Nova vest
Fudbal

Petak, 16.12.2022.

11:30

Zaneti: Nadam se tituli, Mesi je na istom nivou kao Maradona

Havijer Zaneti, bivši reprezentativac Argentine, veruje da će izabranici selektora Lionela Skalonija osvojiti titulu u Kataru.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Zaneti: Nadam se tituli, Mesi je na istom nivou kao Maradona
Foto: Profimedia/Photo Jean Catuffe/DPPI

Nekadašnji as Intera, koji se povukao još pre osam godina, kaže da ceo svet želi da se Mesi od Mundijala oprosti osvajanjem titule.

On je objasnio i zašto fudbalska planete želi da vidi Svetski kup u Mesijuevim rukama.

"Po meni to je zbog načina na koji interpretiraju fudbal, otuda oni žele da se to dogodi. Nadam se da je to i zbog toga što Mesi tako nešto zaslužuje, momci ulažu veliki napor da dođe do toga i nadam se da će Argentina doeti titulu kući", kaže Zaneti za "Ole".

Pohvalio je igru tima u dosadašnjem toku turnira.

"Vidim da je ovo veoma dobro organizovan tim, od prvog dana se videla ta jasna namera da se dođe do finala", dodao je Zaneti.

Mnogi su priželjkivali da dođe do okršaja Brazila i Argentine u polufinalu, ali su to sprečili Hrvati. Tako je Argentina ostala da brani čast južnoameričkog kontinenta.

"Kako to radimo? Pre svega time kako Argentinci osećaju fudbal. To se pokazuje na svim utakmicama. Uz posvećenost i ponašanje koje nas sve čini ponosnim".

Mnogi su u Argentini poredili liderstvo Mesija sa Maradoninim.

"Ne radi se o liderstvu Mesija i toga kako on vidi Svetski kup. Važna stvar je da on to uspeva da prenese na sve kolege iz tima. Leo je na istom nivou kao Maradona. Taj sud se neće promeniti bez obzira na rezultat finala", ubeđen je Zaneti.

Konačno, otkrio je kakao vidi finalnu utakmicu i šta očekuje.

"To je najvažniji meč. Susrećemo se sa šampionima sveta, ali ljudi Argentine imaju veliki san. Mesi je veoma fokusiran, postao je više od lidera, godine i zrelost guraju ga da on bude taj koji pravi razliku, to je i po karakteru, ne samo na tehničkom nivou. Argentina je dobro organizovana, a on to pokazuje u svakoj utakmici. Kod Francuza me brinu mnoge stvari: Mbape, Grizman, Žiru, Loris, Rabio, ako se oporavi. Veoma su jaki", zaključio je bivši reprezentativac Argentine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve