Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.12.2022.

18:14

Jestrović kritikuje: Teško je igrati bez odbrane

Nenad Jestrović, bivši reprezentativac naše zemlje, analizirao je učinak Srbije na Mundijalu u Kataru.

Izvor: B92

Autor:B92

Jestrović kritikuje: Teško je igrati bez odbrane
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

On je u emisiji K1 televizije "Kec na 11" rekao da se nadao boljem rezultatu "orlova", ali da je razočaran odbranom.

"Atmosfera je bila vrhunska, bili smo euforični, osetila se hemija između naroda i reprezentacije, davali smo dosta pozitivne energije. Imamo jako dobru reprezentaciju, a nismo napravili rezultat u Kataru. Mislim da smo ovu selekciju stvarno hvalili u poslednjih godinu dana, ali sada kada nije bilo dobro moramo reći da nije bilo dobro, primili smo osam golova, a postigli pet. Trebalo je da budemo kompaktni, ne može da se igra fudbal bez odbrane", rekao je Jestrović.

On je takođe dodao i da je video reakciju selektora Stojkovića koji je tražio od igrača da se brane kada su poveli protiv Švajcarske.

"Dva napadača su postigla gol i to je fantastično. Tadić je bio svetla tačka u utakmici protiv Švajcarske jer je asistirao i Mitroviću i Vlahoviću. Selektor im je govorio da se skupe, da se brane. Fudbal nije samo napad, nego i odbrana. Piksi je znao da ako sačuvamo prednost 2:1, ulazimo u drugo poluvreme sa odmorom od 15 minuta i dodatnom snagom. Ovako smo primili gol, počeli su da nas provociraju da uštede vreme, postigli treći gol i tu je bio kraj".

Nažalost, neke stare boljke su se ispoljile, došlo je do pada koncentracije, a igrači su reagovali i na provokacije.

"Trebalo bi da budemo jaki mentalno, kada tebi rezultat ide u korist, onda ti možeš da provociraš, ali u tim momentima jako je glupo gubiti energiju na to. Stvarno je ogromna šteta što smo primili taj treći gol, ali videli smo da nam zbog nedostatka odbrane svaki njihov napad visi o koncu", kaže Nenad.

Svestan je da imamo jak tim po imenima, a da nedostaje nešto u tom timskom smislu.

"Jedna stvar je kada selektor priča, a druga kada ekipa to treba da primeni na terenu. Ekipa je ta koja može da priča između sebe, a očigledno nam je nedostajala dobra komunikacija, gde svi igrači moraju da se osvrnu na to šta selektor priča sa klupe. Piksi je kao igrač bio veliki i kao čovek je mnogo dobar trener, ali on gaji ofanzivan fubal. Rizikovao je da igra sa dva napadača, ali on je želeo da postignemo gol, pa onda da se branimo, zato je posle izmenio igrače".

Pohvalio je dvojicu fudbalera, Dušana Vlahovića i Strahinju Pavlovića, a osvrnuo se i na selektora Stojkovića.

"Vlahović je naš najtalentovaniji špic, ima 22 godine, bio je prvi strelac u italijanskoj ligi. Došao je sa problemom u mišićima, a ipak dao maksimum. Svidelo mi se kod njega što je učestvovao i u odbrani. Pavlović je još jedan naš igrač za budućnost, koji mnogo bolje igra za reprezentaciju nego za klubove, ima stvarno veliko srce, veliki je borac. Videli smo selektora koji je bio totalno iznenađen jeftinim primanjem golova, to stvarno nije nimalo lako za jednog trenera, sa tako dobrom ekipom. Mi nismo primili osam golova ni u kvalifikacijama. Pričalo se i pre početka prvenstva da igrači nisu fizički spremni da odigraju celu utakmicu, da se igralo samo prvo poluvreme mi bismo prošli dalje", zaključio je Jestrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve