Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.12.2022.

22:40

Eduardo: Modrić će blistati i protiv Brazila, Kazemiro i Vinisijus opasniji od Nejmara

Eduardo da Silva, nekadašnji igrač Dinama i reprezentacije Hrvatske, veruje u uspeh "vatrenih" na Mundijalu u Kataru.

Izvor: B92

Autor:B92

Eduardo: Modrić će blistati i protiv Brazila, Kazemiro i Vinisijus opasniji od Nejmara
Foto: Profimedia

Uoči meča sa Brazilom u četvrtfinalu, on je u razgovoru za "Jutarnji" dao smelu prognozu.

Eduardo, koji sa porodicom živi u Rio de Žaneiru, rekao je da će navijati za Hrvatsku.

"Šta očekujem u četvrtfinalu? Da se Hrvatska plasira u sledeću rundu, zar ne?", poručio he Eduardo.

On je potom objasnio zašto veruje u izabranike Zlatka Dalića.

"Uoči meča sa Japanom svi su o Hrvatskoj pričali sa mnogo respekta. U smislu da ima strašan tim, da je finalista sa poslednjeg Mundijala. Posle tog meča nešto se okrenilo, i verovatno pod utcajem lake pobede Brazila nad Južnom Korejom. Sad svi tvrde da Brazilu sledi laka pobeda. Čitao sam kako se Hrvatska mučila sa Japanom, zemljom koju su Brazilci naučili da igra fudbal", kaže Eduardo.

On je uporedio Hrvate i Brazilce i zaključio da imaju dosta zajedničkog.

"Brazilci i Hrvati su jako slični, delimo gotovo isti mentalitet. Jedna pobeda je dovoljna za veliku euforiju, a posle poraza je sve katastrofa. Moj utisak je da je Brazil previše poleteo posle 4:1 protiv Južne Koreje. Nisu dobili ne znam koga, ipak je to samo Koreja, ne može da se poredi sa Hrvatskom. Da su slučajno razbili Švajcarce sa 6:1 kao Portugalci, već bi se proglasili prvacima sveta i ostatak turnira bi bio formalnost", dodao je Da Silva.

Objasnio je i kako vidi igru "vatrenih".

"Ušli smo u nokaut fazu de uživanje u igri postaje nevažno. Sve o čemu igrači misle je pobeda i prolaz u naredni krug. Zato očekujem da će ovde najvažniji igrači još jednom potegnuti. Perišić je dao gol i počeo da se diže u igri, a verujem da će Modrić odigrati novu veliku utakmicu. On u ovakvim prilikama nikad ne zakaže, iako ne bi bilo loše da malo povuku Brozović i Kovačić".

Na pitanje o Nejmaru i šta on može da uradi, rekao je:

"Nisam siguran. Igrao sam pod blokadama sa povredom članka, sećam se kako je bilo teško. Mentalno si blokiran, ne možeš da pružiš sto odsto. Zato se manje plašim Nejmara, a više Vinisijusa i Kazemira. Njih dvojica su najbolji Brazilci po meni", zaključio je Eduardo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve