaditi na sledećem prvenstvu...

Vladimir s.

pre 7 godina

Gledaoci TV mogli su da uoce da su se americki igraci (narocito Dzordan) cesto, narocito kako je igra odmicala - smejali! Ako ni zbog cega drugog a ono stoga sto su bili potpuno opussteni (za razliku od nasih promassivaca u grchu). To, valjda, sve objasnjava.

kentaur

pre 7 godina

Nekad su USA timovi bili bolji (92 i 96), ali protiv ovih sadašnjih je teže igrati, kada osim dva centra svi šutaju za tri strahovito i sa 8-9 metara.
Svi šutaju kao L.Bird, a atlete su koliko je bio Pipen. Moramo biti zadovoljni srebrom. Veliki je to uspjeh, ako se sjetimo propasti od 2005. god. do Dudinog povratka na mjesto selektora.

antiDebil

pre 7 godina

U principu, najveća razlika je šut. Durent pogodi onih nekoliko trica, mi ne.
Fizikalije tu i tamo, imamo i mi dosta brzih i jakih igrača i dobrih defanzivaca. Ali nemamo šutera a la Peja koji bi izmislio 2-3 teške trojke kad nam ne ide.
(CJ, 22. avgust 2016 14:19)

NIje to bas tako, on sutira sa saznanjem da je postoji 70% mogucnosti da ce neko uhvatiti njegov promasaj a to donosi cinjenica da su fizicki mnogo dominantniji ! Isti ovaj igrac je igrao u finalu nba zapada i imao je bezbroj prilika da ovako ubacuje golden stejtu ali je naravno promasio svaki put, doduse nije ni sutirao sa te daljine, tako da su stvari manje vise jasne !
Sto se tice Peje, on nema olimpijsku medalju kao i bezbroj drugih igraca tako da valjda to pokazuje koliki smo uspeh ovde napravili ?

sdned

pre 7 godina

Neka kaže ko šta hoće - momcima i Saletu svaka čast! Hrabrost je izaći na crtu GMO NBA Amerima, a poraz uopšte nije tako katastrofalan kakvim ga neki prikazuju.
Ipak, može naš tim bolje, a to zna narod a zna i tim.
Ponavlja nam se isti problem - držimo se sa Amerima 10-15min. u borbi a onda uletimo u njihov način igre, a to odmah znači ubrzanje koje nama ne odgovara, odbrana nam se 'proredi' a u napadu počinjemo sa nerezonskim šutevima.
Niko se sa Amerima ne treba i nemože 'nadtrkivati i nadbacivati trojki', njih treba iznenaditi taktikom, ritmom, lucidnom igrom...
Saletu svaka čast, zaslužio je naše poverenje 100%, ali ipak nam treba Marjanović... možda je i Nedović bez razloga 'uspavan' na turniru... OK, biće bolje idući put!

pope

pre 7 godina

sjajno je biti dva puta drugi na svetu u 4 godine. Medjutim nikada nismo dobro odigrali malobrojne utakmice sa NBA reprezentacijama osim Indianapolisa. Boli cinjenica da su Spanci 2 olimpijska finala dostojanstveno izgubili 10ak razlike igrajuci sve zadnje cetvrtine egal. Boli i to da su Litvanci 2000te jedva izgubili. Izgleda da su sve nase generacije kosarkasa bile i jos uvek su preterano impresionirane NBA timovima. Nemam ispred sebe analizu broja NBA igraca kod Litvanaca i Spanaca ali duboko verujem da bi povecanje broja NBA igraca i visegodisnje iskustvo igranja u NBA donelo mogucnost da se na sledecem svetskom ili olimpijadi borimo za zlato. Ne znam da li bi psiholog tu nesto pomogao? Cini mi se da je pred ovo finale sa Amerima bas falio psiholog za pripremu igraca jer kako objasniti da kljucni igraci se 'zavezu' bas kada treba da su naj.

bobbie

pre 7 godina

Ovo nije njihov najjaci tim i opet su nas prebili.Jednostavno Ameri su deset godina ispred svih.Mi smo posle Spanaca najjaci u Evropi mada Francuzi isto tako nikad nisu igrali u najjacem sastavu.Niko nije realno ocekivao zlato ali kad smo vec tu dosli momci su dali sve od sebe.Pojedinci su vec bili potroseni a nekima jednostavno tu i nije bilo mesto.

$$$

pre 7 godina

Nisu Ameri krivi sto Srbija nije imala bar jednog visokog igraca koji je stvarno dobar skakac...Neki atleta...Skocnost Raduljice, Stimca, Macvana i Bircevica je cist kriminal...Jokic skuplja skokove jer ima osecaj da se postavi gde treba...

Dvojnik

pre 7 godina

Uzasno me nervira sto smo pod Saletom poceli da slavimo poraze, mi smo puni talenta u kosarci I nasim inatom ne bi smeli da se brukamo I to da slavimo.
Mislim, ocigledno je da Djordjevic nesto dobro radi na timskoj igri, Ali protiv ozbiljnog protivnika, kad su ti pola tima dibidus igraci, tu tvoju timsku igru mozez da bacis kroz prozor. To smo Evo vec drugi put videli, nismo nista napredovali. Nadam se da necemo opet po drugi put videti drvenu medalju na Evropskom.
Jer svidelo se to vama ili ne, uopste ne bi bilo iznenadjenje da ovaj isti tim ostane bez medalje sledece godine. Jednostavno sa Kalinicem na trojci, Bircevicem na cetvorci mi nismo nikakva sila.

Stars and stripes forever...

pre 7 godina

Bogovi kosarke su samo jedni. Zlato uzimaju Bogovi, a drugi nek se redjaju kako im volja. Pravo uzivanje je bilo gledati vanzemaljsku kosarku sinoc. Cast i privilegija. : )

Magični napitak

pre 7 godina

Nema se šta prigovoriti članku, sve to stoji čestitke selektoru i igračima za srebrnu medalju. Mislim da bi sve dok ne podležu doping kontroli amerikancima trebalo davati zlato bez učešća u takmičenju a svi ostali u borbu za srebro. Ovako je besmisleno.

oxydant

pre 7 godina

Sve,sve,ali kad smo već fizički inferiorni u odnosu na tamnopute amere,onda barem šut spolja mora mnogo bolje da funkcioniše.A bilo je
dosta vremena na pripremama za ovo...

Goran

pre 7 godina

Mora mnogo vise nasih igraca da se upusti u nba da bi bili konkurenti. Sa vise nba igraca imali bi i vise iskustva protiv ovih igraca i vecu sansu za pobedu, kao Pedja i Divac nekad. Ovo sto su momci uradili je podvig i veliki uspeh, realno, a za 4 godine sa vise iskustva u nba ligi mozda i uspemo da budemo bolji. Da se razumemo, ja mrzim nba ligu, ne mogu da je gledam koliko mi sve to ne lici na kosarku, ali moramo da imamo igrace loji imaju iskustva igre protiv amera i to je to.

Trollston

pre 7 godina

Srebro je maksimum za bilo koju reprezentaciju iz 'ostatka sveta', tako da momcima treba samo da se zahvalimo na izuzetnom uspehu. Jednostavno se ne moze protiv kvaliteta koji ima selekcija SAD-a. To se vidi i po tome da niti jedan igrac iz ostalih reprezentacija ne bi mogao da bude ni na sirem spisku njihove reprezentacije. Ovo je fantastican uspeh za nasu kosarku i treba da bude veliki podsticaj za sledecu godinu, kada nas ceka EP na kome, ako budemo zdravi i kompletni idemo na zlato.

nezahvalni smo

pre 7 godina

Ko misli da je ovo slab tim USA ili treći tim, kako neki kažu ovde, o košarci pojma nema. Tu je samo nedostajao Kari, Lebron i Harden, eventualno Entoni Dejvis. Teze je igrati protiv ovih šutera nego da je s druge strane Vestbruk, Kris Pol, Dramond ili još kakav "fizikalac".

Maksa

pre 7 godina

Košarkaši američke amaterske tj. koledž CBA Lige imaju sličan tempo rada, treninga i utakmica kao i ostatak sveta. Tim koji bi oni sastavili bi imao vrhunske igrače i bio bi favorit za medalju na svakom turniru, ali ne bi bio ovako superioran. Ono što NBA igrače čini jakim jeste pakleni tempo utakmica i surovih treninga. Pogledajte fizički napredak bilo kog igrača iz spoljašnjeg sveta koji odigra par sezona u NBA i sve će vam biti jasno.

aleksandar

pre 7 godina

ovaj teodosic isao kao na solo akcije da bi otiso u nba
(axminator, 22. avgust 2016 10:54)ne budi kao ovi iskomleksirani gubitnici koji pljuju Bogdana,prvi put vidim komentar navijaca KK PARTIZAN koji objavljuje ovako nesto.Teo je najbolji plej Evrope i to ce i biti,kao sto ce i Bogdan biti najbolji igrac Evrope,jedna utakmica to ne moze da promeni.

vince carter

pre 7 godina

Kao sto sam rekao mi se uplasimo od njih,nismo cak bili ni agresivni kao protiv australije a i durant je prelomio,ulazilo mu je sve,posle je bilo lako. Kao sto sam rekao ljudi preteruju sa njima dotle da bi dobili svakog sa 80 razlike wtf?? Oni bi verovatno izgubili od spanije da su bili tu mark gasol i ibaka gde bi se mogli oprostiti od ofanzivnog skoka,nemojte mi pricati kako nije igrao lebron i ostali jer oni tim sastavljaju od 52 drzave,spanci nisu u zenitu vise a kada su bili namucili su u oba finala mnogo jaci usa tim,sa ovim ne bi imali problema,mogli su i sad da ih pobede ali promasise brdo otvorenih suteva a i ovako samo sest razlike.

realno

pre 7 godina

Ameri došli sa trećom ekipom i takvi mogu nakantat koga žele sa 50 razlike ko od šale. To je svemirska košarka. U košarci treba ukinut natjecanje za zlato. To odmah dodjeliti Amerima a turnir organizirat za srebro i broncu.

Mythbuster

pre 7 godina

Uvek se razlog i zgubili? Razlog je vrlo prost : Ameri igraju bolju i jaču košarku !!!
(viki55, 22. avgust 2016 10:51)

A kako ćemo to saznati ako ne idu na doping kontrolu?

Ivana

pre 7 godina

Mislim da nema tu mnogo analiza, jednostavno je, Amerikanci su bolji u svakom pogledu, fizicki jaci, brzi, bolje sutiraju, igraju bolju odbranu kad zele, protiv toga se ne moze. I nije to doping, jednostavno genetika. Njihov tim cine iskljucivo crnci, a pogledajte bilo kog crnog sportistu u odnosu na belca, atletski su dominantniji, misicaviji i to je tako. Pa i u istoriji najbolji kosarkasi su crnci, Dzordan, Kobi, Lebron itd. Da bismo protiv njih imali bilo kakav rezultat, da ne govorim o pobedi moramo pored Tea da imamo jos jednog klasa igraca, a mi to nemamo u ovom trenutku. Mi pobedjujemo timskom igrom, ukomponovanom gde svako ima svoju ulogu, ali to protiv Amera nije dovoljno. Da nije Durent, bio bi Karmelo, da nije on, neko drugi. Imaju 12 igraca koji mogu sve, a mi se oslanjamo na jednog i ako njega neutralisu videli smo ishod.

Milićko

pre 7 godina

Svi spominju Bobija,a za ostale igrace vas bas briga,jel znate vi Musli kakvu je sezonu odigrao u endesa ligi,nije samo Boban jedini dobar igrac koji nije pozvan,realno ovo nam nije bila najbolja ekipa

срки с

pre 7 godina

Žalosno je da se iskazuje neka vrsta rasizma ili ti potrebe za prikazivanjem srpskih sportista a time i srpskog naroda kao neke genetski superiornije vrste-naroda a to se čini nenormalno napumpanim izjavama i kvazi analizama.Tako se dokazuje da 2 osvojene zlatne medalje 4 srebrne i 2 bronzane dokazuju tu višu superiornost a srebrna medalja u košarci uz poraze od Australije i Francuske i poraz od 30 razlike od SAD se isto prikazuje kao vanzemaljski-nebeski uspeh i dokaz.Pogotovo priča e sada su nas SAD pobedili a drugi put ćemo mi njih,ovaj poraz je bio samo trenutna okolnost.alo bre dosta takvih javnih nastupa.svci ljudi su isti na planeti Zemlji a sport je samo sport

Aleksa

pre 7 godina

Ponovo bruka i sramota u finalu i to treba jasno i glasno reći. Ako Španci igraju egal sa njima i ako podnosljivo izgube svoja dva finala i polufinale jasno je koliko su se naši preplašili. Sve se videlo u nastupu Bogdanovića. Niko nas neće pamtiti kao druge na svetu vec neko ko je oduvan od amera. Niko kao mi nije oduvan u finalima na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima kao mi. A ovaj tim Amerike je daleko od nekog od koga se to ocekivalo. Što je najcrnje sad im je usadjen strah tako da ni naredne generacije ce da spuste koplja pre nego sto i krene meč.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (perko, 22. avgust 2016 11:53)

Ako si gledao utakmicu, Ameri su se sprdali sa Spanijom. Taktika je bila pusti Gasola da da svojih 30 poena, zaustavi sve ostale. Mi imamo drugi problem, mi smo tim, i kod nas nema individualca koji moze da igra kad svi ostali stoje. I zato ce uvek Spanija imati manji minus od nas. Ali upravo zato cemo mi u narednim godinama odvaljivati sve u Evropi pa i Spance.. Dakle nit su Spanci igrali egal, (igrao je Gasol koliko su ga pustili) niti smo mi oduvani manje ni vise nego svi ostali na turniru. Prosto su Ameri fizicki toliko superiorniji da nisu cak ni igrali kosarku, nego basket. I ako to ne vidis, bolje nemoj da gledas kosarku.

Googlehajm

pre 7 godina

Pita mene žena (laik za kosarku) "Kako to da nas ovi Amerikanci ovako lako dobijaju", kažem joj "Ljubavi ovi Ameri su svi redom na teskim sportskim drogama, steroidima itd.. duplo jači,brži..". Odgovara mi ona ko iz topa "Pa što se naši malo ne ušpricaju?" ????????????
(Rale, 22. avgust 2016 10:31)

NBA NEMA antidoping kontrolu, kod njih je bukvalno zabranjena marihuana i koka, ovo ostalo sve moze, elem ovaj Durent mi ne izgleda kao neko ko se sprica, nema to telo, nema tu brzinu... Prosto decko ima fizikalije i talenat... Ako ne znate o cemu pricam, uporedite ga sa Cousinsom.
I za kraj JA TE VOLIM SRBIJO!

Lepo

pre 7 godina

Nama fali iskustva igre sa Amerima. Nedović je to najlepše pokazao i četrnaest poena u drugom poluvremenu je odlično. Jokić je mlad igrač i on će u buduće praviti problem igračima u NBA. Bogdanović u Evropi gubi vreme i mišljenja sam da je on ovde prešao igricu i da je vreme za NBA. Kao i Gudurić, Zagorac, Simanić, Jaramaz, Milosavljević, Mačvan, Dangubić i ostali mladi igrači što pre da odu u NBA, Miško neka sredi nešto da napreduje reprezentacika. Teodosić uskoro ide tamo sigurno, a Raduljica, Kuzmić, Nedović bi se mogli vratiti. Samo da 9-10 NBA igrača se možemo klati sa Amerima pričali o kvalitetu Evropske košarke ili ne. Ali smo u svetu iza Amera i meni je to dovoljno ali u blizoj budućnosti će se opravdano tražiti stepenica više i biće to sve lepo na kraju.

Rale

pre 7 godina

Pita mene žena (laik za kosarku) "Kako to da nas ovi Amerikanci ovako lako dobijaju", kažem joj "Ljubavi ovi Ameri su svi redom na teskim sportskim drogama, steroidima itd.. duplo jači,brži..". Odgovara mi ona ko iz topa "Pa što se naši malo ne ušpricaju?" ������������

svetlana

pre 7 godina

Ovdje neki kazu da nijesmo zasluzili srebro jer nijesmo odigrali sa Spanijom i Argentinom...?Mislim,o cemu vi to? Ja mislim,da sa onim zarom,kojim su momci igrali do finala pobijedili bi obje selekcije.Australija je juce zahvaljujuci sudijama ispustila pobjedu,pa zar sad da kazemo da su Spanci bili mnogo bolji.Jesu zahvaljujuci imenu koje su stekli.Nista vise.Gdje ima takmicenje i u cemu da svak igra sa svakim.To su nebuloze.Pobijedili smo one koji su nam stavljni na put do modalje i tacka.Cemu prica tipa"koga smo mi pobijedili".Pa sve one koje smo trebali da pobijedimo.A sto se tice Amerike,pobijedicemo ih kad budemo imali momke koji se nose sa njima u NBA,kao sto smo ih pobijedili u Indijanapolisu.To je tako.Treba jos da jedemo i porastemo za to.Svaka cast momci,donijeli ste srebro kuci.Budite ponosni a i mi sa vama sto vas imamo.

Stefan

pre 7 godina

@(NIkola, 22. avgust 2016 10:14)

Amerikanci nisu nista posebno odigrali? Odigrali su sasvim dovoljno da dobiju utakmicu bez ikakve sumnje da li ce uzeti zlato ili ne, tako da ovaj poraz nema veze sa igrom Srbije vec sa dobrom igrom Amera.

A posto sam video da pises malim slovom Amerikanci i Durent a sve ostale nacije koje si napomenuo pises velikim slovom jasno mi je odakle dolazis.

Marko

pre 7 godina

Ko je gledao utakmicu, video je da oni nisu odigrali ništa specijalno a ja bih rekao taman dovoljno da nas dobiju 30 razlike! Jednostavno to je neki drugi nivo košarke i da su hteli bilo bi i puno više razlike i zato nema razloga da žalimo već da slavimo, ovo je bukvalno kao da smo uzeli zlato!

G.M

pre 7 godina

Najveca prevara ovog tima,u smislu ocekivanja I sta je pokazao. .ali ubedljivo. .Bogdan Bogdanovic. .to je Sale trebao da resi. .Bek Suter. .Strasno. .Kad se zakuva. .

Pravi Gargamel

pre 7 godina

Mozemo da vladamo u buducnosti, ali velike opasnosti prete. Zadovoljstvo posle ovakvih poraza u zadnjih nekoliko godina preti da nas uvuce u prosek i da od nas napravi mediokritete. Jedno je kalkulisati i imati srece do polufinala ili finala, a drugo je osvajati titule. Previse poraza u takvim utakmicama imamo u zadnjih 9 godina (3 finala sa preko 30 razlike u proseku i 2 polufinala). Ovaj turnir je bio velika sansa da uradimo nesto za istoriju, kao 2002. ili 1995. Igraci su nam konacno sazreli, olimpijski turnir je po tradiciji najlaksi za igranje, Amerikanci prezasiceni i umorni. Tu sansu nam je uzeo Djordjevic svojim losim izborom igraca. Finale je to pokazalo, nisu Ameri bili toliko dobri, koliko smo mi bili losi. Previse proseka u ekipi, velika vecina igraca je jednostavno limitirana i nema karakter pobednika. Ako pogledate realno, mi smo na ovom turniru odigrali jednu utakmicu odlicno(protiv Australije) i jednu cetvrtinu(protiv Hrvatske). Za mene je to premalo da bi se okarakterisalo kao uspesan turnir. Dobro iskalkulisan mozda, ali mi smo zemlja kosarke, nikoga ne treba da se plasimo i da predstavaljamo druga, treca ili cetvrta mesta kao uspehe.

marko

pre 7 godina

Mučno je čitati ove kritike. Da li smo nekada zadovoljni? Te Sale loš strateg, te arogancija, Bobi pa Bobi, Bogdan nema pojma, Teo preigrao...

Za sinoć je puno razloga za ovaj rezultat. Prvo ovi su daleko bolji da se ne lažemo. Amerikanci su igrali izuzetno motivisano u napadu, i sjajnu odbranu. Naši su odigrali mentalno i fizički dva izuzetno teška meča pre toga. Uvukla nam se nervoza, strah, i onda se igra prosto raspadne a protivnik melje. I to kakav, a i što i ne bi! To se desilo Litvaniji protiv Španije kad su izgubili 50 razlike u četvrtfinalu, kao i Australiji protiv nas.

Napravili smo neverovatan uspeh sa srebrom, ostaje žal za boljom partijom i to je to. Kada su u elementu - tako je u nadmetanju sa Boltom, Felpsom, Đokovićem, našim vaterpolistima... Nemate šta da tražite u finalu. Ne dramite molim vas više.

ns

pre 7 godina

Ljudi, treba imati u vidu ko nam je juče bio protivnik. Uz dužno poštovanje i bez ikakvih rasnih predrasuda, današnji afroamerikanci su potomci robova dovedenih iz Afrike. Birani su najjači, najbrži i najzdraviji. Afroamerikanci su nastali robovlasničkom selekcijom najboljih afričkih gena. To je jedan od razloga zašto su superiorni u odnosu na druge.

Mirko

pre 7 godina

Nemoguće je igrati ovakve utakmice bez Babana Marjanović i velika je šteta što nije bio u reprezentaciji. Njegovo odsustvo sa terena se videlo i u još nekim utakmicama kada je našem reketu, a i protivničkom nedostajao jak centar koji može da parira protivničkim centrima.

djc-xxx

pre 7 godina

Atlanta (1996.):
ŽELJKO OBRADOVIĆ: "Momci večeras nemamo šta da tražimo protiv Amerikanaca…Jbg…igrajte do 10-tak minta pred kraj…Šta da vam kažem…"
ZORAN SAVIĆ: "Ne mogu ja, bolan to…Željko, objavi da sam se povredio u polufinalu!
VLADE DIVAC: "Jer baš moramo da… Hajde, ja ću što pre da napravim pet faulova, pa bez Zorana i mene će ionako biti to...
Rio (2016.):
SALE ĐORĐEVIĆ: "Momci večeras nemamo šta da tražimo protiv Amerikanaca…Jbg…igrajte do pred kraj prve četvrtine …i ako zatreba u četvrtoj četvrtini…da ne bude baš 50 razlike…Šta da vam kažem…"
MOMCI SVI OD REDA: "Nema problema Sale!"

Objektivno

pre 7 godina

Ne mogu se oteti utisku da su se mogli prije svega bolje psiholoski spremiti za finale.Mentalitet pobjednika je takav da i kad nema sanse za pobjedu,pobjednici se nadaju.A nasi kosarkasi su usli u finale sa stavom "otkud ja ovde?"A trebalo je igrati.Ipak,cestitke za srebro.

dragan

pre 7 godina

Kakve gluposti ovde ljudi pisu i dobiju gomilu pluseva. Uplasili se nasi vodjstva. Kako ne shvatate da su ameri igrali odbranu (u 2 i 3 cetvratini) kao sto smo mi u prve dve protiv Australije. A kroz takvu odbranu nista ne prolazi, mogu se sutirati samo isforsirane trojke koje ne ulaze (setite se Australije, 14 poena, ne koseva, za poluvreme, kao da je rukomet). Pri tome Ameri dodaju gas koliko im treba, ubace u 4. brzinu, u petu nisu ni ubacivali. Djuretn samo na trenutke. Nase prvo poluvreme protiv Australije, to je domet naseg tima, i to nam je donelo srebrnu. A domet za zlatnu, je tako igrati 4 cetvrtine sa kojom bi mozda imali neke sanse protiv Amera, ali to jos uvek ne mozemo. Ali ono sto mozemo je da i dalje drzimo drugo mesto u svetu.

Beljo

pre 7 godina

Macak, taj "profi" Amer sto nabija banane pa ga Kukoc na kraju zakucao je Alonzo Moning, tada 20-togodisnjak. Pretpostavljam da je svaki drugi iz tima ta neka prica. Mladi i neafirmisani igraci. Ne treba praviti mitove. Ako mozes naci sastav USA sa tih goodwill igara, da vidimo koji su to "profesionalci" tad igrali za USA...

Sasa

pre 7 godina

Sut ocajan ali skokovi katastrofa. Imali su tri puta vise skokova od nas u periodu kada su pravili razliku. Inace cestitke nasima na srebru. Ogroman uspeh.

Zemunac

pre 7 godina

Jedini recept za pobedu je da damo srpsko državljanstvo za jedno 15 kvalitetnih NBA igrača tamne puti i Đorđević da ih pozove u reprezentaciju.

mk888

pre 7 godina

cestitam srbiji na srebro, igrati u finalu sa nba predatorima je (skoro)isto kao zlatna medalja. mislim, nba je to, nekoliko koraka ispred evropske kosarke, i drugi(spanija, francija,litvanija..) bi isto prosli u finalu kao i srbija. ameri su bili dobro motivirani i tu nema spasa za bilo koju reprezentaciju u svetu. to je to. ali najvise cesittke a.djordjevicu, covek je izvadio maksimum iz igraca.forsirao timski rad i to je dalo rezultate. produzite tako. pozdrav iz makedonije

BRUKA

pre 7 godina

Bruka! Ko može da pomisli a ne da kaže da smo mi velesila u košarci posle onog sinoć? Ko će da pamti srebro posle onakve sinoćne blamaže? Niko normalan nije očekivao pobedu ali onakva sprdnja?!

Realista

pre 7 godina

Ako se neka pravila igre prilagodjavaju pravilima igre tvog protivnika koji igra po tim pravilima milion godina,realno je da treba da prodje jos milion godina dok se mi Evropljani ne prilagodimo tim prekobarskim pravilima.Tacka.

qwerty

pre 7 godina

(Plej, 22. avgust 2016 11:04)
Sinko svashta sam chuo i prochitao za zhivota, ali to shto si ti napisao je ubedljivo najveca glupost svih vremena. Bjelica u Nba ima jedva 5 poena po utakmici, smeju mu se ljudi, Boban je visok i to je sve, blage veze nema. Mozhe da se okupi reprezentacija sveta opet bi ih isti ovaj tim dobio 20+. Ti u zhivotu nisi pogledao Nba mech zato i pishesh svashta. Sinoc sam video brda ljudi kako uplacuju i p 10000 dinara na Srbiju i to potpuno samouvereni da cemo ih dobiti!!! Takva smo nacija i zato nam nema spasa.

Stojadin

pre 7 godina

Jedino je Spanija (sa ekipom od pre cetiri godine) bila u stanju da igra sa amerima na dva tri poseda. Ova utakmica jeste bila surova realnost za ostatak evrope

Pop

pre 7 godina

Ne razumem u cemu je problem. Da li smo mi pre 2 godine bili bolji od Spanaca? Nismo.
Da li smo bolji od njih danas? Takodje nismo. To je cinjenica. Ali nismo mi krivi sto su oni imali 2 poraza u grupi.
Ovaj put ih je losiji start na prvenstvu kostao sjajnije medalje. Sa svim ostalim ekipama, ukljucujuci i pominjane Argentinu i Litvaniju, mozemo ravnopravno igrati.

Миле

pre 7 godina

Честитке кошаркашима.
Остаје жал што није пружен јачи отпор у финалу, из неких разлога није било оне игре са пуно кретања која их је красила у првој утакмици. Биће да је прерано наступило задовољство освојеном сребрном медаљом.
Оно што ме брине за убудуће је плеј. Ми смо имали један сушни период у медаљама јер нисмо имали правог организатора игре (оно што је Хрватима пуно недостајало на овом такмичењу за још бољи резултат) све док се није појавио Теодосић. Њему свака част за однос и допринос репрезентацији, али он неће моћи још дуго, а на видику нема нити једног солидног плеја у нашој кошарци. Изгледа да је лакше и јефтиније купити исподпросечног (а за нашу лигу још увек доброг) Американца него ли правити такав тип играча, а чињеница је да га је најтеже направити.

kimiko

pre 7 godina

E sada posto smo prespavali,molim za objektivne komentare.Pre svega kritika sa poukom,kulturno,gospodski.Naravno i pohvale,mada nam to nece mnogo biti od koristi.
Glavno pitanje je: Kako se suprostaviti americkim kosarkasima? Da li da angazujemo neke strane igrace,dati im drzavljanstvo? Nesto slicno kao i Page u zenskoj reprezentaciji...

kwamo

pre 7 godina

hajde da racunamo uspeh samo srbije (ne sfrj,sej i scg,samo srbije),mi smo prosecna ekipa,nismo svetska velesila. koliko imamo medalja od kad smo samo srbija? 2 srebra i odmah velesila. mi smo kao valensija i atletiko madrid,osvajali nesto,ali lš ne,po dva puta porezeni u finalima. i aj sad,oni su kao bolji od mancester,bajerna,juvea.......aman bre ljudi. ako nas politicari ponizavaju,nemojte i vi

nenad

pre 7 godina

@Walter White

Upravo je realan odnos američke i evropske košarke. Shvatite da oni igraju koliko im je potrebno. Ta ista Španija koja te oduševljava poslednje dve olimpijade je tada u grupi sa njima igrala 119-82 (Peking) i 100-78 (London). Da su se osećali nesigurnije i da su hteli, veruj u finalu bi bila još veća razlika.

Nba

pre 7 godina

Kad se odigra onakva partija u polifinalu, po nekom nepisanom pravilu sledeca utakmica bude dosta slabija, i to ne vazi samo za nase, nego je generalno tako. I obrnuto, losija partija sledeca je mnogo bolja, primer cetvrtfinale vs Hrvatske, samo smo jednu cetvrtinu dobro odigrali sto je bilo dovoljno... A Ameri su u polufinalu odigrali ne bas dobro protiv Spanije, a mi odlicno vs Australije i nije bilo sanse a ni snage da odigramo makar poluvreme protiv USA egal. Tako da je ovo plafon sa ovim timom, uz Bjelog i mozda Marjanovica to moze biti egal tri cetvrtine, ali u svakom slucajz KAPA DOLE MOMCI!

CROcrocodile

pre 7 godina

Neka se nitko ne uvrijedi ali ovaj sastav Srbije je jednostavno limitiran.Kao što je napisao @prodigy_CZ tu jednostavno nema kvalitete kakvu je Srbija imala nekad. Nema nekog kao Divac, Bodiroga, Stojaković, Đorđević...Teodosić je dobar ali ima previše crnih rupa u utakmici, ili igra po sistemu toplo-hladno, jednu utakmicu odlično a sljedeću loše. Bogdanović-lošiji nego pred godini dvije mora poraditi na samopouzdanju.Raduljica dobar, ili čak vrlo dobar centar ali miljama od Divca. Jokić- e to će biti pravi igrač ako ovako nastavi, čak mi je malo čudno da nije dobivao više ovlasti u napadu. Najviše je ipak falio Bjelica koji bi bio najbolji Srpski igrač na turniru.Ostali jako prosječni igrači koji mogu odigrati jako dobro obrambeno protiv svih osim naravno Amera. A napadački, Bože sačuvaj. Tako da je ovo srebro vrhunski domet nemojte se žaliti. Mi Hrvati imamo trenutno tek jednog vrhunskog igrača a to je naravno Bojan Bogdanović ( takvog trenutno nema ni Srbija).Ostali tek prosječni , neki čak ni to.Ili još uvijek premladi ili limitirani. Primjerice mi smo na OI 1992 igrali protiv pravog Dream Teama.Ali smo imali Dražena, Kukoča i Rađu a takvih igrača danas nažalost nema. Koji je igrač iz ovog američkog sastava na nivou Dream Teama? Durant i još možda 2-3. Ostatak je čisti atletizam kojim lome protivnike. Obrana i skokovi u napadu pa dok ne zabiju koš i drugog - trećeg napada. Koliko su čistih šuteva promašili? Strašno. I još na kraju pregaze Srbiju.

L.M.

pre 7 godina

Kosarkasi SAD se sa kosarkom radjaju, kosarku disu 24 sata svakog dana u svom zivotu, nose je u svakoj celiji i pori svog bica, zive i osecaju. Uz dobar strucni stab i to je to. Cestitke srpskoj ekipi na srebru, ogroman je to uspeh, samo je br 11 trebalo ubaciti od 2. cetvrtine.

Podunavac

pre 7 godina

Polako ljudi, taman do sledeće olimpijade će da stasaju Guduric i Zagorac koji izgleda pored znanja imaju i m.da, Uz Jokica sa još četri godine u NBA biće to dobra ekipa.

autosovinista koji leči šoviniste za dž

pre 7 godina

Ajmo sad dežurni pametnjakovići, bivši fudbalski selektori, navalite. Ups, zakasnio sam. Ej budale, pa ovo je, zapravo uspeh, najveći mogući uspeh, alooo!!! Ameri si sa Kanadjanima, izmislili košarku!!!

... mnogo se izvinjvamo

pre 7 godina

.. i onda trener uze timout i reče: "Da izgubimo smemo, da se predamo ne smemo..."
Ups, ovo je iz neki drugi sport di smo bolji od ameri.
Izvinjvamo se...

Milos

pre 7 godina

Zašto trenera Usa uporno zovete Kšiševski? Ako je već namera da pišete onako kako se zapravo izgovara na Engleskom onda treba da piše Šiševski jer se ni K ne izgovara. Mada je meni naša verzija Križevski mnogo gotivnija...

Vlado

pre 7 godina

Sa Marjanovicem bi dobili na skoku i zao mi je sto nije igrao. Svako da se stavi u njegovu kozu bi isto postupio ipak je njemu bilo vazno da sebi osigura ugovor u nba. (I svako od nas nebi rizikovao da se povredi na turniru jer ako se povredi gubi milione).
Mozda je djordjevic trebao da ga pusti al nije na meni sta je on trebao, trener zna uvek sta je najbolje i zbog cega nije hteo da ga pusti bez odigranog turnira.
Ne osudjujem ni Marjanovica ni djordjevica. Igrace Marjanovic u sledecim utakmicama kad stekne u nba status kakav zasluzuje.

milan154321

pre 7 godina

Ponizenje Srbije. Niko nema hrabrosti da kaze jednostavnu cinjenjicu: kosarkasi i Srbija su ponizeni. Jedno je izgubiti od Amera sa 3 razlike, a drugo je sa 30. Nasi se nisu borili i ispali su to sto jesu. Trebalo bi da su profi i da znaju svoj zanat. Neka nose ta odlicja, ali samo za sebe. Srbija trazi borbu, a ne kukavicluk.

dragan

pre 7 godina

Sa ovoliko rupa u timu ovo je enorman uspeh. Kalinic, Bircevic, Stimac su igraci koji u klubovima greju klupu, tako da nista vise ne mozemo da ocekujemo od njih u reprezentaciji.

mikele mad mike

pre 7 godina

KD, Melo, Irving.. Pored LbJ najbolji i najpoznatiji NBA igrači trenutno. Da li je realno da njih neko može da nadigra? O fizičkim aspektima da ne govorimo!

lim

pre 7 godina

ih, da smo baš najbolji u ostatku sveta, pa baš nismo, 4 poraza i četiri pobede. Španija je po mome bolja, pa i Litva, pa Francuska, pa Argentina, možda i Brazil. U kalkulisanju smo bili najbolji i najsrečniji...

Tyranos

pre 7 godina

Ponosan sam na ekipu ovo je maksimum maksimuma.
Sad smo uspeli da kao poslednji u grupi preko Australije i Hrvatske dodjemo do finala OI i nikad vise, treba da slavimo ovu srecu.

kole

pre 7 godina

@(srdan, 22. avgust 2016 10:45)
ti si verovatno i iliju petkovica podrzavao kad je zvao sina u reprezentaciju,covek se kvalifikovao naravno da moze da radi sta hoce.mi smo zato i izgubili od argentine 6:0 jer nije njega bilo da navija na klupi...

kole

pre 7 godina

(expert, 22. avgust 2016 10:55)
imas na fiba sajtu ranking listu,a to sto nekom po subjektivnom osecaju hrvatska i australija u prvih tri u svetu to je njegov problem.ja sam izneo zvanicne podatke,nema sta meni da objasnjavas,zovi fibu pa im kazi kako stoje stvari...

Svetski Mega Car

pre 7 godina

Ponizenje Srbije. Niko nema hrabrosti da kaze jednostavnu cinjenjicu: kosarkasi i Srbija su ponizeni. Jedno je izgubiti od Amera sa 3 razlike, a drugo je sa 30. Nasi se nisu borili i ispali su to sto jesu. Trebalo bi da su profi i da znaju svoj zanat. Neka nose ta odlicja, ali samo za sebe. Srbija trazi borbu, a ne kukavicluk.
(milan154321, 22. avgust 2016 20:15)

Dečko, ajde nemoj da lupetaš. I nemoj da omalovažavaš Saleta i momke. Ovo je istorijski uspeh za našu košarku, srebro sa OI posle čitavih 20 godina. Ljudi, da li ste vi svesni da SAD ima više registrovanih košarkaša nego Srbija stanovnika? Da li ste svesni da je NBA košarka duplo, ako ne i troduplo jača i bolja od evropske košarke po svim parametrima? Da li ste svesni koliko je jaka ova ekipa SAD-a? Taj koji kaže da je ovo bila njihova treća postava, taj nema pojma. Jaču su ekipu imala sada, nego na svetskom 2014. Slažem se da su naši mogli bolje da odigraju, ali nisu imali nikakve šanse da ih pobede. Poraz je poraz, da li 5 razlike ili 35 razlike, to je skroz nebitno. Pa na svetskom prvenstvu smo izgubili od njih u finalu 37 razlike, dakle veća razlika nego sada, pa niste pričali da smo se obrukali i da smo poniženi. Teško pljuvačima ugoditi.

Ostali svet

pre 7 godina

Kad bi i mi imali pola tima "ko od brega odvaljeni" koji kad pođu "ko tenk kroz šumu" a "suduije ko sudije" druga bi priča bila i postojao bi još jedan "drim tim" u "ostalom svetu" kako rekoste

Marko

pre 7 godina

Jedna cetvrtina protiv Hrvata i utakmica sa smesnom Australijom i -srebro. Ozbiljni ljudi ne racunaju ni da se igralo protiv Kine i Venecuele. Tako da,pevajte decki.

Mirko

pre 7 godina

Pali smo na fizičkom planu, pod jedan, a pod dva - nismo tako dobri šuteri.
Moramo naći načina da fizički pariramo amerikancima i da igramo sa igračima koji neće grejati klupu nego da svih 12 u bilo kojoj varijanti može da pobeđuje Amere, sve ispod toga je nemoguća misija.
Naša taktika se raspada kad ne igramo dobru odbranu, a ameri su i pored svoje nedovoljno dobre odbrane i slabog napada u početku - ipak našli put za trojke što je stvar individualnog kvaliteta. Da smo mi pogađali ono što smo promašili, igrali bismo egal.

Sale zna još od prošlog svetskog da je problem u fizikalijama. Kako u individualnim fizičkim predispozicijama i snazi, tako i u većem izboru igrača.
Mi smo imali povređene, udaljene i nedovoljno dobre, i ovo što je preostalo, svakako je napravilo veliki podvig, bili su bolji nego što jesu.
Ameri su bili to što jesu isto - samo što su mnogo bolji i to je to.

Najjači mi je utisak posle finala to što smo muški priznali poraz i nismo izigravali majmune i svađali se kao australijanci ili hrvati, već smo srdačno čestitali i pozdravili se sa njima. Fer i sportski, da se vidi da smo veliki i u porazu i u pobedi. Zato i jesmo veliki kao ljudi, kao Srbi, kao košarkaši i sportisti i zato pobeđujemo one koji nisu to nisu.

Ludi Nindža

pre 7 godina

Ne možete ni imat rješenja za amerikance jer su brutalna ekipa drugi svijet za EU zar su stvarno neki srbići očekivali da dobiju USA ili da bude egal cc ovo je i očekivano bilo,svaka ekipa će od USA nastradat osim Španjolske,što je najgolemije od svega USA je došla sa 5.postavom jer nije im ni potrebna jača postava fali zvijezda dosta koje igraju u NBA a ne igraju za USA

рајко

pre 7 godina

кад је кшишевски ставио пол џорџа на теодосића и увео казинса утакмица је била готова

jmk

pre 7 godina

Pogledao sam snimak, nisu oni vanzemaljci, kraj 1/4 i prva polovina 2/4 obiluju našim greškama koje se inače ne dešavaju, sami smo im dali vetar u leđa, Bogdanović promašuje tri puta, Teodosić jednom, Jokić i Marković zicere, dva tri pogrešna dodavanja, to su sve bili relativno otvoreni šutevi nista neuobicajeno za Teodosića i Bogdanovića. Bolji jesu naravno, ali moglo je to da bude mnogo drugačije.

lovernj

pre 7 godina

Jel igrao bogdan bogdanović? Mnogo su nam skokova uzeli, to je bilo očigledno da skok nismo mogli da konrolišemo..iz jednog napada oni izvuku tri šuta za tri poena... To nam je pravilo probleme... Trebao nam je jedan dominantan centar, neko visok kome je skok glavna osobina... Samo da smo imali bar jednog takvog... Ne znam slabo se razumem je l imamo mi nekog dominantnog centra..? Računam da imamo sale bi ga pozvao sigurno... Ne bi se inatio

POPE

pre 7 godina

Trebamo da spustimo loptu i treba malo realnosti i iskrenosti. Amerima da je trebalo preko 50 razlike lsko bi to ostvarili.Imali smo puno sreće protiv Hrvata a Australija je pobedila više samu sebe nego mi nekom vrhunskom igrom.Da smo do finala naleteli na Španiju,Argentinu itd. sigurno ne bi videli finale.Sigurno nismo druga najbolja reprezentacija na turniru zato trebamo srebrom da budemo prezadovoljni a 3-4 naša igrača ga dobiše ni krivi ni dužni.

Stars and stripes forever...

pre 7 godina

Bogovi kosarke su samo jedni. Zlato uzimaju Bogovi, a drugi nek se redjaju kako im volja. Pravo uzivanje je bilo gledati vanzemaljsku kosarku sinoc. Cast i privilegija. : )

perko

pre 7 godina

Ponovo bruka i sramota u finalu i to treba jasno i glasno reći. Ako Španci igraju egal sa njima i ako podnosljivo izgube svoja dva finala i polufinale jasno je koliko su se naši preplašili. Sve se videlo u nastupu Bogdanovića. Niko nas neće pamtiti kao druge na svetu vec neko ko je oduvan od amera. Niko kao mi nije oduvan u finalima na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima kao mi. A ovaj tim Amerike je daleko od nekog od koga se to ocekivalo. Što je najcrnje sad im je usadjen strah tako da ni naredne generacije ce da spuste koplja pre nego sto i krene meč.

Veder

pre 7 godina

Da se razumemo niko normalan nije verovao u pobedu,ovde je rec o kukavickoj igri i neznanju selektora,kojeg uzgred mediji velicaju i pravdaju njegove pogresne poteze.Izostaviti Marjanovica zbog inacenja i nametanja autoriteta je cista glupost, jer mi nismo imali centre pod kosem!On je jedini koji bi mogao kolko-tolko da se nosi sa njihovim igracima. Taktika nula,borbenost nula,klupa nula...prava je sreca da nisu hteli da nas do kraja ponize jer ipak je finale Oi, za razliku od nas koji smo se obrukali u finalu sramnom igrom i nezalsganje.Izgubiti od Amera nije sramota jer su vanzemaljci, al je sramota ne pozvati mnogo bolje igrace od ovih koji su sedeli na klupi potpuno beskorisni samo da bi im se namakla medalja,a vidljivo je svakome da oni ne bi mogli igrati ni za nizerazredne klubove a kamoli reprezentacije,sto je svakako bitno objasnjenje koje selektor treba da iznese, jer jedno je biti vrhunski igrac a drugo selektor koji od 'doktorske disertacije'zavrsi sa amaterskim pristupom.Zar vam to nije malo cudno?

Walter White

pre 7 godina

Ovo nije realan odnos evropske i americke kosarke,svako ko tako misli neka pogleda finale proslih i pretproslih Olimpijskih igara gde se Spanija nosila do samog kraja sa mnogo jacim Usa timom a cak sada kad su prosli zenit su pruzili jaci otpor u polufinalu nego mi u finalu.Istina je da smo mnogo jeftino uzeli ovo srebro,sa spancima i litvancima nismo ni igrali a od francuza smo izgubili.Zlonamerni bi rekli da smo kalkulisali,mi trenutno nismo ni najjaca reprezentacija u evropi,kada budemo imali 4-5 nba igraca koji imaju ozbiljnu ulogu u svojim timovima a nisu epizodisti kao Bjelica i Marjonovic tada mozemo da se nadamo necemu,do tada su za nas rezervisana srebra i bronze.

veder

pre 7 godina

Drago mi je da je moj komentar koji se odnosio na 'doktorsku disertaciju' selektora dobio najviše minusa(-153) što samo po sebi govori da sam pogodio u samu srž problema. Nije bruka igubiti od Amera sa tolikom razlikom, bruka je igrati kukavički i bez ikakve strategije poput amatera, a o 'doktorskoj disertaciji' selektora koje su mediji lansirali smešno je raspravljati! Tolika nemoć protiv Amera nije viđena odavno, a još je bolniji poraz jer je to finale OI koje gleda celi svet. Inat i samovolja selektora koji jest vrhunski igrač ali katastrofa trener, dovela je do toga da tim igra sa sedam igrača(?!) dok su ostala tri grejala klupu i glumatala nekakvu podršku! Inaćenje i odbijanje da se Marjanović, ali i drugi igrači pozovu u tim pokazuje neozbiljnost u poslu. Igralo se na momente, tu i tamo, protiv Hrvatske i neorganizovanih Australijanaca, sve ostalo je blago rečeno katastrofa od igre. Amaterski pristup se video upravo u najvažnijoj utakmici, utakmici za ovu generaciju...i umesto da poginu za svaku loptu oni su kao amateri i kukavice posle prve četvrtine prepustili sve Amerima, kao raspuštena banda bez ikakve strategije i koncepta igre, tako karakteristično za našeg selektora koji,uzgred, gde god je bio dobio je otkaz. Sva sreća pa Ameri nisu želeli da nas ponize do kraja, pustili nas da ublažimo bruku, pa smo smanjili na 30 razlike.
'Doktor' amater kao bi se reklo narodski.

kimiko

pre 7 godina

E sada posto smo prespavali,molim za objektivne komentare.Pre svega kritika sa poukom,kulturno,gospodski.Naravno i pohvale,mada nam to nece mnogo biti od koristi.
Glavno pitanje je: Kako se suprostaviti americkim kosarkasima? Da li da angazujemo neke strane igrace,dati im drzavljanstvo? Nesto slicno kao i Page u zenskoj reprezentaciji...

pribil

pre 7 godina

Moje misljenje da bi Spanija pruzila jaci otpor. 82-76 u polufinalu je dokaz. Nasi su se potrosili fizicki. Nisu imali snage sa nagruvanim amerima. Ipak svaka cast!

Mirko

pre 7 godina

Nemoguće je igrati ovakve utakmice bez Babana Marjanović i velika je šteta što nije bio u reprezentaciji. Njegovo odsustvo sa terena se videlo i u još nekim utakmicama kada je našem reketu, a i protivničkom nedostajao jak centar koji može da parira protivničkim centrima.

djc-xxx

pre 7 godina

Atlanta (1996.):
ŽELJKO OBRADOVIĆ: "Momci večeras nemamo šta da tražimo protiv Amerikanaca…Jbg…igrajte do 10-tak minta pred kraj…Šta da vam kažem…"
ZORAN SAVIĆ: "Ne mogu ja, bolan to…Željko, objavi da sam se povredio u polufinalu!
VLADE DIVAC: "Jer baš moramo da… Hajde, ja ću što pre da napravim pet faulova, pa bez Zorana i mene će ionako biti to...
Rio (2016.):
SALE ĐORĐEVIĆ: "Momci večeras nemamo šta da tražimo protiv Amerikanaca…Jbg…igrajte do pred kraj prve četvrtine …i ako zatreba u četvrtoj četvrtini…da ne bude baš 50 razlike…Šta da vam kažem…"
MOMCI SVI OD REDA: "Nema problema Sale!"

Neo

pre 7 godina

Sad ćete da mi nalupate minuse ali moram ovo da primetim. Mislim da su naši imali baš mnogo sreće. Koga smo pobedili da bi smo došli do finala: Venecuelu, Kinu, Hrvatsku i Australiju. Nikad lakši put do medalje... Mene oduševilo kako smo igrali protiv Amera u grupi, ali očigledno da su oni tada igrali sa pola gasa što je dokazalo ovo finale. Žao mi je što su se naši predali posle 8 minuta. Ako Marijanović i Bjelica opet ne budu igrali, plašim da ćemo se neprijatno iznenaditi na sledećem prvenstvu...

gorddy

pre 7 godina

Srebro je naravno ogroman uspeh. Ali 4 pobede na turniru protiv prosecnih ekipa Austalije, Hrvatske, Kine i Venecuele. Uz 4 poraza, ponizavanje u finalu, i ne zvuci sjajno za zemlju kosarke.

NIkola

pre 7 godina

Ajde objavite i moj komentar.

Kao i 2014 nije ovde bio problem kvalitet vec STRAH ...i 2014 kad su poveli na pocetku uplasili se vodjstva i stali i odjednom postali najveci amateri koji ni otvoren sut ne mogu da pogode,kojima stalno i obicni pasovi ispadaju iz ruke..ovde je manji uticaj imao kvalitet jer ameri nisu igrali nista posebno..sem duranta svi ostali su promasivali i od spolja i iz reketa i pravili greske ali je uticaj imala psihologija nasih koji su kao i 2014 igrali preplaseno kao da su na streljanju.
Ovo je bio najveci blowout na olimpiskim igrama..Spanci su 2012 i 2008 igrali egal sa amerikancima 90% utakmice ,2004 nisu ni uzeli zlato ,2000 godina Litvanci su imali sut za pobedu..a mi smo im dali na tacni i to me boli jer kad izadjes na teren treba da se boris i da zaboravis na strah.

Zemunac

pre 7 godina

Jedini recept za pobedu je da damo srpsko državljanstvo za jedno 15 kvalitetnih NBA igrača tamne puti i Đorđević da ih pozove u reprezentaciju.

kwamo

pre 7 godina

hajde da racunamo uspeh samo srbije (ne sfrj,sej i scg,samo srbije),mi smo prosecna ekipa,nismo svetska velesila. koliko imamo medalja od kad smo samo srbija? 2 srebra i odmah velesila. mi smo kao valensija i atletiko madrid,osvajali nesto,ali lš ne,po dva puta porezeni u finalima. i aj sad,oni su kao bolji od mancester,bajerna,juvea.......aman bre ljudi. ako nas politicari ponizavaju,nemojte i vi

lim

pre 7 godina

ih, da smo baš najbolji u ostatku sveta, pa baš nismo, 4 poraza i četiri pobede. Španija je po mome bolja, pa i Litva, pa Francuska, pa Argentina, možda i Brazil. U kalkulisanju smo bili najbolji i najsrečniji...

Rale

pre 7 godina

Pita mene žena (laik za kosarku) "Kako to da nas ovi Amerikanci ovako lako dobijaju", kažem joj "Ljubavi ovi Ameri su svi redom na teskim sportskim drogama, steroidima itd.. duplo jači,brži..". Odgovara mi ona ko iz topa "Pa što se naši malo ne ušpricaju?" ������������

Dookie

pre 7 godina

Bircevic nije za kosarku. Tuzno ga je gledati u reprezentaciji. Bukvalno bilo ko drugi, bilo ko bi bio bolje resenje. Ni volje, ni talenta ni znanja nema Birca da bi igrao i za mnogo slabije reprezentacije od nase.

Joxa

pre 7 godina

Kako li je Bircevic dobio prednost u odnosu na Luku Mitrovica,jos se Luka vratio na vreme,odigrao nesto i u Evroligi i celu nasu ligu,dovoljno utakmica da se vrati i bude ozbiljniji konkurent od Bircevica!

Mythbuster

pre 7 godina

Uvek se razlog i zgubili? Razlog je vrlo prost : Ameri igraju bolju i jaču košarku !!!
(viki55, 22. avgust 2016 10:51)

A kako ćemo to saznati ako ne idu na doping kontrolu?

sandzaklija

pre 7 godina

Ameri zasluzeni sampioni, 8 utakmica i svih 8 pobeda.
Srbija 4 pobede i 4 poraza. Uzeli smo srebro kalkulacijama, izbegavanjem Amera i Spanaca pre finala. Jedini koji sa Amerima znaju da igraju tesna polufinala i finala su Spanci. Na OI pre 4 godine finale SAD-Spanija 107:100, na polufinalu ovih PI isto izgubili sa samo 6 razlike. A kada Srbija igra finale protiv Amera onda su to najneinteresantnija finala u istoriji

slavisa

pre 7 godina

Ma brate mogli su pobjediti 60 razlike da su htjeli. Srebrna medalja je fantastican uspjeh i tu nema nikakvih zamjerki, ali jednostavno ostaje nekakva gorcina poslije ovoga. Cini mi se da bi bilo draze da su OSVOJILI bronzu.

Pravi Gargamel

pre 7 godina

Mozemo da vladamo u buducnosti, ali velike opasnosti prete. Zadovoljstvo posle ovakvih poraza u zadnjih nekoliko godina preti da nas uvuce u prosek i da od nas napravi mediokritete. Jedno je kalkulisati i imati srece do polufinala ili finala, a drugo je osvajati titule. Previse poraza u takvim utakmicama imamo u zadnjih 9 godina (3 finala sa preko 30 razlike u proseku i 2 polufinala). Ovaj turnir je bio velika sansa da uradimo nesto za istoriju, kao 2002. ili 1995. Igraci su nam konacno sazreli, olimpijski turnir je po tradiciji najlaksi za igranje, Amerikanci prezasiceni i umorni. Tu sansu nam je uzeo Djordjevic svojim losim izborom igraca. Finale je to pokazalo, nisu Ameri bili toliko dobri, koliko smo mi bili losi. Previse proseka u ekipi, velika vecina igraca je jednostavno limitirana i nema karakter pobednika. Ako pogledate realno, mi smo na ovom turniru odigrali jednu utakmicu odlicno(protiv Australije) i jednu cetvrtinu(protiv Hrvatske). Za mene je to premalo da bi se okarakterisalo kao uspesan turnir. Dobro iskalkulisan mozda, ali mi smo zemlja kosarke, nikoga ne treba da se plasimo i da predstavaljamo druga, treca ili cetvrta mesta kao uspehe.

dostojevski

pre 7 godina

Bircevic nije za kosarku. Tuzno ga je gledati u reprezentaciji. Bukvalno bilo ko drugi, bilo ko bi bio bolje resenje. Ni volje, ni talenta ni znanja nema Birca da bi igrao i za mnogo slabije reprezentacije od nase.
(Dookie, 22. avgust 2016 10:33)

plakaces zbog njega ove godine

Ao

pre 7 godina

Teodosic me je odusevio. Covek ima petlju svaka mu cast. E sto se Krizevski tice, covek je napravio najbolju taktiku protiv nas od kad pratim ovaj nas tim. Znao je da sve krece od Tea, sto nije tesko, Ali je I znao kome da provocira sut. Nisu nasi lose odigrali jer Nam nije bio dan, vec jer Nam nisu dozvolili. Takticki su odigrali vrhunsku utakmicu u odbrani. O napadu necu da pricam. Svaka cast na ovoj bronzi, ipak je protiv genetike jako tesko igrati. Ne pricam o dopingu jer su to gluposti, automatski znaci da se I jokic dopinguje. P.s na mene je najjaci utisak ostavio Pau Gasol, znam da nije tekst o tome,ali voleli ga ili ne covek je pored Nowitzkog najbolji evropski igrac ikada!

Срђан

pre 7 godina

Без обзира на квалитет америчке репрезентације, нема оправдања за овако убедљив и понижавајућ пораз, поготово што је утакмица у групи и прва четвртина показала да можемо да се носимо када смо ментално сталожени. Нажалост, чим су се Амери одмакли на +6 почела је паника, нервоза, рука се стегла, потпуно смо паралисани у нападу, што се касније одразило и на одбрану, и тек тада почиње Дјурантово иживљавања, док је на почетку промашио прва два шута.

realno

pre 7 godina

Ameri došli sa trećom ekipom i takvi mogu nakantat koga žele sa 50 razlike ko od šale. To je svemirska košarka. U košarci treba ukinut natjecanje za zlato. To odmah dodjeliti Amerima a turnir organizirat za srebro i broncu.

Dvojnik

pre 7 godina

Uzasno me nervira sto smo pod Saletom poceli da slavimo poraze, mi smo puni talenta u kosarci I nasim inatom ne bi smeli da se brukamo I to da slavimo.
Mislim, ocigledno je da Djordjevic nesto dobro radi na timskoj igri, Ali protiv ozbiljnog protivnika, kad su ti pola tima dibidus igraci, tu tvoju timsku igru mozez da bacis kroz prozor. To smo Evo vec drugi put videli, nismo nista napredovali. Nadam se da necemo opet po drugi put videti drvenu medalju na Evropskom.
Jer svidelo se to vama ili ne, uopste ne bi bilo iznenadjenje da ovaj isti tim ostane bez medalje sledece godine. Jednostavno sa Kalinicem na trojci, Bircevicem na cetvorci mi nismo nikakva sila.

msm

pre 7 godina

Najlepše izdanje na ovoj olimpijadi imala je Srbija u grupi protiv Amerike. Tu se video sav raskoš i talenat koji poseduje naša ekipa. Finale smo odigrali preplašeno kao amateri i time ponizili našu i evropsku košarku.

......

pre 7 godina

Mi se lozimo na "patriote" pout Stimca koji skace sa klupe i "gine"... Sve dok je tako nemamo sta da trazimo protiv treceg tima usa... Da smo kaisli na Spance ista prica... Nemo se lazemo... Al uspeh je ovo veliki!

za B93

pre 7 godina

Napalili se i izgoreli. Odigrali glupo kao Australija protiv nas. Mada nema se sta zameriti. Nije sramota izgubiti od njih ma i 50 da je bilo, bitno je da mi dobijamo ostale. Svaka cast momci!

milan154321

pre 7 godina

Ponizenje Srbije. Niko nema hrabrosti da kaze jednostavnu cinjenjicu: kosarkasi i Srbija su ponizeni. Jedno je izgubiti od Amera sa 3 razlike, a drugo je sa 30. Nasi se nisu borili i ispali su to sto jesu. Trebalo bi da su profi i da znaju svoj zanat. Neka nose ta odlicja, ali samo za sebe. Srbija trazi borbu, a ne kukavicluk.

Milićko

pre 7 godina

Svi spominju Bobija,a za ostale igrace vas bas briga,jel znate vi Musli kakvu je sezonu odigrao u endesa ligi,nije samo Boban jedini dobar igrac koji nije pozvan,realno ovo nam nije bila najbolja ekipa

срки с

pre 7 godina

Žalosno je da se iskazuje neka vrsta rasizma ili ti potrebe za prikazivanjem srpskih sportista a time i srpskog naroda kao neke genetski superiornije vrste-naroda a to se čini nenormalno napumpanim izjavama i kvazi analizama.Tako se dokazuje da 2 osvojene zlatne medalje 4 srebrne i 2 bronzane dokazuju tu višu superiornost a srebrna medalja u košarci uz poraze od Australije i Francuske i poraz od 30 razlike od SAD se isto prikazuje kao vanzemaljski-nebeski uspeh i dokaz.Pogotovo priča e sada su nas SAD pobedili a drugi put ćemo mi njih,ovaj poraz je bio samo trenutna okolnost.alo bre dosta takvih javnih nastupa.svci ljudi su isti na planeti Zemlji a sport je samo sport

BRUKA

pre 7 godina

Bruka! Ko može da pomisli a ne da kaže da smo mi velesila u košarci posle onog sinoć? Ko će da pamti srebro posle onakve sinoćne blamaže? Niko normalan nije očekivao pobedu ali onakva sprdnja?!

vince carter

pre 7 godina

Kao sto sam rekao mi se uplasimo od njih,nismo cak bili ni agresivni kao protiv australije a i durant je prelomio,ulazilo mu je sve,posle je bilo lako. Kao sto sam rekao ljudi preteruju sa njima dotle da bi dobili svakog sa 80 razlike wtf?? Oni bi verovatno izgubili od spanije da su bili tu mark gasol i ibaka gde bi se mogli oprostiti od ofanzivnog skoka,nemojte mi pricati kako nije igrao lebron i ostali jer oni tim sastavljaju od 52 drzave,spanci nisu u zenitu vise a kada su bili namucili su u oba finala mnogo jaci usa tim,sa ovim ne bi imali problema,mogli su i sad da ih pobede ali promasise brdo otvorenih suteva a i ovako samo sest razlike.

Marko

pre 7 godina

Jedna cetvrtina protiv Hrvata i utakmica sa smesnom Australijom i -srebro. Ozbiljni ljudi ne racunaju ni da se igralo protiv Kine i Venecuele. Tako da,pevajte decki.

Plej

pre 7 godina

Ovo nije realna slika snage nase reprezentacije. Falio nam je vrhunski all round igrac Bjelica i dominantni centar Marjanovic da bi dobili Amere. Svima na svetu je jasno da Srbiju mogu da dobiju samo ako zaustave Tea, spoljnu rotaciju bekova, otvorene suteve Bogdanovica i ako razbiju nasu blokadu reketa. E, sad, vecina reprezentacija nema snagu za tako nesto, ali Ameri imaju. Da je tu bio Bjelica, imali bi jos jedno resenje u napadu, a da je tu bio Bobi imali.bi dominaciju u reketu u defanzivnom skoku i univerzalno resenje u napadu tipa ako ne znas sta ces daj loptu Bobiju. Bogdanovic se potrosio u odbrani na Durentu i naravno da u napadu nije.mogao nista da.uradi. U svakom slucaju, SALE svaka cast!

Ludi Nindža

pre 7 godina

Ne možete ni imat rješenja za amerikance jer su brutalna ekipa drugi svijet za EU zar su stvarno neki srbići očekivali da dobiju USA ili da bude egal cc ovo je i očekivano bilo,svaka ekipa će od USA nastradat osim Španjolske,što je najgolemije od svega USA je došla sa 5.postavom jer nije im ni potrebna jača postava fali zvijezda dosta koje igraju u NBA a ne igraju za USA

sdned

pre 7 godina

Neka kaže ko šta hoće - momcima i Saletu svaka čast! Hrabrost je izaći na crtu GMO NBA Amerima, a poraz uopšte nije tako katastrofalan kakvim ga neki prikazuju.
Ipak, može naš tim bolje, a to zna narod a zna i tim.
Ponavlja nam se isti problem - držimo se sa Amerima 10-15min. u borbi a onda uletimo u njihov način igre, a to odmah znači ubrzanje koje nama ne odgovara, odbrana nam se 'proredi' a u napadu počinjemo sa nerezonskim šutevima.
Niko se sa Amerima ne treba i nemože 'nadtrkivati i nadbacivati trojki', njih treba iznenaditi taktikom, ritmom, lucidnom igrom...
Saletu svaka čast, zaslužio je naše poverenje 100%, ali ipak nam treba Marjanović... možda je i Nedović bez razloga 'uspavan' na turniru... OK, biće bolje idući put!

bandera

pre 7 godina

Vidim niko ne prica o uzasnom sudjenju u prvoj cetvrtini. Nasima nije dozvoljen bilo kakav kontakt u odbrani i mogli su svi podobijati po četiri lične u prvoj četvrtini samo da su nastavili da igraju bilo kakvu odbranu. E tu se i utakmica slomila, jer kada se četiri puta uzastopce svira nepostojeći, ili u najbolju ruku sumnjiv faul, onda to ubije bilo kakvu želju za takmičenjem.

aleksandar

pre 7 godina

ovaj teodosic isao kao na solo akcije da bi otiso u nba
(axminator, 22. avgust 2016 10:54)ne budi kao ovi iskomleksirani gubitnici koji pljuju Bogdana,prvi put vidim komentar navijaca KK PARTIZAN koji objavljuje ovako nesto.Teo je najbolji plej Evrope i to ce i biti,kao sto ce i Bogdan biti najbolji igrac Evrope,jedna utakmica to ne moze da promeni.

San Antonio Spurs

pre 7 godina

Tokijo 2020:
1. Teo(33 godine), Jaramaz(25), Radanov(22), Jović(30), Peno(23)
2. Bogdan(28), Gudurić(25), Marinković(23), Aranitović(22)
3. Zagorac(25), Kalinić(29), Gagi(31)
4. Bjelica(32), Simanić(22), Glišić(22), Mačvan(31)
5. Jokić(25), Boban(32), Radulja(32), Pecarski(20), Milutinov(26), Koprivica(20), Petrušev(20)

Naše vreme tek dolazi!!!

zagor

pre 7 godina

super tekst, samo nije 30 poena odnos izmedju americke i evropske kosarke, jer evropa ne nastupa ujedinjena. da evropa ima jedinstvenu selekciju, usa bi bila favorit jedino zbog lebrona.
gasol, gasol, novicki, teodosic, vucevic, galo, jokic, beli, parker, bojan bogdanovic, sroder, djentile, rubio, valanciunas, gober, batum.... ima tu igraca lopatom da se nabacuje. da srbija ili spanija igraju protiv drzave merilend, pregazili bismo ih... ovako igras protiv drzave koja ima 320 miliona stanovnika, tj 45 puta vise, sto znaci da na jednog kosarkasa kojeg mi imamo na sirem spisku, oni imaju 45. to je osnovni razlog njihove dominacije. ne talenat, ne fizikalije, cak ni to sto je nba na njihovom tlu, nego sto imaju toliko mnogobrojnu bazu igraca.
da l bi usa kidala selekciju sastavljenu od spanije, francuske, italije, hrvatske, bosne, srbije, grcke i litvanije (koje sve zajedno nemaju ni 200 miliona)? naravno da ne bi... znaci nije doping, nije ni nba, nego je baza igraca. nama treba 45 godina da se pojavi jedan teo, a njima se svake godine pojavi po jedan. mislite o tome...

monden

pre 7 godina

Kakva smo sila kada ne možemo da se nosimo sa najvećom silom? Ne samo mi, već nijedna druga reprezentacija u svetu.Jedina sila su Ameri, pa dva mesta prazno, pa Srbi, Španci, Francuzi, Litvanci.To je realnost.

Bojan B

pre 7 godina

Amerikanci su dopingovani,koliko i naši!
Shvatite ljudi,Amerikanci igraju najbolju košarku,to je neka druga galaksija.
To su pokazali juče,kad igraju kako znaju mogu da pobede svakog 40 i više razlike.Mi ostali smo tu,da se borimo za drugo mesto.I mi smo posle njih najbolji.Malo li je?

000

pre 7 godina

Sta je pljuvaci? Ne valja vam srebro? Momci su dali sve od sebe. Amerika je sinoc dva tima mogla da sastavi ladno. Uslovi su neuporedivi u kosarci, u Srbiji i Americi. Bravo, momci. Veliki zasluzeni uspjeh. Jedino sto ne zasluzujete je ovaj narod idiotski koji nezna da vas cijeni, kad od nicega napraviste srebro.

expert

pre 7 godina

drugi na svetu, koji nisu uspeli da pobede ni jednu ekipu iz top 10
(kole, 22. avgust 2016 10:23)

Da čujem, ko su top 10? Ako Australija i Hrvatska nisu (a realno je Australija u top 4, gde je i završila), možda je Litvanija, koju su obe zgazile, a Španija je ponizila sa 50 razlike? Možda Francuska protiv koje smo namerno izgubili dobijen meč da bismo izbegli Amere do finala? Možda Brazil, koji na svom terenu nije uspeo da prođe grupu i koga smo na svetskom odvalili 28 razlike? Možda Argentina, koja je izgubila od raspale Litvanije i koju vade tri penzionera? Možda Grčka ili Italija, ali kako njih da pobedimo kad nisu ni učestvovali (pobeđivali smo i jedne i druge na prethodna dva takmičenja)?

Jedina reprezentacija bolja od nas koju smo izbegli na putu do drugog mesta jeste Španija, ali ko im je kriv što nisu igrali ljudski od početka i završili kao prvi u svojoj grupi. Pa i ta Španija je osvojila EP izgubivši od nas. I tek će da gubi sad kad im se pola generacije povlači.

Na putu do ove medalje u poslednje tri godine pobedili smo sve osim SAD i Litvanije. Od Litvanije smo izgubili na jednu loptu u najgorem meču koji su naši odigrali u te tri godine. I sve to smo uradili, a da nijednom nismo bili kompletni. Naklon do poda, pljuvači laku noć.

biće bolje

pre 7 godina

Nismo odigrali kako umemo, ali da se ne zanosimo i da jesmo ne bi moglli da pobedimo. Naši su delovli umorno i iscrpljeno a ameri kao da su tek počeli turnir, ili su atletski mnogo jači ili koriste neke preparate. Svaka čast našim momcima treba im čestitati na uspehu

Aleksa

pre 7 godina

Trebamo da spustimo loptu i treba malo realnosti i iskrenosti. Amerima da je trebalo preko 50 razlike lsko bi to ostvarili.Imali smo puno sreće protiv Hrvata a Australija je pobedila više samu sebe nego mi nekom vrhunskom igrom.Da smo do finala naleteli na Španiju,Argentinu itd. sigurno ne bi videli finale.Sigurno nismo druga najbolja reprezentacija na turniru zato trebamo srebrom da budemo prezadovoljni a 3-4 naša igrača ga dobiše ni krivi ni dužni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 22. avgust 2016 11:54)

Zao mi je sto ti nisi gledao isti turnir kao ja. Ja sam gledao turnir na kom je favorizovana Spanija, koja je na sudijske zasluge dobila Australiju, Hrvatsku koju smo odvalili a onda slavili celu cetvrtinu, Litvanci su toliko van forme da su posle -50 uspeli da izgube sa samo -36 od Australije. Argentina je prestara i koliko su snage imali, toliko su i igrali. Australija je potpuno zaustavljena odbranom Srbije. Spanija je Australiju zastavila "flopping" igrom. Faul u zadnjem napadu za Spa ne bi sudili Partizanu u JSL. Jedino sto si lepo rekao to je "Amerima da je trebalo preko 50 razlike lsko bi to ostvarili". I to je jedino istinito. Tvoj komentar je mozda tacan za Svetsko, na Olimpijadi je Srbija bila najbolja reprezentacija posle "Monstars/NerdLucks" tima, a definitivno je igrala najbolju kosarku (Monstarsi su individualno daleko, daleko ispred, ali kosarku nisu igrali, davali su koseve)

Macak

pre 7 godina

Ima dosta mladih momaka ovde...mislim na one koji su ubjedjeni da je pobijediti Amerikance nemoguce.

Zaguglajte malo po netu i nadjite utakmicu finala goodwill games u kosarci. To je bilo takmicenje koje je zamjena za olimpijadu jer su dve od njih bojkotovane. Za razliku od olimpijade ovde su mogli igrati nba profesionalci. Dijelom i zbog tih igara se OI profesionalizovao.

U tom finalu ekipa Jugoslavije pobjedjuje Usa na njihovom terenu sa velikim NBA igracima. I to bez par standardnih igraca. Na kraju ide "ole" igra, lopta se vrti oklo dok ameri jurcaju bez glave pousavajuci da je dohvate.
Mladi Kukoc 3 puta se zalece da zakuca preko jedne slavne nba zvijezde i guta bananu ali proba to opet i zakuca.
Cisto da znate da je moguce

Disco Ninja

pre 7 godina

Svaka čast! Bravo za stručni štab, za igrače, za timski duh... Polako počinjemo da shvatamo da je sistem takmičenja takav da nije bitno da se preterano trudiš u grupi već da trebaš da izgoriš u zadnje tri utakmice. Grešku smo napravili na eurobasketu ali sada ne. Iskreno, mislim da smo se i previše otvorili kad smo igrali sa Amerika u grupi, trebali smo da pustimo da nas tu dobiju sa 30 razlike, da nas ne upoznaju dobro, pa onda da se u finalu uzdamo u faktor iznenađenja... Svakako, bez obzira na sve, VI STE NAŠ PONOS!!!

bla

pre 7 godina

Jel igrao bogdan bogdanović? Mnogo su nam skokova uzeli, to je bilo očigledno da skok nismo mogli da konrolišemo..iz jednog napada oni izvuku tri šuta za tri poena... To nam je pravilo probleme... Trebao nam je jedan dominantan centar, neko visok kome je skok glavna osobina... Samo da smo imali bar jednog takvog... Ne znam slabo se razumem je l imamo mi nekog dominantnog centra..? Računam da imamo sale bi ga pozvao sigurno... Ne bi se inatio
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lovernj, 22. avgust 2016 10:22)

na bi nam niko pomogao. taj koga moze da zove je previse spor, a ne moze da fali posto nikada i nije igrao za reprezentaciju. uostalom postoje uslovi da bi se igralo za reprezentaciju Srbije. u ovom trenutku to su bile kvalifikacije ko nije hteo da igra tu nije imao sta da trazi na olimpijskim igrama. jednostavno zar ne!!?? ovo je bilo najvaznije takmicenje u prosle 4 godine, a neko nece da igra da bi smo otisli tamo i taj posle zasluzuje da ga toliko ljudi brani, a da nismo otisli bila bi potpuna kastrofa??!! da li je to moguce

Java

pre 7 godina

E ljudi sto pominjete doping - prvo crnci su fizicki jaci, i Francuzi su fizicki jaki ali nemaju populaciju i popularnost kosarke kao USA. Stanite vi u biciklistickim pored crnca ako smete. Drugo - kako onda sutiraju onako precizno i pouzdano? Nemojte lupati, tamo se trenira i radi mnogo jacim intenzitetom. Uostalom svi koji su u americi proveli vreme su unapredili individualnu igru. Ajd pozdrav, odlicni su nasi i svaka im cast ali za amere smo klasa ispod.

objektivno

pre 7 godina

Nije sporno da su Amerikanci superiorni, za njih vaze drugacija pravila nego za sve ostale sportiste na OI, taj tim vredi vise u dolarima nego svi ostali sportisti na olimpijadi zajedno. E sad, ovakvi kakvi smo, igrali smo na pocetku ravnopravno. Amerikanci uplaseni, ne mogu kos da pogode. Sta nas je zakopalo? Njihov ofanzivni skok. Sta ima veze sto od straha kos nisu mogli da pogode kada mi nismo mogli da uradimo "box out" protiv njihovih sifonjera i nismo mogli da uhvatimo loptu pod svojim kosem. Da li bi tu dovodjenje Marjanovica nesto promenilo? Ne toliko da dobijemo utakmicu, ali zaista ne vidim i dalje da je to bila ispravna odluka da makar par minuta po utakmici nije mogao da igra Marjanovic koji je visi, jaci i sporiji, to jeste problem. Ali ubaciti Bircevica? Ajde za Stimca razumem, to je psiholoski zbunilo protivnika jer nisu znali sta on radi po terenu...

CJ

pre 7 godina

U principu, najveća razlika je šut. Durent pogodi onih nekoliko trica, mi ne.
Fizikalije tu i tamo, imamo i mi dosta brzih i jakih igrača i dobrih defanzivaca. Ali nemamo šutera a la Peja koji bi izmislio 2-3 teške trojke kad nam ne ide.

Miki

pre 7 godina

Ljudi budite pozitivni!! Sledecih 5 -10 godina vladacemo evropom i priblizicemo se Americi, sad doslo vreme za dovidjenja- Stimac, Bircevic, Simonovic, red za mladje igrace da osete evropsko , Zagorac i Gudorovic su najblize naravno Bjelica da se oporavi i da nam Marjanovic konacno dobija sansu

Magični napitak

pre 7 godina

Nema se šta prigovoriti članku, sve to stoji čestitke selektoru i igračima za srebrnu medalju. Mislim da bi sve dok ne podležu doping kontroli amerikancima trebalo davati zlato bez učešća u takmičenju a svi ostali u borbu za srebro. Ovako je besmisleno.

Tyranos

pre 7 godina

Ponosan sam na ekipu ovo je maksimum maksimuma.
Sad smo uspeli da kao poslednji u grupi preko Australije i Hrvatske dodjemo do finala OI i nikad vise, treba da slavimo ovu srecu.

Nikola Sremuš

pre 7 godina

Morali bi malo da obratimo pažnju na ta finala ako ih već igramo?! Dva puta Amerikanci pa i Španci na Evropskom su nas odrali 30-40 razlike?! Ovo sinoć nije ličilo ni na šta, naši totalno pogubljeni. Kako smo igrali najbolje govori Kalinićeva izjava posle dodele medalja.

Lepo

pre 7 godina

Nama fali iskustva igre sa Amerima. Nedović je to najlepše pokazao i četrnaest poena u drugom poluvremenu je odlično. Jokić je mlad igrač i on će u buduće praviti problem igračima u NBA. Bogdanović u Evropi gubi vreme i mišljenja sam da je on ovde prešao igricu i da je vreme za NBA. Kao i Gudurić, Zagorac, Simanić, Jaramaz, Milosavljević, Mačvan, Dangubić i ostali mladi igrači što pre da odu u NBA, Miško neka sredi nešto da napreduje reprezentacika. Teodosić uskoro ide tamo sigurno, a Raduljica, Kuzmić, Nedović bi se mogli vratiti. Samo da 9-10 NBA igrača se možemo klati sa Amerima pričali o kvalitetu Evropske košarke ili ne. Ali smo u svetu iza Amera i meni je to dovoljno ali u blizoj budućnosti će se opravdano tražiti stepenica više i biće to sve lepo na kraju.

Јабучило

pre 7 godina

Ko misli da je ovo slab tim USA ili treći tim, kako neki kažu ovde, o košarci pojma nema. Tu je samo nedostajao Kari, Lebron i Harden, eventualno Entoni Dejvis. Teze je igrati protiv ovih šutera nego da je s druge strane Vestbruk, Kris Pol, Dramond ili još kakav "fizikalac".
(nezahvalni smo, 22. avgust 2016 13:55)

Дакле, други тим. Па и такви направише лаганиј +30 против друге најбоље репрезентације на свету. Делом и због нашег страха и мањка воље (то ми је засметало), али направише.

Googlehajm

pre 7 godina

Pita mene žena (laik za kosarku) "Kako to da nas ovi Amerikanci ovako lako dobijaju", kažem joj "Ljubavi ovi Ameri su svi redom na teskim sportskim drogama, steroidima itd.. duplo jači,brži..". Odgovara mi ona ko iz topa "Pa što se naši malo ne ušpricaju?" ????????????
(Rale, 22. avgust 2016 10:31)

NBA NEMA antidoping kontrolu, kod njih je bukvalno zabranjena marihuana i koka, ovo ostalo sve moze, elem ovaj Durent mi ne izgleda kao neko ko se sprica, nema to telo, nema tu brzinu... Prosto decko ima fizikalije i talenat... Ako ne znate o cemu pricam, uporedite ga sa Cousinsom.
I za kraj JA TE VOLIM SRBIJO!

Aleksa

pre 7 godina

Ponovo bruka i sramota u finalu i to treba jasno i glasno reći. Ako Španci igraju egal sa njima i ako podnosljivo izgube svoja dva finala i polufinale jasno je koliko su se naši preplašili. Sve se videlo u nastupu Bogdanovića. Niko nas neće pamtiti kao druge na svetu vec neko ko je oduvan od amera. Niko kao mi nije oduvan u finalima na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima kao mi. A ovaj tim Amerike je daleko od nekog od koga se to ocekivalo. Što je najcrnje sad im je usadjen strah tako da ni naredne generacije ce da spuste koplja pre nego sto i krene meč.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (perko, 22. avgust 2016 11:53)

Ako si gledao utakmicu, Ameri su se sprdali sa Spanijom. Taktika je bila pusti Gasola da da svojih 30 poena, zaustavi sve ostale. Mi imamo drugi problem, mi smo tim, i kod nas nema individualca koji moze da igra kad svi ostali stoje. I zato ce uvek Spanija imati manji minus od nas. Ali upravo zato cemo mi u narednim godinama odvaljivati sve u Evropi pa i Spance.. Dakle nit su Spanci igrali egal, (igrao je Gasol koliko su ga pustili) niti smo mi oduvani manje ni vise nego svi ostali na turniru. Prosto su Ameri fizicki toliko superiorniji da nisu cak ni igrali kosarku, nego basket. I ako to ne vidis, bolje nemoj da gledas kosarku.

G.M

pre 7 godina

Najveca prevara ovog tima,u smislu ocekivanja I sta je pokazao. .ali ubedljivo. .Bogdan Bogdanovic. .to je Sale trebao da resi. .Bek Suter. .Strasno. .Kad se zakuva. .

Srle

pre 7 godina

Ja samo znam da su Ameri na +42 povukli prvu petorku i prestali da igraju odbranu, ostavljali su Nedovica samog na sutu, a bilo je dosta do kraja. Da su hteli, bilo bi preko 50 razlike za njih, hvala im sto su prestali da igraju.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Citav olimpijski turnir je jedan osrednji trening za usa ekipu. Pogledati jednu jacu utakmicu nba i sve je jasno, jednostavno su superiorni

Stefan

pre 7 godina

@(NIkola, 22. avgust 2016 10:14)

Amerikanci nisu nista posebno odigrali? Odigrali su sasvim dovoljno da dobiju utakmicu bez ikakve sumnje da li ce uzeti zlato ili ne, tako da ovaj poraz nema veze sa igrom Srbije vec sa dobrom igrom Amera.

A posto sam video da pises malim slovom Amerikanci i Durent a sve ostale nacije koje si napomenuo pises velikim slovom jasno mi je odakle dolazis.

srdan

pre 7 godina

2 srebra i jedno 1/2 finale xa 2 godine,
NAKLON DO PODA.
Sale je napravio ekipu i to mu se vraca. Svi mi koji pratimo kosarku znamo da Stimac i Bircevic nisu medju naj 12 igraca koje ova zemlja ima, ali isto tako je puno zahvalnije imati na klupi jednog Stimca koji je najveci navijac u dvorani i na - 20 i da sve od sebe onih par min sto odigra nego nekog nezadovoljnog na klupi (lex Radmanocic 2002).
meni je samo zao sto je Nedovic ispao iz rotacije na vanjskoj liniji mislim da on ima vise kosarke u sebi nego Jovic.
sve u svemu,veliki uspjeh je posrignut, kontinuitet nastavljen. SVAKA CAST

igor

pre 7 godina

Молио сам Бога да стану,да не буде 50 разлике.Чини ми се да су ту мало попустили у хвала им на томе.Момцима и Салету нема се шта замерити,разлика у квалитету је више него очигледна.Честитке на сребру уз жељу да сазру ,ојачају још више и ако да Бог следећи пут покажу зубе Америма.

Goran

pre 7 godina

Mora mnogo vise nasih igraca da se upusti u nba da bi bili konkurenti. Sa vise nba igraca imali bi i vise iskustva protiv ovih igraca i vecu sansu za pobedu, kao Pedja i Divac nekad. Ovo sto su momci uradili je podvig i veliki uspeh, realno, a za 4 godine sa vise iskustva u nba ligi mozda i uspemo da budemo bolji. Da se razumemo, ja mrzim nba ligu, ne mogu da je gledam koliko mi sve to ne lici na kosarku, ali moramo da imamo igrace loji imaju iskustva igre protiv amera i to je to.

qwerty

pre 7 godina

(Plej, 22. avgust 2016 11:04)
Sinko svashta sam chuo i prochitao za zhivota, ali to shto si ti napisao je ubedljivo najveca glupost svih vremena. Bjelica u Nba ima jedva 5 poena po utakmici, smeju mu se ljudi, Boban je visok i to je sve, blage veze nema. Mozhe da se okupi reprezentacija sveta opet bi ih isti ovaj tim dobio 20+. Ti u zhivotu nisi pogledao Nba mech zato i pishesh svashta. Sinoc sam video brda ljudi kako uplacuju i p 10000 dinara na Srbiju i to potpuno samouvereni da cemo ih dobiti!!! Takva smo nacija i zato nam nema spasa.

... mnogo se izvinjvamo

pre 7 godina

.. i onda trener uze timout i reče: "Da izgubimo smemo, da se predamo ne smemo..."
Ups, ovo je iz neki drugi sport di smo bolji od ameri.
Izvinjvamo se...

Srbin

pre 7 godina

Prvi: niau mu jasni komentari tipa da su momci kalkulisali grupu da bi dobili hrvate za protivnika jer su se mecevi u toj grupi igrali dan kasnije. Nasi su bili spremni i za Spaniju. Da nisu mozda Hrvati kalkulisali?!! Uzgred i Hrvatska ima sjajan tim, pa sledece evropsko bice troboj nasih,hrvata i litvanaca. Srebro je veliki uspeh. Uzgred ovaj sistem takmicenja je fatalan. Ako vec nema prostora za 4x4 grupe bolje i 4x3 pa prvi i drugi dalje i tako redom. Ne bi bilo kalkulisanja.

Samuraj

pre 7 godina

Generalno sam prezadovoljan igrom nase reprezentacije na turniru, srebrna medalja na OI nije mala stvar nikako, vec za najvece postovanje, pogotovo kad se setimo da su nasi 1996 sa daleko jacom reprezentacijom ostvarili isti rezultat.

Ono sto je vecina primetila, psiholoski aspekt je ono sto nas je najvise udaljilo od ravnopravnije borbe sa USA. Da smo tu bili na nivou na kojem smo bili u polufinalu, bilo bi u najmanju ruku zanimljivo finale. I to je po mom misljenju kljucna stvar na kojoj bi morali da porade. Svi znamo da svi oni znaju da ubace trojku, a kamoli one silne zicere pod kosem, tako da je ocigledno koliko je psiha tu imala udela.

Teodosic je bio odsecen skroz iz igre, jer su ameri dobro postavili odbranu na njemu, tako da kad je vec bio fokus tu, ostali igraci su morali da iskoriste prostor koji bi se zbog toga potencijalno otvorio. Tea su fizicki izmorili flasterom, tako da nije moglo ni da se ocekuje da unese i loptu i cuvare u kos. Treba primetiti takodje da je Kajri Irving dobio 4 licne relativno brzo, dve mu je Teo iskusno nabacio igrom ledjima ka kosu, sto samo govori o njegovoj raznovrsnosti i inteligenciji. Ipak, jedan genije nije dovoljan protiv skupa tako dobrih individualaca, pogotovo kad se uzme u obzir to da ni bazen nismo mogli da pogodimo.

Sve u svemu, veoma sam zadovoljan, a da bi smatrali ovo finale uspesnim, potrebno je da u narednom takmicarskom ciklusu vidimo pomak na psiholoskom planu. Tek onda ovo finale ce dobiti smisao.

Marinko

pre 7 godina

Jedina nada da uzmemo zlato je da ponovo pocnu da salju klince na SP i OI. Citao sam i slusao/gledao o ideji da salju igrace do 23 godine.

Nasim momcima svaka cast. Dobili su one utakmice koje su morali da dobiju. Nama jedan igrac, za razliku od team USA, mnogo, mnogo nedostaje. Oni su lagano kod kuce ostavili tri vanzemaljca, Lebrona, Stefa, Rasela, i opet su nas oduvali sa terena. Ugazili su nas na SP i OI. Ugazili su i onu mnogo jacu generaciju 1996, mada je i njihova bila skoro pa originalni dream team. Super je srebro.

Dragoljub

pre 7 godina

Utakmicu smo izgubili zbog očajnog šuta za 3. Nakon 6 promasenih otvorenih šuteva, Ameri više nisu mnogo pažnje poklanjali našim bekovima i mogli su da se skoncentrišu na odbranu reketa.
Da smo pogodili bar realnih 40% od tih šuteva, drzali bismo rezultatski priključak, razvukli im odbranu i otvorili prostor za naše centre.

Molder

pre 7 godina

Ja sam ponosan I na mušku I na žensku košarkašku repku. Od Amera smo daleko, ali imamo još rezervi (Bjeli, Boban, jednog dana Gudura). Uskoro bi mogli odigrati sa njima važnu tekmu, na oko 10 poena, ili čak I manje. Realno su bolji, jači. Realno, mu smo odlični. Ja prezadovoljan.

novikorisnik

pre 7 godina

možda nisu bolji od španije, australije, hrvatske i ostalih top 10 reprezentacija kako neki pišu, i možda nisu dobili ni jednu ozbiljnu reprezentaciju kako opet neki hejteri pišu, i možda sale nacionale nema pojma sa trenerskim i selektorskim poslom, ali čovek zna da dovede reprezentaciju do finala i da osvoji medalju, a to je ono što se na kraju računa i ono što ostaje upisano u istoriju...

ns

pre 7 godina

Ljudi, treba imati u vidu ko nam je juče bio protivnik. Uz dužno poštovanje i bez ikakvih rasnih predrasuda, današnji afroamerikanci su potomci robova dovedenih iz Afrike. Birani su najjači, najbrži i najzdraviji. Afroamerikanci su nastali robovlasničkom selekcijom najboljih afričkih gena. To je jedan od razloga zašto su superiorni u odnosu na druge.

Saša

pre 7 godina

@Marinko Da, ugazili su tu mnogo jaču generaciju davne '96, da, ugazili su i Dražena '92, ali se nikako ne slažem da su oni najjači i najbolji tim te davne '92 i '96. Zanimljivo je da je Dražen, posle osvojenog SP-a 1990. rekao da jedva čeka da ih izazovu američki profesionalci na olimpijadi 1992. i da je ubeđen da neće moći da nas dobiju, a iskreno mislim da bi to bila utakmica na poen razlike i na poslednji atom snage i jednih i drugih, a šta bi tek bilo '96 kada bi u rotaciji imali Kukoča i Bodirogu na istoj poziciji, pa tek Rađu i Divca (u potpunom zenitu) na centru... Ali ostaje samo gorak ukus u ustima što se potencijalno dve najbolje utakmice u istoriji košarke nikada nisu dogodile...

Trollston

pre 7 godina

Srebro je maksimum za bilo koju reprezentaciju iz 'ostatka sveta', tako da momcima treba samo da se zahvalimo na izuzetnom uspehu. Jednostavno se ne moze protiv kvaliteta koji ima selekcija SAD-a. To se vidi i po tome da niti jedan igrac iz ostalih reprezentacija ne bi mogao da bude ni na sirem spisku njihove reprezentacije. Ovo je fantastican uspeh za nasu kosarku i treba da bude veliki podsticaj za sledecu godinu, kada nas ceka EP na kome, ako budemo zdravi i kompletni idemo na zlato.

$$$

pre 7 godina

Nisu Ameri krivi sto Srbija nije imala bar jednog visokog igraca koji je stvarno dobar skakac...Neki atleta...Skocnost Raduljice, Stimca, Macvana i Bircevica je cist kriminal...Jokic skuplja skokove jer ima osecaj da se postavi gde treba...

bobbie

pre 7 godina

Ovo nije njihov najjaci tim i opet su nas prebili.Jednostavno Ameri su deset godina ispred svih.Mi smo posle Spanaca najjaci u Evropi mada Francuzi isto tako nikad nisu igrali u najjacem sastavu.Niko nije realno ocekivao zlato ali kad smo vec tu dosli momci su dali sve od sebe.Pojedinci su vec bili potroseni a nekima jednostavno tu i nije bilo mesto.

autosovinista koji leči šoviniste za dž

pre 7 godina

Ajmo sad dežurni pametnjakovići, bivši fudbalski selektori, navalite. Ups, zakasnio sam. Ej budale, pa ovo je, zapravo uspeh, najveći mogući uspeh, alooo!!! Ameri si sa Kanadjanima, izmislili košarku!!!

nezahvalni smo

pre 7 godina

Ko misli da je ovo slab tim USA ili treći tim, kako neki kažu ovde, o košarci pojma nema. Tu je samo nedostajao Kari, Lebron i Harden, eventualno Entoni Dejvis. Teze je igrati protiv ovih šutera nego da je s druge strane Vestbruk, Kris Pol, Dramond ili još kakav "fizikalac".

Vlado

pre 7 godina

Sa Marjanovicem bi dobili na skoku i zao mi je sto nije igrao. Svako da se stavi u njegovu kozu bi isto postupio ipak je njemu bilo vazno da sebi osigura ugovor u nba. (I svako od nas nebi rizikovao da se povredi na turniru jer ako se povredi gubi milione).
Mozda je djordjevic trebao da ga pusti al nije na meni sta je on trebao, trener zna uvek sta je najbolje i zbog cega nije hteo da ga pusti bez odigranog turnira.
Ne osudjujem ni Marjanovica ni djordjevica. Igrace Marjanovic u sledecim utakmicama kad stekne u nba status kakav zasluzuje.

Vladimir s.

pre 7 godina

Gledaoci TV mogli su da uoce da su se americki igraci (narocito Dzordan) cesto, narocito kako je igra odmicala - smejali! Ako ni zbog cega drugog a ono stoga sto su bili potpuno opussteni (za razliku od nasih promassivaca u grchu). To, valjda, sve objasnjava.

antiDebil

pre 7 godina

U principu, najveća razlika je šut. Durent pogodi onih nekoliko trica, mi ne.
Fizikalije tu i tamo, imamo i mi dosta brzih i jakih igrača i dobrih defanzivaca. Ali nemamo šutera a la Peja koji bi izmislio 2-3 teške trojke kad nam ne ide.
(CJ, 22. avgust 2016 14:19)

NIje to bas tako, on sutira sa saznanjem da je postoji 70% mogucnosti da ce neko uhvatiti njegov promasaj a to donosi cinjenica da su fizicki mnogo dominantniji ! Isti ovaj igrac je igrao u finalu nba zapada i imao je bezbroj prilika da ovako ubacuje golden stejtu ali je naravno promasio svaki put, doduse nije ni sutirao sa te daljine, tako da su stvari manje vise jasne !
Sto se tice Peje, on nema olimpijsku medalju kao i bezbroj drugih igraca tako da valjda to pokazuje koliki smo uspeh ovde napravili ?

oxydant

pre 7 godina

Sve,sve,ali kad smo već fizički inferiorni u odnosu na tamnopute amere,onda barem šut spolja mora mnogo bolje da funkcioniše.A bilo je
dosta vremena na pripremama za ovo...

Black George

pre 7 godina

Spasoje, odlicna analiza. Sve je na mestu.

Ako bih mogao da dopunim odnosno dodam jos nesto to je psiholoski aspekt utakmice, jer mislim da smo tu mozda vise popustili nego na fizickom delu.

Naime, mi smo odlicno postavili odbranu i u napadu smo se jos i nekako drzali. Provalili su nam malo igru, zatvorili pik en rol i utrcavanja, udvajali Teodosica - to sve stoji. Medjutim kad je krenulo Durenta ono ludilo od suta preko ruke sa 10 metara, mi smo videli da nam taktika nece nesto pomoci i proradio je instinkt za prezivljavanje - reptilski mozak - koji kaze - bori se, pobegni ili se zamrzni.

E mi smo se zamrzli i nismo mogli ni otvorene suteve da pogodimo. Cista psihologija.

Ne kazem da bi smo ih pobedili, samo mi je zao jer znam da mozemo mnogo bolje da odigramo, i da pruzimo sebi i svetu jednu lepu kosarku i malo cvrsce finale.

Ako na necemu jos imamo da radimo za sledeci put to je ta psiholoska priprema, da vidimo sta treba da se uradi da nasi izadju na teren protiv Amera napaljeni kao u onoj utakmici protiv Australije. Da vidimo zasto ne moze da se probije ta psiholoska barijera drugi put.

Ali to imaju sve ekipe, ukljucujuci i Spance, tako da to je problem ovog "ostatka sveta" a ne specificno nas problem. Kad to prevazidjemo, vrlo malo nas deli od pobede.

I na kraju, svaka cast Saletu Velikom i ovoj divnoj druzini i hvala im za ove 3 godine divne igre i sjajnih rezultata.

Objektivan

pre 7 godina

Meni stvarno nije jasno da ljudi ostavljaju ovoliki broj negativnih komentara ovde?!?!?! Naša reprezentacija je osvojila srebro i to je činjenica, na tome im treba čestitati i diviti se tom uspehu!! Kakve veze ima da li smo igrali protiv top 10,15 ili koliko već??? Sistem takmičenja je turnirski, po grupama znači sistem nameće protivnike i tu nema diskusije. Naravno Ameri su mnogo bolji od nas, jednostavno to je druga vrsta igre, možemo se nadati pobedi nad njima kad najmanje 3-4 naša igrača bude imalo značajne uloge u svojim NBA timovima (Bjelica, Bobi, Bogdan, Jokić, Teo...) do tada možda...slučajno. I naravno sigurno je da ovoj reprezentaciji treba Bobi, Bjelica a u dužem periodu Gudurić, Zagorac...Mislim da će mo već na idućem Evropskom uzeti zlato, jer Španci ostaju bez najboljih igrača kao i Francuzi. I još jednom, BRAVO SRBIJA!!!

Jim Beam

pre 7 godina

NBA i evropska košarka su nebo i zemlja. Oni su toliko fizički i tehnički dominantni da je ovo normalno i očekivano. I ako mislite da bi Bjelica i Bobi nešto promenili grdno se varate. Svi šutiraju bolje nego ostali, svi skaču više, svi igraju 1 na 1 bolje i kada hoće stegnu odbranu da ne možemo ni mi ni Španci da dišemo. Nema tu taktike koja to može braniti. Jedino da ih baš baš ne ide, a nas krene, ali to će se desiti jednom u 200 partija. I tada će biti gusto.

Pop

pre 7 godina

Ne razumem u cemu je problem. Da li smo mi pre 2 godine bili bolji od Spanaca? Nismo.
Da li smo bolji od njih danas? Takodje nismo. To je cinjenica. Ali nismo mi krivi sto su oni imali 2 poraza u grupi.
Ovaj put ih je losiji start na prvenstvu kostao sjajnije medalje. Sa svim ostalim ekipama, ukljucujuci i pominjane Argentinu i Litvaniju, mozemo ravnopravno igrati.

Kol

pre 7 godina

Medalja je veliki uspeh i opet smo igrali finale sa Amerima ali slaviti poraz od 30 razlike je besmisleno, bukvalno ono sto smo mi uradili Australiji uradili su oni nama i tu je kraj svake price i analize treba uzivati jer smo najbolja evropska ekipa ali isto treba i prihvatiti da su Ameri drugi nivo kada je basket u pitanju, ova ekipa uz par dodataka bez Stimca i Bircevica nadam se treba da bude prvi favorit za zlato na sledecem evropskom prvenstvu, a nazalost kada se Teodosic povuce bice tesko prizemljenje covek nam je pola tima bez preterivanja kada njega zatvore gotovo je!

anica

pre 7 godina

On je dao 24 poena za poluvreme a mi 29 ukupno...jezivo.
Nema se sta zameriti, jednostavno fizicki ne mozemo da im pariramo, jedu nas za dorucak, a tek sto se tehnika razlikuje, sto odudaraju u svim aspektima. Mnogo su uigrani, i imaju odican sut za tri poena.
Ove Olimpijske igre su zaista bile sa pocetka lose za nase sportiste, ali smo na kraju pokazali koliko vredimo, u timskim sportovima smo uvek u vrhu i ponosna sam zbog toga, imati medalje u kosarci odbojci vaterpolu, to je za ponos...nesto sto je godinama tako, i odbojkasi da su otisli uzeli bi garant medalju, uostalom pobednici su svetske lige.
Nazalost, koliko god da su Bogdanovic i Teodosic odlicni kosarkasi, sinoc se nisu videli, i to je ta razlika. Sta je jedan Teo u CSKA a sinoc nije mogao da opepeli...kao sto smo mi sila u vaterpolu tako ovi u kosarci.
Mislim da je mozda greska sto Nedovic nije igrao od starta, ali dobro..selektoru se nema sta prigovoriti.
Hvala svim nasim sportistima, divno je bilo pratiti vas.
Ziveli!

Mima

pre 7 godina

Ne znam cemu momke iz USA prozivati da su GMO, dopingovani i slicno? Mi smo krivi. Posle dobrog pocetka, sve se steglo, i ruka i srce i zavladala je nervoza. Nismo mi igrali samo protiv Amera, vec protiv crnaca, koji lete po terenu u njihovim utakmicama. Ovo nije nista kako se tamo igra. To je jedna sasvim drugacija kosarka, tako da ruku na srce... Pobedu nisam ocekivala, ali ni ovako veliku razliku. Mi smo se jednostavno pogubili.
Bez obzira na to, svaka cast nasima. Srebro nije mala stvar. I kako je bilo u grupi, nisam ni o ovome sanjala. Bravo momci i hvala za sve!

nenad

pre 7 godina

@Walter White

Upravo je realan odnos američke i evropske košarke. Shvatite da oni igraju koliko im je potrebno. Ta ista Španija koja te oduševljava poslednje dve olimpijade je tada u grupi sa njima igrala 119-82 (Peking) i 100-78 (London). Da su se osećali nesigurnije i da su hteli, veruj u finalu bi bila još veća razlika.

Ivana

pre 7 godina

Mislim da nema tu mnogo analiza, jednostavno je, Amerikanci su bolji u svakom pogledu, fizicki jaci, brzi, bolje sutiraju, igraju bolju odbranu kad zele, protiv toga se ne moze. I nije to doping, jednostavno genetika. Njihov tim cine iskljucivo crnci, a pogledajte bilo kog crnog sportistu u odnosu na belca, atletski su dominantniji, misicaviji i to je tako. Pa i u istoriji najbolji kosarkasi su crnci, Dzordan, Kobi, Lebron itd. Da bismo protiv njih imali bilo kakav rezultat, da ne govorim o pobedi moramo pored Tea da imamo jos jednog klasa igraca, a mi to nemamo u ovom trenutku. Mi pobedjujemo timskom igrom, ukomponovanom gde svako ima svoju ulogu, ali to protiv Amera nije dovoljno. Da nije Durent, bio bi Karmelo, da nije on, neko drugi. Imaju 12 igraca koji mogu sve, a mi se oslanjamo na jednog i ako njega neutralisu videli smo ishod.

vlajkos

pre 7 godina

Utakmica slicna onoj sa Australijom u jednoj stvari. Dobro su nas procitali, zatvorili reket, nisu nam dali proigravanja i polaganja po reketu, ali su nam otvorili sut za 3. Mi smo isto to uradili Australijancima. Mi, kao i Australijanci u polufinalu, nismo mogli da pogodimo nista, a Amerima ulazilo sve i jos ponesto, i to je to. Ako na to dodamo manjak energije u nasem timu (slicno kao Australijanci) sto je bilo evidentno sa svim onim skokovima u napadu koje su Ameri imali, i tu nije bilo sta da se trazi. Istrosili se nasi, i fizicki i emotivno.

Moje misljenje je da i Ameri mogu da se pobede u kosarci, ali mnogo tesko. Mnogo toga mora da se pogodi, da oni igraju lose, da nama krene sve, pre svega sut sa distance, itd. Neki nadljudski procenat trojke, tipa 50%, bi u ovoj utakmici nama 'dodala' jos 24 poena, i eto nas na 6 razlike. Znam da je ovo pojednostavljeno, ali utakmica bi se potpuno drugacije razvijala da nismo masili ko sto smo masili, bez obzira na ofanzivu Amera.

Elem, dobro je proslo, odlicna nam je ekipa i trener, zna kako da tempira formu i igra turnire. Ponosan sam i jedva cekam opet da ih gledam. Samo napred!

Kuki

pre 7 godina

Veliki uspeh naseg tima, tu bema dileme.Pre svega zelim da cestitam nasem timu, bravo svaka cast! Ipak meni je jako zao sto nismo pruzili jaci otpor Amerikancima, a mislim da smo to mogli.Mislim da nasi momci nisu verovali u pobedu, suvise su stegnuto su igrali, sa previse respekta i straha. Amerikanci su odbranom dobili ovaj mec, ne napadom. Jer mislim da su postigli tri poena vise nego u utakmici u grupi, a mi smo postigli mbogo manje. Bogdanovic je sjajqn igrac, odlican suter, ali bi morao da poradi sa psihologom. Ne moze najbolji suter da sutira 11:1. Ne sme najbolji surer da se plasi da sutne, i da zbog toga izgubi jos nekoliko lopti. Ne moze se tako protiv Amerikanaca. Suter mora da veruje u svoj sut, a Bogdanovic kada je gusto to ne veruje. Nije verovao protiv Litvanije u polufinalu, nije protiv Amera za produzetak, nije verovao u svoj sut sada. Sale je verovso u svoj sut, i zato je izlazio i pobedjivao kada je bilo najteze. I zato Bogdanovic i nasi momci motaju da veruju u sebe i u svoj san. Samo tako ce san mozda jednom i da se ostvari.

svetlana

pre 7 godina

Ovdje neki kazu da nijesmo zasluzili srebro jer nijesmo odigrali sa Spanijom i Argentinom...?Mislim,o cemu vi to? Ja mislim,da sa onim zarom,kojim su momci igrali do finala pobijedili bi obje selekcije.Australija je juce zahvaljujuci sudijama ispustila pobjedu,pa zar sad da kazemo da su Spanci bili mnogo bolji.Jesu zahvaljujuci imenu koje su stekli.Nista vise.Gdje ima takmicenje i u cemu da svak igra sa svakim.To su nebuloze.Pobijedili smo one koji su nam stavljni na put do modalje i tacka.Cemu prica tipa"koga smo mi pobijedili".Pa sve one koje smo trebali da pobijedimo.A sto se tice Amerike,pobijedicemo ih kad budemo imali momke koji se nose sa njima u NBA,kao sto smo ih pobijedili u Indijanapolisu.To je tako.Treba jos da jedemo i porastemo za to.Svaka cast momci,donijeli ste srebro kuci.Budite ponosni a i mi sa vama sto vas imamo.

Realista

pre 7 godina

Ako se neka pravila igre prilagodjavaju pravilima igre tvog protivnika koji igra po tim pravilima milion godina,realno je da treba da prodje jos milion godina dok se mi Evropljani ne prilagodimo tim prekobarskim pravilima.Tacka.

Prodigy CZ

pre 7 godina

Ovo sto Sale radi sa reprezentacijom je MAGIJA,sa prosecnim igracima je osvojio dva srebra na velikim takmicenjima.Samo za podsecanje,nama su 2002 na klupi sedeli Rakocevic i Vujanic,igraci u Evroligi sa po 15 poena u rukama.Bodiroga najbolji igrac u Evropi,Jaric osvajac Evrolige,Divac bio vodja u Sakramentu,Gurovic neverovatan suter i kao slag na tortu Stojakovic all star igrac i nekada drugi strelac NBA lige,ako niste znali,i to u doba Kobija,Ti-Meka,Ajversona,to je danas za bilo kog evropskog igraca naucna fantastika.Sto je jos cudnije,vecina tih igraca su otisli iz zemlje kao klinci i na kraju postali legende nase kosarke,tako da i prica o nekom sistemu u kosarci ne pije vodu.Nemoj da me neko pogresno shvati,ovi nasi momci su najbolje sto Srbija ima ali glupo ih je uporedjivati sa ranijim generacijama,posto vidim da se u komentarima spominje i Atlanta 1996,jednostavno nisu taj nivo,ali zato igraju timski kao nikad do sad,i zato im treba skinuti kapu.

SudijaFalkone

pre 7 godina

Ne pratim košarku, pa će pitanje biti mnogima smešno. U čemu je kvaka? Kako Ameri toliko dominiraju u košarci? Zašto se isti sistem selekcije, treninga i pripreme ne primenjuje i u Evropi? Čestitam našim reprezentativcima.

Basketaš amater

pre 7 godina

Đorđević je izvukao maksimum iz ove ekipe na turiniru i na tome mu treba čestitati!
Budućnost nam, čini mi se, izgleda svjetilije nego ostalim evropskim ekipama. Mnoge jake slekcije su ušle u pozne košarkaške godine.

kole

pre 7 godina

@(srdan, 22. avgust 2016 10:45)
ti si verovatno i iliju petkovica podrzavao kad je zvao sina u reprezentaciju,covek se kvalifikovao naravno da moze da radi sta hoce.mi smo zato i izgubili od argentine 6:0 jer nije njega bilo da navija na klupi...

CarloNS

pre 7 godina

super tekst, samo nije 30 poena odnos izmedju americke i evropske kosarke, jer evropa ne nastupa ujedinjena. da evropa ima jedinstvenu selekciju, usa bi bila favorit jedino zbog lebrona.
gasol, gasol, novicki, teodosic, vucevic, galo, jokic, beli, parker, bojan bogdanovic, sroder, djentile, rubio, valanciunas, gober, batum.... ima tu igraca lopatom da se nabacuje. da srbija ili spanija igraju protiv drzave merilend, pregazili bismo ih... ovako igras protiv drzave koja ima 320 miliona stanovnika, tj 45 puta vise, sto znaci da na jednog kosarkasa kojeg mi imamo na sirem spisku, oni imaju 45. to je osnovni razlog njihove dominacije. ne talenat, ne fizikalije, cak ni to sto je nba na njihovom tlu, nego sto imaju toliko mnogobrojnu bazu igraca.
...
(zagor, 22. avgust 2016 13:57)

Svi ti igrači koje si nabrojao su odlični i mogli bi da se suprotstave SAD. Jedini je problem što to nije evropska košarka već američka. Jedino što su igrači poreklom evropljani. Da bi evropska košarka mogla da se približi NBA, neophodno je da se igra po NBA pravilima. Za početak produžiti četvrtinu sa 10 na 12 minuta, povući trojku unazad. NBA igrač može komotno bez odmora da odigra celu utakmicu po FIBA pravilima, jer je u NBA navikao da igra 35-40 minuta. Vremenom oformiti ozbiljnu evropsku ligu, nalik na NBA gde bi se igralo 2-3 puta nedeljno. Da li je to moguće? Ne znam, jer 90% novca ide za fudbal.

dragan

pre 7 godina

Sa ovoliko rupa u timu ovo je enorman uspeh. Kalinic, Bircevic, Stimac su igraci koji u klubovima greju klupu, tako da nista vise ne mozemo da ocekujemo od njih u reprezentaciji.

mikele mad mike

pre 7 godina

KD, Melo, Irving.. Pored LbJ najbolji i najpoznatiji NBA igrači trenutno. Da li je realno da njih neko može da nadigra? O fizičkim aspektima da ne govorimo!

Podunavac

pre 7 godina

Polako ljudi, taman do sledeće olimpijade će da stasaju Guduric i Zagorac koji izgleda pored znanja imaju i m.da, Uz Jokica sa još četri godine u NBA biće to dobra ekipa.

kentaur

pre 7 godina

Nekad su USA timovi bili bolji (92 i 96), ali protiv ovih sadašnjih je teže igrati, kada osim dva centra svi šutaju za tri strahovito i sa 8-9 metara.
Svi šutaju kao L.Bird, a atlete su koliko je bio Pipen. Moramo biti zadovoljni srebrom. Veliki je to uspjeh, ako se sjetimo propasti od 2005. god. do Dudinog povratka na mjesto selektora.

zoran

pre 7 godina

Ovo je veliki uspeh ako gledamo ceo turnir po nekima ni u vaterpolu nismo zaslužili zlato imamo 2 nerešeno i poraz. Ali po igri smo kao USA u košarci. Ni Bobi ni Bjelica nebi promenili ishod. Pitanje je da li rep sveta vs USA ima šanse verovatno 1 od 5 bi dobili.

CROcrocodile

pre 7 godina

Neka se nitko ne uvrijedi ali ovaj sastav Srbije je jednostavno limitiran.Kao što je napisao @prodigy_CZ tu jednostavno nema kvalitete kakvu je Srbija imala nekad. Nema nekog kao Divac, Bodiroga, Stojaković, Đorđević...Teodosić je dobar ali ima previše crnih rupa u utakmici, ili igra po sistemu toplo-hladno, jednu utakmicu odlično a sljedeću loše. Bogdanović-lošiji nego pred godini dvije mora poraditi na samopouzdanju.Raduljica dobar, ili čak vrlo dobar centar ali miljama od Divca. Jokić- e to će biti pravi igrač ako ovako nastavi, čak mi je malo čudno da nije dobivao više ovlasti u napadu. Najviše je ipak falio Bjelica koji bi bio najbolji Srpski igrač na turniru.Ostali jako prosječni igrači koji mogu odigrati jako dobro obrambeno protiv svih osim naravno Amera. A napadački, Bože sačuvaj. Tako da je ovo srebro vrhunski domet nemojte se žaliti. Mi Hrvati imamo trenutno tek jednog vrhunskog igrača a to je naravno Bojan Bogdanović ( takvog trenutno nema ni Srbija).Ostali tek prosječni , neki čak ni to.Ili još uvijek premladi ili limitirani. Primjerice mi smo na OI 1992 igrali protiv pravog Dream Teama.Ali smo imali Dražena, Kukoča i Rađu a takvih igrača danas nažalost nema. Koji je igrač iz ovog američkog sastava na nivou Dream Teama? Durant i još možda 2-3. Ostatak je čisti atletizam kojim lome protivnike. Obrana i skokovi u napadu pa dok ne zabiju koš i drugog - trećeg napada. Koliko su čistih šuteva promašili? Strašno. I još na kraju pregaze Srbiju.

Milos

pre 7 godina

Zašto trenera Usa uporno zovete Kšiševski? Ako je već namera da pišete onako kako se zapravo izgovara na Engleskom onda treba da piše Šiševski jer se ni K ne izgovara. Mada je meni naša verzija Križevski mnogo gotivnija...

Objektivno

pre 7 godina

Ne mogu se oteti utisku da su se mogli prije svega bolje psiholoski spremiti za finale.Mentalitet pobjednika je takav da i kad nema sanse za pobjedu,pobjednici se nadaju.A nasi kosarkasi su usli u finale sa stavom "otkud ja ovde?"A trebalo je igrati.Ipak,cestitke za srebro.

High Hopes

pre 7 godina

Čestitke momcima na osvojenom srebru. Sale je pričao o dva pristupa, jedan je bio da se izađe i uživa, a drugi da se izađe i pobedi. Izabrali su drugi. Radili su sve što su mogli, dali su sve od sebe, onda su pale tri trojke sa 9 metara i shvatili su da je malo toga do njih. To ih je psihičku uništilo. Mnogo su jači od nas, ali ne toliko da se sa nama poigravaju, a tako je izgledalo sinoć na momente i zbog toga ostaje žal.
Ipak,uzroci ovakvog poraza su dublji, moramo se vratiti nekih 15 godina unazad.. Tada u Srbiji po salama treniraju mali Miloš, Bogdan, Nikola... Posle treninga se ne ostaje jer neko dugi ima termin u sali. Napolju je decembar i ne može se na koš u kraju. U međuvremenu, sa druge strane Atlantika, mali Kevin, Kajri i Karmelo imaju 24 sata na raspolaganju salu u okviru njihive škole. 15 godina kasnije, ovi drugi pogađaju sa 9 metara, a naši ne mogu ništa. Sve to itekako ima uticaja, sistem stvara igrače, generacija iz devedesetih je jedna u sto godina.
Još jedna stvar: U dve godina Bogdan razbije solidnu Zvezdu, a Kalina razbije solidan Partizan. Oni su dobri momci i školovani košarkaši. Odlaze u strane klubove i tamo baš zbog toga što su školovani košarkaši i dobri momci imaju defanzivne zadatke da pokrivaju neke Amere koji troše neverovatno mnogo lopti u napadu. Rezultat toga je bio vidljiv sinoć. Prosto samo kod nas naši momci mogu računati da će biti nosioci igre i da će ih neko trpeti, a za to nam trebaju stabilni klubovi.
Čestitke momcima još jednom!

Džoni

pre 7 godina

Najveća razlika između nas i njih je u stavu, iako su i druge razlike evidentne ali ova je najveća! Mi smo došli po medalju i taj cilj smo ispunili ulaskom u finale, a ova utakmica nam je bila kao neki bonus dok su oni došli po zlato i ova utakmica im je bila sve! Kada se na ovom nivou suprostave jedna naspram druge ovakve dve vrste energije uz njihov nesporni kvalitet dobija se ovakav rezultat. Svaka čast Saletu i momcima, otišli su po to srebro i doneli su ga i to je za svako poštovanje!

drax

pre 7 godina

Ja mislim da mi nista nemamo sto moze da odgovori na onaj tim USA u svakom mogucem segmentu igre su bolji a zelja i zalaganje vise steti nego sto koristi (pogledaj Bogdanovica).Nema nacin da se pobedi onaj tim kad igra full snagom u odbrani.Osetili smo sta Austalijanci osetise.

Marko

pre 7 godina

Ko je gledao utakmicu, video je da oni nisu odigrali ništa specijalno a ja bih rekao taman dovoljno da nas dobiju 30 razlike! Jednostavno to je neki drugi nivo košarke i da su hteli bilo bi i puno više razlike i zato nema razloga da žalimo već da slavimo, ovo je bukvalno kao da smo uzeli zlato!

Миле

pre 7 godina

Честитке кошаркашима.
Остаје жал што није пружен јачи отпор у финалу, из неких разлога није било оне игре са пуно кретања која их је красила у првој утакмици. Биће да је прерано наступило задовољство освојеном сребрном медаљом.
Оно што ме брине за убудуће је плеј. Ми смо имали један сушни период у медаљама јер нисмо имали правог организатора игре (оно што је Хрватима пуно недостајало на овом такмичењу за још бољи резултат) све док се није појавио Теодосић. Њему свака част за однос и допринос репрезентацији, али он неће моћи још дуго, а на видику нема нити једног солидног плеја у нашој кошарци. Изгледа да је лакше и јефтиније купити исподпросечног (а за нашу лигу још увек доброг) Американца него ли правити такав тип играча, а чињеница је да га је најтеже направити.

mk888

pre 7 godina

cestitam srbiji na srebro, igrati u finalu sa nba predatorima je (skoro)isto kao zlatna medalja. mislim, nba je to, nekoliko koraka ispred evropske kosarke, i drugi(spanija, francija,litvanija..) bi isto prosli u finalu kao i srbija. ameri su bili dobro motivirani i tu nema spasa za bilo koju reprezentaciju u svetu. to je to. ali najvise cesittke a.djordjevicu, covek je izvadio maksimum iz igraca.forsirao timski rad i to je dalo rezultate. produzite tako. pozdrav iz makedonije

Svetski Mega Car

pre 7 godina

Ponizenje Srbije. Niko nema hrabrosti da kaze jednostavnu cinjenjicu: kosarkasi i Srbija su ponizeni. Jedno je izgubiti od Amera sa 3 razlike, a drugo je sa 30. Nasi se nisu borili i ispali su to sto jesu. Trebalo bi da su profi i da znaju svoj zanat. Neka nose ta odlicja, ali samo za sebe. Srbija trazi borbu, a ne kukavicluk.
(milan154321, 22. avgust 2016 20:15)

Dečko, ajde nemoj da lupetaš. I nemoj da omalovažavaš Saleta i momke. Ovo je istorijski uspeh za našu košarku, srebro sa OI posle čitavih 20 godina. Ljudi, da li ste vi svesni da SAD ima više registrovanih košarkaša nego Srbija stanovnika? Da li ste svesni da je NBA košarka duplo, ako ne i troduplo jača i bolja od evropske košarke po svim parametrima? Da li ste svesni koliko je jaka ova ekipa SAD-a? Taj koji kaže da je ovo bila njihova treća postava, taj nema pojma. Jaču su ekipu imala sada, nego na svetskom 2014. Slažem se da su naši mogli bolje da odigraju, ali nisu imali nikakve šanse da ih pobede. Poraz je poraz, da li 5 razlike ili 35 razlike, to je skroz nebitno. Pa na svetskom prvenstvu smo izgubili od njih u finalu 37 razlike, dakle veća razlika nego sada, pa niste pričali da smo se obrukali i da smo poniženi. Teško pljuvačima ugoditi.

KarBan

pre 7 godina

meni je jako drago sto smo mi svi pomalno tuzni i nezdovoljni! i to je dobro za nasu kosarku! da bi se popeo na najvise postolje moras non stop biti gladan, a mi smo i dalje gladni! nema oprostaja od reprezentacije, nema hvalospeva itd, nego nada da cemo amere jednom dobiti! to je jedini nacin da poguramo dalje, da zbijemo redove jos vise, da se sledeci put svi odazovi bez dodatnih izgovora, da klinci ostave nintendo i druge gluposti i da izadju ispred zgrade na basketicu! samo tako ostajemo zemlja kosarke, jer sada jesmo, ali glad nam garantuje da ce mo i dalje biti!

Napred Srbija

marko

pre 7 godina

Mučno je čitati ove kritike. Da li smo nekada zadovoljni? Te Sale loš strateg, te arogancija, Bobi pa Bobi, Bogdan nema pojma, Teo preigrao...

Za sinoć je puno razloga za ovaj rezultat. Prvo ovi su daleko bolji da se ne lažemo. Amerikanci su igrali izuzetno motivisano u napadu, i sjajnu odbranu. Naši su odigrali mentalno i fizički dva izuzetno teška meča pre toga. Uvukla nam se nervoza, strah, i onda se igra prosto raspadne a protivnik melje. I to kakav, a i što i ne bi! To se desilo Litvaniji protiv Španije kad su izgubili 50 razlike u četvrtfinalu, kao i Australiji protiv nas.

Napravili smo neverovatan uspeh sa srebrom, ostaje žal za boljom partijom i to je to. Kada su u elementu - tako je u nadmetanju sa Boltom, Felpsom, Đokovićem, našim vaterpolistima... Nemate šta da tražite u finalu. Ne dramite molim vas više.

L.M.

pre 7 godina

Kosarkasi SAD se sa kosarkom radjaju, kosarku disu 24 sata svakog dana u svom zivotu, nose je u svakoj celiji i pori svog bica, zive i osecaju. Uz dobar strucni stab i to je to. Cestitke srpskoj ekipi na srebru, ogroman je to uspeh, samo je br 11 trebalo ubaciti od 2. cetvrtine.

kole

pre 7 godina

(expert, 22. avgust 2016 10:55)
imas na fiba sajtu ranking listu,a to sto nekom po subjektivnom osecaju hrvatska i australija u prvih tri u svetu to je njegov problem.ja sam izneo zvanicne podatke,nema sta meni da objasnjavas,zovi fibu pa im kazi kako stoje stvari...

Nba

pre 7 godina

Kad se odigra onakva partija u polifinalu, po nekom nepisanom pravilu sledeca utakmica bude dosta slabija, i to ne vazi samo za nase, nego je generalno tako. I obrnuto, losija partija sledeca je mnogo bolja, primer cetvrtfinale vs Hrvatske, samo smo jednu cetvrtinu dobro odigrali sto je bilo dovoljno... A Ameri su u polufinalu odigrali ne bas dobro protiv Spanije, a mi odlicno vs Australije i nije bilo sanse a ni snage da odigramo makar poluvreme protiv USA egal. Tako da je ovo plafon sa ovim timom, uz Bjelog i mozda Marjanovica to moze biti egal tri cetvrtine, ali u svakom slucajz KAPA DOLE MOMCI!

Stojadin

pre 7 godina

Jedino je Spanija (sa ekipom od pre cetiri godine) bila u stanju da igra sa amerima na dva tri poseda. Ova utakmica jeste bila surova realnost za ostatak evrope

Ostali svet

pre 7 godina

Kad bi i mi imali pola tima "ko od brega odvaljeni" koji kad pođu "ko tenk kroz šumu" a "suduije ko sudije" druga bi priča bila i postojao bi još jedan "drim tim" u "ostalom svetu" kako rekoste

Sasa

pre 7 godina

Sut ocajan ali skokovi katastrofa. Imali su tri puta vise skokova od nas u periodu kada su pravili razliku. Inace cestitke nasima na srebru. Ogroman uspeh.

dragan

pre 7 godina

Kakve gluposti ovde ljudi pisu i dobiju gomilu pluseva. Uplasili se nasi vodjstva. Kako ne shvatate da su ameri igrali odbranu (u 2 i 3 cetvratini) kao sto smo mi u prve dve protiv Australije. A kroz takvu odbranu nista ne prolazi, mogu se sutirati samo isforsirane trojke koje ne ulaze (setite se Australije, 14 poena, ne koseva, za poluvreme, kao da je rukomet). Pri tome Ameri dodaju gas koliko im treba, ubace u 4. brzinu, u petu nisu ni ubacivali. Djuretn samo na trenutke. Nase prvo poluvreme protiv Australije, to je domet naseg tima, i to nam je donelo srebrnu. A domet za zlatnu, je tako igrati 4 cetvrtine sa kojom bi mozda imali neke sanse protiv Amera, ali to jos uvek ne mozemo. Ali ono sto mozemo je da i dalje drzimo drugo mesto u svetu.

pope

pre 7 godina

sjajno je biti dva puta drugi na svetu u 4 godine. Medjutim nikada nismo dobro odigrali malobrojne utakmice sa NBA reprezentacijama osim Indianapolisa. Boli cinjenica da su Spanci 2 olimpijska finala dostojanstveno izgubili 10ak razlike igrajuci sve zadnje cetvrtine egal. Boli i to da su Litvanci 2000te jedva izgubili. Izgleda da su sve nase generacije kosarkasa bile i jos uvek su preterano impresionirane NBA timovima. Nemam ispred sebe analizu broja NBA igraca kod Litvanaca i Spanaca ali duboko verujem da bi povecanje broja NBA igraca i visegodisnje iskustvo igranja u NBA donelo mogucnost da se na sledecem svetskom ili olimpijadi borimo za zlato. Ne znam da li bi psiholog tu nesto pomogao? Cini mi se da je pred ovo finale sa Amerima bas falio psiholog za pripremu igraca jer kako objasniti da kljucni igraci se 'zavezu' bas kada treba da su naj.

Riječanin

pre 7 godina

Nakon one krađe u Turskoj i nesreče na Euru.ovaj olimpijski put Srbije je savršen a postignut je nevjerovatan uspijeh jer iza nas su Španjolci,Litavci,Francuzi,Argentinci,Grci,Talijani,Australci itd.,iako smo bili oslabljeni čudi me samo jedna stvar da smo u finalu igrali sa strahom i radili neke amaterske greške ali izgoriše momci.Srbija se definitivno vratila u kontinuitet vrhunskih igara,svaka čast svim ljudima zaslužnima za ovaj uspijeh.

Mirko

pre 7 godina

Pali smo na fizičkom planu, pod jedan, a pod dva - nismo tako dobri šuteri.
Moramo naći načina da fizički pariramo amerikancima i da igramo sa igračima koji neće grejati klupu nego da svih 12 u bilo kojoj varijanti može da pobeđuje Amere, sve ispod toga je nemoguća misija.
Naša taktika se raspada kad ne igramo dobru odbranu, a ameri su i pored svoje nedovoljno dobre odbrane i slabog napada u početku - ipak našli put za trojke što je stvar individualnog kvaliteta. Da smo mi pogađali ono što smo promašili, igrali bismo egal.

Sale zna još od prošlog svetskog da je problem u fizikalijama. Kako u individualnim fizičkim predispozicijama i snazi, tako i u većem izboru igrača.
Mi smo imali povređene, udaljene i nedovoljno dobre, i ovo što je preostalo, svakako je napravilo veliki podvig, bili su bolji nego što jesu.
Ameri su bili to što jesu isto - samo što su mnogo bolji i to je to.

Najjači mi je utisak posle finala to što smo muški priznali poraz i nismo izigravali majmune i svađali se kao australijanci ili hrvati, već smo srdačno čestitali i pozdravili se sa njima. Fer i sportski, da se vidi da smo veliki i u porazu i u pobedi. Zato i jesmo veliki kao ljudi, kao Srbi, kao košarkaši i sportisti i zato pobeđujemo one koji nisu to nisu.

Maksa

pre 7 godina

Košarkaši američke amaterske tj. koledž CBA Lige imaju sličan tempo rada, treninga i utakmica kao i ostatak sveta. Tim koji bi oni sastavili bi imao vrhunske igrače i bio bi favorit za medalju na svakom turniru, ali ne bi bio ovako superioran. Ono što NBA igrače čini jakim jeste pakleni tempo utakmica i surovih treninga. Pogledajte fizički napredak bilo kog igrača iz spoljašnjeg sveta koji odigra par sezona u NBA i sve će vam biti jasno.

Beljo

pre 7 godina

Macak, taj "profi" Amer sto nabija banane pa ga Kukoc na kraju zakucao je Alonzo Moning, tada 20-togodisnjak. Pretpostavljam da je svaki drugi iz tima ta neka prica. Mladi i neafirmisani igraci. Ne treba praviti mitove. Ako mozes naci sastav USA sa tih goodwill igara, da vidimo koji su to "profesionalci" tad igrali za USA...

рајко

pre 7 godina

кад је кшишевски ставио пол џорџа на теодосића и увео казинса утакмица је била готова

jmk

pre 7 godina

Pogledao sam snimak, nisu oni vanzemaljci, kraj 1/4 i prva polovina 2/4 obiluju našim greškama koje se inače ne dešavaju, sami smo im dali vetar u leđa, Bogdanović promašuje tri puta, Teodosić jednom, Jokić i Marković zicere, dva tri pogrešna dodavanja, to su sve bili relativno otvoreni šutevi nista neuobicajeno za Teodosića i Bogdanovića. Bolji jesu naravno, ali moglo je to da bude mnogo drugačije.