Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.12.2022.

09:05

Jakin: Teško je prihvatiti poraz

Selektor švajcarske fudbalske reprezentacije Murat Jakin izjavio je posle poraza u osmini finala SP od Portugala da je pokušao sa promenom sistema u defanzivi.

Izvor:

Autor:

Jakin: Teško je prihvatiti poraz
Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Međutim, ta promena nije dala rezultat.Švajcarska je ubedljivo poražena od Portugala sa 1:6, u osmini finala Svetskog prvenstva.

"Odlučio sam da napravim promenu u zadnjoj liniji. Već smo igrali u sistemu sa tri igrača pozadi. Hteli smo da izvršimo pritisak na njihova krila ali nije išlo", rekao je Jakin.

On je dodao i da je Portugal "efikasnije ušao u meč", za razliku od njegovog tima koji je loše započeo utakmicu.

"Protivnik je bio jači, dominantniji, efikasniji i moramo to da prihvatimo. Čestitam im, mada je teško prihvatiti poraz. Tužni smo jer smo hteli da učinimo državu ponosnom", rekao je Jakin.

Selektor Švajcarske je izjavio i da je njegov tim imao "ambiciozne planove" i da je želeo na ovom prvenstvu da ispiše istoriju.

"Imali smo ambiciozne planove, želeli smo da ispišemo istoriju. Mislim da možemo da budemo ponosni na ono što smo prikazali na SP. Imali smo dobre trenutke u grupnoj fazi. Na kraju najbolji timovi prolaze. Nama je nedostajalo svežine", rekao je Jakin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve