Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.12.2022.

20:59

"Ispisali smo istoriju, zaslužena pobeda protiv Španije"

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragi rekao je da je njegova ekipa plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva ispisala istoriju.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/Friedemann Vogel

"Borili smo se od samog početka pa sve do kraja. Usrećili smo marokanski narod i ovom pobedom ispisali istoriju marokanskog fudbala. Ovo smo zaslužili, a naši navijači su nam pomogli. Ujedinili su nas u našoj borbi", rekao je Regragi, prenela je Hina.

Maroko se prvi put u istoriji plasirao u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je posle izvođenja jedanaesteraca pobedio Španiju sa 3:0. Posle regularnog dela i produžetaka bilo je 0:0.

Regragi je prvi afrički trener koji je odveo reprezentaciju do četvrtfinala Svetskog prvenstva.

Marokanski reprezentativac Džavad El Jamik rekao je da je selektor dobro pripremio ekipu, koja je napravila istorijski uspeh.

"Napravili smo veliki rezultat za arapski i afrički fudbal. Naš selektor je napravio sjajnu pripremu za ovu utakmicu. Napunio nas je samopouzdanjem koje je neophodno u ovako velikoj utakmici i protiv uglednog suparnika. Imali smo veliki moral kroz celu utakmicu. Znali smo kako Španija igra, a nakon svega moram reći da nam i nisu napravili veliki broj opasnih šansi pred našim golom", naveo je on.

Maroko je četvrta afrička reprezentacija koja je stigla do četvrtfinala Mundijala, posle Kameruna 1990, Senegala 2002. i Gane 2010. godine.

Maroko će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika večerašnje utakmice između Portugala i Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve