Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.12.2022.

22:55

Veliko slavlje Marokanaca na ulicama Dohe VIDEO

Navijači Maroka okupurali su centar Dohe, kako bi proslavili plasman svoje reprezentacije u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Veliko slavlje Marokanaca na ulicama Dohe VIDEO
Foto: Profimedia

Možda i prvi put otkako je u Katru započelo Svetsko prvenstvo, ulice Dohe zahvatilo je pravo navijačko ludilo, prenela je HINA.

I do sada je bilo navijača koji su burno slavili u centru grada poput Argentinaca i Meksikanaca, međutim ništa ne može da se uporedi sa slavljem marokanskih navijača nakon što su "Lavovi Atlasa" izborili plasman u četvrtfinale pobedom protiv Španije boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Reprezentacija Maroka definitivno je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg Svetskog prvenstva. Nakon što su osvojili prvo mesto u grupi ispred Hrvatske, Belgije i Kanade, sada su prvi put u svojoj istoriji ušli u četvrtfinale i to nakon što su izbacili bivše svetske prvake Špance.

Kada je Ašraf Hakimi postigao ključni jedanaesterac za pobedu, započelo je veliko slavlje na stadionu Edukejšn, a potom se preselilo na ulice Dohe u kojoj se nalazi velika marokanska zajednica.

Marokancima su se u slavlju pridružili i navijači drugih arapskih zemalja jer je Maroko ostao poslednja nada arapskog sveta na prvom Svetskom prvenstvu koje se održava na Bliskom istoku.

"Ne mogu da verujem. Ovo je jedan od najvećih trenutaka u mom životu," rekao je 30-godišnji Selim koji živi i radi u Dohi poslednjih pet godina.

Na ulice su izašle hiljade navijača, a velika grupa navijača prošla je kroz Mšeireb, centar Dohe. Veseli Marokanci, Katarci, Saudijci, Palestinci i drugi pohrlili su kroz istorijske uličice Suk Vakifa gde se nastavila proslava.

Pre početka utakmice deo marokanskih navijača bez ulaznica je pokušao probiti sigurnosni kordon u blizini stadiona, zbog čega je morala da interveniše i policija.

Fotografije slavlja marokanskih navijača dolaze i sa ulica Amsterdama, Milana, Torina, Brisela i drugih evropskih gradova.

Ovo je šesti nastup Maroka na Svetskim prvenstvima, a do sada je najbolji plasman postigao 1986. godine izborivši plasman u osminu finala u kom su ispali od Nemačke.

Sada ih u četvrtfinalu očekuje Portugal koji je deklasirao Švajcarsku sa 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve