Nova vest
Fudbal

Petak, 09.12.2022.

19:40

"Argentina ili Holandija? Neka dođe ko hoće"

Asistent kod izjednačujućeg pogotka Hrvatske, Mislav Oršić, kaže da mu nije bitno protiv koga će igrati u polufinalu.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/Neil Hall

Vicešampion sveta je eliminisao Brazil posle boljeg izvođenja penala, a Oršić je u 117. minutu namestio gol Brunu Petkoviću.

"Bila je polukontra, dobio sam loptu i video Petka, poslao mu loptu. I to je to. Imao sam veliku želju da postignem gol, i ovaj se broji", rekao je Oršić.

"Nismo svesni. Kada pogledamo kako je izgledalo i kako smo ih dobili. Borili smo se, nismo odustajali i vratilo nam se na kraju. Neću ni da gledam Argentinu i Holandiju, neka dođe ko hoće u polufinalu", dodao Oršić.

Lovro Majer je bio jedan od strelaca u penal-seriji.

"Izvan sebe sam, ne znam šta smo napravili. Kada je pogodio stativu Markinjos imao sam osećaj kao nikad do sada. Naježio sam se", rekao je Majer.

Majer kaže da nije bilo panike u trenucima kada su bili u zaostatku.

"Nije bilo straha, nije bilo lako preokrenuti, a kamoli protiv Brazila. Krenuli smo ka golu, dali jedan, hteli i drugi. Na kraju na penale prošli dalje sasvim zasluženo. Potpisujem da sve prođemo ovako do kraja", zaključio je Majer.

Hrvatska će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Argentina – Holandija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve