Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.12.2022.

16:30

Selektor Hrvatske o padu Srbije: Ne smemo tako

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić govorio je o narednom rivalu te selekcije na Svetskom prvenstvu, Brazilu.

Izvor: MT

Autor: MT

Selektor Hrvatske o padu Srbije: Ne smemo tako
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Dva nacionalna tima sastaće se u četvrtfinalu Mundijala u Kataru, u petak od 16.00 časova.

"Napravili smo jako veliku stvar ulaskom u četvrtfinale. Bez obzira na to, želimo još više. Znamo da nas čeka možda i najveća utakmica na turniru protiv jednog od favorita za osvajanje titule, uvek jeste, ali po prikazanoj igri na ovom Svetskom prvenstvu s pravom su u toj grupi", rekao je Dalić.

Dalić kaže da je pratio meč Brazila i Srbije u grupnoj fazi, koji je pripao južnoameričkoj reprezentaciji rezultatom 2:0.

"Gledali smo Srbiju protiv Brazila. Srbija je igrala sat vremena odlično, ali onda su igrači postali nervozni. Nakon gola se Brazil razigrao, a Srbija pala. Mi ne smemo da upadnemo u tu nervozu. Moramo da budemo disciplinovani i da čekamo priliku", dodao je on.

Dosta se govorilo o načinu proslave pogodaka od strane Brazilaca.

"Imaju svoj način veselja i zabave, tu pokazuju tim, zajedništvo, narav i karakter i to je njihovo pravo. Je li to respekt prema protivniku ili ne, nebitno je. Ne bih voleo da moja ekipa tako slavi. Ali to je karakter, nacija, takvi su kakvi jesu i to je lepo", zaključio je Dalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve