Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.12.2022.

11:10

Marokanci krote "furiju", "navigatori" kvare švajcarski sat

Poslednji par četvrtfinala Svetskog prvenstva saznaćemo u utorak.

Izvor: B92

Autor:B92

Marokanci krote
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

U prvom meču sastaće se ekipe Maroka i Španije, od 16.00 časova, na stadionu "Edukejšn siti" u Dohi.

Stiče se utisak da je favorit u ovoj utakmici tim Španije, ali treba uzeti u obzir i to da je Maroko jedno od najvećih iznenađenja ovog prvenstva jer je u grupi bio prvi ispred Hrvatske i Belgije, sa druge strane ispred Španije je bio Japan koji je u ponedeljak poražen od Hravtske na penale.

I dalje se priča da je Španija pustila Japan da ih pobedi da bi išla na Maroko,a ne na Hrvatsku koja je vicešampion sa prošlog Mundijala.

Meč će obeležiti i duel najvećih zvezda Maroka Zijeha i Hakimija sa mladim timom Španije koje predvode između ostalih Pedri i Gavi kao buduće zvezde svedskog fudbala.

Maroko će u ovoj utakmici imati priliku da pobedom nadmaši svoj na najbolji uspeh na Mundijalima jer je 1986. u Meksiku ostvario svoj najbolji uspeh osminu finala, Španija je sa druge strane šampion sveta iz 2010.

Poslednja utkmica osmine finala donosi nam duel Portugalije i Švajcarske. U meču u kome se zavšava prvi deo nokaut faze dva tima sastaju se na "Lusail" stadionu od 20 časova.

Portugalija je blagi favorit u ovom meču jer pored vremešnih Ronalda i Pepea u timu imaju i Feliksa kao i Bernarda Silvu i Bruna Fernandeša koji na ovom prvenstvu igra sjajno što pokazuju golovi u meču sa Urugvajem, dok sa druge strane Švajcarci u timu imaju uvek opasne Šaćirija, Džaku i Embola

Obe reprezentacije su na prošlom prvenstvu u Rusiji ispale u osmini finala, Švajcarska je izgubila od Švedske 1:0 dok su Portugalci izgubili od Urugvajaca 2:1, tako da će ekipa koja pobedi svakako napraviti iskorak u odnosu na prošli.

Portugalci su svoj najbolji uspeh ostvarili 1966. u Engleskoj kad su predvođeni Euzbijom osvojili treće mesto posle čega nikad nisu prošli osminu finala, dok je sa druge strane Švajcarcima najbolji plasman četvrtfinale iz 1954. kada su oni organizovali prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve