Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.12.2022.

15:25

Skaloni: Hrvatska ima specifičnu igru

Selektor Argentine Lionel Skaloni izjavio je uoči meča polufinala protiv Hrvatske da "Hrvati imaju specifičnu igru, niti se stalno brane, niti stalno napadaju".

Izvor: B92

Autor:B92

Skaloni: Hrvatska ima specifičnu igru
Foto: Profimedia/William Volcov

U Argentini su verovali kako će im na putu do finala stajati Brazil predvodjen Nejmarom. Ali, "Vatreni" su šokirali Brazil i razveselili "Gaučose". Mada i oni upozoravaju kako je i Hrvatska opasan protivnik, uvereni su kako će ipak lakše preko "Vatrenih" do svog šestog finala.

Skaloni je preuzeo Argentinu kao privremeno rešenje nakon što je otkaz dobio Horhe Sampaoli. Pod njegovim vođstvom Argentina je prošle godine osvojila Kopa Amerika, prvi veliki trofej nakon 1993. godine, kada su takođe slavili na tom takmičenju.

Skaloni je na poslednjem Svetskom prvenstvu u Rusiji bio jedan od Sampaolijevih asistenata i uživo je na stadionu u Nižnjem Novgorodu pratio pobedu Hrvatske nad Argentinom u grupnoj fazi takmičenja.

"Očekujemo tešku utakmicu, Hrvatska je odlična ekipa, vidi se njihovo zajedništvo, ali ne treba upoređivati utakmicu od pre četiri godine. Svi Argentinci se nadaju pobedi, igramo za svoj narod, za svoje porodice. Srećni smo zbog svojih navijača, znamo što se od nas očekuje. Što se tiče Hrvatske imaju specifičnu igru, niti se stalno brane, niti stalno napadaju. Imaju odličnu ekipu, dugu fudbalsku tradiciju", izjavio je Skaloni.

Nije želeo da otkrije loše strane "Vatrenih".

"Prvo analiziramo prethodne utakmice što bolje možemo i kako da iskoristimo slabije strane protivnika. Neću govoriti o jakim i slabijim stranama Hrvatske na novinarskoj konferenciji, ali analizirali smo i njihove slabosti," rekao je selektor Argentine.

Skaloni je bio pun pohvala na račun hrvatskog kapitena Luke Modrića.

"Zadovoljstvo je gledati njegovu igru, on je idol za mnoge od nas, ne samo zbog igre, već i zbog ponašanja. Ako volite fudbal, ne možete ne volite takve igrače."

Skaloni je komentarisao ponašanje argentinskih igrača za vreme i nakon utakmice sa Holandijom.

"To je fudbal, nekada se branite, nekada napadate, ponekad možete doći i u sukob i posvađati, ali imate sudiju. Treba staviti tačku na tu utakmicu. Nisam siguran da je naše ponašanje nesportsko. Mi pokazujemo svoj ponos, a sudija postoji da donosi odluke. Nakon utakmice postoji poštovanje, poštujemo i Holandiju i Hrvatsku."

Skaloni je rekao i da je ekipa u dobrom fizičkom stanju.

"Pobeda je najbolji oporavak, ušli smo u polufinale. Dobro smo, verujem da ćemo biti spremni. Ekipa se jako dobro oseća. Imamo sopstveni stil igre, ali ponekad morate da odgovorite na zahteve na terenu" naglasio je Skaloni.

Takođe je priznao kako razmišlja jedino o susretu protiv Hrvatske.

"Isto se osećam kao i pre Holandije, Australije i Poljske. Izgubili smo od Saudijske Arabije. Ispred nas je još samo jedna utakmica u kojoj ćemo morati da damo sve od sebe. Sutra je ono za šta se pripremamo i samo o tome razmišljamo, ne želim da gubim energiju na druge stvari."

Za Messija je ovo posljednje SP, a Skaloni je poručio kako moramo uživati u njegovoj igri.

"Možemo samo da uživamo u njegovoj igri, mi i ceo svet. Sve dok igra" zaključio je Skaloni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve