Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 21.08.2016.

18:37

Isinbajeva postala član MOK

Dvostruka olimpijska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva, izabrana je za člana MOK.

Izvor: MN

Autor: MN

Isinbajeva postala član MOK
Getty Images

Rekorderka u skoku s motkom nije nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto su atletičari Rusije suspendovani zbog doping skandala.

Isinbajeva je dobila 45 glasova za 23 protiv, uz dvojce uzdržanih. Ona će u narednih osam godina biti član komisije koja zastupa interese aletičara.

Ostali članovi komisije su Brita Hajdeman iz Nemačke, Danijel Gjurta iz Mađarske, Rju Seung-min iz Južne Koreke i Novozelanđanka Sara Voker.

Isinbajeva je pre nekoliko dana objavila da završava profesionalnu karijeru, a tada je kritikovala Svetsku atletsku federaciju, rekavši da će im Bog suditi zbog izbacivanja Rusa sa Igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

20 h

U fokusu

Vidi sve