Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.12.2022.

12:30

Halilhodžić o problemu Hrvata: Neću reći naglas

Trener iz BiH Vahid Halilhodžić kaže da je umor bio veliki problem za Hrvatsku u duelu sa Japanom.

Izvor: MT

Autor: MT

Halilhodžić o problemu Hrvata: Neću reći naglas
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Vicešampion sveta je slavio posle boljeg izvođenja penala, a Zlatko Dalić je morao da iskoristi sve izmene kako bi osvežio tim.

Halilhodžić nije želeo da imenuje igrače kod kojih se videla iscrpljenost.

"Kod koga? Neću reći naglas. Ali svako ko je gledao utakmicu, lako je to mogao da uoči", rekao je Halilhodžić.

Hrvate sada čekaju Brazilci, u petak.

"Kao prvo, moraju da iskoriste i ova četiri dana za kvalitetan odmor, jer ako su igrači fizički odmorni, onda će se i psihički lakše pripremiti. No Brazilci imaju puno širi kadar, ali i puno svežije igrače. Recimo, Vinisijusa koji nije puno igrao, a sjajan je. I Nejmar je bio oslobođen utakmica. Istina, bio je i povređen, ali sada je sigurno sasvim spreman. Jedino što je za Hrvatsku dobro jeste to što ona u tu utakmicu može ući rasterećeno, jer teret favorita je na strani Brazila. A onda je i Hrvatskoj lakše da igra. Dakle možemo očekivati borbenu i neizvesnu utakmicu. Osim toga, Hrvatska se može postaviti tako da gura utakmicu do penala, jer videli smo da vašoj reprezentaciji to i te kako leži. Posebno kada ima takvog golmana, jer Livaković je vrhunski odradio posao", dodao je on.

Halilhodžić je ranije prokomentarisao i nastup Srbije u Kataru, za koju je kazao da joj odbrana nije bila na visokom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve