Utorak, 09.08.2016.

08:31

Skener: Slabosti ’Orlova’ pod jarkim svetlom

Prvi ozbiljan test nije položen – reprezentacija Srbije doživela je najubedljiviji poraz još od finala Svetskog prvenstva sa SAD.

Izvor: B92

Skener: Slabosti ’Orlova’ pod jarkim svetlom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

Srdjan

pre 7 godina

Teo-napad dobar, odbrane nema. Markovic-dobar u odbrani i prevodjenju lopte, pogodi samo kad ima srece, a i ocajno organizuje napad.Jovic-odbrana, organizacija napada dobri, ali kao da je u grcu sto she tice ulaza i suta (sasvim pristojan je bio u Zvezdi po tom pitanju). Nedovic-dobar za kontranapad i igru 1 na 1, ali slab za pozicioni napad, nedovoljno dobar u odbrani, sto moze da popravi jer ima brze noge i dobre atletske predispozicije. Sut kako-kad. Bogdanovic-solidan za dva, ali bi trebalo da sutira non-stop za tri, tj. da ima podjednak tretman kao i Teo, jer sut treba forsirati ponekad. Kalinic-ima solidan sut, ali je u grcu, slicno kao Jovic. Simonovic-odbrana korektna, sut za tri dobar, karakter pobednika, ostalo nista. Bircevicsut za tri dobar, pismen, ali neiskusan kosarkas (bez utakmica u jakim timovima), dobar skakac, ali tehnicki limitiran. Macvan-slab skok za cetvorku, spor, sut za tri solidan, ali je u grcu takodje, sto me iznenadjuje s obziromna njegovo iskustvo, inace pismen kosarkas. Jokic-meka ruka, dobre kretnje, slaba ledjna tehnika, dobar skok, slabo gradjenje u odbrani, spor u odbrani. Raduljica-dobar u ofanzivi, osim kada se lomi rezultat, los skakac, slicno kao Macvan (ne mozes papir ispod nogu da im izvuces kada skoce), spor u defanzivi. Stimac-borac. Zakljucak: Bjelica suvise nedostaje, ali i Krstic u odnosu name tim koji je bio vicesampion sveta. Suvise lako smo se odrekli Micova, Bobija, Velickovica, Savanovica, Zagorca i Gudurica.

SrbEUin

pre 7 godina

Svi smo znali da smo tanki u reketu, a naravno to znaju i naši rivali.

Najviše nedostaje našem timu saradnja playa i centara. Radonja je od Bobija i Zirbesa napravio igračine upravo forsiranjem igre pika, Wilijams-Bobi, Jović-Zirbes. Sale ni kao igrač nije igrao pik, a ni sada kao trener. Zato mu se Bobi ne uklapa. On želi dve četvorke i bržu, pokretljiviju igru. To nam proizvodi ogromne rupe u odbrani u reketu.

Za razliku od Raduljice i Jokića, Bobi je dominirao u odbrani, i uvek imao najviše uhvaćenih lopti. Radulja ne postoji u odbrani, svi ga pune, nema uhvaćenih lopti. Štimara je tu 10 puta uspešniji, ali je totalna truba u napadu. Bobi je podjednako uspešan u oba smera.

PS: Javno se izvinjavam Delavodovi, za koga sam smatrao da je Branko Lazić u Klivlendu, i da igra samo izvrsnu odbranu, te da je u timu samo zahvaljujući izuzetnoj borbenosti. Sada je mi pokazao da je odličan organizator, fenomenalan asistent i vrlo ppouzdan realizator.
Za klasu iznad Thea, koji nikoga ne čuva, agresivnost i fizikalije su mu 0, jedino što ima je kreativnost. NEDOVOLJNO za vođu. Zato Marković mora uz njega da mu pokriva leđa. U svakom slučaju igrač manje na terenu (jedan u odbrani drugi u napadu). TO je prihvatljivo ako ostala trojica igraju u oba pravca. Problem je što nemamo adekvatnog centra, jer onda sa Raduljicom imamo DVE rupe u odbrani a sa Štimcem DVE rupe u napadu.

Tako se ne može do medalje.

srpska posla

pre 7 godina

(Иван, 9. avgust 2016 21:09)

Vasa logika ima smisla, ne kazem da nema. Ali, nazalost, nikada necemo cuti Saletovu pricu, tako da necu moci da uporedim Vase argumente sa njegovim.
Inace, cisto da zavrsimo pricu o diplomama, i ja sam magistar matematike sa kraja 80-tih. Pozdrav.

MaxK

pre 7 godina

Moli se Sasa Ozmo da ne komentarise kosarku. Sem toga da nam fali Bjelica ne znam da li je nesto pogodio.
Ostatak teksta kao analiza scoreboard-a , bez minuta pogledane utakmice.

fanatik de football

pre 7 godina

Ajde zamislite se i recite u kojim individualnim sportovima smo mi uzimali medalje na OI?




Evo kako to rade ozbiljne zemlje
Kuba oko 11 miliona stanovnika primarni sportovi za gomilanje medalja su boks, dzudo, rvanje po 5 do 7 medalja i atletika oko 4 do 5 medalja od 1992 zakljucno sa 2008 prosecno izmedju 25 do 30 medalja.

Madjarska oko10 miliona stanovnika primarni sportovi za gomilanje medalja su plivanje, rvanje, macevanje, kajak i kanu prosecno od 17 do 20 medalja.

Belorusija oko 10 miliona stanovnika primarni sportovi za gomilanje medalja su atletika, gimnastika, dizanje tegova, rvanje oko 15 medalja prosecno.

Srbija 7 miliona stanovnika 3 do 4 medalje od toga 2 donesu strelci ostalo po koji ekipno sport sramota. Kakva drzava taki sport . Srbi su dobri samo u Hrkljusu Link https://www.youtube.com/watch?v=J71Fe0g3880

Иван

pre 7 godina

@српска посла

О, каква концентрација памети овде!? Ја сам, на пример, доктор филозофских наука (по старом систему, а не овом фушерском). Коме је логика јача страна?
Некоме ко се ослања на број коментара по интернету? И то после пар добијених утакмица против нејаке Анголе или Венецуеле? Заиста поуздан параметар! Ја гледам утакмице. Технички, Загорац и Гудурић умеју много више од оних које сам помињао. Они због тога можда не би донели превагу, али можда и би. Симоновић то нема. Он је по дефиницији трећа нападачка опција, значи човек који даје кош када се противничка одбрана усредсреди превише на прву и другу опцију. А шта ћемо када нама та прва и друга опција (Богдан, Тео, Радуља) не функционишу? Ништа. Губићемо. Немамо никог да повуче. Ни теоретски ни практично. Е, Загорац је то могао. И Гудурић. Можда не би то урадили, али имали би веће шансе него Симоновић! И требало је искористити не баш кратке припреме да би се они оспособили што више за те улоге! А не отерати момке и третирати их као тринаесто прасе!

@ја
Нисам звездаш, слободно се опусти.

Ekspoze

pre 7 godina

Na eurobasket trebao da vodi sledece igrace:

plejmejkeri:
Milos Teodosic
Stefan Jovic

Bekovi:
Nemanja Nedović
Bogdan Bogdanovic

kao treci bek
Marko Gudurić link
ili Dragan Milosavljević

krila:
Vladimir Micov link
Vladimir Lučić link

Krilni centri:
Nemanja Bjelica
Nikola Jokić

kao treci krilni centar
Stefan Jankovic link https://www.youtube.com/watch?v=oPGN03ORpAw
ili Nikola Jovanovic link https://www.youtube.com/watch?v=hmctTWbirwk

centri:
Miroslav Raduljica
Boban Marjanović

Lete Simonović, Kalinic, Stimac, Bircevic, Macvan i Markovic (Simonović, Kalinic, Stimac, Macvan i Markovic kao i Milutinov zamena za gore pomenute igrace).

Ovim bi dobili sledece Teo i Jovic kao plejmejkeri kontrola ligre, proigravanje, koja trojka i ulaz(probijanje). Nedović bek-treci plej, Bogdanovic trpanje protivnickog kosa. Dva od tri sledeca igraca mogu igrati niska krila i bekove licno bih rezervisao mesto za Micova zbog iskustva, a kao drugi bi bio Marko Gudurić ili Dragan Milosavljević. Dobili bi sa nima sut, snazniju odbranu i probijanje protivnicke odbrane. Sa Stefanom Jankovicem ili Nikolom Jovanovicem dobili bi visinu(obojica 211 cm) cvrstinu u odbrani + rampe, pokretljivost, skokove (ne ko Braduljica 1 za 30 minuta) i vise poena u napadau(bolji su poenteri mogu i trojke da zabijaju).

kao kakao

pre 7 godina

Ljudi, smajite malo. KO je gledao Australiju protiv Francuza trebao je znati da se radi o odlicno vodjenom, inspirisanom timu, sa dovoljno kvalitetnih igraca da tuku bilo koga osim USA.

KAd igras portiv takvog tima, koji je odlicno tempirao formu za prvu fazu onda sve nase boljke izlaze na vidjelo, ali nista sto vecina nije znala.

RAdulja je odigrao iznad svojih mogucnosti u napadu, ali kad je bilo 1na1 s umornim nogama vidjelo se gdje su mu limiti, bas kao i igra u odbrani. Bircevic je zalutao u reprezentaciju iz razloga znanih samo Saletu.

Macvan se takodje izgubio.

MArkovic mora da bude 110% spreman da bi zalsuzio mjesto u timu, a on to nije, pa kad se njegova strasna defanziva raspala ostao je ofanzivni dio koji nikad nije bio cemu. Litvanci ga nisu ni cuvali na EP.

Kalina izgubljen ko burek u svemiru, vec duze vrijeme. Ne mogu da prepoznam onog Kalinu iz CZ.

Bogdanovic - precijenjeni igrac. KO je pratio njegovu sezonu u EL zna o cemu govorim. Uvijek se mucio protiv jake odbrane, ocajan % suta za beka sutera.

Jokicu fali misica, iskustva, hrabrosti, ali i vise akcija na njega.

KAd na sve to dodamo blijedu sutersku partiju Tea, koji je cesto bio u ulozi dvojke onda rezultat i nije tako los za prvih 36-37 minuta.

I dalje vjerujem da mozemo dobiti bilo koji tim iz druge grupe, amda su u ovom trenutku kalkulacije o izbjegavanju USA glupe.

Selestin Babajaro lll

pre 7 godina

Da je Sale pustio Bobinatora, e u sledeće kvalifikacije bi išao sa kadetima, jer bi sve jedan igrač branio svoj ugovor, zaključno sa juniorima. Takvi smo!

Meni je ova utakmica više ličila na naše razigravanje, bilo je jako puno rotacija i čudnih petorki. Diže formu, koristi izjednačenost ekipa sa kojima se ukrštamo. I što da ne, moguće izbegava USA.

Tako da ne vidim ništa loše u ovom porazu - naprotiv. Stara je to čekalica, prevejani vuk. Nemojte se čuditi ako operemo nekog u 1/4 finalu!

srpska posla

pre 7 godina

(Иван)

Izgleda da ste povrsno citali moju poruku, jer ja ni na kakav nacin nisam rekao da znam bolje od Vas kako je trebalo da izgleda igra i selekcija naseg tima (a o tome se govori ovde, zar ne?) Naprotiv ja sam postavio pitanja: kako neko moze da zna da bi golobradi momci igrali bolje od iskusnih Macvana i Simonovica? Kako to da je trebalo menjati strategiju sa evropskog gde smo osvojili cetvrto mesto, a srebrna medalja nam izmakla za kos? Kao sto vidite ovo su pitanja, ovo nisu tvrdnje. Ono sto su bile tvrdnje je zasnovano na:1) Ljudi sebi dopustaju da misle da vise znaju nego profesionalci koji imaju iskustvo, znanje i konsultuju se sa drugim profesionalcima - FAKAT 2)Pre pocetka kvalifikacija ogroman broj negativnih komentara je bio na racun Raduljice, a nemali broj na racun Bogdanovica - FAKAT 3) Broj ovih komentara se naglo smanjio - FAKAT 4) Preuranjeno negativno komentarisanje govorio o pogresnoj proceni komentatora - FAKAT. Na kraju, moj zakljucak da se uci tako sto se pokusava shvatiti nerazumljivo (iliti onaj koji se ne razume) je opstepoznata cinjenica, iliti FAKAT.
Dakle, gde sam ja to rekao da bolje znam od Vas, kako je trebalo da izgleda igra i selekcija naseg tima?
Jos da kazem, iz logike sam imao 5 u srednjoj skoli i 9 na fakultetu, a i FIDE majstor sam u sahu - upravo zbog toga shvatam da je logika vrlo kompleksna nauka, te da SVAKO moze biti nelogican upravo u trenutku kada misli da je jako logican.

Speja

pre 7 godina

Naša ekipa je mekana. Kada neko kao Australija igra na tuču, jedini lek je krenuti u totalni obračun i to na njihovog najgrubljeg igrača. Jednostavno rečeno biti barem dva puta grublji od njih. To je jedini način. Igrao sam najniže rangove i tu sam naučio da oplavim protivnika, a da to ni sudija ne vidi, a išao sam i u otvorene fizičke sukobe sa siledžijama. Ova ekipa nema nikakve šanse za iole pristojan plasman a o medalji mogu samo da sanjaju. Nemaju čvrstinu, suviše su mekani.

otac makarije

pre 7 godina

Mislim da je ovo nebitan poraz. Sasvim svejedno s kim igramo u cetvrtfinalu odnosno koji cemo biti u grupi. Da me sad pitaju sa kim ne bi znao da li Spanija ili Hrvatska i Litva ili Argentina ili Brazil.
Svi dobro igraju Brazil je domacin. Sjetite se prislog evropskog sve dobili u grupi i na kraju cetvrti bez medalje. Ako ne uzmemo neku medalju nije smak svijeta.
Treba samo kalkulisati da Amere izbjegnemo u polufinalu ako je to moguce.

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

Posle svetskog prvenstva su nas svi procitali . Jak centar kao Valancijunas i Raduljica se odbija kao o zid . Bogdanovicu svi stavljaju flaster i on se totalno izgubi . Ispucava se , jeste da da oko 10 poena ali iz hiljadu pokusaja . I pustaju slobodan sut Markovicu i Jovicu . Pobeda zagarantovana

Иван

pre 7 godina

@српска посла

Упадаш у логичку погрешку. И то не једну:

1. Кажеш да ја мислим како знам нешто боље од Ђорђевића, а и сам претпостављаш да мислиш боље од мене. Фер!?

2. Пребацујеш ми сујетно фолирање "ја знам најбоље", а то исто не пребацујеш Ђорђевићу? Он је одабрао играче које тешко да би повели много бољи тренери од њега, одрекао се човека којег су бирали и један Грег Поповић или Стен Ван Ганди, "паметнији" је од управе Мемфиса (Загорац), Мајамија (Јанковић) - није ли баш Ђорђевић упадљив пример тог сујетног фолирања?

3. Провлачиш врло нетолерантан став: дозвољено је само онима који су попут Ђорђевића освајали медаље да овде коментаришу!? Узгред, Даниловић, Далипагић, Грбовић и многи други су критиковали одабир Ђорђевића. Знаш ли ти где удараш?

4. Четврто место на ЕП 2015 јесте неуспех. Не само зато што смо тамо отишли као вицешампиони света, већ и зато што смо отишли као репрезентација у налету, за разлику од матораца Шпаније, Француске, па и једне ипак лимитиране Литваније. Управо на основу СП 2014 су ове Игре требале да буду наш процват, пробој у врх, а шта се напротив десило? Прошле године је селектор одабрао погрешну концепцију, са осовином Теодосић-Богдановић-Радуљица која је рупа у одбрани и недовољно поуздана у нападу. С њом смо се још против Финаца и Чеха мучили. Ђорђевић је зато ове године морао да промени концепт, носиоце, да већа овлашћења Јокићу, Јовићу, Марјановићу, Загорцу, Гудурићу, али...

Све најбоље!

srbija

pre 7 godina

Ova utakmica samo potvrdjuje sve sto se jos ranije znalo.
Jokic nema ozbiljnih utakmica u rukama I to se vidi jasno, on me dobar ali fali mu snage I iskustva.
Jovic i Markovic moraju da pogode bar nesto na ovakvim utakmicama, kao I Macvan.
Birca je los ali, ovo 2+1 be sme sebi da dozvoli.
Bogdan po mom misljenju mora vise da preuzme suteva na vaznim utakmicama, on je uz Tea sada lider i mora tako da se ponasa, pa i po cenu promasaja.
Fali Bjelica mongo, po menu i Bobi zbog snage.
Ako Macvan malo povuce, Jovic I Markovic pocnu da daju oko 7p zbirno i Kalina pocne da igra njegovu igru u smislu neka trojka I niski post, 5-7p, moze svasta da bude.
Ovaj poraz nije nista strasno, dobra je Australija, nadam se da ce posluziti kao opomena

rio ekskurzija

pre 7 godina

Tek sada pisem komentar. Pitanje je da li ce neko procitati.
Elem, da li iko zna nekog reprezentativca licno dovoljno dobro da mu prizna nesto vezano za olimpijadu? Ja poznajem.a verujem da jos neko isto.
Tajna je da je olimpijsko selo jedna ekskurzija velika. Smeste npr. Nase vaterpoliste u zgradu pored npr.ruskih odbojkasica i tu nastaje nocni karambol. Vazimo kao lepa nacija,smekeri smo i tamo i da neces da uradis nesto, na bazenu gledas neku zgodnu atleticarku kako ti seta i umesto da komentarises posle sa.saigracem taktiku sutrasnju ti pricas muske lovacke price i td.
Toliko od mene. Trudio sam se biti konkretan. Rio je Ekskurzija.

srpska posla

pre 7 godina

(Иван, 9. avgust 2016 13:05)

Dugacak komentar koji u stvari kaze jedno: ja znam bolje od Saleta Djorjevica, Mute Nikolica i svih onih koje su isti konsultovali tokom prethodnih meseci!!! Ovo su Olimpijske igre gde su vecina ekipa jake, kako neko moze da tvrdi da bi golobradi Zagorac i Guduric (svaka cast na talentu) bolje odigrali od Macvana i Simonovica!? Takodje, sistem koji nam je doneo 4.mesto u Evropi mora da se menja, kako to!? Da smo dali taj kos i pobedili Litvaniju, sistem ne bi morao da se menja!? Mnogi, ali bas mnogi su pre kvalifikacija napadali poziv Raduljice i, cak, Bogdanovica, ali su se brzo ucutali - samo taj promasaj strucno diskvalifikuje jedno 70% diskutanata ovde.
Dakle, savet svima je da jednom nauce da pokusaju da prihvate autoritete u odredjenim profesijama, ne potcenjujuci njihovo znace, iskustvo, informacije koje su im dostupne itt. Najbolje se uci kada se ulozi napor da se razume neko ko nam se cini nerazumljiv!

Babinjo

pre 7 godina

Pogledajte ovog talentovanog momka 1994 godiste Nikola Jovanovic 211 cm link https://www.youtube.com/watch?v=wVznIVKLRn4 sta radite BRE vi u savezu sunce vam kalaisano sakupljajte BISERE, momak je izmislio kosarku za Bircevica i Stimca.

gojimir

pre 7 godina

nakon dve godine praćenja evrolige navijači KKCZ se odjednom jako razumeju u košarku i pozvani su da osporavaju (izuzetne) rezultate Djordjevića kao selektora Srbije. Mogu da se kladim da su svi negativni komentari na racun selektora i njegovih odluka od strane Zvezdinih navijača.
Kada se Sale prihvatio ovog zadatka bio je u nezavidnoj situaciji sa serijom loših igara naše reprezentacije, na predhodno EP smo se jedva kvalifikovali, a posle bili sedmi, gubili od Crne Gore i Makedonije. Svi znamo kako je naredne godine igrala ista ta reprezentacija na SP. I ne samo to ,već smo od luzerskog tima postali glavni pretendenti za medalje na svim takmicenjima. To nismo imali još od Pešića. Sale je odradio posao iznad svih očekivanja.

Dvojnik

pre 7 godina

Retko ko ce da prizna da je Kalinic nula od igraca, a starter je vec godinama. Nemojte molim vas da mi lupite minus jer ste navijac Zvezde ili slicno. Budi te realni. Nisam navijac nijednog Beogradskog tima niti ih mrzim. Recimo mislim da je Simonovic duplo bolji kosarkas, a sta reci tek za ostale sto nisu tu. A sto nisu tu?
Izgleda se I u kosarci uvukao isti problem ko I u fudbalu. Preovladalo je kumastvo, menadzerstvo I razni klanovi I cimeri. Kako objasniti da su Nam skoro pola tima dibidus igraci? Kalinic, Markovic, Stimac, Bircevic..
Paunic je imao odlicnu sezonu u najjacoj ligi u Evropi a nikoga ni ne spominje, Micov takodje dobru sezenu a svi ga otpisali samo zato sto je stao na zulj naseg nadmenom selektoru.
Dok Kalinic nije odigro nista 2 godine a nezamenjiv je.
Zar je I Zagorac losiji od njega? Pa I Dangubic bi vise pokazao!

shilja

pre 7 godina

Opšti zaključak - koga nema bez njega se mora. Naravno, mnogo nedostaju i Bjelica i Marjanović ali i Milutinov. Oko Marjanovića je priča već ispričana, al kritikovati Saleta zato što je poveo neke igrače nema smisla. Zna i ON ali i svi poznavaoci, da ni Birčević ni Štimac ne bi videli reprezentaciju da nije bilo otkaza i povreda.Što se meča tiče, nije sve tako crno, 35 minuta je bilo relativno OK, raspali smo se zadnjih 5 minuta. Najvažnije je da prođemo u 1/4finale, što ćemo i uraditi...iskreno najviše me brinu Španci iz druge grupe, ali možemo svakog dobiti pa i njih, nije ovaj poraz smak sveta. Znam da se mnogi neće složiti, al mislim da bi bolje bilo da igramo 1/2finale sa Amerima, siguran sam da bi bronza bila naša...

Isaiah Thomas

pre 7 godina

Ne treba odmah kritikovati košarkaše, svi se sećamo koliko smo bili ubedljivi na Eurobasketu pa na kraju nismo uzeli medalju, a Španci jedva prošli grupu, gradili formu i uzeli zlato, mislim da je i Sale toga svestan. Naravno, nikad nije dobro kada izgubiš, ali ako treba da izgubimo, ovo je pravo vreme.
Podrška za sve Olimpijce!

vlade

pre 7 godina

bolje da puknemo sutra od Francuske i da kao četvrti odemo na prvog, pa šta nam Bog da! ako prođemo dalje, imamo šansu za finale, ovako kao treći idemo na USA u 1/2! nije ni tako strašno biti četvrti, jer Španci vrv neće biti prvi u onoj skupini.. vrv prvo mesto osvajaju Litvanci ili Gaučosi.. Španija će tempirati da bude treća, ako ne može da bude prva, sve zavisi od meča Croatia - Argentina!

cky

pre 7 godina

Cim se lose odigra ili izgubi jedna polovina slepo pominje Jordana.. Da prate reprezentaciju vise od dve godine znali bi koji to nama igrac fali i na kojoj poziciji smo sinoc bili najgori...e moji

111

pre 7 godina

Prosto mi je neprijatno koliko nam dobro ide. Na kraju sta da kazem, nekoliko decenija je sport nas najbolji brend. Odskakao je u odnosu na drzavu i sve sto se u njoj radilo. Dodje i tome kraj. Jos nisu gotove OI, ima sanse ali ova vlast i Srbija bolje ne zasluzuju. Zao mi je sportista i svih onih koji su ulozili veliki trud a najvise politicara koji nece moci da se slikaju posle OI.Sta covek da kaze kada nasa Olivera Jeftic ode SAMA na OI da trci maraton bez trenera i bilo kakve podrske pa ce morati sama da se snalazi i da trazi pomoc od drugih reprezentacija? I mi ocekujemo kao navijaci rezultate? Mi ovo zasluzujemo.

ee

pre 7 godina

Djordjevic se pogubio poslenjih 3 minuta utakmice, nije znao koga vise da ubaci. Verovatno mu je senulo u glavi da je Marjanovic tu bilo bi lakse.
Crni Sale, dace on otkaz posle OI za neuspeh.

antiDebil

pre 7 godina

(Dr fantom)

- I Nemacka ima 0 medalja...
- Gde si to cuo da je Madjarska nesportska nacij ?
- Naravno da nikada nismo imali sistematsko ulaganje u sport, umesto da se ulaze u pripremu sportista ovde se neko hvali sa 45 000 nagrade za zlatnu medalju ALI ako ti ne ulazes u sport ko ce osvojiti zlato ? Dakle stedis na ulaganju i stedis posto nema isplate a u fudbalu se prosipaju milioni, eno bacise milionce za renoviranje propalog stadiona, da se milionce ulozi u dzudo, rvanje i slicne sportove vec do Tokija bi mogli da ocekujemo medalje u tim sportovima...
- U kosarci fali MNOGO TOGA, to je najveci problem ! Kada bi se osvojila medalja to bi bilo VEOMA lose po domacu kosarku posto bi se sve prljavstine i pogresni potezi gurnuli pod tepih i skretala bi se paznja tom medaljom a ovi koji to rade bi tako nastavili bez problema to sledecih OI, kada bi ostali bez polufinala mozda bi neko postavio pitanje o cemu se tu radi, mozda bi se neko zapitao a sta je sa mladjim kategorijama gde su se oni izgubili,tu smo uvek imali barem medalju sada nas nema ni u cetvrtfinalima...
- Kad si ih vec posebno ispisao Erceg nije igrao godinu dana, to je kao da si napisao fali nam Dalipagic na krilu, Bobi je odbio da igra za reprezentaciju, Bjelica je povredjen, Micov je izbacen e on nam bas fali pogotovu kada vidis da je evo vec drugu godinu zaredom Kalinic ubedljivo najgori igrac reprezentacije...
- Nema sta da se vide ledja Vucicu kada ce doci neki drugi Vucic, drugi su tu problemi....

Иван

pre 7 godina

Ако ко критикује селекторове потезе пре завршетка шампионата - он квари атмосферу у тиму. Ако критикује после - он је генерал после битке...

Атмосфера у тиму се не квари критикама него поразима. Тренер који уме да посложи добре играче и искористи њихове квалитете не брине о атмосфери у свлачионици колико о игри.

Списак "бисера" којима нас обасипа кошаркашка јавност је безграничан. У овом тиму су вишак Марковић, Бирчевић, Штимац, Мачван, Симоновић. Њихов избор се оправдавао старим заслугама (Марковић), познавањем система (Бирчевић, Симоновић), срчаношћу (Штимац), неиграњем Бјелице (Мачван).

Паметан човек не може да се начуди тим "аргументима".

1. Нема старих заслуга! Ако је играч ранијим партијама нешто заслужио, он је већ награђен за то учинком на ранијим шампионатима! Ово је ниподаштавање заслуга свих оних који нису у саставу а то су заслужили пре Марковића.

2. Ако је неко могао да компензује донекле недостатак Бјелице, онда то није Мачван него Загорац. Али Сале је Радета "отерао" погрешним третамном. Јер, требало је стварати нову концепцију, а Ђорђевић нема тренерских капацитета за то.

3. Бирчевић и Симоновић познају систем који је неславно завршио прошле године и који је морао да се мења. А узгред, селектор је имао боље заштитнике рекета од Бирче (Јанковић, Јовановић, Мајсторовић) и боље кошгетерске замене за нестабилног Богдановића (Гудурића могу да замислим да да 15-20 поена са клупе, Симона не).

Превише једносмерних играча имамо! Опет!

BGd

pre 7 godina

@bla,
Bobi nije ništa nikom otkazao nego je rekao i učinio ono što bi u tom trenutku uradio svaki igrač na planeti.
Čovek je u jednom momentu ostao bez kluba, tražio je vreme samo dok ne potpiše novi ugovor.
Nikog nije prevario nego je prevagnula trenerova sujeta.

djc-xxx

pre 7 godina

@Pogan,
Čestitam na komentaru-analizi !
Neki se bune zašto se ovde Bobi često pominje, a reč je o igraču koji je upravo svuda gde je igrao ostvarivao dobru statistiku. Pa čak i u San Antoniju mu je učinak bio dobar s obzirom na broj minuta na parketu. A da ne pominjem Evrologu i rekorde u poenima, skokovima i dabl-dablovima, kao i više puta osvaren MVP naše lige gde je bio čak i ispred Jokića :-)

Nicky boy

pre 7 godina

Ovo što smo prikazali protiv Australije nije dovoljno da bismo osvojili medalju. Bila je promaja u reketu, loša komunikacija među igračima, šut katastrofa... Ne znam kakva je atmosfera u timu, ali znam da fale Marjanović i Bjelica i to mnogo.

bla

pre 7 godina

Kada se zavrsila drama oko Bobija i reprezentacije stao sam na stranu Djordjevica, zbog nacina na koji je Bobi otkazao pre pocetka priprema, ali sam takodje znao da ce Bobi faliti. Medjutim, sada su OI pocele i mi prakticno igramo sa 10 igraca u rotaciji, Simonovic i Stimac skoro ne ulaze u igru. Sada mene najvise interesuje zasto svake godine vodi igrace koji ce mu sedeti na klupi. Verujem da su oni radili i trudili se i zasluzili da budu u reprezentaciji, ali ako zelis da osvojis medalju i da budes konkurentan, pa povedi onda svih 12 koji ce da igraju, valjda imamo 12 dovoljno dobrih igraca. Ovako voditi nekoga turisticki zato sto je zasluzio i trudi se nema smisla. Pa makar da ih ubaci na po nekoliko minuta i da lose odigraju razumeo bih, bar imaju neku ulogu u timu, ovako ne mogu.
Ipak se nadam da ce popraviti ono sto skripi i da ce polako dizati formu, pa da budu spremni za cetvrtfinale.

jackie

pre 7 godina

Super što se pljuju igrači zbog klubske pripadnosti. Raduljica loš, Bogdan loš, Birčević loš, Mačvan loš, svi ostali solidni.
Sad malo ja. Kalinić i Jović kad pogode tablu ili slučajno daju koš, opštenarodno veselje. Nesposobni za igru 1 na 1. Daleko su bolje igrali u reprezentaciji dok su bili u Radničkom. Simonović i Štimac su nivo ABA lige ne i za reprezentaciju. Nedović po običaju na svaku dobru doda dve loše stvari. Neverovatno da momak sa tako brzim nogama redovno ispada u odbrani, o kontakt igri da ne pričam. Tip igrača kao Rakočević dok je igrao u CZ, da koš pa onda kreće srljanje i silovanje. Teodosić nije ni na 50% od svojih mogućnosti. Jel sad OK. A da ,ne igra Marjanović jer je Đorđević sujetan, a i nije zvao zelenog Gudurića i večitog talenta Dangubića.

Dr fantom

pre 7 godina

I ovo je samo pokazatelj stanja u društvu! Sportska nacija 0 medalja i ne sluti se gde moze pasti, a nesportska madjarska 3 zlata! Dok u srbiji u ovolikom broju glasaju za sns za bolje i nismo! Druga bitna stvar je sistemsko ulaganje u sport sto nikad nismo imali, mada mi se cini da cak i to je sad gore! U kosarci fali kvalitet! Da su nam tu Bjelica, Bobi, Micov, Erceg (s kim ne znam sta nije u redu da ne igra godinu dana), jednostavno su te linije sad preslabe-Raduljica najlošiji nas igrač, Stimac nema kvalitet, Bircevic takodje, Kalinic nije u formi, Simonovica Sale ocigledno voli zbog odbrane, ali pitanje je koliko moze da pomogne na ovom nivou.. sve u svemu za pocetak ako hocemo bilo šta da ocekujemo, bilo u kojoj sferi zivota moramo sto pre da vidimo leđa Vucicu!

Goci

pre 7 godina

Na ovom takmičenju ima 12 ekipa, od kojih je jedna osetno jača od nas, čak 7 koje su tu negde sa nama i samo 3 od kojih smo osetno bolji.

Dakle, 9 jakih ekipa i 3 slabe. To naše šanse za medalju već u startu spušta na ispod 30% i ne treba dramiti ako je ne osvojimo.

Takođe ne treba dramiti ako 38 minuta odigramno egal sa ekipom snage poput naše, gde su u startu šanse bile 50:50, a onda puknemo u finišu.

Zapravo ni u jednoj situaciji ne treba dramiti, jer Olimpijske igre nisu samo osvajanje medalja - već su IGRE!

Oni (se) igraju, mi gledamo utakmice i imamo zabavu. Može li biti zabavno i bez medalje? Može, videli smo prošle godine na EP. Bilo je radosti u grupi i 1/4 finalu.

Zabavaljajte se gledanjem narednih utakmica u grupi, kao i 1/4 finala. Ja znam da hoću.

gradinar

pre 7 godina

Ja sam paralelno pratio i devojke i momke. I nekako mi baš krivo zbog devojaka koje su se borile, vodile do pred kraj i - izgubile. Kanađanke jesu bile favoritkinje, ali... za malo da ih dobijemo.
A momci?
Verujem da ćemo se izvući protiv Francuza iz ići dalje
(samo ako se ovo prokletstvo poraza završi). Ako ne, onda je realnost takva... Jesmo mi zemlja košarke, ali sadašnja generacija nije ni blizu prethodnim. Ali to znamo mi koji pratimo košarku mnogo duže od ovih klinaca koji misle da je Bobi najbolji centar Srbije svih vremena i kako bi s njim parirali Amerima... (kakva glupost).

Dag Kristi

pre 7 godina

Kalinic i Markovic su bili katastrofalni,nikoga nisu sacuvali,a nijedan poen nisu dali.Zasto Simonovic nije igrao???Kakvu funkciju imaju Bircevic i Macvan?

dusan83

pre 7 godina

Ovi neki su baš dosadni sa Bobanom. Zar ne vide da to nije problem, da je on igrao imao bi 20 poena a Raduljica 8, tako da bi na isto došli, u odbrani bi bilo bolje ali nas su uništili bekovi koji probijaju i da je Boban tu izlazio bi na njih i oni bi opet asistirali Bogutu Bejnsu i Andersenu za lagane poene. Najviše nedostaje Bjeli i njegova čvrsta odbrana, dobra preuzimanja, skokovi i blokade a u napadu uvek preuzima odgovornost trojkama ili snažnim ulazima sa linije za tri poena do samog kraja što bi rekao Denda. Ne greje me sunce jer mi osim Tea i Bogdana nemamo šutere u timu. Teo ispada u odbrani, Bogdan nema hrabrosti da šutne a ovi drugi su katastrofa. Najvše podbacio Kalina on je uvek sa pros. 10 poena doprinosio timu a sad nema veze sa životom. Markovića ne bih ni zvao jer je njega jedino odbrana krasila a sad ni to ne zna prelazili su ga ko od šale a šut katastrofa. Jović dobar u prenosu i kontroli lopte, šut nula uporedte njega i Saleta iz igračkih dana. Nedović solidan, Jokic pogubljen, još uvek je mlad ali previše očekujemo od njega ipak igra u slabom Denveru a najviše može njegova igra da liči na Divčevu, do 10-ak poena uz puno asist. i nekoliko skokova jer nije on kalibar za centra poput Šeka, Kazinsa i ostalih dominantnih koji razgrću i trpaju 30 poena. Birčevic glup kao noć sa tim faulovima, kad udaras udari do kraja a ne 2+1 uvek. Štimara nepotreban.

QR

pre 7 godina

Uglavnom sve je negativno i niko nije dobro igrao. Tako je to valjda posle gorkog poraza... Ajde momci, biće bolje u sledećoj utakmici, samo vi dajte sve od sebe.

jackie

pre 7 godina

(Pogan, 09. avgust 2016 10:48)

Deliš nekom lekcije iz košarke, a veze nemaš. Mogao je Raduljica da postigne i 50 poena opet bi bio problem taj 1 skok, samo zato što nije Marjanović pozvan.

bsk

pre 7 godina

Ne ide se na jako takmicenje bez barem dva klasicna centra. Na takmicenje se vode dve petorke + dva univerzalca koji mogu da pokriju nekoliko pozicija. Raduljici svaka cast, pre svega na sigurnoj ruci, ali niti je on vrhunci centar, a niti moze sve sam. Druga stvar, imamo neke silne spolje igrace a osim Bogdanovica povremeno, niko ne zna da sutne trojku. Teo ubacuje trojke ali iz puno pokusaja. To se radi na treningu, ako na treningu nemas procenat suta trojke od barem 50% - onda ne smes da sutiras jer u igri neces imati ni 30%. Malog Jokica digli u nebesa na pripremnim utakmicama i na taj nacin kod njega uneli nervozu i prevelika ocekivanja. Markovic je bruka od odigraca, dzaba mu dobra odbrana kad je u napadu potpuna nula. Svi znaju da je nula i zato ga niko i ne cuva, cuvaju ostalu cetvoricu a Markovic cuva sam sebe. Neko rece da su to samo dobri klupski igraci...nazalost, nisu ni to, ima 5-6 dobrih klupskih igraca a ostali nisu ni za klub. O Bobiju da i ne govorimo, svakoj budali je jasno da bi on dao vise koseva nego Markovic, Stimac, Jovic zajedno, a imao vise skokova od svih ostalih visokih igraca.

Guarana

pre 7 godina

Znači taj Bobi je najbolji košarkaš svih vremena?
Za njega je Dzordan smešan! Lebron će mu platiti 10 miliona dolara da ga ovaj nauči da igra basket. Verovatno će dobiti Nobelovu nagradu za književnost ako napiše knjigu o košarci...
Dakle, Bobi je najbolji košarkaš koji je ikada živeo na ovoj plavoj planeti,.
Zakucavao bi sa pola terena i postizao u proseku 90 poena po utakmici...OK.

Zex

pre 7 godina

Dve reci: Tempiranje forme!!
Hejteri sjasite više!!! Nemate pojma kakav tim imamo, mozda nisu najbolji pojedinačno, ali zajedno mogu da naprave bilo šta, neki pametnjakovići su i Novaka napadali, da li ste NORMALNI!! Gledajte malo i druge sportove, žensku odbojku, tu će biti finala, radujte se sto imamo čak 103 takmičara, svi će čuti za nas!!! Samo sve politizujete, užas!!!

fanatik de football

pre 7 godina

Gradjane Srbije sujeta Dordjevica kosta 2 500 000 evra (placen turnir skupa ulaznica) + 700000 evra za organizaciju (pokriveno prodajom ulaznica i sponzorima to je na 0). Nista mu ne bi prebacio da je do olimpijskih igara dosao kroz kvalifikacije na tudjoj teritoriji ovako ulaznica veoma skupa.

Imao je na respolaganju:

bekove:
Dragan Milosavljević Alba Berlin
Vladimir Micov Galatasaray
Marko Gudurić


krilne centre:
Stevan Jelovac CAI Zaragoza
Vladimir Lučić Bayern Munich (pozicija krilo, krilni centar)
pa cak i Stefan Janković iz Miami Heat niko neprati nase ljude na prostoru van Srbije sramota za nase saveze I u ostalim sportovima.

centre:
Boban Marjanović
Nikola Milutinov
Dejan Musli


Secate li se selektorovog saopstenja

U Ekipi postoje pravila koja niko ne sme niti može da dovede u pitanje. U Ekipi vlada jedinstvo u svakom stavu i odluci. U Ekipi se mesto zaslužuje. Ekipa ne poklanja ništa i ne traži poklone. Mi smo TA Ekipa!

U Bulsima Rodman nije pricao ni sa Djordanom ni sa Pipenom to se nije osetilo na terenu tri prstena su dokaz, igraci nisu tu da se vole, stvaraju hemiju, rezultat je u vazan posebno ako je ulozeno 2,5 miliona evra. Link https://www.youtube.com/watch?v=yGLibbD6uxA&index=1

Sledeca stvar secate se utakmice sa Litvanijom i sutem nasih za 3 14.28 % 4/28. Ako je njima usla voda u usi trener koji je bio igrac poput Saleta morao je da zaustavi do ludilo.

Fox

pre 7 godina

Trener mora ubaciti Simonovica u igru (jer nemas drugo krilo) i koristiti njegova protrcavanja i odlicno citanje pasova Teodosica, i naravno sut koji je i te kako bolji od Kalinicevog. Jednostavno najtanji smo na poziciji tri jer Kalinic i Simonovic ni u jednoj reprezentaciji u nasoj istoriji ne bi bili ni na sirem spisku. Ali toliko forsiranje Kalinica je nestvarno, beskoristan je u napadu na ovakvom nivou kosarke a nije ni takav defanzivac kakav se potencira. Siguran sam da bi Simonovic kakav god da je mnogo vise doprineo u napadu od njega bar na nekoliko minuta igre, bez toga da odbrana trpi a jos bi pokupio neki skok sigurno jer ovi ostali visi igraci ne mogu JEDAN da skupe na celom mecu. Takodje isti slucaj sa Markovicem i Jovicem, igramo sa pola igraca koji su ofanzivno sposobni da urade nesto a to nije dovoljno za ozbiljne ekipe. Bjelica je pola tima, fali mnogo na oba kraja terena. Njegove solo akcije kada ne ide ekipi, izmisljeni poeni kada je najteze i skok su najpotrebniji i to izgleda nema ko da nadomesti. Smesno je videti da jedan centar koji je toliko vrenena u igri ima samo jedan skok. Mora Nedovic vise vremena u igri i dati mu slobode, jer on Bogdanovic i Teodosic su jedini koji mogu ugroziti kos protivnika svojim sposobnostima, ulazima i sutom. Ne razumem konstanto forsiranje prve petorke bez Teodosica kada lose pocinjemo uvek tako. Jokic je malo stegnut i uplasen, zato treba praviti vise akcija za njega i osloboditi ga napetosti jer se moze dobiti mnogo od takvog igraca. Bircevic mora jace i zustrije, jaci faulovi a ne da prosecno po mecu imamo 3-4 situacije za protivnika 2+1. Moze mnogo bolje i to je najvaznije, zato samo napred i pokazite zube!

Petar

pre 7 godina

Ja mislim da je pametno što se nismo pokidali protiv ovih kengura.
Oni kako su se razleteli u prve dve utakmice, kao da su igrali u finalu.
Kad im dođe prva elimiciona tekma neće imati snage posle 10 min. da hodaju.
Treba tankovati i snagu i energiju i kondiciju za najbitnije mečeve.
Ja mislim da nam ovaj meč nije bio najbitniji.

sasa jokic

pre 7 godina

Petar@ bez Bjelice i Ercega ovo je 30% slabija ekipa. Ne zaboravi splet srecnih okolnosti koji nas je vodio do medalje, a to se ne desava svaki put. Ja bi' vileo da nisam u pravu, ali ova ekipa je limitirana.
Kod nas jedan Markovic, apsolutno beskoristan u napadu ima "zakucano" mesto u timu. A godine su ucinile da vise nije brz, pa ni u odbrani ne igra kao nekada.

Marko

pre 7 godina

Mislim da bi zaista trebalo da koristimo mnogo vise Simonovica. Covek je fizicki spreman, motivisan, skocan, snazan, ima igru, sut i karakteristican prolaz sa strane koji jedino jos Bjelica igra (setite se Paspalja, Gurovica, Scepanovica, Stojakovica...). Ako ga krene moze biti veoma opasan u napadu a odbranu igra bolje od mnogih u ekipi, moze da zakljuca prakticno bilo kog igraca. Sa takvom igrom otvorilo bi se vise prostora i za Bogdanovica, Nedovica, Jokica, Kalinu. Takodje, po mom misljenju, mogli smo u timu imati Lucica, Muslija, Gudurica umesto Bircevica, Markovica, Macvana - oni su igraci koji su u usponu i sada njihovo vreme dolazi, treba se graditi ekipa i za buducnost.

jackie

pre 7 godina

Ocene od 1 - 10 :

Teodosić 6 (Na momente je ličio na sebe, ali % šuta slab kao i odbrana, razigravanje ne zavisi samo od njega nego i od onih koji treba da prime loptu. Mene zabrinjava njegovo raspoloženje, kao da igra pod ručnom i kao da nema vere u tim.)

Simonović - (Nije igrao, a mogao je jer ne bi odigrao lošije od drugih. Mislim da je na njegovoj poziciji bolji za ekipu Lučić.

Bogdanović 6 ( Mora bolje. Imao par propusta u odbrani ali kod njega nije duvalo. Slab % šuta. Mora više da igra i da ima više loptu u rukama. Opet je počeo rezervisano. Trebalo bi da otvara utakmicu sa prodorima i lakim poenima kako skinuo pritisak pod kojim očigledno igra.)

Marković 2 ( Čovek kome je mesto u ekipi, ali na žalost van forme. Posebno brine napad, jer on treba da daje 6-10 poena.)

Kalinić 3 ( Slično kao i Marković, stim što on i ne može puno bolje protiv ovako tvrdih ekipa. Tako je bilo i protiv Litvanije.)

Nedović 5 ( Dao neke poene, ali mora odbranu puno bolje. Razumem da mu kontakt igra nije omiljena, ali neko sa tako brzim nogama mora bolje.)

Birčević 4 ( Suviše tanak za ovakve ekipe, donekle se iskupio sa datih 5 poena. Njemu treba neko da objasni da mora više vremena da provodi u teretani. Nije mi jasno, da neko ima brze noge za svojih 210 i solidan šut, a neće da radi na sebi.)

Raduljica 9 (Imao nekih propusta u odbrani, ali bilo bi cinično apostrofirati ih. Jedini u ekipi koji je zadovoljio.)

Jokić 4 (Svi znamo da može bolje, ali i da je nerealno da on u ovom trenutku vadi kestenje iz vatre.)

Štimac - (Malo igrao. Koliko se očekuje od njega toliko i daje, možda i više.)

Jović 4 (Bez izgubljenih lopti, pouzdan u odbrani. Zabrinjava igra u napadu, šut kao kod Markovića i Kalinića.)

Mačvan 4 (Solidno, mogao bolje. U hendikepu protiv ovakvih ekipa zbog nedostatka cm)

Generalno, Bjelica puno fali, trebaće nam sreće u četvrtfinalu (da izbegnemo Litvaniju i Španiju) i puno bolja igra da bi ušli u polufinale.

Mr_No_Name

pre 7 godina

Imamo tri spolja igraca koji nemaju sut.
imamo 2 centra koji nemaju nista (osim srcanosti).
To je previse.
Medalja bi bila neverovatno iznenadjenje obzorom kakav tim je odveden na Olimpijadu.
Podrska momcima!

Tenis i košarka nisu isto

pre 7 godina

Kakvi bre, raličiti scenariji u našoj grupi?
Ima samo jedan scenario, a to je meč sa Francuzima sutra, koji odlučuje da li ćemo uopšte biti u prilici da dođemo do medalje ili ne.
Ako pobedimo idemo dalje sa treće pozicije i možemo ad izbegnemo Amere pre borbe za medalju.
Ako izgubimo idemo kao četvrti i čak i ako pobedimo najboljeg iz druge grupe (Argentina ili Litvanija), dolaze nam Ameri i to je kraj.
Znači samo jedan scenario dragi Ozmo, kojim se bave sve ekipe na turniru, a to je izbeći Amrikance pre finala ili makar polufinala.
Sutra je utakmica biti ili ne biti i to vam je to.

dragan

pre 7 godina

Jokic mora u prvu petorku i mora da bude prva opcija u napadu kao u Beogradu pre mesec dana.
Raduljica poentira ali ne kontrolise reket u odbrani.
Teodosic za 22 minuta ima 17 suteva sto je previse, bogdanovic uzima loptu predugo.
Kalinic moze da igra ali mu dordjevic ne dozvoli sto je ocigledno.

Fale nam Bjelica, Bobi, Musli, Erceg, Guduric.......

Teodosic mora bar 30 minuta ali samo kao plej.
Igramo cesto sa tri pleja, kad Amerikanci su doveli samo dva........

Moramo u buducnosti da forsiramo igraci od 206/207 na posiciji krila kao u proslosti jer smo samo ovako dominirali...
Setite se samo Radmanovic, Bodiroga, Gurovic, Stojakovic.......

Pogan

pre 7 godina

Nadam se samo da svi duduci, elementarne neznalice i idioti koji su pisali kako ce australijski centri da izdominiraju u odnosu na Raduljicu upravo gledaju utakmicu...
(dkh, 8. avgust 2016 20:52)

Pozdrav i tebi, elementarni poznavaoce kosarke. Za pocetak, zapisi negde da broj postignutih poena ne predstavlja sve u kosarci. Uz to, Raduljica je pola svojih poena dao preko slobodnih bacanja, koja bas dobro sutira sto mu se mora priznati. S druge strane, vecinu tih bacanja nije "zaradio" na svoj, vec na tudj kvalitet kada neko napravi visak i doda mu loptu "na tacnu". Isto vazi i za vecinu postignutih poena iz igre. Koliko je poena dao 1v1 na kvalitet protiv njihovih centara?

A ono gde je Raduljica razbijen je sledece:
skokovi - JEDAN skok za 30min, naspram 12 Boguta za nekoliko min manje na parketu
banane - NULA banana, naspram 3 Boguta za nekoliko min manje na parketu
+/- Raduljica ima -16, a Bogut +22 dok je u igri za nekoliko min manje na parketu

Mozda ti to pomogne da shvatis koliko je Bogut za svoju ekipu bio korisniji, uprkos tome sto je dao manje poena. Bogut je suntuo samo 4 puta na kos, od toga 3 puta dao poene, dok je Raduljica 13 puta sutnuo na kos iz igre i dao kos 7 puta.

Tako da poznavaoce kosarke, statistika nije jedna kolona, pogledaj malo i druge pre nego sto krenes da pametujes.

Petar

pre 7 godina

Nama su u glavama jos ocekivanja iz proslosti. Sa ovom reprezentacijim je prolaz u kvalifikacijama uspeh, medalja ravna cudu.
(sasa jokic, 9. avgust 2016 10:14)

A koja je reprezentacija osvojila srebro u Španiji pre 2 godine?
Pre 24 meseca smo bili vicešampioni sveta sa skoro identičnim košarkašima u repki a čovek piše kako je medalja ravna čudu? hahahaha., ko sve ima tastaturu danas!

oto

pre 7 godina

Po malo nerealan komentar, ali dobro, covek ima svoje vidjenje stvari.
Sa druge strane, apsolutno nebitan poraz. Neka mi svaki pluvjac kaze sam kim bio voleo da igramo iz one druge grupe, odnosno koga mozemo sigurno da prodjemo, i kako da naletimo bas na Argentinu ili Hrvatsku, koja nece ni proci grupu!
Mozemo tamo da igramo protiv svake od 4 ekipe, odnosno, posto igraju dan posle nas, moze da nas nasteluje svako ko misli da ce mu tako biti lakse. Neki su poceli sa tim vec u prvo0m kolu!

beker šmeker

pre 7 godina

Koliko ste smorili sa Tomom, au jbt?!
Dzaba nama sve ako mi zaista mislimo da naši sportisti nemaju uspehe jer je predsednik u Riju.
NIŠTA drugo nije razlog, samo taj što je Nikolić otišao tamo da bodri naše?
Baksuz? Šta to uopšte znači? Jel vi zaista verujete u to ili se šalite.
Mislio sam da je šala ali svaki drugi komentar je u vezi Tome i Dragice pa počinjem da brinem za psihičko stanje našeg naroda...

U stvari bolje da ostane jer ako ode šta će onda da koristite kao glupi izgovor?

zzbz

pre 7 godina

Selektoru zameram na kriminalnoj odbrani, nedostatku cetvorke samim tim i manjkavosti sigurnijih koseva iz reketa.
Igrajte do kraja pa sta bude...

Rade

pre 7 godina

(Barkley, 09. avgust 2016 09:26)

A u tom NBA, gde su nastali Irving i Parker, ne samo da igrači prekidaju trenera već vode time-out.

Marko

pre 7 godina

kako je sve lepse izgledalo kada smo imali u sastavu Bjelicu i Ercega sa dve cetvorke smo ubijali,bili pokretljiviji i opasniji u napadu,ovo sa jokicem i raduljicom mi mnogo sporo.

Bajčilo

pre 7 godina

Igramo ,,zastarelu", ,,demode" kosarku.Mislim da sam nasao prave termine...Igra nam se zadnjih 15ak godina svodi na sut za 3 poena ili bacanje lopte na centre (pa onda oni guraju ledjima ka kosu, makar primili loptu na 6 metara od reketa).Od Danilovica i Rakocevica mi nemamo beka koji moze da resava 1 na 1 (moramo se sloziti da je Bogdan samo suter, koga taj sut krene svaku cetvrtu utakmicu).Moderna kosarka zahteva atletski razvijene igrace, a mi vec dugo nemamo takvog ni na jednoj poziciji.Takodje, od 12 nasih reprezentativaca, mozda su cetvorica bili nosioci igre u svojim klubovima prosle sezone.A to je porazavajuce za nekoga ko sebe naziva ,,zemlja kosarke".Tako da poraz od Australije nazalost nije iznenadjenje, vec realan odnos kvaliteta igraca i stilova igre...

nz

pre 7 godina

Držali smo se dobro dok smo mogli da zaustavimo Milsa i Delavedovu i to je to. Tromi džin tu svakako ne bi bio od koristi, on možda protiv Amerikanaca ima neku ulogu a tu bi pukli i sa njim tako da je dobro što nije ovde.

duki

pre 7 godina

da su igrali ocajno jesu, znaju oni da kidaju ali su se nesto stisli... e sad ako se secate kroz istoriju mi nikad nismo dobro igrali u grupnim fazama i uvek smo prolazili a kada dodje sistem eliminacija tu smo kidali...

sasa jokic

pre 7 godina

Nama su u glavama jos ocekivanja iz proslosti. Sa ovom reprezentacijim je prolaz u kvalifikacijama uspeh, medalja ravna cudu.
Naravno da je promaja u reketu kada imamo sporog Raduljicu i neiskusnog Jokica.
Nas najveci problem poslednjih nekoliko godina je sto nemamo ni jednog vrhunskog sutera. Nemojte samo sa Bogdanom, njemu sut radi svake prestupne godine.
Malo mi je cudno bilo da gledam kako se bekovi sudaraju kod reketa....
Sve u svemu, neocekivano losa igra, ipak smo mogli bolje da se spremimo.

aleksandar

pre 7 godina

Djordjevic nije kriv sto igraci ne igraju srcem. Pa treba bre da kidaju, ujedaju, glave da odvrcu protivniku..., a sa takvim pristupom bi pregazili Australiju. Eto vam svetska liga u odbojci. Nije nam igracki kadar u vrhu, ali srce nam je bilo iznad svega, kidali su.

aleks

pre 7 godina

Zbog cega gubimo?Zbog toga sto Raduljica na 10 sec. pre kraja vidi da gube meč i predaje se,promadi kosi uopste se ne vraca u odbranu!!!!!Ne pljujem ga,nije on tu bez veze,ali u tom decku nema energije ni trunke,nema vatre nikakve,samo lagani podsmeh svemu i svacemu.........

FMP!

pre 7 godina

nekotamo

Vidiš, te vaše malodušne frustracije možete mački o rep da okačite.
Ti si Sale isto, nja,nja, kazaću te mami... Šta je ovo? Deca od 10 leta komentarišu?
Sale je selektor jedne reprezentacije i ne možeš da porediš njegovu poziciju i njegove odluke ili ''greške'' sa nekim klempavim lažnim patriotom koji se ponašao prema reprezentaciji Srbije kao da mu ona nešto duguje.?
Šta je on hteo, šta nije, šta mu je prioritet, koga boli uvo za to?
Ili hoćeš piškiš ili nećeš, nema trećeg!

Što se tiče Raduljice, ja ne znam da li ste vi ljudi gledali jučeršnji meč ili neki snimak pre 2,3 godine? Čovek je pravio propuste u odbrani (kao i mnogi) a onda je silovao u napadu da se iskupi, pa je pravio faulove u napadu!
Da se analiza stručnije izvrši mislim da može da se kaže da je čak Raduljica najveći krivac za poraz. Ali ne vredi ljubomornim, malodušnim, navijački ostrašćenim ljudima objašnjavati, - zaludna rabota.
Ljudi vide ono što žele da vide, a ne istinu.

I naravno, posle bitke svi Generali. Pre nego smo bili vicešampioni sveta!, Đorđević je bio najgori čovek na planeti zemlji.! A onda za kratko najveći kralj. N A R A V N O sve se zaboravilo i opet je najgori na svetu. Ako uzmemo medalju pljuvaće ga i tada! Čak i zlato ako uzmemo naćiće se neki 'zvezdaš' da nekom filozofijom zaključi kako Sale nema pojma i kako bi valjda Čović postigao više, možda bio prvak Univerzuma?

zolika

pre 7 godina

Eto, bili ste na zurci povodom otvaranja OI, sad mozete lepo da se svih vas 103, ili koliko vas vec ima tamo, spakujete i nazad kuci.
Nadam se da ste stigli da malo obiđete Rio... kad ste vec tamo.

kobiljak

pre 7 godina

losa selekcija igraca,beskorisni markovic,kalinic,simonovic,bircevic,macvan sumnjivi raduljica,a izostavljeni bobi,micov,bjelica,guduric,zagorac.pa oni nebi bili prvi u aba ligi.
i ovo zar smo toliko kaznjeni da moramo gledati olimpijadu preko rts i diletantskih komentatora,nema sta denda komedija.

Daške

pre 7 godina

Ovo mi deluje kao skener poslednja dva minuta a ne cele utakmice. Niti smo mi bušni,niti nas je neko pregazio. bila je to egal utakmica sa vrlo ozbiljnom ekipom koja ima 5 nba igrača i koja je pre dva dana dobila Francuze 20 razlike... jedino što po meni njihova igra više liči na ragbi i mislim da su sudije to previše tolerisale al ajde... poslednja dva minuta se jesmo raspali ali zato što nismo više fizički mogli da izdržimo to šibanje na terenu... činjenica je da može i mora mnogo bolje ali ne bih ja sad od ovoga odma pravio katastrofu... pljuvanje Saleta i pravljenje Šakila od Bobija ne bih više komentarisao ali ono što je očigledno a malo ko spominje je da Bjelica i tekako nedostaje a to će se tek osetiti u narednim utakmicama...

Srki

pre 7 godina

Glavni nas problem je definitivno u organizaciji napada. To nam je boljka koja nas prati vec godinama. Kada imate igraca kao sto je Teodosic, morate mu organizovati dobar blok, da bi mogao na vreme da dodje do lopte. Mi izgubimo u svakom napadu 15 sekundi na prenosenje i urucenje lopte plejmejkeru. To je katastrofa. Cini mi se da je Simonovic morao da dobije neke minute i da proba agresivnom odbranom da dodje do neke lopte. A ume i da pogodi trojku kada ga krene. Takodje, da li je moguce da nemamo ni jednu akciju da ostavimo same na sutu Bogdanovica, Teodosica pa i Nedovica. Jovic je mnogo zahvalniji od Markovica i mislim i da je on trebao mnogo vise da igra. Macvan za sada ne pokazuje nista i to nam je definitivno problem. Kalinic takodje. Kada i ako Jokic, Macvan i Kalinic podignu nivo svoje igre i pocnu da pogadjaju spolja, tada ce i bekovi biti rastereceniji pa cemo doci do svoje igre. Nadam se da ce tako i biti

Nele

pre 7 godina

Sasa ozmo i njegov skener.Molim kakav je to skener kad nije smeo da kaze da je Srbiji nedostajao Boban Marjanovic pod kosem zato je i rupa u odbrani bila i bice bezgranicna.Svi vi koji podrzavate posle ovog debakla i dalje Djordjevica licno ste odgovorni (i pred Bogom grubo receno)zato sto ce se reprezentacija vratiti bez srebrne medalje.

Barkley

pre 7 godina

Ovo ste lepo rekli,Delavedova licio na Irvinga.Znate zasto?
Zato sto oni tamo uce od najboljih i nije ih blam da upijaju i skidaju svaki njihov potez.Delavedova licio na Irviga,Mils licio na Parkera.
A sta mi imamo ovde?Pleja koji u pola tajm auta upada u rec treneru,a krezuba nacija zivi u ubedjenju da je najbolji na svetu.Dok sam ja igrao kosarku za tako nesto se dobijalo 'ajmo 4 kruga oko hale i 20 sklekova' bez obzira sto je utakmica.

Joker

pre 7 godina

Kako je dobra analiza !? Ja ne znam sta ovaj pise pred kraj prvog poluvremena igrali smo dolicno, taj igra se nastavila i u trecoj cetvrtini, utakmicu smo izgubili u poslednjih 5 minuta poslednje cetvrtine. Zasto ne pominjete ocajno sudjenje, vukli su nas za dresove sa ledja vise puta sudije nista nisu svirale, Delavedovi su svirali 5 puta faul koji nije postoja. Jos jedna stvar oni od ovoga ne mogu bolje a kod nas ima prostora dosta toga da se popravi. I molim VAS u buduce sa vise objektivnosi i vise podrske da izvestavata o utakmicama nasih sportista a ne samo da ih napadata i utrkujete se ko ce imati bombasticniji naslov: " OCAJNO " , "KATASTROFA" idt.

NIKITA je zakon!

pre 7 godina

A opusteno pobedicemo Amere i bicemo prvi u grupi.. :D Hahaha :D Salu na stranu... Realno, za sve sportiste.. Ako osvoje neku medalju super, ako ne, nije ni bitno. Bar za mene.
U krajnjem slucaju, sto bi rekli.. J..es ga.. :D

Cakma

pre 7 godina

Ide se dalje, jedna losa noc... Imajmo strpljenja, ipak je ovaj tim neki vrhunac kao ovakav bez Bjelice. On je nezamenjiv. Ima jos dosta da se igra, imajmo vere.

Kanta

pre 7 godina

Ajde da ponovim jos jednom mada sam i sebi dosadan. Mi smo VRLO limitirana ekipa, puna epizodnih igraca. Pokazalo se, kao sto sam i tvrdio pre 2 meseca, da Jokic ne moze da igra peticu kako treba, da nam skripe i 4 i 5, ali to smo znali i pre mesec dana...svi smo znali osim "selektora"! Sada ima i dodatak na klasican rant oko Bircevica i Stimca...a to je "zasto selektore u teskom fizickom nadmetanju nema ni minut mesta za Simonovica"? Mora da mu se i on zamerio nekim komentarom! Sujetni gospodin nas vodi direktno na 8. mesto, a ako slucajno budemo makar i sedmi, on ce to "vesto" proglasiti ogromnim uspehom. Ne znas - odlazi i lazi Nemce ili koga god...amateru trenerski!

Objektivan

pre 7 godina

Mislim da su sinoć na videlo isplivali svi nedostatci ove reprezentacije. Kada je u ekipi Marković imamo jednog igrača manje u napadu, Birčević može samo kod Đorđevića da bude reprezentativac, naravno o nepozivanju Bobija neću ništa pisati (mada je potpuno jasno da smo bez njega 25% slabiji). Tri pleja u reprezentaciji....zašto?? Sreća je izgleda druga grupa ujednačena pa nam je potpunl svejedno sa kime ćemo igrati, i dalje se nadam da možemo do polufunala i možda bronze.

wandersen

pre 7 godina

Imamo 5 igraca, jednu loptu i 2 igraca( Teodosic i Bogdanovic) sebicna kojima je bitniji " umjetnicki dojam" nego rezultat. U svakom napadu jedan od njih dvojce kad dohvati loptu neispusta 20 sec.

Joxa

pre 7 godina

Selektor poveo jednu peticu na Olimpijske igre,a odmaraju ga igraci koji igraju cetvorke i mi idemo na medalju!Selektore,razocaran sam sa odabirom igraca,sujetom,zameras Bobiju(kojeg osudjujem za postupak sto se nije udostojio i pojavio na pripremama i objasnio situaciju) a koliko se secam,ti si javno rekao da neces voditi ni jedan klub dok si selektor reprezentacije,evo ga vec drugi!
Selektore,jesi legenda,ali to su dvostruki arsini!

ledenjak

pre 7 godina

prvo treba da stanemo i shvatimo da košarku ne igramo samo mi i ameri, igra je ceo svet. svi su se spremali za OI i logično je da grizu više nego inače. mi uvek očekujemo i pričamo samo o medaljama i sve ostalo smatramo neuspehom. na ovim igrama pod znakom pitanja su i naši najveći aguti, vaterpolisti dok su ostali daleko od postolja tj 18 koliko je ministar najavio.

petarczv

pre 7 godina

Ljudi da se ne lazemo raduljica koji je prvi centar reprezentacije imao samo 1 skok i slovima JEDAN skok! Najgori + - ucinak kad je on bio na terenu -16...Bez skok igre se ne dobijaju utakmice sa ozbiljnim protivnicima. Ja garantujem da bi bobi imao barem 10ak skokova sto je 10 napada manje za protivnika i 10 vise za nas. Sad se vidi kolika je greska nevodjenje gudirica koji bi bio pretnja sa spoljnih pozocija i koji moze da izmisli poene. Ali dobro vajni trener koji je svuda popio otkaz zna sve posto je bio fenomenalan igrac. Druga stvar svi pricaju o bobiju ali meni je jos veci apsurd nepozivanje najboljeg igraca najace evropske lige Muslija?! Pa ako to nije dovoljno da budes barem na klupi onda neznam sta jeste. Vazno je da igraju stimac bircevic i macvan koji su imali ocajne sezone ovaj zadnji jos i povredjen ali oni su najbolji kako kaze vajni selektor. Musli,bobi,guduric i milosavljevic jelovac su morali da budu na spisku umesto stimca,raduljice,markovica i bircevica

ww

pre 7 godina

Vrlo zanimljiv rasplet nas ocekuje. Mi i Francuzi igramo da izgubimo u medjusobnom duelu da izbegnemo Amere. A postoji mogucnost i da se ispadne u cetvrtfinalu. sjajno.

djole

pre 7 godina

Postujem Sasine tekstove koji su fantasticni ali reci poput pregazeni,bolje nije ni moglo, najubedljiviji poraz i tome slicne iako izvadjenje iz celokupnog konteksta mislim da su preteske. Utakmica se jednostavno ne moze dobiti sa procentom suta za dva koji je ispod 50% i za tri ispod 25% te slabijim igrama nasih rezervnih bekova Jovica (0 od 3 iz igre) i Markovica (0 od 4).

drax

pre 7 godina

Moje je misljenje da je Australija bolja ekipa od nas,bolji na pleju bolji na centru.Mislim da treba pevati sto su sa nama u grupi a ne ukrstaju se sa nama.Taktika im je sjajna igraju pikenroll dosta a mi ga branimo lose totalno.Mislim da nam je Raduljica lazni centar zna momak napad ali u odbrani vuce noge uvek kasni i slabo skace.Bjelica je zlato u odbrani fali nam.

hours of love

pre 7 godina

Sta su radili Bircevic, Stimac i Simonovic na klupi?

Dokle da gledamo Stefana Markovica u timu?!
Ne mogu da razumem da neko trenira kosarku 20 godina i da nije u stanju da proturi loptu kroz kos sa udaljenosti vece od jednog metra !

Macvan-taj samo moze u nasoj ligi da igra gde ima protekciju sudija.

Zasto nema Gudurica umesto Simonovica?!

Zasto nema BOBANA MARJANOVICA umesto Stimca ?????????????

Da li je normlano da Raduljica kao centar ima JEDAN skok ?!

Medalju uzeti necemo...ocekujem ostavku Djordjevica zbog izdaje nacionalnih ciljeva Kosarkaske reprezentacije Srbije.

bre

pre 7 godina

Djordjevic je bivsi. To i on negde zna. Jedini nacin da se ova reprezentacija poboljsa je da on ode. Da mu pozelimo srecu u klupskom bavljenju kosarkom.

srb

pre 7 godina

sve manje srba navija za kosarkasku reprezentaciju,a za sve je kriv djordjevic... i devojke su izgubile ali se kod njih bar vidi borbenost i zelja za uspehom ..... nepozivanjem nekih igraca djordjevic je momcima uskratii borbu za medalju

Dejo

pre 7 godina

Meni kao prilicno fer poznavaocu ove igre upada u oci to sto nije imalo mesta za Simonovica bar da pokusa a ja kao partizanovac moram da priznam da Simon je najspremniji nas igrac fizicki i jedan od najmotivisanijih..jednostavno smo mogli da ga probamo bar na par minuta ako je onaj Bircevic mogo da izglupira 10 minuta. Kladim se d la bi upala neka ukradena lopta ili trojka iz ugla..

Jovan

pre 7 godina

Pohvale za Ozma i ekipu koji nam uvek prirede dobre analize.

Oko jedne stvari, medjutim, imam veliko neslaganje. To je ocena ucinka Bogdana Bogdanovica. Uzevsi u obzir koliko je Bogdanovic dugo u timu, koliko prostora i minutaze mu se daje - njegov ucinak na ovoj utakmici nikako ne moze da bude ocenjen prelaznom ocenom, licno mislim da je katastrofalan. Pa imao je cak 30 minuta na raspolaganju, a sta je pokazao osim kada se par puta dobro snasao ispod protivnickog kosa. U odbrani vrlo los, napad nam je toliko usporavao, bez ikakve ideje i kreativnosti. Da se radi o nekom pocetniku sa 5 min na parketu - OK, ali Bogdanovic izgleda nikako da odraste. Ili ce da bude nosilac igre sto i prilici sto neki kazu "najboljem beku u Evropi" ili da nasa reprezentacija trazi drugo resenje.

Mislim da Ozmo i kolege, na zalost, prave medvedju uslugu Bogdanovicu i reprezentaciji ovakvim nerealnim ocenama Bogdanovicevog ucinka.

Pozdrav i sve najbolje nasima do kraja olimpijskog turnira.

nesabridges

pre 7 godina

Budite realni, pregazeni smo poslednjih deset minuta i to je to. Videli smo koliko je Raduljica tanak kada se lomi utakmica, ne prolaze njegovi potezi. Dobar jeste, ali verovatno jeste i najgori skakac medju centrima, nikada nije uhvatio vise od par lopti. Skok je mnogo bitan aspekt kosarke, cesto i odlucujuci, ali ne znam o cemu je Djordjevic mislio kad je skautirao ekipu. U ovoj ekipi su najbolji skakaci Bogdan i Jovke. Od centara i cetvorki (bez Jokica) niko ne moze vise od 4-5 lopti da uhvati, a trebalo bi bar jedan da ima desetak skokova. Igramo tako da moramo da nadomestimo supljinu na poziciji 4, a tesko ce to ici na OI. Dobija Francusku sigurno, kao i na EP 2013. radujemo se pobedi, a onda u cetvrtfinalu iste godine protiv spanaca prva cetvrtina 30:5. Neka nam je Bog u pomoci.

nista o nicemu

pre 7 godina

Kakav bre crni skener,Australija je posle USA najjaca reprezentacija. Ubili nas cao zdravo idemo dalje. Pljuvacinu na preko 500 komentara ne bih da komentarisem,zato nam je zemlja takva kakva je.
(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 09. avgust 2016 08:50)

Izvini NBA petorka? Pa Divac i Stojakovic bi u odelima odigrali cvrsce, vidi se koliko Bogdanu fali NBA, previse mekan. Teodosic je kriminalno odigrao u odbrani, fali Marjanovic za reket i nemoj da se lazemo izgubili smo jer Djordjevic ne ume da pripremi ekipu.

iznogud

pre 7 godina

Analiza je korektna, mada mislim da naši više igraju u grču, jer ovo su olimpijske igre, ne smemo da podbacimo bla bla truć. Momci samo trebaju da igraju svoju igru, polako, rezultat će doći. Taman su u jednom delu poveli 6-7 razlike i uspostavili kontrolu, posle trojke i nekog faula odma se krenulo u trku sa kengurima. Nismo mi reprezentacija za to, treba da igramo sporije, timski i organizovano, imamo igrače koje imaju znanje za to. I generalno ovi dadoše jedno 5 trojki od tablu, nas nije htelo ništa. Nije tragedija, idemo dalje...

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Da čovek prosto ne poveruje, sami pljuvači među komentarima. Ova za Srbiju neuspešna olimpijada im dođe kao melem za njihove neostvarene živote...

Dobri

pre 7 godina

Sa onakvim procentom suta,mi smo dobro igrali do 89:80 i tu smo jurili nesto sto je nemoguće i plus smo dozvolili jos 6 poena.Poslednjih 4 minuta je pripao njima i tu su stavili tacku.
Ali zasto posle ovog izgubiti veru u nasu reprezentaciju?
2014 smo prošli grupu kao najslabiji i na kraju pobedili Grcku,Brazil i Francusku koji su u tom trenutku imali kvalitetniji sastav.

Nemoj da budemo pokvareni i da prozivamo naseg selektora zbog jednog igraca,Bjelica se povredio i on nam je kljucni igrac.
Secate se 2004 u Atini kako smo bili ponizeni od svih mogucih reprezentacija.Sta smo uradili i 2005 kod nas u Beogradu.Imali smo kvalitetan tim i Obradovića na klupi i šta se desilo? Rakočević bio sebičan,ostatak ekipe Radmanović,Jarić,Krstić,Rebrača...Bodiroga jedan od najboljih u Evropi.
Imali smo tada katastrofalnu atmosferu u timu.Obradovic pljuvao igrace,Milicic sudije... Sada je mnogo bolja situacija i zna se red.Docice i Boban sledece godine jos bolji,nadam se da ce dobiti prostor u Detroitu i da ce da se pokaze.
Pozdrav

Petar

pre 7 godina

Miroslav Raduljica je upropastio dva možda i ključna napada kad je solirao i silovao da postigne koš, jer je pre tih neuspelih napada gde je pravio faulove ili mašio - u odbrani bio najveći krivac pa je kao hteo da se iskupi u napadu.
Ja ne mogu da verujem da neko može da napiše da je bio dobra u jučerašnjoj utakmici? U napadu? Svaka čast Ozmo!!!
Ajd da sam ćorav ili da nisam gledao utakmicu pa da razumem...

Joxa

pre 7 godina

Ono sinoc je bio nas maksimum maksimuma sa ovim igrackim kadrom.Da su tu Bobi i Beli,borili bi se za neku od medalja,ovako nema sanse....ako pricamo realno,ne navijacki...

drax

pre 7 godina

Ocekivao sam razne komentare ali pljuvanje po Djordjevicu je van svake pameti to samo govori kako ste vi glupi a ne kako je on los trener.Mi da sada otpustimo trenera nebi imao ko da ga zameni osim neko jos zeleniji i losiji od njega.Ja ne kukam za Marijanovicem to je amaterski igrac koji bi u ovakvoj utakmici morao da sedi na klupi zato sto pravi promaju u odbrani gore od Raduljice.Marijanovic da je hteo da igra igrao bi kvalifikacije ja ga ne bih zvao naknadno nikada ikada.

heavy

pre 7 godina

Prvi razlog za poraz su sudije.Nesudjena nesportska nad Jovicem uz tehnicku nama,Bircevicu svirana barem 3 nepostojeca faula ,Nedovicu,Teu isto...to je jedno desetak poena.
Drugi razlog kvalitet Markovica koji nije igrac ni za ozbiljan basket ispred zgrade.
Treci razlog,meni deluje da smo kalkulisali i namerno izgubili jer bi bilo isuvise providno da dobijemo njih a izgubimo od Kine i Francuske.
Cetvrti razlog je mnogo jaka Australija koju sa fer sudjenjem ipak mozemo da oderemo u svako doba.
Saletu skidam kapu,u ovako prljavoj utakmici je sa cudnim postavama i rotacijama drzao rezultat dok je hteo.
A da i peti razlog su Toma i Dragica.Pa ja bi sam,namerno,trpao u svoj kos ako me oni kibicuju.

Селектор из аутобуса

pre 7 godina

Ствар је јасна, губимо од екипа које нас пребију у тучи- Литванија, Аргентина, Аустралија.
Ако смо толико фини да не умемо да се тучемо, предлажем латинску тактику "јао судија, поломио ми је све коске" или управо Ђорђевићеву тактику "драги Марчуљонисе, много те волим".

У овој екипи Јовић је нокаутирао Батума, Калинић је закуцао преко Бурусиса, Богдан је дао тројку Бразилу са 10 метара, Недовић поломио кичму Паркеру.
Без спортског безобразлука немамо шта да тражимо.
Морамо да деконцентришемо ривала као што су нас ови кенгури деконцентрисали.

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

jovic je izmislio kosarku za markovica, bircevic, macvan, stimac i simonovic povedeni bez ikakvog razloga i potrebe, mnogo fali bjelica, marjanovic takodje fali, guduric i po meni lucic ili erceg.. ajde u zdravlje..

Donnie Brasco

pre 7 godina

Molim vas da mi objasnite pojam dobri "katovi"!? Napišite bre kako se kaže -UTRČAVANJA, da razumeju i oni koji ne govore vaš indijanski engleski!!

igorinjo

pre 7 godina

Mene je ova utakmica podsetila na polufinale sa Litvanijom.Tu se vidi slabost u reketu,aspolja nije hteo shut.Bezidejna igra kad nam zakljucaju reket.Nadajmo se samo da nam forma ne pada. Da je samo los dan....

molina

pre 7 godina

Svi se kao cude da Teo igra losu odbranu. Sa njim takvim je CSKA osvijio EL. Znaci postoje nacini da se to sakrije.
Nasi igraci umiru u bespotrebnim asistencijama. Tako se igraju prijateljske. Nama nedostaje Bogdan sa samopouzdanjem. Ovako ispada da je Mils australijanac veca pretnja u sutu od Bogdana. To je uloga selektora.

goran bgd

pre 7 godina

Kako neko moze sebi da priusti, da u timu od 12 igraca ima bar 4 potpuno neupotrebljiva igraca u napadu (Bircevic, Jovic, Markovic, Kalinic...)??! Ajde da oni svaki put obave besprijekorno neke svoje takticke i odbrambene zadatke, pa da to nekako i progutas, ali to nije uopste slucaj! Koliko mi imamo tim sacinjen od igraca polovicne ili nikakve forme, da jednostavno u jakim utakmicama ne mozes da nadoknadis to nekim zalaganjem i nalozenoscu, kad nema dovoljno igraca da pogodi kos. Ne gledajte kako koji da prodjemo, da bi zaobisli Amere, u ovakvoj igri, veliki ce uspjeh i malo cudo biti ako se provucemo kroz cetvrtfinale.

Totti

pre 7 godina

Necu upasti u zamku oko toga ko i sta fali ovoj ekipi.Samo cu konstatovati da na takmicenjima ovakvog renomea i kvaliteta ne mozemo ocekivati vise.Realnost je da smo medju prvih desetak reprezentacija na svetu i mnogo toga srecnog treba da se desi da bi upali medju prve cetiri.I pre odlaska na OI komentarisao sam da Sale sam bira ekipu ali i da mora da bude spreman na kritike i odgovornost kada se ovo takmicenje zavrsi.Postujem hemiju u timu ali da bi je bilo mora se pobedjivati i u velikim utakmicama.Nasuprot tome,da bi se pobedjivalo u velikim utakmicama mora postojati nesumnjivi kvalitet.I dalje sam nepromenjenog misljenja da Stimac,Bircevic,Macvan,Simonovic i Markovic nisu kvalitet za ove nivoe takmicenja.Mi,realno,imamo trenutno u sastavu samo tri svetski vredna igraca i to Teodosica,Bogdanovica i Jokica.Bez Bjelice i jos ponekog, moje misljenje je da je uspeh ako udjemo u prvih osam ekipa.

gorango

pre 7 godina

Ok, izgubljena utakmica, pa sta ? Nije ni prva ni poslednja. Izgubili su Francuzi, Spanci, nije kraj sveta. Ima jos da se igra i nismo u fazi direktnog ispadanja. Australija je tipicna ekipa koja nam ne odgovara jer puno trce i fizicki su u sustini snazniji od nasih. Protiv takvih moramo 100% biti fokusirani citavo vreme jer svako opustanje se placa. Nismo mogli bolju pripremu od te da imamo za mec protiv Amerikanaca. Samo sto cemo protiv njih biti fokusirani citavo vreme, jer to su Ameri i nikom nece pasti na pamet, kako kaze Sale, "da je dovoljno izaci na parket" da bi se dobio mec. Ubedjen sam da cemo protiv njih pokazati najbolje lice.

Ipak, usput, nasi treneri i mladi talenti trebalo bi da vise stave akcenat na atletsko gradjenje. Jer nije prvi put da smo tu kratki u tom segmentu i ako kao narod imamo zavidne predispozicije, sto je jos gluplje. Kad mogu drugi, zasto ne i mi ? A Kad se fizikalije dodaju talentu, tek ond se koristi sav potencijal. Za to je samo potreban program i dobra volja.

asd

pre 7 godina

Hajde sada da sve da posmenjujemo! Da li je to što želite? Selektor je kriv? Nema Marjanovića to je uzrok? Selektor menadžeriše?!? Stuka nam je postala tanka jer smo ovakim načinom ( sve odmah smeniti ) odbili sve one koji bi mogli da je vode. Da je bio tu Marjanović bila bi komedija gledati ga kako ne može da brzo trči jer sa ovakvom ekipom mi ne umemo da igramo ( jurnjava + "tuča" ). Kada je Ivković bio selektor, pre Đorđevića, koje bio menadžer većini ( ako ne i svima ) pa i samom selektoru! Uzavrele glave ohladite se tek je druga utakmica prošla. Možemo i da izgubiomo od Francuske pa da idemo dalje uz dobar žreb!

bro

pre 7 godina

Mogu vam reci da mi se od izmena zavrtelo u glavi,nikako da povatam ko je na parketu i kad je pre usao il izasao...
Te rukometne izmene su glupost..Teo,bogdan,jokic,macvan i ostali 20es puta ulazi-izlazi...
Teo i ostali nosioci igre da spoje makar 5min po cetvrtini bez izlaska,nista osim logicnog...Posto ovo nisam zapazio celog zivota gledajuci nasu ligu,euro ligu il nba...

Piljaramendi

pre 7 godina

Po mom mišljenju u ključnim momentima na terenu treba da budu na terenu Teo, Bogdan i Nedović istovremeno jer su nam to jedina tri spoljna igrača koja mogu da igraju 1 na 1, prave višak i pogode iz teških situacija. Jović i Marković koliko god bili korisni u odbrani i prevodjenju lopte u tim trenucima više odmažu nego što pomažu (pogotovo kada su van forme kao Marković koji po meni nije zaslužio da ide na OI).

Čudno mi je i da Jokić i Raduljica nisu više vremena proveli zajedno na parketu s obzirom da su Bogut i Bejns igrali stalno zajedno. Po meni su nas zbog toga ubili u skoku a i Bejns je dao više poena nego što su po meni njegove mogućnosti ( imao i 7 skokova).

Birčević ne treba da igra u bitnim utakmicama, treba forsirati Mačvana jer i kada mu nije dan mnogo je lucidniji i korisniji. Simon je trebao da igra barem nekoliko minuta u drugom poluvremenu kada Kalinić nije mogao ništa da ubode, barem je kao šuter bolji od njega (a po mom mišljenju je i generalno korisniji igrač za ovu reprezentaciju).

Bolje da budemo četvrti i izbegnemo USA do finala jer po meni i dalje smo dovoljno dobri da pobedimo sve reprezentacije iz druge grupe ako budemo igrali organizovano i krene nas šut (Bogdan će proraditi kada bude najbitnije siguran sam).

nekotamo

pre 7 godina

Raduljica me je pozitivno iznenadio, nije imao skokove ali on definitivno zasluzuje prelaznu ocenu. Cak nas je i nosio vecinom utakmice. Iskreno nisam ocekivao, posle one utakmice sa Litvanijom nekako ne racunam na njega u ozbiljnim utakmicama. Problem je sto on nema izmenu, tj on bi trebao da je ta izmena. Ne igranjem Bjelice (koji je u Minesoti, to niko ne spominje ovde, njemu niko ne nabija na nos sto nije dosao da podrzi momke bla bla bla) NE pozivanje Bobana deluje suludo.

REALNO mi medalju mozemo jedino da sanjamo. Volim ove momke, bicu uz njih uvek, ali necu da budem uz selektora koji na nase oci ocigledno menadzerise godinama. Na staru slavu dize hajku na druge, a sam svoju rec gazi.

Rekao je Boban da ce doci na kv. turnir pa nije, rekao si i Ti Sasa da neces voditi klub dok si selektor pa JESI. Kad ti obezbedjujes svoje d*pe onda je to OK

aleksandar

pre 7 godina

svi igraci koji su igrali u cz su vam odigrali perfektno.pisite objektivno,znamo za koga navijate,ali ovo su OI.jedino sto je vezano za vas klub,a dobro po ovu zemlju je veliki NOVAK DJOKOVIC.

djaps

pre 7 godina

Cemu ovako blago ocenjivanje Bogdana? Zasto svi glume slepilo, zasto je on svima toliko vazan? Decko je potpuno van sebe poslednjih godinu dana, pogadja tek u trecoj cetvrtini i usere ga trojka sa 9 metara, sada ni to. On se sklanja od suta, a on je bek suter zaboga! Vraca loptu sa ciste trojke u akciji koja je izgradjena za njega. Vratio je loptu u prvom napadu na tekmi kada je imao lagan skok sut sa linije bacanja. Vratio je loptu sa trojke kada je skocio, i to Markovicu koji je takodje bio na trojci i jos i nije mogao da sutira. Trazi polaganja sve vreme. Ljudi, on je bek suter. Neka sutira, pa makar i promasio, jer je sklanjanje od odgovornosti najgora opcija i potez koji se njemu ponavlja godinu dana. I niko mu nece uciniti uslugu time sto se to tolerise. Ni Sale, ni novinari, ni Zoc ni niko. Ne volim nikada da nekoga apostrofiram, ali ovo prokleto dugo traje sa njima i bre niko da se urazumi, toliko je ocigledno...

AlCapone

pre 7 godina

Sada borba za trece mesto - ali to potencialno donosi SAD u polufinalu ako idemo dalje naravno. Bolje je 4. mesto onda, ali to opet donosi 1. iz druge grupe.

Ne znam, razocaran sam da dobijemo preko 30 poena u zadnjoj cetvrtini.

jelzin

pre 7 godina

Budimo realni, puno beskorisnih igraca u timu, Bircevic, Stimac, Simonovic, Macvan nemaju sta da traze... Prva trojica jednostavno su ispod proseka, Macvan poznaje kosarku ali nema fizicke predispozicije za modernu cetvorku koja nama fali izostankom Bjelice pa je samim tim neupotrebljiv.. Ostaju nam.samo osam upotrebljivih igraca za turnir ovakvog tipa i kvaliteta, od toga polovina iskljucivo za odbranu... Nedovoljno, ali opet ko zna, mozda nas krene od eliminacione runde kao one godine pa se nekako domognemo polufinala i eventualno medalje, ali tesko ce se ponoviti 2014.. To se desava jednom, mnogo bi bilo... Ne trebamo da imamo previsoke ciljeve, cetvrtfinale bi bio pristojan uspeh... E tad trenutak inspiracije i svega ostalog bi mozda moglo da nam obezbedi i borbu za medalje, ali bi to bila u ovom odnosu snaga bila senzacija i ogroman uspeh... Nadamo se tome!

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Kakav bre crni skener,Australija je posle USA najjaca reprezentacija. Ubili nas cao zdravo idemo dalje. Pljuvacinu na preko 500 komentara ne bih da komentarisem,zato nam je zemlja takva kakva je.

hmmmm

pre 7 godina

Pravo da Vam kazem, i ne brinu me ove slabe partije (i u prvoj utakmici nismo bas bili sjajni) a znamo svi da oni mogu bolje. Prethodna prvenstva evrope i sveta (sem gde su ameri ucestovali) osvajali su oni koji najbolje tempiraju formu za zavrsnicu. Proslo prvenstvo evrope smo sve razbijali do cetvrtfinala, u njemu se mucili a u naredne dve se raspali. Kako god prosli u grupi (a proci cemo je), najvaznije je cetvrtfinale, a iz one grupe mozemo sve da pobedimo.

Kinaski

pre 7 godina

Nisam bas sad neki kosarkaski strucnjak, ali ne moze se reci da smo podbacili. Prvo Australijanci su ozbiljna i cvrsta ekipa. Igrali su dosta cvrsto i agresivno. Nasa igra odmah gubi smisao u napadu. Cak i tada, nismo imali srece i koliko se puta lopta vrtela oko obruca i nije ulazila u kos posle lepih ulaza ili suteva sa polu-distance. Nisam ocekivao da cemo da ih odvalimo iskreno.

yugo

pre 7 godina

Teo kao na basketu odbranu ne igra uopše nezainteresovan, Birčević, Jović loši, Jokić ne može da se sastavi. Nije mi žao što su izgubili već što nisu igrali timski i dali svoj maksimum. Momci znam da možete bolje ajmooo!

Dusan

pre 7 godina

Kako je odigrao Boba Marjanović? aaa, da...
pa dobro, ionako smo primili samo jedno zilion koševa iz reketa.

Ali ovo na stranu, moglo je da se prelomi i tamo i vamo, ali se videlo da to nije tečna igra kao prethodnih godina, mora bolje.

Donnie Brasco

pre 7 godina

Molim vas da mi objasnite pojam dobri "katovi"!? Napišite bre kako se kaže -UTRČAVANJA, da razumeju i oni koji ne govore vaš indijanski engleski!!

nekotamo

pre 7 godina

Raduljica me je pozitivno iznenadio, nije imao skokove ali on definitivno zasluzuje prelaznu ocenu. Cak nas je i nosio vecinom utakmice. Iskreno nisam ocekivao, posle one utakmice sa Litvanijom nekako ne racunam na njega u ozbiljnim utakmicama. Problem je sto on nema izmenu, tj on bi trebao da je ta izmena. Ne igranjem Bjelice (koji je u Minesoti, to niko ne spominje ovde, njemu niko ne nabija na nos sto nije dosao da podrzi momke bla bla bla) NE pozivanje Bobana deluje suludo.

REALNO mi medalju mozemo jedino da sanjamo. Volim ove momke, bicu uz njih uvek, ali necu da budem uz selektora koji na nase oci ocigledno menadzerise godinama. Na staru slavu dize hajku na druge, a sam svoju rec gazi.

Rekao je Boban da ce doci na kv. turnir pa nije, rekao si i Ti Sasa da neces voditi klub dok si selektor pa JESI. Kad ti obezbedjujes svoje d*pe onda je to OK

iznogud

pre 7 godina

Analiza je korektna, mada mislim da naši više igraju u grču, jer ovo su olimpijske igre, ne smemo da podbacimo bla bla truć. Momci samo trebaju da igraju svoju igru, polako, rezultat će doći. Taman su u jednom delu poveli 6-7 razlike i uspostavili kontrolu, posle trojke i nekog faula odma se krenulo u trku sa kengurima. Nismo mi reprezentacija za to, treba da igramo sporije, timski i organizovano, imamo igrače koje imaju znanje za to. I generalno ovi dadoše jedno 5 trojki od tablu, nas nije htelo ništa. Nije tragedija, idemo dalje...

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Kakav bre crni skener,Australija je posle USA najjaca reprezentacija. Ubili nas cao zdravo idemo dalje. Pljuvacinu na preko 500 komentara ne bih da komentarisem,zato nam je zemlja takva kakva je.

djaps

pre 7 godina

Cemu ovako blago ocenjivanje Bogdana? Zasto svi glume slepilo, zasto je on svima toliko vazan? Decko je potpuno van sebe poslednjih godinu dana, pogadja tek u trecoj cetvrtini i usere ga trojka sa 9 metara, sada ni to. On se sklanja od suta, a on je bek suter zaboga! Vraca loptu sa ciste trojke u akciji koja je izgradjena za njega. Vratio je loptu u prvom napadu na tekmi kada je imao lagan skok sut sa linije bacanja. Vratio je loptu sa trojke kada je skocio, i to Markovicu koji je takodje bio na trojci i jos i nije mogao da sutira. Trazi polaganja sve vreme. Ljudi, on je bek suter. Neka sutira, pa makar i promasio, jer je sklanjanje od odgovornosti najgora opcija i potez koji se njemu ponavlja godinu dana. I niko mu nece uciniti uslugu time sto se to tolerise. Ni Sale, ni novinari, ni Zoc ni niko. Ne volim nikada da nekoga apostrofiram, ali ovo prokleto dugo traje sa njima i bre niko da se urazumi, toliko je ocigledno...

djole

pre 7 godina

Postujem Sasine tekstove koji su fantasticni ali reci poput pregazeni,bolje nije ni moglo, najubedljiviji poraz i tome slicne iako izvadjenje iz celokupnog konteksta mislim da su preteske. Utakmica se jednostavno ne moze dobiti sa procentom suta za dva koji je ispod 50% i za tri ispod 25% te slabijim igrama nasih rezervnih bekova Jovica (0 od 3 iz igre) i Markovica (0 od 4).

ww

pre 7 godina

Vrlo zanimljiv rasplet nas ocekuje. Mi i Francuzi igramo da izgubimo u medjusobnom duelu da izbegnemo Amere. A postoji mogucnost i da se ispadne u cetvrtfinalu. sjajno.

hmmmm

pre 7 godina

Pravo da Vam kazem, i ne brinu me ove slabe partije (i u prvoj utakmici nismo bas bili sjajni) a znamo svi da oni mogu bolje. Prethodna prvenstva evrope i sveta (sem gde su ameri ucestovali) osvajali su oni koji najbolje tempiraju formu za zavrsnicu. Proslo prvenstvo evrope smo sve razbijali do cetvrtfinala, u njemu se mucili a u naredne dve se raspali. Kako god prosli u grupi (a proci cemo je), najvaznije je cetvrtfinale, a iz one grupe mozemo sve da pobedimo.

Pogan

pre 7 godina

Nadam se samo da svi duduci, elementarne neznalice i idioti koji su pisali kako ce australijski centri da izdominiraju u odnosu na Raduljicu upravo gledaju utakmicu...
(dkh, 8. avgust 2016 20:52)

Pozdrav i tebi, elementarni poznavaoce kosarke. Za pocetak, zapisi negde da broj postignutih poena ne predstavlja sve u kosarci. Uz to, Raduljica je pola svojih poena dao preko slobodnih bacanja, koja bas dobro sutira sto mu se mora priznati. S druge strane, vecinu tih bacanja nije "zaradio" na svoj, vec na tudj kvalitet kada neko napravi visak i doda mu loptu "na tacnu". Isto vazi i za vecinu postignutih poena iz igre. Koliko je poena dao 1v1 na kvalitet protiv njihovih centara?

A ono gde je Raduljica razbijen je sledece:
skokovi - JEDAN skok za 30min, naspram 12 Boguta za nekoliko min manje na parketu
banane - NULA banana, naspram 3 Boguta za nekoliko min manje na parketu
+/- Raduljica ima -16, a Bogut +22 dok je u igri za nekoliko min manje na parketu

Mozda ti to pomogne da shvatis koliko je Bogut za svoju ekipu bio korisniji, uprkos tome sto je dao manje poena. Bogut je suntuo samo 4 puta na kos, od toga 3 puta dao poene, dok je Raduljica 13 puta sutnuo na kos iz igre i dao kos 7 puta.

Tako da poznavaoce kosarke, statistika nije jedna kolona, pogledaj malo i druge pre nego sto krenes da pametujes.

jelzin

pre 7 godina

Budimo realni, puno beskorisnih igraca u timu, Bircevic, Stimac, Simonovic, Macvan nemaju sta da traze... Prva trojica jednostavno su ispod proseka, Macvan poznaje kosarku ali nema fizicke predispozicije za modernu cetvorku koja nama fali izostankom Bjelice pa je samim tim neupotrebljiv.. Ostaju nam.samo osam upotrebljivih igraca za turnir ovakvog tipa i kvaliteta, od toga polovina iskljucivo za odbranu... Nedovoljno, ali opet ko zna, mozda nas krene od eliminacione runde kao one godine pa se nekako domognemo polufinala i eventualno medalje, ali tesko ce se ponoviti 2014.. To se desava jednom, mnogo bi bilo... Ne trebamo da imamo previsoke ciljeve, cetvrtfinale bi bio pristojan uspeh... E tad trenutak inspiracije i svega ostalog bi mozda moglo da nam obezbedi i borbu za medalje, ali bi to bila u ovom odnosu snaga bila senzacija i ogroman uspeh... Nadamo se tome!

Селектор из аутобуса

pre 7 godina

Ствар је јасна, губимо од екипа које нас пребију у тучи- Литванија, Аргентина, Аустралија.
Ако смо толико фини да не умемо да се тучемо, предлажем латинску тактику "јао судија, поломио ми је све коске" или управо Ђорђевићеву тактику "драги Марчуљонисе, много те волим".

У овој екипи Јовић је нокаутирао Батума, Калинић је закуцао преко Бурусиса, Богдан је дао тројку Бразилу са 10 метара, Недовић поломио кичму Паркеру.
Без спортског безобразлука немамо шта да тражимо.
Морамо да деконцентришемо ривала као што су нас ови кенгури деконцентрисали.

AlCapone

pre 7 godina

Sada borba za trece mesto - ali to potencialno donosi SAD u polufinalu ako idemo dalje naravno. Bolje je 4. mesto onda, ali to opet donosi 1. iz druge grupe.

Ne znam, razocaran sam da dobijemo preko 30 poena u zadnjoj cetvrtini.

yugo

pre 7 godina

Teo kao na basketu odbranu ne igra uopše nezainteresovan, Birčević, Jović loši, Jokić ne može da se sastavi. Nije mi žao što su izgubili već što nisu igrali timski i dali svoj maksimum. Momci znam da možete bolje ajmooo!

bre

pre 7 godina

Djordjevic je bivsi. To i on negde zna. Jedini nacin da se ova reprezentacija poboljsa je da on ode. Da mu pozelimo srecu u klupskom bavljenju kosarkom.

Bajčilo

pre 7 godina

Igramo ,,zastarelu", ,,demode" kosarku.Mislim da sam nasao prave termine...Igra nam se zadnjih 15ak godina svodi na sut za 3 poena ili bacanje lopte na centre (pa onda oni guraju ledjima ka kosu, makar primili loptu na 6 metara od reketa).Od Danilovica i Rakocevica mi nemamo beka koji moze da resava 1 na 1 (moramo se sloziti da je Bogdan samo suter, koga taj sut krene svaku cetvrtu utakmicu).Moderna kosarka zahteva atletski razvijene igrace, a mi vec dugo nemamo takvog ni na jednoj poziciji.Takodje, od 12 nasih reprezentativaca, mozda su cetvorica bili nosioci igre u svojim klubovima prosle sezone.A to je porazavajuce za nekoga ko sebe naziva ,,zemlja kosarke".Tako da poraz od Australije nazalost nije iznenadjenje, vec realan odnos kvaliteta igraca i stilova igre...

Daške

pre 7 godina

Ovo mi deluje kao skener poslednja dva minuta a ne cele utakmice. Niti smo mi bušni,niti nas je neko pregazio. bila je to egal utakmica sa vrlo ozbiljnom ekipom koja ima 5 nba igrača i koja je pre dva dana dobila Francuze 20 razlike... jedino što po meni njihova igra više liči na ragbi i mislim da su sudije to previše tolerisale al ajde... poslednja dva minuta se jesmo raspali ali zato što nismo više fizički mogli da izdržimo to šibanje na terenu... činjenica je da može i mora mnogo bolje ali ne bih ja sad od ovoga odma pravio katastrofu... pljuvanje Saleta i pravljenje Šakila od Bobija ne bih više komentarisao ali ono što je očigledno a malo ko spominje je da Bjelica i tekako nedostaje a to će se tek osetiti u narednim utakmicama...

Dejo

pre 7 godina

Meni kao prilicno fer poznavaocu ove igre upada u oci to sto nije imalo mesta za Simonovica bar da pokusa a ja kao partizanovac moram da priznam da Simon je najspremniji nas igrac fizicki i jedan od najmotivisanijih..jednostavno smo mogli da ga probamo bar na par minuta ako je onaj Bircevic mogo da izglupira 10 minuta. Kladim se d la bi upala neka ukradena lopta ili trojka iz ugla..

sasa jokic

pre 7 godina

Nama su u glavama jos ocekivanja iz proslosti. Sa ovom reprezentacijim je prolaz u kvalifikacijama uspeh, medalja ravna cudu.
Naravno da je promaja u reketu kada imamo sporog Raduljicu i neiskusnog Jokica.
Nas najveci problem poslednjih nekoliko godina je sto nemamo ni jednog vrhunskog sutera. Nemojte samo sa Bogdanom, njemu sut radi svake prestupne godine.
Malo mi je cudno bilo da gledam kako se bekovi sudaraju kod reketa....
Sve u svemu, neocekivano losa igra, ipak smo mogli bolje da se spremimo.

Joxa

pre 7 godina

Selektor poveo jednu peticu na Olimpijske igre,a odmaraju ga igraci koji igraju cetvorke i mi idemo na medalju!Selektore,razocaran sam sa odabirom igraca,sujetom,zameras Bobiju(kojeg osudjujem za postupak sto se nije udostojio i pojavio na pripremama i objasnio situaciju) a koliko se secam,ti si javno rekao da neces voditi ni jedan klub dok si selektor reprezentacije,evo ga vec drugi!
Selektore,jesi legenda,ali to su dvostruki arsini!

Kinaski

pre 7 godina

Nisam bas sad neki kosarkaski strucnjak, ali ne moze se reci da smo podbacili. Prvo Australijanci su ozbiljna i cvrsta ekipa. Igrali su dosta cvrsto i agresivno. Nasa igra odmah gubi smisao u napadu. Cak i tada, nismo imali srece i koliko se puta lopta vrtela oko obruca i nije ulazila u kos posle lepih ulaza ili suteva sa polu-distance. Nisam ocekivao da cemo da ih odvalimo iskreno.

Marko

pre 7 godina

kako je sve lepse izgledalo kada smo imali u sastavu Bjelicu i Ercega sa dve cetvorke smo ubijali,bili pokretljiviji i opasniji u napadu,ovo sa jokicem i raduljicom mi mnogo sporo.

Dobri

pre 7 godina

Sa onakvim procentom suta,mi smo dobro igrali do 89:80 i tu smo jurili nesto sto je nemoguće i plus smo dozvolili jos 6 poena.Poslednjih 4 minuta je pripao njima i tu su stavili tacku.
Ali zasto posle ovog izgubiti veru u nasu reprezentaciju?
2014 smo prošli grupu kao najslabiji i na kraju pobedili Grcku,Brazil i Francusku koji su u tom trenutku imali kvalitetniji sastav.

Nemoj da budemo pokvareni i da prozivamo naseg selektora zbog jednog igraca,Bjelica se povredio i on nam je kljucni igrac.
Secate se 2004 u Atini kako smo bili ponizeni od svih mogucih reprezentacija.Sta smo uradili i 2005 kod nas u Beogradu.Imali smo kvalitetan tim i Obradovića na klupi i šta se desilo? Rakočević bio sebičan,ostatak ekipe Radmanović,Jarić,Krstić,Rebrača...Bodiroga jedan od najboljih u Evropi.
Imali smo tada katastrofalnu atmosferu u timu.Obradovic pljuvao igrace,Milicic sudije... Sada je mnogo bolja situacija i zna se red.Docice i Boban sledece godine jos bolji,nadam se da ce dobiti prostor u Detroitu i da ce da se pokaze.
Pozdrav

Dusan

pre 7 godina

Kako je odigrao Boba Marjanović? aaa, da...
pa dobro, ionako smo primili samo jedno zilion koševa iz reketa.

Ali ovo na stranu, moglo je da se prelomi i tamo i vamo, ali se videlo da to nije tečna igra kao prethodnih godina, mora bolje.

Srki

pre 7 godina

Glavni nas problem je definitivno u organizaciji napada. To nam je boljka koja nas prati vec godinama. Kada imate igraca kao sto je Teodosic, morate mu organizovati dobar blok, da bi mogao na vreme da dodje do lopte. Mi izgubimo u svakom napadu 15 sekundi na prenosenje i urucenje lopte plejmejkeru. To je katastrofa. Cini mi se da je Simonovic morao da dobije neke minute i da proba agresivnom odbranom da dodje do neke lopte. A ume i da pogodi trojku kada ga krene. Takodje, da li je moguce da nemamo ni jednu akciju da ostavimo same na sutu Bogdanovica, Teodosica pa i Nedovica. Jovic je mnogo zahvalniji od Markovica i mislim i da je on trebao mnogo vise da igra. Macvan za sada ne pokazuje nista i to nam je definitivno problem. Kalinic takodje. Kada i ako Jokic, Macvan i Kalinic podignu nivo svoje igre i pocnu da pogadjaju spolja, tada ce i bekovi biti rastereceniji pa cemo doci do svoje igre. Nadam se da ce tako i biti

nesabridges

pre 7 godina

Budite realni, pregazeni smo poslednjih deset minuta i to je to. Videli smo koliko je Raduljica tanak kada se lomi utakmica, ne prolaze njegovi potezi. Dobar jeste, ali verovatno jeste i najgori skakac medju centrima, nikada nije uhvatio vise od par lopti. Skok je mnogo bitan aspekt kosarke, cesto i odlucujuci, ali ne znam o cemu je Djordjevic mislio kad je skautirao ekipu. U ovoj ekipi su najbolji skakaci Bogdan i Jovke. Od centara i cetvorki (bez Jokica) niko ne moze vise od 4-5 lopti da uhvati, a trebalo bi bar jedan da ima desetak skokova. Igramo tako da moramo da nadomestimo supljinu na poziciji 4, a tesko ce to ici na OI. Dobija Francusku sigurno, kao i na EP 2013. radujemo se pobedi, a onda u cetvrtfinalu iste godine protiv spanaca prva cetvrtina 30:5. Neka nam je Bog u pomoci.

Jovan

pre 7 godina

Pohvale za Ozma i ekipu koji nam uvek prirede dobre analize.

Oko jedne stvari, medjutim, imam veliko neslaganje. To je ocena ucinka Bogdana Bogdanovica. Uzevsi u obzir koliko je Bogdanovic dugo u timu, koliko prostora i minutaze mu se daje - njegov ucinak na ovoj utakmici nikako ne moze da bude ocenjen prelaznom ocenom, licno mislim da je katastrofalan. Pa imao je cak 30 minuta na raspolaganju, a sta je pokazao osim kada se par puta dobro snasao ispod protivnickog kosa. U odbrani vrlo los, napad nam je toliko usporavao, bez ikakve ideje i kreativnosti. Da se radi o nekom pocetniku sa 5 min na parketu - OK, ali Bogdanovic izgleda nikako da odraste. Ili ce da bude nosilac igre sto i prilici sto neki kazu "najboljem beku u Evropi" ili da nasa reprezentacija trazi drugo resenje.

Mislim da Ozmo i kolege, na zalost, prave medvedju uslugu Bogdanovicu i reprezentaciji ovakvim nerealnim ocenama Bogdanovicevog ucinka.

Pozdrav i sve najbolje nasima do kraja olimpijskog turnira.

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

jovic je izmislio kosarku za markovica, bircevic, macvan, stimac i simonovic povedeni bez ikakvog razloga i potrebe, mnogo fali bjelica, marjanovic takodje fali, guduric i po meni lucic ili erceg.. ajde u zdravlje..

NIKITA je zakon!

pre 7 godina

A opusteno pobedicemo Amere i bicemo prvi u grupi.. :D Hahaha :D Salu na stranu... Realno, za sve sportiste.. Ako osvoje neku medalju super, ako ne, nije ni bitno. Bar za mene.
U krajnjem slucaju, sto bi rekli.. J..es ga.. :D

molina

pre 7 godina

Svi se kao cude da Teo igra losu odbranu. Sa njim takvim je CSKA osvijio EL. Znaci postoje nacini da se to sakrije.
Nasi igraci umiru u bespotrebnim asistencijama. Tako se igraju prijateljske. Nama nedostaje Bogdan sa samopouzdanjem. Ovako ispada da je Mils australijanac veca pretnja u sutu od Bogdana. To je uloga selektora.

Piljaramendi

pre 7 godina

Po mom mišljenju u ključnim momentima na terenu treba da budu na terenu Teo, Bogdan i Nedović istovremeno jer su nam to jedina tri spoljna igrača koja mogu da igraju 1 na 1, prave višak i pogode iz teških situacija. Jović i Marković koliko god bili korisni u odbrani i prevodjenju lopte u tim trenucima više odmažu nego što pomažu (pogotovo kada su van forme kao Marković koji po meni nije zaslužio da ide na OI).

Čudno mi je i da Jokić i Raduljica nisu više vremena proveli zajedno na parketu s obzirom da su Bogut i Bejns igrali stalno zajedno. Po meni su nas zbog toga ubili u skoku a i Bejns je dao više poena nego što su po meni njegove mogućnosti ( imao i 7 skokova).

Birčević ne treba da igra u bitnim utakmicama, treba forsirati Mačvana jer i kada mu nije dan mnogo je lucidniji i korisniji. Simon je trebao da igra barem nekoliko minuta u drugom poluvremenu kada Kalinić nije mogao ništa da ubode, barem je kao šuter bolji od njega (a po mom mišljenju je i generalno korisniji igrač za ovu reprezentaciju).

Bolje da budemo četvrti i izbegnemo USA do finala jer po meni i dalje smo dovoljno dobri da pobedimo sve reprezentacije iz druge grupe ako budemo igrali organizovano i krene nas šut (Bogdan će proraditi kada bude najbitnije siguran sam).

FMP!

pre 7 godina

nekotamo

Vidiš, te vaše malodušne frustracije možete mački o rep da okačite.
Ti si Sale isto, nja,nja, kazaću te mami... Šta je ovo? Deca od 10 leta komentarišu?
Sale je selektor jedne reprezentacije i ne možeš da porediš njegovu poziciju i njegove odluke ili ''greške'' sa nekim klempavim lažnim patriotom koji se ponašao prema reprezentaciji Srbije kao da mu ona nešto duguje.?
Šta je on hteo, šta nije, šta mu je prioritet, koga boli uvo za to?
Ili hoćeš piškiš ili nećeš, nema trećeg!

Što se tiče Raduljice, ja ne znam da li ste vi ljudi gledali jučeršnji meč ili neki snimak pre 2,3 godine? Čovek je pravio propuste u odbrani (kao i mnogi) a onda je silovao u napadu da se iskupi, pa je pravio faulove u napadu!
Da se analiza stručnije izvrši mislim da može da se kaže da je čak Raduljica najveći krivac za poraz. Ali ne vredi ljubomornim, malodušnim, navijački ostrašćenim ljudima objašnjavati, - zaludna rabota.
Ljudi vide ono što žele da vide, a ne istinu.

I naravno, posle bitke svi Generali. Pre nego smo bili vicešampioni sveta!, Đorđević je bio najgori čovek na planeti zemlji.! A onda za kratko najveći kralj. N A R A V N O sve se zaboravilo i opet je najgori na svetu. Ako uzmemo medalju pljuvaće ga i tada! Čak i zlato ako uzmemo naćiće se neki 'zvezdaš' da nekom filozofijom zaključi kako Sale nema pojma i kako bi valjda Čović postigao više, možda bio prvak Univerzuma?

bsk

pre 7 godina

Ne ide se na jako takmicenje bez barem dva klasicna centra. Na takmicenje se vode dve petorke + dva univerzalca koji mogu da pokriju nekoliko pozicija. Raduljici svaka cast, pre svega na sigurnoj ruci, ali niti je on vrhunci centar, a niti moze sve sam. Druga stvar, imamo neke silne spolje igrace a osim Bogdanovica povremeno, niko ne zna da sutne trojku. Teo ubacuje trojke ali iz puno pokusaja. To se radi na treningu, ako na treningu nemas procenat suta trojke od barem 50% - onda ne smes da sutiras jer u igri neces imati ni 30%. Malog Jokica digli u nebesa na pripremnim utakmicama i na taj nacin kod njega uneli nervozu i prevelika ocekivanja. Markovic je bruka od odigraca, dzaba mu dobra odbrana kad je u napadu potpuna nula. Svi znaju da je nula i zato ga niko i ne cuva, cuvaju ostalu cetvoricu a Markovic cuva sam sebe. Neko rece da su to samo dobri klupski igraci...nazalost, nisu ni to, ima 5-6 dobrih klupskih igraca a ostali nisu ni za klub. O Bobiju da i ne govorimo, svakoj budali je jasno da bi on dao vise koseva nego Markovic, Stimac, Jovic zajedno, a imao vise skokova od svih ostalih visokih igraca.

hours of love

pre 7 godina

Sta su radili Bircevic, Stimac i Simonovic na klupi?

Dokle da gledamo Stefana Markovica u timu?!
Ne mogu da razumem da neko trenira kosarku 20 godina i da nije u stanju da proturi loptu kroz kos sa udaljenosti vece od jednog metra !

Macvan-taj samo moze u nasoj ligi da igra gde ima protekciju sudija.

Zasto nema Gudurica umesto Simonovica?!

Zasto nema BOBANA MARJANOVICA umesto Stimca ?????????????

Da li je normlano da Raduljica kao centar ima JEDAN skok ?!

Medalju uzeti necemo...ocekujem ostavku Djordjevica zbog izdaje nacionalnih ciljeva Kosarkaske reprezentacije Srbije.

Mr_No_Name

pre 7 godina

Imamo tri spolja igraca koji nemaju sut.
imamo 2 centra koji nemaju nista (osim srcanosti).
To je previse.
Medalja bi bila neverovatno iznenadjenje obzorom kakav tim je odveden na Olimpijadu.
Podrska momcima!

Barkley

pre 7 godina

Ovo ste lepo rekli,Delavedova licio na Irvinga.Znate zasto?
Zato sto oni tamo uce od najboljih i nije ih blam da upijaju i skidaju svaki njihov potez.Delavedova licio na Irviga,Mils licio na Parkera.
A sta mi imamo ovde?Pleja koji u pola tajm auta upada u rec treneru,a krezuba nacija zivi u ubedjenju da je najbolji na svetu.Dok sam ja igrao kosarku za tako nesto se dobijalo 'ajmo 4 kruga oko hale i 20 sklekova' bez obzira sto je utakmica.

petarczv

pre 7 godina

Ljudi da se ne lazemo raduljica koji je prvi centar reprezentacije imao samo 1 skok i slovima JEDAN skok! Najgori + - ucinak kad je on bio na terenu -16...Bez skok igre se ne dobijaju utakmice sa ozbiljnim protivnicima. Ja garantujem da bi bobi imao barem 10ak skokova sto je 10 napada manje za protivnika i 10 vise za nas. Sad se vidi kolika je greska nevodjenje gudirica koji bi bio pretnja sa spoljnih pozocija i koji moze da izmisli poene. Ali dobro vajni trener koji je svuda popio otkaz zna sve posto je bio fenomenalan igrac. Druga stvar svi pricaju o bobiju ali meni je jos veci apsurd nepozivanje najboljeg igraca najace evropske lige Muslija?! Pa ako to nije dovoljno da budes barem na klupi onda neznam sta jeste. Vazno je da igraju stimac bircevic i macvan koji su imali ocajne sezone ovaj zadnji jos i povredjen ali oni su najbolji kako kaze vajni selektor. Musli,bobi,guduric i milosavljevic jelovac su morali da budu na spisku umesto stimca,raduljice,markovica i bircevica

Nele

pre 7 godina

Sasa ozmo i njegov skener.Molim kakav je to skener kad nije smeo da kaze da je Srbiji nedostajao Boban Marjanovic pod kosem zato je i rupa u odbrani bila i bice bezgranicna.Svi vi koji podrzavate posle ovog debakla i dalje Djordjevica licno ste odgovorni (i pred Bogom grubo receno)zato sto ce se reprezentacija vratiti bez srebrne medalje.

bro

pre 7 godina

Mogu vam reci da mi se od izmena zavrtelo u glavi,nikako da povatam ko je na parketu i kad je pre usao il izasao...
Te rukometne izmene su glupost..Teo,bogdan,jokic,macvan i ostali 20es puta ulazi-izlazi...
Teo i ostali nosioci igre da spoje makar 5min po cetvrtini bez izlaska,nista osim logicnog...Posto ovo nisam zapazio celog zivota gledajuci nasu ligu,euro ligu il nba...

kobiljak

pre 7 godina

losa selekcija igraca,beskorisni markovic,kalinic,simonovic,bircevic,macvan sumnjivi raduljica,a izostavljeni bobi,micov,bjelica,guduric,zagorac.pa oni nebi bili prvi u aba ligi.
i ovo zar smo toliko kaznjeni da moramo gledati olimpijadu preko rts i diletantskih komentatora,nema sta denda komedija.

drax

pre 7 godina

Moje je misljenje da je Australija bolja ekipa od nas,bolji na pleju bolji na centru.Mislim da treba pevati sto su sa nama u grupi a ne ukrstaju se sa nama.Taktika im je sjajna igraju pikenroll dosta a mi ga branimo lose totalno.Mislim da nam je Raduljica lazni centar zna momak napad ali u odbrani vuce noge uvek kasni i slabo skace.Bjelica je zlato u odbrani fali nam.

Joxa

pre 7 godina

Ono sinoc je bio nas maksimum maksimuma sa ovim igrackim kadrom.Da su tu Bobi i Beli,borili bi se za neku od medalja,ovako nema sanse....ako pricamo realno,ne navijacki...

fanatik de football

pre 7 godina

Gradjane Srbije sujeta Dordjevica kosta 2 500 000 evra (placen turnir skupa ulaznica) + 700000 evra za organizaciju (pokriveno prodajom ulaznica i sponzorima to je na 0). Nista mu ne bi prebacio da je do olimpijskih igara dosao kroz kvalifikacije na tudjoj teritoriji ovako ulaznica veoma skupa.

Imao je na respolaganju:

bekove:
Dragan Milosavljević Alba Berlin
Vladimir Micov Galatasaray
Marko Gudurić


krilne centre:
Stevan Jelovac CAI Zaragoza
Vladimir Lučić Bayern Munich (pozicija krilo, krilni centar)
pa cak i Stefan Janković iz Miami Heat niko neprati nase ljude na prostoru van Srbije sramota za nase saveze I u ostalim sportovima.

centre:
Boban Marjanović
Nikola Milutinov
Dejan Musli


Secate li se selektorovog saopstenja

U Ekipi postoje pravila koja niko ne sme niti može da dovede u pitanje. U Ekipi vlada jedinstvo u svakom stavu i odluci. U Ekipi se mesto zaslužuje. Ekipa ne poklanja ništa i ne traži poklone. Mi smo TA Ekipa!

U Bulsima Rodman nije pricao ni sa Djordanom ni sa Pipenom to se nije osetilo na terenu tri prstena su dokaz, igraci nisu tu da se vole, stvaraju hemiju, rezultat je u vazan posebno ako je ulozeno 2,5 miliona evra. Link https://www.youtube.com/watch?v=yGLibbD6uxA&index=1

Sledeca stvar secate se utakmice sa Litvanijom i sutem nasih za 3 14.28 % 4/28. Ako je njima usla voda u usi trener koji je bio igrac poput Saleta morao je da zaustavi do ludilo.

Kanta

pre 7 godina

Ajde da ponovim jos jednom mada sam i sebi dosadan. Mi smo VRLO limitirana ekipa, puna epizodnih igraca. Pokazalo se, kao sto sam i tvrdio pre 2 meseca, da Jokic ne moze da igra peticu kako treba, da nam skripe i 4 i 5, ali to smo znali i pre mesec dana...svi smo znali osim "selektora"! Sada ima i dodatak na klasican rant oko Bircevica i Stimca...a to je "zasto selektore u teskom fizickom nadmetanju nema ni minut mesta za Simonovica"? Mora da mu se i on zamerio nekim komentarom! Sujetni gospodin nas vodi direktno na 8. mesto, a ako slucajno budemo makar i sedmi, on ce to "vesto" proglasiti ogromnim uspehom. Ne znas - odlazi i lazi Nemce ili koga god...amateru trenerski!

igorinjo

pre 7 godina

Mene je ova utakmica podsetila na polufinale sa Litvanijom.Tu se vidi slabost u reketu,aspolja nije hteo shut.Bezidejna igra kad nam zakljucaju reket.Nadajmo se samo da nam forma ne pada. Da je samo los dan....

aleks

pre 7 godina

Zbog cega gubimo?Zbog toga sto Raduljica na 10 sec. pre kraja vidi da gube meč i predaje se,promadi kosi uopste se ne vraca u odbranu!!!!!Ne pljujem ga,nije on tu bez veze,ali u tom decku nema energije ni trunke,nema vatre nikakve,samo lagani podsmeh svemu i svacemu.........

Totti

pre 7 godina

Necu upasti u zamku oko toga ko i sta fali ovoj ekipi.Samo cu konstatovati da na takmicenjima ovakvog renomea i kvaliteta ne mozemo ocekivati vise.Realnost je da smo medju prvih desetak reprezentacija na svetu i mnogo toga srecnog treba da se desi da bi upali medju prve cetiri.I pre odlaska na OI komentarisao sam da Sale sam bira ekipu ali i da mora da bude spreman na kritike i odgovornost kada se ovo takmicenje zavrsi.Postujem hemiju u timu ali da bi je bilo mora se pobedjivati i u velikim utakmicama.Nasuprot tome,da bi se pobedjivalo u velikim utakmicama mora postojati nesumnjivi kvalitet.I dalje sam nepromenjenog misljenja da Stimac,Bircevic,Macvan,Simonovic i Markovic nisu kvalitet za ove nivoe takmicenja.Mi,realno,imamo trenutno u sastavu samo tri svetski vredna igraca i to Teodosica,Bogdanovica i Jokica.Bez Bjelice i jos ponekog, moje misljenje je da je uspeh ako udjemo u prvih osam ekipa.

Petar

pre 7 godina

Nama su u glavama jos ocekivanja iz proslosti. Sa ovom reprezentacijim je prolaz u kvalifikacijama uspeh, medalja ravna cudu.
(sasa jokic, 9. avgust 2016 10:14)

A koja je reprezentacija osvojila srebro u Španiji pre 2 godine?
Pre 24 meseca smo bili vicešampioni sveta sa skoro identičnim košarkašima u repki a čovek piše kako je medalja ravna čudu? hahahaha., ko sve ima tastaturu danas!

Joker

pre 7 godina

Kako je dobra analiza !? Ja ne znam sta ovaj pise pred kraj prvog poluvremena igrali smo dolicno, taj igra se nastavila i u trecoj cetvrtini, utakmicu smo izgubili u poslednjih 5 minuta poslednje cetvrtine. Zasto ne pominjete ocajno sudjenje, vukli su nas za dresove sa ledja vise puta sudije nista nisu svirale, Delavedovi su svirali 5 puta faul koji nije postoja. Jos jedna stvar oni od ovoga ne mogu bolje a kod nas ima prostora dosta toga da se popravi. I molim VAS u buduce sa vise objektivnosi i vise podrske da izvestavata o utakmicama nasih sportista a ne samo da ih napadata i utrkujete se ko ce imati bombasticniji naslov: " OCAJNO " , "KATASTROFA" idt.

Fox

pre 7 godina

Trener mora ubaciti Simonovica u igru (jer nemas drugo krilo) i koristiti njegova protrcavanja i odlicno citanje pasova Teodosica, i naravno sut koji je i te kako bolji od Kalinicevog. Jednostavno najtanji smo na poziciji tri jer Kalinic i Simonovic ni u jednoj reprezentaciji u nasoj istoriji ne bi bili ni na sirem spisku. Ali toliko forsiranje Kalinica je nestvarno, beskoristan je u napadu na ovakvom nivou kosarke a nije ni takav defanzivac kakav se potencira. Siguran sam da bi Simonovic kakav god da je mnogo vise doprineo u napadu od njega bar na nekoliko minuta igre, bez toga da odbrana trpi a jos bi pokupio neki skok sigurno jer ovi ostali visi igraci ne mogu JEDAN da skupe na celom mecu. Takodje isti slucaj sa Markovicem i Jovicem, igramo sa pola igraca koji su ofanzivno sposobni da urade nesto a to nije dovoljno za ozbiljne ekipe. Bjelica je pola tima, fali mnogo na oba kraja terena. Njegove solo akcije kada ne ide ekipi, izmisljeni poeni kada je najteze i skok su najpotrebniji i to izgleda nema ko da nadomesti. Smesno je videti da jedan centar koji je toliko vrenena u igri ima samo jedan skok. Mora Nedovic vise vremena u igri i dati mu slobode, jer on Bogdanovic i Teodosic su jedini koji mogu ugroziti kos protivnika svojim sposobnostima, ulazima i sutom. Ne razumem konstanto forsiranje prve petorke bez Teodosica kada lose pocinjemo uvek tako. Jokic je malo stegnut i uplasen, zato treba praviti vise akcija za njega i osloboditi ga napetosti jer se moze dobiti mnogo od takvog igraca. Bircevic mora jace i zustrije, jaci faulovi a ne da prosecno po mecu imamo 3-4 situacije za protivnika 2+1. Moze mnogo bolje i to je najvaznije, zato samo napred i pokazite zube!

rio ekskurzija

pre 7 godina

Tek sada pisem komentar. Pitanje je da li ce neko procitati.
Elem, da li iko zna nekog reprezentativca licno dovoljno dobro da mu prizna nesto vezano za olimpijadu? Ja poznajem.a verujem da jos neko isto.
Tajna je da je olimpijsko selo jedna ekskurzija velika. Smeste npr. Nase vaterpoliste u zgradu pored npr.ruskih odbojkasica i tu nastaje nocni karambol. Vazimo kao lepa nacija,smekeri smo i tamo i da neces da uradis nesto, na bazenu gledas neku zgodnu atleticarku kako ti seta i umesto da komentarises posle sa.saigracem taktiku sutrasnju ti pricas muske lovacke price i td.
Toliko od mene. Trudio sam se biti konkretan. Rio je Ekskurzija.

srb

pre 7 godina

sve manje srba navija za kosarkasku reprezentaciju,a za sve je kriv djordjevic... i devojke su izgubile ali se kod njih bar vidi borbenost i zelja za uspehom ..... nepozivanjem nekih igraca djordjevic je momcima uskratii borbu za medalju

Иван

pre 7 godina

Ако ко критикује селекторове потезе пре завршетка шампионата - он квари атмосферу у тиму. Ако критикује после - он је генерал после битке...

Атмосфера у тиму се не квари критикама него поразима. Тренер који уме да посложи добре играче и искористи њихове квалитете не брине о атмосфери у свлачионици колико о игри.

Списак "бисера" којима нас обасипа кошаркашка јавност је безграничан. У овом тиму су вишак Марковић, Бирчевић, Штимац, Мачван, Симоновић. Њихов избор се оправдавао старим заслугама (Марковић), познавањем система (Бирчевић, Симоновић), срчаношћу (Штимац), неиграњем Бјелице (Мачван).

Паметан човек не може да се начуди тим "аргументима".

1. Нема старих заслуга! Ако је играч ранијим партијама нешто заслужио, он је већ награђен за то учинком на ранијим шампионатима! Ово је ниподаштавање заслуга свих оних који нису у саставу а то су заслужили пре Марковића.

2. Ако је неко могао да компензује донекле недостатак Бјелице, онда то није Мачван него Загорац. Али Сале је Радета "отерао" погрешним третамном. Јер, требало је стварати нову концепцију, а Ђорђевић нема тренерских капацитета за то.

3. Бирчевић и Симоновић познају систем који је неславно завршио прошле године и који је морао да се мења. А узгред, селектор је имао боље заштитнике рекета од Бирче (Јанковић, Јовановић, Мајсторовић) и боље кошгетерске замене за нестабилног Богдановића (Гудурића могу да замислим да да 15-20 поена са клупе, Симона не).

Превише једносмерних играча имамо! Опет!

BGd

pre 7 godina

@bla,
Bobi nije ništa nikom otkazao nego je rekao i učinio ono što bi u tom trenutku uradio svaki igrač na planeti.
Čovek je u jednom momentu ostao bez kluba, tražio je vreme samo dok ne potpiše novi ugovor.
Nikog nije prevario nego je prevagnula trenerova sujeta.

Dag Kristi

pre 7 godina

Kalinic i Markovic su bili katastrofalni,nikoga nisu sacuvali,a nijedan poen nisu dali.Zasto Simonovic nije igrao???Kakvu funkciju imaju Bircevic i Macvan?

heavy

pre 7 godina

Prvi razlog za poraz su sudije.Nesudjena nesportska nad Jovicem uz tehnicku nama,Bircevicu svirana barem 3 nepostojeca faula ,Nedovicu,Teu isto...to je jedno desetak poena.
Drugi razlog kvalitet Markovica koji nije igrac ni za ozbiljan basket ispred zgrade.
Treci razlog,meni deluje da smo kalkulisali i namerno izgubili jer bi bilo isuvise providno da dobijemo njih a izgubimo od Kine i Francuske.
Cetvrti razlog je mnogo jaka Australija koju sa fer sudjenjem ipak mozemo da oderemo u svako doba.
Saletu skidam kapu,u ovako prljavoj utakmici je sa cudnim postavama i rotacijama drzao rezultat dok je hteo.
A da i peti razlog su Toma i Dragica.Pa ja bi sam,namerno,trpao u svoj kos ako me oni kibicuju.

Petar

pre 7 godina

Miroslav Raduljica je upropastio dva možda i ključna napada kad je solirao i silovao da postigne koš, jer je pre tih neuspelih napada gde je pravio faulove ili mašio - u odbrani bio najveći krivac pa je kao hteo da se iskupi u napadu.
Ja ne mogu da verujem da neko može da napiše da je bio dobra u jučerašnjoj utakmici? U napadu? Svaka čast Ozmo!!!
Ajd da sam ćorav ili da nisam gledao utakmicu pa da razumem...

Babinjo

pre 7 godina

Pogledajte ovog talentovanog momka 1994 godiste Nikola Jovanovic 211 cm link https://www.youtube.com/watch?v=wVznIVKLRn4 sta radite BRE vi u savezu sunce vam kalaisano sakupljajte BISERE, momak je izmislio kosarku za Bircevica i Stimca.

bla

pre 7 godina

Kada se zavrsila drama oko Bobija i reprezentacije stao sam na stranu Djordjevica, zbog nacina na koji je Bobi otkazao pre pocetka priprema, ali sam takodje znao da ce Bobi faliti. Medjutim, sada su OI pocele i mi prakticno igramo sa 10 igraca u rotaciji, Simonovic i Stimac skoro ne ulaze u igru. Sada mene najvise interesuje zasto svake godine vodi igrace koji ce mu sedeti na klupi. Verujem da su oni radili i trudili se i zasluzili da budu u reprezentaciji, ali ako zelis da osvojis medalju i da budes konkurentan, pa povedi onda svih 12 koji ce da igraju, valjda imamo 12 dovoljno dobrih igraca. Ovako voditi nekoga turisticki zato sto je zasluzio i trudi se nema smisla. Pa makar da ih ubaci na po nekoliko minuta i da lose odigraju razumeo bih, bar imaju neku ulogu u timu, ovako ne mogu.
Ipak se nadam da ce popraviti ono sto skripi i da ce polako dizati formu, pa da budu spremni za cetvrtfinale.

Dr fantom

pre 7 godina

I ovo je samo pokazatelj stanja u društvu! Sportska nacija 0 medalja i ne sluti se gde moze pasti, a nesportska madjarska 3 zlata! Dok u srbiji u ovolikom broju glasaju za sns za bolje i nismo! Druga bitna stvar je sistemsko ulaganje u sport sto nikad nismo imali, mada mi se cini da cak i to je sad gore! U kosarci fali kvalitet! Da su nam tu Bjelica, Bobi, Micov, Erceg (s kim ne znam sta nije u redu da ne igra godinu dana), jednostavno su te linije sad preslabe-Raduljica najlošiji nas igrač, Stimac nema kvalitet, Bircevic takodje, Kalinic nije u formi, Simonovica Sale ocigledno voli zbog odbrane, ali pitanje je koliko moze da pomogne na ovom nivou.. sve u svemu za pocetak ako hocemo bilo šta da ocekujemo, bilo u kojoj sferi zivota moramo sto pre da vidimo leđa Vucicu!

nista o nicemu

pre 7 godina

Kakav bre crni skener,Australija je posle USA najjaca reprezentacija. Ubili nas cao zdravo idemo dalje. Pljuvacinu na preko 500 komentara ne bih da komentarisem,zato nam je zemlja takva kakva je.
(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 09. avgust 2016 08:50)

Izvini NBA petorka? Pa Divac i Stojakovic bi u odelima odigrali cvrsce, vidi se koliko Bogdanu fali NBA, previse mekan. Teodosic je kriminalno odigrao u odbrani, fali Marjanovic za reket i nemoj da se lazemo izgubili smo jer Djordjevic ne ume da pripremi ekipu.

beker šmeker

pre 7 godina

Koliko ste smorili sa Tomom, au jbt?!
Dzaba nama sve ako mi zaista mislimo da naši sportisti nemaju uspehe jer je predsednik u Riju.
NIŠTA drugo nije razlog, samo taj što je Nikolić otišao tamo da bodri naše?
Baksuz? Šta to uopšte znači? Jel vi zaista verujete u to ili se šalite.
Mislio sam da je šala ali svaki drugi komentar je u vezi Tome i Dragice pa počinjem da brinem za psihičko stanje našeg naroda...

U stvari bolje da ostane jer ako ode šta će onda da koristite kao glupi izgovor?

Goci

pre 7 godina

Na ovom takmičenju ima 12 ekipa, od kojih je jedna osetno jača od nas, čak 7 koje su tu negde sa nama i samo 3 od kojih smo osetno bolji.

Dakle, 9 jakih ekipa i 3 slabe. To naše šanse za medalju već u startu spušta na ispod 30% i ne treba dramiti ako je ne osvojimo.

Takođe ne treba dramiti ako 38 minuta odigramno egal sa ekipom snage poput naše, gde su u startu šanse bile 50:50, a onda puknemo u finišu.

Zapravo ni u jednoj situaciji ne treba dramiti, jer Olimpijske igre nisu samo osvajanje medalja - već su IGRE!

Oni (se) igraju, mi gledamo utakmice i imamo zabavu. Može li biti zabavno i bez medalje? Može, videli smo prošle godine na EP. Bilo je radosti u grupi i 1/4 finalu.

Zabavaljajte se gledanjem narednih utakmica u grupi, kao i 1/4 finala. Ja znam da hoću.

gorango

pre 7 godina

Ok, izgubljena utakmica, pa sta ? Nije ni prva ni poslednja. Izgubili su Francuzi, Spanci, nije kraj sveta. Ima jos da se igra i nismo u fazi direktnog ispadanja. Australija je tipicna ekipa koja nam ne odgovara jer puno trce i fizicki su u sustini snazniji od nasih. Protiv takvih moramo 100% biti fokusirani citavo vreme jer svako opustanje se placa. Nismo mogli bolju pripremu od te da imamo za mec protiv Amerikanaca. Samo sto cemo protiv njih biti fokusirani citavo vreme, jer to su Ameri i nikom nece pasti na pamet, kako kaze Sale, "da je dovoljno izaci na parket" da bi se dobio mec. Ubedjen sam da cemo protiv njih pokazati najbolje lice.

Ipak, usput, nasi treneri i mladi talenti trebalo bi da vise stave akcenat na atletsko gradjenje. Jer nije prvi put da smo tu kratki u tom segmentu i ako kao narod imamo zavidne predispozicije, sto je jos gluplje. Kad mogu drugi, zasto ne i mi ? A Kad se fizikalije dodaju talentu, tek ond se koristi sav potencijal. Za to je samo potreban program i dobra volja.

zolika

pre 7 godina

Eto, bili ste na zurci povodom otvaranja OI, sad mozete lepo da se svih vas 103, ili koliko vas vec ima tamo, spakujete i nazad kuci.
Nadam se da ste stigli da malo obiđete Rio... kad ste vec tamo.

nz

pre 7 godina

Držali smo se dobro dok smo mogli da zaustavimo Milsa i Delavedovu i to je to. Tromi džin tu svakako ne bi bio od koristi, on možda protiv Amerikanaca ima neku ulogu a tu bi pukli i sa njim tako da je dobro što nije ovde.

Nicky boy

pre 7 godina

Ovo što smo prikazali protiv Australije nije dovoljno da bismo osvojili medalju. Bila je promaja u reketu, loša komunikacija među igračima, šut katastrofa... Ne znam kakva je atmosfera u timu, ali znam da fale Marjanović i Bjelica i to mnogo.

Objektivan

pre 7 godina

Mislim da su sinoć na videlo isplivali svi nedostatci ove reprezentacije. Kada je u ekipi Marković imamo jednog igrača manje u napadu, Birčević može samo kod Đorđevića da bude reprezentativac, naravno o nepozivanju Bobija neću ništa pisati (mada je potpuno jasno da smo bez njega 25% slabiji). Tri pleja u reprezentaciji....zašto?? Sreća je izgleda druga grupa ujednačena pa nam je potpunl svejedno sa kime ćemo igrati, i dalje se nadam da možemo do polufunala i možda bronze.

Isaiah Thomas

pre 7 godina

Ne treba odmah kritikovati košarkaše, svi se sećamo koliko smo bili ubedljivi na Eurobasketu pa na kraju nismo uzeli medalju, a Španci jedva prošli grupu, gradili formu i uzeli zlato, mislim da je i Sale toga svestan. Naravno, nikad nije dobro kada izgubiš, ali ako treba da izgubimo, ovo je pravo vreme.
Podrška za sve Olimpijce!

goran bgd

pre 7 godina

Kako neko moze sebi da priusti, da u timu od 12 igraca ima bar 4 potpuno neupotrebljiva igraca u napadu (Bircevic, Jovic, Markovic, Kalinic...)??! Ajde da oni svaki put obave besprijekorno neke svoje takticke i odbrambene zadatke, pa da to nekako i progutas, ali to nije uopste slucaj! Koliko mi imamo tim sacinjen od igraca polovicne ili nikakve forme, da jednostavno u jakim utakmicama ne mozes da nadoknadis to nekim zalaganjem i nalozenoscu, kad nema dovoljno igraca da pogodi kos. Ne gledajte kako koji da prodjemo, da bi zaobisli Amere, u ovakvoj igri, veliki ce uspjeh i malo cudo biti ako se provucemo kroz cetvrtfinale.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Da čovek prosto ne poveruje, sami pljuvači među komentarima. Ova za Srbiju neuspešna olimpijada im dođe kao melem za njihove neostvarene živote...

Marko

pre 7 godina

Mislim da bi zaista trebalo da koristimo mnogo vise Simonovica. Covek je fizicki spreman, motivisan, skocan, snazan, ima igru, sut i karakteristican prolaz sa strane koji jedino jos Bjelica igra (setite se Paspalja, Gurovica, Scepanovica, Stojakovica...). Ako ga krene moze biti veoma opasan u napadu a odbranu igra bolje od mnogih u ekipi, moze da zakljuca prakticno bilo kog igraca. Sa takvom igrom otvorilo bi se vise prostora i za Bogdanovica, Nedovica, Jokica, Kalinu. Takodje, po mom misljenju, mogli smo u timu imati Lucica, Muslija, Gudurica umesto Bircevica, Markovica, Macvana - oni su igraci koji su u usponu i sada njihovo vreme dolazi, treba se graditi ekipa i za buducnost.

gojimir

pre 7 godina

nakon dve godine praćenja evrolige navijači KKCZ se odjednom jako razumeju u košarku i pozvani su da osporavaju (izuzetne) rezultate Djordjevića kao selektora Srbije. Mogu da se kladim da su svi negativni komentari na racun selektora i njegovih odluka od strane Zvezdinih navijača.
Kada se Sale prihvatio ovog zadatka bio je u nezavidnoj situaciji sa serijom loših igara naše reprezentacije, na predhodno EP smo se jedva kvalifikovali, a posle bili sedmi, gubili od Crne Gore i Makedonije. Svi znamo kako je naredne godine igrala ista ta reprezentacija na SP. I ne samo to ,već smo od luzerskog tima postali glavni pretendenti za medalje na svim takmicenjima. To nismo imali još od Pešića. Sale je odradio posao iznad svih očekivanja.

Cakma

pre 7 godina

Ide se dalje, jedna losa noc... Imajmo strpljenja, ipak je ovaj tim neki vrhunac kao ovakav bez Bjelice. On je nezamenjiv. Ima jos dosta da se igra, imajmo vere.

zzbz

pre 7 godina

Selektoru zameram na kriminalnoj odbrani, nedostatku cetvorke samim tim i manjkavosti sigurnijih koseva iz reketa.
Igrajte do kraja pa sta bude...

ledenjak

pre 7 godina

prvo treba da stanemo i shvatimo da košarku ne igramo samo mi i ameri, igra je ceo svet. svi su se spremali za OI i logično je da grizu više nego inače. mi uvek očekujemo i pričamo samo o medaljama i sve ostalo smatramo neuspehom. na ovim igrama pod znakom pitanja su i naši najveći aguti, vaterpolisti dok su ostali daleko od postolja tj 18 koliko je ministar najavio.

jackie

pre 7 godina

(Pogan, 09. avgust 2016 10:48)

Deliš nekom lekcije iz košarke, a veze nemaš. Mogao je Raduljica da postigne i 50 poena opet bi bio problem taj 1 skok, samo zato što nije Marjanović pozvan.

111

pre 7 godina

Prosto mi je neprijatno koliko nam dobro ide. Na kraju sta da kazem, nekoliko decenija je sport nas najbolji brend. Odskakao je u odnosu na drzavu i sve sto se u njoj radilo. Dodje i tome kraj. Jos nisu gotove OI, ima sanse ali ova vlast i Srbija bolje ne zasluzuju. Zao mi je sportista i svih onih koji su ulozili veliki trud a najvise politicara koji nece moci da se slikaju posle OI.Sta covek da kaze kada nasa Olivera Jeftic ode SAMA na OI da trci maraton bez trenera i bilo kakve podrske pa ce morati sama da se snalazi i da trazi pomoc od drugih reprezentacija? I mi ocekujemo kao navijaci rezultate? Mi ovo zasluzujemo.

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

Posle svetskog prvenstva su nas svi procitali . Jak centar kao Valancijunas i Raduljica se odbija kao o zid . Bogdanovicu svi stavljaju flaster i on se totalno izgubi . Ispucava se , jeste da da oko 10 poena ali iz hiljadu pokusaja . I pustaju slobodan sut Markovicu i Jovicu . Pobeda zagarantovana

Dvojnik

pre 7 godina

Retko ko ce da prizna da je Kalinic nula od igraca, a starter je vec godinama. Nemojte molim vas da mi lupite minus jer ste navijac Zvezde ili slicno. Budi te realni. Nisam navijac nijednog Beogradskog tima niti ih mrzim. Recimo mislim da je Simonovic duplo bolji kosarkas, a sta reci tek za ostale sto nisu tu. A sto nisu tu?
Izgleda se I u kosarci uvukao isti problem ko I u fudbalu. Preovladalo je kumastvo, menadzerstvo I razni klanovi I cimeri. Kako objasniti da su Nam skoro pola tima dibidus igraci? Kalinic, Markovic, Stimac, Bircevic..
Paunic je imao odlicnu sezonu u najjacoj ligi u Evropi a nikoga ni ne spominje, Micov takodje dobru sezenu a svi ga otpisali samo zato sto je stao na zulj naseg nadmenom selektoru.
Dok Kalinic nije odigro nista 2 godine a nezamenjiv je.
Zar je I Zagorac losiji od njega? Pa I Dangubic bi vise pokazao!

asd

pre 7 godina

Hajde sada da sve da posmenjujemo! Da li je to što želite? Selektor je kriv? Nema Marjanovića to je uzrok? Selektor menadžeriše?!? Stuka nam je postala tanka jer smo ovakim načinom ( sve odmah smeniti ) odbili sve one koji bi mogli da je vode. Da je bio tu Marjanović bila bi komedija gledati ga kako ne može da brzo trči jer sa ovakvom ekipom mi ne umemo da igramo ( jurnjava + "tuča" ). Kada je Ivković bio selektor, pre Đorđevića, koje bio menadžer većini ( ako ne i svima ) pa i samom selektoru! Uzavrele glave ohladite se tek je druga utakmica prošla. Možemo i da izgubiomo od Francuske pa da idemo dalje uz dobar žreb!

oto

pre 7 godina

Po malo nerealan komentar, ali dobro, covek ima svoje vidjenje stvari.
Sa druge strane, apsolutno nebitan poraz. Neka mi svaki pluvjac kaze sam kim bio voleo da igramo iz one druge grupe, odnosno koga mozemo sigurno da prodjemo, i kako da naletimo bas na Argentinu ili Hrvatsku, koja nece ni proci grupu!
Mozemo tamo da igramo protiv svake od 4 ekipe, odnosno, posto igraju dan posle nas, moze da nas nasteluje svako ko misli da ce mu tako biti lakse. Neki su poceli sa tim vec u prvo0m kolu!

sasa jokic

pre 7 godina

Petar@ bez Bjelice i Ercega ovo je 30% slabija ekipa. Ne zaboravi splet srecnih okolnosti koji nas je vodio do medalje, a to se ne desava svaki put. Ja bi' vileo da nisam u pravu, ali ova ekipa je limitirana.
Kod nas jedan Markovic, apsolutno beskoristan u napadu ima "zakucano" mesto u timu. A godine su ucinile da vise nije brz, pa ni u odbrani ne igra kao nekada.

Guarana

pre 7 godina

Znači taj Bobi je najbolji košarkaš svih vremena?
Za njega je Dzordan smešan! Lebron će mu platiti 10 miliona dolara da ga ovaj nauči da igra basket. Verovatno će dobiti Nobelovu nagradu za književnost ako napiše knjigu o košarci...
Dakle, Bobi je najbolji košarkaš koji je ikada živeo na ovoj plavoj planeti,.
Zakucavao bi sa pola terena i postizao u proseku 90 poena po utakmici...OK.

gradinar

pre 7 godina

Ja sam paralelno pratio i devojke i momke. I nekako mi baš krivo zbog devojaka koje su se borile, vodile do pred kraj i - izgubile. Kanađanke jesu bile favoritkinje, ali... za malo da ih dobijemo.
A momci?
Verujem da ćemo se izvući protiv Francuza iz ići dalje
(samo ako se ovo prokletstvo poraza završi). Ako ne, onda je realnost takva... Jesmo mi zemlja košarke, ali sadašnja generacija nije ni blizu prethodnim. Ali to znamo mi koji pratimo košarku mnogo duže od ovih klinaca koji misle da je Bobi najbolji centar Srbije svih vremena i kako bi s njim parirali Amerima... (kakva glupost).

djc-xxx

pre 7 godina

@Pogan,
Čestitam na komentaru-analizi !
Neki se bune zašto se ovde Bobi često pominje, a reč je o igraču koji je upravo svuda gde je igrao ostvarivao dobru statistiku. Pa čak i u San Antoniju mu je učinak bio dobar s obzirom na broj minuta na parketu. A da ne pominjem Evrologu i rekorde u poenima, skokovima i dabl-dablovima, kao i više puta osvaren MVP naše lige gde je bio čak i ispred Jokića :-)

Petar

pre 7 godina

Ja mislim da je pametno što se nismo pokidali protiv ovih kengura.
Oni kako su se razleteli u prve dve utakmice, kao da su igrali u finalu.
Kad im dođe prva elimiciona tekma neće imati snage posle 10 min. da hodaju.
Treba tankovati i snagu i energiju i kondiciju za najbitnije mečeve.
Ja mislim da nam ovaj meč nije bio najbitniji.

antiDebil

pre 7 godina

(Dr fantom)

- I Nemacka ima 0 medalja...
- Gde si to cuo da je Madjarska nesportska nacij ?
- Naravno da nikada nismo imali sistematsko ulaganje u sport, umesto da se ulaze u pripremu sportista ovde se neko hvali sa 45 000 nagrade za zlatnu medalju ALI ako ti ne ulazes u sport ko ce osvojiti zlato ? Dakle stedis na ulaganju i stedis posto nema isplate a u fudbalu se prosipaju milioni, eno bacise milionce za renoviranje propalog stadiona, da se milionce ulozi u dzudo, rvanje i slicne sportove vec do Tokija bi mogli da ocekujemo medalje u tim sportovima...
- U kosarci fali MNOGO TOGA, to je najveci problem ! Kada bi se osvojila medalja to bi bilo VEOMA lose po domacu kosarku posto bi se sve prljavstine i pogresni potezi gurnuli pod tepih i skretala bi se paznja tom medaljom a ovi koji to rade bi tako nastavili bez problema to sledecih OI, kada bi ostali bez polufinala mozda bi neko postavio pitanje o cemu se tu radi, mozda bi se neko zapitao a sta je sa mladjim kategorijama gde su se oni izgubili,tu smo uvek imali barem medalju sada nas nema ni u cetvrtfinalima...
- Kad si ih vec posebno ispisao Erceg nije igrao godinu dana, to je kao da si napisao fali nam Dalipagic na krilu, Bobi je odbio da igra za reprezentaciju, Bjelica je povredjen, Micov je izbacen e on nam bas fali pogotovu kada vidis da je evo vec drugu godinu zaredom Kalinic ubedljivo najgori igrac reprezentacije...
- Nema sta da se vide ledja Vucicu kada ce doci neki drugi Vucic, drugi su tu problemi....

Иван

pre 7 godina

@српска посла

Упадаш у логичку погрешку. И то не једну:

1. Кажеш да ја мислим како знам нешто боље од Ђорђевића, а и сам претпостављаш да мислиш боље од мене. Фер!?

2. Пребацујеш ми сујетно фолирање "ја знам најбоље", а то исто не пребацујеш Ђорђевићу? Он је одабрао играче које тешко да би повели много бољи тренери од њега, одрекао се човека којег су бирали и један Грег Поповић или Стен Ван Ганди, "паметнији" је од управе Мемфиса (Загорац), Мајамија (Јанковић) - није ли баш Ђорђевић упадљив пример тог сујетног фолирања?

3. Провлачиш врло нетолерантан став: дозвољено је само онима који су попут Ђорђевића освајали медаље да овде коментаришу!? Узгред, Даниловић, Далипагић, Грбовић и многи други су критиковали одабир Ђорђевића. Знаш ли ти где удараш?

4. Четврто место на ЕП 2015 јесте неуспех. Не само зато што смо тамо отишли као вицешампиони света, већ и зато што смо отишли као репрезентација у налету, за разлику од матораца Шпаније, Француске, па и једне ипак лимитиране Литваније. Управо на основу СП 2014 су ове Игре требале да буду наш процват, пробој у врх, а шта се напротив десило? Прошле године је селектор одабрао погрешну концепцију, са осовином Теодосић-Богдановић-Радуљица која је рупа у одбрани и недовољно поуздана у нападу. С њом смо се још против Финаца и Чеха мучили. Ђорђевић је зато ове године морао да промени концепт, носиоце, да већа овлашћења Јокићу, Јовићу, Марјановићу, Загорцу, Гудурићу, али...

Све најбоље!

srbija

pre 7 godina

Ova utakmica samo potvrdjuje sve sto se jos ranije znalo.
Jokic nema ozbiljnih utakmica u rukama I to se vidi jasno, on me dobar ali fali mu snage I iskustva.
Jovic i Markovic moraju da pogode bar nesto na ovakvim utakmicama, kao I Macvan.
Birca je los ali, ovo 2+1 be sme sebi da dozvoli.
Bogdan po mom misljenju mora vise da preuzme suteva na vaznim utakmicama, on je uz Tea sada lider i mora tako da se ponasa, pa i po cenu promasaja.
Fali Bjelica mongo, po menu i Bobi zbog snage.
Ako Macvan malo povuce, Jovic I Markovic pocnu da daju oko 7p zbirno i Kalina pocne da igra njegovu igru u smislu neka trojka I niski post, 5-7p, moze svasta da bude.
Ovaj poraz nije nista strasno, dobra je Australija, nadam se da ce posluziti kao opomena

dusan83

pre 7 godina

Ovi neki su baš dosadni sa Bobanom. Zar ne vide da to nije problem, da je on igrao imao bi 20 poena a Raduljica 8, tako da bi na isto došli, u odbrani bi bilo bolje ali nas su uništili bekovi koji probijaju i da je Boban tu izlazio bi na njih i oni bi opet asistirali Bogutu Bejnsu i Andersenu za lagane poene. Najviše nedostaje Bjeli i njegova čvrsta odbrana, dobra preuzimanja, skokovi i blokade a u napadu uvek preuzima odgovornost trojkama ili snažnim ulazima sa linije za tri poena do samog kraja što bi rekao Denda. Ne greje me sunce jer mi osim Tea i Bogdana nemamo šutere u timu. Teo ispada u odbrani, Bogdan nema hrabrosti da šutne a ovi drugi su katastrofa. Najvše podbacio Kalina on je uvek sa pros. 10 poena doprinosio timu a sad nema veze sa životom. Markovića ne bih ni zvao jer je njega jedino odbrana krasila a sad ni to ne zna prelazili su ga ko od šale a šut katastrofa. Jović dobar u prenosu i kontroli lopte, šut nula uporedte njega i Saleta iz igračkih dana. Nedović solidan, Jokic pogubljen, još uvek je mlad ali previše očekujemo od njega ipak igra u slabom Denveru a najviše može njegova igra da liči na Divčevu, do 10-ak poena uz puno asist. i nekoliko skokova jer nije on kalibar za centra poput Šeka, Kazinsa i ostalih dominantnih koji razgrću i trpaju 30 poena. Birčevic glup kao noć sa tim faulovima, kad udaras udari do kraja a ne 2+1 uvek. Štimara nepotreban.

QR

pre 7 godina

Uglavnom sve je negativno i niko nije dobro igrao. Tako je to valjda posle gorkog poraza... Ajde momci, biće bolje u sledećoj utakmici, samo vi dajte sve od sebe.

jackie

pre 7 godina

Super što se pljuju igrači zbog klubske pripadnosti. Raduljica loš, Bogdan loš, Birčević loš, Mačvan loš, svi ostali solidni.
Sad malo ja. Kalinić i Jović kad pogode tablu ili slučajno daju koš, opštenarodno veselje. Nesposobni za igru 1 na 1. Daleko su bolje igrali u reprezentaciji dok su bili u Radničkom. Simonović i Štimac su nivo ABA lige ne i za reprezentaciju. Nedović po običaju na svaku dobru doda dve loše stvari. Neverovatno da momak sa tako brzim nogama redovno ispada u odbrani, o kontakt igri da ne pričam. Tip igrača kao Rakočević dok je igrao u CZ, da koš pa onda kreće srljanje i silovanje. Teodosić nije ni na 50% od svojih mogućnosti. Jel sad OK. A da ,ne igra Marjanović jer je Đorđević sujetan, a i nije zvao zelenog Gudurića i večitog talenta Dangubića.

drax

pre 7 godina

Ocekivao sam razne komentare ali pljuvanje po Djordjevicu je van svake pameti to samo govori kako ste vi glupi a ne kako je on los trener.Mi da sada otpustimo trenera nebi imao ko da ga zameni osim neko jos zeleniji i losiji od njega.Ja ne kukam za Marijanovicem to je amaterski igrac koji bi u ovakvoj utakmici morao da sedi na klupi zato sto pravi promaju u odbrani gore od Raduljice.Marijanovic da je hteo da igra igrao bi kvalifikacije ja ga ne bih zvao naknadno nikada ikada.

Speja

pre 7 godina

Naša ekipa je mekana. Kada neko kao Australija igra na tuču, jedini lek je krenuti u totalni obračun i to na njihovog najgrubljeg igrača. Jednostavno rečeno biti barem dva puta grublji od njih. To je jedini način. Igrao sam najniže rangove i tu sam naučio da oplavim protivnika, a da to ni sudija ne vidi, a išao sam i u otvorene fizičke sukobe sa siledžijama. Ova ekipa nema nikakve šanse za iole pristojan plasman a o medalji mogu samo da sanjaju. Nemaju čvrstinu, suviše su mekani.

srpska posla

pre 7 godina

(Иван, 9. avgust 2016 13:05)

Dugacak komentar koji u stvari kaze jedno: ja znam bolje od Saleta Djorjevica, Mute Nikolica i svih onih koje su isti konsultovali tokom prethodnih meseci!!! Ovo su Olimpijske igre gde su vecina ekipa jake, kako neko moze da tvrdi da bi golobradi Zagorac i Guduric (svaka cast na talentu) bolje odigrali od Macvana i Simonovica!? Takodje, sistem koji nam je doneo 4.mesto u Evropi mora da se menja, kako to!? Da smo dali taj kos i pobedili Litvaniju, sistem ne bi morao da se menja!? Mnogi, ali bas mnogi su pre kvalifikacija napadali poziv Raduljice i, cak, Bogdanovica, ali su se brzo ucutali - samo taj promasaj strucno diskvalifikuje jedno 70% diskutanata ovde.
Dakle, savet svima je da jednom nauce da pokusaju da prihvate autoritete u odredjenim profesijama, ne potcenjujuci njihovo znace, iskustvo, informacije koje su im dostupne itt. Najbolje se uci kada se ulozi napor da se razume neko ko nam se cini nerazumljiv!

vlade

pre 7 godina

bolje da puknemo sutra od Francuske i da kao četvrti odemo na prvog, pa šta nam Bog da! ako prođemo dalje, imamo šansu za finale, ovako kao treći idemo na USA u 1/2! nije ni tako strašno biti četvrti, jer Španci vrv neće biti prvi u onoj skupini.. vrv prvo mesto osvajaju Litvanci ili Gaučosi.. Španija će tempirati da bude treća, ako ne može da bude prva, sve zavisi od meča Croatia - Argentina!

dragan

pre 7 godina

Jokic mora u prvu petorku i mora da bude prva opcija u napadu kao u Beogradu pre mesec dana.
Raduljica poentira ali ne kontrolise reket u odbrani.
Teodosic za 22 minuta ima 17 suteva sto je previse, bogdanovic uzima loptu predugo.
Kalinic moze da igra ali mu dordjevic ne dozvoli sto je ocigledno.

Fale nam Bjelica, Bobi, Musli, Erceg, Guduric.......

Teodosic mora bar 30 minuta ali samo kao plej.
Igramo cesto sa tri pleja, kad Amerikanci su doveli samo dva........

Moramo u buducnosti da forsiramo igraci od 206/207 na posiciji krila kao u proslosti jer smo samo ovako dominirali...
Setite se samo Radmanovic, Bodiroga, Gurovic, Stojakovic.......

ee

pre 7 godina

Djordjevic se pogubio poslenjih 3 minuta utakmice, nije znao koga vise da ubaci. Verovatno mu je senulo u glavi da je Marjanovic tu bilo bi lakse.
Crni Sale, dace on otkaz posle OI za neuspeh.

duki

pre 7 godina

da su igrali ocajno jesu, znaju oni da kidaju ali su se nesto stisli... e sad ako se secate kroz istoriju mi nikad nismo dobro igrali u grupnim fazama i uvek smo prolazili a kada dodje sistem eliminacija tu smo kidali...

otac makarije

pre 7 godina

Mislim da je ovo nebitan poraz. Sasvim svejedno s kim igramo u cetvrtfinalu odnosno koji cemo biti u grupi. Da me sad pitaju sa kim ne bi znao da li Spanija ili Hrvatska i Litva ili Argentina ili Brazil.
Svi dobro igraju Brazil je domacin. Sjetite se prislog evropskog sve dobili u grupi i na kraju cetvrti bez medalje. Ako ne uzmemo neku medalju nije smak svijeta.
Treba samo kalkulisati da Amere izbjegnemo u polufinalu ako je to moguce.

wandersen

pre 7 godina

Imamo 5 igraca, jednu loptu i 2 igraca( Teodosic i Bogdanovic) sebicna kojima je bitniji " umjetnicki dojam" nego rezultat. U svakom napadu jedan od njih dvojce kad dohvati loptu neispusta 20 sec.

Rade

pre 7 godina

(Barkley, 09. avgust 2016 09:26)

A u tom NBA, gde su nastali Irving i Parker, ne samo da igrači prekidaju trenera već vode time-out.

Ekspoze

pre 7 godina

Na eurobasket trebao da vodi sledece igrace:

plejmejkeri:
Milos Teodosic
Stefan Jovic

Bekovi:
Nemanja Nedović
Bogdan Bogdanovic

kao treci bek
Marko Gudurić link
ili Dragan Milosavljević

krila:
Vladimir Micov link
Vladimir Lučić link

Krilni centri:
Nemanja Bjelica
Nikola Jokić

kao treci krilni centar
Stefan Jankovic link https://www.youtube.com/watch?v=oPGN03ORpAw
ili Nikola Jovanovic link https://www.youtube.com/watch?v=hmctTWbirwk

centri:
Miroslav Raduljica
Boban Marjanović

Lete Simonović, Kalinic, Stimac, Bircevic, Macvan i Markovic (Simonović, Kalinic, Stimac, Macvan i Markovic kao i Milutinov zamena za gore pomenute igrace).

Ovim bi dobili sledece Teo i Jovic kao plejmejkeri kontrola ligre, proigravanje, koja trojka i ulaz(probijanje). Nedović bek-treci plej, Bogdanovic trpanje protivnickog kosa. Dva od tri sledeca igraca mogu igrati niska krila i bekove licno bih rezervisao mesto za Micova zbog iskustva, a kao drugi bi bio Marko Gudurić ili Dragan Milosavljević. Dobili bi sa nima sut, snazniju odbranu i probijanje protivnicke odbrane. Sa Stefanom Jankovicem ili Nikolom Jovanovicem dobili bi visinu(obojica 211 cm) cvrstinu u odbrani + rampe, pokretljivost, skokove (ne ko Braduljica 1 za 30 minuta) i vise poena u napadau(bolji su poenteri mogu i trojke da zabijaju).

fanatik de football

pre 7 godina

Ajde zamislite se i recite u kojim individualnim sportovima smo mi uzimali medalje na OI?




Evo kako to rade ozbiljne zemlje
Kuba oko 11 miliona stanovnika primarni sportovi za gomilanje medalja su boks, dzudo, rvanje po 5 do 7 medalja i atletika oko 4 do 5 medalja od 1992 zakljucno sa 2008 prosecno izmedju 25 do 30 medalja.

Madjarska oko10 miliona stanovnika primarni sportovi za gomilanje medalja su plivanje, rvanje, macevanje, kajak i kanu prosecno od 17 do 20 medalja.

Belorusija oko 10 miliona stanovnika primarni sportovi za gomilanje medalja su atletika, gimnastika, dizanje tegova, rvanje oko 15 medalja prosecno.

Srbija 7 miliona stanovnika 3 do 4 medalje od toga 2 donesu strelci ostalo po koji ekipno sport sramota. Kakva drzava taki sport . Srbi su dobri samo u Hrkljusu Link https://www.youtube.com/watch?v=J71Fe0g3880

SrbEUin

pre 7 godina

Svi smo znali da smo tanki u reketu, a naravno to znaju i naši rivali.

Najviše nedostaje našem timu saradnja playa i centara. Radonja je od Bobija i Zirbesa napravio igračine upravo forsiranjem igre pika, Wilijams-Bobi, Jović-Zirbes. Sale ni kao igrač nije igrao pik, a ni sada kao trener. Zato mu se Bobi ne uklapa. On želi dve četvorke i bržu, pokretljiviju igru. To nam proizvodi ogromne rupe u odbrani u reketu.

Za razliku od Raduljice i Jokića, Bobi je dominirao u odbrani, i uvek imao najviše uhvaćenih lopti. Radulja ne postoji u odbrani, svi ga pune, nema uhvaćenih lopti. Štimara je tu 10 puta uspešniji, ali je totalna truba u napadu. Bobi je podjednako uspešan u oba smera.

PS: Javno se izvinjavam Delavodovi, za koga sam smatrao da je Branko Lazić u Klivlendu, i da igra samo izvrsnu odbranu, te da je u timu samo zahvaljujući izuzetnoj borbenosti. Sada je mi pokazao da je odličan organizator, fenomenalan asistent i vrlo ppouzdan realizator.
Za klasu iznad Thea, koji nikoga ne čuva, agresivnost i fizikalije su mu 0, jedino što ima je kreativnost. NEDOVOLJNO za vođu. Zato Marković mora uz njega da mu pokriva leđa. U svakom slučaju igrač manje na terenu (jedan u odbrani drugi u napadu). TO je prihvatljivo ako ostala trojica igraju u oba pravca. Problem je što nemamo adekvatnog centra, jer onda sa Raduljicom imamo DVE rupe u odbrani a sa Štimcem DVE rupe u napadu.

Tako se ne može do medalje.

jackie

pre 7 godina

Ocene od 1 - 10 :

Teodosić 6 (Na momente je ličio na sebe, ali % šuta slab kao i odbrana, razigravanje ne zavisi samo od njega nego i od onih koji treba da prime loptu. Mene zabrinjava njegovo raspoloženje, kao da igra pod ručnom i kao da nema vere u tim.)

Simonović - (Nije igrao, a mogao je jer ne bi odigrao lošije od drugih. Mislim da je na njegovoj poziciji bolji za ekipu Lučić.

Bogdanović 6 ( Mora bolje. Imao par propusta u odbrani ali kod njega nije duvalo. Slab % šuta. Mora više da igra i da ima više loptu u rukama. Opet je počeo rezervisano. Trebalo bi da otvara utakmicu sa prodorima i lakim poenima kako skinuo pritisak pod kojim očigledno igra.)

Marković 2 ( Čovek kome je mesto u ekipi, ali na žalost van forme. Posebno brine napad, jer on treba da daje 6-10 poena.)

Kalinić 3 ( Slično kao i Marković, stim što on i ne može puno bolje protiv ovako tvrdih ekipa. Tako je bilo i protiv Litvanije.)

Nedović 5 ( Dao neke poene, ali mora odbranu puno bolje. Razumem da mu kontakt igra nije omiljena, ali neko sa tako brzim nogama mora bolje.)

Birčević 4 ( Suviše tanak za ovakve ekipe, donekle se iskupio sa datih 5 poena. Njemu treba neko da objasni da mora više vremena da provodi u teretani. Nije mi jasno, da neko ima brze noge za svojih 210 i solidan šut, a neće da radi na sebi.)

Raduljica 9 (Imao nekih propusta u odbrani, ali bilo bi cinično apostrofirati ih. Jedini u ekipi koji je zadovoljio.)

Jokić 4 (Svi znamo da može bolje, ali i da je nerealno da on u ovom trenutku vadi kestenje iz vatre.)

Štimac - (Malo igrao. Koliko se očekuje od njega toliko i daje, možda i više.)

Jović 4 (Bez izgubljenih lopti, pouzdan u odbrani. Zabrinjava igra u napadu, šut kao kod Markovića i Kalinića.)

Mačvan 4 (Solidno, mogao bolje. U hendikepu protiv ovakvih ekipa zbog nedostatka cm)

Generalno, Bjelica puno fali, trebaće nam sreće u četvrtfinalu (da izbegnemo Litvaniju i Španiju) i puno bolja igra da bi ušli u polufinale.

Zex

pre 7 godina

Dve reci: Tempiranje forme!!
Hejteri sjasite više!!! Nemate pojma kakav tim imamo, mozda nisu najbolji pojedinačno, ali zajedno mogu da naprave bilo šta, neki pametnjakovići su i Novaka napadali, da li ste NORMALNI!! Gledajte malo i druge sportove, žensku odbojku, tu će biti finala, radujte se sto imamo čak 103 takmičara, svi će čuti za nas!!! Samo sve politizujete, užas!!!

aleksandar

pre 7 godina

Djordjevic nije kriv sto igraci ne igraju srcem. Pa treba bre da kidaju, ujedaju, glave da odvrcu protivniku..., a sa takvim pristupom bi pregazili Australiju. Eto vam svetska liga u odbojci. Nije nam igracki kadar u vrhu, ali srce nam je bilo iznad svega, kidali su.

kao kakao

pre 7 godina

Ljudi, smajite malo. KO je gledao Australiju protiv Francuza trebao je znati da se radi o odlicno vodjenom, inspirisanom timu, sa dovoljno kvalitetnih igraca da tuku bilo koga osim USA.

KAd igras portiv takvog tima, koji je odlicno tempirao formu za prvu fazu onda sve nase boljke izlaze na vidjelo, ali nista sto vecina nije znala.

RAdulja je odigrao iznad svojih mogucnosti u napadu, ali kad je bilo 1na1 s umornim nogama vidjelo se gdje su mu limiti, bas kao i igra u odbrani. Bircevic je zalutao u reprezentaciju iz razloga znanih samo Saletu.

Macvan se takodje izgubio.

MArkovic mora da bude 110% spreman da bi zalsuzio mjesto u timu, a on to nije, pa kad se njegova strasna defanziva raspala ostao je ofanzivni dio koji nikad nije bio cemu. Litvanci ga nisu ni cuvali na EP.

Kalina izgubljen ko burek u svemiru, vec duze vrijeme. Ne mogu da prepoznam onog Kalinu iz CZ.

Bogdanovic - precijenjeni igrac. KO je pratio njegovu sezonu u EL zna o cemu govorim. Uvijek se mucio protiv jake odbrane, ocajan % suta za beka sutera.

Jokicu fali misica, iskustva, hrabrosti, ali i vise akcija na njega.

KAd na sve to dodamo blijedu sutersku partiju Tea, koji je cesto bio u ulozi dvojke onda rezultat i nije tako los za prvih 36-37 minuta.

I dalje vjerujem da mozemo dobiti bilo koji tim iz druge grupe, amda su u ovom trenutku kalkulacije o izbjegavanju USA glupe.

Selestin Babajaro lll

pre 7 godina

Da je Sale pustio Bobinatora, e u sledeće kvalifikacije bi išao sa kadetima, jer bi sve jedan igrač branio svoj ugovor, zaključno sa juniorima. Takvi smo!

Meni je ova utakmica više ličila na naše razigravanje, bilo je jako puno rotacija i čudnih petorki. Diže formu, koristi izjednačenost ekipa sa kojima se ukrštamo. I što da ne, moguće izbegava USA.

Tako da ne vidim ništa loše u ovom porazu - naprotiv. Stara je to čekalica, prevejani vuk. Nemojte se čuditi ako operemo nekog u 1/4 finalu!

aleksandar

pre 7 godina

svi igraci koji su igrali u cz su vam odigrali perfektno.pisite objektivno,znamo za koga navijate,ali ovo su OI.jedino sto je vezano za vas klub,a dobro po ovu zemlju je veliki NOVAK DJOKOVIC.

srpska posla

pre 7 godina

(Иван)

Izgleda da ste povrsno citali moju poruku, jer ja ni na kakav nacin nisam rekao da znam bolje od Vas kako je trebalo da izgleda igra i selekcija naseg tima (a o tome se govori ovde, zar ne?) Naprotiv ja sam postavio pitanja: kako neko moze da zna da bi golobradi momci igrali bolje od iskusnih Macvana i Simonovica? Kako to da je trebalo menjati strategiju sa evropskog gde smo osvojili cetvrto mesto, a srebrna medalja nam izmakla za kos? Kao sto vidite ovo su pitanja, ovo nisu tvrdnje. Ono sto su bile tvrdnje je zasnovano na:1) Ljudi sebi dopustaju da misle da vise znaju nego profesionalci koji imaju iskustvo, znanje i konsultuju se sa drugim profesionalcima - FAKAT 2)Pre pocetka kvalifikacija ogroman broj negativnih komentara je bio na racun Raduljice, a nemali broj na racun Bogdanovica - FAKAT 3) Broj ovih komentara se naglo smanjio - FAKAT 4) Preuranjeno negativno komentarisanje govorio o pogresnoj proceni komentatora - FAKAT. Na kraju, moj zakljucak da se uci tako sto se pokusava shvatiti nerazumljivo (iliti onaj koji se ne razume) je opstepoznata cinjenica, iliti FAKAT.
Dakle, gde sam ja to rekao da bolje znam od Vas, kako je trebalo da izgleda igra i selekcija naseg tima?
Jos da kazem, iz logike sam imao 5 u srednjoj skoli i 9 na fakultetu, a i FIDE majstor sam u sahu - upravo zbog toga shvatam da je logika vrlo kompleksna nauka, te da SVAKO moze biti nelogican upravo u trenutku kada misli da je jako logican.

Srdjan

pre 7 godina

Teo-napad dobar, odbrane nema. Markovic-dobar u odbrani i prevodjenju lopte, pogodi samo kad ima srece, a i ocajno organizuje napad.Jovic-odbrana, organizacija napada dobri, ali kao da je u grcu sto she tice ulaza i suta (sasvim pristojan je bio u Zvezdi po tom pitanju). Nedovic-dobar za kontranapad i igru 1 na 1, ali slab za pozicioni napad, nedovoljno dobar u odbrani, sto moze da popravi jer ima brze noge i dobre atletske predispozicije. Sut kako-kad. Bogdanovic-solidan za dva, ali bi trebalo da sutira non-stop za tri, tj. da ima podjednak tretman kao i Teo, jer sut treba forsirati ponekad. Kalinic-ima solidan sut, ali je u grcu, slicno kao Jovic. Simonovic-odbrana korektna, sut za tri dobar, karakter pobednika, ostalo nista. Bircevicsut za tri dobar, pismen, ali neiskusan kosarkas (bez utakmica u jakim timovima), dobar skakac, ali tehnicki limitiran. Macvan-slab skok za cetvorku, spor, sut za tri solidan, ali je u grcu takodje, sto me iznenadjuje s obziromna njegovo iskustvo, inace pismen kosarkas. Jokic-meka ruka, dobre kretnje, slaba ledjna tehnika, dobar skok, slabo gradjenje u odbrani, spor u odbrani. Raduljica-dobar u ofanzivi, osim kada se lomi rezultat, los skakac, slicno kao Macvan (ne mozes papir ispod nogu da im izvuces kada skoce), spor u defanzivi. Stimac-borac. Zakljucak: Bjelica suvise nedostaje, ali i Krstic u odnosu name tim koji je bio vicesampion sveta. Suvise lako smo se odrekli Micova, Bobija, Velickovica, Savanovica, Zagorca i Gudurica.

Tenis i košarka nisu isto

pre 7 godina

Kakvi bre, raličiti scenariji u našoj grupi?
Ima samo jedan scenario, a to je meč sa Francuzima sutra, koji odlučuje da li ćemo uopšte biti u prilici da dođemo do medalje ili ne.
Ako pobedimo idemo dalje sa treće pozicije i možemo ad izbegnemo Amere pre borbe za medalju.
Ako izgubimo idemo kao četvrti i čak i ako pobedimo najboljeg iz druge grupe (Argentina ili Litvanija), dolaze nam Ameri i to je kraj.
Znači samo jedan scenario dragi Ozmo, kojim se bave sve ekipe na turniru, a to je izbeći Amrikance pre finala ili makar polufinala.
Sutra je utakmica biti ili ne biti i to vam je to.

shilja

pre 7 godina

Opšti zaključak - koga nema bez njega se mora. Naravno, mnogo nedostaju i Bjelica i Marjanović ali i Milutinov. Oko Marjanovića je priča već ispričana, al kritikovati Saleta zato što je poveo neke igrače nema smisla. Zna i ON ali i svi poznavaoci, da ni Birčević ni Štimac ne bi videli reprezentaciju da nije bilo otkaza i povreda.Što se meča tiče, nije sve tako crno, 35 minuta je bilo relativno OK, raspali smo se zadnjih 5 minuta. Najvažnije je da prođemo u 1/4finale, što ćemo i uraditi...iskreno najviše me brinu Španci iz druge grupe, ali možemo svakog dobiti pa i njih, nije ovaj poraz smak sveta. Znam da se mnogi neće složiti, al mislim da bi bolje bilo da igramo 1/2finale sa Amerima, siguran sam da bi bronza bila naša...

cky

pre 7 godina

Cim se lose odigra ili izgubi jedna polovina slepo pominje Jordana.. Da prate reprezentaciju vise od dve godine znali bi koji to nama igrac fali i na kojoj poziciji smo sinoc bili najgori...e moji

MaxK

pre 7 godina

Moli se Sasa Ozmo da ne komentarise kosarku. Sem toga da nam fali Bjelica ne znam da li je nesto pogodio.
Ostatak teksta kao analiza scoreboard-a , bez minuta pogledane utakmice.

Иван

pre 7 godina

@српска посла

О, каква концентрација памети овде!? Ја сам, на пример, доктор филозофских наука (по старом систему, а не овом фушерском). Коме је логика јача страна?
Некоме ко се ослања на број коментара по интернету? И то после пар добијених утакмица против нејаке Анголе или Венецуеле? Заиста поуздан параметар! Ја гледам утакмице. Технички, Загорац и Гудурић умеју много више од оних које сам помињао. Они због тога можда не би донели превагу, али можда и би. Симоновић то нема. Он је по дефиницији трећа нападачка опција, значи човек који даје кош када се противничка одбрана усредсреди превише на прву и другу опцију. А шта ћемо када нама та прва и друга опција (Богдан, Тео, Радуља) не функционишу? Ништа. Губићемо. Немамо никог да повуче. Ни теоретски ни практично. Е, Загорац је то могао. И Гудурић. Можда не би то урадили, али имали би веће шансе него Симоновић! И требало је искористити не баш кратке припреме да би се они оспособили што више за те улоге! А не отерати момке и третирати их као тринаесто прасе!

@ја
Нисам звездаш, слободно се опусти.

srpska posla

pre 7 godina

(Иван, 9. avgust 2016 21:09)

Vasa logika ima smisla, ne kazem da nema. Ali, nazalost, nikada necemo cuti Saletovu pricu, tako da necu moci da uporedim Vase argumente sa njegovim.
Inace, cisto da zavrsimo pricu o diplomama, i ja sam magistar matematike sa kraja 80-tih. Pozdrav.

nekotamo

pre 7 godina

Raduljica me je pozitivno iznenadio, nije imao skokove ali on definitivno zasluzuje prelaznu ocenu. Cak nas je i nosio vecinom utakmice. Iskreno nisam ocekivao, posle one utakmice sa Litvanijom nekako ne racunam na njega u ozbiljnim utakmicama. Problem je sto on nema izmenu, tj on bi trebao da je ta izmena. Ne igranjem Bjelice (koji je u Minesoti, to niko ne spominje ovde, njemu niko ne nabija na nos sto nije dosao da podrzi momke bla bla bla) NE pozivanje Bobana deluje suludo.

REALNO mi medalju mozemo jedino da sanjamo. Volim ove momke, bicu uz njih uvek, ali necu da budem uz selektora koji na nase oci ocigledno menadzerise godinama. Na staru slavu dize hajku na druge, a sam svoju rec gazi.

Rekao je Boban da ce doci na kv. turnir pa nije, rekao si i Ti Sasa da neces voditi klub dok si selektor pa JESI. Kad ti obezbedjujes svoje d*pe onda je to OK

bre

pre 7 godina

Djordjevic je bivsi. To i on negde zna. Jedini nacin da se ova reprezentacija poboljsa je da on ode. Da mu pozelimo srecu u klupskom bavljenju kosarkom.

djaps

pre 7 godina

Cemu ovako blago ocenjivanje Bogdana? Zasto svi glume slepilo, zasto je on svima toliko vazan? Decko je potpuno van sebe poslednjih godinu dana, pogadja tek u trecoj cetvrtini i usere ga trojka sa 9 metara, sada ni to. On se sklanja od suta, a on je bek suter zaboga! Vraca loptu sa ciste trojke u akciji koja je izgradjena za njega. Vratio je loptu u prvom napadu na tekmi kada je imao lagan skok sut sa linije bacanja. Vratio je loptu sa trojke kada je skocio, i to Markovicu koji je takodje bio na trojci i jos i nije mogao da sutira. Trazi polaganja sve vreme. Ljudi, on je bek suter. Neka sutira, pa makar i promasio, jer je sklanjanje od odgovornosti najgora opcija i potez koji se njemu ponavlja godinu dana. I niko mu nece uciniti uslugu time sto se to tolerise. Ni Sale, ni novinari, ni Zoc ni niko. Ne volim nikada da nekoga apostrofiram, ali ovo prokleto dugo traje sa njima i bre niko da se urazumi, toliko je ocigledno...

Nele

pre 7 godina

Sasa ozmo i njegov skener.Molim kakav je to skener kad nije smeo da kaze da je Srbiji nedostajao Boban Marjanovic pod kosem zato je i rupa u odbrani bila i bice bezgranicna.Svi vi koji podrzavate posle ovog debakla i dalje Djordjevica licno ste odgovorni (i pred Bogom grubo receno)zato sto ce se reprezentacija vratiti bez srebrne medalje.

StokholmskiLemurOpasnihNamera

pre 7 godina

Kakav bre crni skener,Australija je posle USA najjaca reprezentacija. Ubili nas cao zdravo idemo dalje. Pljuvacinu na preko 500 komentara ne bih da komentarisem,zato nam je zemlja takva kakva je.

Dusan

pre 7 godina

Kako je odigrao Boba Marjanović? aaa, da...
pa dobro, ionako smo primili samo jedno zilion koševa iz reketa.

Ali ovo na stranu, moglo je da se prelomi i tamo i vamo, ali se videlo da to nije tečna igra kao prethodnih godina, mora bolje.

Petar

pre 7 godina

Nama su u glavama jos ocekivanja iz proslosti. Sa ovom reprezentacijim je prolaz u kvalifikacijama uspeh, medalja ravna cudu.
(sasa jokic, 9. avgust 2016 10:14)

A koja je reprezentacija osvojila srebro u Španiji pre 2 godine?
Pre 24 meseca smo bili vicešampioni sveta sa skoro identičnim košarkašima u repki a čovek piše kako je medalja ravna čudu? hahahaha., ko sve ima tastaturu danas!

drax

pre 7 godina

Ocekivao sam razne komentare ali pljuvanje po Djordjevicu je van svake pameti to samo govori kako ste vi glupi a ne kako je on los trener.Mi da sada otpustimo trenera nebi imao ko da ga zameni osim neko jos zeleniji i losiji od njega.Ja ne kukam za Marijanovicem to je amaterski igrac koji bi u ovakvoj utakmici morao da sedi na klupi zato sto pravi promaju u odbrani gore od Raduljice.Marijanovic da je hteo da igra igrao bi kvalifikacije ja ga ne bih zvao naknadno nikada ikada.

FMP!

pre 7 godina

nekotamo

Vidiš, te vaše malodušne frustracije možete mački o rep da okačite.
Ti si Sale isto, nja,nja, kazaću te mami... Šta je ovo? Deca od 10 leta komentarišu?
Sale je selektor jedne reprezentacije i ne možeš da porediš njegovu poziciju i njegove odluke ili ''greške'' sa nekim klempavim lažnim patriotom koji se ponašao prema reprezentaciji Srbije kao da mu ona nešto duguje.?
Šta je on hteo, šta nije, šta mu je prioritet, koga boli uvo za to?
Ili hoćeš piškiš ili nećeš, nema trećeg!

Što se tiče Raduljice, ja ne znam da li ste vi ljudi gledali jučeršnji meč ili neki snimak pre 2,3 godine? Čovek je pravio propuste u odbrani (kao i mnogi) a onda je silovao u napadu da se iskupi, pa je pravio faulove u napadu!
Da se analiza stručnije izvrši mislim da može da se kaže da je čak Raduljica najveći krivac za poraz. Ali ne vredi ljubomornim, malodušnim, navijački ostrašćenim ljudima objašnjavati, - zaludna rabota.
Ljudi vide ono što žele da vide, a ne istinu.

I naravno, posle bitke svi Generali. Pre nego smo bili vicešampioni sveta!, Đorđević je bio najgori čovek na planeti zemlji.! A onda za kratko najveći kralj. N A R A V N O sve se zaboravilo i opet je najgori na svetu. Ako uzmemo medalju pljuvaće ga i tada! Čak i zlato ako uzmemo naćiće se neki 'zvezdaš' da nekom filozofijom zaključi kako Sale nema pojma i kako bi valjda Čović postigao više, možda bio prvak Univerzuma?

kobiljak

pre 7 godina

losa selekcija igraca,beskorisni markovic,kalinic,simonovic,bircevic,macvan sumnjivi raduljica,a izostavljeni bobi,micov,bjelica,guduric,zagorac.pa oni nebi bili prvi u aba ligi.
i ovo zar smo toliko kaznjeni da moramo gledati olimpijadu preko rts i diletantskih komentatora,nema sta denda komedija.

srb

pre 7 godina

sve manje srba navija za kosarkasku reprezentaciju,a za sve je kriv djordjevic... i devojke su izgubile ali se kod njih bar vidi borbenost i zelja za uspehom ..... nepozivanjem nekih igraca djordjevic je momcima uskratii borbu za medalju

hours of love

pre 7 godina

Sta su radili Bircevic, Stimac i Simonovic na klupi?

Dokle da gledamo Stefana Markovica u timu?!
Ne mogu da razumem da neko trenira kosarku 20 godina i da nije u stanju da proturi loptu kroz kos sa udaljenosti vece od jednog metra !

Macvan-taj samo moze u nasoj ligi da igra gde ima protekciju sudija.

Zasto nema Gudurica umesto Simonovica?!

Zasto nema BOBANA MARJANOVICA umesto Stimca ?????????????

Da li je normlano da Raduljica kao centar ima JEDAN skok ?!

Medalju uzeti necemo...ocekujem ostavku Djordjevica zbog izdaje nacionalnih ciljeva Kosarkaske reprezentacije Srbije.

aleksandar

pre 7 godina

svi igraci koji su igrali u cz su vam odigrali perfektno.pisite objektivno,znamo za koga navijate,ali ovo su OI.jedino sto je vezano za vas klub,a dobro po ovu zemlju je veliki NOVAK DJOKOVIC.

gojimir

pre 7 godina

nakon dve godine praćenja evrolige navijači KKCZ se odjednom jako razumeju u košarku i pozvani su da osporavaju (izuzetne) rezultate Djordjevića kao selektora Srbije. Mogu da se kladim da su svi negativni komentari na racun selektora i njegovih odluka od strane Zvezdinih navijača.
Kada se Sale prihvatio ovog zadatka bio je u nezavidnoj situaciji sa serijom loših igara naše reprezentacije, na predhodno EP smo se jedva kvalifikovali, a posle bili sedmi, gubili od Crne Gore i Makedonije. Svi znamo kako je naredne godine igrala ista ta reprezentacija na SP. I ne samo to ,već smo od luzerskog tima postali glavni pretendenti za medalje na svim takmicenjima. To nismo imali još od Pešića. Sale je odradio posao iznad svih očekivanja.

Barkley

pre 7 godina

Ovo ste lepo rekli,Delavedova licio na Irvinga.Znate zasto?
Zato sto oni tamo uce od najboljih i nije ih blam da upijaju i skidaju svaki njihov potez.Delavedova licio na Irviga,Mils licio na Parkera.
A sta mi imamo ovde?Pleja koji u pola tajm auta upada u rec treneru,a krezuba nacija zivi u ubedjenju da je najbolji na svetu.Dok sam ja igrao kosarku za tako nesto se dobijalo 'ajmo 4 kruga oko hale i 20 sklekova' bez obzira sto je utakmica.

aleksandar

pre 7 godina

Djordjevic nije kriv sto igraci ne igraju srcem. Pa treba bre da kidaju, ujedaju, glave da odvrcu protivniku..., a sa takvim pristupom bi pregazili Australiju. Eto vam svetska liga u odbojci. Nije nam igracki kadar u vrhu, ali srce nam je bilo iznad svega, kidali su.

heavy

pre 7 godina

Prvi razlog za poraz su sudije.Nesudjena nesportska nad Jovicem uz tehnicku nama,Bircevicu svirana barem 3 nepostojeca faula ,Nedovicu,Teu isto...to je jedno desetak poena.
Drugi razlog kvalitet Markovica koji nije igrac ni za ozbiljan basket ispred zgrade.
Treci razlog,meni deluje da smo kalkulisali i namerno izgubili jer bi bilo isuvise providno da dobijemo njih a izgubimo od Kine i Francuske.
Cetvrti razlog je mnogo jaka Australija koju sa fer sudjenjem ipak mozemo da oderemo u svako doba.
Saletu skidam kapu,u ovako prljavoj utakmici je sa cudnim postavama i rotacijama drzao rezultat dok je hteo.
A da i peti razlog su Toma i Dragica.Pa ja bi sam,namerno,trpao u svoj kos ako me oni kibicuju.

wandersen

pre 7 godina

Imamo 5 igraca, jednu loptu i 2 igraca( Teodosic i Bogdanovic) sebicna kojima je bitniji " umjetnicki dojam" nego rezultat. U svakom napadu jedan od njih dvojce kad dohvati loptu neispusta 20 sec.

zolika

pre 7 godina

Eto, bili ste na zurci povodom otvaranja OI, sad mozete lepo da se svih vas 103, ili koliko vas vec ima tamo, spakujete i nazad kuci.
Nadam se da ste stigli da malo obiđete Rio... kad ste vec tamo.

beker šmeker

pre 7 godina

Koliko ste smorili sa Tomom, au jbt?!
Dzaba nama sve ako mi zaista mislimo da naši sportisti nemaju uspehe jer je predsednik u Riju.
NIŠTA drugo nije razlog, samo taj što je Nikolić otišao tamo da bodri naše?
Baksuz? Šta to uopšte znači? Jel vi zaista verujete u to ili se šalite.
Mislio sam da je šala ali svaki drugi komentar je u vezi Tome i Dragice pa počinjem da brinem za psihičko stanje našeg naroda...

U stvari bolje da ostane jer ako ode šta će onda da koristite kao glupi izgovor?

Tenis i košarka nisu isto

pre 7 godina

Kakvi bre, raličiti scenariji u našoj grupi?
Ima samo jedan scenario, a to je meč sa Francuzima sutra, koji odlučuje da li ćemo uopšte biti u prilici da dođemo do medalje ili ne.
Ako pobedimo idemo dalje sa treće pozicije i možemo ad izbegnemo Amere pre borbe za medalju.
Ako izgubimo idemo kao četvrti i čak i ako pobedimo najboljeg iz druge grupe (Argentina ili Litvanija), dolaze nam Ameri i to je kraj.
Znači samo jedan scenario dragi Ozmo, kojim se bave sve ekipe na turniru, a to je izbeći Amrikance pre finala ili makar polufinala.
Sutra je utakmica biti ili ne biti i to vam je to.

Kanta

pre 7 godina

Ajde da ponovim jos jednom mada sam i sebi dosadan. Mi smo VRLO limitirana ekipa, puna epizodnih igraca. Pokazalo se, kao sto sam i tvrdio pre 2 meseca, da Jokic ne moze da igra peticu kako treba, da nam skripe i 4 i 5, ali to smo znali i pre mesec dana...svi smo znali osim "selektora"! Sada ima i dodatak na klasican rant oko Bircevica i Stimca...a to je "zasto selektore u teskom fizickom nadmetanju nema ni minut mesta za Simonovica"? Mora da mu se i on zamerio nekim komentarom! Sujetni gospodin nas vodi direktno na 8. mesto, a ako slucajno budemo makar i sedmi, on ce to "vesto" proglasiti ogromnim uspehom. Ne znas - odlazi i lazi Nemce ili koga god...amateru trenerski!

nista o nicemu

pre 7 godina

Kakav bre crni skener,Australija je posle USA najjaca reprezentacija. Ubili nas cao zdravo idemo dalje. Pljuvacinu na preko 500 komentara ne bih da komentarisem,zato nam je zemlja takva kakva je.
(StokholmskiLemurOpasnihNamera, 09. avgust 2016 08:50)

Izvini NBA petorka? Pa Divac i Stojakovic bi u odelima odigrali cvrsce, vidi se koliko Bogdanu fali NBA, previse mekan. Teodosic je kriminalno odigrao u odbrani, fali Marjanovic za reket i nemoj da se lazemo izgubili smo jer Djordjevic ne ume da pripremi ekipu.

Bajčilo

pre 7 godina

Igramo ,,zastarelu", ,,demode" kosarku.Mislim da sam nasao prave termine...Igra nam se zadnjih 15ak godina svodi na sut za 3 poena ili bacanje lopte na centre (pa onda oni guraju ledjima ka kosu, makar primili loptu na 6 metara od reketa).Od Danilovica i Rakocevica mi nemamo beka koji moze da resava 1 na 1 (moramo se sloziti da je Bogdan samo suter, koga taj sut krene svaku cetvrtu utakmicu).Moderna kosarka zahteva atletski razvijene igrace, a mi vec dugo nemamo takvog ni na jednoj poziciji.Takodje, od 12 nasih reprezentativaca, mozda su cetvorica bili nosioci igre u svojim klubovima prosle sezone.A to je porazavajuce za nekoga ko sebe naziva ,,zemlja kosarke".Tako da poraz od Australije nazalost nije iznenadjenje, vec realan odnos kvaliteta igraca i stilova igre...

jackie

pre 7 godina

Super što se pljuju igrači zbog klubske pripadnosti. Raduljica loš, Bogdan loš, Birčević loš, Mačvan loš, svi ostali solidni.
Sad malo ja. Kalinić i Jović kad pogode tablu ili slučajno daju koš, opštenarodno veselje. Nesposobni za igru 1 na 1. Daleko su bolje igrali u reprezentaciji dok su bili u Radničkom. Simonović i Štimac su nivo ABA lige ne i za reprezentaciju. Nedović po običaju na svaku dobru doda dve loše stvari. Neverovatno da momak sa tako brzim nogama redovno ispada u odbrani, o kontakt igri da ne pričam. Tip igrača kao Rakočević dok je igrao u CZ, da koš pa onda kreće srljanje i silovanje. Teodosić nije ni na 50% od svojih mogućnosti. Jel sad OK. A da ,ne igra Marjanović jer je Đorđević sujetan, a i nije zvao zelenog Gudurića i večitog talenta Dangubića.

Joker

pre 7 godina

Kako je dobra analiza !? Ja ne znam sta ovaj pise pred kraj prvog poluvremena igrali smo dolicno, taj igra se nastavila i u trecoj cetvrtini, utakmicu smo izgubili u poslednjih 5 minuta poslednje cetvrtine. Zasto ne pominjete ocajno sudjenje, vukli su nas za dresove sa ledja vise puta sudije nista nisu svirale, Delavedovi su svirali 5 puta faul koji nije postoja. Jos jedna stvar oni od ovoga ne mogu bolje a kod nas ima prostora dosta toga da se popravi. I molim VAS u buduce sa vise objektivnosi i vise podrske da izvestavata o utakmicama nasih sportista a ne samo da ih napadata i utrkujete se ko ce imati bombasticniji naslov: " OCAJNO " , "KATASTROFA" idt.

nz

pre 7 godina

Držali smo se dobro dok smo mogli da zaustavimo Milsa i Delavedovu i to je to. Tromi džin tu svakako ne bi bio od koristi, on možda protiv Amerikanaca ima neku ulogu a tu bi pukli i sa njim tako da je dobro što nije ovde.

Donnie Brasco

pre 7 godina

Molim vas da mi objasnite pojam dobri "katovi"!? Napišite bre kako se kaže -UTRČAVANJA, da razumeju i oni koji ne govore vaš indijanski engleski!!

Joxa

pre 7 godina

Selektor poveo jednu peticu na Olimpijske igre,a odmaraju ga igraci koji igraju cetvorke i mi idemo na medalju!Selektore,razocaran sam sa odabirom igraca,sujetom,zameras Bobiju(kojeg osudjujem za postupak sto se nije udostojio i pojavio na pripremama i objasnio situaciju) a koliko se secam,ti si javno rekao da neces voditi ni jedan klub dok si selektor reprezentacije,evo ga vec drugi!
Selektore,jesi legenda,ali to su dvostruki arsini!

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

Da čovek prosto ne poveruje, sami pljuvači među komentarima. Ova za Srbiju neuspešna olimpijada im dođe kao melem za njihove neostvarene živote...

djole

pre 7 godina

Postujem Sasine tekstove koji su fantasticni ali reci poput pregazeni,bolje nije ni moglo, najubedljiviji poraz i tome slicne iako izvadjenje iz celokupnog konteksta mislim da su preteske. Utakmica se jednostavno ne moze dobiti sa procentom suta za dva koji je ispod 50% i za tri ispod 25% te slabijim igrama nasih rezervnih bekova Jovica (0 od 3 iz igre) i Markovica (0 od 4).

Daške

pre 7 godina

Ovo mi deluje kao skener poslednja dva minuta a ne cele utakmice. Niti smo mi bušni,niti nas je neko pregazio. bila je to egal utakmica sa vrlo ozbiljnom ekipom koja ima 5 nba igrača i koja je pre dva dana dobila Francuze 20 razlike... jedino što po meni njihova igra više liči na ragbi i mislim da su sudije to previše tolerisale al ajde... poslednja dva minuta se jesmo raspali ali zato što nismo više fizički mogli da izdržimo to šibanje na terenu... činjenica je da može i mora mnogo bolje ali ne bih ja sad od ovoga odma pravio katastrofu... pljuvanje Saleta i pravljenje Šakila od Bobija ne bih više komentarisao ali ono što je očigledno a malo ko spominje je da Bjelica i tekako nedostaje a to će se tek osetiti u narednim utakmicama...

oto

pre 7 godina

Po malo nerealan komentar, ali dobro, covek ima svoje vidjenje stvari.
Sa druge strane, apsolutno nebitan poraz. Neka mi svaki pluvjac kaze sam kim bio voleo da igramo iz one druge grupe, odnosno koga mozemo sigurno da prodjemo, i kako da naletimo bas na Argentinu ili Hrvatsku, koja nece ni proci grupu!
Mozemo tamo da igramo protiv svake od 4 ekipe, odnosno, posto igraju dan posle nas, moze da nas nasteluje svako ko misli da ce mu tako biti lakse. Neki su poceli sa tim vec u prvo0m kolu!

Pogan

pre 7 godina

Nadam se samo da svi duduci, elementarne neznalice i idioti koji su pisali kako ce australijski centri da izdominiraju u odnosu na Raduljicu upravo gledaju utakmicu...
(dkh, 8. avgust 2016 20:52)

Pozdrav i tebi, elementarni poznavaoce kosarke. Za pocetak, zapisi negde da broj postignutih poena ne predstavlja sve u kosarci. Uz to, Raduljica je pola svojih poena dao preko slobodnih bacanja, koja bas dobro sutira sto mu se mora priznati. S druge strane, vecinu tih bacanja nije "zaradio" na svoj, vec na tudj kvalitet kada neko napravi visak i doda mu loptu "na tacnu". Isto vazi i za vecinu postignutih poena iz igre. Koliko je poena dao 1v1 na kvalitet protiv njihovih centara?

A ono gde je Raduljica razbijen je sledece:
skokovi - JEDAN skok za 30min, naspram 12 Boguta za nekoliko min manje na parketu
banane - NULA banana, naspram 3 Boguta za nekoliko min manje na parketu
+/- Raduljica ima -16, a Bogut +22 dok je u igri za nekoliko min manje na parketu

Mozda ti to pomogne da shvatis koliko je Bogut za svoju ekipu bio korisniji, uprkos tome sto je dao manje poena. Bogut je suntuo samo 4 puta na kos, od toga 3 puta dao poene, dok je Raduljica 13 puta sutnuo na kos iz igre i dao kos 7 puta.

Tako da poznavaoce kosarke, statistika nije jedna kolona, pogledaj malo i druge pre nego sto krenes da pametujes.

jelzin

pre 7 godina

Budimo realni, puno beskorisnih igraca u timu, Bircevic, Stimac, Simonovic, Macvan nemaju sta da traze... Prva trojica jednostavno su ispod proseka, Macvan poznaje kosarku ali nema fizicke predispozicije za modernu cetvorku koja nama fali izostankom Bjelice pa je samim tim neupotrebljiv.. Ostaju nam.samo osam upotrebljivih igraca za turnir ovakvog tipa i kvaliteta, od toga polovina iskljucivo za odbranu... Nedovoljno, ali opet ko zna, mozda nas krene od eliminacione runde kao one godine pa se nekako domognemo polufinala i eventualno medalje, ali tesko ce se ponoviti 2014.. To se desava jednom, mnogo bi bilo... Ne trebamo da imamo previsoke ciljeve, cetvrtfinale bi bio pristojan uspeh... E tad trenutak inspiracije i svega ostalog bi mozda moglo da nam obezbedi i borbu za medalje, ali bi to bila u ovom odnosu snaga bila senzacija i ogroman uspeh... Nadamo se tome!

Joxa

pre 7 godina

Ono sinoc je bio nas maksimum maksimuma sa ovim igrackim kadrom.Da su tu Bobi i Beli,borili bi se za neku od medalja,ovako nema sanse....ako pricamo realno,ne navijacki...

Jovan

pre 7 godina

Pohvale za Ozma i ekipu koji nam uvek prirede dobre analize.

Oko jedne stvari, medjutim, imam veliko neslaganje. To je ocena ucinka Bogdana Bogdanovica. Uzevsi u obzir koliko je Bogdanovic dugo u timu, koliko prostora i minutaze mu se daje - njegov ucinak na ovoj utakmici nikako ne moze da bude ocenjen prelaznom ocenom, licno mislim da je katastrofalan. Pa imao je cak 30 minuta na raspolaganju, a sta je pokazao osim kada se par puta dobro snasao ispod protivnickog kosa. U odbrani vrlo los, napad nam je toliko usporavao, bez ikakve ideje i kreativnosti. Da se radi o nekom pocetniku sa 5 min na parketu - OK, ali Bogdanovic izgleda nikako da odraste. Ili ce da bude nosilac igre sto i prilici sto neki kazu "najboljem beku u Evropi" ili da nasa reprezentacija trazi drugo resenje.

Mislim da Ozmo i kolege, na zalost, prave medvedju uslugu Bogdanovicu i reprezentaciji ovakvim nerealnim ocenama Bogdanovicevog ucinka.

Pozdrav i sve najbolje nasima do kraja olimpijskog turnira.

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

jovic je izmislio kosarku za markovica, bircevic, macvan, stimac i simonovic povedeni bez ikakvog razloga i potrebe, mnogo fali bjelica, marjanovic takodje fali, guduric i po meni lucic ili erceg.. ajde u zdravlje..

asd

pre 7 godina

Hajde sada da sve da posmenjujemo! Da li je to što želite? Selektor je kriv? Nema Marjanovića to je uzrok? Selektor menadžeriše?!? Stuka nam je postala tanka jer smo ovakim načinom ( sve odmah smeniti ) odbili sve one koji bi mogli da je vode. Da je bio tu Marjanović bila bi komedija gledati ga kako ne može da brzo trči jer sa ovakvom ekipom mi ne umemo da igramo ( jurnjava + "tuča" ). Kada je Ivković bio selektor, pre Đorđevića, koje bio menadžer većini ( ako ne i svima ) pa i samom selektoru! Uzavrele glave ohladite se tek je druga utakmica prošla. Možemo i da izgubiomo od Francuske pa da idemo dalje uz dobar žreb!

Petar

pre 7 godina

Miroslav Raduljica je upropastio dva možda i ključna napada kad je solirao i silovao da postigne koš, jer je pre tih neuspelih napada gde je pravio faulove ili mašio - u odbrani bio najveći krivac pa je kao hteo da se iskupi u napadu.
Ja ne mogu da verujem da neko može da napiše da je bio dobra u jučerašnjoj utakmici? U napadu? Svaka čast Ozmo!!!
Ajd da sam ćorav ili da nisam gledao utakmicu pa da razumem...

Guarana

pre 7 godina

Znači taj Bobi je najbolji košarkaš svih vremena?
Za njega je Dzordan smešan! Lebron će mu platiti 10 miliona dolara da ga ovaj nauči da igra basket. Verovatno će dobiti Nobelovu nagradu za književnost ako napiše knjigu o košarci...
Dakle, Bobi je najbolji košarkaš koji je ikada živeo na ovoj plavoj planeti,.
Zakucavao bi sa pola terena i postizao u proseku 90 poena po utakmici...OK.

ee

pre 7 godina

Djordjevic se pogubio poslenjih 3 minuta utakmice, nije znao koga vise da ubaci. Verovatno mu je senulo u glavi da je Marjanovic tu bilo bi lakse.
Crni Sale, dace on otkaz posle OI za neuspeh.

petarczv

pre 7 godina

Ljudi da se ne lazemo raduljica koji je prvi centar reprezentacije imao samo 1 skok i slovima JEDAN skok! Najgori + - ucinak kad je on bio na terenu -16...Bez skok igre se ne dobijaju utakmice sa ozbiljnim protivnicima. Ja garantujem da bi bobi imao barem 10ak skokova sto je 10 napada manje za protivnika i 10 vise za nas. Sad se vidi kolika je greska nevodjenje gudirica koji bi bio pretnja sa spoljnih pozocija i koji moze da izmisli poene. Ali dobro vajni trener koji je svuda popio otkaz zna sve posto je bio fenomenalan igrac. Druga stvar svi pricaju o bobiju ali meni je jos veci apsurd nepozivanje najboljeg igraca najace evropske lige Muslija?! Pa ako to nije dovoljno da budes barem na klupi onda neznam sta jeste. Vazno je da igraju stimac bircevic i macvan koji su imali ocajne sezone ovaj zadnji jos i povredjen ali oni su najbolji kako kaze vajni selektor. Musli,bobi,guduric i milosavljevic jelovac su morali da budu na spisku umesto stimca,raduljice,markovica i bircevica

sasa jokic

pre 7 godina

Nama su u glavama jos ocekivanja iz proslosti. Sa ovom reprezentacijim je prolaz u kvalifikacijama uspeh, medalja ravna cudu.
Naravno da je promaja u reketu kada imamo sporog Raduljicu i neiskusnog Jokica.
Nas najveci problem poslednjih nekoliko godina je sto nemamo ni jednog vrhunskog sutera. Nemojte samo sa Bogdanom, njemu sut radi svake prestupne godine.
Malo mi je cudno bilo da gledam kako se bekovi sudaraju kod reketa....
Sve u svemu, neocekivano losa igra, ipak smo mogli bolje da se spremimo.

Dvojnik

pre 7 godina

Retko ko ce da prizna da je Kalinic nula od igraca, a starter je vec godinama. Nemojte molim vas da mi lupite minus jer ste navijac Zvezde ili slicno. Budi te realni. Nisam navijac nijednog Beogradskog tima niti ih mrzim. Recimo mislim da je Simonovic duplo bolji kosarkas, a sta reci tek za ostale sto nisu tu. A sto nisu tu?
Izgleda se I u kosarci uvukao isti problem ko I u fudbalu. Preovladalo je kumastvo, menadzerstvo I razni klanovi I cimeri. Kako objasniti da su Nam skoro pola tima dibidus igraci? Kalinic, Markovic, Stimac, Bircevic..
Paunic je imao odlicnu sezonu u najjacoj ligi u Evropi a nikoga ni ne spominje, Micov takodje dobru sezenu a svi ga otpisali samo zato sto je stao na zulj naseg nadmenom selektoru.
Dok Kalinic nije odigro nista 2 godine a nezamenjiv je.
Zar je I Zagorac losiji od njega? Pa I Dangubic bi vise pokazao!

srpska posla

pre 7 godina

(Иван, 9. avgust 2016 13:05)

Dugacak komentar koji u stvari kaze jedno: ja znam bolje od Saleta Djorjevica, Mute Nikolica i svih onih koje su isti konsultovali tokom prethodnih meseci!!! Ovo su Olimpijske igre gde su vecina ekipa jake, kako neko moze da tvrdi da bi golobradi Zagorac i Guduric (svaka cast na talentu) bolje odigrali od Macvana i Simonovica!? Takodje, sistem koji nam je doneo 4.mesto u Evropi mora da se menja, kako to!? Da smo dali taj kos i pobedili Litvaniju, sistem ne bi morao da se menja!? Mnogi, ali bas mnogi su pre kvalifikacija napadali poziv Raduljice i, cak, Bogdanovica, ali su se brzo ucutali - samo taj promasaj strucno diskvalifikuje jedno 70% diskutanata ovde.
Dakle, savet svima je da jednom nauce da pokusaju da prihvate autoritete u odredjenim profesijama, ne potcenjujuci njihovo znace, iskustvo, informacije koje su im dostupne itt. Najbolje se uci kada se ulozi napor da se razume neko ko nam se cini nerazumljiv!

Objektivan

pre 7 godina

Mislim da su sinoć na videlo isplivali svi nedostatci ove reprezentacije. Kada je u ekipi Marković imamo jednog igrača manje u napadu, Birčević može samo kod Đorđevića da bude reprezentativac, naravno o nepozivanju Bobija neću ništa pisati (mada je potpuno jasno da smo bez njega 25% slabiji). Tri pleja u reprezentaciji....zašto?? Sreća je izgleda druga grupa ujednačena pa nam je potpunl svejedno sa kime ćemo igrati, i dalje se nadam da možemo do polufunala i možda bronze.

Dobri

pre 7 godina

Sa onakvim procentom suta,mi smo dobro igrali do 89:80 i tu smo jurili nesto sto je nemoguće i plus smo dozvolili jos 6 poena.Poslednjih 4 minuta je pripao njima i tu su stavili tacku.
Ali zasto posle ovog izgubiti veru u nasu reprezentaciju?
2014 smo prošli grupu kao najslabiji i na kraju pobedili Grcku,Brazil i Francusku koji su u tom trenutku imali kvalitetniji sastav.

Nemoj da budemo pokvareni i da prozivamo naseg selektora zbog jednog igraca,Bjelica se povredio i on nam je kljucni igrac.
Secate se 2004 u Atini kako smo bili ponizeni od svih mogucih reprezentacija.Sta smo uradili i 2005 kod nas u Beogradu.Imali smo kvalitetan tim i Obradovića na klupi i šta se desilo? Rakočević bio sebičan,ostatak ekipe Radmanović,Jarić,Krstić,Rebrača...Bodiroga jedan od najboljih u Evropi.
Imali smo tada katastrofalnu atmosferu u timu.Obradovic pljuvao igrace,Milicic sudije... Sada je mnogo bolja situacija i zna se red.Docice i Boban sledece godine jos bolji,nadam se da ce dobiti prostor u Detroitu i da ce da se pokaze.
Pozdrav

jackie

pre 7 godina

Ocene od 1 - 10 :

Teodosić 6 (Na momente je ličio na sebe, ali % šuta slab kao i odbrana, razigravanje ne zavisi samo od njega nego i od onih koji treba da prime loptu. Mene zabrinjava njegovo raspoloženje, kao da igra pod ručnom i kao da nema vere u tim.)

Simonović - (Nije igrao, a mogao je jer ne bi odigrao lošije od drugih. Mislim da je na njegovoj poziciji bolji za ekipu Lučić.

Bogdanović 6 ( Mora bolje. Imao par propusta u odbrani ali kod njega nije duvalo. Slab % šuta. Mora više da igra i da ima više loptu u rukama. Opet je počeo rezervisano. Trebalo bi da otvara utakmicu sa prodorima i lakim poenima kako skinuo pritisak pod kojim očigledno igra.)

Marković 2 ( Čovek kome je mesto u ekipi, ali na žalost van forme. Posebno brine napad, jer on treba da daje 6-10 poena.)

Kalinić 3 ( Slično kao i Marković, stim što on i ne može puno bolje protiv ovako tvrdih ekipa. Tako je bilo i protiv Litvanije.)

Nedović 5 ( Dao neke poene, ali mora odbranu puno bolje. Razumem da mu kontakt igra nije omiljena, ali neko sa tako brzim nogama mora bolje.)

Birčević 4 ( Suviše tanak za ovakve ekipe, donekle se iskupio sa datih 5 poena. Njemu treba neko da objasni da mora više vremena da provodi u teretani. Nije mi jasno, da neko ima brze noge za svojih 210 i solidan šut, a neće da radi na sebi.)

Raduljica 9 (Imao nekih propusta u odbrani, ali bilo bi cinično apostrofirati ih. Jedini u ekipi koji je zadovoljio.)

Jokić 4 (Svi znamo da može bolje, ali i da je nerealno da on u ovom trenutku vadi kestenje iz vatre.)

Štimac - (Malo igrao. Koliko se očekuje od njega toliko i daje, možda i više.)

Jović 4 (Bez izgubljenih lopti, pouzdan u odbrani. Zabrinjava igra u napadu, šut kao kod Markovića i Kalinića.)

Mačvan 4 (Solidno, mogao bolje. U hendikepu protiv ovakvih ekipa zbog nedostatka cm)

Generalno, Bjelica puno fali, trebaće nam sreće u četvrtfinalu (da izbegnemo Litvaniju i Španiju) i puno bolja igra da bi ušli u polufinale.

djc-xxx

pre 7 godina

@Pogan,
Čestitam na komentaru-analizi !
Neki se bune zašto se ovde Bobi često pominje, a reč je o igraču koji je upravo svuda gde je igrao ostvarivao dobru statistiku. Pa čak i u San Antoniju mu je učinak bio dobar s obzirom na broj minuta na parketu. A da ne pominjem Evrologu i rekorde u poenima, skokovima i dabl-dablovima, kao i više puta osvaren MVP naše lige gde je bio čak i ispred Jokića :-)

BGd

pre 7 godina

@bla,
Bobi nije ništa nikom otkazao nego je rekao i učinio ono što bi u tom trenutku uradio svaki igrač na planeti.
Čovek je u jednom momentu ostao bez kluba, tražio je vreme samo dok ne potpiše novi ugovor.
Nikog nije prevario nego je prevagnula trenerova sujeta.

iznogud

pre 7 godina

Analiza je korektna, mada mislim da naši više igraju u grču, jer ovo su olimpijske igre, ne smemo da podbacimo bla bla truć. Momci samo trebaju da igraju svoju igru, polako, rezultat će doći. Taman su u jednom delu poveli 6-7 razlike i uspostavili kontrolu, posle trojke i nekog faula odma se krenulo u trku sa kengurima. Nismo mi reprezentacija za to, treba da igramo sporije, timski i organizovano, imamo igrače koje imaju znanje za to. I generalno ovi dadoše jedno 5 trojki od tablu, nas nije htelo ništa. Nije tragedija, idemo dalje...

zzbz

pre 7 godina

Selektoru zameram na kriminalnoj odbrani, nedostatku cetvorke samim tim i manjkavosti sigurnijih koseva iz reketa.
Igrajte do kraja pa sta bude...

aleks

pre 7 godina

Zbog cega gubimo?Zbog toga sto Raduljica na 10 sec. pre kraja vidi da gube meč i predaje se,promadi kosi uopste se ne vraca u odbranu!!!!!Ne pljujem ga,nije on tu bez veze,ali u tom decku nema energije ni trunke,nema vatre nikakve,samo lagani podsmeh svemu i svacemu.........

Kinaski

pre 7 godina

Nisam bas sad neki kosarkaski strucnjak, ali ne moze se reci da smo podbacili. Prvo Australijanci su ozbiljna i cvrsta ekipa. Igrali su dosta cvrsto i agresivno. Nasa igra odmah gubi smisao u napadu. Cak i tada, nismo imali srece i koliko se puta lopta vrtela oko obruca i nije ulazila u kos posle lepih ulaza ili suteva sa polu-distance. Nisam ocekivao da cemo da ih odvalimo iskreno.

Zex

pre 7 godina

Dve reci: Tempiranje forme!!
Hejteri sjasite više!!! Nemate pojma kakav tim imamo, mozda nisu najbolji pojedinačno, ali zajedno mogu da naprave bilo šta, neki pametnjakovići su i Novaka napadali, da li ste NORMALNI!! Gledajte malo i druge sportove, žensku odbojku, tu će biti finala, radujte se sto imamo čak 103 takmičara, svi će čuti za nas!!! Samo sve politizujete, užas!!!

jackie

pre 7 godina

(Pogan, 09. avgust 2016 10:48)

Deliš nekom lekcije iz košarke, a veze nemaš. Mogao je Raduljica da postigne i 50 poena opet bi bio problem taj 1 skok, samo zato što nije Marjanović pozvan.

MaxK

pre 7 godina

Moli se Sasa Ozmo da ne komentarise kosarku. Sem toga da nam fali Bjelica ne znam da li je nesto pogodio.
Ostatak teksta kao analiza scoreboard-a , bez minuta pogledane utakmice.

Dr fantom

pre 7 godina

I ovo je samo pokazatelj stanja u društvu! Sportska nacija 0 medalja i ne sluti se gde moze pasti, a nesportska madjarska 3 zlata! Dok u srbiji u ovolikom broju glasaju za sns za bolje i nismo! Druga bitna stvar je sistemsko ulaganje u sport sto nikad nismo imali, mada mi se cini da cak i to je sad gore! U kosarci fali kvalitet! Da su nam tu Bjelica, Bobi, Micov, Erceg (s kim ne znam sta nije u redu da ne igra godinu dana), jednostavno su te linije sad preslabe-Raduljica najlošiji nas igrač, Stimac nema kvalitet, Bircevic takodje, Kalinic nije u formi, Simonovica Sale ocigledno voli zbog odbrane, ali pitanje je koliko moze da pomogne na ovom nivou.. sve u svemu za pocetak ako hocemo bilo šta da ocekujemo, bilo u kojoj sferi zivota moramo sto pre da vidimo leđa Vucicu!

Иван

pre 7 godina

Ако ко критикује селекторове потезе пре завршетка шампионата - он квари атмосферу у тиму. Ако критикује после - он је генерал после битке...

Атмосфера у тиму се не квари критикама него поразима. Тренер који уме да посложи добре играче и искористи њихове квалитете не брине о атмосфери у свлачионици колико о игри.

Списак "бисера" којима нас обасипа кошаркашка јавност је безграничан. У овом тиму су вишак Марковић, Бирчевић, Штимац, Мачван, Симоновић. Њихов избор се оправдавао старим заслугама (Марковић), познавањем система (Бирчевић, Симоновић), срчаношћу (Штимац), неиграњем Бјелице (Мачван).

Паметан човек не може да се начуди тим "аргументима".

1. Нема старих заслуга! Ако је играч ранијим партијама нешто заслужио, он је већ награђен за то учинком на ранијим шампионатима! Ово је ниподаштавање заслуга свих оних који нису у саставу а то су заслужили пре Марковића.

2. Ако је неко могао да компензује донекле недостатак Бјелице, онда то није Мачван него Загорац. Али Сале је Радета "отерао" погрешним третамном. Јер, требало је стварати нову концепцију, а Ђорђевић нема тренерских капацитета за то.

3. Бирчевић и Симоновић познају систем који је неславно завршио прошле године и који је морао да се мења. А узгред, селектор је имао боље заштитнике рекета од Бирче (Јанковић, Јовановић, Мајсторовић) и боље кошгетерске замене за нестабилног Богдановића (Гудурића могу да замислим да да 15-20 поена са клупе, Симона не).

Превише једносмерних играча имамо! Опет!

hmmmm

pre 7 godina

Pravo da Vam kazem, i ne brinu me ove slabe partije (i u prvoj utakmici nismo bas bili sjajni) a znamo svi da oni mogu bolje. Prethodna prvenstva evrope i sveta (sem gde su ameri ucestovali) osvajali su oni koji najbolje tempiraju formu za zavrsnicu. Proslo prvenstvo evrope smo sve razbijali do cetvrtfinala, u njemu se mucili a u naredne dve se raspali. Kako god prosli u grupi (a proci cemo je), najvaznije je cetvrtfinale, a iz one grupe mozemo sve da pobedimo.

yugo

pre 7 godina

Teo kao na basketu odbranu ne igra uopše nezainteresovan, Birčević, Jović loši, Jokić ne može da se sastavi. Nije mi žao što su izgubili već što nisu igrali timski i dali svoj maksimum. Momci znam da možete bolje ajmooo!

Totti

pre 7 godina

Necu upasti u zamku oko toga ko i sta fali ovoj ekipi.Samo cu konstatovati da na takmicenjima ovakvog renomea i kvaliteta ne mozemo ocekivati vise.Realnost je da smo medju prvih desetak reprezentacija na svetu i mnogo toga srecnog treba da se desi da bi upali medju prve cetiri.I pre odlaska na OI komentarisao sam da Sale sam bira ekipu ali i da mora da bude spreman na kritike i odgovornost kada se ovo takmicenje zavrsi.Postujem hemiju u timu ali da bi je bilo mora se pobedjivati i u velikim utakmicama.Nasuprot tome,da bi se pobedjivalo u velikim utakmicama mora postojati nesumnjivi kvalitet.I dalje sam nepromenjenog misljenja da Stimac,Bircevic,Macvan,Simonovic i Markovic nisu kvalitet za ove nivoe takmicenja.Mi,realno,imamo trenutno u sastavu samo tri svetski vredna igraca i to Teodosica,Bogdanovica i Jokica.Bez Bjelice i jos ponekog, moje misljenje je da je uspeh ako udjemo u prvih osam ekipa.

bro

pre 7 godina

Mogu vam reci da mi se od izmena zavrtelo u glavi,nikako da povatam ko je na parketu i kad je pre usao il izasao...
Te rukometne izmene su glupost..Teo,bogdan,jokic,macvan i ostali 20es puta ulazi-izlazi...
Teo i ostali nosioci igre da spoje makar 5min po cetvrtini bez izlaska,nista osim logicnog...Posto ovo nisam zapazio celog zivota gledajuci nasu ligu,euro ligu il nba...

Marko

pre 7 godina

kako je sve lepse izgledalo kada smo imali u sastavu Bjelicu i Ercega sa dve cetvorke smo ubijali,bili pokretljiviji i opasniji u napadu,ovo sa jokicem i raduljicom mi mnogo sporo.

srpska posla

pre 7 godina

(Иван)

Izgleda da ste povrsno citali moju poruku, jer ja ni na kakav nacin nisam rekao da znam bolje od Vas kako je trebalo da izgleda igra i selekcija naseg tima (a o tome se govori ovde, zar ne?) Naprotiv ja sam postavio pitanja: kako neko moze da zna da bi golobradi momci igrali bolje od iskusnih Macvana i Simonovica? Kako to da je trebalo menjati strategiju sa evropskog gde smo osvojili cetvrto mesto, a srebrna medalja nam izmakla za kos? Kao sto vidite ovo su pitanja, ovo nisu tvrdnje. Ono sto su bile tvrdnje je zasnovano na:1) Ljudi sebi dopustaju da misle da vise znaju nego profesionalci koji imaju iskustvo, znanje i konsultuju se sa drugim profesionalcima - FAKAT 2)Pre pocetka kvalifikacija ogroman broj negativnih komentara je bio na racun Raduljice, a nemali broj na racun Bogdanovica - FAKAT 3) Broj ovih komentara se naglo smanjio - FAKAT 4) Preuranjeno negativno komentarisanje govorio o pogresnoj proceni komentatora - FAKAT. Na kraju, moj zakljucak da se uci tako sto se pokusava shvatiti nerazumljivo (iliti onaj koji se ne razume) je opstepoznata cinjenica, iliti FAKAT.
Dakle, gde sam ja to rekao da bolje znam od Vas, kako je trebalo da izgleda igra i selekcija naseg tima?
Jos da kazem, iz logike sam imao 5 u srednjoj skoli i 9 na fakultetu, a i FIDE majstor sam u sahu - upravo zbog toga shvatam da je logika vrlo kompleksna nauka, te da SVAKO moze biti nelogican upravo u trenutku kada misli da je jako logican.

Иван

pre 7 godina

@српска посла

О, каква концентрација памети овде!? Ја сам, на пример, доктор филозофских наука (по старом систему, а не овом фушерском). Коме је логика јача страна?
Некоме ко се ослања на број коментара по интернету? И то после пар добијених утакмица против нејаке Анголе или Венецуеле? Заиста поуздан параметар! Ја гледам утакмице. Технички, Загорац и Гудурић умеју много више од оних које сам помињао. Они због тога можда не би донели превагу, али можда и би. Симоновић то нема. Он је по дефиницији трећа нападачка опција, значи човек који даје кош када се противничка одбрана усредсреди превише на прву и другу опцију. А шта ћемо када нама та прва и друга опција (Богдан, Тео, Радуља) не функционишу? Ништа. Губићемо. Немамо никог да повуче. Ни теоретски ни практично. Е, Загорац је то могао. И Гудурић. Можда не би то урадили, али имали би веће шансе него Симоновић! И требало је искористити не баш кратке припреме да би се они оспособили што више за те улоге! А не отерати момке и третирати их као тринаесто прасе!

@ја
Нисам звездаш, слободно се опусти.

drax

pre 7 godina

Moje je misljenje da je Australija bolja ekipa od nas,bolji na pleju bolji na centru.Mislim da treba pevati sto su sa nama u grupi a ne ukrstaju se sa nama.Taktika im je sjajna igraju pikenroll dosta a mi ga branimo lose totalno.Mislim da nam je Raduljica lazni centar zna momak napad ali u odbrani vuce noge uvek kasni i slabo skace.Bjelica je zlato u odbrani fali nam.

nesabridges

pre 7 godina

Budite realni, pregazeni smo poslednjih deset minuta i to je to. Videli smo koliko je Raduljica tanak kada se lomi utakmica, ne prolaze njegovi potezi. Dobar jeste, ali verovatno jeste i najgori skakac medju centrima, nikada nije uhvatio vise od par lopti. Skok je mnogo bitan aspekt kosarke, cesto i odlucujuci, ali ne znam o cemu je Djordjevic mislio kad je skautirao ekipu. U ovoj ekipi su najbolji skakaci Bogdan i Jovke. Od centara i cetvorki (bez Jokica) niko ne moze vise od 4-5 lopti da uhvati, a trebalo bi bar jedan da ima desetak skokova. Igramo tako da moramo da nadomestimo supljinu na poziciji 4, a tesko ce to ici na OI. Dobija Francusku sigurno, kao i na EP 2013. radujemo se pobedi, a onda u cetvrtfinalu iste godine protiv spanaca prva cetvrtina 30:5. Neka nam je Bog u pomoci.

dusan83

pre 7 godina

Ovi neki su baš dosadni sa Bobanom. Zar ne vide da to nije problem, da je on igrao imao bi 20 poena a Raduljica 8, tako da bi na isto došli, u odbrani bi bilo bolje ali nas su uništili bekovi koji probijaju i da je Boban tu izlazio bi na njih i oni bi opet asistirali Bogutu Bejnsu i Andersenu za lagane poene. Najviše nedostaje Bjeli i njegova čvrsta odbrana, dobra preuzimanja, skokovi i blokade a u napadu uvek preuzima odgovornost trojkama ili snažnim ulazima sa linije za tri poena do samog kraja što bi rekao Denda. Ne greje me sunce jer mi osim Tea i Bogdana nemamo šutere u timu. Teo ispada u odbrani, Bogdan nema hrabrosti da šutne a ovi drugi su katastrofa. Najvše podbacio Kalina on je uvek sa pros. 10 poena doprinosio timu a sad nema veze sa životom. Markovića ne bih ni zvao jer je njega jedino odbrana krasila a sad ni to ne zna prelazili su ga ko od šale a šut katastrofa. Jović dobar u prenosu i kontroli lopte, šut nula uporedte njega i Saleta iz igračkih dana. Nedović solidan, Jokic pogubljen, još uvek je mlad ali previše očekujemo od njega ipak igra u slabom Denveru a najviše može njegova igra da liči na Divčevu, do 10-ak poena uz puno asist. i nekoliko skokova jer nije on kalibar za centra poput Šeka, Kazinsa i ostalih dominantnih koji razgrću i trpaju 30 poena. Birčevic glup kao noć sa tim faulovima, kad udaras udari do kraja a ne 2+1 uvek. Štimara nepotreban.

rio ekskurzija

pre 7 godina

Tek sada pisem komentar. Pitanje je da li ce neko procitati.
Elem, da li iko zna nekog reprezentativca licno dovoljno dobro da mu prizna nesto vezano za olimpijadu? Ja poznajem.a verujem da jos neko isto.
Tajna je da je olimpijsko selo jedna ekskurzija velika. Smeste npr. Nase vaterpoliste u zgradu pored npr.ruskih odbojkasica i tu nastaje nocni karambol. Vazimo kao lepa nacija,smekeri smo i tamo i da neces da uradis nesto, na bazenu gledas neku zgodnu atleticarku kako ti seta i umesto da komentarises posle sa.saigracem taktiku sutrasnju ti pricas muske lovacke price i td.
Toliko od mene. Trudio sam se biti konkretan. Rio je Ekskurzija.

fanatik de football

pre 7 godina

Ajde zamislite se i recite u kojim individualnim sportovima smo mi uzimali medalje na OI?




Evo kako to rade ozbiljne zemlje
Kuba oko 11 miliona stanovnika primarni sportovi za gomilanje medalja su boks, dzudo, rvanje po 5 do 7 medalja i atletika oko 4 do 5 medalja od 1992 zakljucno sa 2008 prosecno izmedju 25 do 30 medalja.

Madjarska oko10 miliona stanovnika primarni sportovi za gomilanje medalja su plivanje, rvanje, macevanje, kajak i kanu prosecno od 17 do 20 medalja.

Belorusija oko 10 miliona stanovnika primarni sportovi za gomilanje medalja su atletika, gimnastika, dizanje tegova, rvanje oko 15 medalja prosecno.

Srbija 7 miliona stanovnika 3 do 4 medalje od toga 2 donesu strelci ostalo po koji ekipno sport sramota. Kakva drzava taki sport . Srbi su dobri samo u Hrkljusu Link https://www.youtube.com/watch?v=J71Fe0g3880

AlCapone

pre 7 godina

Sada borba za trece mesto - ali to potencialno donosi SAD u polufinalu ako idemo dalje naravno. Bolje je 4. mesto onda, ali to opet donosi 1. iz druge grupe.

Ne znam, razocaran sam da dobijemo preko 30 poena u zadnjoj cetvrtini.

Cakma

pre 7 godina

Ide se dalje, jedna losa noc... Imajmo strpljenja, ipak je ovaj tim neki vrhunac kao ovakav bez Bjelice. On je nezamenjiv. Ima jos dosta da se igra, imajmo vere.

bsk

pre 7 godina

Ne ide se na jako takmicenje bez barem dva klasicna centra. Na takmicenje se vode dve petorke + dva univerzalca koji mogu da pokriju nekoliko pozicija. Raduljici svaka cast, pre svega na sigurnoj ruci, ali niti je on vrhunci centar, a niti moze sve sam. Druga stvar, imamo neke silne spolje igrace a osim Bogdanovica povremeno, niko ne zna da sutne trojku. Teo ubacuje trojke ali iz puno pokusaja. To se radi na treningu, ako na treningu nemas procenat suta trojke od barem 50% - onda ne smes da sutiras jer u igri neces imati ni 30%. Malog Jokica digli u nebesa na pripremnim utakmicama i na taj nacin kod njega uneli nervozu i prevelika ocekivanja. Markovic je bruka od odigraca, dzaba mu dobra odbrana kad je u napadu potpuna nula. Svi znaju da je nula i zato ga niko i ne cuva, cuvaju ostalu cetvoricu a Markovic cuva sam sebe. Neko rece da su to samo dobri klupski igraci...nazalost, nisu ni to, ima 5-6 dobrih klupskih igraca a ostali nisu ni za klub. O Bobiju da i ne govorimo, svakoj budali je jasno da bi on dao vise koseva nego Markovic, Stimac, Jovic zajedno, a imao vise skokova od svih ostalih visokih igraca.

bla

pre 7 godina

Kada se zavrsila drama oko Bobija i reprezentacije stao sam na stranu Djordjevica, zbog nacina na koji je Bobi otkazao pre pocetka priprema, ali sam takodje znao da ce Bobi faliti. Medjutim, sada su OI pocele i mi prakticno igramo sa 10 igraca u rotaciji, Simonovic i Stimac skoro ne ulaze u igru. Sada mene najvise interesuje zasto svake godine vodi igrace koji ce mu sedeti na klupi. Verujem da su oni radili i trudili se i zasluzili da budu u reprezentaciji, ali ako zelis da osvojis medalju i da budes konkurentan, pa povedi onda svih 12 koji ce da igraju, valjda imamo 12 dovoljno dobrih igraca. Ovako voditi nekoga turisticki zato sto je zasluzio i trudi se nema smisla. Pa makar da ih ubaci na po nekoliko minuta i da lose odigraju razumeo bih, bar imaju neku ulogu u timu, ovako ne mogu.
Ipak se nadam da ce popraviti ono sto skripi i da ce polako dizati formu, pa da budu spremni za cetvrtfinale.

Иван

pre 7 godina

@српска посла

Упадаш у логичку погрешку. И то не једну:

1. Кажеш да ја мислим како знам нешто боље од Ђорђевића, а и сам претпостављаш да мислиш боље од мене. Фер!?

2. Пребацујеш ми сујетно фолирање "ја знам најбоље", а то исто не пребацујеш Ђорђевићу? Он је одабрао играче које тешко да би повели много бољи тренери од њега, одрекао се човека којег су бирали и један Грег Поповић или Стен Ван Ганди, "паметнији" је од управе Мемфиса (Загорац), Мајамија (Јанковић) - није ли баш Ђорђевић упадљив пример тог сујетног фолирања?

3. Провлачиш врло нетолерантан став: дозвољено је само онима који су попут Ђорђевића освајали медаље да овде коментаришу!? Узгред, Даниловић, Далипагић, Грбовић и многи други су критиковали одабир Ђорђевића. Знаш ли ти где удараш?

4. Четврто место на ЕП 2015 јесте неуспех. Не само зато што смо тамо отишли као вицешампиони света, већ и зато што смо отишли као репрезентација у налету, за разлику од матораца Шпаније, Француске, па и једне ипак лимитиране Литваније. Управо на основу СП 2014 су ове Игре требале да буду наш процват, пробој у врх, а шта се напротив десило? Прошле године је селектор одабрао погрешну концепцију, са осовином Теодосић-Богдановић-Радуљица која је рупа у одбрани и недовољно поуздана у нападу. С њом смо се још против Финаца и Чеха мучили. Ђорђевић је зато ове године морао да промени концепт, носиоце, да већа овлашћења Јокићу, Јовићу, Марјановићу, Загорцу, Гудурићу, али...

Све најбоље!

Speja

pre 7 godina

Naša ekipa je mekana. Kada neko kao Australija igra na tuču, jedini lek je krenuti u totalni obračun i to na njihovog najgrubljeg igrača. Jednostavno rečeno biti barem dva puta grublji od njih. To je jedini način. Igrao sam najniže rangove i tu sam naučio da oplavim protivnika, a da to ni sudija ne vidi, a išao sam i u otvorene fizičke sukobe sa siledžijama. Ova ekipa nema nikakve šanse za iole pristojan plasman a o medalji mogu samo da sanjaju. Nemaju čvrstinu, suviše su mekani.

Ekspoze

pre 7 godina

Na eurobasket trebao da vodi sledece igrace:

plejmejkeri:
Milos Teodosic
Stefan Jovic

Bekovi:
Nemanja Nedović
Bogdan Bogdanovic

kao treci bek
Marko Gudurić link
ili Dragan Milosavljević

krila:
Vladimir Micov link
Vladimir Lučić link

Krilni centri:
Nemanja Bjelica
Nikola Jokić

kao treci krilni centar
Stefan Jankovic link https://www.youtube.com/watch?v=oPGN03ORpAw
ili Nikola Jovanovic link https://www.youtube.com/watch?v=hmctTWbirwk

centri:
Miroslav Raduljica
Boban Marjanović

Lete Simonović, Kalinic, Stimac, Bircevic, Macvan i Markovic (Simonović, Kalinic, Stimac, Macvan i Markovic kao i Milutinov zamena za gore pomenute igrace).

Ovim bi dobili sledece Teo i Jovic kao plejmejkeri kontrola ligre, proigravanje, koja trojka i ulaz(probijanje). Nedović bek-treci plej, Bogdanovic trpanje protivnickog kosa. Dva od tri sledeca igraca mogu igrati niska krila i bekove licno bih rezervisao mesto za Micova zbog iskustva, a kao drugi bi bio Marko Gudurić ili Dragan Milosavljević. Dobili bi sa nima sut, snazniju odbranu i probijanje protivnicke odbrane. Sa Stefanom Jankovicem ili Nikolom Jovanovicem dobili bi visinu(obojica 211 cm) cvrstinu u odbrani + rampe, pokretljivost, skokove (ne ko Braduljica 1 za 30 minuta) i vise poena u napadau(bolji su poenteri mogu i trojke da zabijaju).

ww

pre 7 godina

Vrlo zanimljiv rasplet nas ocekuje. Mi i Francuzi igramo da izgubimo u medjusobnom duelu da izbegnemo Amere. A postoji mogucnost i da se ispadne u cetvrtfinalu. sjajno.

goran bgd

pre 7 godina

Kako neko moze sebi da priusti, da u timu od 12 igraca ima bar 4 potpuno neupotrebljiva igraca u napadu (Bircevic, Jovic, Markovic, Kalinic...)??! Ajde da oni svaki put obave besprijekorno neke svoje takticke i odbrambene zadatke, pa da to nekako i progutas, ali to nije uopste slucaj! Koliko mi imamo tim sacinjen od igraca polovicne ili nikakve forme, da jednostavno u jakim utakmicama ne mozes da nadoknadis to nekim zalaganjem i nalozenoscu, kad nema dovoljno igraca da pogodi kos. Ne gledajte kako koji da prodjemo, da bi zaobisli Amere, u ovakvoj igri, veliki ce uspjeh i malo cudo biti ako se provucemo kroz cetvrtfinale.

Piljaramendi

pre 7 godina

Po mom mišljenju u ključnim momentima na terenu treba da budu na terenu Teo, Bogdan i Nedović istovremeno jer su nam to jedina tri spoljna igrača koja mogu da igraju 1 na 1, prave višak i pogode iz teških situacija. Jović i Marković koliko god bili korisni u odbrani i prevodjenju lopte u tim trenucima više odmažu nego što pomažu (pogotovo kada su van forme kao Marković koji po meni nije zaslužio da ide na OI).

Čudno mi je i da Jokić i Raduljica nisu više vremena proveli zajedno na parketu s obzirom da su Bogut i Bejns igrali stalno zajedno. Po meni su nas zbog toga ubili u skoku a i Bejns je dao više poena nego što su po meni njegove mogućnosti ( imao i 7 skokova).

Birčević ne treba da igra u bitnim utakmicama, treba forsirati Mačvana jer i kada mu nije dan mnogo je lucidniji i korisniji. Simon je trebao da igra barem nekoliko minuta u drugom poluvremenu kada Kalinić nije mogao ništa da ubode, barem je kao šuter bolji od njega (a po mom mišljenju je i generalno korisniji igrač za ovu reprezentaciju).

Bolje da budemo četvrti i izbegnemo USA do finala jer po meni i dalje smo dovoljno dobri da pobedimo sve reprezentacije iz druge grupe ako budemo igrali organizovano i krene nas šut (Bogdan će proraditi kada bude najbitnije siguran sam).

duki

pre 7 godina

da su igrali ocajno jesu, znaju oni da kidaju ali su se nesto stisli... e sad ako se secate kroz istoriju mi nikad nismo dobro igrali u grupnim fazama i uvek smo prolazili a kada dodje sistem eliminacija tu smo kidali...

fanatik de football

pre 7 godina

Gradjane Srbije sujeta Dordjevica kosta 2 500 000 evra (placen turnir skupa ulaznica) + 700000 evra za organizaciju (pokriveno prodajom ulaznica i sponzorima to je na 0). Nista mu ne bi prebacio da je do olimpijskih igara dosao kroz kvalifikacije na tudjoj teritoriji ovako ulaznica veoma skupa.

Imao je na respolaganju:

bekove:
Dragan Milosavljević Alba Berlin
Vladimir Micov Galatasaray
Marko Gudurić


krilne centre:
Stevan Jelovac CAI Zaragoza
Vladimir Lučić Bayern Munich (pozicija krilo, krilni centar)
pa cak i Stefan Janković iz Miami Heat niko neprati nase ljude na prostoru van Srbije sramota za nase saveze I u ostalim sportovima.

centre:
Boban Marjanović
Nikola Milutinov
Dejan Musli


Secate li se selektorovog saopstenja

U Ekipi postoje pravila koja niko ne sme niti može da dovede u pitanje. U Ekipi vlada jedinstvo u svakom stavu i odluci. U Ekipi se mesto zaslužuje. Ekipa ne poklanja ništa i ne traži poklone. Mi smo TA Ekipa!

U Bulsima Rodman nije pricao ni sa Djordanom ni sa Pipenom to se nije osetilo na terenu tri prstena su dokaz, igraci nisu tu da se vole, stvaraju hemiju, rezultat je u vazan posebno ako je ulozeno 2,5 miliona evra. Link https://www.youtube.com/watch?v=yGLibbD6uxA&index=1

Sledeca stvar secate se utakmice sa Litvanijom i sutem nasih za 3 14.28 % 4/28. Ako je njima usla voda u usi trener koji je bio igrac poput Saleta morao je da zaustavi do ludilo.

Goci

pre 7 godina

Na ovom takmičenju ima 12 ekipa, od kojih je jedna osetno jača od nas, čak 7 koje su tu negde sa nama i samo 3 od kojih smo osetno bolji.

Dakle, 9 jakih ekipa i 3 slabe. To naše šanse za medalju već u startu spušta na ispod 30% i ne treba dramiti ako je ne osvojimo.

Takođe ne treba dramiti ako 38 minuta odigramno egal sa ekipom snage poput naše, gde su u startu šanse bile 50:50, a onda puknemo u finišu.

Zapravo ni u jednoj situaciji ne treba dramiti, jer Olimpijske igre nisu samo osvajanje medalja - već su IGRE!

Oni (se) igraju, mi gledamo utakmice i imamo zabavu. Može li biti zabavno i bez medalje? Može, videli smo prošle godine na EP. Bilo je radosti u grupi i 1/4 finalu.

Zabavaljajte se gledanjem narednih utakmica u grupi, kao i 1/4 finala. Ja znam da hoću.

shilja

pre 7 godina

Opšti zaključak - koga nema bez njega se mora. Naravno, mnogo nedostaju i Bjelica i Marjanović ali i Milutinov. Oko Marjanovića je priča već ispričana, al kritikovati Saleta zato što je poveo neke igrače nema smisla. Zna i ON ali i svi poznavaoci, da ni Birčević ni Štimac ne bi videli reprezentaciju da nije bilo otkaza i povreda.Što se meča tiče, nije sve tako crno, 35 minuta je bilo relativno OK, raspali smo se zadnjih 5 minuta. Najvažnije je da prođemo u 1/4finale, što ćemo i uraditi...iskreno najviše me brinu Španci iz druge grupe, ali možemo svakog dobiti pa i njih, nije ovaj poraz smak sveta. Znam da se mnogi neće složiti, al mislim da bi bolje bilo da igramo 1/2finale sa Amerima, siguran sam da bi bronza bila naša...

molina

pre 7 godina

Svi se kao cude da Teo igra losu odbranu. Sa njim takvim je CSKA osvijio EL. Znaci postoje nacini da se to sakrije.
Nasi igraci umiru u bespotrebnim asistencijama. Tako se igraju prijateljske. Nama nedostaje Bogdan sa samopouzdanjem. Ovako ispada da je Mils australijanac veca pretnja u sutu od Bogdana. To je uloga selektora.

Babinjo

pre 7 godina

Pogledajte ovog talentovanog momka 1994 godiste Nikola Jovanovic 211 cm link https://www.youtube.com/watch?v=wVznIVKLRn4 sta radite BRE vi u savezu sunce vam kalaisano sakupljajte BISERE, momak je izmislio kosarku za Bircevica i Stimca.

Selestin Babajaro lll

pre 7 godina

Da je Sale pustio Bobinatora, e u sledeće kvalifikacije bi išao sa kadetima, jer bi sve jedan igrač branio svoj ugovor, zaključno sa juniorima. Takvi smo!

Meni je ova utakmica više ličila na naše razigravanje, bilo je jako puno rotacija i čudnih petorki. Diže formu, koristi izjednačenost ekipa sa kojima se ukrštamo. I što da ne, moguće izbegava USA.

Tako da ne vidim ništa loše u ovom porazu - naprotiv. Stara je to čekalica, prevejani vuk. Nemojte se čuditi ako operemo nekog u 1/4 finalu!

Dejo

pre 7 godina

Meni kao prilicno fer poznavaocu ove igre upada u oci to sto nije imalo mesta za Simonovica bar da pokusa a ja kao partizanovac moram da priznam da Simon je najspremniji nas igrac fizicki i jedan od najmotivisanijih..jednostavno smo mogli da ga probamo bar na par minuta ako je onaj Bircevic mogo da izglupira 10 minuta. Kladim se d la bi upala neka ukradena lopta ili trojka iz ugla..

NIKITA je zakon!

pre 7 godina

A opusteno pobedicemo Amere i bicemo prvi u grupi.. :D Hahaha :D Salu na stranu... Realno, za sve sportiste.. Ako osvoje neku medalju super, ako ne, nije ni bitno. Bar za mene.
U krajnjem slucaju, sto bi rekli.. J..es ga.. :D

gradinar

pre 7 godina

Ja sam paralelno pratio i devojke i momke. I nekako mi baš krivo zbog devojaka koje su se borile, vodile do pred kraj i - izgubile. Kanađanke jesu bile favoritkinje, ali... za malo da ih dobijemo.
A momci?
Verujem da ćemo se izvući protiv Francuza iz ići dalje
(samo ako se ovo prokletstvo poraza završi). Ako ne, onda je realnost takva... Jesmo mi zemlja košarke, ali sadašnja generacija nije ni blizu prethodnim. Ali to znamo mi koji pratimo košarku mnogo duže od ovih klinaca koji misle da je Bobi najbolji centar Srbije svih vremena i kako bi s njim parirali Amerima... (kakva glupost).

Nicky boy

pre 7 godina

Ovo što smo prikazali protiv Australije nije dovoljno da bismo osvojili medalju. Bila je promaja u reketu, loša komunikacija među igračima, šut katastrofa... Ne znam kakva je atmosfera u timu, ali znam da fale Marjanović i Bjelica i to mnogo.

111

pre 7 godina

Prosto mi je neprijatno koliko nam dobro ide. Na kraju sta da kazem, nekoliko decenija je sport nas najbolji brend. Odskakao je u odnosu na drzavu i sve sto se u njoj radilo. Dodje i tome kraj. Jos nisu gotove OI, ima sanse ali ova vlast i Srbija bolje ne zasluzuju. Zao mi je sportista i svih onih koji su ulozili veliki trud a najvise politicara koji nece moci da se slikaju posle OI.Sta covek da kaze kada nasa Olivera Jeftic ode SAMA na OI da trci maraton bez trenera i bilo kakve podrske pa ce morati sama da se snalazi i da trazi pomoc od drugih reprezentacija? I mi ocekujemo kao navijaci rezultate? Mi ovo zasluzujemo.

antiDebil

pre 7 godina

(Dr fantom)

- I Nemacka ima 0 medalja...
- Gde si to cuo da je Madjarska nesportska nacij ?
- Naravno da nikada nismo imali sistematsko ulaganje u sport, umesto da se ulaze u pripremu sportista ovde se neko hvali sa 45 000 nagrade za zlatnu medalju ALI ako ti ne ulazes u sport ko ce osvojiti zlato ? Dakle stedis na ulaganju i stedis posto nema isplate a u fudbalu se prosipaju milioni, eno bacise milionce za renoviranje propalog stadiona, da se milionce ulozi u dzudo, rvanje i slicne sportove vec do Tokija bi mogli da ocekujemo medalje u tim sportovima...
- U kosarci fali MNOGO TOGA, to je najveci problem ! Kada bi se osvojila medalja to bi bilo VEOMA lose po domacu kosarku posto bi se sve prljavstine i pogresni potezi gurnuli pod tepih i skretala bi se paznja tom medaljom a ovi koji to rade bi tako nastavili bez problema to sledecih OI, kada bi ostali bez polufinala mozda bi neko postavio pitanje o cemu se tu radi, mozda bi se neko zapitao a sta je sa mladjim kategorijama gde su se oni izgubili,tu smo uvek imali barem medalju sada nas nema ni u cetvrtfinalima...
- Kad si ih vec posebno ispisao Erceg nije igrao godinu dana, to je kao da si napisao fali nam Dalipagic na krilu, Bobi je odbio da igra za reprezentaciju, Bjelica je povredjen, Micov je izbacen e on nam bas fali pogotovu kada vidis da je evo vec drugu godinu zaredom Kalinic ubedljivo najgori igrac reprezentacije...
- Nema sta da se vide ledja Vucicu kada ce doci neki drugi Vucic, drugi su tu problemi....

vlade

pre 7 godina

bolje da puknemo sutra od Francuske i da kao četvrti odemo na prvog, pa šta nam Bog da! ako prođemo dalje, imamo šansu za finale, ovako kao treći idemo na USA u 1/2! nije ni tako strašno biti četvrti, jer Španci vrv neće biti prvi u onoj skupini.. vrv prvo mesto osvajaju Litvanci ili Gaučosi.. Španija će tempirati da bude treća, ako ne može da bude prva, sve zavisi od meča Croatia - Argentina!

gorango

pre 7 godina

Ok, izgubljena utakmica, pa sta ? Nije ni prva ni poslednja. Izgubili su Francuzi, Spanci, nije kraj sveta. Ima jos da se igra i nismo u fazi direktnog ispadanja. Australija je tipicna ekipa koja nam ne odgovara jer puno trce i fizicki su u sustini snazniji od nasih. Protiv takvih moramo 100% biti fokusirani citavo vreme jer svako opustanje se placa. Nismo mogli bolju pripremu od te da imamo za mec protiv Amerikanaca. Samo sto cemo protiv njih biti fokusirani citavo vreme, jer to su Ameri i nikom nece pasti na pamet, kako kaze Sale, "da je dovoljno izaci na parket" da bi se dobio mec. Ubedjen sam da cemo protiv njih pokazati najbolje lice.

Ipak, usput, nasi treneri i mladi talenti trebalo bi da vise stave akcenat na atletsko gradjenje. Jer nije prvi put da smo tu kratki u tom segmentu i ako kao narod imamo zavidne predispozicije, sto je jos gluplje. Kad mogu drugi, zasto ne i mi ? A Kad se fizikalije dodaju talentu, tek ond se koristi sav potencijal. Za to je samo potreban program i dobra volja.

Rade

pre 7 godina

(Barkley, 09. avgust 2016 09:26)

A u tom NBA, gde su nastali Irving i Parker, ne samo da igrači prekidaju trenera već vode time-out.

Srki

pre 7 godina

Glavni nas problem je definitivno u organizaciji napada. To nam je boljka koja nas prati vec godinama. Kada imate igraca kao sto je Teodosic, morate mu organizovati dobar blok, da bi mogao na vreme da dodje do lopte. Mi izgubimo u svakom napadu 15 sekundi na prenosenje i urucenje lopte plejmejkeru. To je katastrofa. Cini mi se da je Simonovic morao da dobije neke minute i da proba agresivnom odbranom da dodje do neke lopte. A ume i da pogodi trojku kada ga krene. Takodje, da li je moguce da nemamo ni jednu akciju da ostavimo same na sutu Bogdanovica, Teodosica pa i Nedovica. Jovic je mnogo zahvalniji od Markovica i mislim i da je on trebao mnogo vise da igra. Macvan za sada ne pokazuje nista i to nam je definitivno problem. Kalinic takodje. Kada i ako Jokic, Macvan i Kalinic podignu nivo svoje igre i pocnu da pogadjaju spolja, tada ce i bekovi biti rastereceniji pa cemo doci do svoje igre. Nadam se da ce tako i biti

sasa jokic

pre 7 godina

Petar@ bez Bjelice i Ercega ovo je 30% slabija ekipa. Ne zaboravi splet srecnih okolnosti koji nas je vodio do medalje, a to se ne desava svaki put. Ja bi' vileo da nisam u pravu, ali ova ekipa je limitirana.
Kod nas jedan Markovic, apsolutno beskoristan u napadu ima "zakucano" mesto u timu. A godine su ucinile da vise nije brz, pa ni u odbrani ne igra kao nekada.

Petar

pre 7 godina

Ja mislim da je pametno što se nismo pokidali protiv ovih kengura.
Oni kako su se razleteli u prve dve utakmice, kao da su igrali u finalu.
Kad im dođe prva elimiciona tekma neće imati snage posle 10 min. da hodaju.
Treba tankovati i snagu i energiju i kondiciju za najbitnije mečeve.
Ja mislim da nam ovaj meč nije bio najbitniji.

Marko

pre 7 godina

Mislim da bi zaista trebalo da koristimo mnogo vise Simonovica. Covek je fizicki spreman, motivisan, skocan, snazan, ima igru, sut i karakteristican prolaz sa strane koji jedino jos Bjelica igra (setite se Paspalja, Gurovica, Scepanovica, Stojakovica...). Ako ga krene moze biti veoma opasan u napadu a odbranu igra bolje od mnogih u ekipi, moze da zakljuca prakticno bilo kog igraca. Sa takvom igrom otvorilo bi se vise prostora i za Bogdanovica, Nedovica, Jokica, Kalinu. Takodje, po mom misljenju, mogli smo u timu imati Lucica, Muslija, Gudurica umesto Bircevica, Markovica, Macvana - oni su igraci koji su u usponu i sada njihovo vreme dolazi, treba se graditi ekipa i za buducnost.

Mr_No_Name

pre 7 godina

Imamo tri spolja igraca koji nemaju sut.
imamo 2 centra koji nemaju nista (osim srcanosti).
To je previse.
Medalja bi bila neverovatno iznenadjenje obzorom kakav tim je odveden na Olimpijadu.
Podrska momcima!

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

Posle svetskog prvenstva su nas svi procitali . Jak centar kao Valancijunas i Raduljica se odbija kao o zid . Bogdanovicu svi stavljaju flaster i on se totalno izgubi . Ispucava se , jeste da da oko 10 poena ali iz hiljadu pokusaja . I pustaju slobodan sut Markovicu i Jovicu . Pobeda zagarantovana

dragan

pre 7 godina

Jokic mora u prvu petorku i mora da bude prva opcija u napadu kao u Beogradu pre mesec dana.
Raduljica poentira ali ne kontrolise reket u odbrani.
Teodosic za 22 minuta ima 17 suteva sto je previse, bogdanovic uzima loptu predugo.
Kalinic moze da igra ali mu dordjevic ne dozvoli sto je ocigledno.

Fale nam Bjelica, Bobi, Musli, Erceg, Guduric.......

Teodosic mora bar 30 minuta ali samo kao plej.
Igramo cesto sa tri pleja, kad Amerikanci su doveli samo dva........

Moramo u buducnosti da forsiramo igraci od 206/207 na posiciji krila kao u proslosti jer smo samo ovako dominirali...
Setite se samo Radmanovic, Bodiroga, Gurovic, Stojakovic.......

Fox

pre 7 godina

Trener mora ubaciti Simonovica u igru (jer nemas drugo krilo) i koristiti njegova protrcavanja i odlicno citanje pasova Teodosica, i naravno sut koji je i te kako bolji od Kalinicevog. Jednostavno najtanji smo na poziciji tri jer Kalinic i Simonovic ni u jednoj reprezentaciji u nasoj istoriji ne bi bili ni na sirem spisku. Ali toliko forsiranje Kalinica je nestvarno, beskoristan je u napadu na ovakvom nivou kosarke a nije ni takav defanzivac kakav se potencira. Siguran sam da bi Simonovic kakav god da je mnogo vise doprineo u napadu od njega bar na nekoliko minuta igre, bez toga da odbrana trpi a jos bi pokupio neki skok sigurno jer ovi ostali visi igraci ne mogu JEDAN da skupe na celom mecu. Takodje isti slucaj sa Markovicem i Jovicem, igramo sa pola igraca koji su ofanzivno sposobni da urade nesto a to nije dovoljno za ozbiljne ekipe. Bjelica je pola tima, fali mnogo na oba kraja terena. Njegove solo akcije kada ne ide ekipi, izmisljeni poeni kada je najteze i skok su najpotrebniji i to izgleda nema ko da nadomesti. Smesno je videti da jedan centar koji je toliko vrenena u igri ima samo jedan skok. Mora Nedovic vise vremena u igri i dati mu slobode, jer on Bogdanovic i Teodosic su jedini koji mogu ugroziti kos protivnika svojim sposobnostima, ulazima i sutom. Ne razumem konstanto forsiranje prve petorke bez Teodosica kada lose pocinjemo uvek tako. Jokic je malo stegnut i uplasen, zato treba praviti vise akcija za njega i osloboditi ga napetosti jer se moze dobiti mnogo od takvog igraca. Bircevic mora jace i zustrije, jaci faulovi a ne da prosecno po mecu imamo 3-4 situacije za protivnika 2+1. Moze mnogo bolje i to je najvaznije, zato samo napred i pokazite zube!

Isaiah Thomas

pre 7 godina

Ne treba odmah kritikovati košarkaše, svi se sećamo koliko smo bili ubedljivi na Eurobasketu pa na kraju nismo uzeli medalju, a Španci jedva prošli grupu, gradili formu i uzeli zlato, mislim da je i Sale toga svestan. Naravno, nikad nije dobro kada izgubiš, ali ako treba da izgubimo, ovo je pravo vreme.
Podrška za sve Olimpijce!

cky

pre 7 godina

Cim se lose odigra ili izgubi jedna polovina slepo pominje Jordana.. Da prate reprezentaciju vise od dve godine znali bi koji to nama igrac fali i na kojoj poziciji smo sinoc bili najgori...e moji

otac makarije

pre 7 godina

Mislim da je ovo nebitan poraz. Sasvim svejedno s kim igramo u cetvrtfinalu odnosno koji cemo biti u grupi. Da me sad pitaju sa kim ne bi znao da li Spanija ili Hrvatska i Litva ili Argentina ili Brazil.
Svi dobro igraju Brazil je domacin. Sjetite se prislog evropskog sve dobili u grupi i na kraju cetvrti bez medalje. Ako ne uzmemo neku medalju nije smak svijeta.
Treba samo kalkulisati da Amere izbjegnemo u polufinalu ako je to moguce.

Srdjan

pre 7 godina

Teo-napad dobar, odbrane nema. Markovic-dobar u odbrani i prevodjenju lopte, pogodi samo kad ima srece, a i ocajno organizuje napad.Jovic-odbrana, organizacija napada dobri, ali kao da je u grcu sto she tice ulaza i suta (sasvim pristojan je bio u Zvezdi po tom pitanju). Nedovic-dobar za kontranapad i igru 1 na 1, ali slab za pozicioni napad, nedovoljno dobar u odbrani, sto moze da popravi jer ima brze noge i dobre atletske predispozicije. Sut kako-kad. Bogdanovic-solidan za dva, ali bi trebalo da sutira non-stop za tri, tj. da ima podjednak tretman kao i Teo, jer sut treba forsirati ponekad. Kalinic-ima solidan sut, ali je u grcu, slicno kao Jovic. Simonovic-odbrana korektna, sut za tri dobar, karakter pobednika, ostalo nista. Bircevicsut za tri dobar, pismen, ali neiskusan kosarkas (bez utakmica u jakim timovima), dobar skakac, ali tehnicki limitiran. Macvan-slab skok za cetvorku, spor, sut za tri solidan, ali je u grcu takodje, sto me iznenadjuje s obziromna njegovo iskustvo, inace pismen kosarkas. Jokic-meka ruka, dobre kretnje, slaba ledjna tehnika, dobar skok, slabo gradjenje u odbrani, spor u odbrani. Raduljica-dobar u ofanzivi, osim kada se lomi rezultat, los skakac, slicno kao Macvan (ne mozes papir ispod nogu da im izvuces kada skoce), spor u defanzivi. Stimac-borac. Zakljucak: Bjelica suvise nedostaje, ali i Krstic u odnosu name tim koji je bio vicesampion sveta. Suvise lako smo se odrekli Micova, Bobija, Velickovica, Savanovica, Zagorca i Gudurica.

ledenjak

pre 7 godina

prvo treba da stanemo i shvatimo da košarku ne igramo samo mi i ameri, igra je ceo svet. svi su se spremali za OI i logično je da grizu više nego inače. mi uvek očekujemo i pričamo samo o medaljama i sve ostalo smatramo neuspehom. na ovim igrama pod znakom pitanja su i naši najveći aguti, vaterpolisti dok su ostali daleko od postolja tj 18 koliko je ministar najavio.

igorinjo

pre 7 godina

Mene je ova utakmica podsetila na polufinale sa Litvanijom.Tu se vidi slabost u reketu,aspolja nije hteo shut.Bezidejna igra kad nam zakljucaju reket.Nadajmo se samo da nam forma ne pada. Da je samo los dan....

Селектор из аутобуса

pre 7 godina

Ствар је јасна, губимо од екипа које нас пребију у тучи- Литванија, Аргентина, Аустралија.
Ако смо толико фини да не умемо да се тучемо, предлажем латинску тактику "јао судија, поломио ми је све коске" или управо Ђорђевићеву тактику "драги Марчуљонисе, много те волим".

У овој екипи Јовић је нокаутирао Батума, Калинић је закуцао преко Бурусиса, Богдан је дао тројку Бразилу са 10 метара, Недовић поломио кичму Паркеру.
Без спортског безобразлука немамо шта да тражимо.
Морамо да деконцентришемо ривала као што су нас ови кенгури деконцентрисали.

Dag Kristi

pre 7 godina

Kalinic i Markovic su bili katastrofalni,nikoga nisu sacuvali,a nijedan poen nisu dali.Zasto Simonovic nije igrao???Kakvu funkciju imaju Bircevic i Macvan?

SrbEUin

pre 7 godina

Svi smo znali da smo tanki u reketu, a naravno to znaju i naši rivali.

Najviše nedostaje našem timu saradnja playa i centara. Radonja je od Bobija i Zirbesa napravio igračine upravo forsiranjem igre pika, Wilijams-Bobi, Jović-Zirbes. Sale ni kao igrač nije igrao pik, a ni sada kao trener. Zato mu se Bobi ne uklapa. On želi dve četvorke i bržu, pokretljiviju igru. To nam proizvodi ogromne rupe u odbrani u reketu.

Za razliku od Raduljice i Jokića, Bobi je dominirao u odbrani, i uvek imao najviše uhvaćenih lopti. Radulja ne postoji u odbrani, svi ga pune, nema uhvaćenih lopti. Štimara je tu 10 puta uspešniji, ali je totalna truba u napadu. Bobi je podjednako uspešan u oba smera.

PS: Javno se izvinjavam Delavodovi, za koga sam smatrao da je Branko Lazić u Klivlendu, i da igra samo izvrsnu odbranu, te da je u timu samo zahvaljujući izuzetnoj borbenosti. Sada je mi pokazao da je odličan organizator, fenomenalan asistent i vrlo ppouzdan realizator.
Za klasu iznad Thea, koji nikoga ne čuva, agresivnost i fizikalije su mu 0, jedino što ima je kreativnost. NEDOVOLJNO za vođu. Zato Marković mora uz njega da mu pokriva leđa. U svakom slučaju igrač manje na terenu (jedan u odbrani drugi u napadu). TO je prihvatljivo ako ostala trojica igraju u oba pravca. Problem je što nemamo adekvatnog centra, jer onda sa Raduljicom imamo DVE rupe u odbrani a sa Štimcem DVE rupe u napadu.

Tako se ne može do medalje.

srpska posla

pre 7 godina

(Иван, 9. avgust 2016 21:09)

Vasa logika ima smisla, ne kazem da nema. Ali, nazalost, nikada necemo cuti Saletovu pricu, tako da necu moci da uporedim Vase argumente sa njegovim.
Inace, cisto da zavrsimo pricu o diplomama, i ja sam magistar matematike sa kraja 80-tih. Pozdrav.

QR

pre 7 godina

Uglavnom sve je negativno i niko nije dobro igrao. Tako je to valjda posle gorkog poraza... Ajde momci, biće bolje u sledećoj utakmici, samo vi dajte sve od sebe.

srbija

pre 7 godina

Ova utakmica samo potvrdjuje sve sto se jos ranije znalo.
Jokic nema ozbiljnih utakmica u rukama I to se vidi jasno, on me dobar ali fali mu snage I iskustva.
Jovic i Markovic moraju da pogode bar nesto na ovakvim utakmicama, kao I Macvan.
Birca je los ali, ovo 2+1 be sme sebi da dozvoli.
Bogdan po mom misljenju mora vise da preuzme suteva na vaznim utakmicama, on je uz Tea sada lider i mora tako da se ponasa, pa i po cenu promasaja.
Fali Bjelica mongo, po menu i Bobi zbog snage.
Ako Macvan malo povuce, Jovic I Markovic pocnu da daju oko 7p zbirno i Kalina pocne da igra njegovu igru u smislu neka trojka I niski post, 5-7p, moze svasta da bude.
Ovaj poraz nije nista strasno, dobra je Australija, nadam se da ce posluziti kao opomena

kao kakao

pre 7 godina

Ljudi, smajite malo. KO je gledao Australiju protiv Francuza trebao je znati da se radi o odlicno vodjenom, inspirisanom timu, sa dovoljno kvalitetnih igraca da tuku bilo koga osim USA.

KAd igras portiv takvog tima, koji je odlicno tempirao formu za prvu fazu onda sve nase boljke izlaze na vidjelo, ali nista sto vecina nije znala.

RAdulja je odigrao iznad svojih mogucnosti u napadu, ali kad je bilo 1na1 s umornim nogama vidjelo se gdje su mu limiti, bas kao i igra u odbrani. Bircevic je zalutao u reprezentaciju iz razloga znanih samo Saletu.

Macvan se takodje izgubio.

MArkovic mora da bude 110% spreman da bi zalsuzio mjesto u timu, a on to nije, pa kad se njegova strasna defanziva raspala ostao je ofanzivni dio koji nikad nije bio cemu. Litvanci ga nisu ni cuvali na EP.

Kalina izgubljen ko burek u svemiru, vec duze vrijeme. Ne mogu da prepoznam onog Kalinu iz CZ.

Bogdanovic - precijenjeni igrac. KO je pratio njegovu sezonu u EL zna o cemu govorim. Uvijek se mucio protiv jake odbrane, ocajan % suta za beka sutera.

Jokicu fali misica, iskustva, hrabrosti, ali i vise akcija na njega.

KAd na sve to dodamo blijedu sutersku partiju Tea, koji je cesto bio u ulozi dvojke onda rezultat i nije tako los za prvih 36-37 minuta.

I dalje vjerujem da mozemo dobiti bilo koji tim iz druge grupe, amda su u ovom trenutku kalkulacije o izbjegavanju USA glupe.