Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.12.2022.

15:31

Taljafiko: Još nismo završili posao, spremni smo i za penale

Fudbaleri Argentine u utorak od 20 časova igraju u polufinalu Mundijala sa Hrvatskom.

Izvor: B92

Autor:B92

Taljafiko: Još nismo završili posao, spremni smo i za penale
Foto: Profimedia

Defanzivac Argentine Nikolas Taljafiko istakao je kako su "ulaskom u polufinale ispunili prvi cilj", ali kako još nisu završili posao u Dohi.

"Srećni smo što smo ostvarili prvi cilj, a to je da budemo među četiri reprezentacije, ali još nismo završili posao. Znamo da su Hrvati kvalitetni, posebno u veznom redu," rekao je Taljafiko . On je igrao i pre četiri godine u Rusiji u susretu koji je Argentina izgubila sa 0:3. "Četri godine su prošle, oni su i dalje odlična reprezentacija. Imaju neke nove igrače, nova obeležja. Biće to različita utakmica, drugačije će se razvijati. Koristićemo iskustvo iz te utakmice i nadam se pobediti. Ponavljam Hrvatska ima odlične igrače, kvalitetnu ekipu. Ali mi moramo da razmišljamo o sebi. Svesni smo kvaliteta Hrvatske, ali imaćemo odgovor." Argentinu će u pokušaju plasmana u finale predvoditi jedan od najboljih igrača sveta. "Mesi je naš kapiten, naš lider, naš vođa. On nas gura dalje. Kada je na terenu znamo da imamo Mesija. On ima podršku cele ekipe i stručnog štaba", rekao je Taljafiko. Hrvatska je kroz osminu finala i četvrtfinale prošla nakon izvođenja jedanaesteraca. Jesu li Argentinci spremni na "lutriju" izvođenja penala? "Spremni smo i za taj segment, imamo dovoljno iskustva i sjajnog golmana Martinesa. Ovo je eliminaciona faza, to nisu lake utakmice iskusniji ima prednost. Svi vežbamo penale, ali nije to ista situacija", dodao je Taljafiko. On je naglasio je kako hrvatska vrsta ima nekoliko različitih formacija, ali da će na sve biti spremni. "Hrvatska ima nekoliko opcija, ima odlične vezne igrače. Pokušaće kontrolisati loptu i igru. Moramo biti spremni za svaku mogućnost. Jaka je snaga naše ekipa da i mi možemo igrati sa više različitih formacija" zaključio je Taljafiko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve